Prajituri cu napolitana

Prajituri cu napolitana retete: cum gatesti prajituri cu napolitana si cele mai gustoase retete de rulada din foi de napolitana cu biscuiti, prajituri cu halva, prajituri cu faina de hrisca, prajituri cu sirop de artar, prajituri de post cu morcov, prajituri cu foi de napolitane, retete de prajituri cu biscuiti fara coacere, prajituri de post cu crema de ness, prajituri ieftine, prajituri simple.

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Foi de napolitana cu crema din bomboane cu lapte

4 foi de napolitana( 29 x 23 cm )400 g bomboane de lapte150 ml lapte100 g unt

Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune

1 cana de alune de padure (noisettes)trei sferturi cana de smantana pentru frisca200g unt nesarat170g zahar1 lb (454 gr) de ciocolata cu lapte (de calitate) 6 foi de napolitana -  reteta cere foi de napolitana cu ciocolata, eu n-am vazut asa ceva pe aici, le-am folosit pe cele simple

Prajitura cu foi de napolitana si nuci

1 pachet foi de napolitana340g unt400g zahar brun (puteti reduce cantitatea daca vi se pare prea dulce sau folositi zahar alb)400ml lapte200g ciocolata amaruie200g biscuiti simpli200g nuci

Chiftele in napolitana

1 kg carne tocata amestec 4-5 catei mari de usturoi 1 ceapa 5 oua 3 felii de paine 1 legatura patrunjel 2 foi de napolitana sare piper pesmet ulei pentru prajit

Napolitana cu crema de cacao(de post)

un pachet foi de napolitana un pachet de margarina o cana de zahar o cana de apa 2 linguri de cacao

Prajitura cu foi de napolitana si nuca

400 gr zahar 4 galbenusuri 200 gr unt sau margarina 250 gr nuca macinata 5 foi de napolitana esenta de rom

Prajitura Monica Cu Foi De Napolitana, Cocos, Mac

Blat: 8 albusuri, 8 linguri apa, 150 g zahar, 100 g mac, 150 g nuca de cocos macinata marunt, 5 linguri faina, 1 linguritza amoniac (se poate inlocui cu un amestec din 1 lingurita praf de copt si 1 lingurita bicarbonat) Crema: 8 galbenusuri, 100 g zahar, vanilie, 4 linguri faina, 250 ml lapte 250 g unt In plus: 2 foi de napolitana

Foi napolitana cu crema caramel

Un pachet mare foi napolitana Pentru crema: 500 g nuca 300 g zahar 6 oua 2 pachete de unt 1 sticla esenta de rom Pentru caramel: 400 g zahar

Foi de napolitana cu crema de ciocolata si nuci

4 foi de napolitana 4 oua 250g de zahar 3 linguri de pudra de cacao nedegresata 200g de nuca macinata 200g de unt esenta de portocale (sau orice alta aroma va este pe plac)

Napolitana cu caramel si nuca

2 foi mari de napolitana 250 g zahar 150 g zahar pudra 1 plic zahar rom 3 oua un pachet de unt 150 ml apa nuca si daca doriti puteti adauga si ceva stafide

Prajitura cu foi napolitana si crema caramel

un pachet de foi de napolitana crema caramel: 200 gr nuca macinata 200 gr unt sau margarina 3 oua 400 gr zahar 1 lingurita esenta de rom

Foi de napolitana cu glazura

-1 pachet foi napolitana -1 pachet margarina -4 oua -2 cani zahar -300 gr.nuca -2 linguri cacao -2 esente de rom -1 plic zahar vanilat Pentru glazura: -2 linguri de cacao -100 gr.zahar pudra -2 linguri de ulei -2 linguri apa

Prajitura cu foi de napolitana si rahat

5 oua7 linguri de zaharo cana nuca tocatao bucata ciocolata amara sau cu lapteo cana rahat taiat bucatele mici

Rulada cu foi de napolitana si biscuiti

2 foi de napolitane, 200 g rahat, 100 g margarina, 200 g biscuiti, 100 g zahar, 3 linguri cacao, 100 ml apa, 1 lamaie.

Pudding cu ciocolata, migdale si bucatele de napolitana

Cantitate : 4 portii o1 plic pudding de vanilie cu bucatele de migdale o1 plic pudding de vanilie cu bucatele de capsuni o500 ml lapte fierbinte o6 linguri zahar o125 gr ciocolata o1 napolitana cu ciocolata omigdale si sos caramel pentru decor (optional)

Prajitura cu foaie de napolitana

1 pachet foi de napolitane cumparate8 oua1 si 1/2 cana de zahar1 cana de faina1 cana miez de nuca taiat1 cana rahat taiat marunt1/2 cana stafide4 linguri uleiEsenta rom1 pachet unt

Napolitana cu cocos

1 pachet foi de napolitane 1 unt 100 g nuca cocos 1 ciocolata esenta rom 8-9 linguri zahar

Bomboane Ferrero Rocher făcute acasă

Bomboanele Ferrero Rocher sunt unele dintre cele mai fine și mai bune bomboane de ciocolată. Dacă vă place combinația de ciocolată cu alune, atunci trebuie să încercați acest desert deosebit acasă.  Ferrero Rocher se pot face acasă, cu câteva ingrediente la îndemână și cu un robot de bucătărie. Un desert simplu, dar de efect, de care copiii vor fi încântați și cu care vă veți impresiona musafirii deopotrivă. 

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Avem nevoie de: -2 foi de napolitana -2 oua intregi -250 g unt(sau margarina) -500 g zahar -200 g nuca

Penne Napolitana

500g paste Penne o conserva de rosi tocate sau intregi 100ml ulei de masline ,2 catei de usturoi,sare,piper,oregano sau busuioc.

Napolitane cu crema alba si cereale crocante

250 gr zahar 200 gr miere 100 ml apa zeama de la 1 lamaie 2 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie 125 gr cereale 2 foi de napolitana

Rafaelo

100 gr alune nesarate 200 gr nuca de cocos 150 gr zahar pudra 150 gr lapte praf 2 foi de napolitana 250 gr unt 1 plic zahar vanilat

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

400 gr zahar 4 galbenusuri 200 gr unt 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata) 6 cubulete de rahat divers colorate 4 foi de napolitana 3 pliculete zahar vanilat esenta de rom

Rafaello de casa, cu lichior de cocos

100 gr unt nesarat 150 gr zahar 250 gr lapte praf 200 gr nuca cocos 50 ml lichior Pina Colada 50 gr napolitana

Bomboane rafaello

200 gr. lapte praf200 gr. unt200 gr. zahar pudra200 gr. nuca de cocosesenta de vanilie(dupa gust)1 foaie de napolitanaalune nesarate

Panna Cotta cu căpșuni

Deserturile fără coacere sunt ușoare, rapide și la îndemână pentru orice gospodină. Se fac ușor și nu aveți cum să dați greș. Sunt potrivite pentru orice ocazie și vă puteți bucura oricând de aroma lor. Astăzi vă propunem un desert perfect pentru acele zile când aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să vă complicați prea tare. Sau în cazul în care aveți la îndemână niște fructe de pădure sau căpșuni și nu aveți ce să faceți cu ele. Panna cotta cu fructe se face din numai câteva ingrediente, dar este un desert de efect, pe placul întregii familii.

Napolitane cu caramel si nuca

- 1 pachet mic de foi de napolitana Pentru crema de caramel: - 200 g unt nesarat - 300 g zahar - un varf de lingurita cu sare - esenta de lamaie/rom/migdale - coaja de lime/lamaie - 250-300 g nuca maruntita - 4 galbenusuri

Rulouri cu Snickers și banane

Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace. 

Inghetata sandwich

3 oua 200ml apa sau lapte 200ml frisca lichida (Meggle) 100g zahar 50g zahar pentru caramel 1 lingurita esenta de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat) 2 lingurite esenta de rom 2 lingurite amoniu de porumb 2-3 foi de napolitana 3 biscuiti mari cu crema de ciocolata

Cremă de vanilie pentru prăjituri

Crema de vanilie este o cremă universală în bucătăria și patiseria internațională. Se potrivește la o mulțime de prăjituri și deserturi și este delicioasă și pentru a fi savurată ca atare. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și foarte versatilă de cremă de vanilie. O puteți folosi la orice prăjitură, pentru umplut eclere sau în orice rețetă de desert care conține cremă de vanilie, dar nu este specificată o rețetă anume. 

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Mousse de ciocolată cu căpșune - desertul cu care cucerești pe oricine

Dacă vorbim despre deserturi, există o combinație cu care mergi la sigur, de fiecare dată: ciocolată cu căpșune. Nu ai cum să dai greș cu un desert care să conțină aceste două ingrediente. Iar dacă vorbim despre acest mousse de ciocolată cu căpșune, vă garantăm că îi veți da gata cu el chiar și pe cei mai pretențioși. Puțini sunt cei care pot rezista în fața unui desert cu ciocolată, mai ales când e vorba despre o spumă aerată, cremoasă, fină și servită cu căpșune proaspete. Genul acela de desert care te duce cu gândul la un restaurant de lux, dar care se poate face foarte ușor acasă, cu bani puțini.  Rezultatul este irezistibil și mare parte din reușită constă în ingrediente. Așa cum vă spunem la orice desert pe bază de ciocolată, optați pentru una de calitate. Va face diferența în privința gustului final!

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat ceva complicat, dar aveți poftă de ceva dulce. Iar această prăjitură Oreo este perfectă pentru orice ocazie, pentru că se face doar din patru ingredinente, este rapidă, delicioasă și arată senzațional în farfurie.

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

2 foi de napolitana Pentru crema 200 gr zahar + 100 gr zahar 100 gr miere 75 ml apa zeama de la 1 lamaie 2 albusuri semintele rase de la 1 baton de vanilie 1 lingurita esenta de vanilie

Prajitura cu foi de napolitana

1 pachet de foi napolitane 400 gr biscuiti cacao 200 gr nuca macinata 300 gr zahar brut 200 gr unt 50 gr cacao 400 ml lapte dulce 3 lg rom (coniac) 50 gr nuca cocos 100 gr migdale macinate

Trifle cu căpșuni

Trifle este un desert englezesc, simplu de făcut și foarte versatil. Numele lui vine de la faptul că este compus din trei elemente: pișcoturi sau blat, fructe proaspete și cremă de mascarpone combinată cu frișcă.  Puteți face trifle într-o mulțime de combinații și puteți adapta rețeta propriilor gusturi. Rețeta originală recomandă să folosiți un blat alb, ca de tort pentru acest desert, dar dacă nu aveți, puteți folosi și pișcoturi, biscuiți sau orice vi se pare că se potrivește. Veți obține un desert rapid, răcoritor și delicios, pe placul tuturor. 

Quesadilla dulce, cu Nutella și banane

Ce faci când ai poftă de clătite cu Nutella și banane, dar nu ai resurse sau chef să le prepari? Faci o quesadilla dulce, din lipii sau tortilla wraps, cu ciocolată, banane și alune. Acesta este unul dintre cele mai rapide și ușoare deserturi pe care le puteți face în casă. Atunci când aveți poftă de ceva dulce și bun, dar nu vreți să mâncați ciocolată simplă sau doar fructe, o astfel de quesadilla vă scoate din încurcătură. 

Tiramisu de căpșuni

Atunci când te gândești la tiramisu, te gândești la un desert dulce, dar cu o aromă intensă de cafea și cacao, nu-i așa? Ce-ai zice dacă astăzi îți propunem un altfel de tiramisu, de căpșuni? Acest tiramisu la pahar, cu cremă de mascarpone, pișcoturi și căpșuni proaspete este delicios și răcoritor, perfect pentru perioada aceasta a anului. Se face ușor, nu necesită coacere și nu este un desert extrem de dulce. E, mai degrabă, un desert fresh, perfect de savurat atunci când ai poftă de ceva bun și răcoritor. 

Înghețată de căpșuni și iaurt

E sezonul căpșunilor, așa că un desert cu căpșuni este mai mult decât perfect în această perioadă. Astăzi vă propunem o înghețată de casă, cu iaurt și căpșuni, îndulcită cu miere. Frozen yogurt, dacă vreți, aromat cu căpșuni și îndulcit cu miere. Spre deosebire de rețetele clasice de înghețată de casă, aceasta este o rețetă fără gălbenușuri de ou sau frișcă, se face în 5 minute, din exact 3 ingrediente. Nu conține zahăr, este sănătoasă și delicioasă și poate fi savurată și de către copii, în orice cantitate.  Pentru ca înghețata să fie cremoasă, alegeți un iaurt gras, eventual iaurt grecesc. 

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri și nu aveți timp să pregătiți un desert elaborat.  Budinca pe care v-o propunem astăzi se servește rece sau chiar de la congelator, sub formă de înghețată, cu fructe proaspete și cu sos de ciocolată sau caramel. Este gata în 10 minute, dar trebuie să aveți răbdare până când se răcește. 

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Înghețată de avocado

Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie. Dacă nu ați pregătit niciodată un desert pe bază de avocado, puteți începe cu o înghețată simplă și aromată. Textura cremoasă a fructului va face și înghețata la fel de cremoasă și de aromată.

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de cafea, doar că aroma este mai subtilă și, deci, crema este mai versatilă și poate fi folosită la mai multe deserturi sau chiar servită ca atare. 

Parfait de ciocolată albă și vanilie

Deserturile pe bază de cremă și fructe sunt simple și fresh, potrivite pentru orice ocazie. Nu necesită coacere, se pot face într-o mulțime de combinații de arome și sunt delicioase în orice moment. Desertul pe care vi-l propunem astăzi este un parfait de ciocolată albă cu vanilie și fructe de pădure. Este foarte ușor e făcut și garantăm că după ce îl veți gusta, îl veți mai prepara cu diverse ocazii. 

Prăjitură Mississippi

Prăjiturile fără coacere sunt rapide, prietenoase și se fac ușor, chiar și de către cei fără experiență în bucătărie. Iar acest desert, prăjitura Mississippi, îndeplinește toate aceste criterii. Este rapidă, simplă, delicioasă și foarte populară printre americani și nu numai. 

Sorbet de căpșuni - cel mai simplu și răcoritor desert

Unul dintre cele mai simple și răcoritoare deserturi pe care le puteți face din căpșuni este sorbetul. Atenție, a nu se confunda cu șerbetul, pentru că sunt două lucruri diferite.  Sorbetul este cea mai simplă și banală formă de înghețată, atât de ușoară încât o poate face și un copil. Tot ce trebuie să faceți este să pasați bine ingredientele și să aveți răbdare cât timp sorbetul trebuie să stea la congelator.  Spre deosebire de înghețată, sorbetul nu se servește complet înghețat, ci mai degrabă într-o formă moale, care seamănă mai mult cu textura de smoothie sau de frappe cu înghețată. 

Ruladă tiramisu

Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă. O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii. 

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

-1 pachet de foi napolitana -6 oua -300g zahar tos pentru caramel -1 si 1/2 cana de zahar tos -1 si 1/2 pachet unt dar iese mai bine cu margarina unirea -300g nuca macinata nu prea marunt -1 lingurita de rom facultativ -100 g stafide tot facultativ

Ganache de ciocolată - crema perfectă pentru orice tort sau prăjitură

Atunci când te gândești la o prăjitură sau un tort de ciocolată, te gândești, automat, la crema fină care face desertul deosebit. Așa-zisul ganache de ciocolată, cremos, pe care îl regăsim în aproape orice desert pe bază de ciocolată.  Astăzi vă prezentăm cea mai simplă și, în același timp, cea mai bună cremă tip ganache de ciocolată. Este o rețetă universală, folosită și în patiserii și cofetării. Este potrivită pentru orice blat, fie el de prăjitură sau de tort și nu aveți cum să dați greș cu ea. Se face din două ingrediente, foarte repede și este imposibil să nu vă placă. Tot secretul constă în calitatea ingredientelor. Nu faceți rabat la calitate când vine vorba de ciocolată. Dacă alegeți o ciocolată menaj, veți avea o cremă banală, poate chiar fadă și lipsită de gust. Dacă alegeți o ciocolată de calitate, și crema va fi una de calitate superioară, fină, aromată, perfectă pentru un tort aniversar, o prăjitură cu cremă sau pur și simplu, de savurat ca atare.