Retete fitofag

Retete fitofag

Fitofag prajit

1 peste fitofag mai mare de 1,5-2 kg 100 g malai 200 ml ulei (de palmier) 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva frunze de patrunjel sare piper cimbru paprika condimente pentru peste

Marinata de peste (fitofag)

1 kg peste (fitofag) 5 morcovi 1 telina 2 pastirnaci 2 cepe mari 1-2 pahar ulei (100ml) 1-2 otet de mere cu miere (otet de vin) sare piper boabe foi de dafin 1 borcan rosii in bulion (pasta de tomatae)

Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie

1-2 cartofi potiviti 1 medalion de fitofag 15 ml smantana lichida 20 g branza de vaci 10 g de telemea de capra 1 catel de usturoi sare piper ulei Pt dessign : praz si reductie de acetto balsamico

Peste (fitofag) prajit cu mamaliguta si sos iutar

4-5 bucati peste (fitofag) 100 g faina 100 g faina de porumb sare 150 ml ulei 200 ml apa usturoi 100g iaurt 2 linguri de otet de mire cu miere (vin)

Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

1 buc.peste fitofag,1-2 ardei grasi verzi,&nbsp1 rosie 5-6 cartofi 3-4 catei usturoi sare piper,1 lingurita busuioc 1 lingurita rozmarin zeama de lamaie de la o lamaie 5-6 linguri ulei

Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante

Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.

Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian

Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete

Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.

Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură

Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.

Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente

Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.

Cuscus Cu Verdeata

Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.

Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)

Descoperă cea mai simplă rețetă de salată de vinete, fără maioneză, pentru un gust autentic și sănătos. Află istoria acestei deliciose salate românești, sfaturile esențiale pentru preparare și cum să o servești.

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

Sparanghel la tigaie, cu parmezan

Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.

Conopidă pane de post, rețeta simplă cu doar 3 ingrediente

Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?

Piure de varza de Bruxelles

In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.

Varza De Bruxelles Cu Parmezan

Este cel mai gustos mod in care poti gati varza de Bruxelles. Cu aceasta reteta sigur vei folosi aceasta garnitura din ce in ce mai des.

Maioneză vegetală de casă - cea mai simplă și rapidă rețetă

Maioneza este un ingredient nelipsit din bucătărie, dacă ne gândim numai la salata de vinete, salata de boeuf, ouă umplute sau salată de țelină. Însă, dacă țineți post sau nu vă plac ouăle, sau pur și simplu vreți o variantă vegetariană pentru maionează, această rețetă este foarte potrivită. Maioneza vegetală sau maioneza de post se face foarte ușor, acasă, iar avantajul este că știți ce puneți în ea, spre deosebire de cea din comerț. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și, poate cel mai important, un mixer vertical.

Sarmalute cu bulgur

2 cepe mari 1 ardei rosu 2 cartofi 1 rosie sau 3lg bulion 1 lgt curry un praf de chilli 200gr bulgur 1 varza proaspata sare si piper 1lg seminte de in macinate verdeata

Piure de mazăre - rețeta simplă gata în doar 5 minute

Acest piure de mazăre reprezintă garnitura perfectă, rapidă și sănătoasă pentru cină! Se face în mai puțin de 5 minute și poate fi servită cu pui sau cu somon la cuptor.

Clătite americane de post - rețetă vegană

Clătitele americane (pancakes) de post sunt ușoare, foarte pufoase și sunt făcute cu câteva ingrediente simple pe care, cel mai probabil, le aveți deja prin bucătărie!

Falafel Cu Sos Harissa

O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar te poti bucura si tu de acest preparat, langa un sos picant.

Conopidă la cuptor. Rețeta simplă, în doar 2 pași

Această rețetă de conopidă la cuptor este foarte ușor de preparat. Gătită în acest mod, va avea o aromă incredibilă, dar va fi și ușor caramelizată deasupra.

Salată grecească de vinete (Melitzanosalata). Cum se prepară și cu ce se servește

Salată grecească de vinete sau Melitzanosalata. Aceasta este cea mai simplă versiune, fără complicații, a rețetei tradiționale de salată de vinete grecească, cu doar trei pași foarte simpli de urmat.

Legume mexicane congelate la tigaie cu unt și usturoi

Legumele mexicane se găsesc la pungă în orice supermarket și trebuie neapărat să le încercați în această rețetă.

Piure de conopidă, delicios și sărac în calorii

Piureul de conopidă este un fel de mâncare ușor, untos și cu o consistență fină. Este delicios și sărac în calorii, potrivit mai ales pentru cei care țin dietă.

Piure de mazăre cu mentă

Piure de mazăre cu mentă aromat, colorat și simplu de făcut. Poate fi savurat alături de orice carne sau pește, este o garnitură deloc pretențioasă, dar foarte gustoasă și hrănitoare.

Clătite de cartofi - un răsfăț delicios pentru micul dejun sau brunch

Clătite de cartofi - o rețetă simplă și sățioasă pentru o masă delicioasă în familie sau cu prietenii. Încearcă rețeta și bucură-te de un gust autentic și o textură delicioasă.

Friptura de porc la gratar

1 kg carne proaspata de porc un pliculet piper un pliculet boia de ardei sare

Ciuperci la grătar, simple, cu brânză sau cașcaval

O rețetă delicioasă de ciuperci la grătar cu brânză sau cașcaval care este ușor de făcut și foarte rapidă. Este o garnitură simplu de preparat, în doar 15 minute.

Varză de Bruxelles la cuptor

Varza de Bruxelles la cuptor este gata în mai puțin de 10 minute, iar orice resturi pe care nu le mâncați imediat pot fi reîncălzite ușor a doua zi în cuptor.

Mămăligă la cuptor - 2 rețete de mămăligă coaptă

Mămăliga coaptă la cuptor este o versiune de vis a mămăligii clasice. Aceasta nu trebuie să fie amestecată și nici măcar să fie supravegheată cât timp se gătește, astfel că puteți face orice altceva până când preparatul este gata să fie servit.

Piure de broccoli - rețeta simplă și rapidă

Te-ai săturat de piureul clasic de cartofi? Află cum să faci un delicios piure de broccoli care să surprindă în mod plăcut la masă. Sănătos, gustos și rapid de preparat!

Risotto Verde

1 lingura ulei de masline 6 cepe verzi, foarte fin tocate 300g orez cu bobul lung 375ml supa de pui 500g spanac congelat, excesul de lichid stors 1/2 cana patrunjel, fin tocat 2 lamai, taiate pe jumatate

Cartofi wedges fierți și prăjiți

Cartofii wedges fierți și prăjiți sunt cea mai simplă garnitură cu care nu aveți cum să dați greș. Rețeta conține doar 4 ingrediente și este gata în mai puțin de 15 minute!

Salata de legume la gratar

5 ciuperci 2 dovlecei 1 ceapa albe 1 ceapa rosie 10 rosii cherry 1 ardei gras 5 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic patrunjel verde sare Proportia ingredientelor se poate modifica dupa plac.

Bruschete cu sos Tapenade

Aperitivele rapide și ușoare sunt ideale atunci când aveți de preparat o masă pentru musafiri, pentru o petrecere sau pur și simplu aveți poftă de ceva bun și rapid. Un sos, o pastă sau un pate făcut la rece vă scoate întotdeauna din încurcătură.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de pastă Tapenade, un pate cremos de măsline cu capere și anșoa, originară din sudul Franței. Spre deosebire de pateul de măsline, clasic, ingredientul cheie din această rețetă în reprezintă caperele. Este o rețetă de post, iar pasta poate fi păstrată mai multe zile în frigider, într-un recipient închis. 

Morcovi la tigaie - rețeta de morcovi sotați perfect în doar 10 minute

Sotați perfect și aromați, morcovii se transformă într-o garnitură deosebită, gustoasă, ușoară și sănătoasă, perfectă lângă numeroase feluri de mâncare.

Varza Rosie In Suc De Rodie

Transforma banala varza rosie intr-un preparat special prin adaugarea sucului de rodie dulce si a condimentelor.