Prajituri cu foi de napolitane

Prajituri cu foi de napolitane retete: cum gatesti prajituri cu foi de napolitane si cele mai gustoase retete de prajitura foi peste foi, foi cu miere si crema de vanilie, rulada din foi de napolitana cu biscuiti, prajitura cu foi caramel si crema de ness, prajitura foi cu miere, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, prajituri de post cu morcov, prajituri cu sirop de artar, prajituri cu faina de hrisca, retete de prajituri cu biscuiti fara coacere.

Prajitură cu foi de napolitane și cremă caramel

Prăjitură cu foi de napolitane și caramel este o prăjitură irezistibilă, cu o cremă de caramel și multă nucă presată între foile crocante de napolitană. Deja v-am făcut poftă, nu-i așa?

Prajitura cu foi de napolitane

1 pachet foi de napolitane 1 plic cu budinca de vanilie 6 oua 6 linguri de faina 6 linguri zahar 3 linguri ulei 250 grame de rahat diverse culori si arome ras de lamaie esenta de vanilie 1/2 plic praf de copt

Prăjitură cu foi de napolitane și rahat

Descoperă o rețetă simplă și rapidă de prăjitură cu foi de napolitane și rahat, perfectă pentru orice ocazie. Un desert delicios, gata în câteva minute!

Napolitane cu cremă de cacao (de post)

Napolitanele cu cremă de cacao sunt un desert clasic, iubit de mulți. Dar ce faci când ești în post și pofta de dulce te cuprinde? Ei bine, există și varianta de post a acestor napolitane delicioase!Acest desert este perfect pentru perioadele de post sau pentru persoanele care urmează o dietă vegană. În plus, este ușor de pregătit și necesită doar câteva ingrediente.

Rulada de vis

zahar, apa, 1 ligura cacao, 400 gr biscuiti, 250 gr unt (sau margarina), 100 gr nuca de cocos, 300 gr lapte praf, 4 foi de napolitane.

Napolitane cu cremă caramel și nucă

Dacă vă plac napolitanele, atunci trebuie să încercați de îndată această rețetă de napolitane cu cremă caramel. Se face rapid și este foarte ușor de preparat. Și cel mai important, nu are nevoie de coacere!

Napolitane cu miere și nuci

Învață cum să prepari napolitane cu miere și nuci, o gustare dulce care te va face să te simți ca un adevărat maestru patiser, direct în propria ta bucătărie!

Napolitane cu ciocolată - rețetă simplă și delicioasă

Napolitane cu ciocolată sunt o modalitate delicioasă și ușoară de a-ți satisface pofta de dulce. Cu o rețetă simplă și ingrediente puține, le poți prepara chiar la tine acasă și te poți bucura de gustul lor alături de cei dragi.

Napolitane cu cocos - o rețetă simplă și delicioasă

Scapă de plictiseală în bucătărie cu această rețetă ușoară de napolitane cu cocos. Rețetă simplă, rapidă și gustoasă, cu ingrediente la îndemână.

Napolitane cu cremă albă și cereale crocante

Napolitane cu cremă albă și cereale crocante? Un desert irezistibil, perfect pentru iubitorii de dulce și crocant.Foile crocante de napolitană, crema fină de albușuri și cerealele crocante se îmbină perfect într-un desert rafinat și satisfăcător.

Prajitura cu foaie de napolitana

1 pachet foi de napolitane cumparate8 oua1 si 1/2 cana de zahar1 cana de faina1 cana miez de nuca taiat1 cana rahat taiat marunt1/2 cana stafide4 linguri uleiEsenta rom1 pachet unt

Prajitura cu foi de napolitana

1 pachet de foi napolitane 400 gr biscuiti cacao 200 gr nuca macinata 300 gr zahar brut 200 gr unt 50 gr cacao 400 ml lapte dulce 3 lg rom (coniac) 50 gr nuca cocos 100 gr migdale macinate

Napolitane cu cremă de eugenii

Descoperă rețeta de napolitane cu cremă de eugenii, un desert delicios și ușor de pregătit. Află pas cu pas cum să obții această gustare deosebită, cu arome de eugenii și nuci prăjite, perfectă pentru orice ocazie.

Mere rase cu biscuiti si napolitane pentru pofticiosi - de post

Este un desert bun pentru toate varstele si nu trebuie sa-i invidiem pe bebelusi,nu?Putem sa-l pregati cat ai clipi si pe deasupra este si foarte sanatos. Avem nevoie de mere,biscuiti,cateva napolitane de post zeama de lamaie,miere de albine sau zahar,miez de nuca,scortisoara si nucsoara macinata dupa gust.

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

400 gr zahar 4 galbenusuri 200 gr unt 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata) 6 cubulete de rahat divers colorate 4 foi de napolitana 3 pliculete zahar vanilat esenta de rom

Prajitura Adela

un pachet de foi pentru napolitane (eu am avut unele mici si nu prea mi-a convenit) 1 kg rahat (din acela colorat) 1 pachet de unt 1 cana de miez de nuca 2 lamai (eu am avut 2 mici)

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Pentru crema 1: - 7 galbenusuri - 200 g zahar praf - 250 g unt - 1 plic zahar vanilat Pentru crema 2: - 7 albusuri - 200 g zahar - 250 g nuca macinata - esenta de rom

Cremșnit sau Cremes - rețeta clasică

Cremșnitul este un desert foarte popular în bucătăria românească, în ciuda faptului că este împrumutat, fiind, la origini, o prăjitură împrumutată din patiseria austro-ungară.  Se regăsește și în bucătăria franceză, dar cu denumirea de Millefeuille sau Tort Napoleon, a cărui rețetă v-am arătat-o AICI. Astăzi vom face împreună un cremșnit simplu și delicios, după rețeta originală. Cu cremă vanilată, făcută în casă, și aluat foietaj. 

Rulouri cu Snickers și banane

Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace. 

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

2 foi de napolitana Pentru crema 200 gr zahar + 100 gr zahar 100 gr miere 75 ml apa zeama de la 1 lamaie 2 albusuri semintele rase de la 1 baton de vanilie 1 lingurita esenta de vanilie

Cheesecake Raffaello

Cheesecake combinat cu Raffaello. Cât de bine sună? Pe cât de bine sună și arată, pe atât de gustos este. Un cheesecake elaborat, care are nevoie de puțină atenție și răbdare, dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul.  Sunt o mulțime de rețete de cheesecake, cu sau fără coacere, mai simple sau mai elaborate. Rețeta despre care vorbim astăzi este una dintre cele mai spectaculoase feluri de cheesecake. O puteți prepara pentru orice ocazie, chiar și pe post de tort aniversar, pentru că este delicioasă și arată senzațional. 

Coșulețe cu fructe de pădure și frișcă

Deserturile simple și rapide sunt ideale în orice moment. Fie că aveți poftă de ceva dulce, rapid, sau vreți să preparați un desert la îndemână pentru musafiri, știm că nu vă doriți să pierdeți ore întregi în bucătărie.  Desertul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Câteva foi de plăcintă subțiri, fructe de pădure (un singur fel sau amestec) și frișcă proapătă și veți obține un desert delicios. 

Baclava cu multa nuca

1 pachet foi de placinta (14 foi)150 g ulei400 g nuci macinate30 g zahar400 ml apaesenta de rom sau de vanilie (cum preferati)

Prăjitură Marlenka

Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și pe post de tort, dacă alegeți o formă rotundă. Foile cu miere se vor înmuia în contact cu crema, iar desertul îi va cuceri pe cei care îl vor gusta.

Tort Om de zapada

800g biscuiti (sau prajituri uscate napolitane biscuiti cu crema) 200ml apa 300g zahar 100g margarina 4 linguri cacao 1 esenta de rom Pentru crema: 200g unt moale 200g zahar praf 150-200g fulgi de nuca de cocos Pentru ornat: 2 cutii de frisca (de 200 sau 250ml) 4 pliculete de zahar praf 50gmartipan sau jeleuri pentru ornat coloranti alimentari rosu si albastru/verde (facultativ Nutella)

Prăjitură cu foi de bulion

Prăjitura cu bulion este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Sunt câteva prăjituri pe care le făceau mamele și bunicile noastre și al căror gust și aspect sunt inconfundabile.  Prăjitura cu foi cărămizii, cu cremă de griș și gem rămâne unul dintre cele mai gustoase deserturi cu tradiție. Astăzi vă propunem o rețetă clasică, cu care nu aveți cum să dați greș. Veți obține o prăjitură pe placul întregii familii, atât al celor mari, cât și al celor mici. 

Foi de napolitana cu crema din bomboane cu lapte

4 foi de napolitana( 29 x 23 cm )400 g bomboane de lapte150 ml lapte100 g unt

Briose cu cascaval (din aluat de foi)

1 pachet aluat cu foi20 dkg cascaval razuit10 dkg cascaval afumat razuit3 galbenusuri2 linguri faina2 dl friscasarepiper

Cremes de post

2 foi de aluat foetaj 25x40 cm2 budinci de vanilie dr.Oetker100g margarina pt prajituri1/4 lingurita vanilie macinata850 ml lapte de soia5 linguri zahar1 zahar vanilatvisine (optional)

Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune

1 cana de alune de padure (noisettes)trei sferturi cana de smantana pentru frisca200g unt nesarat170g zahar1 lb (454 gr) de ciocolata cu lapte (de calitate) 6 foi de napolitana -  reteta cere foi de napolitana cu ciocolata, eu n-am vazut asa ceva pe aici, le-am folosit pe cele simple

Baclava turceasca

2 pachete foi de placinta (adica in total 28 de foi)230 g unt300 g miez de nuca2 linguri scortisoara1 varf de cutit nucsoara50 g zaharPentru sirop:300 ml apa plata300 g zahar5 linguri miere1 jumatate de lamaie

Prajitura cu foi si crema

Pentru foi: 3 oua 3 linguri ulei 6 linguri zahar 1 pliculet amoniac faina cat cuprindePentru crema: 1 l lapte 4 linguri amidon 4 linguri cacao 1 esenta rom 6 linguri zahar Pentru glazura: 1 ciocolata neagra 1/2 ciocolata alba 4-5 linguri smantana dulce

Prajitura cu foi de napolitana si nuci

1 pachet foi de napolitana340g unt400g zahar brun (puteti reduce cantitatea daca vi se pare prea dulce sau folositi zahar alb)400ml lapte200g ciocolata amaruie200g biscuiti simpli200g nuci

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT;1 cana unt; 6 linguri cacao; 1 cana zahar; 1 ou; esenta vanilie; 1 lingura lapte; 1 masura faina.CREMA: 1 albus de ou; 1 cana zahar; esenta de menta

Prajitura cu foi cu miere si nuci

Pt FOI avem nevoie de:250 g zahar3 linguri de miere3 oua6 linguri ulei150 g nuci macinate(prajite initial)vanilie,coaja rasa de lamaieputina sare1 lingura rasa de bicarbonat pe care-l stingem500 g faina-apx(se mai pune daca aluatul se lipeste de maini)Pt CREMA dintre foi:750-800 ml smantana pt frisca150 g zaharvanilie150 g nuci macinate(prajite initial)

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Prajitura Albina cu foi de pandispan

Ingrediente foi de pandispan:250g zahar pudra8 oua medii250g faina albaIngrediente crema de gris:250ml lapte1 zahar vanilat180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)1 lingura de miere (cu varf)200g untAditional:gem acrisorzahar pudra

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

Îți dorești un desert de post delicios și ușor de preparat? Încearcă această rețetă de napolitană cu cremă fină de caramel și nuci crocante, perfectă pentru a-ți satisface pofta de dulce în perioada postului.

Ruladă cu foi de napolitană și biscuiți

Descoperă cum să faci ruladă cu foi de napolitană și biscuiți! Rețetă ușoară, pas cu pas, perfectă pentru un desert delicios și rapid.

Prajitura in foi cu miere si nuca

Foi:500gr faina, 220gr zahar, 3 linguri miere, 3 oua, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, 1 lingurita bicarbonat stins.Umplutura:1/2 l lapte, 2oua, 2 linguri faina, 2-3 linguri zahar, zahar vanilat sau esenta de vanilie, 50gr unt, gem de caise, o mana de nuca macinata.

Pannacotta Cu Ciocolata Alba Si Jeleu De Fructe

Ne plac retetele bune de jeleu. Aceasta pannacotta este un desert de vara care are un gust atat de bun pe cat arata.

Prajitura cu foi si crema caramel

Pentru foi ( 6 foi):2oua, 12 lg zahar, 9 lg lapte, 12 lg ulei, 2 lgite amoniac stins cu otet (eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel), faina cat cuprinde, cca 750-800gr.Pentru crema caramel:3oua, 4 lg faina, 350 gr zahar pt caramelizat, 1 l lapte, 200 gr margarina vegetala.

Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie

Foi:1 ou50 g unt3 linguri miere150 g zahar450 g faina4 linguri lapte1 lingurita bicarbonatzeama de lamaieCrema:3 oua450 ml lapte vanilie150 g zahar5 linguri amidon100 g unt75 ml frisca lichida

Prajitura cu foi cu zahar ars si crema de frisca si nuca macinata

2 portii (6 foi) Pentru foi: 3 cesti de zahar tos 3 cesti de zahar pudra 2 cesti de ulei 2 lingurite amoniu pentru prajituri faina cat cuprinde Pentru crema: aproximativ 800g de smantana o cana de nuca macinata o cana de zahar pudra zahar pudra pentru ornat sau fulgi de nuca de cocos nota pentru 1 ceasca am ca masura cesti de 100ml pentru cana ca masura e cana de 250ml

Foi cu crema de gris

Pentru foi:12 linguri ulei12 linguri zahar12 linguri suc de rosii3 ouao lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie700-800 g fainaCrema:1 l lapte150 g zahargris300 g margarinazeama de la o lamaie si de la 2 portocale

Pungute cu mere

1 pachet foi placinta; 7-8 mere; 300 g zahar tos; 200 ml ulei; 2-3 linguri margarina; 2 oua; scortisoara; stafide; nuca de cocos.

Prajiturele napolitane

o cana de unt moale,1 si1/2 cana de zahar,un ou,o lingurita esesnta de vanilie,2 si 1/2 cani de faina,1 si 1/2 lingurita praf de copt,1/2 lingurita sare,1/2 lingurita esenta de migdale,6 stropi de colorant alimentar lichid(eu am pus o lingura de nuca de cocos rosie),1/2 cana de nuci tocate,un patrat(30 g)de ciocolata,topita si racita.

Cremă de vanilie pentru prăjituri

Crema de vanilie este o cremă universală în bucătăria și patiseria internațională. Se potrivește la o mulțime de prăjituri și deserturi și este delicioasă și pentru a fi savurată ca atare. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și foarte versatilă de cremă de vanilie. O puteți folosi la orice prăjitură, pentru umplut eclere sau în orice rețetă de desert care conține cremă de vanilie, dar nu este specificată o rețetă anume. 

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

Mousse de ciocolată cu căpșune - desertul cu care cucerești pe oricine

Dacă vorbim despre deserturi, există o combinație cu care mergi la sigur, de fiecare dată: ciocolată cu căpșune. Nu ai cum să dai greș cu un desert care să conțină aceste două ingrediente. Iar dacă vorbim despre acest mousse de ciocolată cu căpșune, vă garantăm că îi veți da gata cu el chiar și pe cei mai pretențioși. Puțini sunt cei care pot rezista în fața unui desert cu ciocolată, mai ales când e vorba despre o spumă aerată, cremoasă, fină și servită cu căpșune proaspete. Genul acela de desert care te duce cu gândul la un restaurant de lux, dar care se poate face foarte ușor acasă, cu bani puțini.  Rezultatul este irezistibil și mare parte din reușită constă în ingrediente. Așa cum vă spunem la orice desert pe bază de ciocolată, optați pentru una de calitate. Va face diferența în privința gustului final!