Prajituri cu foi de napolitane

Prajituri cu foi de napolitane retete: cum gatesti prajituri cu foi de napolitane si cele mai gustoase retete de prajitura foi peste foi, foi cu miere si crema de vanilie, rulada din foi de napolitana cu biscuiti, prajitura cu foi caramel si crema de ness, prajitura foi cu miere, sarmale in foi de varza murata in oala de lut, prajituri de post cu morcov, prajituri cu sirop de artar, prajituri cu faina de hrisca, retete de prajituri cu biscuiti fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitane si crema caramel

un pachet foi de napolitane 6 oua 500 g zahar 250 ml lapte 1 lingura cacao 200 g nuca macinata 200 g alune macinate 100 g rahat

Prajitura cu foi de napolitane si rahat

Ingredientele: - 1 pachet de napolitane ( 10 foi mici sau 5 mari)- 150 gr margarina- 1 kg rahat- 1 lamaie mare.

Napolitane cu rahat

1 pachet de napolitane ( 10 foi mici sau 5 mari), 150 gr margarina, 1 kg rahat, 1 lamaie mare.

Napolitane cu crema caramel

1 pachet de foi de napolitane din comert 450 g zahar 5 oua 250 g margarina 250 g biscuiti macinatii/200g nuca/alune nesarate

Prajitura cu foi de napolitane

1 pachet foi de napolitane 1 plic cu budinca de vanilie 6 oua 6 linguri de faina 6 linguri zahar 3 linguri ulei 250 grame de rahat diverse culori si arome ras de lamaie esenta de vanilie 1/2 plic praf de copt

Rulada cu foi de napolitana si biscuiti

2 foi de napolitane, 200 g rahat, 100 g margarina, 200 g biscuiti, 100 g zahar, 3 linguri cacao, 100 ml apa, 1 lamaie.

Napolitane cu miere si nuci

2 pachete foi de napolitane,300 gr miere de albine,200 gr zahar,200 gr nuci,50 ml rom,2linguri cacao,100 gr unt

Napolitane cu ciocolata - pentru prieteni

1 pachet de foi de napolitane 200 gr unt 1 pahar zahar 1/2 pahar apa 5 linguri cacao 1-2 linguri de tahini putina esenta de rom pentru ornat - nuca macinata sau faina de migdale sau ciocolata alba rasa

Rulada de vis

zahar, apa, 1 ligura cacao, 400 gr biscuiti, 250 gr unt (sau margarina), 100 gr nuca de cocos, 300 gr lapte praf, 4 foi de napolitane.

Napolitane cu crema de eugenii

un pachet de napolitane 10 eugenii 4 linguri de gem(eu am pus de mere) 3linguri de cacao,100ml lapte,1pachet de unt,100g de nuca prajita.

Napolitana cu cocos

1 pachet foi de napolitane 1 unt 100 g nuca cocos 1 ciocolata esenta rom 8-9 linguri zahar

Prajitura cu crema nuga

5 foi napolitane 250 g margarina 3 oua 2 cani zahar 1 cana nuci 1 lingura cacao coaja de lamaie sau portocala.

Prajitura cu foaie de napolitana

1 pachet foi de napolitane cumparate8 oua1 si 1/2 cana de zahar1 cana de faina1 cana miez de nuca taiat1 cana rahat taiat marunt1/2 cana stafide4 linguri uleiEsenta rom1 pachet unt

Prajitura cu foi de napolitana

1 pachet de foi napolitane 400 gr biscuiti cacao 200 gr nuca macinata 300 gr zahar brut 200 gr unt 50 gr cacao 400 ml lapte dulce 3 lg rom (coniac) 50 gr nuca cocos 100 gr migdale macinate

Napolitane umplute cu crema de caramel cu nuca

Avem nevoie de: -2 foi de napolitana -2 oua intregi -250 g unt(sau margarina) -500 g zahar -200 g nuca

Ferrero Rocher

100g foi de napolitane 300g nutella(cumparati un borcan sanatos de Nutella ca sigur nu va mai ramanea:)) ) 250g alune de padure (prajite si decojite) 250g ciocolata cu lapte sau cu nuci

Napolitane cu crema alba si cereale crocante

250 gr zahar 200 gr miere 100 ml apa zeama de la 1 lamaie 2 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie 125 gr cereale 2 foi de napolitana

Mere rase cu biscuiti si napolitane pentru pofticiosi - de post

Este un desert bun pentru toate varstele si nu trebuie sa-i invidiem pe bebelusi,nu?Putem sa-l pregati cat ai clipi si pe deasupra este si foarte sanatos. Avem nevoie de mere,biscuiti,cateva napolitane de post zeama de lamaie,miere de albine sau zahar,miez de nuca,scortisoara si nucsoara macinata dupa gust.

Napolitane cu crema caramel,nuci si rahat

400 gr zahar 4 galbenusuri 200 gr unt 300 gr nuca(jumatate macinata iar cealalta jumatate taiata) 6 cubulete de rahat divers colorate 4 foi de napolitana 3 pliculete zahar vanilat esenta de rom

Prajitura Adela

un pachet de foi pentru napolitane (eu am avut unele mici si nu prea mi-a convenit) 1 kg rahat (din acela colorat) 1 pachet de unt 1 cana de miez de nuca 2 lamai (eu am avut 2 mici)

Prajitura din foi de napolitane cu doua creme

Pentru crema 1: - 7 galbenusuri - 200 g zahar praf - 250 g unt - 1 plic zahar vanilat Pentru crema 2: - 7 albusuri - 200 g zahar - 250 g nuca macinata - esenta de rom

Cremșnit sau Cremes - rețeta clasică

Cremșnitul este un desert foarte popular în bucătăria românească, în ciuda faptului că este împrumutat, fiind, la origini, o prăjitură împrumutată din patiseria austro-ungară.  Se regăsește și în bucătăria franceză, dar cu denumirea de Millefeuille sau Tort Napoleon, a cărui rețetă v-am arătat-o AICI. Astăzi vom face împreună un cremșnit simplu și delicios, după rețeta originală. Cu cremă vanilată, făcută în casă, și aluat foietaj. 

Napolitane cu caramel si nuca

- 1 pachet mic de foi de napolitana Pentru crema de caramel: - 200 g unt nesarat - 300 g zahar - un varf de lingurita cu sare - esenta de lamaie/rom/migdale - coaja de lime/lamaie - 250-300 g nuca maruntita - 4 galbenusuri

Panna Cotta cu căpșuni

Deserturile fără coacere sunt ușoare, rapide și la îndemână pentru orice gospodină. Se fac ușor și nu aveți cum să dați greș. Sunt potrivite pentru orice ocazie și vă puteți bucura oricând de aroma lor. Astăzi vă propunem un desert perfect pentru acele zile când aveți poftă de ceva dulce, dar nu vreți să vă complicați prea tare. Sau în cazul în care aveți la îndemână niște fructe de pădure sau căpșuni și nu aveți ce să faceți cu ele. Panna cotta cu fructe se face din numai câteva ingrediente, dar este un desert de efect, pe placul întregii familii.

Rulouri cu Snickers și banane

Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace. 

Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta

2 foi de napolitana Pentru crema 200 gr zahar + 100 gr zahar 100 gr miere 75 ml apa zeama de la 1 lamaie 2 albusuri semintele rase de la 1 baton de vanilie 1 lingurita esenta de vanilie

Cheesecake Raffaello

Cheesecake combinat cu Raffaello. Cât de bine sună? Pe cât de bine sună și arată, pe atât de gustos este. Un cheesecake elaborat, care are nevoie de puțină atenție și răbdare, dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul.  Sunt o mulțime de rețete de cheesecake, cu sau fără coacere, mai simple sau mai elaborate. Rețeta despre care vorbim astăzi este una dintre cele mai spectaculoase feluri de cheesecake. O puteți prepara pentru orice ocazie, chiar și pe post de tort aniversar, pentru că este delicioasă și arată senzațional. 

Napolitane cu crema caramel si nuca ! Pe gustul tuturor !

-1 pachet de foi napolitana -6 oua -300g zahar tos pentru caramel -1 si 1/2 cana de zahar tos -1 si 1/2 pachet unt dar iese mai bine cu margarina unirea -300g nuca macinata nu prea marunt -1 lingurita de rom facultativ -100 g stafide tot facultativ

Coșulețe cu fructe de pădure și frișcă

Deserturile simple și rapide sunt ideale în orice moment. Fie că aveți poftă de ceva dulce, rapid, sau vreți să preparați un desert la îndemână pentru musafiri, știm că nu vă doriți să pierdeți ore întregi în bucătărie.  Desertul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, rapid și aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Câteva foi de plăcintă subțiri, fructe de pădure (un singur fel sau amestec) și frișcă proapătă și veți obține un desert delicios. 

Prăjitură Marlenka

Prăjitura Marlenka este un desert fin, aromat și ușor de făcut. Este potrivit pentru orice ocazie, festivă sau nu, și poate fi făcută și pe post de tort, dacă alegeți o formă rotundă. Foile cu miere se vor înmuia în contact cu crema, iar desertul îi va cuceri pe cei care îl vor gusta.

Baclava cu multa nuca

1 pachet foi de placinta (14 foi)150 g ulei400 g nuci macinate30 g zahar400 ml apaesenta de rom sau de vanilie (cum preferati)

Napolitană cu cremă de caramel și nuci - de post

În perioada postului, pofta de dulce ne poate supune la încercări grele. Vestea bună este că vă puteți bucura în continuare de dulciuri și prăjituri, în varianta de post. Napolitana cu cremă de caramel și nucă este o idee foarte la îndemână și, pe cât de ușor de făcut, pe atât de gustoasă. Napolitana cu caramel și nucă se face din câteva ingrediente, foarte simplu, nu necesită coacere și este ideală în post. Dacă sunteți la dietă, ar trebui să știți că trebuie să vă bucurați cu moderație de această prăjitură. Combinația de foaie de napolitană cu caramel și nucă este una destul de calorică, deloc prietenă cu silueta. 

Tort Om de zapada

800g biscuiti (sau prajituri uscate napolitane biscuiti cu crema) 200ml apa 300g zahar 100g margarina 4 linguri cacao 1 esenta de rom Pentru crema: 200g unt moale 200g zahar praf 150-200g fulgi de nuca de cocos Pentru ornat: 2 cutii de frisca (de 200 sau 250ml) 4 pliculete de zahar praf 50gmartipan sau jeleuri pentru ornat coloranti alimentari rosu si albastru/verde (facultativ Nutella)

Prăjitură cu foi de bulion

Prăjitura cu bulion este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Sunt câteva prăjituri pe care le făceau mamele și bunicile noastre și al căror gust și aspect sunt inconfundabile.  Prăjitura cu foi cărămizii, cu cremă de griș și gem rămâne unul dintre cele mai gustoase deserturi cu tradiție. Astăzi vă propunem o rețetă clasică, cu care nu aveți cum să dați greș. Veți obține o prăjitură pe placul întregii familii, atât al celor mari, cât și al celor mici. 

Foi de napolitana cu crema din bomboane cu lapte

4 foi de napolitana( 29 x 23 cm )400 g bomboane de lapte150 ml lapte100 g unt

Briose cu cascaval (din aluat de foi)

1 pachet aluat cu foi20 dkg cascaval razuit10 dkg cascaval afumat razuit3 galbenusuri2 linguri faina2 dl friscasarepiper

Cremes de post

2 foi de aluat foetaj 25x40 cm2 budinci de vanilie dr.Oetker100g margarina pt prajituri1/4 lingurita vanilie macinata850 ml lapte de soia5 linguri zahar1 zahar vanilatvisine (optional)

Prajitura Pishinger cu foi de napolitana si crema de ciocolata cu alune

1 cana de alune de padure (noisettes)trei sferturi cana de smantana pentru frisca200g unt nesarat170g zahar1 lb (454 gr) de ciocolata cu lapte (de calitate) 6 foi de napolitana -  reteta cere foi de napolitana cu ciocolata, eu n-am vazut asa ceva pe aici, le-am folosit pe cele simple

Baclava turceasca

2 pachete foi de placinta (adica in total 28 de foi)230 g unt300 g miez de nuca2 linguri scortisoara1 varf de cutit nucsoara50 g zaharPentru sirop:300 ml apa plata300 g zahar5 linguri miere1 jumatate de lamaie

Prajitura cu foi si crema

Pentru foi: 3 oua 3 linguri ulei 6 linguri zahar 1 pliculet amoniac faina cat cuprindePentru crema: 1 l lapte 4 linguri amidon 4 linguri cacao 1 esenta rom 6 linguri zahar Pentru glazura: 1 ciocolata neagra 1/2 ciocolata alba 4-5 linguri smantana dulce

Prajitura cu foi de napolitana si nuci

1 pachet foi de napolitana340g unt400g zahar brun (puteti reduce cantitatea daca vi se pare prea dulce sau folositi zahar alb)400ml lapte200g ciocolata amaruie200g biscuiti simpli200g nuci

Ștrudel cu brânză dulce și stafide

Atunci când aveți poftă de un desert tradițional și ușor de făcut, aceste ștrudele cu brânză de vaci sunt perfecte. O combinație delicioasă între ștrudel și clasica plăcintă cu brânză dulce și stafide, pe care o pregăteau mamele și bunicile noastre, doar că făcute cu aluat foietaj sau foi pentru plăcintă din comerț. Așadar, nu trebuie să vă bateți capul cu preparatul foilor. În mai puțin de o oră obțineți un desert aromat și parfumat, fără prea multă bătaie de cap. 

Prajitura cu foi cu miere si nuci

Pt FOI avem nevoie de:250 g zahar3 linguri de miere3 oua6 linguri ulei150 g nuci macinate(prajite initial)vanilie,coaja rasa de lamaieputina sare1 lingura rasa de bicarbonat pe care-l stingem500 g faina-apx(se mai pune daca aluatul se lipeste de maini)Pt CREMA dintre foi:750-800 ml smantana pt frisca150 g zaharvanilie150 g nuci macinate(prajite initial)

Napolitane cu cacoa si menta

ALUAT;1 cana unt; 6 linguri cacao; 1 cana zahar; 1 ou; esenta vanilie; 1 lingura lapte; 1 masura faina.CREMA: 1 albus de ou; 1 cana zahar; esenta de menta

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Plăcinta cu brânză dulce și stafide este foarte gustoasă, nu e greu de făcut și este un desert tradițional și sănătos. Este unul dintre cele mai vechi deserturi din bucătăria românească.

Prajitura Albina cu foi de pandispan

Ingrediente foi de pandispan:250g zahar pudra8 oua medii250g faina albaIngrediente crema de gris:250ml lapte1 zahar vanilat180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)1 lingura de miere (cu varf)200g untAditional:gem acrisorzahar pudra

Prăjitura Albă ca Zăpada - rețeta tradițională

Prăjitura Albă ca zăpada mai este cunoscută și cu numele de ”lămâiță”, datorită cremei pe bază de lămâie. Se face ușor și este potrivită pentru orice ocazie, mai ales când e sărbătoare sau aveți musafiri.

Prajitura in foi cu miere si nuca

Foi:500gr faina, 220gr zahar, 3 linguri miere, 3 oua, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cuisoare pisate, 1 lingurita bicarbonat stins.Umplutura:1/2 l lapte, 2oua, 2 linguri faina, 2-3 linguri zahar, zahar vanilat sau esenta de vanilie, 50gr unt, gem de caise, o mana de nuca macinata.

Pannacotta Cu Ciocolata Alba Si Jeleu De Fructe

Ne plac retetele bune de jeleu. Aceasta pannacotta este un desert de vara care are un gust atat de bun pe cat arata.

Prajitura cu foi si crema caramel

Pentru foi ( 6 foi):2oua, 12 lg zahar, 9 lg lapte, 12 lg ulei, 2 lgite amoniac stins cu otet (eu am pus o lingurita de praf de copt si una de bicarbonat de sodiu pt ca nu am avut amoniac si au iesit la fel), faina cat cuprinde, cca 750-800gr.Pentru crema caramel:3oua, 4 lg faina, 350 gr zahar pt caramelizat, 1 l lapte, 200 gr margarina vegetala.