Retete de prajituri frantuzesti in franceza
Retete de prajituri frantuzesti in franceza7 bunătăți pe care trebuie să le încerci în săptămâna franceză de la Lidl
În săptămâna 11 - 17 septembrie, la Lidl găsiți o selecție de produse franțuzești, care mai de care mai tentante.
Cartofi Dauphinoise (cartofi gratinați franțuzești)
Cartofii Dauphinoise sau gratinați sunt un preparat francez tradițional, cremos și delicios. Felii subțiri de cartofi sunt gătite cu smântână și brânză, apoi coapte până devin aurii și crocante.Perfect pentru ocazii speciale sau mese obișnuite.
Ratatouille de ardei (reteta franceza)
(pentru 2 persoane) : 3 ardei mari (unul rosu unul galben si unul verde) sau 5-6 mici 4-5 catei de usuroi 2 cepe 1 lingura Herbes de Provence cateva frunze de busuioc verde 2 linguri ulei de masline o frunza de dafin 2 rosii facultativ.
Cartofi franțuzești la cuptor
Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete? Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.
Rulouri cu Snickers și banane
Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace.
Înghețată de avocado
Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie. Dacă nu ați pregătit niciodată un desert pe bază de avocado, puteți începe cu o înghețată simplă și aromată. Textura cremoasă a fructului va face și înghețata la fel de cremoasă și de aromată.
Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi
Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de cafea, doar că aroma este mai subtilă și, deci, crema este mai versatilă și poate fi folosită la mai multe deserturi sau chiar servită ca atare.
Înghețată de căpșuni și iaurt
E sezonul căpșunilor, așa că un desert cu căpșuni este mai mult decât perfect în această perioadă. Astăzi vă propunem o înghețată de casă, cu iaurt și căpșuni, îndulcită cu miere. Frozen yogurt, dacă vreți, aromat cu căpșuni și îndulcit cu miere. Spre deosebire de rețetele clasice de înghețată de casă, aceasta este o rețetă fără gălbenușuri de ou sau frișcă, se face în 5 minute, din exact 3 ingrediente. Nu conține zahăr, este sănătoasă și delicioasă și poate fi savurată și de către copii, în orice cantitate. Pentru ca înghețata să fie cremoasă, alegeți un iaurt gras, eventual iaurt grecesc.
Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post
Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.
Ganache de ciocolată albă
Ganache-ul este cea mai populară cremă de tort, care se face din ingrediente la îndemână, simplă și rapidă. Fie că vorbim despre ganache de ciocolată neagră sau albă, aveți nevoie de ingrediente de calitate pentru o cremă deliciosă și pufoasă. Secretul este ca ganache-ul să fie rece de la frigider atunci când îl bateți cu mixerul și să nu mixați mai mult decât trebuie, pentru că altfel se va tăia. Un minut în plus de mixat și frișca se va separa, iar crema va fi compromisă.
Budinca De Mere
170g unt 8 mere, decojite, fara samburi, taiate in bucati 60ml coniac 10 oua 110g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 400ml smantana 200ml lapte 450g briose frantuzesti, taiata in felii subtiri zahar pudra
Cremă de ciocolată cu avocado - gata în 10 minute
Crema de ciocolată cu avocado este genul acela de desert pe care îl faci mai repede decât îl mănânci. Procesul de preparare propriu-zis durează câteva minute, iar testul suprem este răbdarea, pentru că are nevoie să stea câteva ore la frigider înainte de a-l savura. Chiar dacă pare ciudată combinația dintre ciocolată și avocado, vă asigurăm că este delicioasă. Cremoasă, consistentă și fină, această cremă de ciocolată este desertul perfect atunci când aveți poftă de ceva dulce și care se face rapid. Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie.
Crepes Suzette - rețeta originală de clătite franțuzești
Clătitele franțuzești sau Crepes Suzette, așa cum se numesc în rețeta originală, sunt un desert delicios și foarte simplu de făcut, chiar dacă numele te trimite cu gândul la un preparat sofisticat.Este vorba despre banalele clătite, pe care oricine știe să le facă, servite cu un sos de portocale cu lichior și zahăr caramelizat. Un desert cu care îți vei impresiona familia, prietenii și musafirii și în care nu trebuie să investești mult timp sau resurse sofisticate.
Ștrudele cu mere și nucă
Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post.
Ciocolată de casă cu alune de pădure
Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore.
Croissante franțuzești autentice - o provocare de două zile cu rezultat de milioane
Învață să faci croissante franțuzești autentice cu această rețetă detaliată. Sfaturi, tehnici și secrete pentru un rezultat perfect, ca în patiseriile din Franța.
Mousse de mascarpone cu lămâie
Nimic nu e mai bun decât un desert simplu, rapid și răcoritor, atunci când aveți poftă de ceva dulce și nu aveți timp să stați prea mult în bucătărie. Iar această spumă de mascarpone cu lămâie este exact ce vă trebuie în astfel de situații. Se face repede, o puteți folosi inclusiv pentru prăjituri sau torturi și nu necesită multe resurse. Crema de lămâie o puteți cumpăra gata preparată sau o puteți prepara în casă. Găsiți rețeta AICI.
Bombe de ciocolată cu vișine
Bombele cu biscuiți și cacao, umplute cu vișine și tăvălite prin nucă de cocos sunt delicioase și potrivite pentru orice ocazie.
Lemon curd - cea mai bună cremă de lămâie
Lemon curd, sau crema de lămâie, este un desert foarte simplu și versatil. O puteți savura ca atare, o puteți folosi la prăjituri sau o puteți pune pe biscuiți și savura ca gustare sau desert. Puteți prepara această cremă în avans și o puteți păstra la congelator și folosi ulterior. Dulceața și aroma de suc și coajă de lămâie fac combinația perfectă, așa că, în jumătate de oră, aveți o cremă de lămâie delicioasă și foarte simplu de făcut.
Mousse de fistic
Deserturile pe bază de fistic sunt extraordinar de aromate și de gustoase, ca să nu mai vorbim despre culoarea deosebită pe care o au. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt cu atât mai potrivite. Atunci când ai mânca ceva bun, dar nu ai chef și timp prea mult de petrecut în bucătărie, o spumă răcoritoare de fistic este tot ceea ce ai nevoie. Se face repede, dar trebuie lăsată la rece câteva ore bune înainte de a fi servită. Este un desert nemaipomenit mai ales vara, pentru că se servește rece și vă ajută să combateți căldura de afară.
Pizza desert cu Nutella și fructe de pădure
Pizza desert este cel mai simplu, de efect și rapid desert pe care îl puteți face. Arată extrem de bine, vă salvează atunci când aveți musafiri sau când vă e poftă de ceva dulce și rapid. Acesta este genul de desert la care puteți ”trișa” 100%. Adică nu gătiți nimic propriu-zis, doar puneți împreună niște ingrediente gata pregătite.
Trufe de ciocolată neagră cu avocado
Atunci când aveți poftă de ceva dulce și rapid, puteți prepara oricând acasă un desert pe bază de ciocolată. Trufe de ciocolată neagră cu avocado, tăvălite prin cacao sau nucă de cocos. Oricât de ciudată ar părea combinația de avocado cu ciocolată, ea este delicioasă și foarte cremoasă. Să nu uităm că avocado este un fruct, așa că merge de minune integrat în deserturi și dulciuri.
Înghețată de casă cu Nutella și alune
Ce e mai bun decât o porție de înghețată făcută în casă, când afară e cald? Vă spunem noi: o porție de înghețată cu Nutella. Se face foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține cel mai răcoritor și gustos desert cu ciocolată. Dacă vă place înghețata de ciocolată, trebuie să încercați această rețetă cu Nutella. În jumătate de oră obțineți câteva porții de desert, iar avantajul este că știți exact ce puneți în ea, spre deosebire de înghețata din comerț. Fără aditivi sau conservanți, doar ingrediente din frigider. Puteți renunța la o parte din cantitatea de zahăr, dacă vreți o înghețată mai ”light”. Nutella este oricum dulce și ea, așa că puteți înjumătăți cantitatea de zahăr din rețetă.
Cartofi franțuzești - rețeta originală de cartofi gratinați
Încercați rețeta de cartofi franțuzești gratinați și faceți o impresie de neuitat! Cu textura fină, gustul cremos și delicios, acești cartofi gratinați sunt o capodoperă a bucătăriei franceze.
Salam de biscuiți cu ciocolată - rețeta originală italiană
Rețeta tradițională italiană de salam de biscuiți cu ciocolată. Nu ai nevoie decât de 5 ingrediente pentru cel mai bun salam de biscuiți.
Cremă de vanilie pentru prăjituri
Crema de vanilie este o cremă universală în bucătăria și patiseria internațională. Se potrivește la o mulțime de prăjituri și deserturi și este delicioasă și pentru a fi savurată ca atare. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și foarte versatilă de cremă de vanilie. O puteți folosi la orice prăjitură, pentru umplut eclere sau în orice rețetă de desert care conține cremă de vanilie, dar nu este specificată o rețetă anume.
Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc
Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple.
Mousse de ciocolată cu căpșune - desertul cu care cucerești pe oricine
Dacă vorbim despre deserturi, există o combinație cu care mergi la sigur, de fiecare dată: ciocolată cu căpșune. Nu ai cum să dai greș cu un desert care să conțină aceste două ingrediente. Iar dacă vorbim despre acest mousse de ciocolată cu căpșune, vă garantăm că îi veți da gata cu el chiar și pe cei mai pretențioși. Puțini sunt cei care pot rezista în fața unui desert cu ciocolată, mai ales când e vorba despre o spumă aerată, cremoasă, fină și servită cu căpșune proaspete. Genul acela de desert care te duce cu gândul la un restaurant de lux, dar care se poate face foarte ușor acasă, cu bani puțini. Rezultatul este irezistibil și mare parte din reușită constă în ingrediente. Așa cum vă spunem la orice desert pe bază de ciocolată, optați pentru una de calitate. Va face diferența în privința gustului final!
Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente
Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat ceva complicat, dar aveți poftă de ceva dulce. Iar această prăjitură Oreo este perfectă pentru orice ocazie, pentru că se face doar din patru ingredinente, este rapidă, delicioasă și arată senzațional în farfurie.
Trifle cu căpșuni
Trifle este un desert englezesc, simplu de făcut și foarte versatil. Numele lui vine de la faptul că este compus din trei elemente: pișcoturi sau blat, fructe proaspete și cremă de mascarpone combinată cu frișcă. Puteți face trifle într-o mulțime de combinații și puteți adapta rețeta propriilor gusturi. Rețeta originală recomandă să folosiți un blat alb, ca de tort pentru acest desert, dar dacă nu aveți, puteți folosi și pișcoturi, biscuiți sau orice vi se pare că se potrivește. Veți obține un desert rapid, răcoritor și delicios, pe placul tuturor.
Quesadilla dulce, cu Nutella și banane
Ce faci când ai poftă de clătite cu Nutella și banane, dar nu ai resurse sau chef să le prepari? Faci o quesadilla dulce, din lipii sau tortilla wraps, cu ciocolată, banane și alune. Acesta este unul dintre cele mai rapide și ușoare deserturi pe care le puteți face în casă. Atunci când aveți poftă de ceva dulce și bun, dar nu vreți să mâncați ciocolată simplă sau doar fructe, o astfel de quesadilla vă scoate din încurcătură.
Brioșe cu banane și iaurt
Aceste brioșe cu banane și iaurt grecesc sunt foarte pufoase, ușor umede și delicioase. Sunt făcute cu iaurt grecesc pentru un plus de proteine și acoperite cu migdale crocante.
Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante
Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Prajitura Alaska
O prajitura care este gata in mai putin de 30 de minute si care arata spectaculos, pentru a-ti uimi invitatii.
Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian
Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.
Budincă de mascarpone simplă și rapidă
Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri și nu aveți timp să pregătiți un desert elaborat. Budinca pe care v-o propunem astăzi se servește rece sau chiar de la congelator, sub formă de înghețată, cu fructe proaspete și cu sos de ciocolată sau caramel. Este gata în 10 minute, dar trebuie să aveți răbdare până când se răcește.