Rețeta de tocană de ghebe, delicioasă, consistentă și vegetariană. Vezi ingredientele și modul de preparare.
Noi servim această tocăniță de ghebe cu mămăligă, dar se potrivește la fel de bine cu piure de cartofi, piure de cartofi dulci sau orez. Se ornează cu ierburi proaspete.
Un preparat ușor, savuros, aromat și fierbinte, exact genul de mâncare pe care ți-l dorești într-o zi răcoroasă de toamnă. Această rețetă este delicioasă și este vegană și fără gluten.
Rețeta de tocăniță de ghebe
Ingrediente
- 1 kg de ghebe, tăiate în bucăți
- 700 grame de roșii - decojite, fără semințe și tăiate în bucăți
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă galbenă, tocată mărunt
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 lingură de frunze de cimbru proaspăt
- 1 vârf de cuțit de cuișoare măcinate
- sare și piper negru măcinat după gust
- 4 lingurițe de pătrunjel proaspăt tocat, sau după preferință
Mod de preparare
Încălziți uleiul într-o oală la foc mare; gătiți și amestecați ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Reduceți focul la mediu. Se adaugă usturoiul, cimbrul și cuișoarele; se gătește și se amestecă încă 2 minute. Se adaugă ghebele proaspete și se lasă pe foc până când ciupercile sunt moi, aproximativ 10 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Se adaugă roșiile și se fierbe la foc mic până se îngroașă, aproximativ 20 de minute.
Turnați tocănița de ciuperci peste mămăligă și decorați cu pătrunjel proaspăt pentru culoare. Se servește, de asemenea, caldă peste piure de cartofi, piure de cartofi dulci, quinoa, orez sau cu pâine naan încălzită.
Se păstrează la frigider într-un recipient ermetic până la 5 zile. Se reîncălzește pe aragaz sau în cuptorul cu microunde. Puteți congela această tocană de ghebe în pungi pentru congelator, sau în recipiente ermetice, timp de până la 3 luni.