O reteta simpla, care imbina miresmele toamnei.

Chec cu dovleac
Timp total 1 oră și 15 minute

Ingrediente

3 cani piure de dovleac 1 1/2 ceasca de ulei vegetal 4 cani de zahar 6 oua 4 3/4 cani de faina 1 1/2 lingurite de praf de copt 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1 1/2 lingurita sare 1 1/2 lingurita scortisoara 1 1/2 lingurita nucsoara macinata 1 1/2 lingurita cuisoare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se ung trei tavi de chec cu putin unt.

2. Intr-un castron mare, se amesteca dovleacul, uleiul, zaharul si ouale. Se combina faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, scortisoara, nucsoara si cuisoare; se incorporeaza in amestecul de dovleac si se amesteca bine. Se imparte aluatul in mod egal intre tavile pregatite.

3. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 45 minute pana la 1 ora.