Fitofag prajit

Fitofag prajit retete: cum gatesti fitofag prajit si cele mai gustoase retete de retete fitofag, macrou prajit, somon prajit, caras prajit.

Fitofag prajit

1 peste fitofag mai mare de 1,5-2 kg 100 g malai 200 ml ulei (de palmier) 1 lamaie 5-6 catei de usturoi cateva frunze de patrunjel sare piper cimbru paprika condimente pentru peste

Peste (fitofag) prajit cu mamaliguta si sos iutar

4-5 bucati peste (fitofag) 100 g faina 100 g faina de porumb sare 150 ml ulei 200 ml apa usturoi 100g iaurt 2 linguri de otet de mire cu miere (vin)

Marinata de peste (fitofag)

1 kg peste (fitofag) 5 morcovi 1 telina 2 pastirnaci 2 cepe mari 1-2 pahar ulei (100ml) 1-2 otet de mere cu miere (otet de vin) sare piper boabe foi de dafin 1 borcan rosii in bulion (pasta de tomatae)

Rondele de fitofag cu cartofi umpluti gramaj per portie

1-2 cartofi potiviti 1 medalion de fitofag 15 ml smantana lichida 20 g branza de vaci 10 g de telemea de capra 1 catel de usturoi sare piper ulei Pt dessign : praz si reductie de acetto balsamico

Saramura pescareasca

-un file fitofag sarat(cca 400 g), -un file fitofag proaspat(cca5-600g, -2 bucati macrou (500 g), -marar, -patrunjel, -cimbru, -50 ml ulei, -2 rosii proaspete, -1ardei iute, -un ardei capia mare, -3-4 catei usturoi, -o lingurita de boia dulce, Partea care mi-a placut la reteta este ca usturoiul ardeiul capia si ardeiul iute sunt optionale si gustul saramurei nu are cu nimic de suferit daca nu le folositi.

Peste fitofag cu ardei, rosii, cartofi la cuptor

1 buc.peste fitofag,1-2 ardei grasi verzi,&nbsp1 rosie 5-6 cartofi 3-4 catei usturoi sare piper,1 lingurita busuioc 1 lingurita rozmarin zeama de lamaie de la o lamaie 5-6 linguri ulei

Macrou prajit

macrou file lamaie faina de grau sare piper ulei pentru prajit

Crap prajit cu malai.

500 kg crap malai sare ulei pentru prajit

Ficat prajit cu ciuperci champignon

Ingrediente 4 persoane: 500 g ficat de porc (vitel pui) 150 g ciuperci champignon 1 capatana usturoi 4 linguri faina 200 ml ulei pentru prajit 1/4 ardei rosu sare piper

Caras prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi

Caras sau alt pesteMalaiUsturoiUlei pentru prajit1 galbenus fainaCondimente : cimbru, piper, boia, vegeta, oregano etc

Crap prajit cu lamaie

4 felii de crap zeama de la o lamaie 1 lingura de ulei de masline oregano ulei pentru prajit faina sare piper macinat

Pui Jakob

1 pui grill sau prajit 150 gr. bacon margarina sau unt pentru prajit 200 gr. ciuperci 250 ml. smantana 50 ml. chili sos sau ketchup 18 gr. faina 35 gr. alune

Crap prajit cu garnitura de cartofi natur

- 1 crap de 1- 1,5 kg - faina - malai - boia de ardei - sare - 4-5 cartofi de marime medie - 50 g smantana - ulei pentru prajit - patrunjel - 3-4 catei de usturoi - zeama de la o lamaie

Hamsii prăjite, șprot prăjit - rețeta traditională. Care sunt diferențele între cele două tipuri de pește

Hamsii sau șprot prăjit în făină și mălai, cu mămăligă, usturoi și...o bere lângă. Care este diferența între şprot şi hamsii și cum să deosebiți cele două tipuri de pește.

Peste prajit cu usturoi verde

1kg peste 1cana faina sare ulei pentru prajit 1legatura usturoi verde 1rosie 4linguri ulei de masline 1lingura zeama de lamaie piper,sare

Fish and Chips (peste prajit cu cartofi)

5 fileuri de cod500ml bere10 linguri faina1 lingura rozmarin uscat1 lingurita pudra de usturoisare si piper dupa gust5 linguri otet albcartofi prajitiulei pentru prajit

Crochete de bechamel

pt bechamel: 100 gr unt 100 gr faina alba 1 litru lapte sare piper nucsoara macinata pt umplutura: 300 gr piept de pui fiert pt prajit: faina 3 oua crude pesmet ulei pt prajit

Lapte prăjit - un desert foarte simplu

Oricât de ciudat sau imposibil ar suna acest desert, el se poate face și este unul foarte gustos, rapid și la îndemână. Ideea de lapte prăjit este, de fapt, un desert făcut din lapte și amidon, niște crochete delicioase, atât pe placul celor mari, cât mai ales potrivite pentru cei mici.

Crap prajit cu sos gremaolata

6 felii crap sare faina si boia dulce pentru tavalit bucatile de peste ulei pentru prajit Pentru sos 1 legatura patrunjel 2 catei de usturoi coaja rasa de la 1 lam^aie 2 lingurite ulei de masline 2 lingurite zeama de lamaie

Salau prajit cu usturoi

6 buc salau de aproximativ 300 g bucata 6 linguri de malai 2 linguri faina 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita boia iute 1 capatana usturoi cateva fire de patrunjel 1 lamaie 2-3 felii portocala 2-3 peperoni 1-2 linguri otet 300 ml ulei pentru prajit sare piper cimbru

File de șalău în crustă de fulgi de porumb

Rețetele cu pește sunt printre cele mai ușoare și rapide idei pentru o masă delicioasă și sănătoasă. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, luați un file de pește și pregătiți-l cum vă place: la abur, la grătar, la cuptor sau prăjit.  Dacă vă place peștele pane, în crustă, crocant și aromat, astăzi vă propunem un file de șalău în crustă de fulgi de porumb, perfect alături de o porție de cartofi, dacă vreți un fel de mâncare de tip fish & chips sau cu legume sote.  Puteți înlocui șalăul cu orice alt pește doriți. 

Peste prajit in sos de otet

Ulei de masline pentru prajit500 g peste (macrou, biban de mare sau platica de mare)Faina2 cepe medii tocateUn praf de chili3 – 4 catei de usturoi tocati1 lingurita rozmarin uscat2 foi de dafin100 ml vin rosu100 ml otet de vin rosuSare

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Pentru prajit 4 felii crap faina ulei sare piper macinat Pentru sos 3 linguri cu capere 4-5 rosii 2-3 catei de usturoi 1/2 zeama de lamaie 1 lingurita rasa zahar 2 foi de dafin ulei de masline sare piper macinat

Snitel cu varza calita

4 bucati de piept de pui potriviti. 300 gr pesmet pentru prajit. 300 gr faina. 300 gr ulei de palmier nehidrogenat(pentru prajit). 4 sau 5 oua,depinde cat de mari sunt snitelele. 50 gr unt. 1 cutie rosii tocate in suc de rosii(Pomodorre). sare si piper roz proaspat macinat,un praf de tarhon,un praf de cimbru,sau punem cimbru verde daca avem. 1 bucata varza potrivita.

Pui prajit marinat

1,2-1,5 kg pui (intreg sau pulpe piept) 5-6 catei de usturoi 1 lingurita miere 1 lingurita cimbru uscat 2 linguri otet 50 ml vin 1 lingurita boia dulce 1 varf de cutit boia iute 1 lingurita usturoi granulat 1 lingurita concentrat de pui/ciuperci/vegeta/delikat etc. 2 linguri ulei de masline 1 lingurita patrunjel tocat verde sau uscat 150-200 ml ulei pentru prajit sare piper dupa gust

Vinete prajite

1 vanata 20 gr faina sare ulei pt prajit

Peste prajit

Crap sau somn portionat faina, boia sare ulei.

Hanusi prajiti

2 kg hanus faina malai sare, usturoi pisat dupa gust ulei pentru prajit

Pachetele de vara

(pentru 2 persoane rezulta 16 bucati) 100 g carne de porc sau bacon tocata marunt 1/4 varza mica 1 morcov curatat 100 g fidea subtire de supa (fara ou) 2 cepe verzi 4 catei mari de usturoi piper dupa gust 15 boabe coriandru sos de soia dupa gust sos de stridie dupa gust 1 lingurita de otet japonez 1/2 lingurita ghimbir ras 16 patrate de 20x20 cm din foi de placinta 3 lingurite amidon de porumb 1 litru de ulei pentru prajit tigaie adanca sau wok pentru prajit

Hamsi pr"ajit

1kg hamsii ne sarat,o lamaie,2 lingurite boia dulce ,200g faina ,fischfond ,1l ulei

Oua prajite cu castravete in stil chinezesc

-2 castraveti -2 ou -1 morcov -1 ceapa verde -sare -piper -ulei pt prajit

Placinta de cartofi

4 cartofi sare piper faina ulei (pt prajit)

File de peste "donut" prajit

Facind cumparaturi,saptamina trecuta,am vazut file de peste"donut"era congelat.Credeam ca e vorba de vreun fel de peste,rotund.Dar n-a fost asa.Era un file de peste facut rulou,dar facut frumosmi-a placut. L-am prajit,cum prajesc orice peste. Dar,vreau sa mai cumparmai ales ca gatesc un rulou de file de peste.Asta e gata,rulatimi va lua timp mai putin. -1 kg de peste file "donuts" -250 ml de lapte -4 linguri de faina -1/2 lingurita de sare -1/2 lingurita de piper -1/2 lingurita de boia iute -1/2 lingurita de ienibahar -1/2 lingurita de camun(chimen turcesc) -1-2 lamii ulei pt prajit

Varzari moldovenesti

Faina, apa, sare, varza murata, ulei pentru prajit.

Pestisori crocanti

500 g pestisori faina sare ulei pentru prajit

Ochiuri cu mamaliguta

oua proaspete (2 de persoana) ulei pentru prajit cascaval mamaliguta

Paine Cu Ou

3-4 oua paine mai veche sare ulei pt prajit painea.

Snitele de pui

un piept de pui,un ou,200g pesmet 50g susan,sare,ulei pentru prajit.

Stavrizi Prajiti

1/2 kg stavrizi faina sare ulei pentru prajit

Zucchini pane

-2 zucchini curatati si taiati felii -pesmet -oua batute -sare piper -ulei ptr prajit

Guvizi de apa dulce prajiti

Ex. 1 kg guvizi faina sare ulei pentru prajit

Ackee & Saltfish

Ingrediente:-1 cutie/conserva Ackee-1 ceapa potrivita-1 ardei gras rosu-1 rosie-1 scotch bonnet/ardei iute-1 pachet saltfish/fileuri de cod, sarate-5 linguri ulei-piper negru, macinatDumplingsIngrediente:-400g faina (eu folosesc faina cu agenti de crestere)-2-3 linguri unt, topit-1 lingurita praf de copt (daca folositi faina normala, puneti 2 lingurite)-un praf sare-lapte caldut, cat cuprinde (cca 3 sferturi de cana)-ulei pentru prajitPlantains: -2 banane (cu cat sunt mai negre, cu atat mai bune; sunt dulci si moi)-ulei pentru prajit

Creveti expandati - Nostalgii culinare din epoca de aur

creveti vietnamezi ulei pentru prajit sare dupa gust

Wurstel prajit

wurstel mustar paine

Peste de rau, prajit

Peste faina boia ulei sare

Pui prajit

-2 cepe mari -2 catei de usturoi -1 lamaie -Condiment (sare piper vegeta ienibahar praf) -Verdeata (oregano busuioc patrunjel)

Creier pane

500g creier de porc 1 cub drojdie bere faina sare piper ulei pentru prajit

Cum să faci cașcaval pane PERFECT

Dacă ați încercat măcar o dată să faceți cașcaval pane, știți cât de enervant este când cașcavalul se topește și se împrăștie prin tigaie.  Tocmai asta vrem să evităm astăzi și vă învățăm cum să faceți cașcaval pane perfect. Secretul constă în două detalii importante: crusta și congelarea cașcavalului înainte de a fi prăjit.  

Crochete

1 kg de cartofi 80g unt 2 oua intregi si 5 galbenusuri sare putina faina pesmet si ulei pentru prajit

Snitel cu cascaval

1 kg cotlet de porc 3-4 oua 100 g faina 150 g cascaval ulei pentru prajit sare piper boia