Retete culinare pentru bebelusi

Retete culinare pentru bebelusi

Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel

Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.

7 moduri inedite de a găti porumbul. Idei de rețete pentru vară

Învață cum să gătești porumbul în șapte moduri diferite. În doar câteva minute, vei transforma boabele aurii în pastile mici pline de aromă. 

Cum se marinează somonul - 7 rețete de marinadă pe care oricine ar trebui să le încerce

Cum se marinează somonul ▪ Cât timp se ține la marinat ▪ Cum se prepară marinada pentru somon care îi va spori aroma considerabil, fără a pierde din gustul minunat al peștelui.

Supă concentrată de pui. 3 rețete simple pe care trebuie să le încerci

Ce este supa concentrată de pui, cum se prepară și care este cel mai bun și rapid mod de a prepara. Află cât de ușor este să faci supă concentrată de pui în casă.

Ouă vopsite natural. Cum poti vopsi ouăle de Paște fără chimicale

Ouăle vopsite natural sunt o alternativă sănătoasă și ecologică la ouăle vopsite cu substanțe chimice sau coloranți sintetici.

Marinadă pentru porc. Cum marinezi carnea pentru cea mai bună friptură

Marinarea cărnii de porc înainte de a o găti este necesară pentru a o îmbogăți cu diferite arome, precum și pentru a o frăgezi. Iată o listă de rețete ușoare de marinadă pentru carne de porc.

Cum faci marțipan în casă - rețeta cu care nu dai greș!

Există mai multe rețete de marțipan și fiecare cofetărie poate avea un mod propriu de a face această cremă, variind cantitățile ingredientelor.

Cum să gătești quinoa pentru a avea o textură pufoasă

Învață cum să gătești quinoa perfectă de fiecare dată.

Cea mai bună făină pentru cozonaci super pufoși

Cozonacul este desertul perfect pentru orice ocazie specială, însă pentru a obține un cozonac cu adevărat pufos și delicios, alegerea corectă a făinii este esențială.

Cât rezistă ouăle în frigider. Ghidul esențial pentru depozitarea corectă a ouălor

Descoperă cât timp rezistă ouăle în frigider, cum să verifici prospețimea lor și cum să le depozitezi corect pentru a menține calitatea și nutrienții esențiali.

Cât timp se fierbe broccoli - Pași simpli pentru un broccoli fiert perfect

În cele ce urmează veți afla cât timp trebuie să fierbeți broccoli pentru ca această legumă sănătoasă și hrănitoare să aibă o textură ușor crocantă și o culoare verde aprins. Tehnicile de aici vă garantează că veți obține broccoli perfect fiert de fiecare dată!

Creveti expandati - Nostalgii culinare din epoca de aur

creveti vietnamezi ulei pentru prajit sare dupa gust

Ponturi pentru a pregăti mai ușor masa de Crăciun. Trucurile care fac munca mai ușoară

Află cele mai bune ponturi pentru a pregăti masa de Crăciun mai ușor! Descoperă trucurile care îți vor simplifica munca și vor face sărbătorile mai plăcute.

Cum se congelează corect fructele și legumele. Așa le păstrezi proaspete pentru mai mult timp

Afla cum se congelează corect fructele și legumele. Așa te asiguri că își păstrază prospețimea un timp îndelungat. Congelarea păstrează nutrienții în fructe sau legume.

Cum se fierbe sfecla roșie

Află cum să fierbi sfecla roșie pentru a o folosi în rețetele preferate de salată, hummus și supă.

4 moduri delicioase de a găti conopida

Conopida este o legumă pe care ori o iubești, ori o urăști. Fie nu suporți gustul de varză și textura ciudată, fie este una dintre legumele tale preferate datorită versatilității sale. Există atât de multe moduri de a savura conopida încât, dacă încă nu îți place, înseamnă că pur și simplu nu ai gătit-o cum trebuie până acum. Iată patru moduri prin care îi poți convinge până și pe cei care nu suportă conopida, să o treacă pe lista legumelor preferate.

Cum gătești anghinare: 5 moduri inedite

Descoperă 5 moduri inedite de a găti anghinare: de la selecția perfectă a anghinarelor proaspete la metodele delicioase de preparare și sfaturi pentru o prezentare spectaculoasă.

Cât timp se fierbe mămăliga. Trucuri pentru cea mai bună mămăligă

Iată cât timp ar trebui să fiarbă mămăliga, dar și câteva trucuri, ca să iasă perfectă și gustosă.

Câtă carne se pune la sarmale?

Află câtă carne și orez se pune la sarmale, cum cântărești carnea și cum se aleg frunzele de varză pentru cele mai bune sarmale.

Cât orez se pune la sarmale

Este important să știți cât orez se pune la sarmale, dacă vreți ca acestea să iasă gustoase, nici prea moi, nici prea tari.

9 trucuri pentru o piftie limpede și delicioasă

Descoperă trucuri simple și eficiente pentru a obține o piftie limpede și plină de aromă. Urmează-le și vei obține o piftie perfectă, care va fi apreciată de toată lumea.

Cum se fierb cartofii dulci în 5 pași simpli

Cum se fierb cartofii dulci, întregi sau tăiați în cuburi, decojiți sau cu tot cu coajă pentru a obține cartofi perfect fragezi care pot fi folosiți în numeroase preparate.

Cum să faci friptura suculentă perfectă. Trucuri simple pentru a păstra carnea moale și delicioasă în cuptor

Friptura de pui, de vită sau de porc poate fi o parte delicioasă a mesei, mai puțin atunci când friptura este uscată și tare.

Cât timp se fierb pastele? Ce înseamnă al dente

Află exact cât timp trebuie să fierbi pastele pentru a obține textura al dente ideală. Informații detaliate despre timpul de fierbere pentru diferite tipuri de paste, precum și sfaturi pentru a le găti la perfectie.

Dezastre culinare: Cele mai mari greșeli și cum să le eviți

De la arsuri la sosuri ratate, dezastrele culinare sunt comune. Află cele mai mari greșeli în bucătărie și cum poți să le eviți!

Cum se fierbe orezul. Trucul prin care îl faci pufos

Cum să fierbi orezul pentru a obține o textură perfect pufoasă. Află câtă apă se pune la orez și cât timp se fierbe pentru a nu ieși lipicios sau plin de cocoloașe.

Cum să îți organizezi frigiderul în mod eficient. Sfaturi și trucuri pentru o depozitare corectă a alimentelor

Află cum să îți organizezi frigiderul în mod eficient și cum să depozitezi alimentele într-un mod corect pentru a le prelungi durata de viață.

Ouă vopsite cu hârtie creponată

Învață cum să vopsești ouă de Paște în mod creativ folosind hârtie creponată. Un ghid simplu cu instrucțiuni, sfaturi și idei pentru a vopsi ouăle în culori unice și memorabile.

Cum sterilizăm borcanele. Patru metode simple și eficiente

Cum se sterilizează borcanele pentru gem, dulceață sau murături. Patru metode simple și eficiente prin care putem să sterilizăm borcanele pentru a elimina bacteriile.

Cum se fierbe corect conopida și cât timp durează

Conopida arată la fel ca broccoli și este și la fel de gustoasă. Vom vorbi în cele ce urmează despre cum se fierbe conopida, astfel încât să vă puteți bucura de gustul ei delicios.

Porumb fiert. Cum se fierbe corect și în cât timp

Află cum se fierbe porumbul corect și cât timp durează sa-l fierbi. În doar câteva minute tu, familia sau musafirii veți savura una dintre gustările clasice în lunile de vară.

De ce sare și piper? Explorând chimia condimentelor în preparatele culinare

Află cum interacționează sarea și piperul în alimente și cum acestea pot influența gustul, aroma și textura preparatelor culinare.

Ghid de gătit la aburi: Meniu variat și tehnici esențiale

Dobândește arta gătitului la aburi cu acest ghid complet. Descoperă un meniu variat de rețete sănătoase și tehnici esențiale pentru prepararea perfectă a mâncărurilor la aburi.

Cum se reîncălzesc corect carnea, orezul, pizza și alte alimente

Află cum să reîncălzești corect carnea, orezul, pizza, legumele, peștele și alte alimente pentru a preveni uscarea, înmuierea sau pierderea gustului.

Murăturile tale sunt băloase? Rezolvă problema acum!

Ai murături băloase și vrei să știi de ce? Află care sunt cauzele murăturilor băloase și cum poți preveni sau remedia acest lucru. Citeste acum și salvează-ți murăturile!

Prajitura cu ciocolata si crema de lapte

FOI:10 oua; 200 grame zahar; 2 pachetele de zahar vanilat; 5 linguri pline cu gris pentru bebe - eu nu am avut asa ceva, presupun ca e vorba de gris instant pentru bebelusi, asa ca am pus; 5 linguri de pesmet alb fin; 5 linguri pline de faina; 5 linguri pline de cacao amara; 5 linguri de miere (de salcam); 1,5 pac. de praf de copt; 1 praf de sare; 50 ml lapte; 270 ml ulei;GLAZURA 1 (PESTE CREMA):120 grame ciocolata de menaj; 70 de grame de unt; 1 lingura de apa; 2 linguri de ulei;GLAZURA 2 (PENTRU FINISAREA PRAJITURII):220 de grame de ciocolata de menaj; 100 grame de unt; 3 linguri de ulei; 1 lingura de apa; 1 lingura zahar praf; 700 mililitri de smantana dulce 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca 3 linguri de lapte (eu am folosit lapte condensat) 2 lingura de miere 1/2 de lingura de esenta de vanilie .

De ce fac floare murăturile și cum poți preveni acest lucru

Te-ai săturat de murăturile care fac floare? Descoperă cauzele și soluții eficiente pentru a preveni acest fenomen enervant. Învată trucuri simple pentru murături perfecte!

Cum să blanșezi și să decojești roșiile în 5 pași simpli

Aflați cum să decojiți roșiile în cinci pași simpli. Tot ce aveți nevoie este o oală cu apă clocotită, un cuțit mic ascuțit, o lingură, un bol cu ​​apă cu gheață și roșii.

Cum se gătește corect bulgurul și cât timp se fierbe

Modul de pregătire a bulgurului de grâu diferă în funcție de tipul de bulgur pe care îl folosiți. Puteți alege să-l gătiți atât la aragaz, cât și în cuptorul cu microunde sau slow cooker, ținând cont de câteva reguli simple.

Castane coapte - La cuptor, la microunde și confiate

Castanele coapte au un gust delicat și dulceag și o textură moale, asemănându-se cu cartofii dulci. Află cum faci castane coapte la cuptor, la microunde sau confiate.

Tăiței de orez. Ce sunt, cât timp se fierb și cum se mănâncă

Tăițeii de orez sunt un ingredient popular în bucătăria asiatică. În principal, sunt făcuți din făină de orez și apă, dar unele produse includ și amidon de porumb și tapioca pentru a îmbunătăți textura și aspectul tăițeilor.

În cât timp și cum se fierbe năutul. Simplu, rapid și fără bătăi de cap!

Descoperă secretul fierberii năutului! Învață cum și în cât timp se fierbe năutul pentru a obține textura perfectă. Simplu, rapid și fără bătăi de cap!

De ce fermentează murăturile? Remedii și sfaturi practice

Te întrebi de ce fermentează murăturile tale? Află aici factorii care declanșează fermentarea și cum să previi acest proces. Ghid complet pentru murături perfecte!

Clasificarea sosurilor în bucătărie. Care sunt cele mai comune tipuri de sosuri și cum le folosești în preparatele tale

Descoperă cum se clasifică sosurile în bucătărie și cum poți să le folosești în preparatele tale. Află care sunt cele mai comune tipuri de sosuri, cum se potrivesc cu diferite feluri de mâncare și cum le poți pregăti acasă pentru a-ți impresiona familia și prietenii.

Cum se fierb corect și cum se curăță ouăle de prepeliță

Aveți la îndemână un pachet de ouă de prepeliță, dar nu sunteți sigur care este cel mai bun mod de a le pregăti?

Blat pentru tort cu fistic și nucă

Vrei să pregătești un tort special, cu o aromă deosebită? Atunci încearcă acest blat pufos și aromat, cu fistic și nucă. E ușor de făcut, chiar dacă ești începător în bucătărie.

Cum se coc vinetele. Trucuri și sfaturi utile

Vinete coapte pe aragaz cu flacără sau la cuptor? Află care este cea mai bună si mai gustoasă metodă de a coace vinetele, cum se curăță ușor și cât timp durează să le coci.