Umplutura cannoli
Umplutura cannoli retete: cum gatesti umplutura cannoli si cele mai gustoase retete de umplutura cannoli.Cannoli, Desertul Clasic Sicilian Caruia Nu-i Poti Rezista
Un desert sicilian clasic, caruia este greu sa-i rezisti.
Flodni
Ingrediente: Pentru aluat: 600g.faina, 300g.margarina, 3 galbenuse de ou, 4 linguri zahar praf, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 praf de vanilie, 1 varf de cutit de sare, smantana Umplutura de nuca: 250g.nuca macinata, lapte, esenta de rom, zahar(dupa gust) Umplutura de mac: 250g.mac macinat, coaja rasa de lamaie, 1 mar ras, lapte, zahar(dupa gust) Umplutura de mere: 1 kg. mere rase si calite, 50g.zahar, scortisoara -gem de prune
Ravioli cu umplutura de peste
1 kg faina 9 oua-6 intregi si 3 galbenusuri) un praf de sare 2 linguri ulei de masline 1 pahar vin alb apa -depinde de consistenta pastei Pt umplutura 600g merluciu 300g creveti 400g cartofi sare,piper,patrunjel,usturoi un catel,2-3 filete de hamsii sarate, 2 oua parmezan cam 50g
Prajiturele cu umplutura de nuca
240 gr de unt 125 gr smantana 4 galbenusuri 3 pahare de faina 1 lingura zahar 1/2 plic praf de copt 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de zahar ptr umplutura 1 pahar zahar 11/2 pahar lapte 1 lingurita de scortisoara 6 pahare de nuca tocat marunt 1/2 pahar de faina de biscuiti umplutura de curmale 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale 1 pahar de nuca taiata marunt
Melcisori cu zahar brun si scortisoara
Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina. 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie(7grame) 50 g zahar 80 g unt 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutura 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun 6-8 linguri scortisoara esenta de vanilie Pentru uns ulei 1 galbenus
Tortellini gratinati gustosi
250 gr tortellini cu umplutura de ciuperci 250 gr tortellini cu umplutura de branza 100 gr de unt 100 gr parmezan 50 gr faina 700 cl lapte cu 3,5 grasime 200 gr de rosii decojite taiate cubulete sare piper nucusoara oregano.
Cocostar
Aluat:3 linguri cu varf cacao2 oua ( - 1 albus care se va folosi la umplutura)250 gr. margarina4 linguri zahar pudra (cu varf)1 pachet praf de copt1 pachet zahar vanilat400 gr. faina Umplutura:120 gr. nuca de cocos200 gr. zahar pudra1 albus
Baigli, cozonaci nedospiti
Ingrediente pentru 5 baigli mici sau 3 mari:1 kg faina, 4 galbenusuri, 3 linguri untura, 200 g Rama (vanilie), smantana cat cuprinde (cat mai grasa), 1/4 praf de copt stins cu zeama lamaie.Umplutura cu nuca :nuci macinate, rom, stafide, zahar vanilat.Umplutura cu mac:mac macinat, lapte, zahar, coaja rasa lamaie, zahar vanilat,stafide.
Cozonac floare de post
Ingrediente aluat: 500 g faina 100 g zahar 50 ml ulei 250 ml apa 1 cub drojdie coaja de lamâie esente un praf de sare Pentru umplutura: 250 g nuca macinata 3 sau 4 linguri de zahar 2 linguri cacao o lingurita scortisoara 75- 100 ml frisca lichida Se amesteca toate ingredientele pt .umplutura pâna se obtine o pasta omogena.
Tarta cu umplutura de visine
Aluat: 125 gr margarina la pachet Unirea 1 lingura zahar 2 linguri apa rece 1 plic praf de copt 230 gr faina 1 plic zahar vanilat coaja rasa de portocala Umplutura: 400 gr visine fara samburi 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine 1 plic budinca de vanilie 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de portocala
Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)
Pentru aluat: 400g branza de vaca 400g unt sau margarina 400g faina sare(ideea e ca toate ingredientele se pun in cantitati egale). Pentru umplutura: Branza de vaca cu zahar si ou sau branza telemea si ou- depinde cu ce tip de umplutura le doriti: sarata sau dulce(eu am facut cu branza de vaca).
Triunghiuri cu branza sau cu sunca
1 pachet aluat foietaj 1 ou pt uns mac chimen. Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita piper 1 ou 1 lingurita chimen. Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita 1 lingurita chimen piper 1 lingurita oregano 1 ou.
Bagheta cu 4 feluri de umpluturi
1. Umplutura cu branzeturi0 bagheta mare , branza de vaci sau telemea, urda, un pic de unt sau margarina, 1 bucatica de salam uscat, 1 morcov mic fiert, cateva masline negre, putin ardei gras verde si rosu, 1 lingura de smantana, sare, piper, o lingurita de chimion oparit, un snop de marar verde2. Umplutura cu pateu de casao bagheta, 500 grame ficatei de pasare, 4 cepe, ulei, masline taiate cubulete, trei castraveti murati, gogosari la otet, rosii sau ardei gras crud, margarina sau unt, sare si piper.3. Umplutura cu conserva de tono bagheta, o conserva de ton, 3 castraveti acri, 1 ardei gras rosu, 100 g de sunca, masline fara samburi, o lamaie, un pic de unt sau margarina, sare ,piper4. Umplutura cu mozaic de afumaturi si alte mezelurio bagheta, -cate o bucatica de ce dorim :muschi,pastrama,cabanos, parizer,carnati,piept de pasare -afumat, salam, sunca....etc.., ciuperci de cultura vreo 200 grame, castraveti acri, gogosari la otet, maioneza de casa, doua oua fierte si maruntite cu furcurlita, sare,piper
Treccia ripiena salata
Aluatul:500 gr faina, 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce, 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt, dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii), 15 gr sare, 20 gr drojdie proaspata, 250 gr apa.Umplutura: mortadella, parmezan ras, auricchio picant, cubulete de salam, rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider
Cornulețe cu mac - mai gustoase decât ai crede
Cornulețele cu mac (sau mohnkipferl) sunt atât de gustoase și aspectuoase încât nimeni nu le poate rezista. Se pregătesc foarte ușor, din doar câteva ingrediente pe care le puteți găsi în orice magazin alimentar, la prețuri accesibile.
Cheesecake zebra cu jeleu de portocale
Aluat fraged cu cacao:250 g faina25g cacao cernuta125 g unt2 galbenusuri (albusurile le tinem pentru umplutura)110 g zahar1 lingura cu iaurtun praf de sare, putina coaja rasa de portocale, daca va placeUmplutura:5 oua+ 2 albusuri (daca ouale sunt mici, puneti 6)750g ricotta200 g branza tip philadelphia225-250g zahar, dupa gust2 linguri cacao cernuta2 linguri faina de orez (amidon, sau budinca de vanilie)2 portocalevanilie
Pirogi
Aluatul:50 g drojdie, 500 ml lapte, 50 g unt (margarina), 2 lingtze zahar (daca le faceti cu fructe, puneti mai mult), 2 lingtze sare, 300 g faina de graham, 420 g faina speciala, ou pt uns.Umplutura 1: chebab de pui (semipreparat) pe care l-am taiat patratele, ciuperci (congelate) taiate si ele,1 ceapa taiata marunt2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, condimente, verdeturi.Umplutura cu brinza:cascaval ras, brinza mozzarela, rosii uscate (in ulei), busuioc, piper.
Clatite mexicane cu umplutura de curcan
Pentru sos: 2 linguri ulei de masline1 ceapa mica1 ardei iute verde mic fara seminte si tocat marunt1 lingurita rasa boia dulce1/2 lingurita rasa sovarf uscat1/2 lingurita rasa chimen800 g rosii din conservaPentru clatite:120 g faina1 ou mare300 ml laptePentru umplutura: 250 g curcan fiert si taiat cubulete250 g fasole rosie boabePentru garnitura: 120 g branza Cheddar rasa4 fire de ceapa verde
Cozonac de post
350 ml apa calduta un praf sare 100 ml ulei 125 g margarina unirea 5 linguri zahar 700 g faina 2 plicuri zahar vanilat o portocala(coaja si zeama) coaja unei lamai 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta) Umplutura 1: 100 g rahat 50 g stafide Umplutura 2: 100 g nuca macinata 4 linguri gem (dupa placere eu am folosit asortat) 2 linguri cacao cateva stafide esenta de rom Siropul: 5 linguri zahar 500 ml apa esenta de rom Glazura: 50 g miere de albine
Prajitura cu mac, gem si nuca
Pentru aluat: 800 g faina 200 g unt 1 lingura untura 4 galbenusuri 4 linguri smantana 20 g drojdie 200 g zahar Pentru umplutura cu nuca: 250 g nuca macinata 150 g zahar esenta de rom 50 g stafide 100 ml lapte Pentru umplutura cu mac : 150 g mac macinat 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 zahar vanilat 50 g stafide 100 ml lapte un borcan gem de caise Pentru glazura: 2 linguri cacao 6 linguri zahar 3 linguri apa 100 g unt
Tarta cu mere si branza de vaci
Ingrediente pentru aluat 270 gr faina 2 oua 4 linguri zahar tos 125 gr unt la temperatura camerei 1 lingurita praf de copt 1 lingurita seminte de in(se poate si fara) putin gris Ingrediente pentru umplutura din mere 1 kg mere 50 gr stafide 1/2 cana apa calda 200 gr zahar 2 lingurite esenta rom scortisoara dupa gust Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci 300 gr branza de vaci 4 oua 100 gr zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 2 lingurite esenta de vanilie
Placinta cu ceapa
pt aluat: 600g faina 40 g drojdie 1 ligura zahar 300 ml l apa calduta 1 lingurita sare 3 linguri ulei Pt umplutura: 1 kg ceapa,ulei,piper
Placinta dolongaci (creata)
coca faina 500gr oua 2buc ulei 3-4 linguri o cescuta mica apa umplutura branza telemea 400gr oua 3 buc lapte 500gr
Rulouri pizza
Ingrediente pentru aluat: - 1 kg faina (se pot adauga tar^ate de gr^au 2-3 linguri) - 1/2 cana lapte - 20 gr. drojdie - aprox. 500 ml. apa - 4 linguri ulei de masline - 1 l-ta sare - 1 l-ta zahar Ingrediente pentru umplutura: - 2-3 rosii taiate cubulete - 2 ardei rosii - 2 ardei verzi/galbeni - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) taiate marunt - un pumn de masline taiate rondele - 250 grame mozarella si telemea rasa - pentru amatorii de carne se poate pune sunca taiata cubulete sau f^asii - ulei de masline busuioc sare piper Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutura diverse legume se poate pune sm^ant^ana carne condimente diferite etc.
Rulouri din ardei copti
2 ardei grasi galbeni sau portocalii, de dimensiune medie, taiati in jumatatiUmplutura la alegere
Placinta cu vinete, rosii si cascaval
Aluat: 300g faina 150g unt sau margarina putina apa sare. Pentru umplutura: 1vanata marisoara 3rosii 200g cascaval ulei sare 1ou.
Ma'amoul - fursecuri arăbești cu nuci sau curmale
Descoperă delicioasele Ma'amoul, fursecuri arăbești tradiționale umplute cu nuci sau curmale. Vezi rețeta pas cu pas și bucură-te de gustul oriental autentic!
Curcan umplut
1 curcan, umplutura: 1 mar, 1 ceapa, 1 bat de scortisoara + 1 cup apa (250 ml apa), crengute de rosmarin si salvie, ulei vegetal.
Placinte ardelenesti
Pt aluat: 500 gr.faina 1 jumatate cub drojdie sare, 1 pahar 250 ml.apa calduta 50 ml.ulei Umplutura: 300 gr.br^anza telemea rasa 2 galbenusuri 2 linguri sm^ant^ana marar verde tocat ulei pt prajit
Khachapuri - plăcintă georgiană cu brânză
250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec (optional) Umplutura : alune, nuci, stafide, rahat.
Lipii cu branza
Aluat: 200 ml apa 1 lingurita zahar 25 gr drojdie 300+ 50 gr faina tip650 sare 2 linguri ulei Umplutura: 250 gr branza framantata de oi
Tarta cu nectarine
Aluat fraged:120 g unt200 g faina1 galbenus100 g zahar pudraUmplutura:3 nectarine3 oua4 linguri amidon50 ml lapte5 linguri zaharvanilie
Scovergi umplute cu peste
1kg de faina 50g margarina 500ml lapte 50g drojdie 2oua sare. Pentru umplutura: 1ceapa 2conserve de ton in suc propriu 1ou sare piper
Tarta cu legume si smantana
Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume
Macarons, Reteta Originala
Un desert sofisticat si foarte apreciat, care este mai usor de preparat decat pare.
Rulouri cu gem/dulceata
Ingrediente aluat : 600g faina 2 oua intregi 75g zahar pudra 70 g unt 15g drojdie proaspata ½ lingurita cu sare 300 ml lapte Arome: vanilie,coaja de lamaie/portocala Umplutura: 400 g. gem /dulceata
Mamaliga cu ghebe la cuptor
UMPLUTURA500 g ghebe6 catei usturoi1 ceapamarar uscatsarepiperpatrunjel verdemamaliga
Tarta taraneasca
Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.
Invartita cu nuca
pentru aluat: 1/2 kg faina 250 ml apa 25 gr drojdie proaspata 4 linguri miere de albine un praf sare  pentru umplutura: 300 gr miez nuca 50 gr zahar
Prajitura cu caise si visine
COCA: 200 g unt, 120 g zahar, un zahar vanilat, putina sare,3 oua, 280 g faina, praf de copt,UMPLUTURA:3 oua,3 linguri zahar, o vanilie, 100 ml frisca.
Placinte cu cartofi, de post
Aluat: * 500 g faina* 300 ml apa calduta* 10 g drojdie uscata/25 g proaspata* 2 lingurite sare* 1 lingurita zaharUmplutura:* 700 g cartofi* 2 linguri ulei* sare,piper
Rulada de conopida
Ingrediente:1 conopida medie 4 oua 90g branza rasa(chedar gouda),60g branza vaci 1 priza de nucsoara 1/2 lingurita mustar macinat. Umplutura: 100g branza proastapa 1 ardel copt 50g sunca serano
Piersicile copilariei
Fursecuri: 4 oua 250 g ulei 250 g zahar 1 plic praf de copt esenta de lamaie 650 g faina alba Umplutura: unt cacao zahar nuci Nutella Decor: lapte colorant alimentar zahar
Surimi pane umpluti
6 bucati surimi Umplutura de creier 50 g g creier de porc 1 ou sare piper Crusta 100 g faiana de grau un ou 3 linguri mac
Tarta Cu Dovlecel Si Telemea
Aluat fraged: 120 g unt, 150 g faina, o lingurita sare, un galbenus Umplutura: 500 g dovlecel, 3 oua, 3 linguri smantana, 250 gr. telemea, marar
Placinte usoare pentru fiecare moment al zilei
600 g de faina 1 praf de copt 3 oua 2 linguri de ulei 1 cana de lapte covas^at(iaurt cam 250 ml) Sare Apa calduta Umplutura: mere br^anza carne dovleac spanac Sm^ant^ana Dulceata
Tarta cu fructe
Foaie: 225 g faina 150 g unt 75 g zahar sau zahar maro 1 albus Umplutura 1 plic si jumatate de budinca de vanilie 550 ml lapte 300 g capsuni 100 g ananas 1/2 plic gelatina
Placinta alsaciana
Blat de pizza: 400g faina 4 linguri de ulei 250ml apa 1 lingurita de sare 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata) Umplutura: 300g smantana (creme double) 5 cepe mijlocii 200g costita vegeta piper
Pateuri cu branza (aluat facut in casa)
Pentru foaie: 1 kg de faina alba 400g margarina 1 lingurita de sare 5 lingurite de otet 500ml de apa calduta Pentru umplutura: branza 1 ou putin lapte.
Guguluf cu dovleac
1 pachet de margarina 1 ou 100 g zahar 1 praf de copt 1 lingura otet 600 g faina 50 ml lapte Umplutura: dovleac zahar 2 fiole esenta de rom 2 linguri de gris