Umplutura cannoli

Umplutura cannoli retete: cum gatesti umplutura cannoli si cele mai gustoase retete de umplutura cannoli.

Cannoli, Desertul Clasic Sicilian Caruia Nu-i Poti Rezista

Un desert sicilian clasic, caruia este greu sa-i rezisti.

Flodni

Ingrediente: Pentru aluat: 600g.faina, 300g.margarina, 3 galbenuse de ou, 4 linguri zahar praf, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 praf de vanilie, 1 varf de cutit de sare, smantana Umplutura de nuca: 250g.nuca macinata, lapte, esenta de rom, zahar(dupa gust) Umplutura de mac: 250g.mac macinat, coaja rasa de lamaie, 1 mar ras, lapte, zahar(dupa gust) Umplutura de mere: 1 kg. mere rase si calite, 50g.zahar, scortisoara -gem de prune

Ravioli cu umplutura de peste

1 kg faina 9 oua-6 intregi si 3 galbenusuri) un praf de sare 2 linguri ulei de masline 1 pahar vin alb apa -depinde de consistenta pastei Pt umplutura 600g merluciu 300g creveti 400g cartofi sare,piper,patrunjel,usturoi un catel,2-3 filete de hamsii sarate, 2 oua parmezan cam 50g

Prajiturele cu umplutura de nuca

240 gr de unt 125 gr smantana 4 galbenusuri 3 pahare de faina 1 lingura zahar 1/2 plic praf de copt 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de zahar ptr umplutura 1 pahar zahar 11/2 pahar lapte 1 lingurita de scortisoara 6 pahare de nuca tocat marunt 1/2 pahar de faina de biscuiti umplutura de curmale 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale 1 pahar de nuca taiata marunt

Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina. 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie(7grame) 50 g zahar 80 g unt 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutura 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun 6-8 linguri scortisoara esenta de vanilie Pentru uns ulei 1 galbenus

Tortellini gratinati gustosi

250 gr tortellini cu umplutura de ciuperci 250 gr tortellini cu umplutura de branza 100 gr de unt 100 gr parmezan 50 gr faina 700 cl lapte cu 3,5 grasime 200 gr de rosii decojite taiate cubulete sare piper nucusoara oregano.

Cocostar

Aluat:3 linguri cu varf cacao2 oua ( - 1 albus care se va folosi la umplutura)250 gr. margarina4 linguri zahar pudra (cu varf)1 pachet praf de copt1 pachet zahar vanilat400 gr. faina Umplutura:120 gr. nuca de cocos200 gr. zahar pudra1 albus

Baigli, cozonaci nedospiti

Ingrediente pentru 5 baigli mici sau 3 mari:1 kg faina, 4 galbenusuri, 3 linguri untura, 200 g Rama (vanilie), smantana cat cuprinde (cat mai grasa), 1/4 praf de copt stins cu zeama lamaie.Umplutura cu nuca :nuci macinate, rom, stafide, zahar vanilat.Umplutura cu mac:mac macinat, lapte, zahar, coaja rasa lamaie, zahar vanilat,stafide.

Cozonac floare de post

Ingrediente aluat: 500 g faina 100 g zahar 50 ml ulei 250 ml apa 1 cub drojdie coaja de lam&acircie esente un praf de sare Pentru umplutura: 250 g nuca macinata 3 sau 4 linguri de zahar 2 linguri cacao o lingurita scortisoara 75- 100 ml frisca lichida Se amesteca toate ingredientele pt .umplutura p&acircna se obtine o pasta omogena.

Tarta cu umplutura de visine

Aluat: 125 gr margarina la pachet Unirea 1 lingura zahar 2 linguri apa rece 1 plic praf de copt 230 gr faina 1 plic zahar vanilat coaja rasa de portocala Umplutura: 400 gr visine fara samburi 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine 1 plic budinca de vanilie 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de portocala

Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Pentru aluat: 400g branza de vaca 400g unt sau margarina 400g faina sare(ideea e ca toate ingredientele se pun in cantitati egale). Pentru umplutura: Branza de vaca cu zahar si ou sau branza telemea si ou- depinde cu ce tip de umplutura le doriti: sarata sau dulce(eu am facut cu branza de vaca).

Triunghiuri cu branza sau cu sunca

1 pachet aluat foietaj 1 ou pt uns mac chimen. Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita piper 1 ou 1 lingurita chimen. Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita 1 lingurita chimen piper 1 lingurita oregano 1 ou.

Bagheta cu 4 feluri de umpluturi

1. Umplutura cu branzeturi0 bagheta mare , branza de vaci sau telemea, urda, un pic de unt sau margarina, 1 bucatica de salam uscat, 1 morcov mic fiert, cateva masline negre, putin ardei gras verde si rosu, 1 lingura de smantana, sare, piper, o lingurita de chimion oparit, un snop de marar verde2. Umplutura cu pateu de casao bagheta, 500 grame ficatei de pasare, 4 cepe, ulei, masline taiate cubulete, trei castraveti murati, gogosari la otet, rosii sau ardei gras crud, margarina sau unt, sare si piper.3. Umplutura cu conserva de tono bagheta, o conserva de ton, 3 castraveti acri, 1 ardei gras rosu, 100 g de sunca, masline fara samburi, o lamaie, un pic de unt sau margarina, sare ,piper4. Umplutura cu mozaic de afumaturi si alte mezelurio bagheta, -cate o bucatica de ce dorim :muschi,pastrama,cabanos, parizer,carnati,piept de pasare -afumat, salam, sunca....etc.., ciuperci de cultura vreo 200 grame, castraveti acri, gogosari la otet, maioneza de casa, doua oua fierte si maruntite cu furcurlita, sare,piper

Treccia ripiena salata

Aluatul:500 gr faina, 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce, 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt, dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii), 15 gr sare, 20 gr drojdie proaspata, 250 gr apa.Umplutura: mortadella, parmezan ras, auricchio picant, cubulete de salam, rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider

Cornulețe cu mac - mai gustoase decât ai crede

Cornulețele cu mac (sau mohnkipferl) sunt atât de gustoase și aspectuoase încât nimeni nu le poate rezista. Se pregătesc foarte ușor, din doar câteva ingrediente pe care le puteți găsi în orice magazin alimentar, la prețuri accesibile.

Cheesecake zebra cu jeleu de portocale

Aluat fraged cu cacao:250 g faina25g cacao cernuta125 g unt2 galbenusuri (albusurile le tinem pentru umplutura)110 g zahar1 lingura cu iaurtun praf de sare, putina coaja rasa de portocale, daca va placeUmplutura:5 oua+ 2 albusuri (daca ouale sunt mici, puneti 6)750g ricotta200 g branza tip philadelphia225-250g zahar, dupa gust2 linguri cacao cernuta2 linguri faina de orez (amidon, sau budinca de vanilie)2 portocalevanilie

Pirogi

Aluatul:50 g drojdie, 500 ml lapte, 50 g unt (margarina), 2 lingtze zahar (daca le faceti cu fructe, puneti mai mult), 2 lingtze sare, 300 g faina de graham, 420 g faina speciala, ou pt uns.Umplutura 1: chebab de pui (semipreparat) pe care l-am taiat patratele, ciuperci (congelate) taiate si ele,1 ceapa taiata marunt2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, condimente, verdeturi.Umplutura cu brinza:cascaval ras, brinza mozzarela, rosii uscate (in ulei), busuioc, piper.

Clatite mexicane cu umplutura de curcan

Pentru sos: 2 linguri ulei de masline1 ceapa mica1 ardei iute verde mic fara seminte si tocat marunt1 lingurita rasa boia dulce1/2 lingurita rasa sovarf uscat1/2 lingurita rasa chimen800 g rosii din conservaPentru clatite:120 g faina1 ou mare300 ml laptePentru umplutura: 250 g curcan fiert si taiat cubulete250 g fasole rosie boabePentru garnitura: 120 g branza Cheddar rasa4 fire de ceapa verde

Cozonac de post

350 ml apa calduta un praf sare 100 ml ulei 125 g margarina unirea 5 linguri zahar 700 g faina 2 plicuri zahar vanilat o portocala(coaja si zeama) coaja unei lamai 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta) Umplutura 1: 100 g rahat 50 g stafide Umplutura 2: 100 g nuca macinata 4 linguri gem (dupa placere eu am folosit asortat) 2 linguri cacao cateva stafide esenta de rom Siropul: 5 linguri zahar 500 ml apa esenta de rom Glazura: 50 g miere de albine

Prajitura cu mac, gem si nuca

Pentru aluat: 800 g faina 200 g unt 1 lingura untura 4 galbenusuri 4 linguri smantana 20 g drojdie 200 g zahar Pentru umplutura cu nuca: 250 g nuca macinata 150 g zahar esenta de rom 50 g stafide 100 ml lapte Pentru umplutura cu mac : 150 g mac macinat 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 zahar vanilat 50 g stafide 100 ml lapte un borcan gem de caise Pentru glazura: 2 linguri cacao 6 linguri zahar 3 linguri apa 100 g unt

Tarta cu mere si branza de vaci

Ingrediente pentru aluat 270 gr faina 2 oua 4 linguri zahar tos 125 gr unt la temperatura camerei 1 lingurita praf de copt 1 lingurita seminte de in(se poate si fara) putin gris Ingrediente pentru umplutura din mere 1 kg mere 50 gr stafide 1/2 cana apa calda 200 gr zahar 2 lingurite esenta rom scortisoara dupa gust Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci 300 gr branza de vaci 4 oua 100 gr zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 2 lingurite esenta de vanilie

Placinta cu ceapa

pt aluat: 600g faina 40 g drojdie 1 ligura zahar 300 ml l apa calduta 1 lingurita sare 3 linguri ulei Pt umplutura: 1 kg ceapa,ulei,piper

Placinta dolongaci (creata)

coca faina 500gr oua 2buc ulei 3-4 linguri o cescuta mica apa umplutura branza telemea 400gr oua 3 buc lapte 500gr

Rulouri pizza

Ingrediente pentru aluat: - 1 kg faina (se pot adauga tar^ate de gr^au 2-3 linguri) - 1/2 cana lapte - 20 gr. drojdie - aprox. 500 ml. apa - 4 linguri ulei de masline - 1 l-ta sare - 1 l-ta zahar Ingrediente pentru umplutura: - 2-3 rosii taiate cubulete - 2 ardei rosii - 2 ardei verzi/galbeni - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) taiate marunt - un pumn de masline taiate rondele - 250 grame mozarella si telemea rasa - pentru amatorii de carne se poate pune sunca taiata cubulete sau f^asii - ulei de masline busuioc sare piper Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutura diverse legume se poate pune sm^ant^ana carne condimente diferite etc.

Rulouri din ardei copti

2 ardei grasi galbeni sau portocalii, de dimensiune medie, taiati in jumatatiUmplutura la alegere

Placinta cu vinete, rosii si cascaval

Aluat: 300g faina 150g unt sau margarina putina apa sare. Pentru umplutura: 1vanata marisoara 3rosii 200g cascaval ulei sare 1ou.

Ma'amoul - fursecuri arăbești cu nuci sau curmale

Descoperă delicioasele Ma'amoul, fursecuri arăbești tradiționale umplute cu nuci sau curmale. Vezi rețeta pas cu pas și bucură-te de gustul oriental autentic!

Curcan umplut

1 curcan, umplutura: 1 mar, 1 ceapa, 1 bat de scortisoara + 1 cup apa (250 ml apa), crengute de rosmarin si salvie, ulei vegetal.

Placinte ardelenesti

Pt aluat: 500 gr.faina 1 jumatate cub drojdie sare, 1 pahar 250 ml.apa calduta 50 ml.ulei Umplutura: 300 gr.br^anza telemea rasa 2 galbenusuri 2 linguri sm^ant^ana marar verde tocat ulei pt prajit

Khachapuri - plăcintă georgiană cu brânză

250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec (optional) Umplutura : alune, nuci, stafide, rahat.

Lipii cu branza

Aluat: 200 ml apa 1 lingurita zahar 25 gr drojdie 300+ 50 gr faina tip650 sare 2 linguri ulei Umplutura: 250 gr branza framantata de oi

Tarta cu nectarine

Aluat fraged:120 g unt200 g faina1 galbenus100 g zahar pudraUmplutura:3 nectarine3 oua4 linguri amidon50 ml lapte5 linguri zaharvanilie

Scovergi umplute cu peste

1kg de faina 50g margarina 500ml lapte 50g drojdie 2oua sare. Pentru umplutura: 1ceapa 2conserve de ton in suc propriu 1ou sare piper

Tarta cu legume si smantana

Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume

Macarons, Reteta Originala

Un desert sofisticat si foarte apreciat, care este mai usor de preparat decat pare.

Rulouri cu gem/dulceata

Ingrediente aluat : 600g faina 2 oua intregi 75g zahar pudra 70 g unt 15g drojdie proaspata &frac12 lingurita cu sare 300 ml lapte Arome: vanilie,coaja de lamaie/portocala Umplutura: 400 g. gem /dulceata

Mamaliga cu ghebe la cuptor

UMPLUTURA500 g ghebe6 catei usturoi1 ceapamarar uscatsarepiperpatrunjel verdemamaliga

Tarta taraneasca

Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.

Invartita cu nuca

pentru aluat: 1/2 kg faina 250 ml apa 25 gr drojdie proaspata 4 linguri miere de albine un praf sare &nbsppentru umplutura: 300 gr miez nuca 50 gr zahar

Prajitura cu caise si visine

COCA: 200 g unt, 120 g zahar, un zahar vanilat, putina sare,3 oua, 280 g faina, praf de copt,UMPLUTURA:3 oua,3 linguri zahar, o vanilie, 100 ml frisca.

Placinte cu cartofi, de post

Aluat: * 500 g faina* 300 ml apa calduta* 10 g drojdie uscata/25 g proaspata* 2 lingurite sare* 1 lingurita zaharUmplutura:* 700 g cartofi* 2 linguri ulei* sare,piper

Rulada de conopida

Ingrediente:1 conopida medie 4 oua 90g branza rasa(chedar gouda),60g branza vaci 1 priza de nucsoara 1/2 lingurita mustar macinat. Umplutura: 100g branza proastapa 1 ardel copt 50g sunca serano

Piersicile copilariei

Fursecuri: 4 oua 250 g ulei 250 g zahar 1 plic praf de copt esenta de lamaie 650 g faina alba Umplutura: unt cacao zahar nuci Nutella Decor: lapte colorant alimentar zahar

Surimi pane umpluti

6 bucati surimi Umplutura de creier 50 g g creier de porc 1 ou sare piper Crusta 100 g faiana de grau un ou 3 linguri mac

Tarta Cu Dovlecel Si Telemea

Aluat fraged: 120 g unt, 150 g faina, o lingurita sare, un galbenus Umplutura: 500 g dovlecel, 3 oua, 3 linguri smantana, 250 gr. telemea, marar

Placinte usoare pentru fiecare moment al zilei

600 g de faina 1 praf de copt 3 oua 2 linguri de ulei 1 cana de lapte covas^at(iaurt cam 250 ml) Sare Apa calduta Umplutura: mere br^anza carne dovleac spanac Sm^ant^ana Dulceata

Tarta cu fructe

Foaie: 225 g faina 150 g unt 75 g zahar sau zahar maro 1 albus Umplutura 1 plic si jumatate de budinca de vanilie 550 ml lapte 300 g capsuni 100 g ananas 1/2 plic gelatina

Placinta alsaciana

Blat de pizza: 400g faina 4 linguri de ulei 250ml apa 1 lingurita de sare 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata) Umplutura: 300g smantana (creme double) 5 cepe mijlocii 200g costita vegeta piper

Pateuri cu branza (aluat facut in casa)

Pentru foaie: 1 kg de faina alba 400g margarina 1 lingurita de sare 5 lingurite de otet 500ml de apa calduta Pentru umplutura: branza 1 ou putin lapte.

Guguluf cu dovleac

1 pachet de margarina 1 ou 100 g zahar 1 praf de copt 1 lingura otet 600 g faina 50 ml lapte Umplutura: dovleac zahar 2 fiole esenta de rom 2 linguri de gris