Umplutura cannoli

Umplutura cannoli retete: cum gatesti umplutura cannoli si cele mai gustoase retete de umplutura cannoli.

Cannoli, Desertul Clasic Sicilian Caruia Nu-i Poti Rezista

Un desert sicilian clasic, caruia este greu sa-i rezisti.

Flodni

Ingrediente: Pentru aluat: 600g.faina, 300g.margarina, 3 galbenuse de ou, 4 linguri zahar praf, 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu, 1 praf de vanilie, 1 varf de cutit de sare, smantana Umplutura de nuca: 250g.nuca macinata, lapte, esenta de rom, zahar(dupa gust) Umplutura de mac: 250g.mac macinat, coaja rasa de lamaie, 1 mar ras, lapte, zahar(dupa gust) Umplutura de mere: 1 kg. mere rase si calite, 50g.zahar, scortisoara -gem de prune

Ravioli cu umplutura de peste

1 kg faina 9 oua-6 intregi si 3 galbenusuri) un praf de sare 2 linguri ulei de masline 1 pahar vin alb apa -depinde de consistenta pastei Pt umplutura 600g merluciu 300g creveti 400g cartofi sare,piper,patrunjel,usturoi un catel,2-3 filete de hamsii sarate, 2 oua parmezan cam 50g

Prajiturele cu umplutura de nuca

240 gr de unt 125 gr smantana 4 galbenusuri 3 pahare de faina 1 lingura zahar 1/2 plic praf de copt 1/2 lingurita de sare 1 lingurita de zahar ptr umplutura 1 pahar zahar 11/2 pahar lapte 1 lingurita de scortisoara 6 pahare de nuca tocat marunt 1/2 pahar de faina de biscuiti umplutura de curmale 400 gr de pasta de curmale-daca gatiti curmale fara samburi se pot macina si avem pasta de curmale 1 pahar de nuca taiata marunt

Melcisori cu zahar brun si scortisoara

Pentru aluat.......pe care l-am facut la masina. 500 g faina 250 ml lapte 1 plic drojdie(7grame) 50 g zahar 80 g unt 1 ou 1 praf de sare Pentru umplutura 6-8 linguri(in functie de cat de dulce vrem umplutura) zahar brun 6-8 linguri scortisoara esenta de vanilie Pentru uns ulei 1 galbenus

Tortellini gratinati gustosi

250 gr tortellini cu umplutura de ciuperci 250 gr tortellini cu umplutura de branza 100 gr de unt 100 gr parmezan 50 gr faina 700 cl lapte cu 3,5 grasime 200 gr de rosii decojite taiate cubulete sare piper nucusoara oregano.

Cocostar

Aluat:3 linguri cu varf cacao2 oua ( - 1 albus care se va folosi la umplutura)250 gr. margarina4 linguri zahar pudra (cu varf)1 pachet praf de copt1 pachet zahar vanilat400 gr. faina Umplutura:120 gr. nuca de cocos200 gr. zahar pudra1 albus

Empanada gallega

Aluat: 500 g de faina 1 plic de drojdie uscata 1 lingurita de sare 1 lingurita de boia 200 ml de apa calduta 12 linguri de ulei de la umplutura Umplutura: 1 piept mare de pui taiat bucatele( a fost de la friptura). Poate fi fiert sau crud dar calit ^impreuna cu ceapa. 6 cepe medii taiate marunt Ulei ca sa acopere totul abundent(cel putin 12 linguri) 500 g de ciuperci 2 conserve de 400 g de rosii ^in bulion 1-2 ardei(depinde de marime) taiati bucatele pasta de ardei iute(optional) Sare Piper Oregano 1 ou batut pentru uns Umplutura cu peste: 1 cutie de 900 g de ton Ceapa Ardei Ton Rosiii condimente

Baigli, cozonaci nedospiti

Ingrediente pentru 5 baigli mici sau 3 mari:1 kg faina, 4 galbenusuri, 3 linguri untura, 200 g Rama (vanilie), smantana cat cuprinde (cat mai grasa), 1/4 praf de copt stins cu zeama lamaie.Umplutura cu nuca :nuci macinate, rom, stafide, zahar vanilat.Umplutura cu mac:mac macinat, lapte, zahar, coaja rasa lamaie, zahar vanilat,stafide.

Cozonac floare de post

Ingrediente aluat: 500 g faina 100 g zahar 50 ml ulei 250 ml apa 1 cub drojdie coaja de lam&acircie esente un praf de sare Pentru umplutura: 250 g nuca macinata 3 sau 4 linguri de zahar 2 linguri cacao o lingurita scortisoara 75- 100 ml frisca lichida Se amesteca toate ingredientele pt .umplutura p&acircna se obtine o pasta omogena.

Doua dintr-o lovitura: lichii si pizza

Aluat: 1kg de faina 1 lingura de sare mare 4 linguri de ulei 1 lingurita de zahar 40g de drojdie proaspata 500 ml de apa calda 3 linguri de lapte Umplutura pentru lichie: 6-8 cartofi mari ceapa multa(eu am pus verde) ulei sare si piper Umplutura pentru pizza: niste ceapa calita pastrama telemea mai uscata sos de rosii condimente dupa gust

Tarta cu umplutura de visine

Aluat: 125 gr margarina la pachet Unirea 1 lingura zahar 2 linguri apa rece 1 plic praf de copt 230 gr faina 1 plic zahar vanilat coaja rasa de portocala Umplutura: 400 gr visine fara samburi 350-400 ml sirop sau zeama de compot de visine 1 plic budinca de vanilie 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de portocala

Pateuri cu branza(cu aluat facut in casa)

Pentru aluat: 400g branza de vaca 400g unt sau margarina 400g faina sare(ideea e ca toate ingredientele se pun in cantitati egale). Pentru umplutura: Branza de vaca cu zahar si ou sau branza telemea si ou- depinde cu ce tip de umplutura le doriti: sarata sau dulce(eu am facut cu branza de vaca).

Pateuri

1 pachet aluat foitaj din comert faina pentru planseta hartie de copt 1 ou Pentru umplutura de sunca: 2-3 felii sunca de pui 100 ml lapte 1 lingura faina 50 g smantana cate 1 lingurita marar si patrunjel sare Pentru umplutura cu rosii: 100 ml lapte 1 lingura faina 100 g telemea 250 g rosii cherry sau rosii obisnuite care se taie cubulete si se scurg 1 lingurita busuioc maruntit.

Triunghiuri cu branza sau cu sunca

1 pachet aluat foietaj 1 ou pt uns mac chimen. Pt umplutura de branza: 4 linguri branza telemea razuita piper 1 ou 1 lingurita chimen. Pt umplutura de sunca: 4 linguri sunca pt pizza razuita 1 lingurita chimen piper 1 lingurita oregano 1 ou.

Suberec dietetic

Pentru aluat: aprox 300-400 ml apa calda faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins(in jur de 700-800 g faina) un praf de sare 1-2 lingurite de zahar Pentru umplutura: 500 g carne tocata de vita 3 cepe sare piper menta 1 ou 1-2 linguri marar verde tocat marunt Aceste suberecuri preparate cu umplutura putin inabusita sunt bune pentru persoanele care au anumite probleme de sanatate. Se pot coace si la cuptor sunt la fel de gustoase.

Bagheta cu 4 feluri de umpluturi

1. Umplutura cu branzeturi0 bagheta mare , branza de vaci sau telemea, urda, un pic de unt sau margarina, 1 bucatica de salam uscat, 1 morcov mic fiert, cateva masline negre, putin ardei gras verde si rosu, 1 lingura de smantana, sare, piper, o lingurita de chimion oparit, un snop de marar verde2. Umplutura cu pateu de casao bagheta, 500 grame ficatei de pasare, 4 cepe, ulei, masline taiate cubulete, trei castraveti murati, gogosari la otet, rosii sau ardei gras crud, margarina sau unt, sare si piper.3. Umplutura cu conserva de tono bagheta, o conserva de ton, 3 castraveti acri, 1 ardei gras rosu, 100 g de sunca, masline fara samburi, o lamaie, un pic de unt sau margarina, sare ,piper4. Umplutura cu mozaic de afumaturi si alte mezelurio bagheta, -cate o bucatica de ce dorim :muschi,pastrama,cabanos, parizer,carnati,piept de pasare -afumat, salam, sunca....etc.., ciuperci de cultura vreo 200 grame, castraveti acri, gogosari la otet, maioneza de casa, doua oua fierte si maruntite cu furcurlita, sare,piper

Treccia ripiena salata

Aluatul:500 gr faina, 35 gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50 daca o faceti dulce, 50 gr untura de buna calitate (cred ca puteti folosi margarina sau unt, dar eu va garantez ca nu se simte deloc gustul unturii), 15 gr sare, 20 gr drojdie proaspata, 250 gr apa.Umplutura: mortadella, parmezan ras, auricchio picant, cubulete de salam, rosioare mici (sau ce mai aveti prin frigider

Cheesecake zebra cu jeleu de portocale

Aluat fraged cu cacao:250 g faina25g cacao cernuta125 g unt2 galbenusuri (albusurile le tinem pentru umplutura)110 g zahar1 lingura cu iaurtun praf de sare, putina coaja rasa de portocale, daca va placeUmplutura:5 oua+ 2 albusuri (daca ouale sunt mici, puneti 6)750g ricotta200 g branza tip philadelphia225-250g zahar, dupa gust2 linguri cacao cernuta2 linguri faina de orez (amidon, sau budinca de vanilie)2 portocalevanilie

Pirogi

Aluatul:50 g drojdie, 500 ml lapte, 50 g unt (margarina), 2 lingtze zahar (daca le faceti cu fructe, puneti mai mult), 2 lingtze sare, 300 g faina de graham, 420 g faina speciala, ou pt uns.Umplutura 1: chebab de pui (semipreparat) pe care l-am taiat patratele, ciuperci (congelate) taiate si ele,1 ceapa taiata marunt2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de masline, condimente, verdeturi.Umplutura cu brinza:cascaval ras, brinza mozzarela, rosii uscate (in ulei), busuioc, piper.

Clatite mexicane cu umplutura de curcan

Pentru sos: 2 linguri ulei de masline1 ceapa mica1 ardei iute verde mic fara seminte si tocat marunt1 lingurita rasa boia dulce1/2 lingurita rasa sovarf uscat1/2 lingurita rasa chimen800 g rosii din conservaPentru clatite:120 g faina1 ou mare300 ml laptePentru umplutura: 250 g curcan fiert si taiat cubulete250 g fasole rosie boabePentru garnitura: 120 g branza Cheddar rasa4 fire de ceapa verde

Cozonac de post

350 ml apa calduta un praf sare 100 ml ulei 125 g margarina unirea 5 linguri zahar 700 g faina 2 plicuri zahar vanilat o portocala(coaja si zeama) coaja unei lamai 20 g drojdie proaspata (se dizolva cu o lingura de zahar si putina apa calduta) Umplutura 1: 100 g rahat 50 g stafide Umplutura 2: 100 g nuca macinata 4 linguri gem (dupa placere eu am folosit asortat) 2 linguri cacao cateva stafide esenta de rom Siropul: 5 linguri zahar 500 ml apa esenta de rom Glazura: 50 g miere de albine

Prajituri trandafiri cu spuma

40 gr de drojdie 1/4 pahar de apa calduta 1 lingura de zahar ptr aluat 4pahare de faina 200 gr de margarina sau unt moale 2 galbenuse 1/4 pahar apa sau lapte 1lingura esenta de vanilie putina sare ptr umplutura 3 albuse 3/4 pahar zahar 1lingura de esenta de vanilie 2linguri de koniak 3-4 linguri nuca macinata alta umplutura 50 gr margarina topita 1pahar zahar 2 linguri de cacao 1 lingurita scortisoara ptr uns pe deasupra 1ou batut 1/2 pahar zahar

Tortellini

300 g faina3 ouaUmplutura: carne (cirnati, mortadella , muschi de porc ) sau urda cu spanac etc

Mini tarte cu branza, pui si ciuperci

Aluatul(pentru 12 bucati): 150g de branza de vaca sarata 100 ml lapte 3 oua 1/2 pachet de unt 350-400g de faina 1 plic de praf de copt 1 lingurita de sare Umplutura cu branza: 250g branza de vaca sarata 3-4 linguri de smantana 4-5 masline tocate marunt 1/2 legatura de marar verde cateva frunze de spanac oparit si tocat Umplutura cu pui si ciuperci: 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 5-6 ciuperci medii 1 pulpa de pui mare(care se fierbe inainte) 150g de cascaval patrunjel verde sare si piper

Coronita cu mac

Aluat:500 de grame de faina de buna calitate - plus 2-3 linguri in caz ca nu este suficient de legat aluatul; 180 de ml lapte; 100 de grame de zahar; 3 galbenusuri; 1 ou intreg; 100 de grame de unt topit; 1 praf de sare; 5 grame de drojdie deshidrata sau 20 de grame de drojdie proaspata; arome: coaja de lamaie si/sau portocala, vanilie, rom etc. - dupa gustul fiecaruiaUmplutura 1:150 de grame de mac macinat; 150 de grame de zahar; 2 plicuri de zahar vanilat; 3-4 linguri de lapte; Umplutura 2:rahat colorat; Glazura:3 linguri de zahar praf;2 linguri de zeama de lamaie; 1 galbenus pentru finisat.

Prajitura cu mac, gem si nuca

Pentru aluat: 800 g faina 200 g unt 1 lingura untura 4 galbenusuri 4 linguri smantana 20 g drojdie 200 g zahar Pentru umplutura cu nuca: 250 g nuca macinata 150 g zahar esenta de rom 50 g stafide 100 ml lapte Pentru umplutura cu mac : 150 g mac macinat 150 g zahar coaja rasa de la o lamaie 1 zahar vanilat 50 g stafide 100 ml lapte un borcan gem de caise Pentru glazura: 2 linguri cacao 6 linguri zahar 3 linguri apa 100 g unt

Ravioli - desert

400g faina 2 oua 150ml apa 1/2 lingurita sare Umplutura: Dulceata de capsuni/lubenita Deasupra: Sirop menta

Tarta cu mere si branza de vaci

Ingrediente pentru aluat 270 gr faina 2 oua 4 linguri zahar tos 125 gr unt la temperatura camerei 1 lingurita praf de copt 1 lingurita seminte de in(se poate si fara) putin gris Ingrediente pentru umplutura din mere 1 kg mere 50 gr stafide 1/2 cana apa calda 200 gr zahar 2 lingurite esenta rom scortisoara dupa gust Ingrediente pentru umplutura cu branza de vaci 300 gr branza de vaci 4 oua 100 gr zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 2 lingurite esenta de vanilie

Briose cu mere si iaurt

Igrediente aluat:300 g faina, 15 g drojdie proaspata, putina sare, 50 g zahar, 20 g lapte praf, 115 g apa, 100 g lapte, 40 g unt, Umplutura cu iaurt:100 g iaurt simplu, 30 g praf de budinca de vanilie (eu am pus custard powder, care-i tot aia), Umplutura de mere:300 g mere taiate cubulete, 100 g zahar, putina sare, 80 g apa, 1/2 lingura suc de lamaie ,30 g amidon + 30 g apa, 15 g unt, eu am pus si putin scortisoara.

Strudel delicios cu visine

foaie de placintaUmplutura:1 kg visine,150 g zahar,1 lingura pesmet,2 linguri unt.

Fatayer cu doua umpluturi

Fatayer sunt placinte arabesti cu spanac eu le-am pregatit si cu mozzarella . Meniu de vara din Orientul Mijlociu - reteta Gordon Ramsay. Ingrediente pentru fatayer: 250 g faina 1 lingurita de sare 2 linguri ulei de masline 120 ml de apa calda Umplutura 1 : mozzarella patrunjel Umplutura 2 : 2 lingurite ulei de masline 400 g spanac 4 fire de ceapa verde sare de mare si piper 2 linguri seminte de pin 100 g branza ricotta coaja de lamaie rasa fin un praf de sumac ( condiment folosit in bucataria libaneza pentru a da un gust fructat,de lamaie,preparatelor.Acest condiment il gasiti la macelariile libaneze sau un supermarketuri). Pentru servit : iaurt gras (grecesc)

Guguluf cu nuca, mac si gem de caise

Ingrediente pentru coca:- 250 gr faina- 40 gr margarina- 2 galbenusuri- ½ drojdie proaspata (25 gr)- 150 ml lapte caldut- 2 lingurite zahar- 1 strop sarePentru umplutura cu mac:- 80 gr mac macinat- 60 gr zahar- 50 ml lapte cald- 1 lingura rasa pesmetPentru umplutura cu nuca:- 80 gr nuca macinata- 60 gr zahar- 50 ml lapte cald- 1 lingura rasa pesmetMai avem nevoie de:- gem de caise- unt pentru forma de guguluf- lapte

Placinta cu ceapa

pt aluat: 600g faina 40 g drojdie 1 ligura zahar 300 ml l apa calduta 1 lingurita sare 3 linguri ulei Pt umplutura: 1 kg ceapa,ulei,piper

Trandafiri si Rulada smechera "Martisor" cu sfecla rosie - DE POST

Aluat pt doua rulade (placinte) - 4 cartofi potriviti -1 kg faina -100 ml ulei -50 grame drojdie -100 grame seminte floarea soarelui neprajite -mac pt decorUmplutura cu sfecla rosie-1 kg sfecla rosie -500 grame mere -100 ml ulei -2 lingurite chimen -otet in care am avut gogosari -piper, sare -3 linguri cu varf de grisUmplutura cu morcov si telina-3 bucati morcov -o telina mare -100 ml ulei -o mana de stafide -piper,sare -2 lingurite cu varf praf de curry -3 linguri cu varf de gris

Placinta dolongaci (creata)

coca faina 500gr oua 2buc ulei 3-4 linguri o cescuta mica apa umplutura branza telemea 400gr oua 3 buc lapte 500gr

Rulouri pizza

Ingrediente pentru aluat: - 1 kg faina (se pot adauga tar^ate de gr^au 2-3 linguri) - 1/2 cana lapte - 20 gr. drojdie - aprox. 500 ml. apa - 4 linguri ulei de masline - 1 l-ta sare - 1 l-ta zahar Ingrediente pentru umplutura: - 2-3 rosii taiate cubulete - 2 ardei rosii - 2 ardei verzi/galbeni - 200 grame ciuperci fierte (pot fi de la borcan) taiate marunt - un pumn de masline taiate rondele - 250 grame mozarella si telemea rasa - pentru amatorii de carne se poate pune sunca taiata cubulete sau f^asii - ulei de masline busuioc sare piper Se pot folosi orice ingrediente pentru umplutura diverse legume se poate pune sm^ant^ana carne condimente diferite etc.

Rulouri din ardei copti

2 ardei grasi galbeni sau portocalii, de dimensiune medie, taiati in jumatatiUmplutura la alegere

Cozonaceii mei cu mac si nuca

1300g faina 1 lingurita de sare 60 g de drojdie proaspata 5 galbenusuri 4 linguri de sm^ant^ana groasa 200 g de unt 50 g de unsoare 4 linguri de zahar/^indulcitor praf 1 esenta de vanile coaja rasa de lam^aie si portocala putina scortisoara 400 ml de lapte caldut Umplutura 1: - 250 g de mac - 100 g de zahar/2 linguri ^indulcitor lichid - 100 ml de lapte 4 linguri de gris cu lapte Rom Umplutura 2: - 250 g de nuca - 100 g de zahar/2 linguri ^indulcitor lichid - 100 ml d lapte 1 esenta de rom -albusurile+2 linguri zahar+1 esenta de rom (pentru ambele umpluturi- se ^imparte cantitatea) Pentru uns foile: - 2 galbenusuri - 2 lingurite de lapte caldut Unsoare pentru uns tavile Iubire!

Placinte cu cartofi sau brinza "feta"

-- Pentru blat: 500gr de faina,o lingura mare(15gr)drojdie uscata (120-150ml)jumate de pahar de lapte caldut,o lingurita de zahar un pic de sare iaurt atit cit va trebui pentru un aluat elastic. -- Pentru umplutura de cartofi: 200gr de piureu de cartof,3catei de usturoi taiari rondele mici o ciapa mica taiata solzisori o lingura de unt o lingura de ulei de masline jumatate de lingurita de tarragon(tarhon) un virf de lingurita de turmic(curcuma...daca nu gresesc in traducere),sare si chiper negru dupa gust. -- Pentru umplutura de brinza: 300gr de brinza feta vreo trei linguri de marar maruntit bine vreo trei linguri de patrunjel maruntit trei cepi verzi taiate rondele cit se poate de mici -Pentru prajit folositi unt sau ulei...eu am folosit unt.

Chifle umplute

Aluat:500 g faina4 linguri ulei200 ml bere1 lingurita sare1/2 lingura zahar1 plic drojdie uscataUmplutura:telemeasalambacon1 felie slaninauns1 oumacsusan

Rulouri din aluat foitaj, umplute, pentru vin sau bere

1 pachet aluat foitaj Linco. Pt umplutura: 400 g salam afumat 1 ou sare piper 2 lingurite oregano 1 lingurita enibahar mac.

Placinta cu vinete, rosii si cascaval

Aluat: 300g faina 150g unt sau margarina putina apa sare. Pentru umplutura: 1vanata marisoara 3rosii 200g cascaval ulei sare 1ou.

Umplutura de mere

mere (o galeata de 5l), 700-900 gr. zahar, 300ml apa, 1pachet unt, 3-4 bete scortisoara.

Curcan umplut

1 curcan, umplutura: 1 mar, 1 ceapa, 1 bat de scortisoara + 1 cup apa (250 ml apa), crengute de rosmarin si salvie, ulei vegetal.

Rulada cu dovleac

Aluat:300 ml apa minerala300 ml uleiun praf de sarefaina cat cuprindeUmplutura:dovleaczaharscortisoara macinata

Placinte ardelenesti

Pt aluat: 500 gr.faina 1 jumatate cub drojdie sare, 1 pahar 250 ml.apa calduta 50 ml.ulei Umplutura: 300 gr.br^anza telemea rasa 2 galbenusuri 2 linguri sm^ant^ana marar verde tocat ulei pt prajit

Placintele pe lespede ale Menucai

1 kg faina 60 g drojdie l lingurita de zahar 2 linguri ulei sare apa calda Umplutura : mere calite brinza dulce de vaci varza calita brinza Focsani

Inimioare de ziua indragostitilor

125 g unt,2 galbenusuri,100 g zahar farin,250 g faina,2 linguri lapte,gem de capsuni pentru umplutura,gelatina rosie pentru decor

Khachapuri - plăcintă georgiană cu brânză

250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec (optional) Umplutura : alune, nuci, stafide, rahat.