Lipie taraneasca

Lipie taraneasca retete: cum gatesti lipie taraneasca si cele mai gustoase retete de lipie libaneza cu legume, ciorba taraneasca, ciorba taraneasca ardeleneasca, ciorba de perisoare taraneasca, placinta taraneasca cu carne, plachie de crap taraneasca la cuptor.

Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie

-1 Pui -3 pahare de orez basmati -3-4 linguri de fidea foarte fina -3-4 bucati de lipie -1 kg de iaurt natural -5 catei de usturoi -6 pahare de supa de pui(optional apa) -3 cepe medii -4 lime uscate -1 cub Maggi sau Knorr -2 betisoare de scortisoara -5-6 cuisoare -5-6 seminte de cardamon -2 morcovei -1 varf de cutit praf de kamun -1 varf de cutit praf de 7 Condimente -1 lingurita kurry macinat -boabe de piper -boabe de coriandru -un pumn de menta uscata

Rulada cu somon afumat

o lipie libaneza mare 200g crema de branza(Philadelphia) 150g de somon afumat piper si zeama de lamaie.

Piadina (lipie)

1kg faina, 130g untura, o lingurita de sare, o lingurita bicarbonat(nestins), 2 plicuri praf de copt pentru dulciuri 12g unul sau 15g depinde de marca.

Omleta Taraneasca

3 oua,200 g carnaciori afumati,1 ceapa ulei de masline 1 ardei gras rosu 150 branza de vaca sare piper,

Omleta cu ton

5 oua. 1 lingura smantana. 1 cutie cu ton(200 gr)in apa. 2 lingurite de zeama de lamaie. 100 gr branza de oaie rasa. 50 gr unt. o lipie libaneza. o rosie. sare piper roz proaspat macinat.

Pizza taraneasca

200g faina 2 oua 1 ardei gras 3 ciuperci potrivite 300 g carnaciori 300 g salam,150 g masline,condimente,250 branza,

Frigarui cu porumb, cartofi si sunca

4 cartofi 4 stiuleti de porumb fiert un dovlecel 4 felu sunca taraneasca 4 crengute cimbru/rozmarin, dupa gust sare ulei

Tarta taraneasca

Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.

Sabzi Polo (orez cu verdeata)

300 g orez basmati1 legatura de patrunjel1 legatura de mararcoditele de la o legatura de ceapa verde1 legatura coriandru1 lingurita turmerico ceapa alba tocata maruntuleiLipie libanezasare si piper

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Quiche (Placinta cu ceapa)

350g faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita zahar 25g drojdie 180ml lapte 3 oua 4 linguri ulei/50 g unt 2-3 cepe 200-300g sunculita taraneasca 400g smantana sare piper

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Turtă de mălai. Rețeta țărănească de pâine cu mălai

Turta de mălai sau pâinea cu mălai este o rețetă tradițională românească. Pentru cine știe să facă mămăligă sau pâine, este floare la ureche să prepare turta de mălai.

Spaghete carbonara la cuptor

6 oua 100gr cascaval 300gr branza telemea de oaie 300gr smatana 21% grasime trei linguri de ulei de masline 600 gr kaiser sau sunculita taraneasca 4-5 catei de usturoi un pachet de spaghete cu ou

"Labaneh" cu ierburi aromate

Avem nevoie de: -2 litrii lapte proaspat pasteurizat -3 linguri de iaurt -1 lingura de sare -ulei de masline - o bucata de panza muselina -2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi) -4 rosii mari -1 mana de frunza de menta verde -1 mana de frunza de patrunjel verde -1 mana de frunza de marar verde -2 cepe verzi -lipie arabeasca -sare dupa gust

Salata taraneasca

Ingrediente pentru 2 persoane: -2 rosii mai mari -1 fir de ceapa verde -1 ou fiert tare -2 felii de parizer taranesc -jumatate de ardei rosu gras sau 1 ardei kapia rosu -2 castraveti -putina sare si piper -1 plic dressing Knorr,tzatziki -200 ml sana,sau smantana dupa preferinta

Salata indiana aromata cu rodie

1 ceapa medie taiata felii2cm ghimbir proaspat (dat pe razatoare)1 ardei iute rosu - taiat felii2 linguri ulei de nuci300g fasole (de la conserva)1 lingura garam masala1/2 de castravete (taiat cuburi)4 rosii cherry (taiate in 4)sucul de la o lamaieun pumn de coriandru proaspatsemintele de la o rodie4 linguri pline de iaurt grecesc1 lipie

Plăcintă țărănească cu brânză de oaie

Vrei să guști o plăcintă țărănească cu brânză de oaie, ca la mama acasă? Uite o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice gospodină!

varza taraneasca

1 varza romaneasca (cea nemteasca nu are savoare) 1 kg de rosi mai crude 3 ardei grasi colorati 2 foi de dafin 2 lingurite de cimbru 1 lingurita de piper boab 1/2 lingurita de boia de ardei,iute sau un ardei iute 0,300 ml ulei 1 lingura cu sare

Mâncare de ciuperci țărănească

Mâncarea de ciuperci țărănească este o rețetă simplă și rapidă. Merge bine cu mămăligă sau pâine.

Tocana taraneasca cu carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 600 gfaina - 25 guntura/ulei - 100 g (ml)ceapa - 600 gusturoi - 20 gardei gras - 200 gcartofi - 500 gapa - 1 lpatrunjel verde - 1 legaturamarar verde - 1 legaturapasta de tomate - 50 gsare si piper dupa gust

Placinta taraneasca

Aluat: 400 gr faina 4 oua 125 gr margarina 125 gr ulei masline 300 gr iaurt 1 varf lingurita sare 20 gr drojdie Umplutura: 7 oua 1 kg branza de vaci 100 gr zahar vanilie rom 2 linguri de faina Uns: 1 ou 2 linguri de zahar 50 gr margarina

Salata Taraneasca De Cartofi Cu Muschi Tiganesc

Aceasta salata are un gust deosebit si este reteta perfecta pentru toata familia.

Crema de branza cu cimbru si marar

Pentru 3 portii:3 felii de paine taraneasca, din faina neagra, 200 de grame de branza dulce, jumatate de legatura de marar proaspat, cimbru uscat (cam 1 lingura), piper negru macinat( cam jumatate de lingura) si putina sare.

Ciorbă țărănească de porc

Ciorba țărănească de porc este bogată în legume și fie că este acrită cu borș, cu oțet, zeamă de lămâie sau este dreasă cu ou și smântână, ciorba de porc este întotdeauna delicioasă.

Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:1 cutie de carne de porc conservata Bucegi de 300 g8 rosii medii bine coapte 4 felii de sunculita taraneasca, taiata cubulete de 0,5 cm4 felii de paine intermediara2 linguri de ulei de floarea soarelui1 pahar de supa de legume1 lingurita de sare un varf de cutit de piper negru macinat

Ciorba taraneasca de legume

1 morcov potrivit 2 cepe uscate 1/2 legatura ceapa verde 1 dovlecel potrivit 2 cartofi 1 telina mica radacina si frunze 1 ardei gras verde 1 ardei capia rosu 1 albitura 1 mana de orez ½ kg rosii 2 cani corcoduse 1 legatura de leustean 1 legatura de patrunjel 2-3 oua 2 l apa Cateva linguri de pasta concentrata de tomate Sare sau vegeta Boia Tarhon Sana sau iaurt pentru servit

Plăcintă țărănească cu brânză - rețetă simplă și gustoasă

Plăcintă țărănească cu brânză - o rețetă simplă, rapidă și gustoasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu aluat fraged și umplutură de brânză sărată, această plăcintă tradițională este gata în aproximativ 90 de minute.

Ciorbă de cartofi simplă - rețeta țărănească

Redescoperă gustul tradițional cu rețeta noastră de ciorbă de cartofi simplă, stil țărănesc. Ușor de preparat, această ciorbă oferă confort și savoare autentică în fiecare lingură.

Pizza rustica

Pentru aluat 1 lingura cu ulei de masline 240 ml apa 1,5 lingurita sare 480 g faina 1 lingurita drojdie uscata Pentru topping 1 lingura ulei de masline 100 g salam 2-3 linguri pasta de rosii 100 g sunculita taraneasca 75 g masline feliate 150 g cascaval 1 ou crud 1 ou fiert 7-8 rosii cherry 1 lingurita oregano un praf de sare Pentru tapetat forma ulei faina

Ciorba taraneasca cu multe legume

Pentru 5 portii:supa de oase - 1,5 l sau 1,5 l apaceapa - 100 gardei iute - 10 grosii proaspete - 250 gcartofi - 250 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 50 gpastarnac radacina - 50 gpatrunjel radacina - 50 gfasole verde  - 100 gardei gras - 100 gvarza alba - 50 gpasta de tomate - 50 gboia de ardei dulce - 3 gorez - 50 gbors - 1 lpatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Burger grecesc (chiftele) in lipie

4 lipiilapte pentru inmuiat paine uscata1 ceapa mica, tocata marunt2 caciulii usturoi2lg menta maruntita1lg oregano proaspat maruntit (sau 4lg oregano uscat)1lg suc de lamaie350g carne de miel (porc daca preferati)2lg ulei de masline2 maini santoase de rucola1 rosie mare taiata in 41 ceapa rosie taiata in 4150g feta maruntitaPentru sosul de iaurt:150g iaurt grecesc1lg menta maruntita2lg usturoi maruntit2lg mustar dijon1lg miere1/2 castravete proaspat dat pe razatoarea cea mai mica

Supa picanta cu taitei si creveti

Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute

Tochitură țărănească. Rețeta este extrem de gustoasă și sățioasă

Tochitura țărănească este un fel de mâncare autohton extrem de hrănitor, gustos și sățios. Se gătește ușor, fără să necesite prea multă experiență în bucătărie.

Salată Fattoush - rețeta originală de salată libaneză

Salata Fattoush este o salată răcoritoare și plină de legume proaspete și de arome orientale. Nu rata ocazia de a încerca această rețetă originală libaneză de salată Fattoush!

Lipie libaneză umplută cu legume

Lipiile libaneze umplute cu legume, cunoscute și cu denumirea de Arayes, pot face un adevărat spectacol culinar dintr-o masă de prânz sau cină banală.

Plăcintă țărănească cu carne de porc

Rețeta de plăcintă țărănească cu carne de porc, un preparat sățios și aromat, cu aluat fraged și umplutură bogată.

"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina

Maglubeh( sau maqlubeh sau maklubeh) este o mancare specifica palestiniana cu carne de oaie(pui,vita) legume si orez se fierbe pana orezul este uscat astfel incat sa se poata intoarce pe un platou.Spaniolii o numesc "Paella araba" iar englezii "Upside down dish".In limba romana s-ar traduce mancare rasturnata. Initial a fost o mancare taraneasca astazi insa este socotita o mancare speciala care se serveste musafirilor si se gateste vinerea ziua de sarbatoare in tarile musulmane. . Bobul de gradina este originar din Orientul Mijlociu,Asia de Sud-Est si Africa de Nord. Bobul este o fasole lata ,una din cele mai vechi plante cultivate si mult apreciate in antichitate de catre egipteni evrei greci romani care o foloseau in alimentatie dar si ca ofranda adusa zeilor. Bobul de gradina este cunoscut sub mai multe nume: Vicia faba broad bean fava bean faba bean field bean bell bean or tic bean. Bobul are intrebuintari multiple. Astfel in alimentatia omului se folosesc pastaile tinere semintele verzi si uscate ajunse la maturitate iar uneori chiar frunzele preparate sub diferite forme: salate supe ciorbe soteuri mancare creme. Semintele uscate prajite si macinate se pot utiliza la obtinerea surogatului de cafea iar sub forma de faina in amestec cu cea de grau sau de secara servesc la prepararea unui sortiment de paine. Avem nevoie de : -1 kg bob verde de gradina -2 cani si jumatate de orez -1/2 kg carne de vita -1 ceapa medie -1/2 legatura de coriandru verde -cuisoare -7-8 seminte de cardamom -ulei de masline -2 lingurite condiment pentru maqlubeh: chimin,cuisoare,ghimbir,piper,foi de dafin,cardamom,coriandru -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -seminte de pin("snobar") -seminte de migdale( jumatati) -1,5 l apa