Lipie taraneasca

Lipie taraneasca retete: cum gatesti lipie taraneasca si cele mai gustoase retete de lipie libaneza cu legume, ciorba taraneasca, ciorba taraneasca ardeleneasca, ciorba de perisoare taraneasca, placinta taraneasca cu carne, plachie de crap taraneasca la cuptor.

Lipie umpluta

1. 5 lipii 2. 200 gr cascaval 3. 150 gr sunca taraneasca (sau alt mezel bucatele de friptura etc) 4. 2-3 linguri masline fara samburi 5. 2-3 legaturi de ceapa verde 6. crema de branza 7. sare piper marar

Lipie cu jumari si praz

1 lipie 50g jumari maruntite 6 rosii cherry 6 masline negre laity 100g branza feta Praz partea cu Frunze Salata pt d'ecor

Grisine cu cascaval si sunculita taraneasca

Ingrediente 6 buc: 6 grisine lungi 3 felii cascaval afumat&nbsp 3 felii cascaval clasic&nbsp 6 felii subtiri sunculita taraneasca 1 castravete mic 1 lingurita ulei de masline 2 lingurite susan negru 2 linguri mustar boabe

Fatteh-Pui cu orez in iaurt usturoiat pe pat de lipie

-1 Pui -3 pahare de orez basmati -3-4 linguri de fidea foarte fina -3-4 bucati de lipie -1 kg de iaurt natural -5 catei de usturoi -6 pahare de supa de pui(optional apa) -3 cepe medii -4 lime uscate -1 cub Maggi sau Knorr -2 betisoare de scortisoara -5-6 cuisoare -5-6 seminte de cardamon -2 morcovei -1 varf de cutit praf de kamun -1 varf de cutit praf de 7 Condimente -1 lingurita kurry macinat -boabe de piper -boabe de coriandru -un pumn de menta uscata

Tortia-lipie in gen mexican

560gr faina-4pahare 1lingurita sare 1/4pahar ulei de masline 11/4pahare apa calduta-300ml

Lipie Pentru Kebab

250ml apa calduta 25g drojdie proaspata 500g faina un praf de sare un praf de zahar

Rulada cu somon afumat

o lipie libaneza mare 200g crema de branza(Philadelphia) 150g de somon afumat piper si zeama de lamaie.

Piadina (lipie)

1kg faina, 130g untura, o lingurita de sare, o lingurita bicarbonat(nestins), 2 plicuri praf de copt pentru dulciuri 12g unul sau 15g depinde de marca.

Omleta Taraneasca

3 oua,200 g carnaciori afumati,1 ceapa ulei de masline 1 ardei gras rosu 150 branza de vaca sare piper,

Omleta cu ton

5 oua. 1 lingura smantana. 1 cutie cu ton(200 gr)in apa. 2 lingurite de zeama de lamaie. 100 gr branza de oaie rasa. 50 gr unt. o lipie libaneza. o rosie. sare piper roz proaspat macinat.

Pizza taraneasca

200g faina 2 oua 1 ardei gras 3 ciuperci potrivite 300 g carnaciori 300 g salam,150 g masline,condimente,250 branza,

Frigarui cu porumb, cartofi si sunca

4 cartofi 4 stiuleti de porumb fiert un dovlecel 4 felu sunca taraneasca 4 crengute cimbru/rozmarin, dupa gust sare ulei

Mancare de ciuperci taraneasca

1 kg ciuperci 3 cepe mari 1 gogosar rosu mare 1 cescuta ulei 3 rosii 1 lingura vegeta 2 linguri pesmet 1 legatura marar 1 cescuta apa

Pizza taraneasca cu kaiser

1 borcan ciuperci,ketchup picant,200 gr kaizer,100 felii parizer,150 gr cascaval afumat,1 rosie, 1 ceapa,1 ardei verde gras,25-30 masline,coca de paine(lipie)

Placinta taraneasca cu mere

coca faina 500gr drojdie 25gr ulei 50ml o cescuta cu apa sare compozitie mere 1 kg zahar 300gr scortisoara nuci cateva ulei

Mini pizzete

-1kg faina -2 linguri sare -1 lingura zahar -1 cub de drojdie proaspata -3 linguri de ulei -400-500 mil apa -pasta de rosii -sunculita taraneasca -salam porc(Meda) -masline -mozzarella

Mici gratinati

500 g mici 150 g cascaval felii 100 g sunca taraneasca 300 ml smantana 100 g cas oaie ( cascaval razuit) 1 galbenus 1 lingura pesmet seminte de rodie( pt ornat) sare piper

Tarta taraneasca

Pentru umplutura:Costita afumata 300 g ,Smantana 150 g,Oua 3 buc,Sare, Piper,2 ardei grasi rosii.Pentru aluat:Faina 200 g,Unt 100 g,Untura 30 g,2 linguri de apa.

Shaorma in casa

lipie tortilla piept de pui cartofi prajiti castraveti murati ceapa taiata rondele salata verde (am luat de la Mega Image) condimente de friptura maioneza cu ceapa si usturoi (am luat de la Mega Image) ketchup picant

Sabzi Polo (orez cu verdeata)

300 g orez basmati1 legatura de patrunjel1 legatura de mararcoditele de la o legatura de ceapa verde1 legatura coriandru1 lingurita turmerico ceapa alba tocata maruntuleiLipie libanezasare si piper

Quiche (Placinta cu ceapa)

350g faina 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita zahar 25g drojdie 180ml lapte 3 oua 4 linguri ulei/50 g unt 2-3 cepe 200-300g sunculita taraneasca 400g smantana sare piper

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Rosii/castravetzi umpluti cu crema de branza

1/2 Kg branza (scursa bine) 100 gr. masline negre 2-3 felii sunculitza taraneasca afumata 1 linguritza mushtar 80 gr. unt de masa cateva fire de marar 4-5 rosii 2 castravetzi.

Lipie cu ciuperci, porumb si cas

Foi de lipie(eu am avut nevoie de 4 foi) Pt umplutura: 50 g salam, 50 g ciuperci champignion, 2 linguri porumb, 4 frunze salata verde, sare, piper, rosii, 2 linguri de cas de oaie razuit, unt.

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Fasole cu smantana

600 g fasole fiarta (boabe) fierbinte - 500 g costita taraneasca - 250-300 g smantana - 150 ml apa - 1 galbenus - 1 morcov - 1 ceapa uscata - 1 ceapa verde - sare - patrunjel

Turtă de mălai. Rețeta țărănească de pâine cu mălai

Turta de mălai sau pâinea cu mălai este o rețetă tradițională românească. Pentru cine știe să facă mămăligă sau pâine, este floare la ureche să prepare turta de mălai.

Spaghete carbonara la cuptor

6 oua 100gr cascaval 300gr branza telemea de oaie 300gr smatana 21% grasime trei linguri de ulei de masline 600 gr kaiser sau sunculita taraneasca 4-5 catei de usturoi un pachet de spaghete cu ou

Mancare de ciuperci cu galuste de faina

200g ciuperci 150g sunculita taraneasca 4 cepe 100 ml smantana 2 linguri ulei o cana apa sare piper Pt galuste:(reteta a fost invatata de la Nadia Czompa!!) 2 oua 4 linguri faina

"Labaneh" cu ierburi aromate

Avem nevoie de: -2 litrii lapte proaspat pasteurizat -3 linguri de iaurt -1 lingura de sare -ulei de masline - o bucata de panza muselina -2 catei de usturoi( zdrobiti intr-un mojar sau trecuti prin presa de usturoi) -4 rosii mari -1 mana de frunza de menta verde -1 mana de frunza de patrunjel verde -1 mana de frunza de marar verde -2 cepe verzi -lipie arabeasca -sare dupa gust

Ciorba taraneasca delicioasa de legume

2 l apa,1 litru zer (sau 500 g iaurt diluat cu apa),o mina de mazare,o mina de fasole verde,2 cartofi,1 ceapa,1 morcov,1 patrunjel,2-3 rosii,1 legatura marar,1 legatura patrunjel,sare

Salata taraneasca

Ingrediente pentru 2 persoane: -2 rosii mai mari -1 fir de ceapa verde -1 ou fiert tare -2 felii de parizer taranesc -jumatate de ardei rosu gras sau 1 ardei kapia rosu -2 castraveti -putina sare si piper -1 plic dressing Knorr,tzatziki -200 ml sana,sau smantana dupa preferinta

Plicuri cu carne

Pentru 1 rulou de aluat fraged 2 cepe mari 3 linguri ulei 200g carne tocata de vita sau de pui 10g sunculita taraneasca afumaa 1 lingurita vegeta 1 ou 2 linguri smantana 4 felii cascaval 4 felii branza pentru sandwiciuri (vezi foto 2) 1 legatura marar

Enciladas cu branza si spanac in sos de rosii

Foi de lipie ptr 5 persoane 300 gr branza urda putin sarata 350-400 gr branza galbena rasa poate fi gauda poate fi si cedar 500 gr de spanac spalat 800 gr rosii tocate mirodenii-zaatar cu susan,thime,putin busuioc taiat subtire sare,piper 2catei de usturoi ulei de masline

Spaghete cu mazare si ciuperci

400 g spaghete (fara ou) 300 g mazare fina verde Casa Taraneasca 4 ciuperci champgnion 2 catei usturoi 50 ml ulei masline 50 ml vin 1/2 lingurita oregano delikat si piper macinat dupa gust

Salata indiana aromata cu rodie

1 ceapa medie taiata felii2cm ghimbir proaspat (dat pe razatoare)1 ardei iute rosu - taiat felii2 linguri ulei de nuci300g fasole (de la conserva)1 lingura garam masala1/2 de castravete (taiat cuburi)4 rosii cherry (taiate in 4)sucul de la o lamaieun pumn de coriandru proaspatsemintele de la o rodie4 linguri pline de iaurt grecesc1 lipie

Lipie umpluta cu carne macinata

2 lipii 3 linguri ulei de masline 1 ardei iute taiat felioare 2 cepe potrivite taiate marunt 4 cepe verzi taiate 250 gr carne macinata - preferabil carne de la coaste harissa sau pasta de ardei iute sau nu 1 rosie taiata felii subtiri 2 linguri de lamaie murata taiata cubulete se poate inlocui cu castravete murat sare,

Tocanita taraneasca cu lipii de casa

500 g carne de porc 2 bucati de praz 1 morcov 2 cepe uscate 5 cartofi mari 1 cutie de rosii cubulete Marar si patrunjel Sare si piper dupa gust 1 lingura bulion

varza taraneasca

1 varza romaneasca (cea nemteasca nu are savoare) 1 kg de rosi mai crude 3 ardei grasi colorati 2 foi de dafin 2 lingurite de cimbru 1 lingurita de piper boab 1/2 lingurita de boia de ardei,iute sau un ardei iute 0,300 ml ulei 1 lingura cu sare

Tocana taraneasca cu carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 600 gfaina - 25 guntura/ulei - 100 g (ml)ceapa - 600 gusturoi - 20 gardei gras - 200 gcartofi - 500 gapa - 1 lpatrunjel verde - 1 legaturamarar verde - 1 legaturapasta de tomate - 50 gsare si piper dupa gust

Placinta taraneasca

Aluat: 400 gr faina 4 oua 125 gr margarina 125 gr ulei masline 300 gr iaurt 1 varf lingurita sare 20 gr drojdie Umplutura: 7 oua 1 kg branza de vaci 100 gr zahar vanilie rom 2 linguri de faina Uns: 1 ou 2 linguri de zahar 50 gr margarina

Salata Taraneasca De Cartofi Cu Muschi Tiganesc

Aceasta salata are un gust deosebit si este reteta perfecta pentru toata familia.

Platou taranesc

aprox 500 g costita afumata sau orice sunca taraneasca 2 pahare cu bere (unul in tava si celalalt pentru asistentul bucatarului :) 2-3 pahare de apa 1 pahare cu ulei 4 cartofi 1 morcov 1 rosie 1 ceapa Cateva felii de branza de burduf Condimente: sare piper cimbru oregano boia de ardei dulce rozmarin coriandru

Crema de branza cu cimbru si marar

Pentru 3 portii:3 felii de paine taraneasca, din faina neagra, 200 de grame de branza dulce, jumatate de legatura de marar proaspat, cimbru uscat (cam 1 lingura), piper negru macinat( cam jumatate de lingura) si putina sare.

Ciorbă țărănească de porc

Ciorba țărănească de porc este bogată în legume și fie că este acrită cu borș, cu oțet, zeamă de lămâie sau este dreasă cu ou și smântână, ciorba de porc este întotdeauna delicioasă.

Supa taraneasca cu taitei

Pentru 5 portii:supa de oase - 1,5 l sau 1,5 l apa si 3 cuburi MAGGI de vitacartofi 500 gceapa - 100 gmorcovi - 100 gardei gras - 100 gpatrunjel radacina - 50 gtelina radacina - 100 gpastarnac - 50 gfaina - 120 goua - 2 bucatismantana/iaurt - 100 g/200 gulei - 50 mlpatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Shaorma... cu sanatate! :)

o lipie doua frunze de salata verde o m^ana de baby spanac trei felii dintr-o rosie c^ateva f^asii de ardei gras doua ridichi taiate felii c^ateva felii de castraveti proaspeti o ciuperca potrivita sau c^ateva mai mici o felie de piept de pui sare de Himalaya vegeta OPTIONAL - o lingurita cu seminte de in - o jumatate de lingurita cu chimen negru - o lingurita cu seminte de c^aepa crema de br^anza degresata preparata acasa dupa bunul plac ( eu am pregatit doua feluri: una cu ceapa verde si marar iar alta cu hrean si usturoi )

Masa taraneasca !!!

Pentru 10 persoane Pentru ciorba de fasole avem nevoie de : -300g fasole -un ciolan afumat -2 cepe -2 ardei grasi -2 morcovi -3-4 rosii -50 ml ulei -2 foi dafin -3-4 boabe ienibahar -un fir de cimbru -1 legatura de leustean -1 capatana usturoi -sare Pentru gratar avem nevoie de -1 kg carne de mici -7-10 pulpe -1 kg carnati proaspeti taranesti -200g sunca pentru a freca gratarul

Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:1 cutie de carne de porc conservata Bucegi de 300 g8 rosii medii bine coapte 4 felii de sunculita taraneasca, taiata cubulete de 0,5 cm4 felii de paine intermediara2 linguri de ulei de floarea soarelui1 pahar de supa de legume1 lingurita de sare un varf de cutit de piper negru macinat