Sarmale oltenesti

Sarmale oltenesti retete: cum gatesti sarmale oltenesti si cele mai gustoase retete de sarmale, sarmale cu hrisca, sarmale cu ghebe, sarmale dietetice cu ciuperci, sarmale la slow cooker, sarmale cu hrisca si ciuperci, sarmale cu hrisca si orez, sarmale in foi de varza murata in oala de lut.

Sarmale în oală de lut

Sarmalele in vase de lut au mereu ceva in plus, o anumita fragezime, suculenta, o aroma mai adanca si mai bine conturata

Sarmale cu carne

o varza 500g carne de vitel tocata o cana de orez (200g orez) 4 cepe 2 morcovi putina telina marar cimbru sare piper boia ulei pasta de rosii sau bulion condimente pt sarmale putina vegeta apa

Sarmale cu ciuperci si migdale

50 buc. 3-4 verze murate, 500 gr. ciuperci, 200 gr. migdale, 3 morcovi, 6 cepe 3 cani orez, 3 linguri de ulei de masline, condimente special pentru sarmale, piper alb, cimbru, 1 lingurita de delicat de legume, sare daca e nevoie(1 lingurita), 4 linguri pasta tomate

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Pizza cu carnati oltenesti

500gr faina 25gr drojdie 200ml apa 1 cutie ciuperci 200gr masline 250gr cascaval 1 ardei rosu 1 ardei verde 1 ardei galben 1 cana de bulion sare piper origano ulei

Sarmale în foi de ștevie - sănătoase și delicioase

Rețeta de sarmale in foi de ștevie este mai usor de facut și necesită un timp de preparare mai scurt decât sarmalele clasice. Se pot face chiar și fără carne, pentru cei care țin post.

Fasole cu carnati

- 500 gr fasole uscata - 6-8 buc de carnati (oltenesti cabanos) - 4 linguri de sos de rosii (bulion) - 3 cepe medii - condimente (sare piper foi de dafin) - apa.

Ardei iuti oltenesti

1/2 kg ardei iuti;3 cepe;3-4 legaturi de leustean;4 linguri de sare mare;1 lingura de zahar;otet cat cuprinde

Medalion de somon cu cartofi natur la cuptor.

3 medalion de somon. 1 kg cartofi. 1 ceapa rosie. 2 rosii. 6-7 carnati oltenesti. 2 lingurite de unt. sare piper si alte condimente.

Rulouri de porc in sos de vin (Uimeste-ti oaspetii)

Pentru 2 persoane -1/2 kg de cotlet de porc -2 carnati cabanos sau oltenesti dupa preferinta -4 -5 catei de usturoi -50 ml ulei -100 ml vin alb -piper sare,o foaie de dafin -3-4 cartofi

Sarmale de post cu ciuperci si orez

(cca 40-45 sarmale): 1 varza murata (de marime medie spre mare) 6-7 ciuperci champignon mari ( cca.500 - 600 gr.) 200 gr. orez 2 morcovi mici (sau 1 mare) 2-3 cepe 1 legatura marar 4-6 linguri de pasta rosii (sau 6-8 rosii mai mari) &icircn functie de c&acirct de colorate le doriti 3-4 linguri ulei 2-3 frunze dafin 10-12 boabe de piper condimente: sare, piper, marar uscat, cimbru uscat

Tochitura de neuitat

2 piepti de pasare 300 g muschiulet de porc 2 crenvrusti 2 carnaciori oltenesti 300 g ficatei de pasare 1 pahar de vin alb dulce vegeta ,usturoi,cimbru,boia de ardei iute,ketchup 300 g branza de burduf sau telemea 100 g ulei malai ptr.mamaliguta oua ardei iute 250 g smantana

Salata Prat

1/2 salata verde 3-4 carnati oltenesti 1-2 gogosari murati 50 gr de capere 10-15 masline verzi(umplute cu gogosari sau migdale) 1-2 oua fierte tare 100-150 gr de crutoane 1 legatura ceapa verde 4-5 buchetele mici de conopida murata sare piper, otet dupa gust si un pliculet de dressing Knorr grecesc

Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor

80 g carnati oltenesti;80 g carnati de porc;70 g toba;100 g muschi tiganesc;150 g pulpa de porc;200 g ceapa;100 ml ulei Arpis;3 linguri bulion;100 ml supa de oase;100 ml vin;10 g patrunjel;Sare, piper, dupa gust

Tu știi cum se făceau sarmalele acum 300 de ani? Conțineau un ingredient SURPRIZĂ

Rețeta de sarmale a suferit multe modificări de când a apărut și până în prezent. Știai că prima rețetă românească conținea și ghimbir?

Pizza Cristina

800 gr de smantana 10 oua 10 linguri de faina 1 praf de copt 1 lingurita de sare 3 carnati oltenesti 150 gr de specialitate de pui(mezel) 400 gr de bacon(200 gr tait foarte subtiri si 200 de gr. taiat feliute mai groase) 200-250 gr de sos de tocate 1 ardei(rosu/verde) sare/ piper/ boia

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Reteta este potrivita pentru 30-40 sarmale 50 foi varza murata 150 gr orez 3 cepe medii 1-2 ardei 1 dovlecel 500 gr ciuperci 75 gr stafide 75 gr amidon de tapioca 10 gr tarate de psyllium 5o gr amestec de legume deshidratate fara sare (Aceste trei ingrediente se gasesc la magazine gen "Plafar". Eu am folosit produse Sanovita) 300 ml suc de rosii 3 linguri bulion de rosii foi de dafin 1 lingurita nucsoara 2-3 lingurite sare 2-3 lingurite cimbru 1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei de masline

Tigaie picanta cu mamaliguta ( senzatii gustative!!!)

-1kg pulpa de porc(pentru cei carora le place carnea mai grasa se poate folosi si piept de porc) -1 piept de pui( cca 1/2 kg) -2-3 carnaciori cabanos sau oltenesti -200g costita afumata -5-6 ciuperci -boia -usturoi -o foaie de dafin -busuioc -150 ml vin alb -sare -piper -ardei iute -50 ml ulei -pentru mamaliga se foloseste 200g malai

Sarmale umplute cu mix de carne

2 verze murate,1 kg carne tocara mixta,2 cepe,200 gr orez,cimbru, bulion, costita afumata

Sarmale cu pasat

3 cani de pasat 1 cana orez 2 cepi mari 2 linguri pasta de tomate 2 morcovi busuioc 1 ardei ulei sare piper cimbru patrunjel varza murata

Rulada de Porc in crusta de nuci, alune si migdale,

1 muschiulet de porc(600-700 gr lung si subtire) 2 carnati oltenesti cat mai subtiri 1/2 morcov 1 fir subtire de praz 100 gr de costita pentru a impana muschiuletul 150 gr de migdale alune si nuci(impreuna) 100 gr de unt boia sare piper ulei rozmarin 1 1/2 capatana de usturoi 6-8 felii de bacon pentru a imbraca muschiuletul 1 1/2cana de vin rosu o crenguta subtire de brad 5 cartofi potriviti Dessign: acetto balsamico miere si un pic de parmezan

Sarmale cu ciuperci de post

2 verze murate,1 pahar orez,300 gr ciuperci,3 cepe, delikat2 linguri pasta de tomate,2 linguri ulei

Sarmale cu spanac

1 kg spanac, 5 cepe, 2 morcovi, 350gr orez, 2 linguri bulion, sare, piper, 2 lingura de faina, frunze de vita de vie

Salata de varza acra

varza acra (miezul verzelor ramas dupa ce ati preparat sarmale) 1/2 gogosar acru 1-2 peperoni 4 linguri ulei de masline 3 linguri otet 1 lingurita zahar piper cimbru

Sarmale sarbesti

un kg carne de porc 300 g afumatura 3 cepe un morcov 100 g orez 400 g bulion concentrat de ardei capia varza acra ardei iuti sare piper cimbru

Sarmale in foi de varza, la slow cooker

1 kg carne de porc cu grasime 150 gr orez cu bob rotund 3 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura marar 2-3 linguri bulion de ardei sare piper cimbru 2 verze murate

Friptura Piramida

Ingredientele pentru friptura: 1 kg si jumatate de cotlet de porc 2 morcovi lungi si subtiri sare piper unt 100 ml miere Ingrediente pentru Arici: 1 kg carnati oltenesti (5-6 bucati) 7-8 cartofi mari 3-4 oua 150-200 gr de parmezan 150-200 gr de faina Ingrediente pentru garnituri: 11-12 ciuperci mari 7-8 cartofi mari 1 ceapa rosie 4 catei de usturoi ulei sare piper 1 salata creata 100 gr parmezan 1 ardei rosu * Preparatele sunt pentru 11-12 portii

Sarmale de post cu fasole boabe

* 300 g fasole alba,boabe * 1 morcov mare * 1 ceapa mare * 1 ardei rosu * 1 ceasca orez * 2 linguri pasta de tomate * 1 cana apa * sare,piper * 1 varza murata * cimbru

Sarmale de post pentru carnivori

Soia - doua plicuri a 100gr, uscata.Ciuperci - doua cutii de 400g fiecare (din care ciuperci reprezinta cam jumate, restul lichidul conservant, care se arunca), spalate si scurse bine.Usturoi - doi catei mariCeapa - 4 medii spre mici (adica cam 3 medii sau 2 relativ mari)Pasta de tomate - un borcanel de 300gr, cum ziceam, nu f acru si nu f concentrat. Pe el scria 24%. Grija mare: daca e acru se pune mult mai putin. Ce am gasit eu era dulce-acrisor.Capia - 4 medii spre maricei. Rosu inchis.Patrujnel radacina - aprox 150gPastaranac radacina - aprox 250gMorcov - aprox 700gUlei - 300-350mlOrez - 350-400gVarza dulceMirodenii:marar,cimbru,piper,o lingurita de vegeta si jumatate dintr-un plic de condimente pentru sarmale.Plic mic de 18g din care am pus deci vreo 10g. Daca va place doar gustul simplu, traditional, cu cimbru si marar, renuntati la "condimente pentru sarmale".

Sarmale cu carne de porc

-2 kg carne de porc -varza murata -4 cepe -1 morcov mare -1 ceasca orez -piper -sare -2 crengute de cimbru -4 frunze de dafin -4 linguri bulion -kaizer

Sarmale cu ciuperci

1/2 de kilogram de ciuperci champignon 4 morcovi medii 4 cepe aurii medii 1 litru de suc de rosii pregatit in casa putin ulei vegetal cateva frunze de varza murata 1 cana cu orez.

Rulada de porc si ciuperci la cuptor

Ieri cand faceam cateva snitele din pulpa de porc m-am gandit sa opresc 2 bucati de carne pentru un graterel...,dar astazi am schimbat brusc gratarelul cu 2 bucati de rulada...Vom vedea impreuna ce o sa iasa si daca preparatul final va fi gustos si aratos... cca 400 g pulpa de porc o lingurita mustar 6 felii de sunca de pui. folosi sunca de Praga,sunca presata sau orice aveti in frigider 6 feliute de cascaval 2 castraveciori murati 2 buc. cabanos sau carnaciori oltenesti cca 100 g un pahar vin alb (100ml) sare, 4-5 catei de usturoi ulei de masline pentru uns tava Pentru garnitura am folosit 6 ciuperci proaspete

Sarmale cu afumatura

1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri de orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingura cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita afumata 2-3 foi de dafin sare

Sarmale cu orez si ciuperci

1 varza murata mare (productie proprie) 3 cani de orez 1 cutie ciuperci (nu am avut proaspete) 2 linguri cimbru macinat 1 leg marar 1 morcov 2 cepe potrivite 2 linguri bulion 1 cana suc de rosii sare piper

Sarmale cu fasole alba

300 gr fasole alba,1 varza murata,1 ardei,2 morcovi,100 gr orez,1 cana suc de rosii,1 lingura pasta de tomate,1 ramura cimbru,1 legatura mica marar,sare, piper,1 foaie de dafin

Sarmale de post, aromate cu menta

250 g de orez, doua cepe, patru morcovi, o telina, o varza murata, un pastarnac, doua radacini de patrunjel, o ceasca de ulei, sare, o lingura de bulion, menta macinata, cimbru.

Sarmale de post in foi de varza

2 cepe, 2 linguri ulei, 1 morcov, 1 cana mare cu orez, 1 cana cu apa 2 verze murate (de marime medie) 2 linguri bulion, Sare si piper (dupa gust)

Sarmale cu orez si cimbru

-o cana mare plina cu orez -3 linguri cu bulion sau pasta de tomate -foi de dafin -un morcov dat pe razatoare -o ceapa tocata -cimbru (o mana plina!) -varza acra -piper -sare -carnati de casa (de oaie in intestine naturale) -optional

Sarmale cu varza acra si carne

2 verze1 kg carne tocata3 cepe100 gr bulion1 cescuta mica de orez3-4 bucatele de slanina sau costita afumatao cescuta de ulei1 ling sarepiper 1 varf ling.condimente

Sarmale cu varza acra

2 kg carne tocata de porc800 gr ceapa 400 gr orezsare, piperboia de ardeicimbru,marar si dafin uscate +cateva linguri de pasta de rosii2 capatani mici de varza acra

Sarmale cu hrisca si ghebe

* 150 g hrisca * 300 g ghebe * 2 cepe * 2 morcovi * 200 ml suc de rosii * 1 legatura patrunjel verde * frunze de varza murata * frunze de vie * cimbru verde * ulei de floarea soarelui * sare * piper

Sarmale Delicioase Cu Hribi Si Carne

2-3 verze murate,1kg. carne tocata amestec (porc si vita),500gr.hribi,2cepe mari,200gr.orez (puneti cat orez doriti mie nu-mi plac sarmalele cu mult orez) 3 linguri ulei de masline 300gr.concentrat de rosii cimbru si marar uscat,sare,piper,foi de dafin.

Sarmale in foi de varza acra cu carne

1 1/2 kg varza acra,1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii o foaie de dafin cimbru marar.

Sarmale în foi de viță cu ciuperci și orez

Sărmăluțele cu ciuperci și orez sunt o alegere nemaipomenită în perioada postului. Le puteți face atât în foi de varză murată, cât și în foi de viță de vie sau de ștevie.  Astăzi vă prezentăm o rețetă delicioasă de sarmale în foi de viță de vie, aromate, sănătoase și, mai ales, de post. Le puteți face pe aragaz, dar sunt mai gustoase la cuptor. 

Dolmathakia - sarmale grecesti

200 ml ulei de masline400 g ceapa tocata250 g orez2 lingurite marar tocat200 ml apa fierbinte2 lingurite seminte de pin1 lingurita sareUn praf de piper50 – 60 foi proaspete de vita-de-vie sau de la conserva1 lamaie

Sarmale cu costita de miel in cuptor

- 1.5kg costita de miel - 700-800gr frunze vita de vie - 500gr carne tocata - 100gr orez american - o ceapa mare - 2 ardei rosii dulci mari - 1-1.1/2 lingurita sare - 1/2 lingurita piper negru - sucul de la 2 sau 3 lamai - 2 cubulete knorr - 200gr apa

Sarmale de post cu ciuperci și sâmburi de dovleac

Sarmalele de post sunt una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți pregăti în această perioadă. Există șanse să vă placă atât de mult, încât să le faceți și în afara postului. Există mai multe rețete de sarmale de post și fiecare gospodină le adaptează la propriile gusturi. Dar această rețetă cu sâmburi de dovleac este una foarte gustoasă, datorită uleiului din sâmburi. Ceea ce dă aroma deosebită a sarmalelor, în general, este grăsimea din carne. Cum suntem în post și aceasta este o rețetă de post, este evident că lipsește grăsimea, așa că trebuie să suplinim cu ceva gustul și textura de ”grăsime”. Sâmburii de dovleac au acest rol, iar uleiul pe care îl elimină în timpul gătirii va da sarmalelor de post un gust deosebit. 

Sarmale cu ciolan

Ingrediente 1 varza (1,5-2 kg) 1000 gr carne tocata de porc 1,5-2 kg ciolan afumat dezosat marar cimbru 150 ml bulion rosii proaspete sau congelate sare piper 350 gr orez 2 lingurite sare 2 lingurite vegeta 1 lingurita piper 2 cepe medii 2 linguri ulei 1 lingurita boia

Sarmale cu jambon afumat

500 g carne tocata (porc sau amestec) 500 g jambon afumat 200 g carnati cabanos 200 g orez 2 verze murate 2 cepe 2 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 300 ml bulion 100 ml ketchup 5 linguri ulei cimbru foi de dafin boia dulce si iute sare piper paprika

Sarmale cu varza proaspata(la pachet)

1 kg carne tocata o cescuta pt. cafea cu orez sare piper(dupa gust) 2 lingurita boia 2 lingurite vegeta 1 ceapa 1 cartof(sarmalele nu vor fi gretoase) 1 ou frunze de varza proaspata bulion marar proaspat cimbru pulbere(l-am preparat din cimbru proaspat pus la uscat) boabe de piper felii de kaiser. 2 verze proaspete pt invelitul sarmalelor.