Piureul cremos de conopidă cu usturoi, smântână și parmezan este o garnitură minunată, cu conținut scăzut de carbohidrați.

Piure de conopidă cu smântână și parmezan

Deși este o mâncare potrivită pentru orice dietă, în special keto și low-carb, piureul de conopidă cu smântână și parmezan are un gust la fel de bun ca piureul de cartofi obișnuit. Secretul constă în aromatizarea lui cu ingredientele potrivite pentru o aromă și o cremozitate apetisante. Dacă nu ați încercat până acum, vă veți îndrăgosti de piureul de conopidă!

Mai ușor de făcut decât piureul de cartofi și cu un timp de preparare mai mic, rețeta noastră de piure de conopidă este simplă, onctuoasă și fină. Plină de gust și cremoasă așa că în mod sigur nu vă va fi dor de cartofi! Mai ales dacă i-ați eliminat din alimentația dumneavoastră - aceasta este cea mai bună variantă!

Piureul cremos de conopidă este adesea prezentat ca o alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați la piureul de cartofi, dar este de fapt o garnitură delicioasă în sine, care se găstește în mod regulat în meniurile restaurantelor de calitate!

Serviți piureul de conopidă cu orice, de la friptura preferată la pui la cuptor, până la șnițel și la cârnați.

Cum gătești conopida ca să aibă gust asemănător cu piureul de cartofi

Secretul constă în utilizarea acelorași ingrediente pe care le-ați folosi în mod normal la piureul de cartofi.

  • Unt nesărat - o variantă care oferă mai mult control asupra gustului sărat.
  • Usturoi - prăjit în unt mai întâi pentru a elibera aroma în piure.
  • Smântână (sau se poate înlocui cu cremă de brânză).
  • Parmezan - proaspăt și mărunțit. Puteți adăuga și alte brânzeturi, cum ar fi Cheddar, Provolone sau Romano.

Ingrediente suplimentare opționale

Rețeta noastră de piure de conopidă folosește ingrediente simple. Cu toate acestea, puteți adăuga ingredientele preferate pentru a o personaliza după gustul dumneavoastră!

  • Ceapă verde tăiată felii
  • Ulei - de măsline, cu usturoi sau cu chili!
  • Ierburi - cimbru, rozmarin și pătrunjel.
  • Cepșoară
  • Pudră de curry
  • Bacon tăiat cubulețe

Robot de bucătărie, blender sau zdrobitor de cartofi?

Pentru cel mai cremos piure, folosiți un robot de bucătărie sau un blender bun. În funcție de capacitate, poate fi necesar să pasați conopida în mai multe tranșe. Când ați terminat amestecați împreună cu celelalte ingrediente - testați gustul - și asezonați piureul de conopidă cu puțină sare și piper suplimentar, dacă este necesar.

Dacă preferați un piure cu textură, folosiți în schimb un zdrobitor de cartofi. Veți avea și mai puține vase de spălat.

Rețeta de piure de conopidă cu smântână și parmezan

Preparare 15 minute
Gătire 20 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • aproximativ 1,5 kg de conopidă, tăiată în buchețele
  • 3 linguri de unt nesărat
  • 3 linguri de smântână
  • 6 căței de usturoi
  • 60 de grame de parmezan
  • Sare și piper negru după gust

Mod de preparare

Tăiați buchețelele mai mari în jumătate sau în sferturi, astfel încât să fie toate cam de aceeași mărime.

Adăugați conopida într-o oală mare cu apă clocotită și fierbeți-o timp de 10 minute, până când devine foarte moale.

Se scurge bine, apoi se transferă în robotul de bucătărie.

Într-o oală, încălziți untul la foc mediu. Se sotează usturoiul până când este parfumat (aproximativ 1 minut).

Adăugați conopida și usturoiul într-un robot de bucătărie și amestecați la setarea cea mai mare, până la omogenizare. Este posibil să fie nevoie să faceți acest lucru în mai multe tranșe, în funcție de capacitatea aparatului.

Transferați conopida în oala în care ați călit usturoiul. Încorporați brânza parmezan, smântâna și asezonați cu sare și piper.

Hai și tu în comunitatea nostră de Instagram și avem pentru tine cele mai interesante rețete, informații culinare și cele mai apetisante imagini.

Ce se servește cu piureul de conopidă

Serviți piureul de conopidă cu orice ați servi în mod obișnuit cu piure de cartofi. Iată câteva idei:

  • Pește crocant la tigaie
  • Piept de pui cu crustă de parmezan

Cât timp se poate păstra piureul de conopidă

Puneți piureul de conopidă rămas într-un recipient închis ermetic. Păstrat corespunzător, va rezista până la 3 zile în frigider sau până la 3 luni în congelator.

Beneficiile conopidei

Conopida este bogată în fibre și apă. Ambele sunt importante pentru prevenirea constipației, menținerea unui tract digestiv sănătos și scăderea riscului de cancer de colon. Studiile au arătat că fibrele alimentare pot ajuta, de asemenea, la reglarea sistemului imunitar și a inflamației.

  • Piureul de conopidă reprezintă o alternativă sănătoasă și satisfăcătoare la piureul de cartofi.
  • În comparație cu cartofii, conopida are mai puțin de jumătate din calorii pe aceeași porție de 100 de grame.
  • Conopida are doar 3 grame de carbohidrați la o porție de 100 de grame, în timp ce cartofii au 14 grame.
  • Conopida conține 92% apă, iar consumul de alimente mai dense în apă și cu puține calorii este asociat cu pierderea în greutate.

Calorii și valori nutriționale

Dacă este servit pe post de garnitură, această rețetă are aproximativ 8 porții. O porție de piure de conopidă cu smântână și parmezan are 60 calorii.

  • Calorii

    60kcal

  • Proteine

    1g

  • Carbohidrați

    2g

  • Grăsimi

    5g

  • Grăsimi saturate

    3g

  • Colesterol

    13mg

  • Sodiu

    62mg

  • Potasiu

    55mg

  • Vitamina C

    7mg

  • Calciu

    50mg

Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.