Retete cu Mozzarella

Cartofi dulci la cuptor cu brânză și usturoi

Cartofii dulci la cuptor cu brânza mozzarella caldă și parmezan presărat pe deasupra cartofilor dulci înăbușiți cu unt și usturoi îi transformă în felul de mâncare cu care nu veți da greș niciodată!

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală.  Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă. 

Muffins cu ouă și șuncă pentru micul dejun

Brioșele cu ouă, șuncă și legume sunt o idee nemaipomenită pentru micul dejun sau pentru a fi luate la pachet. Sunt delicioase atât calde, cât și reci, și pot fi servite imediat sau luate la pachet la școală sau la birou. 

Piept de pui caprese

Fiecare bucătărie internațională are numeroase feluri de a prepara și servi carnea, fie ea de pui, vită sau porc. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este inspirată din bucătăria italiană și este o modalitate simplă și delicioasă de a găti pieptul de pui.  Puiul caprese nu este altceva decât piept de pui cu mozzarella, roșii și busuioc, aceleași ingrediente pe care le regăsim și în salata caprese.

Pizza la cornet

Pizza este un preparat delicios și irezistibil, indiferent sub ce formă și cu ce ocazie am servi-o. De la cei mai mici, până la cei mai mari, nimeni nu poate rezista în fața unei felii de pizza aburinde. Dar ce-ați zice dacă v-am propune o altă modalitate de a prepara și servi pizza? Sub formă de cornete mai exact. Perfectă ca gustare, dar și pentru o petrecere sau atunci când aveți musafiri. 

Crochete cu usturoi și brânzeturi

Crochetele cu usturoi și brânzeturi sunt o idee delicioasă de gustare sau aperitiv, pot fi luate foarte ușor și la pachet și chiar servite între mese. Se fac ușor, din aluat de pizza sau aluat simplu de pâine sau dacă vreți, puteți folosi și aluat foietaj.

Tortellini al forno

Pastele rumenite în cuptor, gratinate cu brânzeturi, sunt o alegere delicioasă pentru prânz sau cină. Se fac repede, nu aveți nevoie de multe ingrediente și sunt un preparat la îndemână atunci când vreți să pregătiți o masă rapidă.  Astăzi vă propunem o rețetă clasică de tortellini al forno, cu șuncă și ciuperci, rumeniți cu mozzarella și parmezan deasupra. 

Cartofi quattro formaggi la cuptor

Combinația de cartofi sau paste cu brânzeturi este întotdeauna una irezistibilă. Fie că vorbim despre cartofi gratinați, cartofi franțuzești sau cartofi quattro formaggi, cum este această rețetă, veți obține un fel de mâncare delicios, consistent și potrivit pentru orice masă. Puteți folosi orice fel de brânzeturi aveți la îndemână în momentul respectiv, dar este ideal să combinați brânzeturi moi cu brânzeturi cu textură tare.  

Arancini - chifteluțe de orez cu bacon și mozzarella

Chifteluțele sunt un preparat care, în mod clasic, se face din carne tocată, dar poate fi preparat din orice vă place, inclusiv pește sau diverse legume. Chifteluțele de legume sunt mai ușoare pentru digestie, iar dacă conțin doar legume, pot fi preparate și savurate în perioada postului foarte bine.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de Arancini, adică chifteluțe în stil italian, făcute din orez cu bacon și mazăre și umplute cu mozzarella. Sunt delicioase și ușor de făcut și le puteți prepara oricând pentru o cină sau un prânz în familie, iar copiii le vor adora. 

Pizza împletită

Atunci când v-ați plictisit de pizza clasică, această variantă de pizza împletită este o alegere excelentă. Se face ușor, puteți pune orice ingrediente vă plac și este o idee nemaipomenită pentru o petrecere organizată acasă sau ca gustare.  Puteți folosi blat de pizza congelat, din comerț, sau blat făcut în casă. AICI găsiți o rețetă de blat pe care îl puteți face acasă. 

Pollo parmigiana - șnițel de pui cu sos de roșii și mozzarella

V-ați gândit vreodată că puteți transforma un banal șnițel de pui într-un preparat complet nou și original? Exact despre asta este vorba în rețeta pe care v-o propunem astăzi.  Pollo parmigiana sau pollo alla parmigiana este o rețetă tipic italiană, de piept de pui în sos de roșii, gratinat cu mozzarella la cuptor. Carnea de pui se gătește exact ca șnițelul, înainte de a fi dată la cuptor. De obicei se servește cu paste fierte, dar puteți alătura orice altă garnitură. 

Ciuperci gratinate cu blue cheese și mozzarella

Ciupercile, indiferent sub ce formă sunt gătite, sunt o idee excelentă pentru o garnitură delicioasă sau ca fel de mâncare în sine, dacă vreți ceva fără carne. Există o mulțime de tipuri de ciuperci și și mai multe rețete pe care le puteți prepara cu ele. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci gratinate, la cuptor, simple și delicioase. Aveți nevoie doar de două tipuri de brânză și, în mai puțin de jumătate de oră, aveți o porție delicioasă de ciuperci gratinate. Asigurați-vă că folosiți ciuperci comestibile, dintr-o sursă sigură. 

Vinete caprese la cuptor

Încă mai găsim vinete de grădină în piețe, așa că astăzi vă propunem o rețetă simplă, fără carne, de vinete caprese. Așa cum probabil ați ghicit, este vorba despre vinete cu mozzarella și roșii, rumenite în cuptor sau pe grătar.  Le puteți savura ca atare sau pe post de garnitură. Sunt delicioase și, dacă alegeți să le faceți pe grătar, vor obține acea aromă deosebită de fum. 

Blat pentru pizza fără făină

Pizza este un preparat de care mulți care țin dietă se feresc, din cauza numărului mare de calorii. Blatul cu făină este problema, în cele mai multe cazuri, pentru cei care țin o dietă săracă în carbohidrați.  Astăzi vă propunem o rețetă de blat de pizza cu conopidă, cu puține calorii și ușor de făcut, să nu vă mai simțiți vinovați atunci când aveți poftă de pizza, dar nu vreți să afectați silueta. 

Pizza margherita la tigaie

Pizza poate fi un preparat foarte simpul și deloc pretențios, dacă nu vă abateți de la rețeta clasică. O pizza bună este simplă, cu ingrediente puține și de calitate și se poate prepara în orice condiții, chiar și într-o tigaie, pe aragaz.  Ați auzit bine, nu e nevoie de cuptor neapărat pentru a face pizza. Tot ce vă trebuie este o tigaie de fontă sau de teflon și câteva ingrediente de calitate. Pornind de la această rețetă simplă, puteți adăuga și alte toppinguri care vă plac.  Pentru blat, găsiți instrucțiunile de preparare AICI.

Quiche cu zucchini

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.   În plus, quiche-ul este un preparat foarte versatil, pentru că puteți adapta și personaliza rețeta în funcție de preferințe și de ce aveți poftă în momentul respectiv. Pornind de la rețeta simplă, cu aluat de tartă, ouă și mozzarella sau brânză, puteți adăuga orice legumă vă place: dovlecei, roșii, broccoli, ciuperci etc. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de quiche cu zucchini sau dovlecei, potrivită pentru orice masă și orice ocazie.

Bruschete cu ton, o gustare rapidă și ușoară

Bruschete cu ton, o gustare rapidă și ușoară care este întotdeauna bine-venită, indiferent de ocazie. Adăugați roșii, mozzarella, lamâie și unt pentru un gust divin.

Manakeesh - pizza libaneză

Manakeesh sau Manakish, așa cum mai este numită, este un fel de pizza arăbească, delicioasă și ușor de făcut. La fel ca pizza pe care o știm cu toții, Manakeesh se poate face cu diferite toppinguri, printre care carne tocată, brânză sau zaatar.  Astăzi vă prezentăm rețeta cu brânză, ușoară și delicioasă, pe care o puteți prepara foarte simplu. Aveți nevoie de cel puțin două feluri de brânză, pe care le puteți combina între ele sau folosi separat. Puteți folosi și altfel de brânzeturi care vă plac.   

Sărățele cu spanac și brânzeturi

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și substanțe nutritive, dar nu toată lumea agreează gustul lui. De aceea, rețetele care includ spanac fără să aibă gust pregnant de spanac sunt ideale.  Plăcintă, sărățele, salate, sosuri și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu spanac și brânzeturi, crocante și cremoase, în același timp, delicioase și perfecte de savurat alături de un pahar de bere, pe post de gustare. Se fac ușor și vă asigurăm că vor fi și pe placul celor mici care fac mofturi atunci când văd spanac în farfurie. 

Pizza quatro formaggi

Pentru iubitorii de brânză, nu există ceva mai bun decât pizza sau pastele quatro formaggi. Adică preparate cu patru tipuri diferite de brânză. Veți obține o masă delicioasă, o explozie de arome și texturi care vă vor răsfăța papipele gustative.  Pentru pizza quatro formaggi puteți alege orice combinație de brânzeturi vă place, dar este ideal să aveți mozzarella și o brânză cremoasă, cu mucegai, de tip gorgonzola. Puteți adăuga și brânză feta, gouda sau cheddar, în funcție de preferințe.  Rețeta de pizza pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, gustoasă și pe care o veți face de câte ori veți avea ocazia.  Rețeta pentru blatul de pizza o gășiți AICI.

Piept de pui umplut cu legume, în stil grecesc

Pieptul de pui poate fi gătit și savurat într-o mulțime de feluri. La cuptor, la grătar, prăjit, cu sau fără sosuri etc. Dar una dintre cele mai gustoase modalități de a găti pieptul de pui este să-l umpleți cu legume.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut. Este vorba despre piept de pui umplut cu felii de legume și gratinat la cuptor. Datorită sucurilor din legume, pieptul va rămâne suculent și aromat, nu își va pierde gustul și nu se va usca în cuptor. 

Bărcuțe din dovlecei cu chifteluțe marinate și mozzarella

Atunci când nu mai știi ce să gătești, combinațiile inedite de alimente te salvează întotdeauna din încurcătură. De exemplu, v-ați gândit vreodată să combinați dovlecei sau zucchini cu chifteluțe și să gratinați totul la cuptor? Bărcuțele din dovlecei cu chifteluțe marinate pe care vi le propunem astăzi sunt o rețetă simplă și de efect, pe care o puteți prepara pentru o masă rapidă. O puteți face și dacă v-au rămas chifteluțe marinate din ziua precedentă, dar vreți să le dați o nouă interpretare. Puteți folosi dovlecei obișnuiți sau zucchini. De asemenea, chifteluțele le puteți face din carne de vită, porc sau curcan. 

Avocado umplut cu salată caprese

Atunci când ai poftă de ceva bun și sănătos, o salată simplă este întotdeauna o alegere potrivită. Dacă o combini și cu avocado, rezultatul nu are cum să fie altfel decât delicios! Rețeta pe care v-o propunem astăzi se face foarte repede și o puteți savura rece sau caldă. Este o idee excelentă ca gustare, cină ușoară și chiar ca aperitiv, atunci când aveți musafiri. 

Salată italiană de paste, cu mozzarella și salam

Atunci când vrei să prepari o masă rapidă și consistentă, o salată sau o porție de paste este alegerea ideală. Dar cum ar fi dacă le-ai combina pe amândouă în aceeași farfurie? O salată de paste adică, un preparat tipic italian, cu care nu ai cum să dai greș. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o alegere perfectă pentru cină și nu numai. Un fel de mâncare care combină pastele, o sursă importantă de carbohidrați, cu ingrediente fresh. Rezultatul: o salată delicioasă și sățioasă, care se servește rece.  

Bruschete din piept de pui

Mâncărurile simple și rapide sunt ideale mai ales în sezonul cald, când nu avem chef de stat prea mult lângă aragaz sau cuptor. Iar o bucată de pește sau de carne de pui ne scoate cel mai repede din încurcătură, atunci când avem de preparat o cină rapidă, ușoară și delicioasă în același timp. Rețeta pe care v-o propunem astăzi are un aer fresh, de vară, datorită combinației de roșii cu busuioc. Așa cum îi spune și numele, rețeta aceasta este una de bruschete, numai că baza nu va fi o felie de pâine prăjită, ci o bucată rumenită de carne de pui, făcută pe grătar sau în tigaie.   

Cum să faci mozzarella acasă

Dacă vă place mozzarella, ar trebui să încercați măcar o dată rețeta făcută în casă. Gustul și cremozitatea mozzarellei pot fi recreate în propria bucătărie, iar prețul va fi mai mic decât al mozzarellei din comerț. Înainte să faceți mozzarella în casă, ar trebui să știți că preparatul necesită destul de multă grijă și migală. Este nevoie să alegeți un lapte cu cel puțin 2% grăsime și care să nu fie pasteurizat. 

Piept de pui acordeon cu roșii și mozzarella

Pieptul de pui este o sursă inepuizabilă de inspirație. Puteți face atâtea feluri de mâncare pornind de la un banal piept de pui, încât nici nu știi la care să te oprești mai întâi. Astăzi vă propunem o rețetă de pui caprese, un piept de pui acordeon, umplut cu mozzarella, roșii și busuioc proaspăt, foarte aromat și ușor de făcut. Este un fel de mâncare fresh, foarte potrivit atunci când nu aveți chef de petrecut prea mult timp în bucătărie. 

Pizzagna - combinația perfectă dintre pizza și lasagna

Vă place pizza? Dar lasagna? Cum ar fi să le combinați pe amândouă într-un singur preparat? Un fel de mâncare cu foi de lasagna în loc de blat de pizza și cu sos bechamel.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă care le combină pe cele două, foarte potrivită atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când aveți poftă și de pizza, și de lasagna, dar nu știți la care dintre ele să vă opriți. 

Omletă italiană cu mozzarella și parmezan

Nu știm alții cum sunt, dar pentru noi un mic dejun perfect include neapărat o omletă delicioasă, pufoasă și rumenită în tigaie. Există o mulțime de feluri și de combinații în care puteți prepara și savura omleta, dar una dintre cele mai gustoase este cea cu mozarella. Sau omleta italiană, altfel spus, o rețetă de omletă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Aveți nevoie doar de o tigaie de calitate și câteva ingrediente la îndemână și vă garantăm că veți obține o omletă care vă va face începutul de zi mai bun. 

Ardei umpluți cu 4 tipuri de brânză

Atunci când te gândești la ardei umpluți, îți vin în minte ardeii umpluți cu carne de porc sau de vită, cu sos de roșii, pe care îi savurezi cu smântână și pâine proaspătă. Dar ce spuneți de o rețetă de ardei umpluți cu brânzeturi? O rețetă fără carne, dar extrem de gustoasă și sănătoasă, care poate fi savurată pe post de fel principal sau garnitură.  Astăzi vă propunem o rețetă de ardei umpluți cu patru feluri de brânză, pe care îi puteți face în cuptor sau pe grătar. Puteți alege orice tipuri de brânză vă plac sau de care aveți prin frigider. Important este să nu fie numai brânzeturi tari sau cremoase, pentru ca amestecul să fie omogen. De asemenea, asigurați-vă că nu toate brânzeturile sunt foarte sărate, pentru că gustul final va fi și el foarte sărat. Pentru această rețetă, noi am folosit mozzarella, parmezan, brânză de capră și ricotta și proporțiile au fost perfecte. 

Ruladă simplă cu șuncă și cașcaval

Nu știm voi cum preferați, dar nouă cel mai mult ne plac rețetele simple, pentru care ai nevoie de puține ingrediente, dar cu gust wow. Dacă și voi preferați la fel, atunci această ruladă este fix ce vă trebuie. O ruladă delicioasă umplută cu șuncă și cașcaval, pe care o puteți pregăti ca aperitiv, ca gustare atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, pentru o masă rapidă și delicioasă. Rulada poate fi păstrată și savurată și rece, vă asigurăm că este la fel de gustoasă și că se potrivește perfect a doua zi, pe post de mic dejun. 

Mini pizza - gustări rapide și delicioase

Dacă vă place pizza, veți adora această rețetă de mini pizza, apetisante și delicioase. Cu câteva ingrediente la dispoziție, puteți face o mulțime de combinații de arome și gusturi, care să fie pe placul întregii familii. Dacă în mod normal o pizza are aceleași ingrediente pe toată suprafața, aceste mini pizza le puteți face diferite, combinând câte 2-3 topping-uri. Sunt perfecte ca gustare într-o după-amiază în familie sau atunci când aveți musafiri. Ca să nu mai vorbim despre petrecerile pentru copii, unde îi veți cuceri pe cei mici cu pizza pe care o vor devora imediat.  Puteți folosi aluat pentru pizza cumpărat sau îl puteți face în casă. Aveți instrucțiunile AICI.

Vinete parmigiana

Vinetele sunt unele dintre cele mai gustoase și versatile legume. Le poți prepara și savura în multe feluri și sunt extrem de gustoase ca fel de mâncare în sine, fără să fie nevoie să le combinați cu o carne. Salată de vinete, vinete pane, vinete umplute, vinete cu legume la cuptor și lista poate continua. Astăzi însă vă propunem o rețetă de vinere cu sos de roșii, parmezan și mozarella, vinete parmigiana adică, foarte gustoase și sățioase. Vinetele parmigiana sunt un fel de lasagna fără carne, dacă vreți. O rețetă de inspirație italiană, care vă duce cu gândul la bucătăria mediteraneană. Combinația de arome de vânătă coaptă și brânzeturi se potrivește perfect alături de busuioc proaspăt și un pahar de iaurt rece. 

Mozzarella sticks - crocante la exterior și cremoase la interior

Mozzarella sticks sunt genul acela de preparat care e pe gustul oricui. Se fac ușor, rapid, sunt perfecte atunci când aveți musafiri, la o petrecere pentru copii sau ca gustare, pur și simplu.  Batoanele sau crochetele de mozzarella se potrivesc perfect alături de un pahar de bere rece, sunt cremoase la interior si crocante la exterior și sunt o idee bună de răsfăț culinar, atunci când aveți poftă de ceva bun. La fel ca (aproape) orice lucru gustos, au un singur defect: numărul mare de calorii.  Dar dacă nu vă faceți griji în privința siluetei, le puteți pregăti de câte ori aveți poftă. 

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de PIZZA

Cea mai bună pizza e cea care are exact ingredientele care îți plac. Cu alte cuvinte, nu cu de toate, ci doar cu ce trebuie. Se spune că numărul de topping-uri de pe o pizza bună nu ar trebui să depășească patru, pentru a fi într-adevăr o pizza de calitate.  Dar astăzi vorbim despre ceva și mai simplu, o pizza cu adevărat simplă, dar delicioasă: margherita. Secretul constă în produsele care trebuie să fie de calitate, nu cât mai multe.  Așadar, pentru a face o pizza bună ai nevoie de câteva ingrediente și un pic de exercițiu.

Ciuperci umplute, gratinate cu parmezan

Ciupercile sunt unele dintre cele mai hrănitoare și sănătoase legume. Sunt pline de nutrienți, proteine vegetale, vitamine, au puține calorii și pot fi consumate într-o mulțime de feluri. În plus, sunt ieftine și vă puteți bucura de ele în orice perioadă a anului, dacă e să ne gândim la ciupercile Champignon, cele mai comune de pe piață. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci umplute, gratinate cu parmezan. Sunt perfecte ca garnitură lângă un grătar, dar sunt excelente și ca masă în sine. Sățioase și hrănitoare, o porție de ciuperci umplute este suficientă pentru o masă copioasă. 

Cannelloni cu ricotta și spanac

Dacă v-ați plictisit de rețetele clasice de paste, astăzi vă propunem un alt fel de paste, umplute cu brânză și spanac. Cannelloni sunt un tip de paste foarte versatile, pot fi umplute cu orice, de la carne tocată, până la brânză și spanac sau chiar ciuperci, dacă vreți o rețetă de post.  Cannelloni cu brânză și spanac se fac foarte ușor și pot fi o cină rapidă, care să sature întreaga familie. Puteți folosi ricotta sau altfel de brânză cu mai puține grăsimi, dacă vă doriți o rețetă dietetică. 

Pommes Aligot - cea mai tare combinație între piure de cartofi și brânză

Pommes Aligot, sau cel mai apetisant mod de a găti piureul. Francezii au avut ideea de a pune în aceeași combinație piureul de cartofi și brânzeturile, iar rezultatul e fabulos. Pommes Aligot, sau acel piure gumat și elastic pe care îl vedem peste tot pe rețelele de socializate în ultima vreme, este rețeta pe care trebuie să o încerci, dacă ești fan brânză și dacă te-ai plictisit de piureul de cartofi banal.  Așa cum spuneam, rețeta este una de inspirație franțuzeasă și, în varianta originală, se face cu brânză Tomme de Laguiole sau Tomme d'Auvergne, tipuri de brânză specifice sudului Franței și care nu prea se găsesc în alte părți. Dar cum rețeta a devenit internațională și a făcut înconjurul lumii, bucătarii au adaptat-o și se poate face cu orice brânză cremoasă, dar ideală este o combinație de Gruyere cu mozarella.

Dovlecei umpluti

O reteta usoara si gustoasa, care e gata in numai o ora.

Pasta Fredda

Un preparat italienesc, completat perfect de un pahar de vin alb, sec.

Lasagna cu pui

Lasagna este un preparat preferat de multi, iar reteta de mai jos este reinventata, cu carne de pui si sos alb.

Sandvis mediteranean

2 felii de paine 1 lingura ulei de masline 50 grame branza Mozzarella, maruntita 25 grame branza Feta, maruntita 2 cani spanac prospat 4 felii de rosii 2 linguri de masline, taiate marunt 1 lingura ceapa rosie, taiata marunt 2 linguri de bucuioc, maruntit 1 catel de usturoi, pisat piper negru

Rulouri de vinete la cuptor cu sos de rosii

Cunoscuta ca "involtini di melanzane alla parmigiana", aceasta reteta provine din sudul Italiei, acolo unde vinetele sunt cultivate din abundenta.

Tarta cu mazare, lamaie si mozzarella

Aceasta tarta poate fi un starter minunat la o petrecere cu prietenii.

Vinete parmigiana

O reteta cu putine calorii, perfecta pentru vara, atunci cand suntem mult mai atenti la silueta.

Panzanella cu ciuperci

O salata traditionala italieneasca, facuta cu ciuperci pentru un plus de aroma.

Insalata di Napoli

Un pranz usor, care te duce cu gandul la o vacanta in Italia trebuie sa contina mozzarella, busuioc si lei de masline.

Antipasti De Legume

Antipasti reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil talian. Reteta de mai jos este usoara si vegetariana.

Paste Cu Rosii Si Chorizo La Cuptor

Foloseste pastele si da-le o aroma spaniola, adaugand chorizo picant si fulgi de ardei iute pentru o cina usoara, delicioasa.

Penne Cu Rosii, Busuioc Si Mozzarella

O reteta rapida si usoara de paste cu toate aromele clasice din Italia.