Retete cu Boia

Supă cremă de broccoli cu brânză cheddar

Supa cremă de broccoli cu brânză cheddar este extrem de delicioasă, iar pentru a o prepara aveți nevoie doar de ingrediente pe care, cu siguranță, le folosiți în rutina zilnică.Și încă un detaliu important: este gata în aproximativ 30 de minute!

Cartofi "prăjiți" la cuptor - crocanți și aromați

Aproape că nu există cineva care să poată refuza o porție de cartofi prăjiți. Fie că îi servim simpli sau pe post de garnitură, cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, mai ales că se prepară ușor și sunt ieftini. Singurul lor defect este că îngrașă și sunt nesănătoși, mai ales dacă îi prăjim în baie de ulei. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de cartofi prăjiți la cuptor, crocanți și rumeniți, cu foarte puțin ulei. Sunt o alegere ideală, mai ales pentru copii și mesele lor, pentru a transforma un preparat nesănătos într-unul inofensiv. 

Sos rusesc pentru friptură

Sosul rusesc este un dressing foarte popular, care se folosește în general pentru sandwich-ul Reuben, dar nu numai. Se potrivește perfect și alături de o carne de vită sau pui, sau în orice combinație vă place. Este un sos delicios, ușor iute, cremos și cu multe ingrediente, astfel că atunci când îl gustați, vă face să vă întrebați ce conține. 

Chifteluțe indiene de ceapă

Chifteluțele indiene de ceapă, sau onion bhaji, sunt un aperitiv foarte simplu, delicios și de efect. Se fac foarte ușor și rapid, sunt de post și pot fi o alegere delicioasă pentru vegetarieni. O combinație savuroasă de ceapă cu panadă, prăjită în ulei, potrivită pentru orice masă și în orice combinație. Cu salată, cu sos, sau pur și simplu ca atare, sub formă de gustare. 

Pui întreg crocant, la cuptor

Nimic nu se compară cu o friptură de pui la cuptor, crocantă, fragedă, suculentă și aromată în același timp. Iar un pui întreg, rumenit în cuptor, este o idee excelentă de masă pentru întreaga familie, mai ales într-o zi de weekend, dar nu numai atunci. Secretul puiului perfect crocant și rumenit constă în berea neagră și sosul de soia, care îi vor da o culoare perfectă și o textură rumenită. 

Friptură de porc cu rozmarin

Friptura de porc este nelipsită de pe mesele românilor iarna, și mai ales de sărbători. O puteți prepara din orice carne de porc: ceafă, cotlet, mușchi sau mușchiuleț, în funcție de cât de grasă este carnea și de cum doriți să prgătiți friptura: grătar, grill, cuptor etc. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de mușchi de porc la cuptor, gătit în tihnă, la foc mic, perfectă pentru masa de Crăciun și nu numai. O friptură aromată cu vin, usturoi și rozmarin, perfectă alături de o porție de cartofi sau o salată. 

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Tocăniță de vită cu cartofi

O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița în general are avantajul că se prepară ușor și nu trebuie să stați pe lângă ea. O lăsați să fiarbă și, între timp, vă ocupați de alte lucruri pe care le aveți de făcut. Sățioasă, delicioasă și din ingrediente la îndemână, tocănița pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect pe post de cină. Nu are nevoie de garnitură, pentru că conține atât carne, cât și legume. 

Mâncare de cartofi cu varză

Mâncărurile de legume, simple, sunt excelente în perioada postului, dar și pentru vegetarieni. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, puteți opta pentru o mâncărică de legume, cu ce aveți prin frigider.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și ieftină: tocăniță de cartofi cu varză. Se face ușor, iar dacă nu țineți post se potrivește perfect alături de o porție de cârnați sau carne afumată. 

Fasole cu ciolan - rețetă tradițională

Dacă nu mănânci fasole cu ciolan pe 1 Decembrie, nu ești român. Fie că alegi să o prepari acasă sau o mănânci în oraș, nu poți lăsa să treacă Ziua Națională fără să guști din cel mai popular preparat tradițional: fasolea cu ciolan. Pe internet sunt o mulțime de rețete și, dacă ești începător, nu știi la care să te oprești. Pe câteva dintre ele le-am încercat noi și putem să ți-o recomandăm pe cea mai gustoasă. Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să-ți iasă, dacă ai răbdare și timp să o gătești la foc mic, pentru că acesta este secretul, vei obține cea mai bună fasole cu ciolan făcută de tine.

Plăcinte cu varză - de post

Nimic nu se compară cu o plăcintă caldă, tradițională, făcută în casă. Iar dacă rețeta este ușoară, ingredientele la îndemână și o puteți savura oricând, atunci chiar merită încercată! Astăzi vă propunem o rețetă ardelenească de plăcinte cu varză, la tigaie. Se fac foarte ușor, rețeta este asemănătoare cu a plăcintelor cu brânză, numai că acestea sunt de post și pot fi savurate în orice moment din an. Plăcintele cu varză sunt un preparat economic și vor fi pe placul întregii familii. 

Sos de roșii pentru paste - cea mai simplă rețetă

Sosul de roșii este baza pentru cea mai simplă rețetă de paste. O porție de paste cu un sos de roșii bine făcut și cu puțin parmezan ras este tot ce vă trebuie pentru a vă potoli foamea cu un minim efort și resurse.  Pornind de la un sos de roșii simplu, puteți adăuga carne tocată, legume, ardei iute sau orice vă place și să personalizați o nouă rețetă. Astăzi vorbim însă despre cea mai ușoară, sigură și la îndemână rețetă de sos de roșii pentru paste. 

Piept de pui cu sos de ardei copt

Un sos bun pune în valoare orice bucată de carne, o ajută să fie fragedă și suculentă și să nu se usuce în timpul gătirii, aceasta fiind o problemă des întâlnită, mai ales dacă vorbim despre carnea de pui. Pieptul, în special, are tendința să se usuce dacă nu este gătit cum trebuie, așa că această rețetă de sos de ardei copt vă salvează din situația neplăcută. Ardeiul copt îi dă o savoare aparte cărnii și gusturile se combină perfect, mai ales dacă vorbim despre ardei proaspăt copt, și nu de la congelator. Veți obține un sos delicios, numai bun de înmuiat cu pâine proaspătă în el. 

Iahnie de fasole (de post)

Leguminoasele sunt unele dintre cele mai hrănitoare și sățioase legume. Sunt ideale de consumat mai ales în sezonul rece, pentru că vă asigură necesarul de calorii pentru o masă. Fasolea este o alegere excelentă, fie că vorbim despre ciorbă, fasole bătută sau iahnie.  Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de iahnie de fasole, pe care o puteți servi alături de cârnați afumați sau simplă, dacă țineți post. Este o rețetă nemaipomenită pentru vegearieni, dar și pentru cei care țin post și se potrivește perfect alături de o porție de murături asortate. 

Marinadă pentru carne de porc

Marinarea cărnii este un truc care face bucata de carne fragedă, suculentă și delicioasă. Metoda marinării se poate folosi pentru orice fel de carne, de la pui până la pește și vită.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de marinadă, excelentă pentru carne de porc: scăricică, cotlet, ceafă, coaste sau chiar mușchiuleț. Dar se poate folosi fără probleme și pentru alt tip de carne, cum ar fi cea de pui. 

Supă cremă de linte în stil marocan

Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare.  Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași. 

Ruladă de cartofi umplută cu spanac

Cartofii sunt delicioși în orice combinație, de la cele mai simple până la cele mai complexe preparate. Unde mai pui că sunt atât de versatili și pot fi incluși în atât de multe rețete, încât nu ai cum să te plictisești de gustul și textura lor.  Astăzi vă propunem o rețetă cu cartofi atipică. O ruladă din cartofi, umplută cu spanac. Amidonul din cartofi și cu cel din făină se vor combina și vor forma un aluat delicios și consistent pentru ruladă. 

Aripioare de pui ca la KFC

Mâncarea fast food face parte din categoria plăcerilor vinovate pe care le avem cu toții. Dacă aveți poftă de preparate fast food, dar vreți să vă simțiți mai puțin vinovați, trebuie să știți că unele preparate le puteți recrea acasă, în propria bucătărie.  Din categoria de fast food nu puteau lipsi celebrele aripioare crocante în stilul celor de la KFC. Și dacă AICI v-am prezentat rețeta de crispy strips, astăzi vă propunem o rețetă ușoară de aripioare în crustă de fulgi de porumb, crocante și aromate.

Supă cremă de rădăcinoase

Supele cremă sunt foarte sățioase și ușor de făcut. În plus, sunt o alegere foarte sănătoasă, datorită conținutului mare de legume. Este nevoie de un boost de vitamine, mai ales în sezonul rece, când organismul trebuie să facă față schimbărilor bruște de temperatură și virozelor.  Astăzi vă propunem o supă cremă de rădăcinoase, plină de vitamine și foarte hrănitoare. Se face ușor și are un gust deosebit, datorită condimentelor pe care le vom pune. În plus, este o alegere delicioasă și sănătoasă și pentru prânzul copiilor. 

Romesco - pastă spaniolă de ardei copți

Fiecare bucătărie internațională are câteva preparate semnătură. Așa cum nu există român care să nu știe gustul sarmalelor, la fel nu există spaniol care să nu fi gustat Romescu, celebra pastă de ardei copt.  Cu o culoare foarte apetisantă și o textură cremoasă, Romesco este un sos de ardei copt, cu migdale și alune, delicios și ușor de făcut. Merită să îl încercați măcar o dată și vă garantăm că vă veți îndrăgosti de gustul lui. 

Ketchup de casă

Aroma și gustul roșiilor românești nu se compară cu nimic. Și pentru că este sezonul lor și avem la dispoziție o mulțime de roșii coapte și parfumate, este momentul perfect pentru a le transforma în conserve pentru iarnă. Zarzavat, bulion, suc de roșii, passata, ketchup făcut în casă și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă kepchup făcut în casă, cu o aromă subtilă de ardei copt. Secretul la orice preparat conservat pe bază de roșii este să echilibrați aciditatea acestora cu zahăr. 

Patlicanli kebap - frigărui turcești cu carne tocată și vinete

Bucătăria turcească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba despre mâncăruri pe bază de carne tocată. Numite generic kebap, kafta sau kofte, există zeci, poate chiar sute de rețete în bucătăria internațională, în special în cele orientale.  O astfel de rețetă de kebap vă propunem și noi, astăzi. Este vorba despre un preparat cu carne tocată și vinete, tradițional turcesc, foarte simplu de făcut și delicios. 

Dovlecei pane - simpli și delicioși

Vă era poftă de ceva bun, rapid și ușor de făcut? Atunci ați nimerit exact unde trebuie, pentru că această rețetă de dovlecei pane este alegerea ideală pentru voi. O masă pe care o preparați rapid, fără carne și atât de ușor de făcut, încât și un copil o poate reproduce. Dovleceii pane pot fi făcuți la cuptor sau prăjiți în ulei, sunt la fel de gustoși și ușor de făcut. Dacă alegeți varianta mai light, la cuptor, urmați aceiași pași din rețetă, numai că în loc să-i prăjiți, îi veți pune pe o tavă cu hârtie de copt și îi veți rumeni, pe ambele părți, la cuptor. 

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac ușor și sunt foarte versatile, astfel că vă salvează atunci când aveți niște carne tocată și vreți să gătiți ceva repid, ușor și delicios.  Chifteluțele se pot servi calde, cu garnitură sau cu sos de roșii, sau reci, ca aperitiv. Sunt delicioase în orice combinație și le puteți face din orice fel de carne tocată: vită, porc, pui sau amestec.  

Pizza Barbecue

Pizza este una dintre mâncărurile pe care cu greu le poți refuza. Este pe placul tuturor, indiferent de vârstă și, chiar dacă face parte din categoria junk food, o puteți face acasă, într-o variantă mai sănătoasă și mai light. Așadar, aveți scuza perfectă pentru a vă bucura de pizza oricând aveți poftă.  Astăzi vă propunem o rețetă care combină ideea de pizza și pe cea de grătar. O pizza cu bucățele de piept de pui și sos barbecue, delicioasă și aromată, pe care să o savurați alături de un pahar de bere. Puteți folosi aluat pentru pizza congelat sau făcut în casă. Găsiți AICI o rețetă de aluat cu care nu veți da greș!

Supă ungurească de ciuperci

Bucătăria ungurească este extrem de ofertantă, mai ales atunci când vine vorba despre ciorbe sau tocănițe. Și românii au împrumutat de la vecinii unguri câteva rețete delicioase, care merită să fie cunoscute și încercate de cât mai multă lume. Dacă vă plac ciupercile și mai ales supele pe bază de ciuperci, trebuie să încercați această supă ungurească! Puțin picantă, cremoasă, acrișoară și delicioasă, supa ungurească de ciuperci este genul acela de mâncare de care te îndrăgostești de la prima degustare.  AICI v-am arătat cum să faceți supă cremă de ciuperci, astăzi venim cu o rețetă nouă de supă pe bază de ciuperci, ideală pentru un prânz delicios și sățios.

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată, sățioasă, puțin picantă și cu gustul inconfundabil de afumătură, această ciorbă tipic ardelenească nu are cum să nu vă placă. Se face simplu, din ingredientele la îndemână și este un fel de mâncare economic, pe care îl puteți prepara oricând, pentru întreaga familie. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de porc sau de vită. Trebuie să luați în calcul că dacă alegeți o carne care este doar afumată și nu este gătită în prealabil, trebuie să-i acordați mai mult timp de gătire.  Fierbeți carnea separat, iar când este pe jumătate fiartă, o puteți transfera în oala de ciorbă. Dacă alegeți kaizer sau costiță afumată, acestea nu au nevoie de fierbere prealabilă. 

File de șalău în crustă de fulgi de porumb

Rețetele cu pește sunt printre cele mai ușoare și rapide idei pentru o masă delicioasă și sănătoasă. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, luați un file de pește și pregătiți-l cum vă place: la abur, la grătar, la cuptor sau prăjit.  Dacă vă place peștele pane, în crustă, crocant și aromat, astăzi vă propunem un file de șalău în crustă de fulgi de porumb, perfect alături de o porție de cartofi, dacă vreți un fel de mâncare de tip fish & chips sau cu legume sote.  Puteți înlocui șalăul cu orice alt pește doriți. 

Hummus libanez - de post

Unul dintre cele mai cunoscute aperitive orientale este hummus-ul. Celebra pastă de năut este foarte gustoasă, aromată și hrănitoare și este o variantă delicioasă în perioada postului.  Găsiți hummus gata preparat și la conservă, în supermarket, dar cel preparat acasă este mai gustos și puteți adapta ingredientele în funcție de gusturi. Puteți folosi năut uscat, pe care îl lăsați la înmuiat peste noapte și apoi îl fierbeți. Varianta mai rapidă este cu năut la conservă, deja fiert.

Supă cremă de linte - rețeta originală

Supa cremă de linte este o rețetă de inspirație orientală, extrem de gustoasă și care a devenit cunoscută în toate bucătăriile lumii. În Turcia, de exemplu, în orice restaurant găsești zilnic supă de linte proaspătă. Dacă ajungi într-un loc în care nu ai neapărat încredere pentru a mânca, mergi pe supă de linte. Nu ai cum să dai greș și nu vei regreta alegerea! Supa cremă de linte este preferata mea, dintre toate supele și ciorbele. Este gustoasă, sățioasă, se face ușor și este o idee excelentă pentru prânz sau cină. În timp ce turcii o preferă nepasată, cu lintea întreagă, și o servesc în boluri mici aproape înainte de fiecare masă, în bucătăriile de la noi a ajuns mai des sub formă de supă cremă.  Este alegerea voastră, iar la final puteți să optați pentru a o lăsa așa sau o puteți pasa cu blenderul. Această rețetă se face de regulă cu linte roșie, dar puteți opta și pentru linte verde, dacă vă place mai mult, numai că aceea va fierbe mai greu. 

Lahmacun - pizza turcească

Lahmacun, sau pizza turcească, este o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vă place să experimentați în bucătărie. O pizza complet diferită de cea cu care sunteți obișnuți, cu topping de carne tocată, dar foarte gustoasă și categoric originală.  Dacă vă place bucătăria orientală și vreți să vă jucați cu aromele puțin, vă propunem să încercați Lahmacun. Este o mâncare spornică, iar din cantitățile de mai jos vă vor ieși 3-4 pizza. Așadar, este perfectă atunci când aveți musafiri sau pentru o cină cu arome orientale în familie.  Faceți aluatul după instrucțiunile de AICI.

Chifteluțe din dovlecei - de post

În perioada postului, legumele sunt cele mai bune prietene ale noastre. Multe rețete pe care le facem în varianta cu carne pot fi adaptate, astfel încât să ne bucurăm de ele și în post, fără să încălcăm regulile acestuia. Chifteluțele din dovlecei sunt cele mai gustoase chifteluțe de post pe care le puteți încerca și vă asigurăm că o să vă placă atât de mult, încât veți vrea să le faceți și când nu veți mai ține post. Chifteluțele de post din dovlecei se fac foarte simplu și rapid și vor fi pe placul întregii familii. Dacă vreți să evitați prăjitul, le puteți face în cuptor, pe hârtie de copt unsă cu puțin ulei. Sunt excelente alături de un sos de usturoi!

Cartofi prăjiți la cuptor - crocanți la exterior și moi la interior

Cartofii prăjiți, cel mai simplu și totuși cel mai versatil preparat culinar, se pot face într-o mulțime de feluri și există și mai multe moduri de a fi savurați.

Baba Ghanoush - salată de vinete arăbească

Dacă vă place salata de vinete sau gustul de vinete, în general, atunci trebuie neapărat să încercați această variantă arăbească a salatei de vinete! Baba Ghanoush, rețeta orientală de salată de vinete, conține două ingrediente-cheie: iaurt și tahini (pastă de susan), care înlocuiesc maioneza din varianta pe care o cunoaștem cu toții din bucătăria românească. Baba Ghanoush se regăsește în mai toate bucătăriile orientale, de la cea libaneză până la bucătăria turcă, siriană, marocană, egipteană etc, sub diferite denumiri și adaptată de la o cultură la alta.  Denumirea de Baba Ghanoush are și o origine foarte interesantă. În limba arabă, această sintagmă înseamnă ”tată răsfățat”. Se spune că un bătrân bolnav, care nu mai putea să mestece mâncarea, avea o fată care ar fi făcut orice să-l vadă fericit. Așa că s-a gândit să facă această pastă de vinete, pe care tatăl ei să o poată mânca. Interesant, nu?

Broccoli gratinat cu parmezan

Această rețetă de broccoli gratinat cu parmezan este foarte gustoasă și se potrivește de minune și ca fel de sine stătător, dar și ca garnitură.

Papricaș de pui după rețeta ungurească

Bucătăria ungurească a fost o reală inspirație pentru cea românească, de-a lungul timpului. Multe rețete au fost preluate și păstrate în alimentație, mai ales în Ardeal și Transilvania. Să ne gândim numai la papricaș sau gulaș și e suficient pentru a spune că mâncarea ungurească are un gust aparte. Papricașul de pui este unul dintre preparatele cele mai populare din bucătăria maghiară. Rețeta de papricaș a suferit mai multe modificări de-a lungul timpului și, în unele variante, au dispărut acele găluște specifice din mâncare, fiind servit cu mămăliguță. Dar rețeta originală, tradițională de papricaș de pui rămâne cea mai gustoasă. Este o mâncare ușor picantă, asta datorită faptului că se pune boia, condiment care a dat și numele mâncării (paprika - paprikaș). Dacă nu vă place picant sau gătiți pentru copii, puteți folosi boia dulce în loc de boia iute. 

Kofte (chifteluțe turcești) din carne de vită

Atunci când vine vorba despre carne tocată, turcii sunt experți în a o pregăti. Dacă ne gândim numai la adana, kebap sau kafta, parcă ne lasă gura apă. Dar să nu uităm de clasicele chifteluțe, pe care turcii le-au dus din bucătăria lor, în toată lumea. Chifteluțele (sau kofte, așa cum se numesc la origini), au cucerit bucătăria balcanică și au devenit un preparat foarte popular. Evident că rețeta diferă de la o bucătărie la alta și de la o gospodină la alta, dar astăzi vorbim despre rețeta turcească de chifteluțe și, probabil, cea mai veche din lume. Dacă la noi se pot face chifteluțe și din carne de porc, turcii și musulmanii în general nu consumă carne de porc, așa că, pentru această rețetă veți avea nevoie de carne de vită sau amestec de vită și oaie. 

Scăricică de porc marinată în bere

Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții. Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete. Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine. Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.

Cartofi acordeon - cel mai spectaculos mod de a găti cartofii

Cartofii sunt cea mai versatilă legumă din bucătărie. Cartofi prăjiți, piure, musaca, cartofi gratinați, cartofi țărănești, cartofi umpluți, wedges, cartofi copți - iată doar câteva sugestii de a servi leguma preferată a românilor și nu numai. Sau cartofi acordeon. Poate cel mai spectaculos fel de a găti și prezenta cartofii, foarte simplu de făcut și foarte de efect. Cartofii acordeon sunt exact cum le spune numele: cartofi întregi, sub formă de acordeon sau evantai, rumeniți în cuptor. Sunt ideali atunci când aveți musafiri, dar și pentru o banală cină în familie, dacă v-ați plictisit de variantele clasice de a găti cartofii. Cartofii acordeon arată spectaculos și vor fi pe gustul celor mari și celor mici, pentru că sunt extrem de arătoși și gustoși.

Supă cremă de ciuperci

O supă-cremă este întotdeauna o variantă sănătoasă și hrănitoare pentru prânz sau cină. Cu atât mai mult o supă-cremă de ciuperci, care sunt unele dintre cele mai sănătoase și hrănitoare legume, cu un număr mic de calorii și extrem de gustoase. Supa-cremă de ciuperci este ideală în sezonul rece, se face extrem de simplu și nu necesită foarte mult timp de preparare. În plus, este prietenă cu silueta, este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece și poate ține locul unei mese, pentru că este foarte hrănitoare. Pentru supa-cremă de ciuperci puteți folosi orice tip de ciuperci doriți, de la banalele champignon, până la tipuri mai pretențioase și mai scumpe de ciuperci. Vă asigurăm că un mix de champignon și pleurotus, în proporții variabile, este ideal pentru cea mai gustoasă supă-cremă de ciuperci.

Salata de spanac si capsuni

O salata perfecta, mai ales in perioada in care se gasesc capsuni in piata.

Supa ungureasca de ciuperci

Foarte aromata si usor de facut, aceasta supa va fi printre preferatele celor dragi.

Pui Tikka Masala

O reteta aromata, cu carne de pui marinata in iaurt si servita cu sos de rosii.

Chiftele de curcan cu orez

Fragede si usoare, aceste chiftele merg perfect langa o portie de orez cu sofran.

Creveti Si Paine Cu Feta

Fructele de mare se potrivesc perfect cu aceasta paine umpluta cu feta.

Calamari su sos tartar

Prepara un sos tartar fantastic, proaspat pentru aceasta reteta de calamar, urmand instructiunile de mai jos.

Tocana Cu Fasole, Naut Si Dovleac

O reteta cu arome imbietoare, perfecta pentru Postul Pastelui.

Stroganoff De Ciuperci Cu Mamaliga Rapida

Aceasta reteta rapida de ciuperci Stroganoff vegetariana dureaza doar 20 de minute si este o varianta foarte buna pentru un pranz usor de preparat si sarac in calorii.

Pulpe De Pui Cu Miere

Vei fi invadat de arome de la prima muscatura, asa ca trebuie sa incerci aceasta reteta pentru cei dragi.

Supa De Linte

Aceasta supa de linte este o reteta traditionala maghiara si trebuie sa o incerci macar o data.