Mancaruri cu smantana

Mancaruri cu smantana retete: cum gatesti mancaruri cu smantana si cele mai gustoase retete de mancaruri cu ciuperci, mancaruri gatite romanesti, retete mancaruri fara carne, mancaruri de post rapide, mancaruri de post delicioase, mancaruri de post gustoase, creveti cu smantana, retete cu smantana lichida, prajitura cu caise si smantana, cornulete cu untura si smantana.

Papricas ardelenesc de pui delicios cu smantana

un pui,o legatura patrunjel,o ceapa,boia,piper,sare,1/4 kg. smantana,o lingura faina

Pulpe cu vin si smantana

4 pulpe inferioare 2 cepe medii,taiate marunt 100 ml vin alb 1 pahar smantana sare piper ulei

Pastrav cu smantana

Ingrediente:Pastrav: 2 buc (300 g)Smantana: 350 gMararTarhonSarePiper

Pui mănăstiresc cu afumătură și smântână

Rețeta de pui mănăstiresc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți face cu carne de pui. Combinația de pui cu smântână, la cuptor, aromat cu usturoi și afumătură este extrem de gustoasă și sățioasă.  Puiul mănăstiresc se potrivește foarte bine cu mămăliguță sau cartofi, dar poate fi servit și simplu. Se face ușor, iar la final se rumenește puțin la cuptor, cât să se îngroașe sosul și carnea să capete crustă crocantă.  Pentru această rețetă puteți folosi pui cumpărat sau pui de țară și puteți adapta cantitățile în funcție de cât de mult vreți să vă iasă. Puteți pune tot puiul sau jumătate, caz în care veți înjumătăți cantitățile și pentru celelalte ingrediente.

Sufleu delicios de spanac cu branza si smantana

1 kg spanac,50 g unt,2 linguri faina,1 cescuta smantana,3 linguri branza rasa,3 oua,sare

Fasole cu smantana

600 g fasole fiarta (boabe) fierbinte - 500 g costita taraneasca - 250-300 g smantana - 150 ml apa - 1 galbenus - 1 morcov - 1 ceapa uscata - 1 ceapa verde - sare - patrunjel

Somon

4 bucati file de somon, branza BoursinSos: 1 bucata praz, 1 lg unt, 0,5 dl cognac, 2 dl smantana subtire si 1 lg smantana groasa, sare, piper, marar, creveti decorticati

Escalop de pui cu ciuperci și smântână

Există o mulțime de feluri de a combina carnea de pui, smântâna și ciupercile în același preparat culinar, care mai de care mai gustoase și mai aromate. Să ne gândim doar la papricaș, tocăniță sau diferite combinații de sosuri cu smântână și ciuperci.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte gustoasă și ușor de făcut. Carnea de pui este rumenită înainte și va avea o crustă subtilă de făină. Gustul de carne prăjită în unt va da o notă aparte preparatului și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească.  Puteți servi escalopul de pui cu mămăliguță, cu piure, cu orice garnitură vă place sau simplu. 

pui file cu smantana (4portii)

500g piept pui,200g ciuperci proaspete,5oog smantana grancucina,sare piper.

Placinta cu pui si smantana

Aluat: 100 g unt moale, 1/2 linguriță bicarbonat, 1 gălbenuș,150 g iaurt gras,sare, piper, 500 g piept de pui dezosat, 250 g smântână, 1 legătură de mărar, 50 ml ulei, 1 cutie ciuperci feliate, faina

Ciuperci cu sos de smântână și parmezan

Ciupercile sunt o legumă foarte versatilă, delicioasă și o sursă excelentă de proteine. Le puteți include în tot felul de rețete cu sau fără carne, le puteți servi pe post de garnitură, în salate, cu paste sau pe pizza. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci cu sos cremos de brânză și parmezan, aromat cu puțin usturoi și pătrunjel proaspăt. 

Tocinei crocanti

6 cartofi 1 ou 1 lingura smantana 1 lingura faina sare piper ulei pentru prajit smantana

Cartofi noi cu smantana si mazare

500 g cartofi1 ceapa rosie,1 cana de mazare verde100 g smantana,50 g cascaval50 g unt,sare si piper

Cartofi înveliți în bacon, cu sos de smântână

Piețele sunt pline de cartofi noi, așa că o gustare cu cartofi și bacon este mai mult decât binevenită. Pentru această rețetă este ideal să folosiți cartofi cât mai mici, ca să nu fie nevoie să îi tăiați, ci să îi puteți pregăti întregi.  Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și vă garantăm că această combinație de cartofi cu cabon crocant și cu sos ușor iute vă va face să vă lingeți pe degete! Sunt ideali ca garnitură, ca gustare sau pe post de cină rapidă. 

Cartofi la cuptor cu afumatura si smantana

1kg cartofi noi medii, 250 g bacon afumat, 3 fire de ceapa verde, 200 g smantana, ulei de masline, fulgi de ardei (sau orice fel de ardei tocat marunt marunt).

Somon cu sos de smantana

2 rondele de somon (~500 g amandoua) 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime) 100 ml smantana pentru frisca 1 ceapa mica Zeama de lamaie Marar/patrunjel proaspat Piper cu lamaie Sare 100 g unt 1 lingurita amidon Orez fiert

Rulouri de pui cu smantana

2 piepti de pui dezosati (600-700g.), 2 felii de paine, 100g. mazare verde (congelata ), 200g. carne de pui macinata, 1 manunchi de patrunjel verde, 1 lingurita boia, 4dl. smantana, 500g. taietei sau macaroane colorate

Pui cu smantana si piper verde

saramura usoarapiept de puio ceapa mica,o cana de smantana dulce,doua linguri de piper verdeo lingurita de uleio cana de apaputina sarepatrunjel tocat

Fasole verde ardeleneasca cu smantana

Pentru 5 portii:fasole verde proaspata/conserva - 900 g/500 gulei - 50 mlceapa - 100 gfaina - 25 gotet - 10-15 mlzahar - 5 gsmantana - 100 gboia de ardei dulce - 10 gpatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Tarta cu legume si smantana

Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume

Oua in cuib de spaghete cu smantana

500 g spaghete 150 g smantana sare piper 4 oua 2 catei usturoi un pic de ulei

Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

2 bucati piept pui 50 g unt 1 lingura faina 50 ml lapte dulce 150 ml smantana 4 catei usturoi sare piper patrunjel proaspat ulei ptr prajit pieptul de pui

Pastrav cu smantana si tarhon

6 fileuri de pastrav o jumatate de lamaie 2 rosii (eu am pus una de culoare portocalie si una rosie) 150 g de smantana cimbrisor tarhon sare piper ulei de masline

Hribi cu smântână și usturoi - o tocăniță aromată și delicioasă

Tocănița de hribi cu smântână este alegerea ideală. Este o rețetă simplă, dar gustoasă, perfectă pentru o masă rapidă sau o cină consistentă.

Cartofi Duchess

Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână. Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții.  O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură. 

Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne

3 cartofi albi fainosi(400g) 100g muschi file porc afumat 1 piept de pui sare si piper 100g faina 1 ou 1 galbenus nucsoara si praf de chimen 200ml smantana pentru gatit 100g smantana 10% grasime 4-5 linguri ulei

Varza calita cu mamaliga si smantana

1 varza, 1 lingura zarzavat, 1 ceapa, ulei, cimbru, marar, piper, sare, smantana, mamaliga

Dovlecei scazuti

1 dovlecel mare1 ceapasare, piperboia1 lingura de faina150g smantanapatrunjel verde sau marar

Pulpe de pui cu smântână și ciuperci

Nimic nu se compară cu un sos cremos și delicios de ciuperci cu smântână. O combinație de arome și texturi potrivită pentru aproape orice fel de carne, de la cea de pui până la vită și porc. Astăzi vă propunem o rețetă de pulpe de pui cu smântână și ciuperci, potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios. Puteți servi preparatul simplu sau cu mămăligă, sau orice altă garnitură vă place. 

Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta

doua piepturi de pui 0 lingura de unt 3 linguri smantana patrunjel proaspat sare,

Chiftelute daneze

Pentru chiftele: 1 kg carne tocata amestec 1 ceapa mare 2 oua 100 ml smantana grasa 150 g pesmet 50 ml ulei de masline sare piper proaspat macinat Pentru sos: 125 g unt 3 linguri faina 500 ml supa de pui 300 ml smantana 1 legatura marar verde 1 lingura rasa boabe de ienibahar sare piper boia

Fasole Cu Sos De Smantana

1/2 kg fasole proaspata 1 morcov 1 ceapa foaie de dafin Sosul: 1 ceapa 1 rosie mare 300 g smantana sare piper cimbru,patrunjel verde

Piept de pui cu sos de smantana

un piept de pui o lingura unt sare, o lingurita faina grau un pahar smantana (250ml)

Cartofi franțuzești la cuptor

Ce poate fi mai gustos decât o combinație de cartofi, ou fiert, smântână și cașcaval, rumenite în cuptor și servite pe îndelete?  Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi franțuzești, care nu este același lucru cu cartofii Dauphinoise. Este o rețetă preluată din bucătăria franceză și adaptată, o combinație de arome, perfectă atât ca garnitură, cât și ca fel de mâncare în sine.   

Ficateii mei preferati

Ficatei, o ceapa, usturoi, o cutiuta de smantana grasa, o lingurita sau linguroi de hrean, sare, piper, boia.

Prepelite cu smantana

3 prepelite, 100 g unt, 1 lamaie, 1 lingura de faina, 1 lingura de mustar, cateva boabe de piper, 1 galbenus de ou, sare, 200 g smantana.

Cartofi frantuzo - secuiesti

6 cartofi mari fierti 4-6 oua fierte tari o cutie mica de smantana 1 carnat secuiesc sare

Tocanita cu ficat de pui si smantana

500g ficat de pui 2 cepe 5 catei de usturoi 1ardei iute 200ml smantana 1 legatura frunze de patrunjel Sare Piper 1 lingura ulei

Pui Cu Smantana Si Piure De Porumb

300g cartofi 15g unt 198g porumb (conserva) 2 linguri de faina 1 lingurita boia 2buc piept de pui vin alb 150ml smantana lichida patrunjel

Conopida si brocoli gratinate

1 brocoli1 conopida200 g smantana1 outelemeauntpiper pesmetsare

Cartofi in straturi

800 g cartofi2 carnati2 oua fierte1 ou crud100 g cascaval100 g smantanapesmet

Placinta de spanac cu branza si smantana

ALUAT300 g faina2 linguri ulei150 ml lapte1 plic drojdie1 praf de sareUMPLUTURA300 g spanac prospat1 legatura ceapa verde1 lingura unt150 g branza telemea de oi100 ml smantana50 g cascaval ras2 oua1 lingurita grisbusuioccimbrusarepiperbranza delacoUNS1 oucascaval

Pui cu smantana si cus cus

400 g carne pui sare piper concentrat legume smantana frunze patrunjel cus cus.

Pui cu legume si sos de smantana- la cuptor

500 g piept de pui taiat fasii, 100 g broccoli, 100 g conopida, 150 g spanac, 100 g fasole verde, 200 g ciuperci, 2 ardei taiati fasii (sau 4 ardei copti), 3 lg masline fara samburi, taiate rondele, 200 g smantana 12% grasime, 200 ml supa de legume, 1 lingura amidon/faina, sare, piper, 1-2 morcovi pentru decor.

Goujaunnette de dinde a la creme/escalop de curcan in sos de smantana

Pentru 4 persoane: 4 escalopuri de curcan putin batute, 20 grame de unt, 50 ml vin alb, 4 linguri de smantana, sare piper scortisoara,dupa gust, 1 buchetel mic de patrunjel tocat.

Varza dulce cu sos de rosii si smantana

0 varza mica o ceapa un morcov 4-5 linguri ulei 2 rosii 4 linuri smantana sare piper foaie de dafin,marar si patrunjel verde.

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval

Cartofi gratinați la cuptor cu smântână și cașcaval - o rețetă foarte simplă pe care o puteți prepara pentru orice ocazie și orice masă, însoțită sau nu de carne.

Pui cu sos de smantana si mamaliguta

700 g carne pui( pulpe dezosate sau piept) 1 ceapa 2 galbenusuri zeama de la o lamaie 2-300 ml smantana faina de malai 1 lingura mustar patrunjel verde sare piper ulei

Perisoare de primavara cu sos de smantana

300 gr carne curcan tocata 1 legatura mica de marar 2 ceape verzi 1 usturoi verde 2 linguri pesmet sare 3 linguri mari de smantana 2 linguri ulei masline.

Pui cu smantana la cuptor

2,5 kg cartofi 1 kg piept de pui 1 kg ciuperci un litru de smantana dulce 30g parmezan 300g cascaval sau mozzarella sare piper 3 catei de usturoi 100ml vin alb.