Mancaruri cu smantana

Mancaruri cu smantana retete: cum gatesti mancaruri cu smantana si cele mai gustoase retete de mancaruri cu ciuperci, mancaruri gatite romanesti, retete mancaruri fara carne, mancaruri de post rapide, mancaruri de post delicioase, mancaruri de post gustoase, creveti cu smantana, retete cu smantana lichida, prajitura cu caise si smantana, cornulete cu untura si smantana.

Hribi cu smantana

hribi,ceapa,smantana,putin amidon alimentar,unt,sare si piper.

Papricas ardelenesc de pui delicios cu smantana

un pui,o legatura patrunjel,o ceapa,boia,piper,sare,1/4 kg. smantana,o lingura faina

Gratin de cartofi

1kg cartofi2 cepe3 catei usturoi pisati400ml smantana(200ml smantana acra si 200ml smantana pentru frisca)100g gouda razuit1ousare,piper.

Tocăniță de hribi cu smântână și usturoi

Dintre toate ciupercile comestibile, hribii au un gust aparte, datorită aromei de pădure și texturii cărnoase. Se găsesc proaspeți sau uscați și pot fi folosiți într-o mulțime de feluri și incluși în la fel de multe rețete, încât nici nu știi la care să te oprești. Astăzi vă propunem o tocăniță de hribi cu smântână, ideală alături de o porție de mămăliguță. Dacă folosiți hribi uscați, trebuie să îi rehidratați înainte de a-i găti: cel puțin 30 de minute în apă fierbinte. De asemenea, textura hribilor uscați și hidratați va fi mai elastică și mai gumată decât dacă ați folosi hribi proaspeți.

Pulpe cu vin si smantana

4 pulpe inferioare 2 cepe medii,taiate marunt 100 ml vin alb 1 pahar smantana sare piper ulei

Pastrav cu smantana

Ingrediente:Pastrav: 2 buc (300 g)Smantana: 350 gMararTarhonSarePiper

Pui mănăstiresc cu afumătură și smântână

Rețeta de pui mănăstiresc este una dintre cele mai gustoase mâncăruri pe care le puteți face cu carne de pui. Combinația de pui cu smântână, la cuptor, aromat cu usturoi și afumătură este extrem de gustoasă și sățioasă.  Puiul mănăstiresc se potrivește foarte bine cu mămăliguță sau cartofi, dar poate fi servit și simplu. Se face ușor, iar la final se rumenește puțin la cuptor, cât să se îngroașe sosul și carnea să capete crustă crocantă.  Pentru această rețetă puteți folosi pui cumpărat sau pui de țară și puteți adapta cantitățile în funcție de cât de mult vreți să vă iasă. Puteți pune tot puiul sau jumătate, caz în care veți înjumătăți cantitățile și pentru celelalte ingrediente.

Sufleu delicios de spanac cu branza si smantana

1 kg spanac,50 g unt,2 linguri faina,1 cescuta smantana,3 linguri branza rasa,3 oua,sare

Fasole cu smantana

600 g fasole fiarta (boabe) fierbinte - 500 g costita taraneasca - 250-300 g smantana - 150 ml apa - 1 galbenus - 1 morcov - 1 ceapa uscata - 1 ceapa verde - sare - patrunjel

pui file cu smantana (4portii)

500g piept pui,200g ciuperci proaspete,5oog smantana grancucina,sare piper.

Somon

4 bucati file de somon, branza BoursinSos: 1 bucata praz, 1 lg unt, 0,5 dl cognac, 2 dl smantana subtire si 1 lg smantana groasa, sare, piper, marar, creveti decorticati

Escalop de pui cu ciuperci și smântână

Există o mulțime de feluri de a combina carnea de pui, smântâna și ciupercile în același preparat culinar, care mai de care mai gustoase și mai aromate. Să ne gândim doar la papricaș, tocăniță sau diferite combinații de sosuri cu smântână și ciuperci.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte gustoasă și ușor de făcut. Carnea de pui este rumenită înainte și va avea o crustă subtilă de făină. Gustul de carne prăjită în unt va da o notă aparte preparatului și vă asigurăm că nu are cum să vă dezamăgească.  Puteți servi escalopul de pui cu mămăliguță, cu piure, cu orice garnitură vă place sau simplu. 

Placinta cu pui si smantana

Aluat: 100 g unt moale, 1/2 linguriță bicarbonat, 1 gălbenuș,150 g iaurt gras,sare, piper, 500 g piept de pui dezosat, 250 g smântână, 1 legătură de mărar, 50 ml ulei, 1 cutie ciuperci feliate, faina

Cartofi la cuptor cu smantana

500 g cartofi 200 g branza de oaie 2 oua 2 linguri de smantana 3 linguri ulei sare si piper

Conopida cu smantana si afumatura la cuptor

1 conopida de cca.750 g, 200 g brocoli, 2 oua, 200 g smantana, 200 g carnati uscati si afumati, 400 ml lapte, 1 lingura amidon, 100 g unt, nuscsoara,

Tocinei crocanti

6 cartofi 1 ou 1 lingura smantana 1 lingura faina sare piper ulei pentru prajit smantana

Ciuperci cu sos de smântână și parmezan

Ciupercile sunt o legumă foarte versatilă, delicioasă și o sursă excelentă de proteine. Le puteți include în tot felul de rețete cu sau fără carne, le puteți servi pe post de garnitură, în salate, cu paste sau pe pizza. Astăzi vă propunem o rețetă de ciuperci cu sos cremos de brânză și parmezan, aromat cu puțin usturoi și pătrunjel proaspăt. 

Cartofi copti in cuptor cu branza si smantana

225 g branza moale de vaci1 lingura menta verde tocata5 linguri smantana1 catel usturoi pisatsare de mareputin ulei de maslinecartofi pentru copt

Zbârciogi cu smântână

1kg de zbârciogi400 grame smântână3 cepe mari2-3 linguri de uleio mana usturoi verdepatrunjel verde o legatura2 linguri de fainasare, piper

Cartofi noi cu smantana si mazare

500 g cartofi1 ceapa rosie,1 cana de mazare verde100 g smantana,50 g cascaval50 g unt,sare si piper

Friptura de iepure cu smantana si usturoi

Spinarea de la un iepure mare, 100 g slanina afumata, 1 capatana de usturoi, 1 lingura unt,1 ceasca smantana, 1 ceasca zeama de carne, 1 lingurita faina,sare.

Cartofi înveliți în bacon, cu sos de smântână

Piețele sunt pline de cartofi noi, așa că o gustare cu cartofi și bacon este mai mult decât binevenită. Pentru această rețetă este ideal să folosiți cartofi cât mai mici, ca să nu fie nevoie să îi tăiați, ci să îi puteți pregăti întregi.  Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și vă garantăm că această combinație de cartofi cu cabon crocant și cu sos ușor iute vă va face să vă lingeți pe degete! Sunt ideali ca garnitură, ca gustare sau pe post de cină rapidă. 

Pui cu smantana

5 copanele de pui sau aripi 1 ceapa 500 ml smantana sare piper 3 linguri faina marar

Pui cu smântână și ciuperci - cea mai simplă rețetă

Dacă v-ați plictisit de pieptul de pui la grătar sau prăjit, vă propunem o rețetă delicioasă, de pui cu smântână și ciuperci. Pieptul de pui devine și mai gustos în combinație cu smântâna cremoasă și ciupercile aromate, dar trebuie să încercați singuri această rețetă ca să vă convingeți! Pieptul de pui cu smântână și ciuperci se poate face în mai multe feluri, dar astăzi am ales să vă prezentăm rețeta cea mai simplă și mai sigură. Se potrivește foarte bine cu mămăliguță, dar poate fi servit și cu piure sau simplu.

Somon cu sos de smantana

2 rondele de somon (~500 g amandoua) 200 g smantana grasa fermentata (20% grasime) 100 ml smantana pentru frisca 1 ceapa mica Zeama de lamaie Marar/patrunjel proaspat Piper cu lamaie Sare 100 g unt 1 lingurita amidon Orez fiert

Cartofi la cuptor cu afumatura si smantana

1kg cartofi noi medii, 250 g bacon afumat, 3 fire de ceapa verde, 200 g smantana, ulei de masline, fulgi de ardei (sau orice fel de ardei tocat marunt marunt).

Rulouri de pui cu smantana

2 piepti de pui dezosati (600-700g.), 2 felii de paine, 100g. mazare verde (congelata ), 200g. carne de pui macinata, 1 manunchi de patrunjel verde, 1 lingurita boia, 4dl. smantana, 500g. taietei sau macaroane colorate

Pui cu smantana si piper verde

saramura usoarapiept de puio ceapa mica,o cana de smantana dulce,doua linguri de piper verdeo lingurita de uleio cana de apaputina sarepatrunjel tocat

Fasole verde ardeleneasca cu smantana

Pentru 5 portii:fasole verde proaspata/conserva - 900 g/500 gulei - 50 mlceapa - 100 gfaina - 25 gotet - 10-15 mlzahar - 5 gsmantana - 100 gboia de ardei dulce - 10 gpatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust

Dovlecei in sos de smantana

Pentru 2 portii: 2 dovlecei potriviti 4 linguri smantana 2 linguri ulei masline 2 linguri faina grau sare dupa gust

Tarta cu legume si smantana

Aluat: - 3 dl faina - 125g unt - 2-3 lg apa- 2-3 dl branza rasa Umplutura: 2-3 dl. smantana -2-3 oua legume

Pui cu ciuperci si smantana

5 ciocanele smantana 2 lingurite de faina ciuperci 2 fire de ceapa verde sare piper usturoi patrunjel

Oua in cuib de spaghete cu smantana

500 g spaghete 150 g smantana sare piper 4 oua 2 catei usturoi un pic de ulei

Piept de pui in sos de smantana, usturoi si patrunjel

2 bucati piept pui 50 g unt 1 lingura faina 50 ml lapte dulce 150 ml smantana 4 catei usturoi sare piper patrunjel proaspat ulei ptr prajit pieptul de pui

Pastrav cu smantana si tarhon

6 fileuri de pastrav o jumatate de lamaie 2 rosii (eu am pus una de culoare portocalie si una rosie) 150 g de smantana cimbrisor tarhon sare piper ulei de masline

Paste cu ciuperci si smantana

300g taitei lati,1 catel de usturoi(mai mare),300 g ciuperci,150 g kaizer,500g smantana,patrunjelsare, piperlapte

Zdrente de cartofi cu sos de smantana si carne

3 cartofi albi fainosi(400g) 100g muschi file porc afumat 1 piept de pui sare si piper 100g faina 1 ou 1 galbenus nucsoara si praf de chimen 200ml smantana pentru gatit 100g smantana 10% grasime 4-5 linguri ulei

Varza calita cu mamaliga si smantana

1 varza, 1 lingura zarzavat, 1 ceapa, ulei, cimbru, marar, piper, sare, smantana, mamaliga

Cartofi Duchess

Nici nu e de mirare că cea mai iubită legumă este cartoful. Există zeci de rețete pe bază de cartof, ca să nu mai punem la socoteală faptul că este o legumă ieftină și foarte la îndemână. Există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. De la banalii cartofi prăjiți, până la rețete complexe, servite în restaurante cu pretenții.  O rețetă mai aparte vă propunem și noi astăzi. Este vorba despre cartofi Duchess, un fel de mâncare de inspirație franțuzească, care pe cât de pretențios sună, pe atât este de simplu de făcut. Este vorba, practic, despre niște norișori de piure rumeniți în cuptor și serviți pe post de garnitură. 

Piept de pui in sos de smantana cu mamaliguta

doua piepturi de pui 0 lingura de unt 3 linguri smantana patrunjel proaspat sare,

Pulpe de pui cu smântână și ciuperci

Nimic nu se compară cu un sos cremos și delicios de ciuperci cu smântână. O combinație de arome și texturi potrivită pentru aproape orice fel de carne, de la cea de pui până la vită și porc. Astăzi vă propunem o rețetă de pulpe de pui cu smântână și ciuperci, potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios. Puteți servi preparatul simplu sau cu mămăligă, sau orice altă garnitură vă place. 

Ficatei in sos de smantana

500 gr ficatei 2 cepe mari putin ulei sare, 5-6 linguri de smantana grasa 4-5 catei de usturoi putin busuioc uscat legume congelate la punga

Limbă de porc cu sos de smântână

- 500 grame bucati de limba de porc fiarta - smantana- 300 grame - 3 legaturi de marar potrivite - sare, piper - 1 lingura de faina de grau - o ceasca mare de lapte sau zeama in care a fiert limba - zeama de lamaie ( facultativ ) se poate adauga atunci cand e servita

Dovlecei scazuti

1 dovlecel mare1 ceapasare, piperboia1 lingura de faina150g smantanapatrunjel verde sau marar

Ficat de porc in sos de smantana

300 g ficat de porc 2 cepe piper sare foaie de dafin o ceasca de apa 4 linguri smantana

Fasole Cu Sos De Smantana

1/2 kg fasole proaspata 1 morcov 1 ceapa foaie de dafin Sosul: 1 ceapa 1 rosie mare 300 g smantana sare piper cimbru,patrunjel verde

Sufleu de dovlecei

dovleceibranza (cas)2 oua2 linguri smantanasarepiperulei1 lingura faina

Chiftelute daneze

Pentru chiftele: 1 kg carne tocata amestec 1 ceapa mare 2 oua 100 ml smantana grasa 150 g pesmet 50 ml ulei de masline sare piper proaspat macinat Pentru sos: 125 g unt 3 linguri faina 500 ml supa de pui 300 ml smantana 1 legatura marar verde 1 lingura rasa boabe de ienibahar sare piper boia

Pulpe de pui cu smantana

.8 pulpe superioare de pui .2 cepe .150 g smantana .un pahar cu vin alb .ulei .sare piper

Piept de pui cu sos de smantana

un piept de pui o lingura unt sare, o lingurita faina grau un pahar smantana (250ml)