Plamani de porc
Plamani de porc retete: cum gatesti plamani de porc si cele mai gustoase retete de tocanita de plamani, ciulama de porc, tocanita de porc, tochitura de porc, ciorba de porc, spinare de porc, creier de porc macelaresc, escalop de porc zingara, gulas unguresc de porc, ficat de porc pane.Caltaboș după rețeta tradițională
Caltaboșul este de-a dreptul savuros în perioada sărbătorilor, iar dacă aveți chef să îl faceți acasă, rețeta tradițională presupune să treceți totul prin mașina de tocat, iar condimentele să fie măcinate fin.
Drob de porc - cea mai simplă rețetă
Drob de porc pentru cei care pur și simplu nu suportă mirosul sau carnea de miel. Rețeta de drob folosește carne de porc și, garantat, drobul va ieși la fel de gustos.
Caltaboș - rețeta după Silvia Jurcovan
Caltaboșul este un preparat tradițional românesc, din carne de porc și se prepară, în mod normal, de Ignat.
Tocăniță de măruntaie de miel
Tocăniță de măruntaie de miel. Rețetă tocăniță de miel. Tocăniță de măruntaie tradițională. Tocăniță de miel delicioasă. Tocăniță de miel pentru Paște.
Piftie de porc cu usturoi - rețeta tradițională
Învață să prepari piftia de porc cu usturoi după rețeta tradițională. Ghid pas cu pas pentru un preparat autentic, perfect pentru sărbătorile în familie.
Lebăr de casă - rețeta moldovenească
Lebărul de casă, după o rețetă tradițională moldovenească, este una dintre mâncărurile românești de Crăciun. Încă de când eram copii, bunicii puneau pe mesele de sărbătorile de iarnă lebăr.
Tobă de porc - rețetă tradițională
Toba, caltaboșul, lebărul și cârnații sunt printre preparatele tradiționale de Crăciun care nu lipsesc de pe mesele românilor iarna. Le puteți cumpăra gata făcute sau le puteți prepara în casă, dacă aveți la îndemână carne proaspătă de porc. Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de tobă, ușor de făcut și perfectă pentru masa de sărbători și nu numai.
Drob de miel - rețeta clasică, cu organe de miel și prapure
Drob de miel tradițional - rețeta originală, cu organe de miel și cu prapure, dacă vreți să urmați rețeta ca la carte. Puteți să îl omiteți dacă nu vă place sau dacă nu aveți.
Drob de miel fără prapure
Descoperă o variantă delicioasă de drob de miel fără prapure, perfectă pentru cei care doresc să se bucure de această mâncare tradițională.
Tobă de casă cu gelatină
Toba de casă cu gelatină este un produs tradițional românesc ce se consumă în special în perioada sărbătorilor de iarnă.
Placinta aperitiv cu franjuri
200 gr ficat de porc 200gr limba de porc 200gr rinichi de porc ceapa,usturoi,marar verde 3oua ulei foi de placinta sare faina
Piept de porc cu legume la cuptor
* 3 felii de piept de porc * 1 dovlecel * 3 morcovi * 2 cepe rosii * 1 ardei gras * 6 ciuperci mai mari * 5 cartofi * cimbru * busuioc * condimente pentru porc * piper * vegeta * ulei
Carnati de porc
1 kg carne tocata de porc, 4-5 catei de usturoi, sare, piper, boia de ardei dupa gust 50-100 ml apa, intestine subtiri de porc
Racitura de porc
3 picioare de porc un sfert de cap de porc cu carne 2 urechi o coada o ceapa un morcov 3 foi de dafin 6-7 boabe de ienibahar 5-6 boabe de coriandru 4-5 boabe de piper negru sare si usturoi dupa gust
Porc Florentine - ruladă de porc în aluat foietaj
Mușchiul de porc este o carne foarte ofertantă, din punct de vedere al felurilor în care o puteți găti. De la o banală friptură la grătar, șnițel, friptură cu diverse sosuri și până la preparate mai complexe cum ar fi o ruladă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una delicioasă de ruladă cu mușchi de porc, spanac și brânză, rumenită la cuptor. Seamănă cu rețeta de vită Wellington, doar că este preparată cu carne de porc și nu este la fel de pretențioasă.
Friptura de porc cu nectarine
1 nectarina1 castravete mare1 ardei iute1/2 ardei gras galbenpatrunjel verdesareuleicarne de porc condimente specifice pentru friptura sa porc sau traditionalul sare si piper
Tocanita acra,reteta traditionala
7-8 buc carnat de porc 7-8 buc costite de porc 200 gr carne de picior afumat de porc o sticla de bulion de casa(cam 400ml) o lingura de faina ulei pt prajit sare,piper
Inima si mici de porc
12 mici de porc. 2 inimi de porc. 1 salata verde mare. 1 legatura de ridichi. 1 ardei rosu gras. 1 ceapa rosie. 5 sau 6 surimi. sare,piper roz,tarhon uscat si alte condimente care ne plac.
Gratar de porc marinat ^in vin
1 kg cotlet de porc cu os(ceafa de porc cu os) 200 ml vin alb(rosu) 100 ml apa minerala sare piper
Pizza De Iarna Cu Gogosari
200 gr faina 100 gr lapte dulce carnati porc salam porc kaiser porc 2 oua 1 lingura mustar 2 linguri suc rosii 200 gr gogosari in otet 1 pachet branza topita felii
Pulpa de porc cu piper si carnati la cuptor
1 felie de pulpa de porc 1/2 kg carnati de porc grosi 2 linguri de amestec de piper mozaic(rosu,alb,verde,negru) 2 foi de dafin sare
Carnati proaspeti de porc
Pentru 6 kg:carne de porc - 3,250 kggrasime bucati - 1,5 kgcarne de vita - 800 gusturoi - 25 gcimbru - 20 gsare si piper dupa gustmate de porc - 12 m.
Friptura de porc la grill
-1 kg pulpa de porc -sare -piper -cimbru -usturoi granulat.
Coaste De Porc Marinate La Gratar
Coaste de porc bere miere ulei sau unt pasta de rosii amestec de condimente de porc boia dulce pasta de ardei (optional) piper boabe foi de dafin cartofi usturoi smantana
Racituri (Piftie)
6 labute de porc 1 ciolan porc (proaspete) 2 frunze dafin 1 lingurita boabe piper sare 1 capatana usturoi 1 ceapa alba.
muschiulet impletit
2 bucati muschiulet porc 300 g gusa de porc afumata 4 catei usturoi 1 legatura cimbru sare piper.
Frigarui de porc cu legume
- carne de porc - ceapa - rosii - dovlecel - ardei - ciuperci - sare si piper
Muschi de porc umplut
500g muschi porc 1 conserva ciuperci 200g cascaval 2 carnati subtiri condimente sare 1cana apa
Medalion de porc
400 g pulpa porc 50 g mustar 1 lingura margarina 100 ml ulei 1-2 lamai tarhon piper macinat Kotanyi delikat 2-3 linguri vin
Sarmale cu ciolan de porc invelite in bacon
Pentru 15 porti: - 500g pulpa de manzat, - 500g spata porc, - 500g fleica porc, - 300g bacon ( kaiser feliat subtire ) - 500g ciolan porc afumat - 500g ceapa tocata marunt - 50g orez - 2 linguri oregano uscat maruntit - cimbru uscat maruntit, - 3,5 kg varza murata ( de Buzau ) - 1,5l zeama de varza murata, - 3 linguri de sos tomat - 1 ou
Rulada de porc
1 bucata de aproximativ 1kg pulpa porc dezosata Condimente dupa preferinta : rozmarin sare piper usturoi 2 linguri mustar Sfoara pentru legat
Friptura de porc in vas roman
1 kg muschi de porc 2 pahare vin o ceapa 2-3 catei de usturoi sare piper ienibahar oregano.
Piept de porc cu ciuperci si cascaval
700 g piept de porc 1 cutie ciuperci taiate 50 g cascaval 100 ml smantana( iaurt) 1 cana supa 1 lingura faina 1 rosie 1/2 ardei gras 1 lingura mustar sare piper boia patrunjel verde ulei de masline 5-6 cartofi 1 ceapa mica 2-3 catei usturoi 1 lingura untura porc
Rulada de porc cu omleta si legume
un muschiulet de porc 3 oua 200 g legume congelate 50 g cascaval
Intinsoare alba cu grostior si carnat de porc
200 gr carnat de porc 200 gr costita de porc afumata 250ml de lapte 150 gr branza de oaie 200 gr de grostior o legatura mica de cozi de ceapa verde
Friptura de porc cu usturoi
1 kg carne de porc putin mai grasa sare piper usturoi doua linguri ulei
Pulpa de porc cu ghebe
700 g pulpa porc 300 g ghebe congelate 1/2 ardei gras rosu 1/2 ceapa mare 1 rosie 6 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita condimente pentru porc Fuchs piper boia sos chilli 1 lingura pasta tomate 2 lingurite pasta de gogosari 2 linguri ulei 100 ml vin alb patrunjel verde
Fille de porc
1,5 kg file de porc 1,5 l lapte 2 lg unt 1 capatana de usturoi sare piper cimbru
Pulpa de porc umpluta
1/2 kg carne tocata amestec: vita + porc pulpa de porc dezosata( aproximativ 2 KG) 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei radacina de patrunjel 1 capatana usturoi 1 ceasca orez busuioc cimbru piper boia dulce de ardei 2 linguri ketchup sare 1 legatura patrunjel 2 foi dafin 150 ml ulei 1 ceasca apa
Friptura din piept de porc la cuptor
piept de porc fragedcartoficarnati proaspeticondimente (cimbru, rozmarin, sare, piper, boia etc.)vin alb
Varza dulce calita cu carne de porc
Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc. 2 kg varza varza sau verzele sa fie de marime mijlocie si mai "indesate" 2 cepe 1-2 buc ardei gras un morcov rosii,suc de rosii sau pasta de tomate putin bors pentru acrit ulei sare,piper boabe,condimente 2-3 foi de dafin 1-2 legaturi marar Daca nu sunteti in zilele de post o puteti gati cu carne de pui sau porc. Eu am gatit varzica de data aceasta cu carne de lucru macra de porc si putina gusa de porc.
Rulada din fleica de porc
- 700g fleica de porc - 300 g cabanos (4-5 bucati) - 3-4 morvovi - 2-3 cepe - 3-4 rosii - ciuperci - cartofi - 250 ml. vin alb - sare vegeta piper
File de porc cu lamaie
700 g pulpa porc doua fire de cimbru 1 ceapa 5-6 catei usturoi 200 ml apa 1 lamaie 1 lingura mustar sare piper boia 1/2 ardei rosu
Cotlet de porc cu parmezan
Ai nevoie de numai 5 ingrediente pentru o reteta delicioasa.
Piftie din picioare de porc
Învață cum să prepari o piftie autentică doar din picioare de porc. Urmează această rețetă tradițională pentru un preparat gelatinos, aromat și perfect pentru sărbători.
Ficat De Porc Cu Sos
1/2 kg ficat de porc o ceapa mica 4 catei de usturoi 2 rosii o lingura mustar o lingurita hrean un pahar vin alb sare, patrunjel verde
Friptura picanta de porc la cuptor
1,5 kg de carne de porc sare piper pasta de chili 3 catei de usturoi o ceapa o bucata de carnati afumati si cateva spaghete
Friptura de porc in punga Knorr cu cartofi brutaresti
1 kg carne porc 1 punga magica Knorr 700 g cartofi 1 ceapa patrunjel verde 2 linguri ulei masline condimente
Porc picant cu ardei
500 g carne de porc 2 ardei grasi 1 ardei iute 3-4 catei de usturoi sos de chili boia sare piper