Retete cu praf de usturoi

Cartofi țărănești - cea mai simplă rețetă. Cum să îi prepari pas cu pas

Acești cartofi țărănești fragezi, crocanți la exterior, aromați cu ceapă caramelizată și ardei gras roșu sunt întotdeauna printre felurile de mâncare favorite.

Sparanghel la cuptor - simplu, savuros și de dietă

Cea mai bună modalitate de a găti sparanghel la cuptor. Este gata în mai puțin de 20 de minute și se realizează cu doar câteva ingrediente de bază.

Merluciu prăjit cu usturoi și pătrunjel

Acest merluciu crocant, prăjit la tigaie este un preparat delicios și rapid, perfect pentru orice masă. Aflați cum să gătiți file de merluciu proaspăt sau congelat cu această metodă simplă. 

Conopidă la cuptor cu brânză și șuncă

Conopida la cuptor, cu brânză și bacon este o garnitură cremoasă, ușoară, cu conținut scăzut de carbohidrați, perfectă pentru sărbători sau pentru mesele alături de toată familia.

Vinete pane de post, la cuptor

Vinetele pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, care mai de care mai gustoase. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă, economică și de post de vinete pane. În plus, sunt făcute la cuptor, cu foarte puțin ulei, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru siluetă, ca în cazul prăjelilor. Le puteți servi cu salată, cu sosul preferat sau în orice combinație vă place. 

Somon în crustă de semințe

Somonul este o sursă excelentă de grăsimi bune, Omega 3 și Omega 6 și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Îl puteți găti în tigaie, la cuptor sau pe grătar, și servi într-o mulțime de combinații delicioase, cu orice garnitură sau salată vă place. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă, dar delicioasă, de somon în crustă de semințe. 

Păstăi de fasole verde pane

Atunci când vreți o alternativă mai sănătoasă pentru cartofii prăjiți, păstăile de fasole verde pane sunt o alegere delicioasă. Folosiți fasole verde fideluță, păstăi întregi, proaspete sau congelate și, într-o jumătate de oră, veți obține o gustare sau o garnitură delicioasă, depinde cum vreți să le savurați. Puteți alege să le rumeniți în cuptor, dacă vreți varianta mai light, sau să le prăjiți în baie de ulei.

Dressing franțuzesc pentru salată

Secretul unei salate delicioase constă în dressing. Un sos echilibrat perfect ca gust și ca textură transformă orice salată într-una reușită. Rețeta franceză de dressing pentru salată este una foarte populară și delicioasă. Se potrivește pentru orice salată, de la cea cu pui până la o banală salată de crudități. 

Spirale de cartofi cu chilli și brânză

Atunci când vine vorba despre street food, este imposibil să nu fi văzut măcar, dacă nu să fi gustat, celebrele spirale de cartofi. Crocante, aromate, delicioase și spectaculoase, aceste gustări se pot face foarte simplu și acasă. Aveți nevoie de niște cartofi lunguieți și puțină îndemânare pentru a-i tăia cât mai subțire.

Piept de pui la cuptor, în crustă de Cajun

O porție de friptură de pui, rumenită în cuptor, fragedă și suculentă este oricând o idee binevenită. Iar dacă vă place carnea condimentată, trebuie să încercați această rețetă! Cajun este denumirea pentru un amestec de șapte condimente pe care îl puteți găsi ca atare, în supermarketuri, sau îl puteți face voi, acasă, din condimente individuale. Amestecați cantități egale din fiecare condiment și păstrați amestecul într-un recipient închis. Folosiți atunci când aveți nevoie, cât aveți nevoie. 

Piept de curcan în crustă de parmezan și usturoi

Carnea de curcan este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru a prepara o masă pentru întreaga familie. Puteți înlocui pieptul de pui cu piept de curcan în aproape orice rețetă și rezultatul va fi, garantat, unul delicios.  Astăzi vă propunem să încercați o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Bucăți de piept de curcan într-o crustă aromată și crocantă de parmezan cu usturoi și pesmet. Puteți pregăti acest preparat pentru o cină în familie, alături de garnitura preferată sau o salată simplă și sănătoasă. 

Pollo parmigiana - șnițel de pui cu sos de roșii și mozzarella

V-ați gândit vreodată că puteți transforma un banal șnițel de pui într-un preparat complet nou și original? Exact despre asta este vorba în rețeta pe care v-o propunem astăzi.  Pollo parmigiana sau pollo alla parmigiana este o rețetă tipic italiană, de piept de pui în sos de roșii, gratinat cu mozzarella la cuptor. Carnea de pui se gătește exact ca șnițelul, înainte de a fi dată la cuptor. De obicei se servește cu paste fierte, dar puteți alătura orice altă garnitură. 

Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, la cuptor

Șnițelul de pui este una dintre cele mai populare rețete cu piept de pui și poate fi gătit în mai multe feluri, în funcție de bucătărie și de gusturi. Astăzi vă propunem o rețetă de piept de pui învelit în crustă de fulgi de porumb, crocant și aromat. Rumenită la cuptor, carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă și nu va fi îmbibată de ulei, ca atunci când este prăjită. Puteți face această rețetă pentru prânz sau cină, dar este ideală și de luat la pachet, pentru că este la fel de bun și rece. Puteți servi pieptul de pui în crustă de fulgi de porumb cu cartofi, piure, orez sau orice altă garnitură vă place sau cu salată. 

Involtini de pui - rulouri de pui cu prosciutto și busuioc

Pieptul de pui este o carne foarte versatilă și ofertantă. Iar atunci când v-ați plictisit de fripturi, grătar, șnițele etc, puteți încerca să umpleți pieptul de pui sau să îl faceți ruladă. Există atât de multe modalități de a mânca de fiecare dată un preparat diferit, încât nu ai cum să te plictisești de ele. Astăzi vă propunem o rețetă de involtini de pui sau, altfel spus, rulouri de pui cu prosciutto și busuioc, rumenite în tigaie și coapte în sos de roșii. Se fac ușor și sunt excelente alături de o porție de orez sau piure. 

Piept de pui umplut cu guacamole

Există atât de multe rețete cu piept de pui umplut, încât nu știi pe care să o încerci mai repede. Pieptul de pui poate fi scos din anonimat fie cu o umplutură delicioasă, fie cu un sos care să îl pună în valoare.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă, dar extrem de gustoasă cu piept de pui umplut cu guacamole. Se face ușor, este delicios alături de orice garnitură sau salată și este o idee nemaipomenită pentru un prânz sau o cină delicioasă și sănătoasă. 

Marinadă pentru carne de porc

Marinarea cărnii este un truc care face bucata de carne fragedă, suculentă și delicioasă. Metoda marinării se poate folosi pentru orice fel de carne, de la pui până la pește și vită.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de marinadă, excelentă pentru carne de porc: scăricică, cotlet, ceafă, coaste sau chiar mușchiuleț. Dar se poate folosi fără probleme și pentru alt tip de carne, cum ar fi cea de pui. 

Aripioare de pui în crustă de aluat cu bere

Aripioarele sau carnea de pui, în general, friptă în crustă crocantă este delicioasă alături de un sos și o porție de cartofi prăjiți. Crusta ajută carnea să nu se usuce, să rămână fragedă și suculentă în interior, dar crocantă la exterior - exact ce ne dorim de la o friptură bună. Astăzi vă propunem o rețetă de aripioare de pui în crustă de aluat cu bere, dar puteți foarte bine să folosiți și piept de pui, pentru a obține acele nuggets crocante și delicioase. În acest caz, veți tăia pieptul în fâșii subțiri și nu îl veți mai fierbe înainte. 

Quiche cu zucchini

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.   În plus, quiche-ul este un preparat foarte versatil, pentru că puteți adapta și personaliza rețeta în funcție de preferințe și de ce aveți poftă în momentul respectiv. Pornind de la rețeta simplă, cu aluat de tartă, ouă și mozzarella sau brânză, puteți adăuga orice legumă vă place: dovlecei, roșii, broccoli, ciuperci etc. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de quiche cu zucchini sau dovlecei, potrivită pentru orice masă și orice ocazie.

Piept de pui umplut cu brânză și spanac

Pieptul de pui este una dintre cele mai ofertante cărnuri. Îl poți include într-o mulțime de rețete și mâncăruri și te poți bucura de gustul lui indiferent de ocazie, de la cele mai simple preparate până la unele mai complexe. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă de piept de pui umplut cu brânză cremoasă și spanac, un preparat delicios și sănătos, care se face la cuptor. Îi puteți da o notă fresh cu puțină zeamă de lămâie sau o salată de crudități și este o idee excelentă pentru prânz sau cină. 

Cartofi la cuptor, în crustă de parmezan

Nimic nu se compară cu o porție de cartofi rumeniți în cuptor, condimentați și asezonați cu ce vă place. Îi puteți servi în orice combinație, ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine. Cartofii sunt delicioși la orice oră și cu orice ocazie.  Unde mai pui că sunt atât de versatili și există atâtea rețete, încât nu ai cum să te plictisești vreodată de ei. Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi cu crustă de parmezan și condimente. Un fel de mâncare delicios, simplu de făcut și care vă va cuceri garantat. 

Dovlecei pane - simpli și delicioși

Vă era poftă de ceva bun, rapid și ușor de făcut? Atunci ați nimerit exact unde trebuie, pentru că această rețetă de dovlecei pane este alegerea ideală pentru voi. O masă pe care o preparați rapid, fără carne și atât de ușor de făcut, încât și un copil o poate reproduce. Dovleceii pane pot fi făcuți la cuptor sau prăjiți în ulei, sunt la fel de gustoși și ușor de făcut. Dacă alegeți varianta mai light, la cuptor, urmați aceiași pași din rețetă, numai că în loc să-i prăjiți, îi veți pune pe o tavă cu hârtie de copt și îi veți rumeni, pe ambele părți, la cuptor. 

Chips-uri din avocado cu parmezan

Atunci când ai poftă de o gustare sănătoasă, pe care să o savurezi în timp ce vezi un film, chips-urile făcute în casă sunt alegerea ideală. Se pot face din orice legumă vă place, cu condimentele preferate. Avantajul este că știți exact ce puneți în ele și nu vor avea conservanți sau coloranți artificiali. Astăzi vă propunem o rețetă de chips-uri crocante și delicioase, făcute din avocado și parmezan. Combinația este delicioasă, sănătoasă și le puteți savura oricând, fără să vă simțiți vinovat pentru alegere. Se pot păstra mai multe zile, în pungi de hârtie, și sunt o gustare delicioasă și pentru copii.

Cartofi cu usturoi și pătrunjel, pe grătar

Odată cu căldura, s-a deschis și sezonul grătarelor. Nimic nu se compară cu o friptură gătită afară, pe un grătar care sfârâie. Dar ce ați spune dacă vă propunem și o garnitură făcută tot pe grătar?  O porție de cartofi cu usturoi și pătrunjel, rumeniți pe grătar, în paralel cu friptura. Sună bine, nu-i așa?

Piept de pui cu sos salsa verde

Carnea de pui este una foarte versatilă și permisivă, astfel că o puteți găti într-o mulțime de feluri, fără să vă plictisiți de gustul ei. Dacă nu vă place pieptul de pui simplu, îl puteți înnobila oricând cu un sos. Puteți prepara o mulțime de rețete pornind de la un banal piept de pui, de fiecare dată cu un gust diferit.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă. O porție de piept de pui cu sos de brânză și salsa verde, numai bun pentru o cină rapidă sau un prânz delicios. Se face ușor și îi puteți da o notă fresh, cu lămâie și pătrunjel după gust. 

Chifteluțe de conopidă și quinoa

Dacă vă plac chifteluțele din legume, trebuie să încercați această variantă cu conopidă și quinoa! Sunt delicioase, se fac foarte ușor și vă vor cuceri instantaneu! Chifteluțele sunt unele dintre cele mai versatile preparate din bucătărie. Și asta pentru că se pot face din orice fel de carne, din pește și chiar legume și le puteți combina cu orice sos sau garnitură. 

Chips-uri din zucchini cu parmezan

Chips-urile nu mai sunt demult acea gustare făcută exclusiv din cartofi, nesănătoasă și care îngrașă. Puteți face chips-uri delicioase și sănătoase din aproape orice legumă, iar avantajul este că, preparându-le în casă, veți ști exact ce puneți în ele și aveți o variantă de gustare sănătoasă.  Astăzi vă propunem o gustare pe cât de bună, pe atât de sănătoasă și simplu de făcut. Chips-uri din zucchini, cu o crustă crocantă de parmezan, pe care le puteți savura fără să vă simțiți vinovați și de care se pot bucura fără probleme și copiii.

Cum să faci Pulled Pork perfect

Una dintre cele mai populare modalități de a găti carnea de porc în ultima vreme este pulled pork. Adică o carne de porc gătită timp îndelungat, la foc mic, până când devine atât de fragedă, încât se desprinde singură.  Pentru rețeta de pulled pork aveți nevoie, în primul rând, de un vas cu capac de tip slow cooker și multă răbdare. Pentru că preparatul trebuie să stea la cuptor, la foc domol, mai bine de două ore și jumătate. Dar vă garantăm că rezultatul merită așteptarea și nimic nu se compară cu o porție de pulled pork, alături de un pahar de bere rece. 

Chicken nuggets - cea mai bună și simplă rețetă

Atunci când ai poftă să te răsfeți cu ceva bun, o rețetă de fast food preparată acasă și savurată în tihnă este alegerea perfectă.  Dacă aici v-am arătat cum să faceți crispy strips ca la KFC, astăzi vă propunem o rețetă de chicken nuggets exact ca cele de la fast food, dar mai sănătoase și preparate în casă. Bucățele de piept de pui crocante, cu o aromă subtilă de usturoi, delicioase alături de o porție de cartofi prăjiți.

Piept de pui picant, cu lămâie și usturoi

Pieptul de pui este înnobilat atunci când este gătit corect și condimentat cum trebuie. Dacă vă e poftă de o friptură de pui bună, puțin picantă și cu o aromă subtilă de usturoi, această rețetă este una pe care trebuie să o încercați. Combinația de arome, condimente și gusturi face dintr-un banal piept de pui un fel de mâncare special, delicios, perfect pentru o cină în familie. Puteți adăuga și alte condimente, dacă simțiți nevoia, sau puteți renunța la unele care nu vă plac. Păstrați pudra de usturoi și zeama de lămâie, pentru că acestea sunt cele care dau savoare deosebită pieptului de pui.  Puteți servi simplu, cu salată de crudități, piure de cartofi sau cartofi prăjiți. 

Pasta de avocado - de post

O reteta gustoasa si sanatoasa pentru micul dejun.

Cum să faci crispy strips ca la KFC

Oricine a mâncat măcar o dată la KFC s-a îndrăgostit de gustul aripioarelor și crispy-urilor. Astăzi vă învățăm cum să faceți crispy strips acasă, la fel de crocante cum sunt acelea de la KFC. Toată lumea știe că rețeta colonelului de la KFC este strict secretă și că nu va fi divulgată vreodată. Gustul acela picant se obține dintr-o combinație de 11 condimente și arome, la care se adaugă monoglutamat și potențiatori de aromă pe care noi nu le avem la dispoziție în mod normal în bucătărie. Totuși, pieptul de pui picant, în crustă crocantă, ca la KFC se poate face și acasă foarte ușor și vă garantăm că este foarte gustos. În plus, crispy-urile făcute de voi sunt și mai sănătoase, pentru că știți exact de ingrediente puneți în ele. În funcție de gusturi, puteți pune mai multă paprika, dacă doriți crispy strips mai picante. 

Scăricică de porc marinată în bere

Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții. Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete. Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine. Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.

Conopida la cuptor

Este foarte asemanatoare, la gust, cu o garnitura de cartofi, numai ca nu contine carbohidrati.

Pui cu lamaie

O friptura usor de facut, care poate fi servita cu cartofi sau orez.

Pui in crusta de fulgi de cartofi

Secretul gustului acestei retete este crusta din fulgi de cartofi.

Muschi de porc cu sos de caise

Un mod perfect de a gati carnea de porc, mai ales ca dulceata caiselor completeaza perfect gustul carnii.

Cotlete de porc cu miere si mustar

Usor de prepatat, aceasta reteta este perfecta pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Pui italienesc, la cuptor

Pui crocant la exterior si fraged la interior.

Pulpe De Pui Cu Miere

Vei fi invadat de arome de la prima muscatura, asa ca trebuie sa incerci aceasta reteta pentru cei dragi.

Creveti Cu Miere Si Portocale

Creveti crocanti dulci si picanti pentru toate ocaziile (aperitiv sau fel principal) cu un sos de miere si portocale uimitor.

Spaghete De Zucchini Cu Chiftele Turcesti

O reteta care te va face sa uiti de pastele traditionale pentru ca se pastreaza aromele imbietoare, insa este saraca in carbohidrati.

Pui Gatit In Unt

O varianta mai sanatoasa a snitelului, cu pesmet de biscuiti si gatit la cuptor, in unt, pentru un gust excelent.

Aripioare De Pui Buffalo

Pentru zilele cand ai pofta de fast-food, mai bine prepara acasa aceasta reteta.

Pui Cu Usturoi

O reteta pentru o masa rapida si usoara, chiar si pentru cei mai mofturosi.

Mousse Au Chocolat

700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smantana, un paharel de coniac sau lichior, zmeura,frunze de menta

Mousse Au Chocolat

700 gr. ciocolata, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 200 gr smantana, un paharel de coniac sau lichior, zmeura,frunze de menta

Lipii cu ierburi aromatice

800gr faina 1ou 300gr iaurt sare un strop de ulei un pahar de apa calda 1praf de copt usturoi pudra cimbru busuioc.