Retete de borsuri
Retete de borsuriBors de peste
1 kg peste,2 cepe, 5 rosii,1 ardei gras,1 ceasca orez,1 legatura leustean,2 linguri ulei,delikat, bors
Bors de peste (pastrav)
4 pastravi mai mici3 cartofi2 cepe1 morcovo cana de orez2 linguri bors instantsare,piper,patrunjel
Bors de afumatura
600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie
Bors de gaina
1 gaina2 l apa½ l bors1 morcov1 patrunjel1 ceapaleustean1 rosie curatata100 g taietei de supasarepiperpatrunjel verde
Zama de crumpe
cca 1/2 kg de crumpecca 250 gr costita afumata2 morcovi1 pastarnac2 cepe1 leg marar100 gr smantanauleisarepiper
Bors cu pui
500g pui(tacam), o ceapa, 2linguri zarzavat de la borcan(morcov, telina, marar, patrunjel, ardei gras), 500ml bors, o lingura pasta de tomate, 100g fidea, o lingura ulei, sare, un cartof
Bors de pui
1 + 1/2 piept de pui2 ardei rosii2 ardei verzi2 cepe mari1 dovlecel mediu1 tulpina de praz medie2 rosii mari
Bors de fasole uscata
500 g fasole, 2 cepe, 1 lingura bulion de rosii, Frunze de patrunjel, tarhon , 1 patrunjel, o telina mica, 2 morcovi, 3-4 linguri de ulei, sare, 1 legatura de leustean, 1 l bors, apa.
Ciorba de porc monti
2 ardei rosii,2 ardei verzi,2 cepe mari,o tulpina medie de praz,2 dovlecei mici,1/2 kg carne de porc,cate o legatura de verdeata,1/2 kg bors
Bors ardelenesc de pui cu smantana
spate de pui, aripioare, 1 ceapa potrivita, 1 galeata smantana, 1 cutie rosii, 1 cartof mare, 1 kg bors, 3 morcovi, delikat, sare, cimbru, piper, patrunjel, fidea, 3 oua, optional si 100gr orez
Ciorba de sfecla cu costita afumata
10 cartofi maricei1 ceapa1 morcov1/2 ardei kapia1/2 ardei galben2 sfeclepatrunjel verde2 rosii1 lingura pasta de gogosario costita afumatasarepiperbors pentru acrit
Ciorba de peste
4 feluri de peste (capete si cozi): eu am folosit somn, stiuca, caras si rosioara2 cepe mari4 morcovi1 pastarnac mareo telina micao legatura de patrunjel verdeo legatura de leustean0,5l bors
Reteta bucovineana de bors de sfecla rosie
4 buc sfecla rosie1 ceapa1 morcov1/2kg cartofi2 oua1 cana de smantana1 lingura pasta de ardei1 lingura bulion de rosii1l borstaiteileustean
Bors de dovlecei cu smantana
- 800 g dovlecei - 200 g ceapa - 150 g morcovi - 100 g radacina patrunjel - 60 g orez - 100 ml smantana - 2 oua - l legatura marar - l legatura patrunjel - 25-35 g bors cu leustean - sare, piper
Ciorba de peste
Peste (capete si bucati de carne) Radacinoase, albitura si telina 1-2 morcovi 1 ceapa alba 1 ceapa rosie 1 legatura ceapa verde optional 2 ardei capia rosii cateva tomate 1 cartof 1 mana de orez leustean verde proaspat bors pentru acrit
Bors de perisoare de pui
jumatate piept de pui 2 cepe 2 morcovi o mana de fasole pastai 2 radacini patrunjel 1 ardeii gras marar, patrunjel sare, piper dupa gust 250 ml bors 4 linguri cu varf de faina 1 lingura gris 1 lingura ulei 1 lingura pasta tomate
Bors cu perisoare
un os de vită,2 litri de apă,1 litru de borş din tărîţe de grâu,o ceapă,1 morcov,1 pătrunjel,1/2 ţelină,1/2 kg de carne macră de vită (ulterior va trebui tocata),2 linguri de orez,1 ou + 1 glabenus,sare, piper,2 roşii,pătrunjel verde,smântână
Ciorba de peste (crap)
Lista ingrediente:un crap de 3-4 kilograme,putina sare,o jumatate de litru bors,jumatate de litru de suc de rosii,3-4 linguri de orez alb,apa pentru fiert,3-4 morcovi,2-3 cepe potrivite,1 legatura de verdeata pentru decor,1 radacina de telina potrivita2 ardei grasi medii.
Bors de capuri de peste
cap de peste -1,5 kgcartofi- 3 bucatimorcovi-2 bucatitelina-1 bucatapatrunjel 1 bucataardei gras-1 bucatarosii -2-3 bucaticeapa-1 bucataverdeata: patrunjel, leusteanbors de putina-250 mlorez-100gapa-2,5 lsare
Bors cu sfecla si carne de vita
Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gsfecla rosie - 600 gceapa - 125 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gulei - 30 mliaurt - 100 gbors - 750 mlsare dupa gust2 cuburi MAGGI de vita
Bors de cartofi
Pentru 6 portii:1 kg cartofi2 cepe medii1 morcov mare1 patrunjel radacina1 gogosaro jumatate de telina50 ml pasta de tomate50 ml ulei500 ml borso jumatate de legatura de patrunjel verdesare si piper dupa gust
Ciorba de gaina cu taitei de casa
1 gaina de tara1 rosie mare1 morcov3 foi de ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei kapia1 ceapa1 lingura pasta de gogosaripatrunjel verdesarepiperbors pentru acritPentru taitei:1 ousarefaina alba
Ciorba de perisoare de peste
1 ceapa medie 1 morcov potrivit 1 pastarnac potrivit ½ ardei capia rosu 2 linguri orez 2 rosii coapte 1 lingura pasta de tomate bors delikat patrunjel leustean Pentru perisoare: 300 g carne somn 100 g carne pangasius 1 ceapa mica 2 linguri orez 2 fire patrunjel delikat piper 2 oua
Ciorba de varza cu costita afumata
1 varza medie (aprox. 300 g),500 g costita afumata,1 ceapa,2 morcovi,1 ardei gras rosu,1 ardei gras verde,o bucata mica telina,3 linguri suc de rosii,sare, cimbru,patrunjel verde,3 l apa,500 ml zeama de varza sau bors,2-3 linguri ulei.
Conopidă la airfryer - rețete delicioase & crocante
Rețete delicioase de conopidă la airfryer, crocante și ușor de preparat, perfecte pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Conopidă la cuptor în 3 feluri: italian, mexican și indian
Conopida la cuptor este varianta de top în cazul preparatelor din conopidă. Vezi cum o condimentezi în stil italian, mexican sau indian.
Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute
Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.
Bors de legume de post
Pentru 6 portii:jumatate de telina1 ceapa1 patarnac1 radacina de patrunjel2 morcovijumatate de ardei capia2 cartofi3 linguri de zarzavat pentru ciorbe – puteti pune condimente pentru supe sau ciorbe daca nu v-ati pus zarzavat pentru iarna )3 ramurele de cimbru proaspat – puteti pune uscat daca nu aveti jumatate de legatura de patrunjel3 linguri de ulei300 ml bors – al meu e de casa si e acru bine, puneti dupa gustsare si piper negru
Cartofi cu mărar (și smântână) în stil ucrainean - 2 rețete
Cartofii cu mărar și smântână sunt foarte des întâlniți în gospodăriile ucrainene. Poate și pentru că, în trecut, cartofii erau de bază la fermă sau în grădini. Asta deoarece erau foarte ieftini, atât pentru a fi cultivați cât și pentru a fi cumpărați și gătiți. Oricum, pe cât sunt de simplu de făcut, pe atât sunt de savuroși.
Chiftele de post în 7 rețete care îți lasă apă în gură
Chiftele de post prăjite, cu cartofi, cu dovlecei, sotate, coapte, fierte, la grătar sau gătite în sos de roșii - 7 rețete din care să alegeți cea mai bună variantă.
Clătite americane (pancakes) simple, din 3 ingrediente
Potivite atât ca mic dejun, cât și ca desert, aceste clătite americane se fac foarte rapid și ușor și aveți nevoie doar de trei ingrediente.
Cuscus Cu Verdeata
Prepara acest cuscus pentru un pranz rapid si sanatos. Este gata in numai 20 de minute.
Cea mai simplă salată de vinete (fără maioneză)
Descoperă cea mai simplă rețetă de salată de vinete, fără maioneză, pentru un gust autentic și sănătos. Află istoria acestei deliciose salate românești, sfaturile esențiale pentru preparare și cum să o servești.
Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă
Sote de ciuperci este foarte ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente. În doar 15 minute ai o garnitură gustoasă și foarte aromată.
Baiț pentru miel - 6 rețete de marinadă pentru cea mai bună friptură de miel
Cel mai bun baiț pentru carnea de miel la cuptor și de ce este el important atunci cănd faci o friptură. Rețete de marinadă pentru miel foarte simplu de făcut.
Sparanghel la tigaie, cu parmezan
Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.
Conopidă pane de post, rețeta simplă cu doar 3 ingrediente
Conopida pane este ideală pentru o masă consistentă, o garnitură grozavă și un fel principal de post sau vegetarian numai bun. Tu cum alegi să o servești?