Retete cu Rom
Tiramisu - rețeta originală
Tiramisu este un desert tipic italian, care a devenit popular în toată lumea. Există mai multe modalități de a-l prepara, dar rețeta originală de tiramisu este una singură. Fără frișcă, doar cu cremă pe bază de ouă și mascarpone. Tiramisu înseamnă, în limba italiană, ”ridică-mă” și este, așa cum sugerează și numele, o prăjitură irezistibilă. Astăzi vă prezentăm rețeta originală de tiramisu, așa cum o prepară italienii și cum o găsiți în restaurantele cu specific.
Ruladă tiramisu
Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă. O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii.
Savarină făcută în casă
Savarina este una dintre cele mai iubite și populare prăjituri de cofetărie. Cunoscută și prezentă în cofetării încă de pe vremea bunicilor noștri, savarina este un desert aparent simplu, care poate fi reprodus și acasă cu succes. Practic, este vorba despre un aluat ca de gogoși, dar mai moale, un sirop de zahăr și frișcă (naturală, dacă le faceți acasă). Dacă v-ați hotărât să recreați una dintre cele mai populare rețete din cofetărie, iată ce pași trebuie să urmați.
Cheesecake cu lichior de oua
Daca esti fan al lichiorului de oua, atunci acest cheesecake va deveni prajitura ta preferata.
Tarta cu mere
O placinta frantuzeasca, clasica, ce te duce cu gandul la seri romantice pe strazile pariziene.
Lichior de oua cu migdale
Cand vrei sa prepari ceva rapid pentru oaspeti care si-au anuntat venirea in ultima clipa, acest lichior poate fi alegerea perfecta.
Inghetata cu covrigei pretzel si caramel
Incercam sa fortam vara macar cu cateva zile, cu aceasta reteta de inghetata.
Caneles - desert frantuzesc
Caneles sunt niste prajituri frantuzesti, crocante la exterior si foarte pufoase la interior.
Souffle de ciocolata cu rom
Moi si cu un strop de alcool, aceste souffle-uri de ciocolata sunt desertul decadent pentru un final perfect al mesei.
Madeleine cu cirese si sos de rom
Aceasta reteta de madeleine, cu sos de caramel si rom, este ideala in serile racoroase, alaturi de o cana de ciocolata calda.
Galette des rois (Tortul regilor) cu rom si stafide
Galette des rois este o prajitura specifica sarbatoririi Epifaniei de catre catolici. Prajitura este taiata in atatea felii cate persoane sunt la masa, iar persoana care gaseste amuleta din interiorul prajiturii este incoronata regele/regina zilei.
Tiramisu cu rom, cafea si topping de melasa
Daca esti iubitor de cafea, atunci asta este desertul pe care il cautai! Am mentionat ca are si un strop de rom?
Cheesecake cu cocos si fructul pasiunii
Acest cheesecake este desertul perfect si sofisticat pe care il cautai pentru evenimentele speciale.
Tort Angel cu cocos si lime
Nu degeaba se numeste tort Angel - aromele lui te fac sa te simti in Rai.
Ananas cu menta, condimentat
Cine a spus ca desertul nu este sanatos, nu a incercat reteta noastra de ananas condimentat.
Caise Coapte Cu Prajitura Jamaicana
O reteta rapida si usoara de desert de vara, cu piersici, zmeura, un strop de rom si prajitura de ghimbir.
Mousse De Ciocolata Cu Rom
Un mousse sofisticat, cu o aroma de rom, pentru seri perfecte.
Trifle Banoffee
Este nevoie de putina creativitate pentru a face acest desert profesionist.
Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti
Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si mirodenii, asemanatori cu turta dulce.
Banane Coapte Cu Rom Si Fistic
Bananele devin moi si caramelizate atunci cand sunt coapte in folie - adaugati rom, sirop de artar si nuci prajite si aveti un desert minunat.
Banane Cu Miere Si Nuci
Aceste banane lipicioase, dulci sunt uimitoare consumate ca atare sau cu clatite.
Clafoutis Cu Nectarine Si Migdale
Clafoutis este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti face. Aceasta varianta contine migdale si nectarine dulci.
Foietaj Cu Ciocolata Si Alune
Un desert simplu de preparat, dar incredibil de gustos, cu un interior cremos si foietaj crocant.
Trifle Cu Banane Si Caramel Sarat
Aceasta reteta de caramel sarat este un desert ideal pentru petreceri.
Tarta Cu Nectarine Si Migdale
Un mod delicios de a folosi fructele, intr-unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti prepara.
Cheesecake Cu Banane
Un desert usor de facut, dar care iti va garanta admiratia celor care il vor gusta.
Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti
Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si condimente, asemanatori cu turta dulce.
Lava Cake Cu Ciocolata Alba Si Neagra
Aceasta prajitura are un interior de ciocolata alba, care se topeste in gura.
Cheesecake Cassata
Acest cheesecake este decorat cu nuci si fructe confiate pentru o aroma usoara si delicata.
Mississippi Mud Pie, Un Desert Uimitor Care Va Suci Mintile Oricui
O prajitura fabuloasa formata dintr-o baza de biscuiti, un blat cu ciocolata si mousse de ciocolata.
Tort din clătite, cu ciocolată și alune
Acest tort se prepara prin suprapunerea clatitelor gata facute, avand intre ele o crema de ciocolata si alune de padure, apoi se coace inainte de servire.
Rom Cald Cu Unt
Este o bautura perfecta pentru toamna sau iarna. Merge langa un semineu sau chiar si in jurul unui foc de tabara. In orice caz, acest rom cald te face sa te simti mai confortabil.
Tort Little Black Dress
Este un tort foarte simplu, dar care va uimi pe toata lumea.
Tiramisu Inghetat
Cunoscut sub denumirea de "Il diplomatico" in Italia, acest desert poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit.
Fara Sarutul De Noapte Buna
60 ml whisky de secara 30 ml aperol 30 ml lichior Amaro 8 ml lichior Chartreuse verde 2 picaturi bitter de cafea (se poate folosi si rom)
Sarutul De Noapte Buna
1 strop rom (inchis la culoare) 45 ml lichior De Kuyper de zmeura 45 ml votka (de preferabil cu aroma de capsuni) 90-120 ml 7UP (sau sprite) 90-120 ml suc de merisoare
"Maglubeh bil foul akhdar"-"Maglubeh" cu pastai de bob verde de gradina
Maglubeh( sau maqlubeh sau maklubeh) este o mancare specifica palestiniana cu carne de oaie(pui,vita) legume si orez se fierbe pana orezul este uscat astfel incat sa se poata intoarce pe un platou.Spaniolii o numesc "Paella araba" iar englezii "Upside down dish".In limba romana s-ar traduce mancare rasturnata. Initial a fost o mancare taraneasca astazi insa este socotita o mancare speciala care se serveste musafirilor si se gateste vinerea ziua de sarbatoare in tarile musulmane. . Bobul de gradina este originar din Orientul Mijlociu,Asia de Sud-Est si Africa de Nord. Bobul este o fasole lata ,una din cele mai vechi plante cultivate si mult apreciate in antichitate de catre egipteni evrei greci romani care o foloseau in alimentatie dar si ca ofranda adusa zeilor. Bobul de gradina este cunoscut sub mai multe nume: Vicia faba broad bean fava bean faba bean field bean bell bean or tic bean. Bobul are intrebuintari multiple. Astfel in alimentatia omului se folosesc pastaile tinere semintele verzi si uscate ajunse la maturitate iar uneori chiar frunzele preparate sub diferite forme: salate supe ciorbe soteuri mancare creme. Semintele uscate prajite si macinate se pot utiliza la obtinerea surogatului de cafea iar sub forma de faina in amestec cu cea de grau sau de secara servesc la prepararea unui sortiment de paine. Avem nevoie de : -1 kg bob verde de gradina -2 cani si jumatate de orez -1/2 kg carne de vita -1 ceapa medie -1/2 legatura de coriandru verde -cuisoare -7-8 seminte de cardamom -ulei de masline -2 lingurite condiment pentru maqlubeh: chimin,cuisoare,ghimbir,piper,foi de dafin,cardamom,coriandru -sare dupa gust -piper proaspat macinat dupa gust -seminte de pin("snobar") -seminte de migdale( jumatati) -1,5 l apa
Curcan la cuptor
Un curcan de 3-4 kg 2 cepe 2 mere 2 morcovi Piper Sare Salvie Cimbru Dafin Rozmarin Ghimbir Boia Unsoare de porc Rom
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta
6 oua 2 cani lapte acru ( sau iaurt ) 2 cani faina 1 ceasca ulei 1 pachetel praf de copt 2 lingurite zeama de lamaie 400 g branza de vaci 4 linguri zahar 1 pliculet vanilie esenta rom 1 lingura coaja de portocala rasa 100 g stafide sare 2 linguri zahar pudra 100 g margarina 200g miere
Inghetata de casa cu rom, stafide/nuci
1 l lapte 5 oua 300g unt 3 linguri faina 300g zahar esenta de rom stafide/nuci
Prajitura cu iaurt si prune
6 oua 8 linguri iaurt simplu 1 cana de zahar 1 cana si jumatate faina(s-ar putea sa nu va trebuiasca chiar toata daca ouale sunt mici) 8 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 esenta rom un castron prune fara samburi zahar pudra
Fursecuri glazurate
Pentru aluat: -250 gr.Margarina -250 g zahar -2oua -500 g faina -1/2 plic praf de copt -1 esenta rom -1 plic zahar vanilat Pentru glazura: -50 gr ciocolata - 1 lingura lapte Pentru d'ecor: -stelute si bombonele
Eclere
- pentru cojile de ecler (ies aproximativ 30 coji mari sau 50 coji mici) - 2 cani cu apa - 100 gr unt - 2 cani cu faina alba - 1 praf sare - 6-7 oua de gaina (eu am folosit oua de tara) pentru crema: - 1 l lapte proaspat de vaca ( opriti intr-o cana 4-5 linguri lapte) - 4-5 galbenusuri - 4-5 linguri zahar brut - 2 linguri amidon porumb - 1 pastaie vanilie - 1 cub de unt pentru glazura: - 300 gr ciocolata neagra - 1 lg rom - 3-4 linguri lapte
Inghetata cu cacao si nuci
2l lapte, 900g zahar, 4 linguri cu virf de faina, 2 linguri cacao, 10 oua, 100g unt, 20 de nuci, esenta de rom.
Fursecuri fragede cu nuca si gem
100 gr untura 150 gr margarina 100 gr zahar 2 oua 160 gr nuca macinata 1 praf de copt 1 esenta rom 550-600 gr faina 1 lingura coaja de portocala rasa zahar pudra gem de prune
Tarta cu ciocolata si cuisoare
blat: 140 gr unt 1 praf sare 70 gr zahar brut 280 gr faina 1 ou 2 lg nutella umplutura 400 gr ciocolata neagra 300 gr smantana grasa 20% 1 ou condimente: cuisoare pudra de ghimbir scortisoara 2 lg rom
Prajitura cu mere si crema caramel
3oo g zahar 900 ml apa fiarta 100 ml ulei 13 linguri faina 4 linguri amidon 100 g nuci macinate 4-5 mere rase 125 g margarina 1 praf copt scortisoara esenta rom
Minipanetone( facut la masina de paine)
600g faina 1 plic drojdie uscata 2 plicuri coaja de porto 2 plicuri coaja de lamaie ( sau coaja proaspata de la o lamaie si o portocala) 250 ml lapte caldut 250g unt moale 150 nuci maruntite 5 galb 125 g zahar tos 50g caise deshidratate(optional) 50g stafide esenta de rom un varf cutit sare glazura ciocolata de la Dr Oetker
Rulada cu crema
Ingrediente blat rulada: 5 oua 5 linguri de zahar 5 linguri faina 3 linguri ulei coaja lamaie esente ½ plic praf copt un praf de sare Ingrediente pt.crema 100 g unt 75 g zahar 50 ml apa 2 galbenusuri 3 linguri cacao esenta de rom Pentru ornat: 150 ml frisca lichida 50 g ciocolata alba