Retete cu Rom
Ruladă tiramisu
Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă. O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii.
Savarină făcută în casă
Savarina este una dintre cele mai iubite și populare prăjituri de cofetărie. Cunoscută și prezentă în cofetării încă de pe vremea bunicilor noștri, savarina este un desert aparent simplu, care poate fi reprodus și acasă cu succes. Practic, este vorba despre un aluat ca de gogoși, dar mai moale, un sirop de zahăr și frișcă (naturală, dacă le faceți acasă). Dacă v-ați hotărât să recreați una dintre cele mai populare rețete din cofetărie, iată ce pași trebuie să urmați.
Cheesecake cu lichior de oua
Daca esti fan al lichiorului de oua, atunci acest cheesecake va deveni prajitura ta preferata.
Lichior de oua cu migdale
Cand vrei sa prepari ceva rapid pentru oaspeti care si-au anuntat venirea in ultima clipa, acest lichior poate fi alegerea perfecta.
Inghetata cu covrigei pretzel si caramel
Incercam sa fortam vara macar cu cateva zile, cu aceasta reteta de inghetata.
Caneles - desert frantuzesc
Caneles sunt niste prajituri frantuzesti, crocante la exterior si foarte pufoase la interior.
Souffle de ciocolata cu rom
Moi si cu un strop de alcool, aceste souffle-uri de ciocolata sunt desertul decadent pentru un final perfect al mesei.
Madeleine cu cirese si sos de rom
Aceasta reteta de madeleine, cu sos de caramel si rom, este ideala in serile racoroase, alaturi de o cana de ciocolata calda.
Galette des rois (Tortul regilor) cu rom si stafide
Galette des rois este o prajitura specifica sarbatoririi Epifaniei de catre catolici. Prajitura este taiata in atatea felii cate persoane sunt la masa, iar persoana care gaseste amuleta din interiorul prajiturii este incoronata regele/regina zilei.
Cheesecake cu cocos si fructul pasiunii
Acest cheesecake este desertul perfect si sofisticat pe care il cautai pentru evenimentele speciale.
Tort Angel cu cocos si lime
Nu degeaba se numeste tort Angel - aromele lui te fac sa te simti in Rai.
Ananas cu menta, condimentat
Cine a spus ca desertul nu este sanatos, nu a incercat reteta noastra de ananas condimentat.
Caise Coapte Cu Prajitura Jamaicana
O reteta rapida si usoara de desert de vara, cu piersici, zmeura, un strop de rom si prajitura de ghimbir.
Mousse De Ciocolata Cu Rom
Un mousse sofisticat, cu o aroma de rom, pentru seri perfecte.
Trifle Banoffee
Este nevoie de putina creativitate pentru a face acest desert profesionist.
Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti
Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si mirodenii, asemanatori cu turta dulce.
Banane Coapte Cu Rom Si Fistic
Bananele devin moi si caramelizate atunci cand sunt coapte in folie - adaugati rom, sirop de artar si nuci prajite si aveti un desert minunat.
Banane Cu Miere Si Nuci
Aceste banane lipicioase, dulci sunt uimitoare consumate ca atare sau cu clatite.
Clafoutis Cu Nectarine Si Migdale
Clafoutis este unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti face. Aceasta varianta contine migdale si nectarine dulci.
Foietaj Cu Ciocolata Si Alune
Un desert simplu de preparat, dar incredibil de gustos, cu un interior cremos si foietaj crocant.
Trifle Cu Banane Si Caramel Sarat
Aceasta reteta de caramel sarat este un desert ideal pentru petreceri.
Tarta Cu Nectarine Si Migdale
Un mod delicios de a folosi fructele, intr-unul dintre cele mai simple deserturi pe care le poti prepara.
Cheesecake Cu Banane
Un desert usor de facut, dar care iti va garanta admiratia celor care il vor gusta.
Lebkuchen - Biscuiti Nemtesti
Lebkuchen sunt biscuiti nemtesti cu miere si condimente, asemanatori cu turta dulce.
Lava Cake Cu Ciocolata Alba Si Neagra
Aceasta prajitura are un interior de ciocolata alba, care se topeste in gura.
Cheesecake Cassata
Acest cheesecake este decorat cu nuci si fructe confiate pentru o aroma usoara si delicata.
Mississippi Mud Pie, Un Desert Uimitor Care Va Suci Mintile Oricui
O prajitura fabuloasa formata dintr-o baza de biscuiti, un blat cu ciocolata si mousse de ciocolata.
Rom Cald Cu Unt
Este o bautura perfecta pentru toamna sau iarna. Merge langa un semineu sau chiar si in jurul unui foc de tabara. In orice caz, acest rom cald te face sa te simti mai confortabil.
Tort Little Black Dress
Este un tort foarte simplu, dar care va uimi pe toata lumea.
Tiramisu Inghetat
Cunoscut sub denumirea de "Il diplomatico" in Italia, acest desert poate fi preparat cu o zi inainte de a fi servit.
Fara Sarutul De Noapte Buna
60 ml whisky de secara 30 ml aperol 30 ml lichior Amaro 8 ml lichior Chartreuse verde 2 picaturi bitter de cafea (se poate folosi si rom)
Sarutul De Noapte Buna
1 strop rom (inchis la culoare) 45 ml lichior De Kuyper de zmeura 45 ml votka (de preferabil cu aroma de capsuni) 90-120 ml 7UP (sau sprite) 90-120 ml suc de merisoare
Curcan la cuptor
Un curcan de 3-4 kg 2 cepe 2 mere 2 morcovi Piper Sare Salvie Cimbru Dafin Rozmarin Ghimbir Boia Unsoare de porc Rom
Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta
6 oua 2 cani lapte acru ( sau iaurt ) 2 cani faina 1 ceasca ulei 1 pachetel praf de copt 2 lingurite zeama de lamaie 400 g branza de vaci 4 linguri zahar 1 pliculet vanilie esenta rom 1 lingura coaja de portocala rasa 100 g stafide sare 2 linguri zahar pudra 100 g margarina 200g miere
Prajitura cu iaurt si prune
6 oua 8 linguri iaurt simplu 1 cana de zahar 1 cana si jumatate faina(s-ar putea sa nu va trebuiasca chiar toata daca ouale sunt mici) 8 linguri ulei 1 plic praf de copt 1 esenta rom un castron prune fara samburi zahar pudra
Fursecuri fragede cu nuca si gem
100 gr untura 150 gr margarina 100 gr zahar 2 oua 160 gr nuca macinata 1 praf de copt 1 esenta rom 550-600 gr faina 1 lingura coaja de portocala rasa zahar pudra gem de prune
Prajitura cu mere si crema caramel
3oo g zahar 900 ml apa fiarta 100 ml ulei 13 linguri faina 4 linguri amidon 100 g nuci macinate 4-5 mere rase 125 g margarina 1 praf copt scortisoara esenta rom
Minipanetone( facut la masina de paine)
600g faina 1 plic drojdie uscata 2 plicuri coaja de porto 2 plicuri coaja de lamaie ( sau coaja proaspata de la o lamaie si o portocala) 250 ml lapte caldut 250g unt moale 150 nuci maruntite 5 galb 125 g zahar tos 50g caise deshidratate(optional) 50g stafide esenta de rom un varf cutit sare glazura ciocolata de la Dr Oetker
Nuci umplute
Aluat: 300 gr untura 8 linguri otet 3 oua 6 linguri zahar 1 plic amoniac stins 7 linguri ulei 1 esenta rom coaja de portocala rasa 1,1 kg faina Umplutura: 700 ml lapte 5 linguri faina 1 plic zahar vanilat 7 linguri zahar 2 linguri cacao 1 esenta rom jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt) nuca macinata zahar pudra
Prajitura cu cocos si ciocolata
* pt blat: 5 oua * 1 si 1/2 pahar zahar * 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 ) * 3 linguri faina * esenta rom * 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos) * pt glazura: 200 ml frisca lichida * 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao) * putin unt (eu nu am mai pus) * esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)
Prajitura cu branza si fructe
Ingrediente blat: 5 oua 5 linguri de zahar 5 linguri de faina 1 zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de portocale Zeama unui compot de fructe exotice 1 mana de fructe din compot Esenta de rom Ingrediente crema: 400 g branza fina cremoasa 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita zahar pudra 1 cutie mica de frisca lichida 250 ml 1 plic intaritor de frisca Pentru d'ecor: Aproximativ 1 kg fructe de padure (zmeura mure coacaze capsuni) Cateva linguri de frisca oprita din cantitate de mai sus
Prajitura cu cappucino si branza
Blat: 5 oua + 1 albus 1 cana zahar 1 cana si jumatate lapte 1 lingura cacao 3 linguri cappucino de ciocolata 1 esenta rom 1 praf de copt 17-20 linguri faina cu varf Umplutura: 1 kg si 200 branza de vaci 4 oua 3 sferturi cana de zahar 1 esenta vanilie 2 plicuri zahar vanilat coaja de la o portocala 1-2 linguri faina(daca branza nu e scursa bine) nuca de cocos topping de ciocolata
Scalopina cu sos de lamaie
Pentru fiecare portie considerati 100-150 g piept de pui garnitura de cartofi prajiti sau legume diverse fierte zeama de la o jumatate de lamaie verdeata pentru decor sare arome.
Invartita moldoveneasca
Pentru aluat: 600 gr faina 1 lingura si jumatate margarina la pachet 5 linguri zahar 25 gr drojdie circa 200 ml lapte soia pentru framantat 1 esenta vanilie coaja de portocala rasa 1 praf de sare Pentru umplutura: 1 borcan 400 gr gem prune 1 castronel nuca macinata 1 lingura cacao 1 esenta rom 1-2 linguri zahar pudra Pentru uns: 2 linguri zahar
Tiramisu Cu Piersici
Avem nevoie de : -400 grame piscoturi de sampanie( 2 pachete) -400 grame branza crema -4 oua -200 grame zahar tos -2 cani de cafea amara( filtru) -300 grame cacao -750 grame piersici bine coapte -esenta de rom
Fursecuri de Craciun (cu ness si nuci)
Reteta 1: 75 g zahar pudra 200 g faina sare esenta rom si vanilie 150 g unt 1 ou 2 linguri ness zahar pudra vanilat Reteta 2: 100 g zahar 3 galbenusuri 150 g unt 250 g faina 50 g nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri rom sare zahar pudra vanilat
Piersici De Post
30 linguri de zahar 30 linguri de apa 30 linguri de ulei faina cat cuprinde pentru a iesii un aluat moale nelipicios 3 pliculete amoniac esenta de rom coaja de lamaie pentru umplutura: miezul de la piersici gem de piersici - un borcan de 800 g Pentru sirop: apa zahar in plus: colorant rosu
Mere in halat
6 mere 2 oua 2 linguri de zahar 2 linguri de ulei 100 ml. apa 200 g. faina 1 fiola rom 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita scortisoara un praf de sare ulei pentru prajit zahar pudra vanilat pentru pudrat la final
Prajitura cu zmeura
2 oua 2 1/2 cana zahar 1 cana lapte sau chiar apa 1 cana ulei 4 cani faina 1 plic parf copt 1 pachet zahar vanilat esenta rom vanilie coaja de portocala 300-500g zmeura