Retete cu Carne De Vita

Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai ales în zona Ardealului. Un gulaș autentic se face cu carne de vită sau de vițel, multă paprika (ideal măcinată în casă), cartofi și/ sau găluște.  Puteți renunța la cartofi dacă puneți găluște sau invers. Noi astăzi vă propunem rețeta cu ambele ingrediente, o rețetă autentică și delicioasă și deloc greu de preparat. 

Sandwich Reuben cu carne de vită

Se întâmplă de multe ori să ne rămână resturi de friptură de vită, la grătar sau la tavă, pe care nu le putem reîncălzi ulterior. Dar le putem transforma într-un alt fel de mâncare, astfel că nu vom risipi carnea rămasă și vom avea o idee nouă de preparat, pornind de la același ingredient. Dacă v-au rămas câteva felii de carne de vită gătită, le puteți transforma într-un sandwich delicios și ușor de făcut, potrivit pentru orice masă și pentru toate gusturile. Sandwich-ul Reuben este un preparat american, care a devenit cunoscut în toată lumea. Ingredientul principal este, așa cum probabil ați dedus, carnea de vită.

Sarmale ardelenești pentru Crăciun

Sarmalele sunt nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor, mai ales dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă. Există multe rețete și feluri de a face sarmale și fiecare gospodină are propriile secrete atunci când vine vorba despre acest preparat. Dacă nu aveți încă o rețetă de sarmale care să vă placă, vă invităm să le încercați pe cele ardelenești. Se fac dintr-un amestec de carne de porc și vită, iar secretul aromei lor constă în boiaua afumată și slănină. Sarmalele gustoase sunt cele cu un procent corect de grăsime, nu cele fade și uscate. 

Vită picantă în stil vietnamez

Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Tocăniță de vită cu cartofi

O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița în general are avantajul că se prepară ușor și nu trebuie să stați pe lângă ea. O lăsați să fiarbă și, între timp, vă ocupați de alte lucruri pe care le aveți de făcut. Sățioasă, delicioasă și din ingrediente la îndemână, tocănița pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect pe post de cină. Nu are nevoie de garnitură, pentru că conține atât carne, cât și legume. 

Rasol de vită la slow cooker

Secretul unei fripturi fragede, suculente și aromate este gătirea lentă, la temperaturi mici. În acest fel, carnea își păstrează culoarea și proprietățile și capătă acea textură despre care spunem că ”se topește în gură”.  Acest efect îl puteți obține gătind carnea la cuptor, la temperatură puțin peste 100 de grade, într-un vas cu capac, pentru 7-8 ore sau într-un aparat de tip slow cooker, dacă aveți așa ceva acasă. Avantajul la aparatul slow cooker este că menține temperatura constantă, până la maximum 100 de grade. De obicei are 3 trepte de temperatură și carnea va ieși perfect, fără să fie nevoie să îi puneți apă sau grăsime. 

Sos ragu (Bolognese) pentru paste

Un sos cu carne tocată și roșii este alegerea perfectă pentru o porție delicioasă de paste, fie că vorbim de spaghetti, tagliatele sau orice alt tip de paste. Sosul ragu este un clasic al bucătăriei italiene și baza pentru celebrele spaghete bolognese. Se face ușor, dar are nevoie de timp și răbdare pentru un rezultat delicios.  Secretul unui sos ragu ca la carte este gătirea îndelungată, la foc mic. În acest fel, aromele se vor combina perfect și carnea va fi gătită corect. Un sos ragu trebuie să aibă doar un gust subtil de carne și să nu se simtă textura ei atunci când este savurat. 

Pide turcești cu carne tocată

Pidele turcești fac parte din categoria de street food pe care nu aveți cum să o ratați dacă mergeți într-o vacanță în Turcia. Se găsesc peste tot, sub diverse dimensiuni și cu diverse umpluturi: cu carne tocată, cu brânză etc.  Pidele sunt acele mini-pizza sub formă de bărcuțe și sunt foarte ușor de preparat acasă, în propria bucătărie. Aluatul se face la fel ca cel de pizza și găsiți instrucțiunile și rețeta AICI.

Stifado - tocăniță grecească de vită

Stifado este o tocăniță tradițională grecească, din carne de vită și ceapă, pe care merită să o încercați. Se face ușor, nu aveți nevoie de multe ingrediente, dar este foarte gustoasă. Aromele se combină perfect, iar rezultatul vă va face să vă lingeți pe degete.  Pentru o tocăniță reușită, alegeți carne de vită de calitate. Va face diferența la gust. De asemenea, alegeți pe cât posibil cepe mici, pentru că acestea vor rămâne întregi în tocăniță. 

Friptură de vită Diane

Nimic nu se compară cu o bucată de carne de vită gătită corect și însoțită de un sos delicios. Rețeta de vită Diane este una extrem de cunoscută în afară și a început să devină populară și în bucătăriile de la noi, chiar dacă nu cu același nume. Este vorba, practic, de o friptură de vită cu sosuri și ciuperci, aromată și delicioasă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi îi aparține celebrului bucătar Gordon Ramsay. Este ușor de făcut și 90% din reușită constă în alegerea unei cărni de vită de calitate. 

Harira - cea mai bună supă marocană

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea.  Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești.  Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată. 

Pastă de mici făcută în casă

Micii au devenit un fel de emblemă națională pentru grătar. De primăvara până toamna târziu, cât sfârâie grătarele, aproape că nu există grătar fără mititei. Sigur că găsiți în comerț pastă de mici de toate felurile și pentru toate gusturile, dar dacă vreți să o preparați în casă, trebuie să aveți în vedere câteva aspecte importante. În primul rând, carnea trebuie să fie de calitate. Fie că alegeți carne de vită sau oaie, optați pentru o carne de calitate superioară, pentru că acest lucru se va simți la gustul final. Apoi, procentul de grăsime. Micii trebuie să aibă în jur de 30% carne de porc, grasă, eventual piept de porc și 70% carne de oaie sau vită. Și nu în utimul rând, trebuie să aveți răbdare și timp cu pasta de mici, odată atunci când o preparați, pentru că necesită ”frământare” și apoi câteva ore în care să lăsați carnea la rece, pentru ca aromele să se combine cum trebuie. 

Cum să faci o friptură de vită PERFECTĂ

O friptură bună are câteva caracteristici: nu e uscată, este rumenită la exterior și fragedă în interior, nu este nici prea gătită, nici în sânge și este gutoasă ca atare, fără să fie nevoie de sosuri, garnituri sau salate. Ca orice lucru în bucătărie, o bucată de friptură perfectă are câteva secrete pe care, dacă le respectați, nu aveți cum să dați greș. Vorbim despre fripturi în general, dar despre friptura de vită în particular. În primul rând, pentru o friptură bună aveți nevoie de materie primă bună. Carne de calitate, cu procentul corect de grăsime și care să nu fie plină de apă. Puteți alege mușchi sau antricot, important este să fie o carne bună.

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Dintre toate mâncărurile din bucătăria maghiară, gulașul a câștigat cel mai mult teren în bucătăria românească. Foarte popular în Ardeal, dar cunoscut în toată țara, gulașuș sau guyașul sau gulyașul, cum mai este numit, se poate prepara în mai multe feluri. De la bucătărie la bucătărie și de la gospodină la gospodină.  Rețeta de gulaș originală este una singură, iar astăzi îl vom prepara așa cum îl fac ardelenii. Atunci când spui gulaș, spui: carne de vită, cartofi și găluște. Sunt ingredientele principale și nu poți să faci un gulaș adevărat fără unul dintre ele. 

Șnițel vienez - secretul ca să-ți iasă perfect

Șnițelul vienez este un preparat clasic al bucătăriei europene. Așa cum îi spune și numele, rețeta a fost consacrată în Austria, iar apoi a început să fie folosită în toată lumea. Se găsește în meniul oricărui restaurant și poate fi făcut foarte simplu și acasă. Deși pare o rețetă banală, la lucrurile simple este cel mai ușor să dai greș. Șnițelul vienez este un exemplu foarte bun în acest sens, pentru că toată lumea îl face după propriul stil.  Secretele pentru un șnițel vienez reușit sunt: carnea de calitate și crusta care nu trebuie să fie foarte groasă astfel încât să se dezlipească de carne.  Șnițelul vienez se face din carne bună, de vită sau de porc. Acest lucru vă garantează 80% din reușită. 

Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare.  În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata.  Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă. 

Supa de vita cu linte

O supa perfecta, plina de proteine, pentru un pranz energizant.

Vita Stroganoff

Carnea de vita este intotdeuna o alegere buna, iar reteta de mai jos se poate servi cu paste sau garnitura de orez.

Albondigas - supa mexicana cu perisoare

Morcovii si cartofii, cu salsa si chiftelutele, fac o supa consistenta si delicioasa, care poate fi pregatita in cel mai scurt timp.

Lasagna mexicana

O lasagna de inspiratie mexicana este tot ce iti trebuie la cina.

Ardei umpluti

Iata o reteta delicioasa de ardei umpluti, usor de facut. Fiecare ardei contine carne de vita, ceapa, rosii, orez si branza.

Carne de vită cu salsa de anşoa și mămăligă

Tocană cu carne de vită, aromata cu salsa de anşoa si servită cu mămăligă = prânzul perfect.

Vita condimentata

Un preparat ce poate fi servit pe post de aperitiv, pe frunze de salata.

Burgeri de casa romanesti

In tigaie sau pe gratar, burgerii de casa sunt perfecti pentru zilele insorite. Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai jos!

Chiftele din carne de porc si vita, la cuptor

Carne de vita, carne de porc, verdeturi si cateva ingrediente-cheie. Toate date prin faina si rumenite in cuptor, rezultand cele mai gustoase chiftele.

Placinta englezeasca (Cottage pie)

Exista un motiv pentru care aceasta placinta traditionala este preferata de multi - sosul bogat facut din carne de vita, morcovi si vin rosu, acoperit cu un piure pufos, cu branza, o combinatie minunata.

Placinta Balti

O reteta simpla de placinta picanta inspirata de curry traditional si acoperita cu cartofi dulci.

Placinta Keema

Aceasta reteta este o alternativa la placinta cu branza, foarte gustoasa si satioasa.

Chilli De Vita Cu Ciocolata Neagra

Combinatia de carne cu ciocolata este una surprinzatoare, insa ai putea fi surprins de cat de bine se imbina aceste arome.

Vita Satay Cu Salata De Rosii

Pentru mese rapide si usoare, poti alege acest fel de mancare de inspiratie asiatica. Plin de arome proaspete, este gata in 15 minute.

Supa Minestrone

Nu trebuie sa stai o zi intreaga in bucatarie pentru a face o supa, iar aceasta reteta este cea mai buna dovada.

Spaghete La Cuptor

O cina delicioasa pentru momentele petrecute in familie.

Rulouri De Varza

O reinterpretare a clasicelor sarmale pentru un plus de savoare.

Placinta Burrito

Un preparat delicios care va fi indragit si de cei mici!

Goulash Unguresc

Dureaza ceva sa prepari aceasta reteta, dar merita efortul. O mancare plina de arome, pentru mese speciale.

Sarmale în oală de lut

Sarmalele in vase de lut au mereu ceva in plus, o anumita fragezime, suculenta, o aroma mai adanca si mai bine conturata

Tocata De Vita, La Foc Mic

Un preparat consistent, savuros cu cartofi, morcovi, telina, bulion, ierburi si condimente.

Chiftele Italienesti Si Baghete Cu Usturoi

Chiftelute aromate, sos de rosii picant si mozzarella. Aceasta reteta poate satisface si cele mai pretentioase gusturi in ceea ce priveste mancarea.

Noodles Cu Vita Si Legume (Reteta Chinezeasca)

Carnea de vita si legumele merg excelent cu noodles. O reteta foarte gustoasa si incredibil de repede de preparat.

Friptura De Vita

500 g carne de vita 4-5 catei de usturoi sau 5-6 fire de usturoi verde 2 linguri bulion sare piper delikat sau condimente pt vita apa 1 /2 pahar de ulei patrunjel verde 1 frunza de dafin

Hamburger

Pentru 5-6 portii 1 kg de carne de vita proaspata-sint 3 feluri de carne care combinate impreuna dau un hamburgher bun 350gr de spondra 350 gr de antricot 350 gr de carne de la git 200 gr de grasime de vita de calitate 1ceapa mare 2 catei de usturoi sare piper 2 linguri de coniac