Cozonac foarte pufos

Cozonac foarte pufos retete: cum gatesti cozonac foarte pufos si cele mai gustoase retete de cozonac, cozonac zebra, cozonac krantz, cozonac babka, cozonac fara drojdie, cozonac de post, cozonac cu halva, cozonac cu mac moldovenesc, cozonac moldovenesc cu nuca.

Cozonac foarte pufos si aratos

350g faina 3 albusuri spuma o jumatate cana de zahar pudra 8 linguri de ulei de framantat la final 1 cana de lapte putina sare 10g drojdie

Cozonac pufos fără frământare

Cozonacul fără frământare este la fel de gustos ca și cel clasic, iar secretul constă în maia. Dacă drojdia și făină sunt de calitate și maiaua crește, atunci va crește și cozonacul, fără să fie nevoie de ore întregi de frământare.

Cozonac cu Fanta de post - pufos, aromat & vegan

Cozonac cu Fanta, un cozonac pufos, aromat și 100% vegan, perfect pentru zilele de post. Ușor de preparat și delicios!

Cozonac cu mac, pufos și aromat - rețeta tradițională

Descoperă secretul unui cozonac cu mac perfect! Rețetă simplă și rapidă, pentru un gust autentic și o textură pufoasă.

Cozonac cu rahat simplu - pufos și moale

Învață cum să prepari un cozonac simplu cu rahat, dar extrem de gustos. Urmează această rețetă clasică pentru un cozonac pufos și aromat, perfect pentru orice ocazie festivă.

Cozonac cu nucă și rahat - pufos și aromat

Descoperă secretul unui cozonac cu nucă și rahat, pufos și aromat! Urmărește rețeta noastră pas cu pas pentru un desert tradițional delicios și irezistibil.

Cozonac moldovenesc, pufos, cu nucă și cacao

Descoperă secretul cozonacului moldovenesc pufos, cu nucă și cacao. Rețeta perfectă pentru un desert tradițional, plin de arome îmbietoare.

Punem sau nu rahat în cozonac?

Controversa anului: Punem sau nu rahat în cozonac?  Votează și vezi ce cred alții. Rezultatele te pot surprinde.

Aluat pentru cozonac pufos și aromat

Învață cum să prepari aluatul ideal pentru cozonac, cu sfaturi și trucuri pentru un rezultat pufos și aromat. Rețetă pas cu pas pentru cel mai gustos cozonac.

Cea mai simplă și gustoasă rețetă de cozonac, pe care oricine o poate face

De Crăciun, mirosul de brad, cel de cozonac proaspăt scos din cuptor și sunetul de colinde ne introduc în atmosfera de sărbătoare. Iată o rețetă simplă și gustoasă, pe care să o încerci!

Testoasa din cozonac

Avem nevoie de:-300ml lapte cald-75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei-80g zahar-550g faina-1galbenus-putina drojdie (1 cubulet)

Cozonac oparit

1 kg faina, 12 galbenusuri, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 4 linguri de smantana, 250 ml ulei,coaja de lamaie, o vanilie, o lingura de untura

Prajutura din cozonac

1 cozonac gata facut o banana trei linguri de zahar 1 pliculet zahar vanilat crema: 200 g unt 250 g zahar 50 g cacao 1 galbenus pt ornat nuca pisata portocala ananas

Cozonac cu nuca, mac si rahat

1 kg faina,2 pliculete drojdie,un litru lapte,250 g mac macinat, 200 g rahat, 300 g zahar, 600 g nuca macinata,un ou

Cozonac frământat la mașina de făcut pâine

Dacă nu ați făcut până acum cozonac din cauza frământatului, ei bine, scăpați de acest stres dacă îi frământați cu ajutorul unui robot de bucătărie sau al unei mașini de făcut pâine. O rețetă de cozonac frământat și dospit la mașina de pâine vă propunem și noi, astăzi.

Cozonac sub formă de floare cu ciocolată

Se apropie Paștele, iar cozonacul nu lipsește de pe masa de sărbătoare a românilor. Există atâtea rețete de cozonac, încât nici nu știi pe care să o pregătești. Dar propunerea de astăzi este una cu adevărat specială.  Cozonacul floare cu ciocolată este o alternativă sofisticată la cozonacul clasic, copt în tavă, deși aluatul se face la fel. Diferă forma de prezentare, iar rezultatul final e unul wow, cu care vă veți impresiona familia și musafirii.   

Cozonac simplu - rețeta pentru începători

Nu există masă de sărbătoare fără un cozonac, fie că este el cumpărat sau făcut în casă. Nimic nu se compară cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor, rumenit și parfumat. Iar dacă nu ați făcut cozonac în casă până acum, este momentul să încercați această rețetă. Cozonacul nu este deloc complicat de făcut, în ciuda faptului că multă lume se ferește de el. Dacă respectați cantitățile și lucrați la cald, reușita este sigură. În plus, dacă aveți un robot de bucătărie, puteți frământa cozonacul la robot și ați scăpat de jumătate din treabă. 

Budincă de cozonac - rețeta simplă și rapidă

Budincă de cozonac - o rețetă ușoară și delicioasă, perfectă pentru a folosi cozonacul rămas de sărbători.

Desert rapid, cu capsune

Va propun un desert delicios foarte usor si rapid de facut. De data asta am folosit cateva briose cu lamae pe care le ave-am in casa dar la fel se poate pregati cu pandispan cozonac sau piscoturi. Am pregatit trei cupe pt care am avut nevoie de: 3 briose cu lamiae 250g smantana dulce 200g capsuni 1 portocala

Cum se fierbe orezul. Trucul prin care îl faci pufos

Cum să fierbi orezul pentru a obține o textură perfect pufoasă. Află câtă apă se pune la orez și cât timp se fierbe pentru a nu ieși lipicios sau plin de cocoloașe.

Tartine cu unt aromat

O reteta preluata de la Miha. 200 g unt sare piper, rozmarin putin marar tocat foarte fin putina ceapa verde taiata foarte marunt 1-2 catei de usturoi pisati

Cozonac marmorat cu nuca

1 kg faina3 oua100 ml ulei150 g zahar50 g drojdie1 praf de sare100 g smantanaUmplutura:300 g nuca100 g zahar2 linguri cacaoesenta de romuns1 galbenus2 linguri lapte

Pandispan pufos

5 oua 5 linguri ulei 1 cana zahar 1 cana faina arome

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Cozonac cu branza

230g branza200 g crema de branza2 oua150 g zahar2 lg fainaesenta de rom2 plicuri zahar vanilat500 g faina1 cub drojdie300 ml laptezahar vanilat3 linguri zahar1 ou50 g unt la temp camerei

Cozonac Cu Ciocolata, Cardamom Si Caramel

Nimic nu se compara cu mirosul de cozonac proaspat scos din cuptor, iar atunci cand il imbunatatesti cu ciocolata si caramel, este un desert perfect.

Cozonac cu nucă, fulgi de migdale și halva

Încearcă o rețetă unica de cozonac umplut cu nucă, fulgi de migdale și halva. Perfectă pentru sărbători, ușor de făcut, cu un gust de neuitat!

Babka - Combinatia Intre Cozonac Si Prajitura

Mixul perfect intre cozonac si prajitura, Babka are un naluat pufos, plin de ciocolata si scortisoara.

Cozonac cu zahar invertit

Pentru aluatul de cozonac:500g faina alba 000250ml lapte cald1 plic drojdie uscata (7g)160 g zahar invertit50g unt 65% grasime ( e mai bine daca aveti mai gras)coaja rasa de la o portocalacoaja rasa de la o lamaie1 lingurita esenta rom1 lingurita esenta vanilie1 galbenusPentru umplutura:2 albusuri2 linguri zahar invertit2 linguri cacaonuca macinataIn plus va mai trebuie1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns.

Cozonac cu alune si stafide

300 g unt10 oua10 linguri faina8 linguri lapte4 linguri zahar20g drojdieo lingura coaja rasa de lamaie100 g stafide2 linguri zahar pudrasareo lingura alune de padure sfaramate

"Panettone" cu ciocolata in cosulet de hartie

Pentru cosulete aveti nevoie de: 3 coli hartie A4 (de preferat colorata), hartie copt, foarfeca/cutter, bete de frigarui Maia: 300 gr faina pentru cozonac, 160 gr apa, 7 gr drojdie uscata, 45 gr zahar Aluat:210 gr faina pentru cozonac, 80 gr lapte rece, 5 galbenusuri, 1 lingurita rasa sare, 4 gr drojdie uscata, 100 gr zahar, 120 gr unt, maiaua, esenta de vanilie, 300 gr ciocolata amaruie tocata Glazura:1 albus, 2 lingura zahar, 1 lingura cacao, 1 lingura amidon 1 lingura ulei

Cozonac cu nucă și ciocolată

Încearcă rețeta de cozonac cu nucă și ciocolată, o reinterpretare delicioasă a desertului tradițional românesc, perfectă pentru sărbători. Impresionează-ți familia și invitații cu arome bogate și o textură pufoasă.

Bragioli - reteta malteza

Pt rulouri:- carne de vita feliata foarte subtire- carne tocata de vita- cca o lingura pt fiecare rulou- condimente si mirodenii dupa preferinta (aici se folosesc foarte multe si mancarea e foarte aromata)- usturoi pisat- oua fierte- un sfert pt fiecare rulouPt. sos:- o ceapa mare rosie taiata pestisor- ardei gras colorat- rosii cubulete- ciuperci- mirodenii si verdeata- mazare- morcov- vin rosu

Rețeta de cozonac a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Secretul cozonacilor ca la carte constă în răbdare și ingredientele de calitate. Dacă îi frământați suficient și aveți răbdare să îi lăsați să se dospească cât trebuie, reușita va fi una sigură. Astăzi vă prezentăm o rețetă celebră de cozonac, poate cea mai cunoscută și mai apreciată de pe internetul românesc: rețeta de cozonaci a lui Chef Cătălin Scărlătescu.  Pufoși, crescuți, aromați și umpluți cu cremă de ciocolată de calitate, acești cozonaci sunt perfecți pentru mesele de sărbătoare și nu numai. 

Cozonac de post pufos si gustos

toate ingredientele la temperatura bucatariei:500 de grame de faina 000 - eu am folosit 440 de grame de faina 000 si 60 de grame de faina tip 400 (de grau dur), daca folositi doar cea 000, probabil va trebui sa micsorati putin aportul de lichid;40 de grame de drojdie de bere proaspata;250-270 ml. de suc carbogazos, de culoare galbena;80 de ml. de ulei;60 de grame de zahar (are zahar si sucul, nu e nevoie de mai mult);1 lingura de esenta de vanilie (sau 1 plic de zahar vanilat);coaja rasa de lamaie;1 praf de sare;umpluturi la alegere, eu am folosit rahat si paiete de ciocolata neagra (tot de post)

Paine cremoasa ( reteta americana )

200g faina ( prajituri sau cozonac ), 30g zahar, un varf de cutit de sare, 18g galbenusuri ( aprox. 4 galbenusuri ), 3g drojdie, 100g frisca, 40 ml lapte, 20g unt. PT. DECOR:30g zahar pudra, 50g faina, 5g lapte praf, 40g unt rece.

Crutoane dulci din cozonac. Gustare rapidă și irezistibilă!

Transformă cozonacul într-o gustare delicioasă cu rețeta de crutoane dulci! Sunt ușor de făcut și extrem de savuroase.

Primul meu cozonac

Aluatul:500g faina, 250ml lapte, 125g zahar, 50g unt, 1 lingurita sare, 20g drojdie proaspata, 4 galbenusuri, arome: coaja rasa de lamaie si portocala, esenta vanilie, rom, zahar vanilat.Umplutura:150g miez de nuca, 50g cacao, 50g zahar, 1 plic zahar vanilat, 4 albusuri, esenta de rom.Finisare:1 ou

Panettone (cozonac italian)

Sărbătorile se apropie și nu există masă de sărbătoare fără cozonac. Fie că este cumpărat, făcut în casă, după o rețetă tradițională, veche de sute de ani, sau într-o variantă modernă, reinterpretat. Ideea de sărbători este asociată întotdeauna cu mirosul de cozonac proaspăt scos din cuptor.  Iar dacă vreți o alternativă la cozonacul românesc sau ceva mai altfel anul acesta, vă invităm să încercați cozonacul italian, adică panettone. Un cozonac pufos, aromat și foarte gustos, care a devenit popular în toată lumea. Este adevărat că necesită mai mult timp de preparare decât cozonacul clasic, iar acest lucru se datorează timpului îndelungat în care trebuie să stea la dospit. 

Cozonac Panettone - rețeta simplă și rapidă

Descoperă rețeta simplă și rapidă pentru un cozonac Panettone pufos și aromat, perfect pentru sărbători!

Rosenkranz - cel mai spectaculos cozonac

Descoperă cum să faci Rosenkranz, cozonacul care combină frumusețea cu gustul. Explorează rețeta care transformă un desert simplu într-o capodoperă culinară uimitoare

Cozonac cu fulgi de migdale

Aluat: -200 ml lapte cald -80 grame de zahar -2 oua mari la temperatura camerei -55o grame de faina -1/2 lingurita sare -80 grame unt -esenta rom -2 plicuri zahar vanilat -stafide inmuiate in rom -coaja rasa de la o lamaie si o portocala -1 plic drojdie uscata Pentru umplutura : -80 grame de ciocolata amaruie taiata foarte marunt -coaja rasa de la 1 portocala -2 linguri cacao -6 linguri de zahar Pentru uns: -1 galbenus -4 linguri lapte -5 linguri migdale deasupra

Cozonac cu mac - fără frământare

Învață să faci cozonac cu mac fără frământare! Rețeta noastră simplă și rapidă îți garantează un cozonac delicios, perfect pentru orice sărbătoare.

Cozonac cu migdale si rahat

Aluat faina tip000 1kg zahar 200gr galbenusuri 8 buc 1 lingurita de sare lapte 400ml unt 30 gr drojdie proaspata 50 gr ulei 100 ml o lg razatura de lamaie o lg razatura de portocala 1 fiola esenta de rom 1 fiola esenta vanilie Crema 8 albusuri 25 gr cacao 150 gr zahar esenta rom si vanilie esenta de migdale (foarte putina) 400 gr migdale maruntite 200 gr rahat un galbenus pentru uns deasupra

Bolo Rei, un cozonac special pentru Crăciun!

Un cub de drojdie3 căni cu făinăO lingură zahăr și 3 linguri lapte călduț150 g unt150 g zahărUn praf de sare4 ouăCoaja de la o lămâie și o portocalăStafide, nuci, migdale, fistic sau ce altceva îți placeCaise, prune, curmale uscateJeleu de fructe sau dulceață pentru decor, zahăr pudră vanilat.

Salata Viviana Royal

125 gr maioneza light 125 gr iaurt degresat 2-3 linguri de miere(zahar) 1 lingurita de sare 125 gr telita tocata foarte marunt cubulete(fruct) 125 gr stafide 350-400 gr mere cu coaja taiate in cubulete mici 500-750 gr varza alba taiata in fisii foarte fina 100 gr de migdale

Prajitura cu banane foarte coapte si ciocolata

175g unt nesarat la temperatura camerei175g zahar75g nuci170g faina5g praf de copt2 oua2 banane foarte coapte1 lingura extract de vanilie175g ciocolata amaruie sau cu laptezahar brun pentru pudrat