Retete cu Mustar

Salată de conopidă cu maioneză - rețeta simplă și rapidă

Descoperă cum să faci cea mai delicioasă salată de conopidă cu maioneză în doar câțiva pași simpli. Rețeta noastră rapidă și ușor de urmărit îți va schimba total părerea despre salate!

Gogoșari în sos de muștar. Rețeta ideală pentru iarnă

Cauți o rețetă delicioasă de gogoșari în sos de muștar pentru iarnă? Urmează pașii noștri simpli pentru a crea o conservă perfectă. 

Salată de quinoa cu avocado, roșii cherry și feta

Salata de quinoa cu avocado, roșii cherry și feta poate fi o alegere gustoasă și sănătoasă, datorită conținutului ridicat de nutrienți benefici.

Sos tartar - cum se face și cu ce se mănâncă

Sos tartar, ce este și cum se prepară cel mai bun sos tartar de casă. Cu ce se mănâncă sosul tartar. Rețeta clasică de sos tartar. Rețeta vegană de sos tartar. Originea sosului tartar.

Maioneză de post - rețeta vegană de maioneză de casă

Rețeta de maioneză de post, vegană, groasă și cremoasă este un înlocuitor excelent pentru cea obișnuită. Poate fi folosită pentru sandvișuri, ca bază pentru dressinguri sau în salate.

Sos pentru somon, cu usturoi, gata în doar câteva minute

Tot ce trebuie să aveți în vedere este că acest sos se face rapid și foarte ușor. Îl veți prepara în doar câteva minute de fiecare dată când gătiți somon!Este cremos, cu gust de usturoi proaspăt și va fi cel ce va adăuga o aromă deosebită somonului.

Ouă umplute cu maioneză - rețeta clasică

Ouăle umplute sunt întotdeauna preferatele la orice reuniune. Indiferent dacă sunt servite ca parte a mesei de Paște sau de revelion, ca aperitiv pentru o petrecere sau la o simplă întâlnire între prieteni, un lucru este sigur: ouăle umplute vor dispărea rapid de pe masă.

Șnițel Strindberg

Șnițelul strindberg sau friptura strindberg, așa cum mai este numită, este o rețetă inspirată din bucătăria germană, delicioasă și foarte ușor de făcut. Se face din carne de porc, cotlet sau mușchi, dar o puteți adapta și pentru alt fel de carne.  Bucata de carne este învelită într-o crustă delicioasă de ou cu muștar, hrean, curry, iar pesmetul din șnițelul clasic lipsește. De aceea se poate considera că este mai degrabă o friptură decât un șnițel clasic. 

Salată de legume coapte

Dacă legumele proaspete pot avea un gust fad, atunci când sunt coapte, legumele eliberează o cantitate mare de zahăr și capătă cu totul altă savoare. De aceea, o salată de legume coapte sau o supă cremă de legume poate fi o alegere delicioasă și sănătoasă pentru o masă rapidă. Astăzi vă propunem o rețetă de salată de legume coapte, ușoară și rapidă. Puteți folosi orice fel de legume vă plac sau aveți prin frigider, doar să țineți cont cât de repede se gătesc. 

Vinegretă grecească pentru salate

Atunci când preparăm o salată, atenția la detalii este esențială. Dincolo de ingredientele pe care le punem în salată, dressingul are un rol foarte important. El trebuie să se potrivească cu ingredientele din salată, să le îmbrace într-o aromă subtilă și să dea gust și cremozitate salatei.  Astăzi vă propunem o rețetă de vinegretă grecească, pe care o puteți prepara și păstra la frigider pentru mai multe zile și folosi pentru aproape orice fel de salată. 

Plăcintă englezească cu pește

Plăcinta englezească cu pește este o idee delicioasă de a introduce mai mult pește în alimentație. Spre deosebire de plăcintele pe care le știm noi, plăcinta englezească se face cu piure, nu cu aluat sau foaie de plăcintă. 

Friptură de porc înăbușită, cu muștar și usturoi

O bucată de carne rumenită în cuptor, în tihnă, cu un sos delicios, poate fi o variantă perfectă de cină sau prânz. Avantajul cărnii gătite la cuptor este că rămâne fragedă și suculentă, se gătește pe îndelete și nu va fi fadă sau uscată, indiferent dacă este o carne cu mai multă sau mai puțină grăsime.

Ouă umplute cu pastă de curry

Ouăle umplute sunt o idee foarte populară de aperitiv și nu lipsesc de pe platourile cu bunătăți fie că vorbim despre sărbători sau ocazii speciale. Astăzi vă propunem o rețetă mai altfel de ouă umplute, cu pastă aromatizată cu condimente. Sunt delicioase, ușor de făcut și nu necesită mult timp sau nultă atenție. 

Mușchi de porc cu usturoi și rozmarin, la cuptor

Carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor iarna, de sărbători. Fie că vorbim despre preparate tradiționale, cum ar fi lebăr și cârnați, sau o friptură de porc la cuptor, această carne se regăsește, sub o formă sau alta, pe masa de Crăciun și nu numai. Rețeta de friptură pe care v-o propunem astăzi vă garantează o carne fragedă, suculentă și, în același timp, aromată și crocantă la exterior, datorită crustei cu care este îmbrăcată. Se face foarte ușor, la cuptor, și o puteți servi alături de cartofi, salată sau murăturile preferate.   

Salată cu ton și ouă fierte

O salată simplă, din câteva ingrediente este o soluție rapidă și sănătoasă pentru a vă potoli foamea, atunci când aveți puțin timp la dispoziție să preparați ceva. În plus, salatele sunt surse excelente de vitamine și substanțe nutritive și sunt nemaipomenite pentru sănătate în orice anotimp.  Astăzi vă propunem o salată ușoară și rapidă cu ton, ouă fierte și avocado. Pornind de la rețeta inițială mai puteți adăuga ce ingrediente vă plac sau aveți prin frigider, cum ar fi măsline, semințe, brânză sau morcov. 

File de somon pane

Peștele nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sănătoasă și echilibrată. 1-2 porții de pește pe săptămână vă asigură necesarul de omega 3 și omega 6 și reprezintă o alegere sănătoasă pentru prânz sau cină, pentru întreaga familie. Puteți alege să preparați peștele la grătar, la cuptor, la abur sau pe grill și este de evitat prăjirea lui. Astăzi vă propunem o rețetă de pește pane, făcut la cuptor. Puteți înlocui somonul cu orice fel de pește, cum ar fi șalău, păstrăv, macrou, cod etc. 

Cotlete de porc glazurate cu whiskey

Carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales iarna. Fie că vorbim despre carne de porc din propria gospodărie, sau despre carne din supermarket, nimic nu se compară cu o friptură de porc fragedă și suculentă, făcută pe grătar sau pe grill.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de cotlete de porc glazurate cu whiskey și rumenite. Sunt foarte simplu de făcut, iar sosul cu care le veți glazura le dă o aromă aparte.

Stroganoff de ciuperci

O tocăniță de ciuperci, cu un sos cremos și delicios, este nemaipomenită pentru orice masă. O puteți servi pe post de garnitură sau ca fel de mâncare în sine, fără să fie nevoie să o combinați cu o carne. Ciupercile sunt oricum o sursă excelentă de proteine și sunt una dintre cele mai gustoase legume.  Astăzi vă propunem o rețetă foarte gustoasă de stroganoff de ciuperci, adică o tocăniță de ciuperci cu sos de muștar și smântână, scăzută, pe care o puteți savura alături de orez fiert, un piure de cartofi sau chiar și o porție de mămăligă. 

Salată de omletă cu maioneză

Există o mulțime de feluri de a face omletă și și mai multe idei de a o savura. Fie că alegeți o omletă clasică, sau amestecată cu legume, brânză sau bacon, aceasta reprezintă o alegere nemaipomenită pentru mic dejun, brunch sau atunci când nu mai știți ce să gătiți.

Cotlete de porc în sos de muștar

Un sos aromat și delicios înnobilează orice bucată de carne, o face mai gustoasă, mai suculentă și o ajută să nu fie uscată. Atunci când gătești o friptură pe tigaie, fără un sos, este foarte posibil ca bucata de carne să se usuce și să devină fadă, mai ales dacă vorbim despre o carne cu puțină grăsime.  Astăzi vă propunem o rețetă de cotlete de porc în sos de muștar, o friptură fragedă, suculentă și cu sos din belșug, care nu va fi deloc uscată. Carnea este rumenită mai întâi în tigaie, apoi la cuptor și va avea un gust și o textură deosebite. Puteți prepara această friptură pentru o cină în familie sau chiar și atunci când aveți musafiri. 

Piept de pui în crustă de fulgi de porumb, la cuptor

Șnițelul de pui este una dintre cele mai populare rețete cu piept de pui și poate fi gătit în mai multe feluri, în funcție de bucătărie și de gusturi. Astăzi vă propunem o rețetă de piept de pui învelit în crustă de fulgi de porumb, crocant și aromat. Rumenită la cuptor, carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă și nu va fi îmbibată de ulei, ca atunci când este prăjită. Puteți face această rețetă pentru prânz sau cină, dar este ideală și de luat la pachet, pentru că este la fel de bun și rece. Puteți servi pieptul de pui în crustă de fulgi de porumb cu cartofi, piure, orez sau orice altă garnitură vă place sau cu salată. 

Somon cu sos de muștar în folie de aluminiu

Somonul este o sursă excelentă de grăsimi bune, Omega 3 și Omega 6 și nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată. Fie că alegeți să îl pregătiți la cuptor, pe grătar, pe grill sau la abur, o porție de somon vă asigură o masă completă și sănătoasă, mai ales dacă îl serviți alături de o porție de legume.  Astăzi vă propunem o rețetă de somon la cuptor, în folie de aluminiu, aromat cu muștar, usturoi și lămâie. Folia de aluminiu va ajuta peștele să nu se usuce, să se gătească repede și aromele să rămână cât mai pregnante. 

Bruschete cu sos Tapenade

Aperitivele rapide și ușoare sunt ideale atunci când aveți de preparat o masă pentru musafiri, pentru o petrecere sau pur și simplu aveți poftă de ceva bun și rapid. Un sos, o pastă sau un pate făcut la rece vă scoate întotdeauna din încurcătură.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă de pastă Tapenade, un pate cremos de măsline cu capere și anșoa, originară din sudul Franței. Spre deosebire de pateul de măsline, clasic, ingredientul cheie din această rețetă în reprezintă caperele. Este o rețetă de post, iar pasta poate fi păstrată mai multe zile în frigider, într-un recipient închis. 

Cartofi Bombay

Cartofii sunt o idee bună, ieftină și la îndemână de fiecare dată când vreți să preparați ceva rapid sau o garnitură care să se potrivească la orice. Și există atât de multe rețete cu cartofi, încât nu aveți cum să vă plictisiți de ei.  Astăzi vă propunem o rețetă de cartofi scăldați în condimente și arome, care vă vor trimite cu gândul la bucătăria indiană. Așa cum le spune și numele, cartofii Bombay sunt un preparat cu specific oriental, delicios și foarte ușor de făcut. 

Salată cu macrou afumat

Ce spuneți de o salată rapidă și ușoară cu pește afumat și maioneză? O puteti pregăti pentru orice ocazie, ca aperitiv sau pe post de gustare. În plus, nu vă ia mai mult de 10 minute să o preparați.

Gogoșari murați pentru iarnă

Este perioada aceea a anului, în care gospodinele pregătesc conservele pentru iarnă. Murături, gemuri și dulcețuri - este momentul lor, pentru că fructele și legumele s-au copt și sunt numai bune de pus la borcane pentru iarnă.  Astăzi vă prezentăm o rețetă ușoară de gogoșari în oțet, care se păstrează foarte bine pe parcursul iernii. Gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor rămâne fermi și aromați. 

Quiche cu zucchini

Atunci când auzi de un preparat inspirat din bucătăria franceză, te gândești la ceva foarte complex, nu-i așa? Ei bine, nu este deloc cazul acestei rețete de quiche. Dimpotrivă, este un preparat foarte simplu, pe care îl puteți face ca mic dejun sau brunch, pentru toată familia.   În plus, quiche-ul este un preparat foarte versatil, pentru că puteți adapta și personaliza rețeta în funcție de preferințe și de ce aveți poftă în momentul respectiv. Pornind de la rețeta simplă, cu aluat de tartă, ouă și mozzarella sau brânză, puteți adăuga orice legumă vă place: dovlecei, roșii, broccoli, ciuperci etc. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de quiche cu zucchini sau dovlecei, potrivită pentru orice masă și orice ocazie.

Pastă de ardei copți cu usturoi și muștar (pentru iarnă)

Pasta de ardei copt este o alegere delicioasă alături de o friptură sau pur și simplu, servită pe pâine. Se face foarte ușor și poate fi păstrată foarte bine peste iarnă, în borcane.  Dacă ați copt o cantitate mai mare de ardei pentru iarnă sau pentru zacuscă, păstrați și pentru această rețetă. Merită să o încercați și vă asigurăm că vă va cuceri de la prima gustare!  Pasta de ardei copt seamănă destul de mult cu un sos și poate fi servită în orice combinație. 

Gogoșari în sos de roșii pentru iarnă

Este momentul perfect pentru a pregăti conservele pentru iarnă. Fie că vorbim despre fructe sau legume, mai toate s-au copt în această perioadă și sunt gata să fie transformate în compot, dulceață, gem, murături, sosuri sau zacuscă.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă și delicioasă, de gogoșari în sos de roșii, la borcan. Se păstrează foarte bine pe tot parcursul iernii, iar gogoșarii nu se vor înmuia, ci vor avea o textură crudă. 

Salată marocană cu năut

Salatele sunt întotdeauna o idee bună, rapidă și sănătoasă pentru o masă. Chiar dacă noi obișnuim să le consumăm ca garnitură lângă o friptură, există salate atât de sățioase, încât nu mai ai nevoie de nimic altceva pe lângă.  Astăzi vă propunem o rețetă ușoară și sănătoasă de salată marocană. Conține quinoa, morcov și alte ingrediente nemaipomenite pentru sănătate. De asemenea, puteți adăuga carne sau ouă fiarte, dacă doriți să o faceți mai consistentă.   

Salată Nicoise

Salata Nicoise este o salată extrem de gustoasă și sățioasă, care a devenit populară în toată lumea. Este simplu de făcut și poate fi adaptată gusturilor și nevoilor fiecăruia.  Așa cum se întâmplă în mod obișnuit când un preparat culinar capătă popularitate, apar, inevitabil, o mulțime de variante de rețete, care mai de care mai originale. Este și cazul salatei Nicoise, care se prepară ușor diferit în funcție de zonele geografice și de specificul bucătăriei în care este gătită.  Rețeta pe care v-o propunem noi astăzi este una universală, dar pe care o puteți adapta și voi, în funcție de preferințe, adică puteți adăuga ingrediente în plus sau în minus față de cele recomandate în rețetă. 

Vită Stroganoff - rețeta originală

Dintre toate rețetele cu carne de vită, Stroganoff este una dintre cele mai apreciate și mai gustoase. Și pe bună dreptate! Rețeta aceasta datează de la sfârșitul anilor 1800 și are o poveste cel puțin interesantă.  Un bucătar a câștigat un concurs de gătit în Rusia cu această rețetă de carne de vită. Cel care a consacrat-o era bucătarul personal al contelui Pavel Stroganoff, de aici și numele rețetei care a rămas același până astăzi.  Există mai multe modalități de a face vită Stroganoff, o mulțime de rețete au apărut pe parcurs. Principiul este același, doar că ingredientele sunt ușor diferite. De exemplu, unele rețete nu conțin muștar, altele nu conțin sos de roșii etc. Noi vă prezentăm astăzi o rețetă completă, delicioasă, pe care merită să o încercați măcar o dată. 

Ciuperci murate

Ciupercile sunt o legumă delicioasă în orice combinație. Există atâtea feluri de ciuperci și și mai multe moduri de a le găti, încât nu ai cum să te plictisești de gustul lor. Dacă nu ai încercat niciodată ciupercile murate, trebuie să o faci! Sunt delicioase, se păstrează foarte bine peste iarnă și se potrivesc alături de orice mâncare. Puteți mura orice tip de ciuperci vă plac, dar ghebele și pleurotus se păstrează cel mai bine. 

Salată de paste cu ton

Salatele și pastele ne scot din încurcătură de fiecare dată când vrem să pregătim o masă rapidă și delicioasă. Iar când le combini în același preparat, rezultatul nu poate fi decât unul delicios.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi exact asta face: este o combinație de salată cu paste, o salată de paste mai exact, pe care o puteți servi rece sau caldă. 

Salată picantă de cartofi cu piept de pui

Cartoful, cea mai versatilă și ieftină legumă, poate fi integrat într-o mulțime de rețete. De la banalul piure și clasicii cartofi prăjiți, până la salate sau rețete mai complexe.  Rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una foarte simplă, dar delicioasă. O salată sățioasă, pe care o puteți servi caldă sau rece, cu sos iute și bucățele de brânză Gorgonzola. 

Piept de curcan cu ierburi aromatice

Pieptul de curcan este una dintre cele mai sănătoase și sățioase cărnuri. Este ideal mai ales în curele de slăbire, pentru alimentația copiilor sau dacă vreți să mâncați sănătos.  Carnea de curcan are nevoie de mai mult timp de gătire, la foc mic, și răbdare, pentru a obține o friptură ca la carte. Astăzi vă propunem o rețetă de friptură de curcan la cuptor, cu vin și ierburi aromatice. Se face ușor și tot ce aveți de făcut este să pregătiți marinata și să o verificați din când în când, în timp ce este la cuptor.

Dressing cu avocado și iaurt pentru salată

Principalul defect pe care îl au salatele este faptul că sunt fade și lipsite de gust. Atunci când pui la un loc doar frunze de salată, de diferite tipuri, este nevoie de un sos gustos și consistent pentru a pune salata în valoare. Din acest motiv, multora nu le place salata și spun că nu are gust.  Un dressing corect pentru salată se face separat, amestecând ingredientele și abia apoi turnând sosul peste salată. De cele mai multe ori, ne grăbim și adăugăm separat condimentele, uleiul, oțetul sau zeama de lămâie peste salată, fără să ținem cont de proporții. Aceasta este una dintre greșelile cele mai comune atunci când preparăm o banală salată.  Astăzi vă propunem un dressing sățios și foarte gustos, din iaurt și avocado, dens și cremos, care pune în valoare orice salată. Din cantitățile recomandate veți obține un dressing pe care îl puteți folosi de 2-3 ori și puteți să-l păstrați câteva zile la frigider. 

Salată de quinoa cu spanac și roșii uscate

Quinoa este genul de ingredient care a apărut de nicăieri și a câștigat o popularitate incredibilă. Este foarte gustos, sățios și versatil și poate fi integrat într-o mulțime de rețete, de la deserturi până la salate și preparate mai complicate. Quinoa este o sursă importantă de proteine și vitamina E, așa că o salată de quinoa este perfectă pentru cină sau pentru o masă rapidă. Astăzi vă propunem o salată ușoară și rapidă de quinoa cu spanac și roșii uscate, delicioasă și hrănitoare. 

Salată de ciuperci cu maioneză și usturoi

Ciupercile sunt unele dintre cele mai sănătoase și mai versatile legume. Sunt pline de vitamine și nutrienți, o sursă excelentă de proteine vegetale și pot fi gătite în atât de multe feluri, încât nu ai cu să te plictisești de gustul lor.

Scăricică de porc marinată în bere

Există o vorbă din popor care spune că ”cea mai bună legumă este porcul”. Mai în glumă, mai în serios, carnea de porc, coastele în special, reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate. Iar atunci când sunt marinate și pregătite la cuptor, este aproape imposibil să te abții. Coastele sau scăricica de porc pot fi preparate într-o mulțime de moduri, însă de departe cea mai inspirată alegere este să le marinați mai întâi, apoi să le gătiți la foc mic. Carnea va deveni suculentă, nu se va usca deloc, iar rezultatul final vă va face să vă lingeți pe degete. Secretul pentru scăricica de porc marinată în bere constă în răbdare și timp în care să lăsați carnea să se marineze și aromele să se îmbine. Scăricica de porc marinată în bere este genul de preparat cu care vă veți impresiona prietenii sau musafirii. Crusta o va face să arate irezistibil și să nu vă puteți opri la o singură porție.

Maioneză vegetală de casă - cea mai simplă și rapidă rețetă

Maioneza este un ingredient nelipsit din bucătărie, dacă ne gândim numai la salata de vinete, salata de boeuf, ouă umplute sau salată de țelină. Însă, dacă țineți post sau nu vă plac ouăle, sau pur și simplu vreți o variantă vegetariană pentru maionează, această rețetă este foarte potrivită. Maioneza vegetală sau maioneza de post se face foarte ușor, acasă, iar avantajul este că știți ce puneți în ea, spre deosebire de cea din comerț. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și, poate cel mai important, un mixer vertical.

Salată de țelină cu morcov și maioneză

Salata de țelină cu morcovi și maioneză este extrem de gustoasă și sănătoasă, se prepară repede și este foarte versatilă. Poate fi servită într-o mulțime de feluri, de la aperitiv, până la garnitură și este ideală în sezonul rece, când rădăcinoasele sunt la îndemână în piețe și supermarketuri.

Burger de somon cu rozmarin

Un sandvis sanatos si gustos pentru mese in fuga.

Salata cu pui, avocado si bacon

Un pranz complet intr-o simpla salata.

Dressing cu mac, pentru salata

Poti adauga un plus de savoare salatelor tale cu acest dressing special.

Vita Stroganoff

Carnea de vita este intotdeuna o alegere buna, iar reteta de mai jos se poate servi cu paste sau garnitura de orez.

Supa de pui cu orez salbatic

Supa perfecta din serile reci de iarna.

Cotlete de porc cu miere si mustar

Usor de prepatat, aceasta reteta este perfecta pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Salata cu pere si branza Roquefort

Gata in numai 30 de minute, aceasta salata poate fi un pranz usor, dar sofisticat.

Kedgeree - mic dejun englezesc

Kedgeree este un mic dejun englezesc, insa poate fi consumat fara probleme si la pranz sau la cina. Reteta de mai jos este carianta rapida a clasicului preparat.