Pasta de peste cu maioneza
Pasta de peste cu maioneza retete: cum gatesti pasta de peste cu maioneza si cele mai gustoase retete de pasta de peste afumat, piept de pui cu maioneza, salata de hering marinat cu maioneza, cartofi cu maioneza, salata piept de pui cu maioneza si ceapa, pasta primavera jamie oliver, limba cu maioneza si hrean, oua umplute fara maioneza, ciorba de peste, saramura de peste macrou.Grisine cu pasta de ton si sunca
Pasta de ton: 3 lg maioneza, 100 g ton, scurs de ulei, 1 lg capere, 1-2 lg zeama de lamaie, sare, piper.Grisine, sunca (prosciutto)
Pastă de pește cu maioneză
Cauți un aperitiv simplu și rapid, perfect pentru orice moment? Încearcă această rețetă ușoară de pastă de pește cu maioneză. Se face rapid și ai nevoie de doar câteva ingrediente.Fie că o pui pe pâine prăjită, biscuiți sărați sau legume crude, această pastă cremoasă și gustoasă va fi cu siguranță pe placul tuturor.
Pasta de peste crud si afumat
Ingrediente:- 1 kg cod fiert si dezosat;- 2 pesti afumati (macrou sau hering), curatat de piele si oase;- 500 gr macrou/hering marinat,- 3-4 linguri de maioneza de casa (1 ou si aproximativ 100 -150 ml ulei);- 3-4 linguri de iaurt;- 100 gr unt;- sare si piper dupa gust.
Pasta delicioasa de peste
2 conserve peste in ulei (sardine, ton), 100 g unt, sare , piper dupa gust, zeama lamaie, 1 ceapa mica
Salata de cartofi cu peste afumat
8 cartofi,4 oua,200 g peste afumat (eu am avut macrou),2 cepe,maioneza,sare,ulei,otet.
Salau cu sos de maioneza si cartofi
1 kg salau, 1 ceapa, 1 morcov 2 cartofi mai mari, Pentru sosul de maioneza: 2 oua, 100 g ulei, 100 g smantana,
File de peste
Pentru 4 portii: 2 felii de paine integrala, 4 linguri parmezan ras, 2 linguri patrunjel verde tocat, 500 grame fileu de peste (orice peste alb, eu am folosit file de calcan), 4 linguri iaurt, 4 linguri maioneza, 2 lingurite mustar de Dijon.
Salata de crochete de peste cu ceapa si sos de maioneza- Reteta casei
300 g peste dezosat 1-2 cepe o felie de paine un ou faina sare, o legatura de marar o lamaie pentru sosul de maioneza : un galbenus fiert un galbenus crud 2 lingurite de mustar jumatate de lingurita hrean in otet zeama de lamaie ulei
Peste Surpriza
500 gr.cartofi 250 gr.ton din conserva in ulei sau natural maioneza 2-3 catei usturoi sare si piper Pentru a decora: maioneza castraveti murati in otet sau saramura
Peste cu maioneza
500 g file salau maioneza zeama de lamaie, sare, piper alb dupa gust, masline pentru ornat 1-2 fire de ceapa verde tocata marunt sau putin usturoi.
Pasta de salau
Un peste salau un morcov o ceapa 2-3 catei usturoi boabe de piper enibahar,foaie de dafin,. 200 ml otet 300 ml apa Pentru pasta: 50 ml ulei piper macinat nucsoara macinata,sare dupa gust
Creveti pane cu sos de maioneza cu usturoi
500gr creveti(eu nu am gasit Jumbo asa ca am cumparat ce aveau) 2 oua sare,piper putina faina Pentru maioneza -2 galbenusuri -ulei -sare -zeama lamaie -usturoi pisat
Salata cu peste afumat
sfecla rosie 3-4 buc mediicartofi - 4-5 buc mediioua - 2 bucceapa - 1 buc mediescrumbie la saramura 1-2 buc mediimaioneza
Salata de ton si ceapa cu maioneza din cartofi
2-3 cartofi2 cepe2 conserve de peste (ton) in apa1-2 lingurite mustar1 lingurita zeama de lamaie2 linguri apa foarte receUlei, sare, piper
Salata de cruditati cu atun si sos de maioneza cu pasta de rosii
3 feluri de salata -verde rosie si creata 1 lingura de morcov razalit 1 lingura de fire de soia 1 lingura de sfecla rosie razalita 1/2 rosie 1/2 ardei 1 conserva de ton 1 ou fiert 2 felii de sunca presata Pentru sos 1 lingura de maioneza 1 lingur de pasta de rosii
Ou~a umplute cu past~a de ton si maionez~a
8-10 ou~a fierte 1 ceap~a mare 2-3 c~atei de usturoi 1 cutie mare de ton ^in ulei de m~asline maionez~a piper p~atrunjel suc de l~am^aie cepsoar~a
Salata cu file de hering
File hering5 cartofi3 morcovi1 sfecla rosie1 ceapaMaioneza1 ouSarePiper
Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume
Peste 1kg (cod sau merluciu), 2 cepe, 2 morcovi 2 adei grasi, pasta de gogosari, 5 catei de usturoi, sare piper zeama de lamaie, ulei, o cana de vin alb o cana suc de rosii.
Marinata de peste (fitofag)
1 kg peste (fitofag) 5 morcovi 1 telina 2 pastirnaci 2 cepe mari 1-2 pahar ulei (100ml) 1-2 otet de mere cu miere (otet de vin) sare piper boabe foi de dafin 1 borcan rosii in bulion (pasta de tomatae)
Plachie dobrogeana (din crap sau alt peste)
1,4 kg Crap (sau alt peste) fara cap3 cepe100ml ulei Arpis100ml pasta de tomate2g boia de ardei100ml vin alb3g usturoi2g piper macinat4 foi de dafin500g rosii proaspete50g patrunjel verdesare
Salata Flori de liliac
2 cutii de conserva de peste in ulei (am folosit o conserva de ton si una de sardina)2 cartofi potriviti2 morcovi mai mari sau3 mai mici5 oua fierte250 g branza (am folosit ascaval)300 g maionezacateva caperecateva maslinesarepiperotet balsamiczeama de la 1/2 lamaiecateva fire de patrunjel verde
Salata de scrumbie cu sfecla
1 scrumbie marinata, dezosata, 2 cartofi mijlocii, fierti, 2 morcovi, fierti, 1 ceapa, tocata marunt, 2-3 oua fierte, 2 sfecle mijlocii, fierte, maioneza.
Chiftele De Peste Cu Hrean Si Lamaie
Serveste aceasta reteta cu legume trase la tigaie sau salata pentru o masa sanatoasa pentru doi.
Fillet de peste cu bacon afumat, lemon mayonnaise si sparanghel
Ingrediente:- 4 fileuri de peste (cod, haddock, monkfish) a cate 200g fiecare- 2 crengute de rozmarin, frunzele rupte si tocate fin- coaja rasa si sucul de la doua lamai- piper negru, macinat- 10-12 felii de bacon afumat (depinde cat de mari sunt fileurile si va orientati cat bacon trebuie) sau pancetta- ulei de masline- 4 linguri maioneza- 2 buchete marisoare de sparanghel
Peste in sos de rosii cu vin
1 kg peste 100 g ceapa rosie 100 ml ulei de masline 600 g rosii 70 ml vin alb sec Putina faina ( facultativ) 1/2 legatura verdeata 50 g pasta concentrat de tomate Cateva foi de dafin Boia dulce Un praf de curry Cimbru Piper Condimente pentru peste Cateva felii de lamaie Cativa catei de usturoi
Penne cu masline si peste
2 bucati potrivite de peste (macrou, hering)300 g paste60 ml ulei100 g masline (eu am folosit din acelea maro)1 ceapa albaI ceapa rosiePasta de tomate sau o cutie cu rosii in bullionCativa catei de usturoiCimbruMenta proaspata tocatabusuiocCondimente pentru paste1 pahar vin alb sau supa de carneParmezan ras
Chiftele Thailandeze De Peste
Un preparat usor si picant, pe care il poti pregati ca aperitiv sau starter.
Pasta de ton
1 conserva de ton in ulei 1 ceapa mica rosie suc de lamaie dupa gust sare, piper un cartof mic, fiert
Macrou in sos de rosii
2 bucati mari de macrou2 cepe mari2 capatani de usturoi1 cana de vin½ cana de apaPasta de rosii dupa gust4 felii de lamaiFoi de dafinBoabe de piperCondimente pentru pestePatrunjel verdefaina
Peste Alb la Cuptor in Felii de Costita Afumata
6 fileuri de cate 200 gr. de peste alb de circa 2,5 cm grosime frunzele de la doua fire de rozmarin proaspat coaja rasa de la doua lamai 20 de felii de costita afumata sau de pancetta 2 linguri de ulei de masline piper proaspat macinat sos de maioneza sau de mustar pentru servit
Saramura de peste cu fructe de mare
Saramura de peste:1 rosie, 1 ardei gras, 1 ceapa, 1/2 ardei iute, 2 linguri pasta de rosii, file de cod, sare, piper, busuioc, patrunjel, ulei de masline.Creveti si Surimi:3-4 catei de usturoi, creveti, surimi, ulei de maslineCiuperci sote:ciuperci, unt, patrunjel, sare,piper
Spaghete cu sos de peste
un pachet de spaghete de 400 g 3 cutii de ton de peste sare boia piper ulei 1 ceapa 1 morcov 1 ardel galben jumate de ardel rosu oregano si busuioc pasta de rosii sau bulion
Avocado umplut cu ton
1/2 ceapa rosie, 1 conserva ton (200 g), 1/2 dl smantana groasa, 1/2 dl maioneza, sare, piper, 4 frunze da salata, 1 rosie, 1 ou fiert tare, 2 avocado mari, suc de lime sau lamaie, masline, patrunjel
Peste Cu Tartar Si Salata De Cereale
1 ou 150g arorut 1 lingurita de turmeric 1 lamaie - coaja rasa, plus 2 linguri de suc lamaie 280g iaurt grecesc dregresat 2 linguri de maioneza degresata 16 castraveciori, fin tocati 2 linguri de marar tocat, plus crengute, pentru a servi 2 linguri capere, clatite, scurse, tocate 200g cuscus 1 lingurita patrunjel 1/2 ceapa rosie, taiata in felii subtiri ulei de floarea soarelui 8 x 110g file de peste felii de lamaie, pentru a servi
Somon Cu Soba Noodles
1 lingurita pasta de wasabi 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura sos soia 1 lingura ulei cu ardei iute (eu am pus ulei obisnuit si o lingurita de sos de chili thailandez) 1 lingura sake 2 fileuri de peste
Chiftele de somon cu capere
800 g somon proaspat 2 frunze dafino legatura marar proaspat, tocat fin500 ml lapte600 g cartofi noi, curatati si taiati cubuletesuc de la 1 lamaie4 linguri maioneza1 lingurita mustar Dijon4 linguri caperefaina - pt modelat
Salata de andive cu surimi
1-2 andive200 gr boabe porumb7 batoane surimi1 salata verde mica1/2 legatura patrunjelulei de maslinezeama de lamaieIngrediente Maioneza2 oua150 ml ulei1 lamaie1 lingura mustarsare,piper
Maioneza îngrașă? Câte calorii are o lingură de maioneză
Te întrebi dacă maioneza îngrașă? Află exact câte calorii are o lingură de maioneză și cum se compară cu alte alimente. Înțelege mai bine impactul asupra dietei tale!
Chiftele cu somon
800 g somon proaspat (eu am facut cu inghetat ca e mai ieftin)2 frunze dafino legatura marar proaspat, tocat fin500 ml lapte600 g cartofi noi, curatati si taiati cubuletesuc de la 1 lamaie4 linguri maioneza1 lingurita mustar Dijon4 linguri caperefaina - pt modelat
Pangasius cu legume
5oo g pangasius morcovi conopida cartofi ceapa usturoi 2 rosii mici foaie de dafin pasta de ardei pasta de rosii vegeta ulei
Saramura boiereasca de crap
un crapardei rosuardei iutemalai Arpisrosiiceapa albausturoiboia dulcepatrunjelputin ulei Arpispasta de ardei kapia Ferma noastrasarepiper
Gulyas de peste
ceapa,600 g cartofi,boia de ardei,1 ardei verde,1 rosie,2 catei de usturoi,500 g file de somn curatat de pielita,pasta de ardei iute (Piros arany),1 cub de ciorba de peste,ulei sau untura.
Supa delicioasa de peste
1kg peste (somotel, salau), 2 morcovi, 2 cartofi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 2 cepe, zeama lamaie, 1/2 cescuta ulei masline, sare
Pasta de oua
2-3 oua tari fierte proaspat 2-3 cepusoare verzi taiate marunt putin ulei 1-2 linguri maioneza 1/2 lingurita de mustar -nui obligatoriu
Peste delicios la cuptor
1,500 kg peste, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 2 cesti zeama, 2 linguri branza rasa, sare.
Mancare de peste
1,5 kg peste ( proaspat sau inghetat)500 - 600 g de ceapa5-6 morcovi4-5 rosiiscortisoaracoriandrucuisoare
Gazpachuelo malague~no
300 grame de creveti 300 grame scoici 2 cartofi maioneza (dupa gust) sare 1,5 l de apa
Cruditati cu maioneza
2 morcovi1 telina1 sfecla rosie1 mar1 ardei graspatrunjel verdefrunze de telinasare,piper1-2 linguri zeama de lamaiemaionezaPentru maioneza:2 galbenusuri1 lingurita mustar250 ml uleisare, zeama de lamaie- dupa gust