Ciorbe de iarna

Ciorbe de iarna retete: cum gatesti ciorbe de iarna si cele mai gustoase retete de muraturi in saramura pentru iarna, tipuri de ciorbe, feluri de ciorbe, ciorbe de post, ciorbe de pui, ciorbe de toamna, supe ciorbe de post, ciorbe de post retete, ciorbe de post gustoase, ciorbe si supe de post.

Rosii cu ardei pentru ciorbe

5 kg de rosii un kg de ardei gras o radacina de hrean 3 legaturi de patrunjel 1/2 kg zahar 1/4kg sare grunjoasa 10 pastile de aspirina

Zarzavat pentru iarna fara conservant

1/2 kg patrunjel radacina cu tot cu frunze, 1/2 kg telina radacina cu tot cu frunze, 1 kg ardei gras verde, sare, 2 kg rosii

Verdețuri păstrate pentru iarnă

Află cum să păstrzi verdeturile proaspete pentru iarnă. Descoperă diferite metode de conservare, de la uscare la congelare, află despre verdeturile potrivite pentru păstrare, și încearcă rețete delicioase cu verdeturile conservate.

Dieta de iarnă. Cum să slăbești eficient în sezonul rece

Iarna, kilogramele se acumulează mai repede și sunt mai greu de dat jos. Cu toate acestea, există soluții dacă vă doriți să slăbiți în sezonul rece.

10 alimente care te ajută să slăbești iarna

Unele alimente sunt aliații noștri atunci când vrem să slăbim și ne ajută să pierdem în greutate fără prea mare efort.

Dieta cu nuci te ajuta sa revii in forma dupa sarbatorile de iarna

Daca ai incercat toate dietele posibile si nimic nu a mers, iti recomandam dieta cu nuci. Marele avantaj al acestui regim este ca vei reusi sa slabesti un kilogram pe zi, in timp ce organismul primeste necesarul de antioxidanti, acizi grasi omega 3, proteine si fibre.

Țuica fiartă vs. vin fiert - care este alegerea ideală pentru iarnă?

Când temperaturile scad, două băuturi tradiționale sunt preferate de români: țuica fiartă și vinul fiert. Ambele sunt opțiuni excelente pentru a te încălzi în zilele reci de iarnă. Totuși, alegerea ideală depinde de preferințe și de context. Hai să le comparăm.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Lușcoș cu fasole - rețeta tradițională

Lușcoș cu fasole este o mâncare tradițională românească. De fapt este o rețetă ardelenească de inspirație ungurească.Aceasta rețetă simplă și hrănitoare este perfectă pentru oricine dorește să gătească un preparat rapid și gustos. Mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare acasă.

Compot de căpșuni. Rețeta simplă și rapidă pentru iarnă

Descoperă rețeta simplă și rapidă pentru un delicios compot de căpșuni, îmbogățit cu o aromă naturală de vanilie.

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Compot de dovleac pentru iarnă

Toamna, dovleacul plăcintar este vedeta. Poate fi inclus într-o mulțime de deserturi, rețete și este delicios și savurat ca atare, copt, cu puțin zahăr. Încă mai puteți profita de aroma lui și să-l transformați în diferite preparate gustoase.  Și dacă v-am prezentat deja o rețetă de dulceață de dovleac, nu putea lipsi și compotul. Un compot aromat, parfumat, delicios și ușor de făcut. Puteți adapta cantitățile la câte borcane vreți să vă iasă și puteți limita cantitatea de zahăr, dacă nu vreți un compot foarte dulce.

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Rosii cherry la borcan pentru iarnă

Învață cum să pregătești roșii cherry la borcan pentru iarnă. Menține gustul vibrant al verii în mâncărurile tale, cu rețeta de roșii cherry la borcan.

Gogoșari pentru congelator. Rețeta ideală pentru iarnă

Gogoșarii sunt delicioși și ideali pentru multe preparate de iarnă. Dacă vrei să te bucuri de gustul lor și în sezonul rece, îți recomand să îi congelezi corect. Iată o rețetă simplă și eficientă pentru a păstra aroma gogoșarilor proaspeți.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Cum să congelezi corect fructele de pădure și să le păstrezi proaspete pentru iarnă

Fructele de pădure sunt gustoase, sănătoase și pline de vitamine. Problema e că sezonul lor e scurt, iar iarna ne uităm cu jind la rafturile din supermarket unde prețurile sunt mari, iar gustul nu mai e același. O soluție simplă și eficientă este congelarea! Așa ne putem bucura de ele tot anul, fără să pierdem din nutrienți sau savoare.

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare

Fasole verde la borcan pentru iarnă

Este perioada ideală pentru a ne ocupa de conservele pentru iarnă. Legumele și fructele românești s-au copt, așa că astăzi vă propunem o rețetă de fasole verde (sau galbenă) la borcan, pe care o puteți păstra peste iarnă.  Puteți folosi fasole verde, galbenă, fideluță sau fasole grasă și puteți alege să nu o opăriți înainte, dacă vreți ca fasolea să se păstreze cât mai crudă. Trebuie însă să știți că fasolea opărită se păstrează mai bine, iar fasolea crudă are nevoie să fie depozitată într-un loc cu temperaturi mai scăzute, cum ar fi un beci sau pivniță.

Ciorbă de pui cu borș

Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă.  Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc.  Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele. Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Ciorba cu varza

- o varza mica- o ceapa alba- un morcov- 300 gr carne de pui- o lingurita de boia- 4-5 linguri de ulei- o legatura de patrunjel- cateva crengute de cimbru (verde sau uscat)- 2 oua- 200 gr smantana- 3-4 litri de apa

Ciorbă din aripi de curcan

Cirobele sunt alegerea preferată pentru un prânz sănătos și gustos a românilor. Se pot face într-o mulțime de feluri, cu sau fără carne, dulci sau acre. Cele mai gustoase rămân însă ciorbele de carne, acrite cu puțin borș.  Ciorba de curcan, în special, este un extrem de gustoasă și sănătoasă. Aripile de curcan dau un gust nemaipomenit ciorbei, mai ales dacă folosiți carne de curcan de țară. Dar vă asigurăm că veți obține o ciorbă delicioasă și cu carne cumpărată. 

Sfecla conservata cu chimen

3 kg sfecla, 6 lg zahar, otet, sare, chimen, aspirina

Gem

Gem de mere pentru iarnă

O rețetă foarte ușoară și delicioasă de gem de mere. Vezi ingredientele si modul de preparare.

Ulei cu chili

200 ml ulei de floarea soarelui 10 ardei iuti uscati

Pasta de rosii cu bulion

10 kg rosii 200 g zahar 2-3 crengute busuioc sare

Gulyas de peste

ceapa,600 g cartofi,boia de ardei,1 ardei verde,1 rosie,2 catei de usturoi,500 g file de somn curatat de pielita,pasta de ardei iute (Piros arany),1 cub de ciorba de peste,ulei sau untura.

Sirop de afine pentru iarnă

Sirop de afine, dulce-acrișor, delicios pentru a fi savurat cu apă minerală sau pentru a fi pus la prăjituri și deserturi.

Ciorbă de burtă ardelenească

Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie. 

Mere rase conservate

4 kg mere, 10 lg zahar, scortisoara, putin conservant, 1 lingurita sare de lamaie

Zarzavat de gogosari

5 kg gogosari, 500 ml ulei, 3 lg sare

Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare.  În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata.  Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă.