Ciorbe de iarna

Ciorbe de iarna retete: cum gatesti ciorbe de iarna si cele mai gustoase retete de muraturi in saramura pentru iarna, tipuri de ciorbe, feluri de ciorbe, ciorbe de post, ciorbe de pui, ciorbe de toamna, supe ciorbe de post, ciorbe de post retete, ciorbe de post gustoase, ciorbe si supe de post.

Ciorba de fasole verde cu leustean

un litru de supao ceapa mica200 gr fasole verde3 linguri zarzavat pentru iarna1 lingura de leustean4 linguri de smantanasare si piper

Verdeturi pastrate pentru iarna

frunze de patrunjel,marar,tarhon,leustean,telina

Bors de legume de post

Pentru 6 portii:jumatate de telina1 ceapa1 patarnac1 radacina de patrunjel2 morcovijumatate de ardei capia2 cartofi3 linguri de zarzavat pentru ciorbe – puteti pune condimente pentru supe sau ciorbe daca nu v-ati pus zarzavat pentru iarna )3 ramurele de cimbru proaspat – puteti pune uscat daca nu aveti jumatate de legatura de patrunjel3 linguri de ulei300 ml bors – al meu e de casa si e acru bine, puneti dupa gustsare si piper negru

Suc de rosii pentru iarna

3 kg rosii 1 lingura sare 1 lingura zahar

Zarzavat pentru ciorbe si alte mancaruri

3 kg ardei sau gogosari, 5 kg rosii, 1 telina mare cu tot cu frunze, 3 kg morcovi, 1 l ulei, 2 kg ceapa, sare, piper, 1 ardei iute, 100 ml otet, patrunjel

Rosii cu ardei pentru ciorbe

5 kg de rosii un kg de ardei gras o radacina de hrean 3 legaturi de patrunjel 1/2 kg zahar 1/4kg sare grunjoasa 10 pastile de aspirina

Zarzavat pentru iarna fara conservant

1/2 kg patrunjel radacina cu tot cu frunze, 1/2 kg telina radacina cu tot cu frunze, 1 kg ardei gras verde, sare, 2 kg rosii

Luscos cu fasole

1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru

Ciorba de varza cu costite afumate

1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina

Dieta de iarnă. Cum să slăbești eficient în sezonul rece

Iarna, kilogramele se acumulează mai repede și sunt mai greu de dat jos. Cu toate acestea, există soluții dacă vă doriți să slăbiți în sezonul rece.

Ciorba de pui cu multe legume

1/2kg carne pui,morcov,ceaparestul ingredientelor dupa gust

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

10 alimente care te ajută să slăbești iarna

Unele alimente sunt aliații noștri atunci când vrem să slăbim și ne ajută să pierdem în greutate fără prea mare efort.

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Dieta cu nuci te ajuta sa revii in forma dupa sarbatorile de iarna

Daca ai incercat toate dietele posibile si nimic nu a mers, iti recomandam dieta cu nuci. Marele avantaj al acestui regim este ca vei reusi sa slabesti un kilogram pe zi, in timp ce organismul primeste necesarul de antioxidanti, acizi grasi omega 3, proteine si fibre.

Ciorba de salata

150g bacon3 salate2 cepe4 catei de sturoi3 linguri zarzavat (radacinoase)500g smantana4 oua~1 cana orezmarar

Ciroba de potroace

1 tacam de pui1 ceapa mare2 morcovi1 telina1 pastarnac1 cana de orez500 ml bors1 legatura leusteansare

Bors de gogonele

600 gr gogonele3-4 cartofi3-4 morcovi2 cepe1 sfecla rosie frunze de telinaleusteansare, piper, ulei

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Bors de afumatura

600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie

Ciorba de vacuta cu legume

300 g pulpa vitel 1 pastarnac 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 telina mica Suc de rosii Sare Delikat Bors 1 ou Patrunjel Leustean

Ardei copți pentru iarnă, la borcan

Nimic nu se compară cu o salată de ardei copți, pe post de garnitură, fie că vorbim de ardei proaspăt copți sau păstrați peste iarnă. Este momentul optim pentru a coace și conserva ardeii kapia pentru iarnă, fie că alegeți să îi păstrați la congelator sau la borcan. Metodele sunt asemănătoare, modul de preparare nu diferă cu nimic și sunt la fel de gustoși și se păstrează la fel de bine, indiferent cum ați alege să îi păstrați. Ardeii copți puși la borcan au avantajul că pot fi serviți imediat și nu trebuie să așteptați să se decongeleze.

Ciorba din gat de curcan

1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Ciorba de dovlecei cu legume

3 dovlecei mediio ceapa2 morcoviun ardei gras3 rosii coapte50 g orez2 litri apa platasarezeama de la o lamaieleustean

Ciorba din Bucovina (radauteana)

2 bucati piept pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 300 g smantana, 2 oua, 5 catei usturoi, Sare, piper alb, Otet, Ardei iuti

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Compot de dovleac pentru iarnă

Toamna, dovleacul plăcintar este vedeta. Poate fi inclus într-o mulțime de deserturi, rețete și este delicios și savurat ca atare, copt, cu puțin zahăr. Încă mai puteți profita de aroma lui și să-l transformați în diferite preparate gustoase.  Și dacă v-am prezentat deja o rețetă de dulceață de dovleac, nu putea lipsi și compotul. Un compot aromat, parfumat, delicios și ușor de făcut. Puteți adapta cantitățile la câte borcane vreți să vă iasă și puteți limita cantitatea de zahăr, dacă nu vreți un compot foarte dulce.

Ciorba cu perisoare si leustean

200 g carne tocata de miel,2 morcovi, o telina, o radacina de patrunjel, ceapa verde, o cana de orez, smantana, un ousaresuc de lamaieleustean

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

500 gr fasole uscata2 morcovi1 ceapa1 telina3 linguri pasta de tomate50 ml ulei1 ardei gras1 ceapa mai mica pentru calitleustean verdesare, cimbru

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de ciuperci Pleurotus

- 500 gr ciuperci Pleurotus - 2-3 morcovi - 1 ceapa - 150 gr smantana - 100 gr iaurt - 1 galbenus - 1 catel usturoi - sare - piper - patrunjel

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Ciorba de dovlecei cu smantana

- 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici - 1 morcov - 1 ardei rosu - 2 felii de telina - 1 ceapa mica - 100 gr smantana - 2 galbenusuri - sare, piper, boia - patrunjel tocat

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Vinete conservate intregi

5 kg vinete, 3 lg sare, conservant

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorba de macris cu orez

- 300 gr macris (eu am folosit congelat) - 100 gr orez - carne de pui/curcan/porc - 200 gr smantana - 2 galbenusuri - sare/vegeta

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Ciorba de dovlecei a la grec

Avem nevoie de:-2 dovlecei medii-1 morcov-1 ceapa- 1 radacina patrunjel-1 radacina telina mica-2 oua-1 ceasca lapte-1 lamaie-1 legatura de marar-1 lingura ulei-sare, piper-2 l apa

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie