Ciorbe de post gustoase
Ciorbe de post gustoase retete: cum gatesti ciorbe de post gustoase si cele mai gustoase retete de ciorbe gustoase, ciorbe gustoase fara carne, mancaruri de post gustoase, ciorbe de post, supe ciorbe de post, ciorbe de post retete, ciorbe si supe de post, supe si ciorbe de post, retete supe gustoase, aperitive mese festive gustoase.Ciorbă de legume (de post)
Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor. Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc.
Ciorba de post
1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust
Mancare De Mazare Cu Carne
Se poate pregati mazarea de post dupa aceeasi reteta,doar ca nu folositi carne si folositi apa fiarta sau supa de legume. Cand nu doriti sa pregatiti reteta de post o faceti sau cu carne de porc,carne de pasare. Acum am folosit 500 g mazare congelata,o casoleta de pipote si inimioare(sunt dietetice si foarte gustoase) o ceapa, ardei gras,putin morcov,putina telina, lingurita miere de albine,rosii,pasta de tomate,1 catel de usturoi,
Fursecuri cu stafide de post. Ușor de făcut și irezistibil de gustoase
Fursecuri cu stafide de post, rețeta simplă și delicioasă, pe care o poți face chiar tu acasă. Fursecuri fragede și aromate, perfecte pentru orice ocazie.
Supă cu găluște de post
Supa cu găluște poate fi făcută și în varianta de post, din legume. Trebuie să renunțați la oul din găluște, dar acestea vor ieși pufoase și aromate și fără ou.
Borș rusesc de legume
Bucătăriile internaționale sunt foarte bogate în preparate gustoase și sățioase, care au fost împrumutate și în gospodăriile de la noi. Borșul rusesc, care poate fi de vițel sau de legume, este o ciorbă extrem de gustoasă și de simplu de făcut, pe care trebuie să o încercați. Gustul acrișor, ușor iute, se potrivește perfect, mai ales în sezonul rece, pentru a ține la distanță răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă de borș rusesc de legume, care nu este altceva decât o ciorbă clasică de legume, pe care o veți acri cu borș făcut în casă sau cumpărat.
Ciorbă de legume (de dietă)
Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită legumelor proaspete și vă țin de foame până la următoarea masă. Un bol de supă de legume, la prânz, este menaipomenit atât pentru sănătate, pentru sistemul digestiv, cât și pentru siluetă. Atât timp cât ciorba nu conține mult ulei, carne grasă sau paste/ orez din belșug, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siluetă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă. O ciorbă de legume delicioasă, ușor de făcut și pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, plus condimentele preferate: cimbru, foi de dafin, boia etc. O puteți personaliza în funcție de gusturi și vă puteți bucura de ea chiar dacă țineți dietă sau nu.
Ciorbă de dovlecei de post - cea mai simplă rețetă
Ciorba de dovlecei de post este o mâncare simplă, gustoasă și sățioasă. Pe lângă faptul că e sănătoasă și plină de vitamine, se prepară rapid și este accesibilă pentru oricine.
Ciorbă bulgărească, de post
Ciorba bulgarească este o rețetă de post usoară, revigorantă, atât în căldura verii, cât și în zilele răcoroase de iarnă.
6 alimente care arată urât, dar sunt foarte gustoase
Aspectul contează destul de mult atunci când mănânci ceva. Ai putea să treci peste faptul că nu arată bine, dar este gustos?
Ciorbă de burtă de post - rețeta simplă și rapidă
Descoperă rețeta noastră de ciorbă de burtă de post, perfectă pentru cei care țin post dar nu vor să renunțe la gust. Simplă și rapidă, e ideală pentru orice masă.
Platouri deosebite(aperitive gustoase)
sunca,salam,branza,cascaval,snitel din piept de pui, de pui,chiftelute,carnaciori prajiti,rosii,ardei,masline,castraveti
Bors de legume de post
Pentru 6 portii:jumatate de telina1 ceapa1 patarnac1 radacina de patrunjel2 morcovijumatate de ardei capia2 cartofi3 linguri de zarzavat pentru ciorbe – puteti pune condimente pentru supe sau ciorbe daca nu v-ati pus zarzavat pentru iarna )3 ramurele de cimbru proaspat – puteti pune uscat daca nu aveti jumatate de legatura de patrunjel3 linguri de ulei300 ml bors – al meu e de casa si e acru bine, puneti dupa gustsare si piper negru
Ciorbă de fasole boabe de post. Rețeta rapidă și hrănitoare
Ciorba de fasole boabe de post este o rețeta tradițională românească, delicioasă și hrănitoare. Află cum o poți pregăti rapid și ușor.
Supa cu paste de post
3 morcovi, jumatate de telina, 1 ceapa, vegeta, 200 gr paste mici pentru supe, 5 lg ulei, patrunjel
Ciorbica de pastai
Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata
Biscuiti De Post
3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor
Paste rapide si gustoase
5 feliute potrivite de pastrama sau kaiser putin ulei o jumate ceapa o cutie rosii decojite condimente pentru sos (zahar delikat sau sare oregano.) paste (spaghete)
Ștrudel cu fructe de pădure - de post
În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri. Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca.
Supa cu paste si legume
3 morcovi, 1 telina mica, 1 pastarnac, 300 gr paste de post, fara ou, 2 ardei, 1 ceapa, 4 lg ulei de masline, vegeta, patrunjel
Supă cremă de conopidă de post, cu mazăre și usturoi
Supa cremă de conopidă de post, vegană, cu cartofi, mazăre și usturoi, este consistentă, plină de nutrienți și nu în ultimul rând, foarte aromată.
Ciorbă de varză - ideală pentru curele de slăbire
Ciorba de varză este cel mai cunoscut aliment recomandat în diete. Regimul de slăbit pe bază de ciorbă de varză este unul foarte eficient, datorită numărului mic de calorii pe care îl are această ciorbă. Dar o puteți prepara oricând, fără să țineți dietă. Dacă vreți să vă bucurați de o ciorbă gustoasă de varză, o puteți ”înnobila” cu afumătură sau costiță, dar evident că numărul de calorii va crește. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una simplă, de ciorbă de varză cu legume, pe care o puteți adapta. Pornind de la rețeta light, de dietă, puteți să o transformați într-o ciorbă mai sățioasă, călind legumele sau adăugând carne de porc.
Supă cremă de conopidă cu lapte de migdale
Cauți o rețetă de supă cremă delicioasă și sănătoasă? Supa cremă de conopidă cu lapte de migdale este o alegere excelentă. Este sățioasă, plină de vitamine și minerale, și poate fi savurată atât caldă, cât și rece.Rețeta noastră este simplă, rapidă și potrivită pentru întreaga familie.
Ciorbă de sfeclă roșie cu orez
2 sfecle roșii1 rădăcină de pătrunjel1 rădăcină de țelină2 morcovi100 grame orez2 linguri de ulei2 linguri de făină1 linguriță de cimbru uscat1 litru de zeamă de varzăApă (după nevoie)
Salată de vinete cu maioneză de post
Învață cum să prepari o salată de vinete cu maioneză de post, o variantă delicioasă și sănătoasă. Perfectă pentru zilele de post sau pentru un stil de viață vegetarian.
Tocanita De Ciuperci Si Soia - De Post
(3-4 persoane) 2 cepe medii 1-2 morcovi razaliti 1 ardei rosu usturoi patrunjel 300-400 g ciuperci (Champignon) o punga medie de soia cubulete putin bulion ulei vegeta sare piper boia
Prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post
Căutai o prăjitură de post care să fie și delicioasă? Descoperă rețeta noastră de prăjitură cu mere și aluat răzuit, de post. Perfectă pentru orice ocazie, fără compromisuri la gust!
Pulpe gustoase
2 pulpe sare pper ienibahar,cimbru ulei 3 linguri ulei de masline Salata o varza mica 2 cepe versi 2 linguri otet balsamic o lingurita zahar 3 linguri ulei de masline 2 ridichi
Sirop de gutui - 2 rețete simple și gustoase
Sirop de gutui pregătit ușor, în două moduri – clasic sau condimentat, în funcție de preferința fiecăruia.
Ciorba de salata ca la Brasov
4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar
Lușcoș cu fasole - rețeta tradițională
Lușcoș cu fasole este o mâncare tradițională românească. De fapt este o rețetă ardelenească de inspirație ungurească.Aceasta rețetă simplă și hrănitoare este perfectă pentru oricine dorește să gătească un preparat rapid și gustos. Mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare acasă.
Biscuiti de post
Desi postul reprezinta o perioada cu restrictii alimentare, nu inseamna ca produsele pe care le consumam nu pot fi delicioase.
6 alimente pe care să le mănânci în post
Fie ca este Postul Paștelui sau Postul Crăciunului, avem câteva sugestii de alimente care nu ar trebui să-ți lipsească din alimentație.
Prăjituri de post: 20 de rețete delicioase de prăjituri de post
Vă puteți bucura de prăjituri delicioase chiar și în perioada postului. Prăjituri de post cu nucă, prăjituri de post cu mere sau cu gem, clătite de post, gogoși de post - toate pot fi preparate și gustate în această perioadă.
Supă cremă de năut
Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră.
Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă
Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie.
Ciorbita cu afumatura
Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii
Ciorba cu spanac
Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust
Ciorbă de perișoare a la grec
Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră. Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.