O reteta delicioasa, cu sos cremos si peste, pentru un plus de omega-3.

Paste Cu Mazare Si Somon
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 300g spaghete
  • 125g boabe de soia, decongelate
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/2 ardei iute, fara seminte si tocat fin (optional)
  • 1 legatura ceapa verde, taiata felii
  • 125g mazare
  • 350g file de somon, tocat
  • 200ml smantana
  • 2 linguri marar proaspat, tocat

Mod de preparare

1. Se gatesc spaghetele intr-o cratita mare cu apa clocotita si sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se adauga boabele de soia in cratita, in ultimele 3.

2. Intre timp, se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu si se prajeste ardeiul iute (daca se foloseste) si ceapa verde timp de 1-2 minute, apoi se adauga mazarea. Se mai lasa timp de 3-4 minute. Se adauga fileul de somon si se fierbe timp de 4-5 minute, amestecand usor.

3. Se adauga smantana si se lasa la foc mic. Se asezoneaza si se adauga marar.

4. Se scurg spaghetele, oprind un pic de apa. Se adauga pastele peste sos, adaugand un pic de apa in cazul in care este prea gros si se serveste imediat.