Supele cremă sunt o categorie aparte în bucătărie. Se fac foarte ușor și rapid, sunt sățioase și hrănitoare și nu ai nevoie de foarte multă pricepere la gătit ca să îți iasă perfect.

Supa cremă de conopidă este foarte gustoasă și cremoasă, chiar dacă combinația de conopidă cu lapte și smântână poate părea greoaie pentru cei care preferă supele și ciorbele mai light. De aceea vă sugerăm să o serviți cu zeamă de lămâie după gust. 

Supă cremă de conopidă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 kg conopidă
  • 40 g unt/ ulei
  • 1 ceapă
  • 2 lingurițe de făină
  • 1 l supă de pui sau de legume sau apă
  • 250 ml lapte
  • 100 ml smântână lichidă
  • sare
  • piper
  • lămâie pentru servit

Mod de preparare

Topiți untul într-n vas pe foc. Puneți ceapa tocată și căliți-o până când devine aurie. Adăugați buchețelele de conopidă rupte și spălate. Căliți totul câteva minute, puneți sare și piper și cele 2 lingurițe de făină.

Amestecați și adăugați supa fierbinte sau apa fiartă. Lăsați să fiarbă 15 minute sau până când conopida este fiartă. Adăugați lapte și mai fierbeți 10 minute. La final, puneți smântâna lichidă și opriți focul.

Lăsați supa să se răcească și pasați-o cu blenderul. Mai adăugați sare și piper, dacă mai este nevoie. Serviți cu zeamă de lămâie după gust.

Poftă bună!