Retete cu Amidon

Sos Teriyaki - Rețeta tradițională a unui sos de origine japoneză

Sos teriyaki - aflați care sunt ingredientele necesare pentru un sos teriyaki autentic, cum se prepară și cum se păstrează. Este incredibil de aromat și are un gust bogat.

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de cafea, doar că aroma este mai subtilă și, deci, crema este mai versatilă și poate fi folosită la mai multe deserturi sau chiar servită ca atare. 

Lapte prăjit - un desert foarte simplu

Oricât de ciudat sau imposibil ar suna acest desert, el se poate face și este unul foarte gustos, rapid și la îndemână. Ideea de lapte prăjit este, de fapt, un desert făcut din lapte și amidon, niște crochete delicioase, atât pe placul celor mari, cât mai ales potrivite pentru cei mici.

Cremă de șampanie pentru prăjituri

Cremele simple și rapide, cu textură de budincă, sunt perfecte atunci când aveți poftă de ceva dulce, dar le puteți folosi și pentru prăjituri, torturi sau deserturi improvizate pe loc. Crema pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și parfumată. O puteți savura ca atare, cu fructe proaspete, cu waffles, pancakes sau o puteți folosi la prăjituri. Este, așadar, un desert foarte versatil și ușor de preparat.  

Cremă de cocos pentru prăjituri și torturi

Atunci când vine vorba despre deserturi, puteți urma rețete clasice, sau puteți improviza o prăjitură care să se potrivească propriilor gusturi și nevoi. Foile de prăjitură sau blatul clasic pot fi umplute cu orice cremă vă place și, astfel, să obțineți un desert personalizat.  Astăzi vă propunem o cremă de cocos simplă și delicioasă, care de potrivește atât la torturi, cât și la prăjituri. Se face ușor, din ingrediente la îndemână și o puteți folosi în orice combinație vă place. 

Tartă de cocos cu fructe (de post)

Deserturile vegane sau de post pot fi o adevărată provocare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu ele. Oricât ar părea de greu, laptele, ouăle, untul sau frișca naturală pot fi înlocuite foarte ușor cu ingrediente de origine vegetală, pentru a ne putea bucura în continuare de deserturile favorite și în perioada postului.  Astăzi vă propunem o tartă pe bază de cocos, vegetariană, de post, delicioasă și ușor de făcut. Aveți nevoie de câteva ingrediente plus fructe proaspete pentru decor. 

Tocăniță de vită cu cartofi

O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița în general are avantajul că se prepară ușor și nu trebuie să stați pe lângă ea. O lăsați să fiarbă și, între timp, vă ocupați de alte lucruri pe care le aveți de făcut. Sățioasă, delicioasă și din ingrediente la îndemână, tocănița pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect pe post de cină. Nu are nevoie de garnitură, pentru că conține atât carne, cât și legume. 

Cremșnit sau Cremes - rețeta clasică

Cremșnitul este un desert foarte popular în bucătăria românească, în ciuda faptului că este împrumutat, fiind, la origini, o prăjitură împrumutată din patiseria austro-ungară.  Se regăsește și în bucătăria franceză, dar cu denumirea de Millefeuille sau Tort Napoleon, a cărui rețetă v-am arătat-o AICI. Astăzi vom face împreună un cremșnit simplu și delicios, după rețeta originală. Cu cremă vanilată, făcută în casă, și aluat foietaj. 

Ștrudel cu mere și sos de vanilie

Deserturile cu mere și scorțișoară sunt nemaipomenite în orice perioadă a anului, dar parcă în sezonul rece sunt mai bune ca niciodată. Rumenite în cuptor, parfumul lor se răspândește în toată casa și devin irezistibile. Astăzi vă propunem o rețetă de desert tipic bavarez: un ștrudel cu mere, servit cu sos de vanilie cremos și parfumat. Se face ușor și este un desert cu care vă veți impresiona familia sau prietenii. Puteți folosi aluat cumpărat, sau îl puteți face în casă.

Mâncare de gutui cu carne de pui

Gutuile, cele mai parfumate și mai aromate fructe ale toamnei, pot fi transformate atât în deserturi, cât și în feluri principale de mâncare. Dacă sunteți adeptul combinațiilor de gust dulce cu acrișor, atunci trebuie să încercați această rețetă de mâncare de gutui cu carne de pui. Mâncarea de gutui cu pui este o alegerea îndrăzneață și foarte originală. Nu este potrivită pentru toate gusturile, dar cei cărora le plac combinațiile dulci-acrișoare, o vor adora. Folosiți curcuma, curry sau șofran pentru a da o culoare deosebită preparatului. 

Prăjitură Bețivană

Prăjitura Bețivană este un desert deosebit, cu care vă puteți impresiona musafirii. Așa cum probabil ați ghicit, numele prăjiturii vine de la faptul că blatul și siropul conțin alcool. O cantitate mică de alcool, dar suficientă cât să-i dea aromă.  Este vorba de vin roșu și, pentru un rezultat delicios, este recomandat să folosiți un vin de calitate. Va face diferența în ceea ce privește rezultatul final. 

Millefeuille (tort Napoleon)

Bucătăria franceză este una extrem de bogată și ofertantă în ceea ce privește deserturile. Cele mai fine și mai delicate dulciuri provin din patiseria franceză și nu e de mirare că unele rețete au fost incluse în patrimoniul Unesco.  Astăzi vă propunem un desert clasic francez: millefeuille sau tort Napoleon, așa cum mai este numit. Se face ușor, din foi de aluat foietaj și cremă de vanilie amestecată cu frișcă și o puteți prepara sub formă de tort sau porții individuale. 

Parfait de ciocolată albă și vanilie

Deserturile pe bază de cremă și fructe sunt simple și fresh, potrivite pentru orice ocazie. Nu necesită coacere, se pot face într-o mulțime de combinații de arome și sunt delicioase în orice moment. Desertul pe care vi-l propunem astăzi este un parfait de ciocolată albă cu vanilie și fructe de pădure. Este foarte ușor e făcut și garantăm că după ce îl veți gusta, îl veți mai prepara cu diverse ocazii. 

Pui Stroganoff

Derivat de la rețeta de vită Stroganoff, puiul Stroganoff este o rețetă simplă și delicioasă, pe care o puteți prepara cu orice ocazie. În afară de faptul că este o altfel de carne și timpul de gătire diferă, rețeta se face exact la fel. Puiul Stroganoff, la fel ca vita, se servește cu paste fierte, dar îi puteți pune alături și un piure, o porție de orez sau orice fel de garnitură vă place. 

Pui cu susan și sos de soia

Rețetele inspirate din bucătăria asiatică au avantajul că se prepară repede și nu necesită foarte multă grijă sau atenție. În mai puțin de 30 de minute, aveți o masă completă, cu tot cu garnitură, delicioasă și aromată.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte simplă și la îndemână. Singurul lucru care v-ar putea pune probleme îl reprezintă ingredientele, pe care nu oricine le are în casă în mod obișnuit. Pentru că este o rețetă asiatică, și o parte dintre ingrediente sunt specifice bucătăriei asiatice. 

Mousse de fistic

Deserturile pe bază de fistic sunt extraordinar de aromate și de gustoase, ca să nu mai vorbim despre culoarea deosebită pe care o au. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt cu atât mai potrivite.  Atunci când ai mânca ceva bun, dar nu ai chef și timp prea mult de petrecut în bucătărie, o spumă răcoritoare de fistic este tot ceea ce ai nevoie. Se face repede, dar trebuie lăsată la rece câteva ore bune înainte de a fi servită. Este un desert nemaipomenit mai ales vara, pentru că se servește rece și vă ajută să combateți căldura de afară. 

Budincă de lămâie

Chiar dacă nu ești neapărat fan dulciuri, deserturile pe bază de lămâie nu au cum să nu îți placă. Sunt acrișoare și răcoritoare, întotdeauna bine-venite, mai ales dacă nu ai poftă de ceva foarte dulce. Budinca de lămâie este un desert foarte fresh, aromat și simplu de făcut, fără să vă solicite foarte mult timp și efort. Se prepară la cald, în câteva minute și singurul test de răbdare este să așteptați să se răcească pentru a o savura. 

Aranygaluska (găluște de aur) - cel mai bun desert unguresc

Bucătăria ungurească este una extrem de bogată și ofertantă în feluri de mâncare delicioase, dar mai ales în deserturi. Astăzi vă prezentăm o rețetă foarte gustoasă de Aranygaluska, adică găluște de aur. Un desert pe bază de aluat de cozonac, tăvălit prin nucă și servit cu sos de vanilie.  Găluștele de aur au devenit populare în bucătăria din Ardeal mai întâi, dar merită să le încercați, indiferent din ce zonă a țării proveniți. Un desert tradițional și delicios, pe care merită să îl gustați măcar o dată. 

Porc sichuan cu broccoli și caju

Combinația de carne de porc cu sosuri este întotdeauna inspirată. Cu atât mai mult dacă vorbim despre o rețetă de inspirație asiatică, așa cum este și cea pe care v-o propunem astăzi.  Mușchi de porc, broccoli, caju și sos, toate învelite într-o aromă exotică. Rețeta de porc sichuan se face foarte ușor și este ideală atunci când vreți să pregătiți ceva rapid și delicios. O puteți servi cu orez sau simplă, nu are cum să vă dezamăgească. 

Înghețată de ananas

În sezonul cald, nimic nu ne răcorește mai bine decât o porție aromată și delicioasă de înghețată. Iar dacă vorbim despre înghețată făcută în casă, vorbim despre un desert cu atât mai gustos și mai special. Puteți experimenta și transforma în înghețată orice fruct în perioada aceasta. Există o mulțime de rețete de înghețată de casă, unele mai simple, altele mai elaborate. Astăzi vă propunem o rețetă de înghețată de ananas, aromată, delicioasă, care nu se compară cu înghețata din comerț. Este adevărat că necesită puțină răbdare, dar vă asigurăm că merită efortul!

Cheesecake Raffaello

Cheesecake combinat cu Raffaello. Cât de bine sună? Pe cât de bine sună și arată, pe atât de gustos este. Un cheesecake elaborat, care are nevoie de puțină atenție și răbdare, dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul.  Sunt o mulțime de rețete de cheesecake, cu sau fără coacere, mai simple sau mai elaborate. Rețeta despre care vorbim astăzi este una dintre cele mai spectaculoase feluri de cheesecake. O puteți prepara pentru orice ocazie, chiar și pe post de tort aniversar, pentru că este delicioasă și arată senzațional. 

Pavlova cu frișcă și căpșuni

Încă se mai găsesc căpșuni proaspete, așa că rețeta pe care v-o propunem astăzi este un desert delicios, care pare foarte sofisticat, dar este simplu de realizat. Mulți se feresc de deserturile cu bezea, considerând-o o bază pretențioasă și greu de făcut. Nimic mai fals: dacă respectați o regulă simplă și anume focul să fie foarte mic, veți obține o bezea la fel de bună precum cea din cofetărie. 

Chifteluțe hawaiene cu carne de porc

Dacă v-ați plictisit de rețeta clasică de chifteluțe de porc, vă propunem astăzi o rețetă originală, cu aromă exotică. O rețetă de chifteluțe în sos de ananas, dulce-acrișor, ca să dați o notă de originalitate mesei voastre. Dacă nu vă place combinația de mâncare cu sosuri dulci, pe bază de fructe, atunci această modalitate de a servi chifteluțele s-ar putea să nu fie pe placul vostru. În schimb, dacă sunteți adepții combinațiilor originale de gusturi, o să vă placă gustul de chifteluțe cu sos de ananas. 

Cremă catalană cu zahăr caramelizat

Crema spaniolă, sau crema catalană, așa cum mai este numită, este un desert foarte simplu de făcut și de efect. Ca gust și mod de preparare seamănă destul de mult cu crema de zahăr ars, pe care toată lumea o cunoaște, și cu creme brulee.  Crema catalană este un desert foarte de efect și rapid atunci când aveți musafiri. O puteți prepara de seara și pune în recipiente mici și păstra la frigider peste noapte. Va fi nemaipomenită a doua zi, rece, cu puțin zahăr caramelizat deasupra sau un sirop de caramel. 

Budincă de ciocolată cu biscuiți

Ce faci atunci când ai poftă de un desert rapid, cu ciocolată? Prepari o budincă de ciocolată clasică, pe care o pui în valoare cu biscuiți mărunțiți. Desertul pe care vi-l propunem astăzi se face extrem de simplu și de rapid, din câteva ingrediente, dar gustul și aspectul sunt extraordinare. O budincă fină de ciocolată, în contrast cu straturi de biscuiți crocanți.  Sună bine, nu-i așa? Ei bine, nu numai că sună, dar și arată foarte bine, ca să nu mai vorbim despre gust. 

Budincă de vanilie - rapidă și delicioasă

Atunci când ai poftă de ceva dulce și rapid, o budincă de vanilie te poate scoate din încurcătură. Se face repede, simplu și nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente, pe care oricine le are în bucătărie.  În funcție de gusturi și de cât de puternic vreți să fie gustul de vanilie, puteți pune două păstăi în loc de una, sau o linguriță de extract de vanilie.  De asemenea, puteți transforma foarte ușor această budincă în una de ciocolată, adăugând două linguri de cacao. 

Lapte de pasăre - desertul copilăriei

Atunci când te gândești la copilărie, sunt câteva deserturi care îți vin în minte și care te duc cu gândul la perioada aceea. Laptele de pasăre este unul dintre ele, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de apetisant și gustos. Îl preparau bunicile și mamele noastre, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care o puteți face și voi, la rândul vostru, pentru voi sau pentru familie.  Laptele de pasăre este un desert de inspirație franceză, derivat din originalul Ile Flottante. Sub această denumire și cu o formă de prezentare ceva mai sofisticată îl găsiți în cofetăriile franțuzești, dar vă asigurăm că și varianta aceasta este la fel de gustoasă și aromată.

Cartofi dulci la cuptor - crocanți și aromați

Cartofii dulci sunt o alternativă excelentă pentru cartofii obișnuiți. Mai sănătoși, cu mai puține calorii și mai mare valoare nutrițională, cartofii dulci pot fi o gustare perfectă sau o masă în sine.

Budincă de ciocolată - cea mai simplă rețetă

Dacă aveți poftă de ceva dulce, făcut în casă, budinca de ciocolată este exact ce vă trebuie. Se face extrem de simplu, din ingrediente la îndemână, pe care oricine le are în casă. Există multe rețete de budincă de ciocolată, unele mai simple, altele mai complexe. Vă promiteam mai sus că aceasta este una simplă și chiar așa este! Până și un copil o poate face. Budinca de ciocolată este gata în 10 minute și este cel mai potrivit desert pentru o seară de răsfăț. Se poate servi atât caldă, cât și rece și este mult mai gustoasă decât amestecurile instant, la plic. 

Prăjitură Kinder Delice

Atunci când vine vorba despre dulciuri, cu greu găsești pe cineva căruia să nu îi placă ciocolata Kinder, sub orice formă. Dar ce ziceți de o prăjitură inspirată de Kinder Delice? Un desert cu ciocolată și cremă de mascarpone, delicios, cu care îi veți impresiona și pe cei mari, dar mai ales pe cei mici. Copiii sunt cei mai mari fani Kinder, așa că prăjitura Kinder Delice nu are cum să nu fie pe placul lor. În funcție de cantități, o puteți adapta și face sub formă de tort, pentru o aniversare sau o ocazie specială. Vă asigurăm că cei mici vor fi mai mult decât încântați să aibă un tort Kinder în mărime naturală, de ziua lor. 

Cotlet de porc cu ananas

Un mod delicios de a gati carnea de porc, cu sos dulce, care merge perfect langa o portie de orez.

Budinca italieneasca cu lamaie

In Italia, acest desert este cunoscut ca "sbriciolata alla crema di limoni", ceea ce se traduce prin "firimituri in jurul unei creme de lamaie", iar aceasta este cea mai buna descriere a acestui desert cremos si racoros.

tarte cu fructe

o,320 g unt 5 oua 0,800 g faina 0,280 g zahar 1 virf de cutit cu bicarbonat crema de vanilie 1 litru lapte 5 oua 0,250 zahar 0,120 g amidon razatura de lamaie vanilie fructele se aleg in functie de placerea fiecaruia gelatina incolora 2 pliculete

Piept de curcan Shanghai

1 bucata de piept de curcan(1 kg). 3 oua. 2 linguri de sos de soia. 2 linguri de mustar. sare si piper proaspat macinat. amidon ulei pentru prajit(de palmier nehidrogenat). marar si tarhon uscat. susan. 1 kg cartofi,pentru prajit(garnitura).

Prajitura vivi

*Crema de vanilie:* 4 galbenusuri 50g amidon 150 g zahar tos 500ml lapte 100 g unt o esenta de vanilie 1 pachet piscoturi *Sirop*: apa zahar *Spuma de cafea*: 4 albusuri 2/3 linguri zahar 2 pliculete de capuccino LaFesta *Pentru ornat* cacao apa

Rulada cu nutella

4 oua 60g faina 60g amidon 90g zahar 1/2 plic praf de copt coaja de la o lamaie Pt crema: 200g nutella 200g mascarpone

Tort curcubeu etajat

Blat: 400 gr faina 45 gr amidon 1,5 lingurita de bicarbonat de amoniu 1 lingurita sare 450 gr zer (buttermilk) sau 450 ml lapte amestecat cu 2 linguri de otet 6 albusuri 340 gr zahar 190 gr unt 150 gr ciocolata alba(optional) 1 fiola esenta vanilie coloranti alimentari pe cat posibili naturali (Wilton natural sau ScrapCooking.) Crema: 375 gr unt(nu se inlocuieste cu margarina) 450 gr branza tip philadelphia sau mascarpone 240 gr zahar pudra 300 ml frisca 1 fiola esenta de portocale sau lamaie (sau dupa gust)

Tarta si "tartute" cu fructe

Aceasta prajitura se poate face cu orice fel de fructe dupa placerea fiecaruia inclusiv iarna cu fructe din compot. Aluat: 200g faina 100g amidon 100g zahar 50g pesmet 2 oua 200g unt rece Crema: 1 l lapte 200g zahar 4 budinci de vanilie 1 fiola esenta vanilie 500g smantana grasa Glazura: 4 bucati piersici bine coapte 500g cirese 2 plicuri gelatina rosie

Tarta cu visine

Aluat : 100 g faina 20 g amidon 1 ou 1 varf cutit praf de copt 3 g zahar 70 g unt Umplutura : 1 pahar mic de zahar 2 oua Coaja de portocale Coaja de lamaie Zahar vanilat 30 g amidon 1/2 kg branza (eu am pus 250 branza de vaci si 250 crema mai fina) 60 g unt 500 g visine suculente Esenta vanilie Esenta rom 1 lingurita zeama de lamaie Un praf de sare

Creveti si calamari cu legume

4 bucati de creveti 2 bucati de calamar 50 g de brocoli 50 de g de morcovi 50 de g de conopida 2 bucati de urechi de lemn 3 bucati de ciuperci aromate &frac14 ardei Sare zahar amestec de condimente dupa gust 2 linguri vin de orez &frac12 lingurita de ghimbir tocat ulei Arpis supa de legume Usturoi Amidon

Chec Caise & Grana

150g branza Grana Padano - rasa mic 175g unt moale 25g shortening 220g zahar 80g zahar pudra 6 oua mici sau 5 oua mari - la temp. camerei 85g smantana groasa 30g amidon 300g faina pt. prajituri 100~200g caise uscate - taiate marunt (caisele se pot pune si asa simple sau inmuiate intai in lichior de caise - pt. mai multa aroma)

Tort Cu Crema De Cocos Si Capsuni

Blat biscuit: 50 g unt 4 oua marime medie 2 linguri de apa calduta/ametita 100 g zahar coaja de lamiie 100 g faina 50g amidon(Gustin) 2 lingurite praf de copt Pireul de capsuni: 300 g capsuni 3-4 linguri de zahar Crema de cocos: 400 ml lapte de cocos/doza 5 linguri de zahar 30 g linguri amidon(Gustin) 50 g unt Glazura: 225 g zahar 75 g cacao 150 g smintina 175 g apa 7 g gelatina(foi)

Chec tigru

250 gr unt ( margarina),250 gr. zahar,2 plicuri zahar vanilat,un praf de sare,4 oua,250 gr faina,50 gr amidon,1/2 plic praf de copt,75 ml lapte,2 linguri cacao.

Tort cu branza si frisca

3 oua galbenusul si albusul despartite, 150 g zahar, 75 g faina alba, 75 g amidon, 1/4 lingurita praf de copt. Umplutura de brinza/frisca: 4 galbenusuri, 200 g zahar pudra, 1 pachet de zahar vanilat, 1 kg de brinza de vaci (Quark, Speisequark) , zeama de la o lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 2 linguritze de cognac (eu nu am pus), 10 foi de gelatina alba, 500 ml frisca lichida(ar veni 2 1/2 cutii/pahare), gem(gelee) de orice, eu am pus de caise.

Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

500 gr aluat pentru strudel (foi de placinta)1 kg mere1 ou3-4 linguri de pesmet1-2 lingurite de scortisoara1-2 linguri de zahar100 gr zahar pudraPentru sosul de vanilie700 ml lapte200 gr zahar80 gr amidon30 ml esenta de vanilie (sau baton de vanilie 10 gr)

Chec cu nuca de cocos si glazura

240 g margarina250 g zahar4 oua360g faina110g amidon150ml lapte de cocos50g cocoscoaja de lamaie1 zahar vanilat1 praf de copt/1 lingura

Cosulete de bezea cu crema si fructe

1 1/2 cup zahar (cam 340 g)6 albusuri2 tbsp amidon1/4 tsp crema de tartar(tbsp=lingura; tsp=lingurita)

Mousselina de caise

100 g caise (eu am folosit din compot), 100 g lapte, 65 g zahar, 2,5 galbenuse (50 g) - (o sa mai aveti nevoie de 1,5 galbenuse la alta crema, asa ca vedeti cum impartiti unul in jumatati), 16 g amidon, 100 g unt, 5 g gelatina, 55 g frisca lichida.

Prajitura cu branza si zmeura

Aluatul: 250 g faina,2 linguri zahar, 125 g unt moale,1 ou, 1 zahar vanilatUmplutura: 500 Quark/branza de vaci, 300 g zmeura congelata, 180 g zahar, 3 oua, 60 g amidon, 1 lingura coaja de lamaie

Strudel Croco-zemos Cu Visine Si Alune De Post

800g aluat foietaj congelat, un borcan compot de visine fara samburi 720ml sau visine proaspete, 50g zahar, 10g amidon, 100g alune de padure sau fulgi de migdale, zahar pudra.