Retete cu Chimen

Musaca turcească cu vinete și carne, în sos de roșii. Rețeta explicată pas cu pas

Cum se prepară, pas cu pas, musaca turcească cu vinete și carne în sos de roșii, ce ingrediente ai nevoie + câteva trucuri pentru cea mai gustoasă musaca de vinete.

Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai ales în zona Ardealului. Un gulaș autentic se face cu carne de vită sau de vițel, multă paprika (ideal măcinată în casă), cartofi și/ sau găluște.  Puteți renunța la cartofi dacă puneți găluște sau invers. Noi astăzi vă propunem rețeta cu ambele ingrediente, o rețetă autentică și delicioasă și deloc greu de preparat. 

Plăcinte cu varză - de post

Nimic nu se compară cu o plăcintă caldă, tradițională, făcută în casă. Iar dacă rețeta este ușoară, ingredientele la îndemână și o puteți savura oricând, atunci chiar merită încercată! Astăzi vă propunem o rețetă ardelenească de plăcinte cu varză, la tigaie. Se fac foarte ușor, rețeta este asemănătoare cu a plăcintelor cu brânză, numai că acestea sunt de post și pot fi savurate în orice moment din an. Plăcintele cu varză sunt un preparat economic și vor fi pe placul întregii familii. 

Sărățele cu chimen

Sărățelele, simple, cu chimen sau cu condimente, sunt o gustare delicioasă pentru toți membrii familiei. Se fac ușor, sunt potrivite pentru orice ocazie și sunt extrem de crocante și delicioase. În plus, avantajul față de cele cumpărate gata făcute este că știți exact ce puneți în ele și, astfel, le puteți da fără probleme și copiilor.  Astăzi vă propunem o rețetă de sărățele cu brânză de vaci și chimen, foarte simplă și la îndemână. Le puteți prepara atunci când aveți o petrecere aniversară, de sărbători sau pur și simplu, fără să fie vreo ocazie specială. Pot fi păstrate și savurate timp de mai multe zile, în cazul în care pregătiți o cantitate mai mare. 

Rasol de vită la slow cooker

Secretul unei fripturi fragede, suculente și aromate este gătirea lentă, la temperaturi mici. În acest fel, carnea își păstrează culoarea și proprietățile și capătă acea textură despre care spunem că ”se topește în gură”.  Acest efect îl puteți obține gătind carnea la cuptor, la temperatură puțin peste 100 de grade, într-un vas cu capac, pentru 7-8 ore sau într-un aparat de tip slow cooker, dacă aveți așa ceva acasă. Avantajul la aparatul slow cooker este că menține temperatura constantă, până la maximum 100 de grade. De obicei are 3 trepte de temperatură și carnea va ieși perfect, fără să fie nevoie să îi puneți apă sau grăsime. 

Sfeclă cu hrean la borcan, pentru iarnă

Este sezonul murăturilor și al conservelor pregătite pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o rețetă de sfeclă murată cu hrean, perfectă pentru iarnă. Salata de sfeclă murată se potrivește cu orice, mai ales în sezonul rece și este plină de vitamine și antioxidanți.  Pentru a fi pusă la borcan, sfecla trebuie mai întâi fiartă sau coaptă, pentru a se frăgezi. Ambele variante sunt la îndemână, dar sfecla coaptă în cuptor are o aromă mai puternică decât cea fiartă. Așadar, dacă alegeți să puneți sfeclă la murat, vă sugerăm să o coaceți înainte. 

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură

Ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură este genul acela de ciorbă de care te îndrăgostești de la prima gustare. Aromată, sățioasă, puțin picantă și cu gustul inconfundabil de afumătură, această ciorbă tipic ardelenească nu are cum să nu vă placă. Se face simplu, din ingredientele la îndemână și este un fel de mâncare economic, pe care îl puteți prepara oricând, pentru întreaga familie. Puteți folosi orice fel de carne afumată, de porc sau de vită. Trebuie să luați în calcul că dacă alegeți o carne care este doar afumată și nu este gătită în prealabil, trebuie să-i acordați mai mult timp de gătire.  Fierbeți carnea separat, iar când este pe jumătate fiartă, o puteți transfera în oala de ciorbă. Dacă alegeți kaizer sau costiță afumată, acestea nu au nevoie de fierbere prealabilă. 

Tocăniță irlandeză de porc

Ce faci când ai la dispoziție o bucată de carne de porc și nu ai poftă de o banală friptură? Faci o tocăniță irlandeză de porc, cu legume și bere brună.  Tocănița irlandeză este o mâncare care nu lipsește de pe mesele irlandezilor atunci când sărbătoresc St. Patrick's Day. Tocănița cu carne de porc a ajuns să fie populară și în alte bucătării din lume, datorită faptului că se face ușor și este extrem de gustoasă. Carnea de porc fiartă în bere, cu sos și cu legume, alături de o porție de piure de cartofi, este o idee perfectă pentru cină sau prânz, atunci când aveți poftă de o mâncare cu carne de porc. 

File de șalău în crustă de fulgi de porumb

Rețetele cu pește sunt printre cele mai ușoare și rapide idei pentru o masă delicioasă și sănătoasă. Atunci când nu mai știți ce să gătiți, luați un file de pește și pregătiți-l cum vă place: la abur, la grătar, la cuptor sau prăjit.  Dacă vă place peștele pane, în crustă, crocant și aromat, astăzi vă propunem un file de șalău în crustă de fulgi de porumb, perfect alături de o porție de cartofi, dacă vreți un fel de mâncare de tip fish & chips sau cu legume sote.  Puteți înlocui șalăul cu orice alt pește doriți. 

Mancare de varza etiopiana

Sanatos si gustos, acest preparat este extrem de usor de facut.

Salata cu fasole si cuscus

O salata colorata si gustoasa, ce va fi, cu siguranta pe placul tuturor.

Pui Tikka Masala

O reteta aromata, cu carne de pui marinata in iaurt si servita cu sos de rosii.

Supa Enchilada de pui

O supa aromata, servita cu branza Cheddar rasa si tortilla.

Chiftele de curcan cu orez

Fragede si usoare, aceste chiftele merg perfect langa o portie de orez cu sofran.

Kofte de miel - reteta turceasca

O combinatie savuroasa de carne de miel, condimente, oua si caise pe care trebuie sa o incerci macar o data.

Kedgeree - mic dejun englezesc

Kedgeree este un mic dejun englezesc, insa poate fi consumat fara probleme si la pranz sau la cina. Reteta de mai jos este carianta rapida a clasicului preparat.

Fasole mexicana

Fasolea este o mancare comuna in bucataria romaneasca, insa reteta de mai jos are influente mexicane.

Curry de rata cu ananas

Merita sa prepari in casa pasta de curry pentru aceasta reteta saraca in calorii.

Somon condimentat si salsa de ananas

Salsa de ananas se potriveste perfect cu carnea de somon, insa poti folosi, intr-o combinatie la fel de savuroasa, si carnea de pui.

Miel cu quinoa si verdeata

Daca te-ai saturat de friptura clasica de miel, incearca aceasta reteta speciala si plina de arome.

Chilli con carne

Aceasta este varianta rapida a celebrei retete de origine mexicana, asa ca nu vei fi nevoita sa petreci toata ziua in bucatarie.

Gulas De Porc

O reteta picanta, potrivita pentru seri reci in care iti doresti sa lenevesti pe canapea.

Placinta Cu Dovleac, Spanac Si Naut

O placinta vegetariana fantastica, plina de arome, pe care o poti servi la o petrecere sau chiar la o cina in familie.

Placinta Keema

Aceasta reteta este o alternativa la placinta cu branza, foarte gustoasa si satioasa.

Placinta Cu Legume Si Humus

Aluat crocant si legume aromate, pentru o masa, usoara, fara carne, perfecta s-o iei cu tine in zilele cand esti pe fuga.

Macrou Cu Vinete Picante

Pestele nu ar trebui sa lipseasca dintr-o dieta sanatoasa, iar aceasta reteta este speciala si usor de preparat.

Pui Biryani

O reteta savuroasa si foarte aromata, pentru zilele in care simti nevoia de preparate speciale.

Creveti Si Paine Cu Feta

Fructele de mare se potrivesc perfect cu aceasta paine umpluta cu feta.

Gem De Rosii Si Ardei Iute

Un gem dulce, dar putin iute, care se potriveste perfect cu biscuiti de casa si branza.

Ciuperci Murate

Ciupercile murate sunt minunate intr-un sandvis cu branza sau langa o friptura de vita.

Falafel Cu Sos Harissa

O reteta perfecta pentru vegetarieni, dar te poti bucura si tu de acest preparat, langa un sos picant.

Spanac Cu Caju, Chimen Si Cocos

Poti servi acest preparat pe post de salata, pentru o digestie mai usoara, sau langa o bucata de friptura, ca o garnitura speciala.

Rulouri De Carnaciori Cu Branza Si Chutney

Faceti aceasta retete cu branza cheddar rasa si chutney la alegere, pentru o gustare la petrecerile organizate in curte.

Chilli De Vita Cu Ciocolata Neagra

Combinatia de carne cu ciocolata este una surprinzatoare, insa ai putea fi surprins de cat de bine se imbina aceste arome.

Pulpa De Miel Cu Usturoi, Feta Si Menta

Aceasta reteta de friptura de miel cu usturoi, feta si umplutura de menta este excelenta langa cartofi, felii de lamaie si oregano, sau o salata greceasca.

Pilaf De Miel

Un pilaf de miel picant, cu coriandru, ardei iute si cardamom pe care il poti pune in farfurii in numai o jumatate de ora.

Humus

Fa propria versiune de humus. Este mult mai sanatos decat cel cumparat si poate fi chiar distractiv sa-l prepari.

Pui Picant Cu Piure De Dovleac

In cazul in care te preocupa un continut scazut de calorii, atunci acest pui indian condimentat este o cina care nu va va dezamagi.

Pulpe De Pui Cu Miere

Vei fi invadat de arome de la prima muscatura, asa ca trebuie sa incerci aceasta reteta pentru cei dragi.

Zucchini Umpluti Cu Naut Si Ciuperci

O garnitura delicioasa pe care o poti servi si ca fel principal, atunci cand ai chef de o cina fara carne.

Pui Cu Caise

25g unt 20ml ulei de masline 2 cepe, decojite, taiate in felii subtiri 500g piept de pui, taiat in bucati de 2cm 1 lingurita turmeric 1 lingurita chimen macinat 1 baton de scortisoara 1/2 lingurita ghimbir 300ml supa de pui 125ml vin alb sec 12 jumatati de caise proaspete 1/2 lamaie, stoarsa 3 linguri de coriandru tocat proaspat

Chiftele De Miel Cu Dovleac Si Cuscus

300g cuscus 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita seminte de coriandru 2 lingurite sumac 600g carne de miel carne tocata 3 catei de usturoi, zdrobiti 1/4 cana frunze de menta 1 ceapa mica, rasa 600g dovleac, taiate in bucatele 2 linguri de miere 280g iaurt grecesc 1 lamaie - coaja si sucul

Foietaj cu conopidă

Un preparat care va fi indragit si de cei mai mofturosi copii.

Miel La Cuptor Cu Oregano Si Grapefruit

6 pastarnaci, taiati fideluta 80 ml ulei de masline 2 lingurite boia dulce 2 lingurite scortisoara 2 lingurite chimen 4 crengute de cimbru, 2 grapefruit roz, taiat bucati 2 x 450g muschi de miel 1/2 legatura de oregano 2 ardei rosii mici, fin tocati 100g feta

Paine Condimentata, Cu Spanac

Ce poate fi mai gustos decat o paine preparata in casa? Una bogata in seminte si legume!

Tocana De Porc Cu Ardei Iute

Un preparat rapid care se poate servi cu tortillas de porumb.

Salata De Pui Cu Mango Si Lime (Coronation Chicken)

O salata ce poate fi alegerea perfecta pentru un picnic sau un bufet.

Pulpa De Miel Condimentata

O reteta perfecta pentru un gratar cu prietenii, alaturi de un pahar de vin rosu.

Supa De Dovleac Cu Chimen Si Toast Cu Branza

Chimenul completeaza perfect dovleacul in aceasta reteta. Si nu trebuie sa-ti faci griji in ceea ce priveste numarul de calorii, chiar daca o servesti cu toast cu branza.

Chiftele De Naut

Simpla si rapid de preparat, aceasta reteta poate deveni pranzul perfect.