Grau fiert cu lapte

Grau fiert cu lapte retete: cum gatesti grau fiert cu lapte si cele mai gustoase retete de salata de brocoli fiert, prajituri fara faina de grau, lapte cu frecatei, frecatei cu lapte, melcisori cu lapte, loboda cu lapte, orez cu lapte simplu, placinta cu lapte batut, paste cu lapte si scortisoara, budinca gris cu lapte si zahar ars.

Grau fiert de Sf. Ilie

200 gr arpacas sau grau pisat 1 l de apa 1 lingurita sare

Desert delicios - gr^au fiert

- 2 cani gr^au - 3-4 linguri miere - 50 grame nuci tocate/macinate - 2-3 linguri seminte de susan - 2-3 linguri nuca de cocos - 2-3 linguri seminte de floarea soarelui tocate - 1 lingura seminte de in macinate - 2-3 linguri stafide

Salata libaneza Tabouleh

2 legaturi patrunjel proaspat 3 rosii 1 legatura ceapa verde zeama de lamaie 50g boulgour-grau fiert si uscat 2 linguri ulei de masline sare dupa gust menta

Briose din grau spelt, cu mere

150 g unt150 g zahar120 g faina din grau spelt30 g faina alba din grau spelt2 oua1 lingurita praf de coptcoaja rasa de la o lamaieun mar mare, ras

Limbă de porc cu sos de smântână

- 500 grame bucati de limba de porc fiarta - smantana- 300 grame - 3 legaturi de marar potrivite - sare, piper - 1 lingura de faina de grau - o ceasca mare de lapte sau zeama in care a fiert limba - zeama de lamaie ( facultativ ) se poate adauga atunci cand e servita

Sardine prajite cu naut

1kg sardine proaspete 1kg naut fiert 2 oua fierte 2 morcovi 4 catai de usturoi 2-3 linguri faina de grau 10-12 linguri ulei de masline piper si sare

P^ainici gustoase si sanatoase

- 600 grame diverse fainuri (faina de secara de orz de ovaz f^aina integrala de gr^au se poate folosi si faina de hrisca etc.) - 3 linguri tar^ate de gr^au - 1 lingura seminte de in pisate - 4 linguri ulei de masline - aprox. 10 grame drojdie - 200 ml lapte pentru dospit - apa sare zahar - seminte susan mac seminte in chimen

Paine cu cartofi si seminte

- 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui -150 ml apa calduta -1 lingurita sare -100 gr. faina alba -75 gr. cartof fiert si ras -1 lingurita de chimen -1 lingurita seminte de floarea-soarelui decorticate crude -1 lingurita susan integral -185 gr. faina integrala de grau -maia facuta din: 1 cub drojdie proaspata 25 ml lapte caldut 1/2 lingurita zahar (sau 1 plic drojdie uscata)

Pilaf de grau cu ciuperci

grau (arpacas), 1 kg ciuperci, 1/2 kg spanac , 2 cepe, ulei, sare

Pasta de soia si naut

- 250 grame soia boabe fiarta - 250 grame naut fiert - 2 morcovi - 1 patrunjel - 1 pastarnac mic - 4-5 catei usturoi - 4 linguri ulei de masline - 2 linguri tarate de grau - 1 lingura seminte de in macinate - 1 lingura suc/sos de rosii - sare piper busuioc

Cornuri dulci umplute

400 gr faina de grau 80 gr zahar tos 50 ml ulei 1 lingurita coaja de portocala/lamaie 1 plic drojdie uscata (7 sau 10gr) 200 ml apa calduta 1 vf cutit de sare Pentru umplutura absolut orice doriti: gem ciocolata fructe etc Glazura:sirop facut din apa si zahar si lasat la fiert pana se ingroasa putin

Natural Protein Shake

3 lingurite unt de arahide 200 ml lapte grau 1 lingurita seminte chia 1 banana 125 g iaurt

Pizzette cu rosii si busuioc

Pentru aluat: 120 g faina alba de grau, 80 g faina de grau integrala, 1 lingurita praf de copt, 1 praf de sare, 30 g unt rece, 25 g parmezan ras, 120 ml laptePentru topping: 3 linguri ulei de masline, 1 catel de usturoi, 6 jumatati de rosii uscate, conservate in ulei, 1/2 legatura busuioc, 3 rosii pruna mari, 30 g seminte de floarea soarelui decojite

Tarta cu mazare si ricotta

baza: 20 g tarate de grau 36 g tarate ovaz 24 g complex de tarate grau orz secara 6 g tarate Psyllium 10 g faina integrala de orz 190 g iaurt natural 1 albus 1 lg lapte 1 praf de sare Umplutura: 255 g ricotta 170 g mazare din conserva 50 g iaurt natural 1/8 lgt sare 1/8 lgt piper Decor: 1 morcov 1 sfecla rosie mica fiarta cateva boabe de mazare

Paine cu fulgi de cereale si faina de hrisca

400 g faina alba de grau 300 g faina integrala de grau 200 g faina de hrisca 100 g mix de fulgi de cereale(grau,secara,orz,ovaz) 14 g drojdie uscata (sau 50 g drojdie proaspata) 1 lingura rasa de sare 650 ml apa calduta

Paine cu faina integrala de grau

Pt 1 paine de 500 g: - 350 g faina integrala de grau - 150 g faina alba - 1 cub de drojdie 25 g - 1 lingurita de miere (sau 1 de zahar) - 1 lingurita plina de sare - 350-360 ml apa calduta - 2 linguri de ulei

Paine integrala din grau cu susan

Pentru o paine in tava de cozonac: 250 gr de faina integrala de grau 1 pachetel de drojdie proaspata 1 lingurita (10 gr) de sare susan cat se doreste eu am pus cam 50 gr 5 linguri de ulei 250 ml de apa calda

Snitel "tocat"

un piept de pui fiert (in apa usor sarata mai bun e cel fiert cu legume pentru o supa) 1-2 oua sare faina 2-3 linguri apa.

Paine integrala cu seminte de floarea soarelui (dietetica)

pentru o paine de 500 g: 400 g faina integrala de grau 100 g tarate de grau 1 cub de drojdie 25 g 1 lingurita de miere 1 lingurita de sare 2-3 linguri seminte de floarea soarelui 350 ml apa calduta.

Dovleac fiert in lapte - desert

Am folosit 500 ml lapte ,300 g dovleac curatat de coaja si taiat cubulete.Cantitatile se pot mari dupa necesitate...

Parjoale de post

Ingrediente- 5 cartofi. 4 cepe mari, urzici vii (am cules din primavara urzici si le-am fiert ,le-am clatit le-am stors si le-am pus in pungute la frigider fiecare punguta este de marimea unui pumn), 300 gr.faina de grau, 1/2 paine neagra, 1 lingurita piper macinat, 1 lingura vegeta cu legume, 1 lingurita tarhon, 1 capatana de usturoi, 1 kg.ciuperci( eu am folosit hulughite culese de mine pe timpul verii).

Supa De Pui Cu Taitei, O Varianta Extrem De Sanatoasa Cu Multe Fibre Si Substante Nutritive

Supa de pui cu taitei este o hrana ideala pentru multi oameni (mai ales atunci cand nu se simt bine), iar aceasta versiune este extrem de sanatoasa, deoarece contine taitei de grau integral cu ou, care adauga supei fibre si substante nutritive.

Tabouleh- Salata de grau sfaramat-specific tarilor arabe

Avem nevoie de : -1 cana de bulgur ( grau sfaramat foarte marunt) -zeama de la 2 lamai de marime medie -2 legaturi frunza de patrujel verde( cam 6 legaturi cum sunt in Romania pe piete) -2 linguri frunze de menta verde -2 castraveti de marime medie -1 rosie mica -3 liguri ulei de masline -1/2 lingurita sare

Prajitura inteligenta cu vanilie

8 oua 300g zahar 1l lapte 5 plicuri zahar vanilat o esenta de vanilie 8 linguri faina grau 200g unt

Rata cu nuci

o rata tanara 2 cepe 5 catei de usturoi 2 lg unt 1 cana orez fiert 1 cana vin fiert 200 g miez de nuca zdrobita 2 frunze de dafin sare piper

Rulada picanta

Pentru aluat: 75 g faina 2 oua 100 ml smantana 1 praf de copt Pentru unplutura: 2 oua 200 g creier de vita fiert 2 fire ceapa verde 1 morcov fiert 1 gogosar murat 1 lg mustar sare piper

Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

Pt 2 buc.avem nevoie de:-3 linguri faina de linte (obtinuta prin macinarea boabelor de linte)-3 linguri tarate de grau-3 linguri faina alba-75 ml apa calduta-1 pliculet drojdie uscata-3-4 linguri ulei de masline-sare, piper, busuioc, cimbru

Milkshake cu banane

1 banana bine coapta 250 ml lapte pasteurizat uht sau fiert si racit

Pachetele in foi de orez cu legume si carne

un pachet de foi de orez. carne de pui 200gr 2 morcovi potriviti 3 fire de ceapa verde 1 ardei gras (ce culoare aveti) 3 linguri de coriandru tocat 1 lingura de patrunjel tocat 1-2 catei de usturoi tocati germeni de grau 300gr (alti germeni daca nu aveti de grau) o lingurita de ghimbir pudra o lingurita de sare ulei 1 litru hartie de bucatarie

Pastiera Napoletana

Ingrediente: Pentru aluat: - 250 g de faina - 125 g unt - 100 g zahar - 1 ou + 1 galbenus - 1 baton de vanilie - 1 ou pentru a unge prajitura deasupra Pentru umplutura: - grau fiert 300 de grame - 350 g urda (mixt oaie si capra ar fi mai bine) - 250 g zahar - 1 lingurita de scortisoara - coaja rasa de la o lamie bio - 2 oua intregi + 2 galbenusuri - 1 esenta de flori de portocala - 1 baton de vanilie - 30 g unt - cedru zaharisit taiat cubulete - coaja de portocala zaharisita taiata cubulete

Paine parfumata

25 gr drojdie proaspata 10 gr zahar 600 ml apa calduta 500 gr faina de grau neagra 500 gr faina de grau alba 20 gr sare 25 ml sirop de artar 15 ml ulei de masline cu busuioc 15 ml ulei de masline cu ardei si usturoi

Sarmalute cu cereale, ciuperci si nuci

- 1 cescuta fulgi de ovaz - 1 cescuta fulgi de orez - 1 cescuta fulgi de secara - 100 grame orez brun fiert - 2-3 linguri tar^ate de gr^au - 200 grame ciuperci (conserva) - 100 grame nuci tocate - 2-3 linguri seminte de susan - 2 morcovi - 1/2 past^arnac - 1 patrunjel - 1 ceapa mare - 1 varza murata mare - 4 linguri suc de rosii - sare piper cimbru foi de dafin frunze de patrunjel si marar - sm^ant^ana

Stelute cu telemea

300ml lapte, 2 oua 125 gr. faina de gr^au, o lingura de ulei, 300-350gr telemea, gogosar ^in otet sau masline pt decor, mult ulei pentru prajit

Milkshake cu ou

1 ou 250-300 ml lapte pasteurizat uht sau fiert si racit

Bougatsa - plăcintă grecească cu lapte și lămâie

Bougatsa sau Lemon Bougatsa, așa cum mai este numită, este un desert tipic grecesc, delicios și aromat. Se face ușor, cu foi de plăcintă și cremă de lapte infuzată cu coajă de lămâie și vă va duce cu gândul la un desert savurat pe malul Mării Mediterane.  Puteți servi Bougatsa cu înghețată de vanilie sau simplă, doar cu siropul de zahăr. Este delicioasă și vă garantăm că, odată ce o gustați, va deveni unul dintre deserturile voastre preferate. 

Briose cu vin fiert

14 dkg unt12 dkg zaharputina sare3 oua14 dkg faina1 lingurita praf de copt1 lingurita scortisoara macinata6 dkg ciocolata menaj razuita75 ml vin fiert condimentat, racit

Prajitura din malai cu lapte

- 100 gr unt- 4-5 buc. oua- 1000 ml lapte- 1 lingurita sare- 200 gr zahar- 15 ml esenta rom- 250 ml smantana- 1/2 kg branza de vaci- 8 gr zahar vanilat- 300 gr malai grisat- 3 linguri de faina de grau

Maja Mais - Budinca Filipineza de malai

2 cani lapte de cocos, 370 ml lapte praf, 1 cana malai, 1 cana zahar, 1 1/3 cana porumb dulce din conserva sau congelat si fiert

Prajitura cioco-caramel

BLAT: 250gr fulgi de ovaz (se poate face si cu faina de grau) 250gr unt/margarina 200gr zahar brun 40gr fulgi de cocos UMPLUTURA: dulceata de lapte (http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulceata-de-lapte-1.html) /caramel preparat dupa reteta proprie nuca/alune/fistic dupa gust GLAZURA: 160gr ciocolata neagra 60gr ulei

Chiftelute de urzici

500 gr urzici, 4 cepe, 1 lingurita de unt, 2-3 linguri faina de grau, 2 felii de paine inmuiata in lapte, 4 oua, sare, piper, ulei pentru prajit

Turte ca in Moldova

500g de fain~a alba de gr^au 1 lingurita de sare 200 ml lapte sau apa 2 linguri de zahar 200 ml ulei pentru prajit 50g de drojdie

Clatite olandeze

- 3 oua- 200 gr faina de grau- 1 pahar cu lapte- 2-3 felii salam cu sunca- 100 gr telemea de vaca mai tare sau de oaie

Piure de naut

500 g naut fiert (poate fi cumparat &icircn conserva gata fiert) 2 lingurite pudra de usturoi 1 lingurita rasa de sare 50 g susan 8-10 linguri de lapte dulce 10 linguri ulei de masline 1/2 lingurita turmeric (sofran) 1 lingurita boia dulce 1 v&acircrf de cutit chilli 2 lingurite coriandru macinat 2 lingurite chimen macinat zeama de la 1/2 de lam&acircie 1 v&acircrf de cutit de piper alb 2 lingurite susan (optional).

Cartofi aurii cu rulada de pui

1 piept de pui 1 ou fiertfasii de morcov fiertfasii de ardeisuncacascavalsare,piperrosmarinboia dulce1 kg cartofi mici

Tarta cu caise si corcoduse

2 oua 100 ml lapte 100 gr zahar 150 gr faina grau 50 ml ulei 5 caise 10-15 corcoduse (mari) 1 praf copt

Rulou cu nuca

Aluat:1 kg faina mai buna;7 g drojdie uscata;600 ml lapte caldut;6 lg zagar;300 g unt;1 litza sare;1 ou si 3 galbenusuri.Umplutura:4 cani nuca macinata;4-5 lg zahar;200 lapte fiert;2 albusuri batute spuma;rom;scortisoara.

Dieta Cu Tarate De Grau Pentru Un Corp Suplu Si Detoxifiat

Ieftine si accesibile, taratele de greu sunt mereu o alegere buna atunci cand vrei sa slabesti. Pe langa faptul ca-ti dau o mana de ajutor cu kilogramele in plus, taratele au importante beneficii pentru sanatate. Iata cum sa profiti de ele.

Paste cu sarde si fenicul salbatic

sarde, fenicul salbatic, suc de rosii, ulei extravergine de masline, 2 catei de usturoi, sare pentru fiert pastele si pentru fiert feniculul, seminte de pin, stafide, pesmet 2 linguri

Salata crocanta cu pui

piept de pui fiert - 250 gmorcovi fierti - 3 bucporumb dulce boabe - 150 gbroccoli fiert - 250 gmozzarella - 250 gpaine prajita - 4 feliifrunze de salata verde - 8 buculei de masline - 4 lgsare - 1 vf de cutit

Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

1 kg spanac crud sau 600g congelat 4-5 catei usturoi 2 cani cu lapte 2 linguri ulei sare chiftelute umplute cu cascaval