Retete cu Fasole

Salată de fasole verde cu busuioc, parmezan și oțet balsamic

O rețetă de salată de fasole verde cu busuioc, parmezan și oțet balsamic pentru o garnitură perfecta pentru zile călduroase.

Pate fals (de post)

Atunci când te gândești la pateu, primul lucru care își vine în minte este pateul clasic, de ficat. Dar acesta nu poate fi consumat în perioada postului, așa că trebuie să găsim alternative pentru toate gusturile.  Pateurile vegetale sunt o alegere nemaipomenită dacă le preparați acasă și nu optați pentru cele din comerț. O astfel de rețetă de pate ”fals”, adică de post, vă propunem și noi astăzi. 

Fasole cu ciolan - rețetă tradițională

Dacă nu mănânci fasole cu ciolan pe 1 Decembrie, nu ești român. Fie că alegi să o prepari acasă sau o mănânci în oraș, nu poți lăsa să treacă Ziua Națională fără să guști din cel mai popular preparat tradițional: fasolea cu ciolan. Pe internet sunt o mulțime de rețete și, dacă ești începător, nu știi la care să te oprești. Pe câteva dintre ele le-am încercat noi și putem să ți-o recomandăm pe cea mai gustoasă. Nu trebuie să fii as în bucătărie ca să-ți iasă, dacă ai răbdare și timp să o gătești la foc mic, pentru că acesta este secretul, vei obține cea mai bună fasole cu ciolan făcută de tine.

Iahnie de fasole (de post)

Leguminoasele sunt unele dintre cele mai hrănitoare și sățioase legume. Sunt ideale de consumat mai ales în sezonul rece, pentru că vă asigură necesarul de calorii pentru o masă. Fasolea este o alegere excelentă, fie că vorbim despre ciorbă, fasole bătută sau iahnie.  Astăzi vă prezentăm o rețetă tradițională de iahnie de fasole, pe care o puteți servi alături de cârnați afumați sau simplă, dacă țineți post. Este o rețetă nemaipomenită pentru vegearieni, dar și pentru cei care țin post și se potrivește perfect alături de o porție de murături asortate. 

Zacuscă de fasole pentru iarnă

Bucătăria românească este destul de ofertantă atunci când vine vorba despre conserve și preparate pentru iarnă. În ceea ce privește zacusca, există câteva alternative la rețeta clasică, pe care toți o cunoaștem. V-am prezentat deja o rețetă de zacuscă de ciuperci și una de zacuscă de pește pentru iarnă, așa că astăzi vă propunem o zacuscă de fasole. Simplă, ieftină și foarte la îndemână pentru orice gospodină. 

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Supa de legume

Gata in mai putin de o ora, aceasta supa iti va asigura necesarul de vitamine de care organismul tau are nevoie.

Cea mai bună rețetă de fasole cu ciolan pe care o poți pregăti pe 1 Decembrie

Fasolea cu ciolan este mâncarea care nu lipsește de pe mesele românilor pe 1 Decembrie. Iată cum să o preparați!

Salata cu fasole si cuscus

O salata colorata si gustoasa, ce va fi, cu siguranta pe placul tuturor.

Supa de fasole neagra

Cu un continut foarte ridicat de fibre, fasolea neagra este o baza excelenta pentru supe care te ajuta sa slabesti sanatos.

Supa de telina

Tulpinile si frunzele de telina sunt folosite mai mult in bucataria internationala, dar sunt un ingredient bun pentru orice supa care te ajuta sa slabesti sanatos.

Fasole mexicana

Fasolea este o mancare comuna in bucataria romaneasca, insa reteta de mai jos are influente mexicane.

Salata mexicana cu fasole si chorizo

Ultimul lucru pe care vrei sa-l faci vara este sa folosesti aragazul. Noi ne-am gandit la asta deja si iti aratam o reteta de salata satioasa.

Supa Minestrone cu pesto

O reteta clasica italieneasca, facuta cu salata verde, mazare, fasole si praz - sanatate curata cu gust de primavara.

Legume mediteraneene

Bucura-te de aromele mediteraneene, intr-o reteta simpla si usor de facut.

Chilli con carne

Aceasta este varianta rapida a celebrei retete de origine mexicana, asa ca nu vei fi nevoita sa petreci toata ziua in bucatarie.

Peste Cu Curry

Daca ai copii mofturosi, atunci poti "ascunde" bucatile de peste in acest curry aromat.

Tocana De Peste

N-ai prea mult timp sa gatesti? Ce spui de un pranz super-sanatos, gata in nici o jumatate de ora?

Chilli De Vita Cu Ciocolata Neagra

Combinatia de carne cu ciocolata este una surprinzatoare, insa ai putea fi surprins de cat de bine se imbina aceste arome.

Tocana Cu Fasole, Naut Si Dovleac

O reteta cu arome imbietoare, perfecta pentru Postul Pastelui.

Supa De Varza (Pentru Arderea Grasimilor)

Aceasta supa de rosii si varza este recunoscuta pentru faptul ca topeste grasimile de pe coapse. Indiferent ca este asa sau nu, de un lucru poti fi sigur: e delicioasa.

Tocana De Curcan Cu Carnati

Aceasta reteta reprezinta o buna modalitate de a folosi mancarea ramasa de la petreceri sau intalniri cu prietenii.

Placinta Burrito

Un preparat delicios care va fi indragit si de cei mici!

Cruditati Cu Pasta De Ton

Acest preparat poate constitui o alternativa la humus.

Supa De Peste Italieneasca

Impresionanta, rapida si plina de arome.

Pui De Primavara

O reteta super-usoara, cu arome imbietoare.

Salata De Ton Cu Fasole, O Combinatie Italiana Pe Care Trebuie Sa O Incerci!

O combinatie italiana de ton si fasole care poate constitui un pranz delicios si satios.

Salata Italieneasca De Ton, Gust Delicios Fara Prea Multa Agitatie

Aceasta salata italieneasca este perfecta pentru serile de vara: fara prea multa agitatie, fara cuptor si plina arome delicioase.

Pui Cu Fasole Si Pesto De Rucola

4 buc piept de pui, fara piele 1 lingura ulei de masline 1200g fasole boabe (conserva) 75g rucola 25g patrunjel 1 catel de usturoi 4 linguri ulei de masline 40g branza Pecorino 30g unt

Pui Cu Fasole La Cuptor

2 linguri ulei de masline 2 pulpe de pui 1 ceapa rosie 1 lingura pasta miso (optional) 350 ml supa de pui/apa 400g fasole verde (conserva) 200g fasole boabe (conserva) menta patrunjel busuioc

Salata De Primavara Cu Sos De Lamaie

450g orez basmati 300g fasole boabe - conserva 2 legaturi de sparanghel 1 lamaie patrunjel menta zahar 3 linguri ulei de masline

Fasole boabe cu ciolan

500 g fasole 1 ciolan afumat 1ceapa 1 morcov o telina mica 1 ardei rosu si verde 1 frunza de dafin cimbru piper sare boia iute o legatura patrunjel si marar Pentru prajeala: o ceapa mare 100 ml ulei 2 linguri pasta de tomate

Pulpa de miel cu verdeturi la cuptor

pulpa de miel ceapa verde 2-3 leg usturoi verde 2-3leg ardei gras1 buc fasole verde mazare verde porumb sare piper cimbru ulei

Mancare De Fasole

fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 1/2 ardei rosu patrunjel bulion cimbru sare,piper

Fasole scazuta cu coaste de porc

1 Kg Fasole Coaste proaspete de porc ( cate doriti...eu am pus in functie de gurmanzii din familia mea ) 1 Morcov 2 Ceapa rosii 1 Ardei gras rosu 1 Felie de telina 2 Linguri de bulion Ulei Patrunjel Marar

Pasta de fasole cu bacon si sos de ceapa

500 gr fasole 2 l apa 4 cepe 2 morcoi 1 crenguta cimbru uscat 3 foi dafin 1 lingurita boia de ardei dulce 1 varf lingurita piper macinat sare dupa gust 2 capatani usturoi marar verde Pentru sos: 500 gr bacon 2 cepe rosii 2 cepe galbene 200 ml ulei 250 gr pasta de rosii 1 lingurita zahar

Tocanita de legume

-1 ceapa -morcovi fasole verde mazare (eu am folosit legume congelate) -2 cartofi -100 g costita afumata -1 lingura ulei -putin suc de rosii -vegeta

"Musaca" dietetica de mazare si fasole cu somon

2 cepe rosii 500 de legume : mazare fasole boabe fasole verde morcov telina (legume congelate sau la cutie) 1 conserva de 500 gr somon roz salbatic in suc propriu (sau ton) 200 gr crema de branza light 150 gr parmezan light 2 oua 2 rosii O lingura sos soia light o ligura ulei masline oregano busuioc cumin sare piper

Garnitura (salata) De Legume

morcov telina fasole verde mazare boabe boabe de porumb ardei gras ceapa verde putin usturoi verde

Fasole cu carnati

500 gr fasole 2 cepe 1 ardei rosu 1 catel de usturoi 1 morcov 500 gr carnati picanti patrunjel verde sare si piper 2 linguri de ulei 200 gr bulion

Peste Teriyaki

8 fileuri peste (ex. cod Alaska), 2 cm ghimbir proaspat, 8 linguri sos Teriyaki, 4 linguri sos soia, 1 lingura miere, 1 lingura zeama de lam^aie, 5 linguri ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, garnitura: orez fasole verde.

Fasole Cu Coaste Afumate

coaste afumate fasole fiarta ceapa morcov patrunjel boabe piper ulei sare,doar daca e nevoie

Ghiveci in straturi

ceapa, cartofi, ardei gras, praz, vinete, dovlecei, rosii, fasole.

Fasole cu costita afumata

300 g costita afumata, fasole, 1 ceapa rosie, 2 morcovi, patrunjel tocat, sare, piper, boia, granulat de ustroi, ulei de floarea soarelui.

Zacusca de fasole

1,5 kg de capia sau gogosari 1 kg de ceapa, 1/2 kg fasole, 1/2 l ulei, 1/2 bulion sau 2 kg de rosii, foi de dafin, 2 morcovi

Bors de fasole uscata

500 g fasole, 2 cepe, 1 lingura bulion de rosii, Frunze de patrunjel, tarhon , 1 patrunjel, o telina mica, 2 morcovi, 3-4 linguri de ulei, sare, 1 legatura de leustean, 1 l bors, apa.

Bors de fasole cu afumatura

1/3kg fasole,ceapa,morcov,pastarnac-dupa gust,ciolan dezosat-dupa gust,2 buc carnati afumati,bors,patrunjel,sare,piper-dupa gust

Mancare de fasole cu afumatura

Ciolan Kaizer afumatFasoleCeapaArdei gras rosu1 morcovMararFoi de dafinPiperPasta de tomate

Ciorba de fasole verde cu afumatura

1 kg fasole1 morcov mare2 cepe1 capatana de usturoi1 ardei200 g afumatura3 rosii4 lg bulion3 lg fainauleimarardelikat

Supa de legume

5 cartofi noi mici2 dovlecei micifasole pastai3 morcovi2 ardei grasio legatura ceapa verdeo cutie de rosii decojite2-3 catei de usturoi as fi pus, dar nu aveam prin casapatrunjeltaietei de casa ardelenesti (sunt mai lati)delikat