Prajitura cu crema de gris

Prajitura cu crema de gris retete: cum gatesti prajitura cu crema de gris si cele mai gustoase retete de prajitura cu blat de gris, prajitura pufoasa cu crema de lamaie, prajitura cu foi caramel si crema de ness, prajitura alba ca zapada cu crema de ciocolata, prajitura cu piscoturi si crema ciocolata, budinca de gris cu portocale, chiftele de varza cu gris, budinca de gris cu zahar ars, savarina cu gris, gris cu zahar ars.

Prajitura cu foi de miere si crema de gris

Pentru Blat:6 linguri lapte4 linguri miere6 lingura ulei250 g zahar800 g faina1 lingurita praf de copt2 ouaCrema:750 ml lapte10 linguri gris200 g zahar250 g untvanilie2 linguri cacao

Prajitura de post cu foi de bulion si crema de gris

FOI:10 linguri ulei10 linguri apa5 linguri zahar1 lingura amoniac2 linguri de bulionfaina - cit cuprinde -ca sa se poate intinde foileCREMA :se fierb 4 linguri de gris in 250ml apa; se lasa la racit;se freaca o margarina cu zahar pudra ( nu scrie cit dar cred ca la 250 margarina ar merge 150 zah pudra- )se mixeaza apoi cu crema de gris.GLAZURA:la alegere (praji respectiva era unsa cu un strat fin de crema si apoi nuca pisata marunt peste.)

Prajitura cu pere si gris

200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare

Prajitura gris cu lapte batut

250 gr.lapte batut (sau iaurt) 150 gris 100 zahar 2 oua 3 g bicarbonat un varf de sare zahar vanilat (optional) suc de lamaie

Basbousa - Prajitura Cu Gris

In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.

Prajitura de gris cu fructe

500ml lapte,100gr zahar2 plicuri zahar vanilat150gr gris60gr unt100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinatacoaja rasa de la o lamaie3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)

Prajitura cu mere si gris - de post

1/2 cana faina, 1/2 cana gris, 1/2 cana zahar, 75 g margarina, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 cana nuci maruntite, 4-5 mere, 2 lingurite scortisoara.

Foi cu crema de gris

Pentru foi:12 linguri ulei12 linguri zahar12 linguri suc de rosii3 ouao lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie700-800 g fainaCrema:1 l lapte150 g zahargris300 g margarinazeama de la o lamaie si de la 2 portocale

Prajitura Insiropata De Gris

Pentru Blat: 500 ml lapte 100 gr gris 100 gr cocos 50 gr unt 2 lg zahar Pentru Sirop: 100 ml apa 100 gr zahar 3 lg miere de albine

Prajitura cu gris si cocus

4 oua despartite-albus galbenus 3/4 pahar ulei 1 pahar suc de portocale 1 pahar de gris 1 pahar de faina 1 pahar de cocus 1 plic praf de copt 3/4 pahar zahar Pentru sirop: 1 pahar apa 1 pahar zahar Pentru ornat 1/2 pahar cocos

Prajitura cu suc de rosii

Foi: 20 de linguri de zahar 20 de linguri suc de rosi 20 de linguri ulei 2 plicuri praf decopt praf sare vanilie faina cat cuprinde. Crema: 1litru lapte sau apa 200g gris 1pachet unt 3 linguri cocos suc lamaie si coaja plus 400g gem de capsuni

Prajitura de mere cu blat de gris

Desi arata nu tocmai placut este un desert deosebit de bun chiar daca la prima vedere pare simplut 1,5 kg de mere in functie de tava- 200-250 g unt (margarina pentru cea de post) 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 plic de praf de copt 100-150 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust) scortisoara

Prajitura Albina cu foi de pandispan

Ingrediente foi de pandispan:250g zahar pudra8 oua medii250g faina albaIngrediente crema de gris:250ml lapte1 zahar vanilat180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)1 lingura de miere (cu varf)200g untAditional:gem acrisorzahar pudra

prajitura bounty

Pentru blat: 250 g unt 100 g zahar brun 6 oua 400 g faina 4 linguri cacao 4 linguri lapte 1 lingurita praf de copt Pentru crema: 600 ml lapte 6 linguri pline de gris 160 g unt 160 g zahar 200 g cocos vanilie glazura de ciocolata-200g ciocolata o lingurita de ulei

Prajitura cu foi din suc de rosii

Foi: 11 linguri zahar 11 linguri ulei 11 linguri suc de rosii 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie faina cat cuprinde. Crema: 1 pachet margarina Rama 1 cana zahar pudra 4 linguri gris apa vanilie zeama de lamaie

Prajitura de casa cu mere

Aluat:200 g crema de branza cu smantana1/2 pachet de unt1 plic praf de copt100 gr. zahar3 ouafaina cat cuprinde (cam 400 g, sa iasa un aluat elastic, care nu se leaga de maini)putina zeama de lamaiesareUmplutura de mere:1 kg mere rasedulceata de ciresescortisoarauleigris

Prăjitură cu foi de bulion

Prăjitura cu bulion este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie. Sunt câteva prăjituri pe care le făceau mamele și bunicile noastre și al căror gust și aspect sunt inconfundabile.  Prăjitura cu foi cărămizii, cu cremă de griș și gem rămâne unul dintre cele mai gustoase deserturi cu tradiție. Astăzi vă propunem o rețetă clasică, cu care nu aveți cum să dați greș. Veți obține o prăjitură pe placul întregii familii, atât al celor mari, cât și al celor mici. 

Budinca de gris cu prune

1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune

Prajitura cu ciocolata si crema de lapte

FOI:10 oua; 200 grame zahar; 2 pachetele de zahar vanilat; 5 linguri pline cu gris pentru bebe - eu nu am avut asa ceva, presupun ca e vorba de gris instant pentru bebelusi, asa ca am pus; 5 linguri de pesmet alb fin; 5 linguri pline de faina; 5 linguri pline de cacao amara; 5 linguri de miere (de salcam); 1,5 pac. de praf de copt; 1 praf de sare; 50 ml lapte; 270 ml ulei;GLAZURA 1 (PESTE CREMA):120 grame ciocolata de menaj; 70 de grame de unt; 1 lingura de apa; 2 linguri de ulei;GLAZURA 2 (PENTRU FINISAREA PRAJITURII):220 de grame de ciocolata de menaj; 100 grame de unt; 3 linguri de ulei; 1 lingura de apa; 1 lingura zahar praf; 700 mililitri de smantana dulce 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca 3 linguri de lapte (eu am folosit lapte condensat) 2 lingura de miere 1/2 de lingura de esenta de vanilie .

Prajitura fara blat cu mere si dulceata de nuci verzi

1 cana zahar 1 cana faina alba 1 cana gris 1/2 plic praf de copt 1,5 kg mere 2 pliculete zahar vanilat scortisoara dupa gust 100 g unt ulei pentru uns tava zahar pudra pentru pudrat dulceata de nuci verzi/pentru fiecare triunghi de prajitura in parte cate o lingurita

Prajitura din gris cu caise

o600 gr caise cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar apoi scurse in strecuratoare o125 gr gris o800 ml lapte o2 linguri zahar vanilat o1 lingurita esenta de vanilie o1 lingurita scortisoara macinata o1 1/2 lingura unt sau margarina Rama o1 ou o50 gr miez de nuca prajit si maruntita ogem de caise/piersici si sos de ciocolata pentru servire

Prajitura cu mere si bezea

400 g aluat foietaj 1 kg mere 150 g zahar 3-4 linguri gris 4-5 albusuri( pot fi si mai multe) 1 lingurita scortisoara putin unt( ulei)

Prajitura cu branza si mere

2 mere mari 500g branza 100ml lapte 4 oua 100g zahar un plic zahar vanilat 50g stafide 3 linguri gris

Tort Franco

Blatul I: 350g faina, 275g zahar, 250g unt, 250ml lapte, 5oua, 120g cirese confiate, 1lingurita pulbere de cuisoare, 1lingurita scortisoara, 1 pachetel praf de copt, 1lingurita otet, sareBlat II: 120 g unt, 130 g caramelle marshmallows, 150 g ciocolata amaruie sau cu lapte, 70 g migdale macinate, 90 g orez expandatCrema de gris: 500ml lapte, 75g zahar, zeama de la o lamaie, 50g gris

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

- pentru aluat 200 g unt 1 ou 2 linguri zahar 3 linguri ulei 200 ml lapte 650 g faina coaja de la o lamaie 1 praf de copt sare - pentru umplutura 1 kg mere 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri gris -pentru uns aluatul 50 g unt 150 g nuca faramitata si prajita 100 ml sirop de artar( miere) 1 lingurita scortisoara -pentru crema de vanilie 3 galbenusuri 3 linguri zahar 500 ml lapte 5 linguri amidon 30 g unt esenta vanilie sare - pentru uns 1 galbenus 1 lingura lapte

Prajitura cu struguri si branza dulce

Ingrediente blat: 2 oua mari 10 linguri de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 9 linguri de ulei 9 linguri de lapte 10 linguri de faina 1 pachet de praf de copt o lingura de cacao Ingrediente crema: 700 gr branza de vaci grasa 3 oua 6 linguri de gris 6 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat In plus: cateva boabe de struguri

Prajitura cu prune

3 cani faina 200 g margarina 100 g untura 1 ou 5 linguri zahar 3 linguri smantana 2-3 linguri gris ( pesmet) 1 praf de copt 1 zahar vanilat scortisoara coaja de lamaie

Blinele cu gris

1,5 pahare faina,3.5 pahare lapte,3/4 pahar gris,3 oua,o lingurita zahar,25 g drojdie,1/2 lingurita sare,2 linguri ulei.

Prajitura Albina (cu Miere Si Gem)

Ingrediente pentru foi: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise, Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), 1/2 ciocolata menaj

Prajitura cu fructe din compot

Ingerdiente pentru foi: ulei - 6 lingurizahar - 6 lingurioua - 2 bucatisuc de rosii - 6 lingurifaina - 400 gbicarbonat de sodiu - un varf de linguritagem 400g bicarbonat de amoniu - un varf de linguritaIngrediente crema:unt - 100 g gris - 125 glapte - 500 ml zahar - 100 gzeama de la 1 lamaie zeama de la 1 portocalafructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)

Galuste de gris pentru supa de pui

2 oua un pumn de gris ( 5-6 linguri) 2 linguri ulei

Prajitura cu crema roz

6 oua, o cana zahar, 6 linguri ulei, praf de copt,esenta romo cana faina,1 plic crema de capsuni,jeleuri pentru ornat

Prajitura delicioasa cu fructe

Foi:ulei - 6 lingurizahar - 6 lingurioua - 2 bucatisuc de rosii - 6 lingurifaina - 400 gbicarbonat de sodiu - un varf de linguritagem de capsuni, caise, piersici, prune sau afine - 400 gbicarbonat de amoniu - un varf de linguritaCrema:unt - 100 ggris - 125 glapte - 500 mlzahar - 100 gzeama de la 1 lamaiezeama de la 1 portocalafructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)

Prajitura cu mere Alecu

1 cana faina 1 cana gris 2 cani zahar 4 linguri lapte praf 1 praf de copt 2 kg mere scortisoara 50 g nuca 4 linguri ulei 50 g unt

Budinca de gris delicioasa cu zahar ars

o ceasca de gris, 1 l de lapte, 50 g de unt, 2 oua, 10 linguri de zahar, coaja rasa de la o lamaie.

Griș cu lapte și scorțișoară

Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare. 

Prajitura cu stafide si ciocolata

400 gr foi de prajitura,1 kg crema de cacao,200 gr stafide sau fructe confiate,400 gr ciocolata menaj

Urzici cu gris

jumatate de kg urzici 1 ceapa mare 50 ml ulei 4 linguri de gris sare si piper dupa gust

Prajitura triunghi cu biscuiti si crema

Prima crema de ciocolata:150g de margarina pentru crema,15 linguri de zahar pudra,3 linguri cacao,esenta de romA doua crema:un plic de praf de inghetata de capsuni sau creme ole de capsuni,100ml lapte rece,5 g gelatinaMai avem nevoie de:30 bucati de biscuiti Petite Bure de cocos,bombonele decor de ciocolata.

Placinta intinsa

Faina(1.5 kg), sare, apa calduta, Umplutura poate fi cu: branza, nuci, struguri negri, parfumati, varza acra, gris fiert in lapte, mere, gris prajit si amestecat cu zahar, mac etc.

Prajitura cu branza dulce si cacao

Blat: 3 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, un praf de sare, 10 linguri de lapte, un pachet de praf de copt, 10 linguri faina, o lingura cacao, 2 pliculete de zahar vanilatCrema: 800 grame de branza, 3 oua, 3 linguri rase de faina, 2 linguri gris, jumatate de pachet de praf de copt, 5 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, coaja de la o lamaie, stafide

Prajitura dulsineea

Pentru foi: 1 ou 3 linguri smantana 20% grasime 650 de grame de faina 80 de grame de margarina 150 de grame de zahar 4 linguri de miere 1 lingura de bicarbonat cateva linguri de lapte atat cat e nevoie pentru a omogeniza aluatul Crema: 250 ml lapte zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 lingura de miere 200 de grame de unt 150 de grame de zahar 80 de grame de gris 5-6 linguri de gem acrisor (caise macese prune)eu am folosit gem de caise zahar praf pentru finisat

Prajitura cu mere fara aluat

1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca unt mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina (unt)

Prajitura cu mere fara aluat - De post

1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt) mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina

Prajitura cu firimituri

1/2 kg de faina, 1 kg de mere, 200 ml ulei de masline, o ceasca de apa fierbinte, un praf de sare, o lingurita de scortisoara, o lingurita de nucsoara, 4 linguri de miere, 3 linguri de gris.

Prajitura de rabarbura

350 g rabarbura 6 oua16 linguri de zahar8 linguri de faina1 praf de copt1 zahar vanilatun paharel de uleio jumatate de paharel de laptegris

Prajitura cu crema de nuca

1 blat de pandispan mai inalt. Crema: o cana de nuci prajite si sfaramate, o cana de zahar, 2 Lg cacao, o cescuta de lapte, un sfert de unt-margarina (60g).

Prajitura Albina

foi: 150gr zahar pudra 1ou 400gr faina 2-3linguri miere 1/2 lingurita bicarbonat 7 linguri lapte 2 linguri unt/margarina zeama lamaie.crema: 250gr unt vanilie 250gr lapte 3 linguri gris 1 borcan gem acrisor (caise) decor zahar pudra sau glazura ciocolata.

Prajitura Taoko

300 g piscoturi (sau 1 + &frac12 pachet) 200 ml cafea preparata (slaba) sau inka 350 ml frisca lichida (150 in crema + restul ornat) Cateva capsuni pentru crema de vanilie avem nevoie de: galbenusurile de la 2 oua (albusurile se pot folosi pentru alta prajitura) 3 linguri de zahar 250 ml de lapte 2 linguri de faina 1 lingurita de zahar vanilat Bourbon 50 g unt 1 lingurita cafea macinata (sau ness) sau inka.

Prajitura cu crema de branza

3 oua3 linguri zahar50 ml ulei2 linguri cacao1/2 praf de copt2 linguri fainapraf sare1 esenta romcrema de branza:150 g unt300 g branza100 g crema branza100 g zahar pudraesenta vanilie1 plic zahar vanilatcrema 2:100 ml frisca1 lingura cacao