Prajitura cu crema de gris
Prajitura cu crema de gris retete: cum gatesti prajitura cu crema de gris si cele mai gustoase retete de prajitura cu blat de gris, prajitura pufoasa cu crema de lamaie, prajitura cu foi caramel si crema de ness, prajitura alba ca zapada cu crema de ciocolata, prajitura cu piscoturi si crema ciocolata, budinca de gris cu portocale, chiftele de varza cu gris, budinca de gris cu zahar ars, savarina cu gris, gris cu zahar ars.Prajitura cu foi de miere si crema de gris
Pentru Blat:6 linguri lapte4 linguri miere6 lingura ulei250 g zahar800 g faina1 lingurita praf de copt2 ouaCrema:750 ml lapte10 linguri gris200 g zahar250 g untvanilie2 linguri cacao
Prajitura cu pere si gris
200 g gris 3 pere 100 g stafide 1 l lapte 150 g zahar vanilie 3 oua 40 g unt putina sare
Basbousa - Prajitura Cu Gris
In mod traditional pentru o ocazie speciala, Basbousa este un desert care poate fi gasit in toate tarile arabe. Versiunea aceasta este dulce si lipicioasa, cu aroma de citrice.
Prajitura de gris cu fructe
500ml lapte,100gr zahar2 plicuri zahar vanilat150gr gris60gr unt100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinatacoaja rasa de la o lamaie3 oua (separati galbenusurile de albusuri pentru ca le veti folosi separat)
Galatopita - Prăjitura cu griș și lapte - rețeta originală
Galatopita, cunoscută și ca galopita sau prăjitura cu griș și lapte, este o rețetă tradițională grecească, extrem de populară în regiunea Peloponez, mai ales în perioada Paștelui.Dacă nu ai încercat-o până acum, trebuie să știi că are un gust bogat, o textură unică și un parfum care îți va inunda bucătăria. Această rețetă este perfectă pentru cei care iubesc deserturile simple, dar pline de savoare.
Foi cu crema de gris
Pentru foi:12 linguri ulei12 linguri zahar12 linguri suc de rosii3 ouao lingurita cu bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie700-800 g fainaCrema:1 l lapte150 g zahargris300 g margarinazeama de la o lamaie si de la 2 portocale
Prajitură de post cu mere și griș
Prajitură de post cu mere si gris este o prăjitură foarte gustoasă. Se face foarte ușor iar rețeta este extrem de simplă.
Prajitura cu suc de rosii
Foi: 20 de linguri de zahar 20 de linguri suc de rosi 20 de linguri ulei 2 plicuri praf decopt praf sare vanilie faina cat cuprinde. Crema: 1litru lapte sau apa 200g gris 1pachet unt 3 linguri cocos suc lamaie si coaja plus 400g gem de capsuni
Salată de icre cu griș
Salata de icre cu griș este un aperitiv cunoscut, ce poate fi servit în orice moment al zilei. Iar la petreceri sau mese festive, invitații o adoră pe felii de pâine prăjită, în tartine sau în cupe de legume.
Prajitura de mere cu blat de gris
Desi arata nu tocmai placut este un desert deosebit de bun chiar daca la prima vedere pare simplut 1,5 kg de mere in functie de tava- 200-250 g unt (margarina pentru cea de post) 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 plic de praf de copt 100-150 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust) scortisoara
Prajitura Albina cu foi de pandispan
Ingrediente foi de pandispan:250g zahar pudra8 oua medii250g faina albaIngrediente crema de gris:250ml lapte1 zahar vanilat180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)1 lingura de miere (cu varf)200g untAditional:gem acrisorzahar pudra
Prajitura cu foi din suc de rosii
Foi: 11 linguri zahar 11 linguri ulei 11 linguri suc de rosii 1 lingurita bicarbonat stins cu lamaie faina cat cuprinde. Crema: 1 pachet margarina Rama 1 cana zahar pudra 4 linguri gris apa vanilie zeama de lamaie
Prajitura de casa cu mere
Aluat:200 g crema de branza cu smantana1/2 pachet de unt1 plic praf de copt100 gr. zahar3 ouafaina cat cuprinde (cam 400 g, sa iasa un aluat elastic, care nu se leaga de maini)putina zeama de lamaiesareUmplutura de mere:1 kg mere rasedulceata de ciresescortisoarauleigris
Prajitura cu ciocolata si crema de lapte
FOI:10 oua; 200 grame zahar; 2 pachetele de zahar vanilat; 5 linguri pline cu gris pentru bebe - eu nu am avut asa ceva, presupun ca e vorba de gris instant pentru bebelusi, asa ca am pus; 5 linguri de pesmet alb fin; 5 linguri pline de faina; 5 linguri pline de cacao amara; 5 linguri de miere (de salcam); 1,5 pac. de praf de copt; 1 praf de sare; 50 ml lapte; 270 ml ulei;GLAZURA 1 (PESTE CREMA):120 grame ciocolata de menaj; 70 de grame de unt; 1 lingura de apa; 2 linguri de ulei;GLAZURA 2 (PENTRU FINISAREA PRAJITURII):220 de grame de ciocolata de menaj; 100 grame de unt; 3 linguri de ulei; 1 lingura de apa; 1 lingura zahar praf; 700 mililitri de smantana dulce 1 pachetel de gelatina instant sau 2 pachetele de intaritor de frisca 3 linguri de lapte (eu am folosit lapte condensat) 2 lingura de miere 1/2 de lingura de esenta de vanilie .
Budinca de gris cu prune
1 l lapte300g gris5 oua150g zahar1 esenta vanilie500g prune
Prajitura din gris cu caise
o600 gr caise cuaratate de samburi si fierte in 150 ml apa cu 125 gr zahar apoi scurse in strecuratoare o125 gr gris o800 ml lapte o2 linguri zahar vanilat o1 lingurita esenta de vanilie o1 lingurita scortisoara macinata o1 1/2 lingura unt sau margarina Rama o1 ou o50 gr miez de nuca prajit si maruntita ogem de caise/piersici si sos de ciocolata pentru servire
Prajitura cu mere si bezea
400 g aluat foietaj 1 kg mere 150 g zahar 3-4 linguri gris 4-5 albusuri( pot fi si mai multe) 1 lingurita scortisoara putin unt( ulei)
Prajitura cu branza si mere
2 mere mari 500g branza 100ml lapte 4 oua 100g zahar un plic zahar vanilat 50g stafide 3 linguri gris
Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie
- pentru aluat 200 g unt 1 ou 2 linguri zahar 3 linguri ulei 200 ml lapte 650 g faina coaja de la o lamaie 1 praf de copt sare - pentru umplutura 1 kg mere 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 2 plicuri zahar vanilat 4 linguri gris -pentru uns aluatul 50 g unt 150 g nuca faramitata si prajita 100 ml sirop de artar( miere) 1 lingurita scortisoara -pentru crema de vanilie 3 galbenusuri 3 linguri zahar 500 ml lapte 5 linguri amidon 30 g unt esenta vanilie sare - pentru uns 1 galbenus 1 lingura lapte
Prajitura cu struguri si branza dulce
Ingrediente blat: 2 oua mari 10 linguri de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 9 linguri de ulei 9 linguri de lapte 10 linguri de faina 1 pachet de praf de copt o lingura de cacao Ingrediente crema: 700 gr branza de vaci grasa 3 oua 6 linguri de gris 6 linguri de zahar 2 pliculete de zahar vanilat In plus: cateva boabe de struguri
Prajitura Albina (cu Miere Si Gem)
Ingrediente pentru foi: 400 gr. faina, 1 ou, 150 gr. zahar, 30 gr. unt (nesarat), 2 linguri miere de albine (incalzita), 2 1/2 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat. Crema: 170 gr. unt (nesarat), 1 plic vanilie, 200 gr. zahar, 250 ml lapte, 2 linguri gris, 1 gem de caise, Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 25 g unt (nesarat), 1/2 ciocolata menaj
Prajitura cu fructe din compot
Ingerdiente pentru foi: ulei - 6 lingurizahar - 6 lingurioua - 2 bucatisuc de rosii - 6 lingurifaina - 400 gbicarbonat de sodiu - un varf de linguritagem 400g bicarbonat de amoniu - un varf de linguritaIngrediente crema:unt - 100 g gris - 125 glapte - 500 ml zahar - 100 gzeama de la 1 lamaie zeama de la 1 portocalafructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)
Griș cu lapte și scorțișoară
Nu sunt multe mâncăruri și deserturi care ne aduc aminte de copilărie, dar unele gusturi și arome parcă rămân vii în memoria noastră toată viața. Printre acestea se numără și grișul cu lapte, unul dintre cele mai iubite deserturi din copilărie. Îl făceau mamele sau bunicile noastre, atunci când aveam poftă de ceva dulce și bun. Era unul dintre cele mai la îndemână deserturi făcute în casă și asta pentru că nu e deloc un preparat pretențios, nici ca ingrediente, nici ca mod de preparare.
Prajitura delicioasa cu fructe
Foi:ulei - 6 lingurizahar - 6 lingurioua - 2 bucatisuc de rosii - 6 lingurifaina - 400 gbicarbonat de sodiu - un varf de linguritagem de capsuni, caise, piersici, prune sau afine - 400 gbicarbonat de amoniu - un varf de linguritaCrema:unt - 100 ggris - 125 glapte - 500 mlzahar - 100 gzeama de la 1 lamaiezeama de la 1 portocalafructe din compot 500 g (mere, pere, prune, etc.)
Prăjitură de post cu foi de bulion și cremă de griș
Prăjitura de post cu foi de bulion și cremă de griș este potrivită pentru orice ocazie. E simplu de făcut, arată bine și are un gust care îi va impresiona chiar și pe cei mai pretențioși.
Prăjitură cu griș și sirop de portocale
Prăjitură grecească cu griș și sirop de portocale are o textură moale și o aromă intensă de citrice și se potrivește perfect lângă ceai sau cafea.
Prajitura cu stafide si ciocolata
400 gr foi de prajitura,1 kg crema de cacao,200 gr stafide sau fructe confiate,400 gr ciocolata menaj
Urzici cu gris
jumatate de kg urzici 1 ceapa mare 50 ml ulei 4 linguri de gris sare si piper dupa gust
Prăjitura Bounty - cea mai bună rețetă de casă
Prăjitura Bounty este genul de desert pe care îl faci o dată și apoi îl repeți de fiecare dată când vrei ceva rapid, bun și aspectuos. Nu e greu de pregătit, nu ai nevoie de ingrediente sofisticate și, cel mai important, rezultatul este delicios. Blatul pufos cu cacao, crema de cocos și glazura de ciocolată creează o combinație echilibrată – nici prea dulce, nici prea uscată.
Griș cu lapte - cea mai simplă rețetă
Grișul cu lapte și scorțișoară oferă o senzație de confort asemănătoare cu cea dată de îmbrățișarea unei persoane iubite.
Prajitura cu branza dulce si cacao
Blat: 3 oua, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, un praf de sare, 10 linguri de lapte, un pachet de praf de copt, 10 linguri faina, o lingura cacao, 2 pliculete de zahar vanilatCrema: 800 grame de branza, 3 oua, 3 linguri rase de faina, 2 linguri gris, jumatate de pachet de praf de copt, 5 linguri de zahar, 2 pliculete de zahar vanilat, coaja de la o lamaie, stafide
Prăjitură însiropată de griș
Descoperă rețeta simplă și rapidă pentru prăjitura însiropată de griș, un desert clasic cu blat pufos și crustă crocantă, însiropat cu miere și zahăr. Perfectă pentru orice ocazie!
Prajitura cu crema de nuca
1 blat de pandispan mai inalt. Crema: o cana de nuci prajite si sfaramate, o cana de zahar, 2 Lg cacao, o cescuta de lapte, un sfert de unt-margarina (60g).
Prajitura cu crema de branza
3 oua3 linguri zahar50 ml ulei2 linguri cacao1/2 praf de copt2 linguri fainapraf sare1 esenta romcrema de branza:150 g unt300 g branza100 g crema branza100 g zahar pudraesenta vanilie1 plic zahar vanilatcrema 2:100 ml frisca1 lingura cacao
Prajitura cu mere fara aluat
1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca unt mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina (unt)
Prăjitură din foi de napolitane cu două creme
Descoperă rețeta pentru prăjitura cu foi de napolitană și două creme, un desert delicios cu vanilie și nucă, perfect pentru mesele festive.
Prăjitură cu griș și lapte bătut
Îți place să te răsfeți cu un desert delicios, dar nu ai chef să petreci ore întregi în bucătărie? Atunci prăjitura cu griș și lapte bătut este alegerea ideală! Pufoasă, aromată și ușor de preparat, această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie.
Prajitura cu mere fara aluat - De post
1 cana faina 1 cana gris 1 cana zahar 1 plic praf de copt o,5 l apa 3 linguri zahar esenta rom un cub mic cit o nuca,marga( eu am pus unt) mere 2 plicuri zahar vanilat scortisoara 100 g margarina
Prajitura de rabarbura
350 g rabarbura 6 oua16 linguri de zahar8 linguri de faina1 praf de copt1 zahar vanilatun paharel de uleio jumatate de paharel de laptegris
Prajitura cu branza dulce, stafide si cacao
Blat: * 3 oua * 10 linguri de zahar * 10 linguri de ulei * un praf de sare * 10 linguri de lapte * un pachet de praf de copt * 10 linguri faina * o lingura cacao * 2 pliculete de zahar vanilat Crema: * 800 grame de branza * 3 oua * 3 linguri rase de faina * 2 linguri gris * jumatate de pachet de praf de copt * 5 linguri de zahar * 2 pliculete de zahar vanilat * coaja de la o lamaie ** Daca va plac puteti adauga si stafide **
Mini tarte cu branza
300 g faina200 g unt la temperatura camerei1 galbenus2 linguri cu smantana4 linguri cu zahar1 zahar vanilat1 varf cutit de praf de copt1 praf de sareCREMA400 g crema de branza1 lingurita scortisoara3 linguri de gris5 linguri zahar pudra1 lingura miere de albinezahar vanilat
Prajitura Harissa
1 pachet unt 200g iaurt,1 00g zahar o lamaie o portocala cocos 200g 300g gris migdale nuci 1 praf de copt. Sirop: 2cani zahar 2cani apa coaja si suc de la lamaie si portocala.
Prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata
6 oua 6 linguri zahar 1 plic crema Ole capsuni 1 plic crema vanilie 200 ml frisca nebatuta 1 cana lapte 2 linguri zahar 2 linguri apa 2 linguri lichior de ciocolata 100 g ciocolata cu alune 100 g unt
Prajitura de branza de vaci fara aluat
750 g de brinza de vaci 9 oua 100 g zahar pudra 9 linguri zahar tos zeama si coaja de la o lamiie si jumatate 170 g unt topit dar rece 150 g gris o budinca de vanilie 4 piersici (proaspete sau din compot)
Prajitura cu crema de caramel
Pentru foi: 1ou,100g zahar,20 g unt,2 linguri miere de albine,3 linguri lapte, 1 lingurita bicarbonat de sodiu,2 linguri de cacao,300 g faina,zeama de lamaie. Crema: 200 g zahar,200 ml apa,3 linguri faina,2 oua,180 g unt
Harisi-prajitura arabeasca
200g nuca de cocos 500g gris 2 plicuri de praf de copt 3 plicuri de zahar vanilat 750g sana sau iaurt 150g unt topit. Pentru sirop: 2 pahare(250ml) cu apa 2 pahare cu zahar(sau 11/2 daca nu va place foarte dulce) sucul de la 2 lamai.
Prajitura After Eight
blat :4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura miere, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao, 2 linguri faina, 2 linguri gris, 1 lingurita praf de copt, 3 linguri lapte, 8 linguri ulei.crema: 250 ml frisca lichida, 2 linguri sirop concentrat de menta, 2 linguri lichior de menta.glazura: 150 g ciocolata cu lapte, 100 g unt, 1 lingura apa, 2 linguri ulei .decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g unt, 2 linguri frisca lichida .sirop: 2 linguri sirop de menta, 2 linguri lichior de menta, 100 ml apa.
Prăjitură cu cremă de brânză şi gem de caise
Pentru blat:►4 ouă►4 linguri zahăr►4 linguri făină►un plic zahăr vanilatPentru cremă:►200 g ricotta►2 linguri crema de branza ceva Fin►4 gălbenușuri►200 g zahăr►o lingură esență de vanilie►gem de caise