Reteta taitei chinezesti
Reteta taitei chinezestiTaitei gratinati cu ciuperci si cascaval
250g taitei lati grasime pentru vas 600g ciuperci proaspete sau 1 conserva 1 ceapa sare piper rosii in bulion 3oua 1/2l lapte 150g cascaval.
Tăiței de casă pentru supă - cea mai simplă rețetă
Tăițeii de casă sunt o alternativă gustoasă și sănătoasă la cei din comerț. Nimic nu se compară cu aroma și textura tăițeilor făcuți în propria bucătărie. În plus, știi exact ce ingrediente conțin.
Taitei cu varza si piper
1 varza 1 pachet taitei patrati( daca sunt de casa sunt si mai buni) piper macinat sare 2-3 linguri ulei
Taitei cu spanac si somon
250g taitei 200g spanac 300g somon 1 pahar smantana 150g cascaval ras sare piper putin unt/ulei
Taitei cu mac
250g taitei mai lati sau macaroane;2-3 linguri mac;2-3 linguri zahar;1 lingura zahar vanilat;1 lingura ulei.
Taitei cu pui
pentru 4 persoane 500 g taitei 4 pulpe superioare de pui coriandru rozmarin piper boia dulce sare ulei de masline 2 fire ceapa verde 2 fire usturoi verde patrunjel
Taitei cu sparanghel si fontal
1 pachet taitei proaspeti(merg si uscati) o legatura (5oog) de sparanghel 150g fontal(cascaval) 2-3 linguri de smantana patrunjel tocat un cub unt piper si sare dupa gust sofran-un varf cutit
Taitei instanti cu alune
2 pachete de taitei instanti 100 gr alune prajite, sarate si decojite 1 lingura ulei
Pui cu trei feluri de ciuperci
Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui taiat cubulete 300 grame ciuperci champinion taiate feliute subtiri cateva ciuperci chinezesti negre 2-3 ciuperci aromate chinezesti o jumatate de lingurita pasta de ardei iute o lingurita condimente pentru mancare chinezeasca ( sau amestec de 5 condimente) o lingurita de amidon o lingura sos de soya o lingura sos de stridii un varf de cutit de ghimbir praf o jumatate de cub de pui 2 liguri ulei masline. Ciupercile deshidratate se gasesc la magazinele chinezesti sau la Cora la raionul de condimente din toata lumea. Cam astea sunt condimentele de baza la mancarea chinezeasca.
Varza Noua Calita Cu Taitei De Casa
2 verze noi 100 ml ulei sare si piper taitei de casa: 1 ou 150 g faina 2 linguri apa sare
Supa de gaina cu taitei
1 gaina, 1 ceapa mare, 1 radacina telina mijlocie, 2 radacini patrunjel, 2 morcovi mari, 2 cartofi, sare, piper, frunze de patrunjel verde pentru servit, 300g taitei de casa.
Supă de pui cu tăiței. Rețeta delicioasă, gata în 30 de minute
Cauți rețeta perfectă de supă de pui cu tăiței? Descoperă cum să prepari o supă delicioasă și reconfortantă în doar 30 de minute.
Supa picanta cu taitei si creveti
Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute
Noodles Cu Vita Si Legume (Reteta Chinezeasca)
Carnea de vita si legumele merg excelent cu noodles. O reteta foarte gustoasa si incredibil de repede de preparat.
Perisoare cu sos de bulion si taitei
500 g carne tocata (pui porc vita dupa preferinta) 1 lingura orez piper boia 1 lingurita vegeta 1 ou patrunjel verde tocat sare 1 punga taitei de orez (mie imi place sa ii numesc taitei de plastic). Pt sosul de rosii: 2 linguri de faina alba 100 ml lapte rece 2 catei de usturoi optional 250 ml bulion 50 ml ulei 2 lingurite zahar 1 frunza de dafin piper macinat verdeata pt decor.
Taietei de orez cu pui si legume
Avem nevoie pentru 2 portii de : 50 grame de taietei de orez 100 grame piept de pui taiat cubulete 2 cepe mici echalote taiete solzisori cateva ciuperci negre chinezesti si ciuperci aromate chinezesti o treime de zuchinni ( dovlecel verde) o lingura ulei de masline o lingura de sos de soya un varf de cutit de pudra de ardei iute putin ghimbir macinat sare piper.
Taitei lati cu creveti si dovlecel
-500g creveti congelati sau proaspeti -500g taitei lati -2 dovlecei/zucchine -1 ceapa -150ml vin alb sec -100 ml supa de peste sau supa vegetala -ulei de masline -sare -piper
Taitei de orez cu fasole verde
100g taitei subtiri din orez125g fasole verde pastaicoaja de la o lamaiesucul de la 2 lime1 ardei rosu2,5cm ghimbir2 lingurite zahar pudraputin coriandru verde, tocat50g bucati ananas tocate
Tăiței de orez cu ton și legume
Te-ai săturat de rețetele complicate care durează mult? Atunci trebuie să încerci tăițeii de orez cu ton și legume! E gata în câteva minute și e incredibil de gustoasă.
Budinca de taitei cu branza dulce
150g branza dulce de vaci 300g iaurt 3 oua 50g telemea de vaca coaja rasa de lamaie sau portocala esenta vanilie 75g zahar 150g taitei cu ou (egg noodles) sau alte paste la alegere unt pentru uns vasul yena
Taitei de orez cu pui si legume
100g taitei de orez (2 rotocoale) 50g piept pui 2 lingurite amidon 3 lingurite sos soia + 2 lingurite pe care le-am adaugat spre sfarsit 1 lingurita ghimbir ras 2 cani legume congelate ''china mix'' 3 ciuperci urechi de lemn piper praf de usturoi
Ciorba de rata cu taitei
1 ceapa, taiata marunt 1 morcov taiat cuburi 1 pastarnac, taiat cuburi 1 bucata telina, taiata cuburi taitei (facuti de mama de data asta) apa tacam de rata si inca o ceapa
Tăiței cu lapte. Rețeta clasică a bunicii
Redescoperă plăcerea unei mese simplă, dar delicioase cu rețeta noastră de taitei cu lapte. Urmărește pașii detaliați pentru a te bucura de gustul autentic al copilăriei, perfect pentru orice moment al zilei!
Supă de pui cu tăiței de casă
Una dintre cele mai bune supe pe care le puteți prepara este cea de pasăre cu tăiței de casă. Este foarte gustoasă, aromată, sănătoasă și este remediul perfect pentru răceală. Supa cu tăiței se face foarte ușor, iar pentru un gust desăvârșit, folosiți tăiței făcuți în casă. Este important ca, dacă folosiți tăiței proaspeți, să îi adăugați în supă înainte de servire. Altfel vor absorbi foarte multă apă și se vor umfla. Tăițeii de casă pot fi făcuți în cantitate mare și lăsați la uscat, după care îi puteți păstra într-un recipient care să-i ferească de umezeală și folosi ulterior.
Ciorba de gaina cu taitei de casa
1 gaina de tara1 rosie mare1 morcov3 foi de ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei kapia1 ceapa1 lingura pasta de gogosaripatrunjel verdesarepiperbors pentru acritPentru taitei:1 ousarefaina alba
Taitei cu legume in lapte de cocos
125g taitei de orez2 linguri ulei de arahide1 ceapa tocata1 ardei rosu3 catei de usturoi5cm radacina de ghimbir2 lingurite coriandru1/2 lingurita curcuma400ml lapte de cocos300ml supa de legume125g varza275g fasole verde, bucati150g ciuperci (shititake de preferat)75g arahide
Yakisoba - Rețeta de paste prăjite japoneze pe care trebuie s-o încerci
Vrei să gătești ceva rapid și delicios? Încearcă Yakisoba! Este o rețetă japoneză simplă, cu paste prăjite și legume. Se prepară ușor și rapid.
Ciorba de cocos cu taitei de casa
Carne de cocos (maruntaie,aripi ,spate cu gat), 2 morcovi, o bucatica telina, o radacina patrunjel, o ceapa, 2 ardei, 200 ml suc de rosii, 1 l bors de tarate, patrunjel si leustean verde, sare, 1 ou pentru taitei;un ou, 200 g faina, un praf de sare
Sos de perisoare cu taitei scurti
0,400-0,500 g carne tocata 1 ou 1 lingura faina 2 lingurite gris 1 legatura patrunjel verde cateva crengute de marar verde 1 mana de frunze ceapa verde 50 ml ulei 2 lingurite boia sare piper 1 frunza dafin apa. Pt diresatura: 1 lingura faina alba 1 cana de bulion. Pt garnitura: 1/2 punga taitei scurti. Se obtin 4-5 portii.
Pulpe de pui la cuptor cu fructe uscate
Pt. reteta aceasta, avem nevoie de:-2 pulpe de pui intregi-1/2 lamaie-1/2 portocala-1 foaie dafin-1/2 lingurita amestec "cinci condimente chinezesti" (daca nu aveti asa ceva la indemana, folositi un amestec de nucsoara, cuisoare, piper, scortisoara)-6 caise uscate-50 gr. stafide-30 gr. fructe goji-putin ulei
Salata cu legume si taitei din cartof dulce
100 gr taitei din cartof dulce (se pot inlocui si cu taiteii din orez)2 linguri de sos de soia light1/4 lingurita de ulei de susan sau dupa gust1 lingurita de otet balsamicfulgi de ardei iute dupa gust2 castraveti4 ridichi1 morcov2 cepe verzi
Taitei
Taiteii,se pot intinde si taia,sau cu mina,sau cu un aparat special,dar aluatul se face la fel. Cind se foloseste aparatul,se intinde(tot cu aparatul) si se taie imediat(nu e nevoie sa se lase foaia la uscat). Aparatul meu are 2 lameo lama face taitei(cica),dar ii taie mai lati(2-3 mm) decit ii taiam cu minadar ma ajuta f.multmerge f.repede.Cealalta lama taie taitei de cca 6 mm latimeii folosesc(de obicei) pt.fettucini. Pentru aluatul de taitei,ouale se cintaresc la inceput,deoarece se va pune faina,o data si jumatate cit greutatea oualor. Eu am folosit 3 oua(180 g),deci 270 g faina. -3 oua -270 g faina
Spaghete chinezesti
de obicei se folosesc legume dupa preferinta eu am folosit o cutiuta cu ciuperci 2 cepe 2-3 morcovi 2-3 ardei grasi codite de telina sos soia sare si piper dupa gust un pachet de spaghete fierte si clatite
Tarte chinezesti cu crema de ou
Pentru aluatul de tarta: 200 faina 50 g zahar pudra 100g unt rece Pentru crema de ou: 3 oua 80 g zahar +100ml apa fiarta 100 ml lapte
Tăiței de orez. Ce sunt, cât timp se fierb și cum se mănâncă
Tăițeii de orez sunt un ingredient popular în bucătăria asiatică. În principal, sunt făcuți din făină de orez și apă, dar unele produse includ și amidon de porumb și tapioca pentru a îmbunătăți textura și aspectul tăițeilor.
Mâncare de spanac cu năut. Rețeta de post, extrem de delicioasă!
Această mâncare de spanac cu năut transformă spanacul congelat într-o masă cu arome și ingrediente simple, dar puternice.
Tăiței cu nucă și pesmet caramelizat - desertul copilăriei
Deserturile pe bază de paste și de orez sunt cele care ne aduc cel mai mult aminte de copilărie. Orez cu lapte, griș cu lapte, fidea cu lapte. Toți am crescut cu aceste deserturi și le savurăm cu plăcere și acum, de câte ori avem ocazia. Astăzi vă propunem o altă rețetă care ne aduce aminte de copilărie: tăiței cu nucă și pesmet caramelizat, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de gustos. Puteți folosi tăiței din comerț sau îi puteți face în casă.
Prajiturele chinezesti cu ravas
2 albusuri de ou 1/2 lingurita esenta de vanilie 1/2 lingurita esenta de migdale 3 lingurite de ulei 8 lingurite faina+2 lingurite amidon 8 lingurite zahar 3 lingurite apa si...bineinteles ...ravasele!
Mincare Chinezeasca Cu Pui, Orez Si Ciuperci
Orez, 2 ardei grasi, 200 g ciuperci, o ceapa, condimente chinezesti, sos de soia, un piept de pui.
Rata Cu Prune
Daca vrei sa-ti impresionezi partenerul trebuie iti recomand acest piept de rata cu prune.
Rata cu prune condimentate
Cu o aroma usor fructata, aceasta reteta este inspirata din bucataria chinezeasca si te va surprinde cu siguranta.
Ramyun - supa coreeana
1 pachet de shin ramyun - taitei instanti coreeni 1 ceapa verde 1 ou fiert 5 ciuperci alge marine
Shrimps mit Gem"uze
250g Shrimps(creveti sau garnele mici),250g Gem"uze(legume pentru tigaie,mix asiatice),50ml Sesam"ol(ulei din seminte de susan),20ml Austern-Sauce(sos soia pentru creveti cu legume la tigaie),o rola paste Japoneze din orez si 3 bureti negri chinezesti deshidratati.
Muschiulet De Porc Crocant Cu Orez Si Coriandru
250g mix de orez basmati si orez salbatic 5 linguri faina condimente chinezesti (optional) 2 oua 100g pesmet 500g muschi de porc, taiat in fasii de 1 cm 100ml ulei coriandru 4 fire ceapa verde 2 linguri otet 2 linguri sos de soia 1 ardei iute rosu
Furnici în copac. Rețeta tradițională, pas cu pas
Furnici în copac este un fel de mâncare asiatic originar din provincia Sichuan, care constă în tăiței de sticlă (glass noodles) într-un sos delicios cu carne de porc tocată.
Cosulete de cataif cu frisca
200g taitei cataif130g untfrisca batutaSiropul: 1 1/2 pahar cu apa, 150 g zahar, vanilieOua de ciocolata pentru decor
Ciorba de cocos
1 cocos, 1 morcov, 1 pastarnac, 1 ceapa, 1 radacina de patrunjel, 1 telina mica, 1 ardei rosu, fidea / taitei/ speghete, sare, delikat, bors proaspat, patrunjel, marar, leustean
Supa de gainusa ca la bunica
1 gainusa tanara1 ceapa4 morcovi1 buc. de telina1 pastranac2 cartofisaretaitei de casa1 leg. de patrunjel
Pachețele de primăvară cu piept de pui
Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi. Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.