Mancaruri Cu Carne Tocata

Chifteluțe de pui cu dovlecel

Chifteluțele sunt o idee rapidă și delicioasă de mâncare, atunci când aveți la îndemână carne tocată. Puteți folosi orice fel de carne pentru a le prepara și chiar combina mai multe tipuri de carne cu legume.  Astăzi vă propunem o rețetă de chifteluțe cu pui și dovlecel, pufoase și aerate, delicioase pentru orice masă și potrivite chiar și pentru un platou cu aperitive. 

Plăcintă cu carne și ciuperci

O plăcintă sărată, cu carne și ciuperci, este ideală atunci când vreți să preparați o masă delicioasă pentru întreaga familie sau un aperitiv cald. Pentru această plăcintă, puteți folosi orice fel de carne: de porc, vită sau pui, trebuie doar să țineți cont de timpul de gătire al fiecăreia.

Pui Marengo

Rețeta de pui Marengo este una foarte veche și datează aproximativ de la 1800. Se spune că a fost inventată de bucătarul lui Napoleon, după o bătălie. Conducătorului îi era foame și bucătarul a trebuit să inventeze rapid ceva, cu ingredientele pe care le avea la îndemână.  Rețeta a avut atât de mult succes încât a devenit celebră în Franța și mai apoi în toată lumea. Se face foarte ușor și este o idee excelentă pentru prânz sau cină.

Cârnați de porc afumați

Cârnații sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoare de Crăciun și Revelion. Un preparat tradițional românesc, cârnații de porc, aromați și afumați, sunt delicioși atunci când sunt proaspăt preparați de voi, în casă.  Chiar dacă stați la bloc, puteți prepara cârnați proaspeți la voi acasă. Găsiți în orice supermarket membrane pentru umplut, iar carnea de porc proaspătă este și ea disponibilă la discreție în perioada aceasta. Dacă aveți gosodărie, va fi mai simplu să îi afumați. 

Chifteluțe de miel cu mentă

Carnea de miel este foarte populară mai ales în bucătăria orientală. Se folosește sub toate formele și la o mulțime de preparate, mai ales cele cu carne tocată. Chiar dacă în bucătăria românească nu prea se folosește carne de miel decât de Paște, merită să încercați această rețetă. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe cu mentă și condimente, delicioase și aromate. Puteți înlocui carnea de miel cu carne de vită sau amestec, dacă nu vă place. 

Pachețele de primăvară cu piept de pui

Pachețelele de primăvară sunt o alegere delicioasă, fie că alegeți să le preparați cu legume sau cu carne. Un preparat împrumutat din bucătăria asiatică, care a devenit foarte popular și în bucătăria de la noi. Astăzi vă propunem o rețetă de pachețele de primăvară cu piept de pui și legume, delicioase și rapide, pe care le puteți prepara pentru o cină rapidă.

Chilli con carne

Chilli con carne este o mâncare foarte populară mai ales în țările de pe continentul american. O combinație de carne tocată, sos de roșii și fasole roșie, aromatizate cu mirodenii și condimente, chilli con carne își are originea în Texas, dar a ajuns să fie cunoscută și savurată în toată lumea. Modul de preparare și rețeta diferă de la o țară la alta, de la o bucătărie la alta și în funcție de gusturi. Dar nu există diferențe majore, ci doar chestiuni ce țin de dozarea condimentelor. 

Chifteluțe italienești cu carne de vită și curcan

Există o mulțime de feluri de a face chifteluțe, fie că vorbim despre cele din carne sau cele vegetariene. Din carne de porc, vită, curcan, pui sau amestecate, secretul unor chifteluțe delicioase este să aibă procentul corect de grăsime, adică să nu fie nici prea grase, nici prea uscate, și să fie bine legate. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de chifteluțe italienești, dintr-un amestec de carne de vită și curcan. Se fac în general pentru a fi servite cu sos de roșii și paste, dar le puteți savura cu orice garnitură vă place.

Sos ragu (Bolognese) pentru paste

Un sos cu carne tocată și roșii este alegerea perfectă pentru o porție delicioasă de paste, fie că vorbim de spaghetti, tagliatele sau orice alt tip de paste. Sosul ragu este un clasic al bucătăriei italiene și baza pentru celebrele spaghete bolognese. Se face ușor, dar are nevoie de timp și răbdare pentru un rezultat delicios.  Secretul unui sos ragu ca la carte este gătirea îndelungată, la foc mic. În acest fel, aromele se vor combina perfect și carnea va fi gătită corect. Un sos ragu trebuie să aibă doar un gust subtil de carne și să nu se simtă textura ei atunci când este savurat. 

Chifteluțe de pui cu sos Buffalo

Chifteluțele sunt o idee excelentă și rapidă atunci când aveți niște carne tocată la îndemână. Simple sau aromate cu condimente, din carne de porc, vită sau pui, chifteluțele sunt bune în orice combinație de gusturi, atât calde cât și reci.  Și dacă v-ați plictisit de gustul clasic al chifteluțelor, puteți să le dați un gust aparte în combinație cu un sos iute, pe care îl adăugați la final. Le puteți servi cu piure, orez, sau orice garnitură cu un gust mai neutru, pentru că sosul iute este suficient pentru a le pune în valoare. 

Varză a la Cluj - rețetă tradițională

Varza a la Cluj este un preparat extrem de popular în zona Ardealului, dar îl puteți pregăti indiferent de unde proveniți. Puteți încerca o rețetă tradițională și delicioasă.

Pide turcești cu carne tocată

Pidele turcești fac parte din categoria de street food pe care nu aveți cum să o ratați dacă mergeți într-o vacanță în Turcia. Se găsesc peste tot, sub diverse dimensiuni și cu diverse umpluturi: cu carne tocată, cu brânză etc.  Pidele sunt acele mini-pizza sub formă de bărcuțe și sunt foarte ușor de preparat acasă, în propria bucătărie. Aluatul se face la fel ca cel de pizza și găsiți instrucțiunile și rețeta AICI.

Supă cu linte și carne tocată

Supele și ciorbele sunt alegeri ideale pentru un prânz delicios și sănătos. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se face ușor, este rapidă și sănătoasă și e diferită de ciorbele clasice cu care suntem noi obișnuiți.  V-ați gândit vreodată că puteți face ciorbă din carne tocată? Supa cu carne tocată se face ușor, pentru că fierbe mai repede decât dacă am folosi bucata de carne întreagă. Seamănă puțin ca aspect cu chilli con carne, doar că aceasta nu este picantă. 

Dovlecei umpluți cu carne tocată, în stil arăbesc

Dovleceii sunt o legumă foarte versatilă și pot fi integrați într-o mulțime de rețete. Astăzi însă vă propunem o rețetă arăbească de dovlecei umpluți cu carne tocată, rumeniți la cuptor și serviți cu iaurt.  Rețeta este una simplă, iar dacă știți să faceți ardei umpluți sau vinete umplute, cu siguranță vă va ieși perfect și această rețetă. Nu aveți nevoie decât de câteva condimente în plus, pentru a da o aromă orientală preparatului. 

Melitzanes Papoutsakia - vinete umplute în stil grecesc

Combinația de carne tocată cu vinete este atât de populară, încât o regăsim în multe bucătării internaționale, cum ar fi cea turcească și cea grecească, de exemplu. Și pentru că găsiți oricând vinete proaspete, vă propunem să încercați o rețetă simplă și decicioasă de vinete umplute cu carne tocată, rumenite la cuptor.  Melitzanes Papoutsakia se referă la vinete umplute cu carne tocată, gratinate cu cașcaval la cuptor. Puteți folosi carne tocată de porc sau de vită și le puteți servi alături de un sos tzatziki, tot un preparat tipic grecesc.  

Patlicanli kebap - frigărui turcești cu carne tocată și vinete

Bucătăria turcească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba despre mâncăruri pe bază de carne tocată. Numite generic kebap, kafta sau kofte, există zeci, poate chiar sute de rețete în bucătăria internațională, în special în cele orientale.  O astfel de rețetă de kebap vă propunem și noi, astăzi. Este vorba despre un preparat cu carne tocată și vinete, tradițional turcesc, foarte simplu de făcut și delicios. 

Yaprak Sarma - sărmăluțe în foi de viță în stil turcesc

Una dintre mâncărurile cunoscute ca fiind tradițional românească are, de fapt, origini turcești. Sarmalele au fost preluate în bucătăria românească din cea otomană, iar modul de preparare nu diferă foarte mult. Una dintre diferențe este că în Turcia sunt mult mai populare sarmalele în foi de viță, foarte subțiri și delicate, fierte în sos de roșii și servite cu iaurt. Dacă vă hotărâți să faceți o porție de sarmale turcești ca la carte, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Rularea sarmalelor vi se va părea migăloasă, pentru că ele trebuie să fie foarte subțiri și delicate. Dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul!

Chifteluțe pufoase - cea mai simplă rețetă

Atunci când vine vorba despre mâncăruri tradiționale românești, chiftelele sunt una dintre vedetele din bucătărie. Se fac ușor și sunt foarte versatile, astfel că vă salvează atunci când aveți niște carne tocată și vreți să gătiți ceva repid, ușor și delicios.  Chifteluțele se pot servi calde, cu garnitură sau cu sos de roșii, sau reci, ca aperitiv. Sunt delicioase în orice combinație și le puteți face din orice fel de carne tocată: vită, porc, pui sau amestec.  

Bărcuțe din dovlecei cu chifteluțe marinate și mozzarella

Atunci când nu mai știi ce să gătești, combinațiile inedite de alimente te salvează întotdeauna din încurcătură. De exemplu, v-ați gândit vreodată să combinați dovlecei sau zucchini cu chifteluțe și să gratinați totul la cuptor? Bărcuțele din dovlecei cu chifteluțe marinate pe care vi le propunem astăzi sunt o rețetă simplă și de efect, pe care o puteți prepara pentru o masă rapidă. O puteți face și dacă v-au rămas chifteluțe marinate din ziua precedentă, dar vreți să le dați o nouă interpretare. Puteți folosi dovlecei obișnuiți sau zucchini. De asemenea, chifteluțele le puteți face din carne de vită, porc sau curcan. 

Ciorbă de ardei umpluți

Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi. 

Burger servit în roșie

Dacă vă plac burgerii, dar vă feriți de calorii, această variantă de burger în roșie este ideală. Eliminați, din start, pâinea, baconul și sosurile greoaie, adică mai mult de jumătate din numărul de calorii. În plus, roșiile umplute cu compoziție de burger arată foarte bine și pot fi o soluție la îndemână și atunci când aveți musafiri sau pentru o petrecere de vară, la grătar. 

Chifteluțe hawaiene cu carne de porc

Dacă v-ați plictisit de rețeta clasică de chifteluțe de porc, vă propunem astăzi o rețetă originală, cu aromă exotică. O rețetă de chifteluțe în sos de ananas, dulce-acrișor, ca să dați o notă de originalitate mesei voastre. Dacă nu vă place combinația de mâncare cu sosuri dulci, pe bază de fructe, atunci această modalitate de a servi chifteluțele s-ar putea să nu fie pe placul vostru. În schimb, dacă sunteți adepții combinațiilor originale de gusturi, o să vă placă gustul de chifteluțe cu sos de ananas. 

Burger de vită - cea mai bună rețetă

Burgerii sunt genul acela de preparat care a apărut din senin, inspirat de bucătăria americană și de fast food și a căpătat atât de multă popularitate, încât aproape că nu e restaurant care să nu servească burgeri. Dar, la fel de adevărat este că nu peste tot găsești un burger bun, cu ingrediente de calitate și bine gătit. Așa că îl poți face acasă, după gustul și preferințele tale. Avantajul unui burger făcut în casă este că știi exact ce pui în el, alegi cu mâna ta ingredientele și poți să-l scoți din zona de fast food și să-l transformi într-o masă gustoasă și sănătoasă, pentru toată familia.  Carnea este vedeta și, bineînțeles, de calitatea ei depinde în proporție de 90% reușita. Alegeți o carne de vită de calitate, tocată fin, cu 20-25% grăsime și nu aveți cum să dați greș. 

Chifteluțe marinate în sos de roșii

Chifteluțele marinate fac parte din categoria mâncărurilor care ne aduc aminte de copilărie și de gustul mâncării preparate de mama sau bunica. Sunt un fel de mâncare care nu lipsește din nicio bucătărie românească și pe care oricine îl cunoaște.  Chifteluțele marinate sunt excelente alături de piure de cartofi, dar pot fi servite la fel de bine și simple, doar cu sos și pâine, sau alături de o porție de spaghete.  Totuși, combinația de sos de roșii cu piure rămâne cea mai populară și cea mai iubită. Pentru această rețetă puteți folosi orice fel de carne tocată aveți: de vită, de porc sau de curcan, dacă nu vreți să fie foarte grase. Puteți face de la început sosul sau puteți savura chifteluțele ca atare și abia a doua zi să faceți sosul. Aveți două feluri de mâncare diferite, pornind de la același preparat de bază. 

Chifteluțe de pește

Chifteluțele de pește sunt o alternativă foarte bună la chifteluțele clasice. Sunt mult mai sănătoase, au mai puține calorii și grăsimi, dar un conținut mare de Omega 3 și Omega 6, în funcție de tipul de pește pe care îl alegeți.  Puteți pregăti chifteluțele de pește din orice fel de pește alb. Noi am ales varianta cu șalău, dar le puteți face și din crap sau păstrăv. Cu cât mai gras peștele, cu atât mai gustoase vor ieși chifteluțele. Le puteți prăji în ulei sau găti în cuptor, dacă vreți o variantă sănătoasă și care să nu fie îmbibată în ulei. 

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Lahmacun - pizza turcească

Lahmacun, sau pizza turcească, este o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vă place să experimentați în bucătărie. O pizza complet diferită de cea cu care sunteți obișnuți, cu topping de carne tocată, dar foarte gustoasă și categoric originală.  Dacă vă place bucătăria orientală și vreți să vă jucați cu aromele puțin, vă propunem să încercați Lahmacun. Este o mâncare spornică, iar din cantitățile de mai jos vă vor ieși 3-4 pizza. Așadar, este perfectă atunci când aveți musafiri sau pentru o cină cu arome orientale în familie.  Faceți aluatul după instrucțiunile de AICI.

Kofte (chifteluțe turcești) din carne de vită

Atunci când vine vorba despre carne tocată, turcii sunt experți în a o pregăti. Dacă ne gândim numai la adana, kebap sau kafta, parcă ne lasă gura apă. Dar să nu uităm de clasicele chifteluțe, pe care turcii le-au dus din bucătăria lor, în toată lumea. Chifteluțele (sau kofte, așa cum se numesc la origini), au cucerit bucătăria balcanică și au devenit un preparat foarte popular. Evident că rețeta diferă de la o bucătărie la alta și de la o gospodină la alta, dar astăzi vorbim despre rețeta turcească de chifteluțe și, probabil, cea mai veche din lume. Dacă la noi se pot face chifteluțe și din carne de porc, turcii și musulmanii în general nu consumă carne de porc, așa că, pentru această rețetă veți avea nevoie de carne de vită sau amestec de vită și oaie. 

Chiftelute de porc cu ierburi

Clasicele chiftelute sunt reinventate in aceasta reteta, cu ierburi aromate.

Palmieri cu carne tocata

Aperitivele sunt o parte importanta a meselor festive, iar daca vrei preparate care par sofisticate, desi sunt usor de facut, reteta de mai jos e ideala.

Chiftele Cu Branza Si Salata De Spanac

Aceste chiftele usor de preparat au branza cremoasa in interior.

Rulouri Cu Carnaciori

Poti folosi aceste rulouri delicioase pe post de aperitive, atunci cand ai invitati.

Paste Grecesti

O combinatie creativa ale carei arome te vor duce cu gandul la insulele grecesti.

Burgeri De Curcan Cu Chutney De Mango

Sosul Chutney si ceapa gatita pe gratar dau savoare acestui burger. Il poti servi langa cartofi prajiti si bere.

Chiftele Vietnameze Cu Noodles Si Legume Murate

Lemongrass, usturoi si lime! O puternica aroma vietnameza intr-o reteta usoara si rapida.

Ciorba De Perisoare Cu Dovlecel

2-3 morcovi o ceapa dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane) bors o rosie patrunjel 2 linguri ulei pt perisoare: 200 gr carne tocata 3 linguri bune de orez sare piper un albus de ou patrunjel

Piftelute marinate cu ceapa si maioneza

Piftelute:500 g carne tocata, 2 morcovi, 1 ceapa, 3 oua, 1 cutie ricotta250 g/branza de vaci (optional), 6 catei de usturoi, patrunjel si marar tocate, paine inmuiata in lapte/pesmet daca e prea moale compozitia, sare, piperSos: 4 cepe, 3 linguri maioneza, otet, sare piperPentru marinat ceapa: 3 linguri otet, 2 foi de dafin, cateva boabe de piper, sare

Chiftele cu carne

1 kg carne tocata2 cepe2 oua1 capatana de usturoio legatura de patrunjel proaspat6 felii de painepipervegetaulei pentu prajit

Sufle de spanac cu carne tocata

1 pachet de spanac congelat ( 300 g); 1 lingura zeama de lamaie; 6 oua; 3/4 pahar parmezan; 200 g carne tocata; sare, piper;

Placinta cu carne

400g carne tocata, 1 ceapa potrivita, sare, piper, ulei, 1 ou, foi de placinta (foietaj).

Pastisio

400 gr macaroane4 linguri cu unt3 linguri cascaval ras3 ouaPentru umplutura:2 linguri cu unt1 ceapa1 catel de usturoi1 kg carne tocata2 linguri cu bulion3 lunguri cu vin secsare, piper1 cana de apaPentru sosul Bechamel:2 linguri cu unt100 gr faina1 ou300 ml laptesare,piper

Ardei umplut

-12 ardei-4 cepe-1/2 cana orez-650-700 g carne tocata-2 linguri de pasat-delikat

Piftele

1 kg carne tocata 1 morcovusturoi - o capatana de marime medie2 ceape 2 cartofi150 ml ulei2 oua sare, piper, delicat o legatura patrunjel, o legatura marar

Cannelloni cu carne

12 tuburi canelloni300 gr carne tocata150 gr cascaval40 gr unt1 ou1 catel de usturoio ceapa2 linguri cu bulionbusuioc verde2 linguri cu ulei de masline1/2 lingurita cu rozmarin2 linguri cu vin alb sec1 cutie rosii decojitesare, piper

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Placinta ciobanului

In reteta originala se foloseste carne de miel, eu am preparat-o cu carne tocata de vita..................................................................700 gr carne tocata vita2 morcovi2 cepe7-8 cartofi potriviti50 ml ulei1/2 ardei iute1 lingurita rasa cimbru1 lingura boia dulce2 linguri margarina2 linguri apa plata

Briouates - rulouri marocane cu carne tocata (video)

1 pachet foi de placinta1kg carne tocata3 cepe tocate3lg coriandru3lg patrunjel1lg curcuma1lg coriandru4lg ulei de maslinesare dupa gust

Pelmeni

500 g faina3 oua1 pahar de apa500 g carne tocata3 cepesare si piperuleismantana

Cannelloni cu carne tocata

Sos bechamel:4 linguri unt4 linguri faina1 litru lapte2 linguri parmezan sau cascaval rassare,piper,nucsoaraUmplutura de carne:500 gr rosii1 cutie cannelloni700 gr carne tocata3 cepe200 ml suc de rosii2 linguri ulei1 cana supa de legumesare,piper200 gr cascaval

Dovlecel umplut

500 g carne tocata 1/2 cana de orez 1 ceapa 1 morcov 1 ou 300 ml suc de rosii patrunjel verde sare piper cimbru busuioc 2-3 rosii 7 dovlecei