Galuste cu pasat
Galuste cu pasat retete: cum gatesti galuste cu pasat si cele mai gustoase retete de mazare cu galuste, supa de curcan cu galuste, supa de galuste, rulada cu mere cu foietaj, chec cu inimioare, minciunele cu untura, tochitura cu organe, dieta cu chimen, focaccia cu ceapa, tocanita cu chiftele.Galuste cu pasat(sarmale cu pasat)
-2 verze de marime medie -1kg carne tocata amestec porc cu vita -3 cepe mijlocii -300 g pasat -2-3 rosii -bulion -sare -piper -boia -cimbru -marar
Sarmale cu pasat
3 cani de pasat 1 cana orez 2 cepi mari 2 linguri pasta de tomate 2 morcovi busuioc 1 ardei ulei sare piper cimbru patrunjel varza murata
Piroste cu pasat (de post)
-500 gr pasat -2-3 capatani de varza murata -2 cepe potrivite -2 morcovi - 1/4 telina -sare piper -boia iute, -cimbru -500 ml bulion -150 ml ulei
Tocanita cu galuste
carnita de pui ulei 3-4 cepe 1 mar 1-2 rosii sau bulion frunze de dafin sare piper seminte de chimen boia de ardei marar pentru galuste 2 oua 1 pahar de apa faina si sare
Supa de curcan cu Galuste
1kg carne de curcan(eu am folosit jumatate de aripa ,cam de 600g )2 morcovi un ardei 3 tije de telina,o ceapa . Galuste cu gris: 100-120g gris(depinde de marimea oului),2 oua,50g unt ,patrunjel verde,sare si piper la final in farfurie.
Supă de roșii cu găluște
Îți place supa de roșii? E ușor de făcut și mereu gustoasă. Azi îți arăt cum să faci o supă de roșii cu găluște pufoase!
Supă de pui cu găluște - secretul pentru găluște pufoase
Aromată, gustoasă și parfumată cu pătrunjel proaspăt, supa de pui cu găluște ne aduce aminte de mâncărurile pe care ni le făceau mama sau bunica, în copilărie.
Mancarica De Mazare Cu Galuste
400g mazare proaspata sau congelata 3 morcovi 3 cepe 2 pulpe de pui 1 legatura marar 1 conserva de rosii in bulion maruntite ulei sare piper,patrunjel iar pentru galuste: 2 oua 2 linguri ulei de masline sare faina
Ardei umplut
-12 ardei-4 cepe-1/2 cana orez-650-700 g carne tocata-2 linguri de pasat-delikat
Tocanita cu galuste din faina
500 g carne de pasare(eu am avut de gasca) o ceapa mare o frunza de dafin 2 linguri cu pasta de tomate 1 lingura cu faina sare piper un praf de boia iute marar verde Pentru galuste 2 oua 2 linguri apa 5 linguri faina un praf de sare
Piept de pui quatro formagi cu galuste
400g piept de pui 1 pachet knorr la fix pentru spaghete quatro formagi 2 cepe verzi mai mari 80ml smantana 20ml lapte maggi secretul gustului intensavor de legume piper ulei de masline patrunjel verde tocat pentru asezonare Pentru galuste: 2 oua faina cat cuprinde( insa sa rezulte o compozitie mai moale )
Galuste din urda cu sos de rosii
Pentru galuste: 250 gr urda 2 oua 50 gr cascaval 5 linguri faina sare piper 1/2 lingurita busuioc uscat Pentru sosul de rosii: 1 cana suc de rosii de casa 1 lingura ulei sare piper 4 crengute marar verde 1/2 lingurita busuioc uscat 1 canita cu apa
Papricas cu galuste de faina
500-600 gr carne porc nu prea grasa 1 ceapa mare 1 ardei gras 3-4 linguri ulei floarea soarelui 2 linguri cu v^arf de boia de ardei dulce 1/2 lingurita boia de ardei iute sau chili 1/2 lingurita delikat 3 catei usturoi 2 cani apa 1 frunza dafin pentru galuste 2-3 oua aproximativ 140 gr faina sare
Galuste de malai cu capsuni
Ingrediente pentru galuste: - 500 ml iaurt grecesc - 75 grame zahar brun - 150 grame faina de malai - 1/2 lingurita praf de scortisoara - 1/2 lingurita esenta de vanilie. Pentru umplutura avem nevoie de: - 1 lingurita de unt - 8-10 capsuni de marime medie. Pentru sos/ glazura folosim: - 200 grame capsuni (sau 6 capsuni mari) - 1-2 linguri miere - 1 lingurita praf de ghimbir.
Supa Crema De Sfecla, Cu Mere, Hrean Si Galuste
O supa hranitoare si racoroasa, perfecta pentru zilele toride de vara.
Sos tzatziki cu avocado, o rețetă răcoritoare pentru zilele toride de vară
Sos tzatziki cu avocado, un mix inedit pentru o variantă vibrantă a tzatziki-ului clasic, perfectă pentru a fi servită cu crudități, chipsuri sau pâine prăjită.
supa de pui cu galuste
400g pui,4 morcovi,1telina,2ardei gras,4cepe,gris,3oua,ulei,sare si delicat.
Sarmale de post moldovenești
Sarmale de post moldovenești sunt deosebit de gustoase deși nu conțin carne. Spre deosebire de alte zone ale țării, sarmalele se fac mici, cat o nucă, frunzele de varză fiind de maxim 10-15 cm.
Galuste picante cu sos de ghimbir si marar
Galuste: 600 g cartofi fieri 300 g faina 2 oua 2 linguri ulei sare Umplutura: 300 g carne tocata curcan 100 g salam picant 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde 1 ou patrunjel verde marar verde sare piper Sos : 300 g iaurt 50 g unt 1 lingura mustar 1 lingura amidon pasta Wasabi 3-4 cm ghimbir marar verde sare piper
Galuste de cartofi
cartofi faina ulei sare
Papricaș de porc cu găluște
Papricaș de porc cu găluște – rețetă tradițională simplă și gustoasă, cu carne fragedă de porc, sos aromat și găluște pufoase.
Galuste din faina si oua
2 oua 4 linguri faina 1 lingura ulei apa sare.
Tocanita de naut cu ciuperci rosii si galuste bavareze
400 g naut Sun Food 300 g ciuperci taiate Sun Food 400 g rosii cuburi Sun Food 1 ceapa rosie 2 linguri ulei 1 lingurita chimen 1/2 ardei gras frunze patrunjel verde sare piper -pentru galuste bavareze: 3 chifle de 1 zi 80 g pesmet 2 oua 70 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mica( 2 verzi) 1/3 gogosar patrunjel verde 200 ml lapte sare piper nucsoara Daca serviti tocanita fara galustele bavareze veti avea o mancare de post buna de tot gata in 15 minute !
Gomboti( galuste) din paine
5-6 chifle sau felii de paine 200 ml lapte 3 linguri gris 2 oua patrunjel verde tocat sare piper
Galuste cu prune de post
500ml apa 2 linguri ulei 20 prune 50g margarina 100g pesmet 3 pliculete zahar vanilat miere faina 1 praf de sare
Pulpite de pui cu galuste bavareze si sos vanatoresc
-pentru friptura : 1 kg carne pui- pulpe 1 lingura untura( sau doar ulei) sare piper boia 200 ml supa pui -pentru galuste bavareze: 3 chifle de 1 zi 80 g pesmet 2 oua 70 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa mica( 2 verzi) 1/3 gogosar patrunjel verde 200 ml lapte sare piper nucsoara -pentru sos vanatoresc : 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 1 ceapa 50 g unt 3 linguri bulion facut in casa( sau 2 rosii) 1-2 linguri zeama de lamaie 200 ml supa de carne 1 frunza dafin 1 lingura zahar 50 ml vin alb 1 lingura mustar 1 lingura faina 3 linguri apa sare piper
Semmelkna, galuste din paine
6 chifle mari (mai vechi/2-3 zile), 250 ml lapte, 1 ceapa micuta, 1 lingurita unt, 1 ou, 1 legatura mica patrunjel, sare,piper, 1 lingurita faina(fac.),nucsoara(fac.).
Mancare de galuste
cca 500 gr carne2 cepesuc de rosii2 ouagrissare, piper si eventual verdeata
Galuste cu caise si cartofi
10-12 caise4-5 cartofi mari (1kg)faina cat cuprinde(~300 gr)1 ouun praf de sare3 lingura nuca pisata6 linguri pesmet3 linguri zahar
Mancare de mazare cu galuste
1 borcan de mazare boabe 1ceapa 1 morcov 2oua 4 linguri de faina sare pasta de rosii sau bulion smantana.
Galuste cu surpriza
-300 g cartofi fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici. -200 g faina -2 oua -un varf de lingurita de sare Pentru umplutura: -caise -visine Pentru imbracat galustile: -pesmet -zahar -scortisoara
Galuste cu visine (Gomboti si nudli)
10 cartofi mijlocii, 20 de linguri de faina, o lingurita rasa de sare, pesmet amestecat cu zahar dupa preferintele fiecaruia, prune sau visine
Tocanita de curcan cu galuste
Carne de curcan o ceapa mare pasta de ardei rosii 2 oua 4-5 linguri faina ulei,verdeata tocata sare si piper
Galuste cu visine si caise
20 visine5 caise1 kg cartofi200 g faina1 ou1 praf de sare100 g pesmet100 g zahar1 plic zahar vanilat2 lingurite scortisoara3 linguri ulei
Galuste cu urda si spanac
200gr urda2 oua200gr gris1 catel usturoi200gr spanac congelat
Supă de zarzavat cu găluște
Perfectă pentru zilele mai răcoroase sau când vrei ceva ușor și hrănitor, această supă de zarzavat cu găluște e un adevărat balsam pentru suflet.
Ciolan pe varza si galuste
* un ciolan crud (neafumat); * o varza dulce; * 350ml vin alb; * 100ml otet de mere; * 150ml zeama de carne; * o ceapa; * cimbru, sare, piper;
Supa de vita cu galuste la Slow Cooker
300 g carne de vita 250 g ciuperci champignon 2 morcovi 1 ceapa alba 1 felie telina 1 ou 4 linguri de faina 1 lingura ulei 1 lingura boia de ardei dulce sare si piper
Supă cu găluște de post
Supa cu găluște poate fi făcută și în varianta de post, din legume. Trebuie să renunțați la oul din găluște, dar acestea vor ieși pufoase și aromate și fără ou.
Găluște cu prune super pufoase. Rețeta tradițională din Ardeal
Descoperă secretul găluștelor cu prune perfecte cu această rețetă tradițională. Învață cum să faci găluște cu prune pufoase și delicioase.
Mancare de ciuperci cu galuste de faina
200g ciuperci 150g sunculita taraneasca 4 cepe 100 ml smantana 2 linguri ulei o cana apa sare piper Pt galuste:(reteta a fost invatata de la Nadia Czompa!!) 2 oua 4 linguri faina
Gulaș de vită ardelenesc
Învăță să prepari un gulaș de vită ardelenesc ca la carte! Urmărește rețeta noastră detaliată pentru un gust autentic. Perfect pentru mese în familie sau ocazii speciale.
Galuste cu capsuni
Pentru aluat:300 mi lapte,30 g unt (margarina),160 g faina,1 ou,putina sare,circa 10 capsuni frumoasePentru pesmetul rumenit:200 g pesmet alb,4 linguri zahar tos,100 g unt (margarina),putina scortisoara macinata finzahar pudra
Galuste de branza dulce
500 gr branza dulce de vaca 2 oua 100 gr gris (sau 5 linguri) 1 lingura zahar coaja de lamaie putina sare (cat iei cu 2 degete) 2 linguri de faina Pentru ornat: pesmet ulei zahar zahar vanilat smantana
Momo, galuste tibetane vegetariene
Aluatul: pentru 4 persoane:3 cani de faina si ¾ cani de apa.Umplutura vegetala:Doua cepe3 cm de ghimbir2-3 catei de usturoiCoriandruVarza (500 g)Tofu (500 g)Ciuperci (200 g)Doua linguri de sos de soia1 lingurita de bulion
Piept de pui cu galuste de faina
1 piept de pui, 2 morcovi, 100 gr telina, 1 ardei gras, 4 catei de usturoi, 2 oua, 5 lg faina, 2 lg ulei, un varf de cutit de bicarbonat
Galuste cu caise
12 caise 6 linguri zahar brun 1 lingura scortisoara Pentru aluat: 250g branza de vaci bine scursa 50g unt 2 linguri de zahar 2 pliculete zahar vanilat 50g gris 100g faina 2 galbenusuri 1 esenta de vanilie Pentru asezonare: miere sau pesmet cu zahar
Galuste cu prune si quark
Aceste galuste de prune, cunoscute si sub numele de zwetschgenknodel, sunt un gust dulce al Germaniei, insa iti vor aduce aminte, cu siguranta de copilarie.
Cartofi cu galuste
1 ceapa2-3 linguri de uleio lingurita de boiacateva picaturi de ulei de chili sau jumatate de lingurita de praf chili1 ou5-6 linguri de fainasarepiper dupa gust
Vitel sote cu garnitura de gnochi si ciuperci
Pentru 4 portii: 500 gnochi (galuste din cartofi) 500 g carne de vitel 400-500 g ciuperci (proaspete) Legume: 1-2 morcovi 2-3 cepe 1 ardei gras Ulei de floarea soarelui si ulei de masline Bulion (suc de rosii) condimente sare