Garnituri pentru fripturi

Garnituri pentru fripturi retete: cum gatesti garnituri pentru fripturi si cele mai gustoase retete de retete pentru prajituri, condimente pentru pui, garnitura pentru somon, diete pentru abdomen, sosuri pentru pui, mancare pentru pui, creme pentru prajituri, mancare pentru copii, ciorbe pentru copii, mancare pentru diabetici.

Morcovi caramelizați - o garnitură delicioasă

Morcovii sunt o sursă excelentă de vitamine și nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație echilibrată. Fie că alegeți să îi includeți în mâncăruri, tocănițe sau să faceți piure de morcovi, aceștia sunt excelenți pe post de garnitură, mai ales pentru mesele copiilor.  Astăzi vă propunem o rețetă de morcovi caramelizați la cuptor, o garnitură cu un gust dulce plăcut, care nu îngrașă și care se potrivește perfect alături de orice fel de carne. 

Friptura Glazurata Cu Miere Si Salsa De Mango

Salsa mango proaspata, cu putin ardei iute, completeaza perfect friptura suculenta la gratar.

Porc saltimbocca si cartofi cu usturoi

Acest reteta foloseste carnea de porc invelita in prosciutto si acoperita cu o frunza de salvie. Este plina de arome, si mai mult decat atat, poate fi gata in doar 30 de minute.

Cartofi frantuzesti copti

Pentru 4 portii:6-7 cartofi medii2 cepe mari3 catei de usturoi1 legatura de patrunjel proaspat1 cub de supa Maggi de puiun cubulet de unt3-4 linguri de ulei de maslinesare si piper

Muschiulet De Vita Cu Cartofi Si Broccoli

O reteta mai usoara, mai sanatoasa de friptura, dar mai aromata decat ai crede.

Piure de cartofi - rețeta lui Chef Florin Dumitrescu

Piureul de cartofi este una dintre cele mai banale garnituri pe care le puteți prepara, dar, la fel ca în cazul altor lucruri simple, e foarte ușor să dați greș. Un piure de cartofi perfect trebuie să fie cremos, pufos și aerat, să nu aibă o textură prea apoasă sau prea tare. O greșeală pe care mulți o fac atunci când prepară piureul de cartofi este că folosesc mixerul. Acest lucru face ca amidonul din cartofi să se elibereze și piureul să capete un aspect și gust gumat, cauciucat. Țineți cont de recomandările de mai jos, după rețeta lui chef Florin Dumitrescu, și veți obține cea mai fină și delicioasă garnitură pentru friptura voastră. 

Piure de cartofi cu usturoi copt

Piureul de cartofi este o garnitură pe cât de comună, pe atât de versatilă. Îl puteți personaliza foarte ușor și îi puteți da de fiecare dată o aromă nouă. Piure cu trufe, piure cu parmezan sau piure cu usturoi copt - iată doar câteva idei pentru a transforma cea mai banală garnitură într-una specială. Astăzi vă propunem o rețetă foarte simplă de piure de cartofi cu usturoi copt, inspirată din bucătăria franceză. Opțional, puteți adăuga și cașcaval în el. Secretul acestui piure este usturoiul copt, care îi dă o aromă deosebită, dulceagă și plăcută. 

Friptura De Vita Cu Sfecla Caramelizata

Aceasta friptura de vita, cu sfecla alba, caramelizata, are un gust atat de bun pe cat de bine arata.

Curcan Cu Rosii Coapte Si Cartofi Cu Busuioc

O reteta de origine italieneasca, pentru un pranz usor, dar satios.

Ciuperci umplute la cuptor

• 10 ciuperci• 100 g cascaval• 100 g bacon• o ceapa• o legatura marar• ulei, sare si piper

Urzici la tigaie (sote) cu usturoi - delicioase în doar câteva minute

Urzici sote, trase la tigaie cu usturoi - o mâncare tradițională de primăvară, simplă, delicioasă și plină de vitamine, gata în doar câteva minute.

Sparanghel în crustă de parmezan

Sparanghelul face parte din categoria legumelor cu super proprietăți nutritive. Are puține calorii, dar este o sursă importantă de calciu, vitaminele A, B și D și este excelent ca garnitură pentru o friptură. Cea mai comună modalitate de a găti sparanghelul este să-l blanșați, apoi să îl trageți puțin la tigaie. Astăzi vă propunem o rețetă originală cu sparanghel pane, în crustă de parmezan, pregătit la cuptor, rumenit și crocant. 

Varza calita delicioasa

- ½ kg varza- 1 ceapa- ulei de masline- sare, piper- chimen- boia iute/dulce- zahar- otet de vin/mere

Porc Cu Paprika Si Naut

O reteta picanta de carne de porc si naut, facuta cu rosii, ardei gras si dovlecel.

Spanac cu usturoi si ochiuri

1 kg spanac4 oua4 linguri faina500 ml lapte6 catei de usturoiputin uleisare, piper

Cartofi copti cu sos de iaurt

Pentru 4 portii:4 cartofi mediistaniolPentru sos aveti nevoie de:un pahar de iaurt (100 ml)2 cepe verzi (daca nu aveti ceapa verde, puteti pune jumatate de ceapa rosie sau un sfert de ceapa alba)un sfert de lamaie micabusuioctarhoncimbrudoua linguri de ulei de maslinesarepiper

Piure de cartofi cu usturoi

Aroma de usturoi se potriveste perfect cu un piure cremos.

Piure Cu Parmezan

Un preparat pe care il poti folosi ca garnitura sau poate constitui chiar o cina usoara.

Pastai scazute cu usturoi si marar

1 kg pastai galbene9-10 catei usturoi1/2 lingurita pipersare2 legaturi marar4 linguri ulei

Bastonase De Dovlecel

Au un gust asemanator cu cartofii prajiti, dar contin mult mai putine calorii.

Sparanghel la cuptor - simplu, savuros și de dietă

Cea mai bună modalitate de a găti sparanghel la cuptor. Este gata în mai puțin de 20 de minute și se realizează cu doar câteva ingrediente de bază.

Salată de conopidă cu maioneză

Salata de conopidă cu maioneză este o rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de simplu de făcut. Dacă aveți deja maioneza făcută sau folosiți maioneză cumpărată, jumătate din treabă este deja făcută.

Piure de varza de Bruxelles

In mai putin de 15 minute poti prepara o garnitura perfecta pentru o friptura suculenta.

Cartofi noi (baby) la cuptor în sos de unt cu usturoi și mărar

Cartofii noi sau cartofii baby, de dimensiuni mici, acoperiți cu sos de unt, usturoi și cu mărar proaspăt presărat nu sunt doar foarte atrăgători vizual, ci și foarte gustoși!

Piure de conopidă

Un preparat simplu, atunci cand vrei o garnitura speciala pentru o friptura.

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel

Ciuperci la cuptor cu cașcaval, usturoi și pătrunjel - o gustare delicioasă, rapidă și ușor de preparat. Rețeta de ciuperci la cuptor umplute cu cașcaval gata în doar 15 minute.

Cartofi copti cu salvie

Daca esti in cautarea garniturii perfecte pentru friptura, atunci te anuntam ca tocmai am gasit-o. Desi simpla, este perfecta pentru a completa aroma carnii.

Ciuperci Cu Pesto De Rucolla

Incearca aceste ciuperci aromate, cu un pesto de rucolla, ca un starter usor sau un pranz satisfacator.

Dulceata de ardei iute si ceapa

ceapa rosie,miereardei iuteulei de strugurisare

Pui Backhendl - pui pane în stil vienez

Bucătăria austriacă este foarte bogată în preparate de tip pane. Să ne gândim numai la șnițelul vienez, devenit celebru în toată lumea. Dar nu numai pieptul de pui sau mușchiul de vită sau de porc pot fi gătite pane, ci și bucățile întregi de carne de pui, cum este și rețeta pe care v-o propunem astăzi.  Puiul Backhendl nu este altceva decât pui pane, prăjit. Puteți prăji o jumătate de pui odată sau pe bucăți, depinde de dimensiunea puiului și de preferințele voastre. Puteți pregăti pui Backhendl pentru orice masă și orice ocazie, alături de o porție de cartofi și un sos de usturoi. 

Morcovi Cu Cimbru Si Ardei Iute

Morcovii cu pot fi garnitura perfecta langa o bucata de friptura, iar in acest fel poti sa eviti sa combini proteinele cu cartofii, care favorizeaza cresterea in greutate.

Sparanghel cu brânză de capră și toast cu verdeață

250g sparanghel ulei 2 felii de paine 1 catel de usturoi 75g branza de capra fistic nesarat 1/2 lamaie - coaja Pentru amestecul de ierburi: cimbru menta oregano coriandru 1/2 lamaie - sucul 100ml ulei de masline

Cartofi "prăjiți" la cuptor - crocanți și aromați

Aproape că nu există cineva care să poată refuza o porție de cartofi prăjiți. Fie că îi servim simpli sau pe post de garnitură, cartofii prăjiți sunt unul dintre cele mai populare feluri de mâncare, mai ales că se prepară ușor și sunt ieftini. Singurul lor defect este că îngrașă și sunt nesănătoși, mai ales dacă îi prăjim în baie de ulei. De aceea, astăzi vă propunem o rețetă de cartofi prăjiți la cuptor, crocanți și rumeniți, cu foarte puțin ulei. Sunt o alegere ideală, mai ales pentru copii și mesele lor, pentru a transforma un preparat nesănătos într-unul inofensiv. 

Cartofi Noi Cu Unt

O garnitura perfecta pentru carnea de miel.

Friptura Piramida

Ingredientele pentru friptura: 1 kg si jumatate de cotlet de porc 2 morcovi lungi si subtiri sare piper unt 100 ml miere Ingrediente pentru Arici: 1 kg carnati oltenesti (5-6 bucati) 7-8 cartofi mari 3-4 oua 150-200 gr de parmezan 150-200 gr de faina Ingrediente pentru garnituri: 11-12 ciuperci mari 7-8 cartofi mari 1 ceapa rosie 4 catei de usturoi ulei sare piper 1 salata creata 100 gr parmezan 1 ardei rosu * Preparatele sunt pentru 11-12 portii

Pui A La King

Sunca, ardei copti si patrunjel pentru arome imbietoare, intr-un preparat cu pui, perfect pentru zilele de primavara.

Zucchini Cu Parmezan

Un mod delicios de a folosi zucchini, atunci cand vrei o garnitura cu adevarat speciala.

Sparanghel la tigaie, cu parmezan

Sparanghelul tras la tigaie, cu un strop de parmezan este o garnitură gustoasă gata în câteva minute. Crocant și cu aromă de brânză, se potrivește cu orice fel de carne - pește, pui, vită, curcan sau porc.

Conopidă cu brânză

Aceasta reteta rapida de branza cu conopida este ideala pentru o cina usoara ssau poate fi o garitura sofisticata langa o friptura suculenta.

Cartofi la cuptor cu ierburi aromatice

Cartofii la cuptor sunt o garnitură clasică, preferată de milioane de oameni. În combinație cu ierburi aromatice proaspete și unt, devin un preparat cu un gust și aromă irezistibile.

Garnitura din conopida pentru fripturi.

-1 conopida. -1 capatina de usturoi. -100 ml ulei. -3 linguri otet. -3 linguri otet balsamic. -sare.

Tarta Cu Bacon, Cartofi Si Branza

O garnitura care merge perfect langa orice fel de carne.

Ciuperci pane in pesmet

500 g ciuperci champignon2 ouapatrunjelcateva linguri de fainacateva linguri de pesmetsare si piper

Conopida Pane

O garnitura delicioasa, sau un aperitiv la o masa in familie. Tu alegi cum sa le servesti?

Chifteluțe de conopidă și quinoa

Dacă vă plac chifteluțele din legume, trebuie să încercați această variantă cu conopidă și quinoa! Sunt delicioase, se fac foarte ușor și vă vor cuceri instantaneu! Chifteluțele sunt unele dintre cele mai versatile preparate din bucătărie. Și asta pentru că se pot face din orice fel de carne, din pește și chiar legume și le puteți combina cu orice sos sau garnitură. 

Varza De Bruxelles Cu Parmezan

Este cel mai gustos mod in care poti gati varza de Bruxelles. Cu aceasta reteta sigur vei folosi aceasta garnitura din ce in ce mai des.

Mere sotate

Un preparat perfect pentru micul dejun, dar care poate fi servit cu succes si la celelalte mese ale zilei.

Cartofi noi cu mustar

1 kg cartofi noi 2 carnati de casa 3 linguri de mustar 3-4 linguri de ulei patrunjel sare masline

Sote de ciuperci - cea mai simplă rețetă

Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine vegetale, sunt delicioase, versatile și pot fi incluse într-o mulțime de rețete și feluri de mâncare, de la cele mai simple până la unele mai complicate. Cu atât mai mult cu cât există atâtea sortimente de ciuperci, pentru toate gusturile și toate buzunarele.  Una dintre cele mai simple și gustoase metode de a găti ciupercile este sote-ul. Potrivit pe post de garnitură, dar și ca masă în sine, sote-ul de ciuperci este ușor de făcut și nu are nevoie de multe ingrediente, ci doar de puțină atenție pentru ca ciupercile să își păstreze textura și aroma.