Gaina de tara la ceaun

Gaina de tara la ceaun retete: cum gatesti gaina de tara la ceaun si cele mai gustoase retete de gaina de tara la cuptor, pui de tara la ceaun, gaina la ceaun, pui de tara la cuptor, friptura de pui la ceaun, friptura de gaina la cuptor, gulas de pui la ceaun, piept de gaina la cuptor, pulpe de pui la ceaun, gaina la cuptor.

Ciorba de gaina in oala sub presiune

1/2 gaina batrana de tara, 1 ceapa, 2 morcovi proaspeti, 1 telina potrivita, 1 ardei gras, 3 rosii, verdeata, 1 l bors, 2 linguri de orez.

Ciorba de gaina cu taitei de casa

1 gaina de tara1 rosie mare1 morcov3 foi de ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei kapia1 ceapa1 lingura pasta de gogosaripatrunjel verdesarepiperbors pentru acritPentru taitei:1 ousarefaina alba

Friptura de gaina la cuptor

-1 gaina fiarta -sare -piper -ulei

Pui de tara cu smantana

pulpe si aripi de pui de tara (eu am folosit de la 4 pui) 2 cepe potrivite 1 ceapa verde 1 morcov 250 gr smantana groasa de tara 1/2 legatura marar verde 2 linguri ulei sare piper 1 foaie de dafin

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

pentru aluat 200 gr faina 1 praf de sare 2 linguri untura 50 gr unt moale 1 ou de gaina chimen si nucsoara macinate pentru umplutura 500 gr branza de vaci (preferabil de tara) 1 cub unt (aproximativ 50 gr) 3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara) sare pentru jeleu 1 morcov mai marisor 1 sfecla rosie 1 castravete 1 lingurita sare 1 lingurita amidon 50 ml apa

Salata cu gaina si nuci in straturi

350g. maioneza 4 morcovi 3 cartofi 4 oua fiete 100g. cascaval 250g. file de gaina 6 bucati de nuci 100g. sampinioane sare,piper,1frunza de dafin(pentru fierberea pieptului de gaina)

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Pulpele (taiate in 2) jumatate de piept taiat bucatele si copanelele de la aripile de la o gaina 1/2 kg ciuperci pleurotus 450 ml smintina usoara 2 linguri de faina sare piper boia de ardei patrunjel verde ulei

Pilaf de primavara

- carne de pui (da, eu am avut de tara, nimic nu se compara la gust ca puiul de tara!)- ceapa verde- morcov- loboda rosie (am constatat ca n-a fost nevoie de toata legatura, asa ca am pus doar o mana)- orez- spanac proaspat- sare si 2 felii de lamaie

Orez cu piept de gaina si legume in rola

300g. Orez 300g. peper dulce rosu 1 ciapa 2 linguri mazare verde 600ml. supa de gaina 2-3 linguri ulei de masline 300g. file de gaina 200g. Sampinioane (ciuperci) 100g. Cascaval 3 oua 150g. Smintina Sare piper dupa gust

Gaina gril

1 gaina 1 lingura busuioc 1 lingurita piper negru in boabe 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita mirodenii pentru gaina (cary,cili,ghimber) 1 lingura fara varf de sare un varf lingurita de nucsoara 1 lingura otet balsamic 100 ml.vin rosu 4 linguri ulei de masline 1 lingura de mustar iute

G~ain~a la cuptor cu ciuperci

3-4 morcovi 2-3 cartofi 4 c~atei de usturoi 1 g~ain~a de aprox.2kg,100 gr. c^arnat boia dulce,piri sau boia iute sare mare,piper,piper boabe,vegeta,usturoi uscat,sofran indian sau caril 2 dl vin alb 100 gr.unt 2-3 cepe 250 gr.ciuperci proaspete 1 l~am^aie(sucul) optional 300 ml.sm^ant^an~a lichid~a si 3 linguri de mustar

Snitele "Betisoare" din piept de gaina cu mac

am folosit un piept de gaina 2 oua sare,piper,cimbru 40-50 g mac faina si pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava in cazul in care se coc Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Bors de gaina

1 gaina2 l apa½ l bors1 morcov1 patrunjel1 ceapaleustean1 rosie curatata100 g taietei de supasarepiperpatrunjel verde

Rulada din piept de gaina

un piept mare cu tot cu piele gaina mea a fost de 2,5 kg 4 oua 1 ardei gras 200 gr. cascaval tare boia cury piper sare

Papricas cu pui de tara si galuste

3-4 pulpe de pui de tara si un piept 1 ceapa mare 1 morcov 1 ardei mic galben 1/2 ardei kapia 250 gr rosii decojite in suc de rosii sare piper 1 lingurita de boia de ardei dulce 1 varf de lingurita boia de ardei iute 1 lingura pasta de tomate 2 linguri ulei 3 linguri cu varf smantana de tara patrunjel verde Pentru galustele: 2 oua 3 linguri si 1/2 faina alba un praf de sare un praf piper alb

Gaina umpluta

o gaina o ceapa 2-3 linguri ulei 100g ficat taiat cuburi 100g ciuperci feliate 2 felii de paine taiate cuburi o cescuta de supa 3 oua sare piper condimente dupa placere(ienibahar menta cimbru..) 50g unt

Friptură de pui la ceaun

Există câteva mâncăruri care ne trimit, inevitabil, cu gândul la copilărie sau la gospodăria bunicilor. Una dintre acele mâncăruri este puiul rumenit la ceaun, pe foc de lemne, servit cu mămăligă și mujdei de usturoi.  Puteți recrea gustul acela și pe aragaz, folosind un vas din fontă sau, în orice caz, cu pereții mai groși. Secretul unei fripturi delicioase constă în două ingrediente: carne de pui de țară și untura în care va fi prăjită. Dacă folosiți doar ulei, friptura nu va avea același gust. 

Gulyas la ceaun

1 kg carne porc si vita( se poate si pui) 1 kg cartofi 3-4 morcovi 2-3 patrunjei 5-6 cepe verzi 1 ou 100 g faina 1 ardei gras 2 rosii 1 tub Piros Arany iute( pasta ardei) sare piper paprika 2-3 linguri ulei chimion

Tocana bunicii

kg carne de porc de tara cu putina grasime 4 cartofi 2 cepe zdravene 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei capia rosii 2 kg rosii de tara o ramura de cimbru pasta concentrata de tomate cativa catei de usturoi marar patrunjel frunze de telina busuioc boia curry sare piper vegeta 300 ml ulei

Supa de gaina cu taitei

1 gaina, 1 ceapa mare, 1 radacina telina mijlocie, 2 radacini patrunjel, 2 morcovi mari, 2 cartofi, sare, piper, frunze de patrunjel verde pentru servit, 300g taitei de casa.

Pulpe de pui la ceaun

Pulpe de pui la ceaun sunt savuroase, mai ales dacă este și plăcut afară pentru a putea sta în jurul focului și a vă distra în aer liber.

Gaina intreaga pe varza noua

o gaina de curte grasa si frumoasa :) un morcov o varza noua mai mare 3-4 linguri bulion 2 cepe potrivite 5-6 linguri ulei sare piper macinat cateva boabe piper 2 linguri boia dulce patrunjel cimbru

Solduri de gaina cu rozmarin si cu cascaval Filadelfia

6 bucati solduri de gaina 1 cutie cascaval filadelfia 200g. Rozmarin verde 1 lamiie Usturoi Maioran Cimbru Piper negru Sare Ulei de masline

Spagete cu carne de gaina in sos peshamel

500g.piept de gaina feliat in lung formind fisii subtiri 1 ciapa medie taiata marunt 1 morcov dat prin razatoare 400g. spaghete 200g. ciuperci foliate (1 cutie) 150g. porumb fiert (1 cutie) 4 linguri mari de unt 1 lingura mare de ulei Sare si piper alb dupa gust 1 plic sos peshamel de la maggi ori orce marca doriti 0,5ml. lapte 500g. cascaval razuit

Friptura de porc la ceaun

500 gr. pulpa de porc 4 carnati de casa (eu am avut carnati pentru gratar) 2 cepe potrivite 1 ardei gras rosu bulion (eu am pus pasta de ardei rosu) sare piper 4 catei usturoi 1 cana vin cimbru 2 foi de dafin

Tocanita de gaina de casa cu pilaf de orez

1 gaina de casa 1 ceapa 2 linguri pasta de gogosari 2-3 catei usturoi o cana orez 1 varf cutit turmenic 1 varf cutit boia iute sare piper patrunjel verde

Pilaf cu carne de gaina si ardei copti

o ceapa 1 gaina de 1,3 kg, 300 g orez ulei, 1 kg de ardei copti, sare, piper boia de ardei iute.

Gulas la ceaun cu vita

250 g spate de vita, 200 g slanina, 300 g varza, 300 g legume asortate , 1 ceapa, jumatate de telina, 1 cutie fasole uscata cu chilli sau 200 g fasole uscata mixta, 1 rosie, 1 ciolan mai mic, 50 ml ulei, 1 catel usturoi, Sare, piper, frunze de patrunjel,

Zacuscă de vinete cu fasole boabe la ceaun

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun este un preparat sățios și gustos, perfect pentru persoanele care țin post. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

"Pere" de g~ain~a (Peras de galinha)

Aluat: 500 gr. f~ain~a 50 gr.unt sup~a de g~ain~a Umplutur~a: carne fiart~a sau pr~ajit~a de pas~are chiar de porc sau vit~a... 1 ceap~a 3 c~atei de usturoi 2 linguri unt 2 rosii f~ar~a piele 1 lingurit~a cepsoar~a tocat~a p~atrunjel Pt. aluat pane: f~ain~a 2 ou~a si pesmet piper nucsoar~a sofran,ervas provence (cimbrisor oregano...)

Rulouri de clatite umplute cu cascaval si bacon

pentru clatite - 2 oua de gaina - 1 praf sare roz - 4 linguri iaurt gras - 600 ml lapte dulce - 1 canita faina de grau pentru umplutura: - 200 g mozzarella - 200 g bacon pentru crusta: - pesmet de paine - oregano cimbru sare chilli turmeric pudra - 1 ou de gaina - 2-3 linguri ulei de masline

Ciocanele de pui cu hrisca si legume

800 ml apa + 4 lingurite Vegeta gust de gaina (pentru supa)1 lingurita Vegeta cu gust de gaina pt ciocanele8 ciocanele pui300 gr hrisca3 linguri ulei1 legatura ceapa verde(~5 fire) tocata1 ardei gras rosu taiat cubulete1 ciuperca mare taiata cubuletepiper dupa gust

Gaina cu sos de portocale

Ingrediente 1 gaina potrivita 6 ciuperci 1 ceapa 1 pahar de orez cu bob lung 1 pahar supa de carne 50 gr. Unt Un praf de curry Sos de soia Condimente pentru orez 1/2 pahar suc de portocale 1/2 pahar suc de lamaie 1 ligurita de miere 1 lingura de sos soia

Supa de pui in suc de rosii, cu boabe de strugure verde

Eu folosesc de obicei sira aripile inferioare si gaturile de pui o ceapa medie 1 morcov +ardei+pastarnac 3 linguri pasta de tomate 2 linguri de smantana 2 ciorchini de stugure verde ( adica necopt se gaseste in piata la oamenii de la tara) sare si piper 3 oua

Iahnie de fasole la ceaun

Ingrediente:- 700 g fasole boabe alba fiarta- 3 legaturi de ceapa verde- 200 g carnat proaspat- 400 g carnat afumat- 400 g pastrama de ceafa de porc- 1 ardei gras rosu- 700 ml suc de rosii - 1 lingura de untura de porc- 1 morcov- sare- piper- pasta de ardei iute- boia de ardei- cimbru- foi de dafin- 1 lingura faina alba- 2 cuburi concentrat cu gust de costita afumata

G~ain~a umplut~a "`a Chefe" ^in sos de portocale si cimbrisor

* 1 g~ain~a sau alt~a pas~are de cca. 2 kg. * sare piper * 1 lingurit~a sofran indian * c^ateva fire cimbrisor proasp~at *1 ardei iute rosu t~aiat in dou~a optional *2 portocale * 4-5 c~atei de usturoi dati prin pres~a *1 ceap~a mare *100 gr. prune uscate din comert *3-4 linguri ulei de m~asline *2 linguri brandy sau wiskey *optional vin alb *1 lingur~a otet de zmeur~a optional Umplutur~a `a Chefe : *ficat de pui si pipote t~aiate buc~ati mici *2 linguri ulei de m~asline * foi de dafin *1 p~ah~arel mic vin de Porto Madeira... * 100 gr. prune uscate din comert *100 gr. miez de p^aine * sare si piper Garnitur~a: mere si castane la cuptor

Prajitura cu capsuni si foi de bezea

Ingredientele: Blaturile - 10 oua- 16 linguri de zahar- 10 linguri de faina alba- 10 linguri de ulei- 4 linguri lapte dulce (ea a folosit lapte 2% grasime, eu am pus de tara, integral de la vacuta)- 2 pliculete amoniu pentru prajituri ( zicea de praf de copt, dar nu am avut la indemana, nu s-a facut gaura in cer.)Crema :- 300 ml frisca- 1 kg capsuni (aproximativ)

Tarta cu pui si legume

250 gr foietaj congelat un piept de pui mai marisor (eu am avut de la tara) 200 gr mazare congelata 4 buc ceapa verde 1 ardei capia rosu 1 ardei capia verde sare dupa gust un pic de chili 1 lingurita rasa curry 3 oua 2 linguri ulei de masline

Lasania

400 g carne de gaina 200 g porumb 200 g champinioane 2 cepe mari 1 morcov 500 g mozzarela 1 pachet lasania 300 g 2 l lapte 2 pachete sos de beshamell de la Maggi 50 g unt ulei sare si piper alb dupa gust

Ciorba de castraveti murati

3 castraveti murati, o ceapa rosie (poate fi si galbena), o jumatate de borcan de pastai verzi, 2 morcovi, 2 linguri de ardei tocat si conservat in congelator, o jumatate de pahar de orez (si optional un os de la un piept de pui de tara - pentru gust), o legatura de patrunjel.

Ostropel moldovenesc

1 gaina grasa,sare,zarzavat pentru supa,usturoi

Pui coin vert

2 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri faina ulei pentru prajit sare si piper dupa gust 2 lingurite de coriandru macinat proaspat zeama de la o lamaie 2 linguri ulei 300 ml apa 1 lingurita zahar brut 1 cub knorr Gaina se foloseste la inceputul prepararii ca baza pentru mancare l lingura amidon de porumb

Friptura asortata (pasare, porc)

2 pulpe intregi mari de gaina 400-500 g costita de porc proaspata vegeta sare piper boia cateva rosioare (eu am avut la rezerva din congelator am folosit 7 rosioare) cativa catei de usturoi frunze de patrunjel verde.

Pui rustic

1 pui - de preferat de tara, 2 cepe mari, 1 capat^ana usturoi, 500 ml suc de rosii, 1 lingura bulion ardei, sare, piper, oala de pam^ant.

Prajitura cu caramel de lamaie

Blat 8 oua medii (de tara am folosit eu) 13 lg zahar 9 lg faina de grau 4 lg cu varf fulgi nuca de cocos 5 g praf de copt un praf de sare caramelul de lamaie (200 g) Caramel de lamaie: 5 lg cu varf zahar zeama de la o lamaie coaja de la o lamaie 50ml apa 120 g smantana lichida Decor: 200 g smantana lichida (30% grasime - Pilos) 1 lgt zahar cateva capsune

Pui la oal~a- Frango no tacho

1 pui sau o g~ain~a mare 100 g bacon cuburi 1-2 chourico ( c^arnat) 1 ambalaj ciuperci Paris proaspete 1 praz sau 1 ceap~a mare 4-5 c~atei de usturoi piper sare boia dulce sofran indian cimbrisor foi de dafin 200 ml sm^ant^an~a pt. g~atit vin alb 3-4 rosii medi

File pangasius cu orez la cuptor - reteta proprie

~250 gr orez 3-4 bucati de peste file pangasius delikat knorr 1 cub knorr-legume 1 cub knorr-gaina sau pui ulei pentru prajit faina folie aluminiu

Pui cu rosii si masline

o gaina-1,5 kg rosii insucul lor un borcan-700ml 3 catei de usturoi 2 cepe un borcan de 300ml masline(fara samburi) sare piper negru ulei cite o felie de paine graham sau neagra la o portie cu grosimea de 3~4 cm

Ghiveci de luna lui Cuptor

1 kg de fasole lata de Sebes 2 dovlecei fragezi 4 cepe 1 ardei iute c^ativa morcovi fragezi 5-6 rosii mari si coapte 1 legatura de verdeata(patrunjel telina leustean) mirodenii la alegere 1 cub de gaina sare putina apa c^ateva linguri de ulei

Racitura de pasare

carne de pasare de preferat cea de tara 3 cartofi 1 morcov 4 l apa sare si piper alb 2 lingurite gelatina 2 capatani de usturoi