Pui de tara la ceaun

Pui de tara la ceaun retete: cum gatesti pui de tara la ceaun si cele mai gustoase retete de gaina de tara la ceaun, pui de tara la cuptor, gulas de pui la ceaun, pulpe de pui la ceaun, friptura de pui la ceaun, pui la ceaun, pui intreg la ceaun, gaina de tara la cuptor, gaina la ceaun, friptura de pui la tava.

Friptură de pui la ceaun

Există câteva mâncăruri care ne trimit, inevitabil, cu gândul la copilărie sau la gospodăria bunicilor. Una dintre acele mâncăruri este puiul rumenit la ceaun, pe foc de lemne, servit cu mămăligă și mujdei de usturoi.  Puteți recrea gustul acela și pe aragaz, folosind un vas din fontă sau, în orice caz, cu pereții mai groși. Secretul unei fripturi delicioase constă în două ingrediente: carne de pui de țară și untura în care va fi prăjită. Dacă folosiți doar ulei, friptura nu va avea același gust. 

Pulpe de pui la ceaun

Pulpe de pui la ceaun sunt savuroase, mai ales dacă este și plăcut afară pentru a putea sta în jurul focului și a vă distra în aer liber.

Gulyas la ceaun

1 kg carne porc si vita( se poate si pui) 1 kg cartofi 3-4 morcovi 2-3 patrunjei 5-6 cepe verzi 1 ou 100 g faina 1 ardei gras 2 rosii 1 tub Piros Arany iute( pasta ardei) sare piper paprika 2-3 linguri ulei chimion

Gulaș de pui la ceaun

Rețetă simplă de gulaș de pui la ceaun. Află cum să faci gulaș rapid și gustos.

Tarta cu pui si legume

250 gr foietaj congelat un piept de pui mai marisor (eu am avut de la tara) 200 gr mazare congelata 4 buc ceapa verde 1 ardei capia rosu 1 ardei capia verde sare dupa gust un pic de chili 1 lingurita rasa curry 3 oua 2 linguri ulei de masline

Salata calda cu piept de pui

un piept de pui de tara, o ceapa, 5 catei de usturoi, 1 cartof 2 morcovi, o legatura de patrunjel, o lingurita de oregano, o frunza de menta de gradina

Ciorbă de pui cu iaurt - remediul excelent pentru răceală (rețetă arăbească)

Ciorba de pui cu iaurt este o rețetă asemănătoare cu ciorba de pui a la grec, numai că aceasta este de inspirație arăbească. Gustul de smântână este înlocuit cu un gust acrișor, de iaurt, și cu o aromă orientală, dată de cumin (chimion). Ciorba de iaurt este un remediu foarte bun atunci când sunteți răciți sau gripați și vă ajută să vă puneți rapid pe picioare. Se face foarte simplu și se servește fierbinte, cu mult pătrunjel proaspăt sau mentă verde.

Tocana bunicii

kg carne de porc de tara cu putina grasime 4 cartofi 2 cepe zdravene 2 morcovi 1 telina mica 2 ardei capia rosii 2 kg rosii de tara o ramura de cimbru pasta concentrata de tomate cativa catei de usturoi marar patrunjel frunze de telina busuioc boia curry sare piper vegeta 300 ml ulei

Supă de pui cu tăiței de casă

Una dintre cele mai bune supe pe care le puteți prepara este cea de pasăre cu tăiței de casă. Este foarte gustoasă, aromată, sănătoasă și este remediul perfect pentru răceală. Supa cu tăiței se face foarte ușor, iar pentru un gust desăvârșit, folosiți tăiței făcuți în casă. Este important ca, dacă folosiți tăiței proaspeți, să îi adăugați în supă înainte de servire. Altfel vor absorbi foarte multă apă și se vor umfla. Tăițeii de casă pot fi făcuți în cantitate mare și lăsați la uscat, după care îi puteți păstra într-un recipient care să-i ferească de umezeală și folosi ulterior. 

Placinta cu pui, smantana si foietaj

1 piept de pui dezosat 1 ceapa 1 morcov 5-6 linguri smantana groasa de tara 400 gr aluat foietaj sare piper 1 varf de cutit rozmarin uscat 2 linguri ulei 1 ou 4-5 crengute patrunjel verde

Friptură de porc la ceaun

Îți plac preparatele tradiționale românești? Atunci trebuie să încerci friptura de porc la ceaun! O rețetă simplă, cu ingrediente la îndemână, dar cu un gust autentic, de te lingi pe degete.Carnea fragedă, rumenită perfect în ceaun și aromată cu usturoi și cimbru, te cucerește de la prima îmbucătură. Și nu-ți face griji, rețeta noastră e simplă, explicată pas cu pas, așa că o poate pregăti oricine, chiar dacă n-ai mai gătit până acum.

Pui de tar~a portughez ( Frango `a Camponesa)

1 pui mare de c^amp t~aiat buc~ati 50 gr. bacon buc~ati 2 cepe tocate 3-4 c~atei de usturoi tocati 3 morcovi t~aiati rondele 1 conserv~a mare de ciuperci Paris 1 pahar de vin alb ulei de m~asline sare piper sofran sau boia cimbru sucul de la o l~am^aie Pt. garnitur~a: 1 kg. cartofi albi fierti in coaj~a 2 rosii si 1 ceap~a t~aiate rondele sofran sare aromatic~a busuioc unt optional m~asline negre si br^anz~a ras~a

Pui de țară cu smântână - rețetă tradițională românească

Puiul de țară cu smântână este o mâncare gustoasă și sățioasă, specifică bucătăriei românești. Se prepară ușor, din ingrediente simple și accesibile.

Gulas la ceaun cu vita

250 g spate de vita, 200 g slanina, 300 g varza, 300 g legume asortate , 1 ceapa, jumatate de telina, 1 cutie fasole uscata cu chilli sau 200 g fasole uscata mixta, 1 rosie, 1 ciolan mai mic, 50 ml ulei, 1 catel usturoi, Sare, piper, frunze de patrunjel,

Zacuscă de vinete cu fasole boabe la ceaun

Zacusca de vinete cu fasole boabe la ceaun este un preparat sățios și gustos, perfect pentru persoanele care țin post. Vezi ingredientele și pașii de preparare.

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

pentru aluat 200 gr faina 1 praf de sare 2 linguri untura 50 gr unt moale 1 ou de gaina chimen si nucsoara macinate pentru umplutura 500 gr branza de vaci (preferabil de tara) 1 cub unt (aproximativ 50 gr) 3-4 linguri smantana grasa (preferabil de tara) sare pentru jeleu 1 morcov mai marisor 1 sfecla rosie 1 castravete 1 lingurita sare 1 lingurita amidon 50 ml apa

Papricaș de pui cu găluște. Rețeta tradițională românească, pas cu pas

Papricașul de pui cu găluște este o mâncare emblematică a bucătăriei românești, un preparat consistent și savuros, perfect pentru o masă în familie. Combinația dintre carnea fragedă de pui, sosul cremos cu aromă de boia și găluștele pufoase este pur și simplu irezistibilă.

Iahnie de fasole la ceaun

Ingrediente:- 700 g fasole boabe alba fiarta- 3 legaturi de ceapa verde- 200 g carnat proaspat- 400 g carnat afumat- 400 g pastrama de ceafa de porc- 1 ardei gras rosu- 700 ml suc de rosii - 1 lingura de untura de porc- 1 morcov- sare- piper- pasta de ardei iute- boia de ardei- cimbru- foi de dafin- 1 lingura faina alba- 2 cuburi concentrat cu gust de costita afumata

Prajitura cu capsuni si foi de bezea

Ingredientele: Blaturile - 10 oua- 16 linguri de zahar- 10 linguri de faina alba- 10 linguri de ulei- 4 linguri lapte dulce (ea a folosit lapte 2% grasime, eu am pus de tara, integral de la vacuta)- 2 pliculete amoniu pentru prajituri ( zicea de praf de copt, dar nu am avut la indemana, nu s-a facut gaura in cer.)Crema :- 300 ml frisca- 1 kg capsuni (aproximativ)

Prajitura cu caramel de lamaie

Blat 8 oua medii (de tara am folosit eu) 13 lg zahar 9 lg faina de grau 4 lg cu varf fulgi nuca de cocos 5 g praf de copt un praf de sare caramelul de lamaie (200 g) Caramel de lamaie: 5 lg cu varf zahar zeama de la o lamaie coaja de la o lamaie 50ml apa 120 g smantana lichida Decor: 200 g smantana lichida (30% grasime - Pilos) 1 lgt zahar cateva capsune

Racitura de pasare

carne de pasare de preferat cea de tara 3 cartofi 1 morcov 4 l apa sare si piper alb 2 lingurite gelatina 2 capatani de usturoi

Pieptul de pui îngrașă? Câte calorii are un piept de pui la grătar sau la cuptor

Descoperă cât de sănătos este pieptul de pui. Vezi câte calorii are și cât piept de pui trebuie să mănânci dacă nu vrei să te îngrași.

Pastrama de casa

o bucata de cotlet porc - carne proaspata sanatoasa. - pt marinada: - 4-5 linguri sos soia - un pahar vin alb - eu am folosit tot de tara natural - 2-3 linguri mustar - o lingurita ghimbir ras - 2-3 linguri ulei masline - 2-3 foi dafin uscat

Pui Cu Miere Si Portocale La Cuptor - Reteta Testata

- un pui - condimente pentru pui - o portocala - miere - morcov conopida - orez - delicat - margarina - unt - bulion

Pui la cuptorul electric cu orez cu ardei rosu

-3,200kg pulpe superioare de pui -amestec de condimente pentru friptura de pui de la Kotanyi -1kg orez Riso Scotti -4 ardei capia -Secretul gustului cu 10 legume

Pui umplut cu orez

1 pui la un 1,5 kg,o cana orez,1 ou,1 pate ficat pui 100 grame,piper,sare,boia iute,rozmarin praf,vegeta,ulei floarea soarelui sau rapita,patrunjel,morcov

Pui cu lămâie la tavă - rețeta simplă și rapidă

Descoperă secretul unui pui cu lămâie la tavă suculent și aromat, cu o rețetă ușoară și rapidă. O alegere excelentă pentru o cină deosebită, fără prea multe bătăi de cap în bucătărie.

Pui la cuptor cu sos lămâie, unt și ierburi aromatice

Pui la cuptor cu sos lămâie, unt și ierburi aromatice - o rețetă delicioasă și ușor de făcut. Carnea este fragedă și suculentă, iar sosul este super aromat.

Tarta frageda cu capsuni

pentru blat: 150 gr unt 250 gr faina alba 1 ou ( eu am folosit ou de tara) 1 lg zahar brut 1 praf sare pt umplutura: 500 gr capsuni coapte bine (curatate si spalate foarte bine) 1 lg zahar brut 1 lingurita amidon 2-3 linguri apa 1 lingura zeama lamaie

Pulpe de pui impanate

1 pulpa de puicondiment pentru puivegetaulei2 cartofipatrunjel proaspatusturoiamestec de ciuperci,verdeturi si sare de mare de la Kotany

Tacos

8 foi tacos 1 piept de pui (eu l-am folosit pe cel ramas de la un pui rotisat) condimente pentru pui 1 ceapa rosie sos mexican (http://www.myfancycake.com/2012/02/sos-mexican.html) sos tzatiki (http://www.myfancycake.com/2011/06/sos-tzatiki.html)

Frigarui Marocane De Pui

Atunci cand ai pofta de ceva special, incearca acest preparat inspirat din bucataria marocana.

Salata cu piept de pui la gratar

rosii castraveti salata iceberg ceapa verde patrunjel piept de pui la gratar ulei de masline otet balsamic sare piper ardei iute (atat cat preferati)

Pui la punga cu legume si fructe

1 pui de 1-1,5 kg 1 punga magica pentru friptura de pui cu ierburi aromate 3 mere 10 masline 1 morcov mare 5 cartofi 1 ceapa rosie 2 capatani de usturoi 2 gogosari in otet

Ciorba de gaina cu taitei de casa

1 gaina de tara1 rosie mare1 morcov3 foi de ceapa verde1/2 ardei galben1/2 ardei kapia1 ceapa1 lingura pasta de gogosaripatrunjel verdesarepiperbors pentru acritPentru taitei:1 ousarefaina alba

Pui la gratar

Carne de pui dezosata(pulpe sau piept) Sare piper si oregano Ulei de masline

Pui cu crusta si cartofi la cuptor

carne de pui mustar pesmet condimente cartofi putin ulei

Pui asiatic cu portocale la slow cooker Crock Pot

1 piept pui (cca 500 gr) zeama de la 2 portocale 2 linguri sos soia 2 catei usturoi 2 cm radacina ghimbir 1 praf chilli 1 lingura miere de abine 1 lingura amidon catefa frunze ceapa verde susan

Pui la cuptor cu garnitura de ciuperci la gratar

1 pui intrego capatana de usturoi2 linguri de ulei , condimente1 kg ciuperci , 4 linguri de ulei, cateva bucatele de unt si cascaval

Friptura de pui la coptor in vas de lut

un pui gril de 2kg ,o lingura de ulei sara ,piper si condimente pentru pui( Galeo) ,3,4 foi de dafin ,sase catei de usturoi boia de ardei iute si o cana de apa.

Pui la tigaie cu ardei și cartofi la cuptor

Încântă-ți familia cu o cină delicioasă: pui la tigaie cu ardei și cartofi crocanți la cuptor. Urmărește rețeta noastră simplă pentru un fel de mâncare complet, sățios și plin de aromă.

Pui la cuptor

1 pui mare ulei sare, oregano,busuioc cimbru,patrunjel 1 lg boia 1 lg pasta de ardei facuta in casa 4 catei usturoi zeama lamaie

Friptura de pui la cuptor cu legume

2 pulpe pui 500 g piept de pui 50 unt marar 1/2 legatura(dupa preferinta) 1 morcov ceapa verde 1/2 legatura condimente(piper sare) 100 ml bere(sau de vin cine prefera) 100 ml apa

Pui la grătar cu rozmarin și lămâie

Redescoperă puiul la grătar printr-o combinație fresh de rozmarin și lămâie. O rețetă simplă care aduce Mediterana pe masa ta.

Pui A La King

Sunca, ardei copti si patrunjel pentru arome imbietoare, intr-un preparat cu pui, perfect pentru zilele de primavara.

Pui la cuptor cu sos de miere si ceapa rosie

2 pulpe mari de pui si 2 aripioare ...dar puteti folosi orice fel de carne de pui... 4 catei de usturoi 2 cepe rosii de apa taiate sferturi 2 linguri sanatoase de miere 3 linguri otet balsamic de buna calitate 2 linguri rozmarin 150 ml concentrat de pui 3 linguri ulei masline 10 boabe de piper

Piept de pui gratinat

4 oua,piept de pui,300ml sos alb (dau reteta mai jos),unt,piure de cartofi (am folosit 2 cartofi maricei),cascaval,condimente (eu am folosit curry ca i-mi place la carnea de pui),sare.

Pui umplut cu garnitura de legume

1 pui 1-1,2 kg 150 g sunca/costita de porc 1 ou 2 cepe 1 morcov 1 cartof 1/2 ardei gras rosu 1 rosie mica 2 felii de paine 1 mana frunze spanac 1 legatura patrunjel 1 plic Pui fraged la punga picant 3 linguri ulei de masline sare piper cimbru

Pui pe cutie de bere

Un pui intreg o cutie de bere plina pe jumatate cite o lingurita de busuioc boia scortisoara zeama de la o portocala sau mandarina zeama de la o lime 2 catei de usturoi pisati sare piper alb putin ulei

Pui umplut cu ciuperci la cuptor

-1 pui mare -ficatei de pui-500 grame -ceapa-1 bucata -1 ou crud -patrunjel verde-1 legatura -pesmet-6 linguri -condimente pentru pui-dupa gust -ulei, sare, piper-dupa gust -apa rece-500 ml -ulei-250 ml -vegeta-2 lingurite -ciuperci champignon-1 conserva sau 300 gr crude