Glazura de cacao de post

Glazura de cacao de post retete: cum gatesti glazura de cacao de post si cele mai gustoase retete de negresa de post cu glazura, negresa de post pufoasa cu glazura, glazura de ciocolata la rece, negresa insiropata cu glazura de ciocolata, prajitura cu mac si glazura de ciocolata, negresa cu glazura de ciocolata si nuca, negresa insiropata cu glazura, bucate de post, cozonac de post, rulouri de post.

Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă

Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.

Prăjitură cu nucă și miere, de post

Descoperă cum să prepari o prăjitură de post cu nucă și miere care va impresiona pe oricine. Rețeta e simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie.

Negresă de post cu gem acrișor de prune

Negresa de post cu gem de prune este unul dintre deserturile preferate de mulți români în perioada postului. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Prajitura cu branza si glazura de cacao

Pentru blat: 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri apa calduta, 6 linguri faina Pentru umplutura: 300 g branza de vaci, 5 linguri zahar, 150 g margarina Glazura: 2 linguri lapte, 1 lingura cacao, 7 linguri zahar, 50 g margarina

Muffins cu cacao și afine - de post

Vă e poftă de ceva dulce, dar țineți post? Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, de muffins cu afine, de care vă puteți bucura fără să vă abateți de la post.  Brioșele cu afine sunt un desert perfect, pentru că echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor al afinelor va fi pe placul tuturor, mai ales dacă vă plac deserturile nu foarte dulci. Brioșele cu afine și cacao se fac ușor și le puteți pregăti și în afara postului, înlocuind uleiul cu unt. Se fac din ingrediente simple și la îndemână, dar aveți nevoie de o formă specială pentru brioșe, fie metalică, fie din silicon. 

Clătite pufoase cu cacao - de post

Deserturile pot fi foarte ușor adaptate în perioada postului, pentru a ne bucura de aroma lor chiar dacă nu consumăm alimente de origine animală. Iar clătitele sunt unul dintre deserturile cel mai ușor de adaptat în această perioadă.

Guguluf cu glazura de ciocolata

5oua,1cana zahar,300gr faina,1praf de copt vanilie coaja de lamaie rasa 150ml lapte 100gr nuci tocate un praf de sare 200gr unt. Glazura 150ml lapte,100gr zahar 3linguri ulei 3linguri cacao.

Prajitura cu glazura de ciocoalata

Blat: 2 cani faina 1 cana zahar(200 g) 1 cana apa 4 linguri ulei 4 linguri mari cu gem 1 praf de copt vanilie stafide(optional) Glazura: 6 linguri zahar 4 linguri apa 3 linguri cacao neagra 1 lingura margarina 100 g nuca

Prajitura delicioasa cu cacao

1 ou, 1 cana zahar, jumatate cana ulei,1 cana lapte, 2 cani faina,1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar, 3 linguri gem (de prune, de afine), 2 linguri cacao Glazura: 1 lingura cafea preparata, 2 linguri de zahar, 1 lingura de cacao margarina cat o nuca.

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 300 g faina de grau 30 g cacao neagra 110 g zahar brun 375 ml apa minerala carbogazoasa 80 ml ulei de palmier 1 lgt scortisoara pudra 2 lgt praf de copt 3 lgt esenta de vanilie (homemade) Crema: 3 banane mari zeama de la o lamaie 3 lg cu varf faina de orez expandat 150 g dulceata de visine Sirop: Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai Glazura: 100 g ciocolata 55% cacao 2 lgt ulei de palmier 2 lgt apa 2 lgt miere de albine

Rigo Jancsi

Blat: 3 oua mari separate, 60g zahar, 60g faina, 20g/2 linguri cacao; Crema: 100g ciocolata bucati (amaruie), 400ml frisca, 50g zahar; Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 3 linguri zahar, 50 g unt

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le aveți la îndemână. Fie că vreți să preparați ceva bun pentru cei dragi sau că aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri, această prăjitură simplă și delicioasă vă va scoate din impas de fiecare dată.

Prajitura cu cocos si ciocolata

* pt blat: 5 oua * 1 si 1/2 pahar zahar * 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 ) * 3 linguri faina * esenta rom * 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos) * pt glazura: 200 ml frisca lichida * 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao) * putin unt (eu nu am mai pus) * esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)

Napolitane cu cremă de cacao (de post)

Napolitanele cu cremă de cacao sunt un desert clasic, iubit de mulți. Dar ce faci când ești în post și pofta de dulce te cuprinde? Ei bine, există și varianta de post a acestor napolitane delicioase!Acest desert este perfect pentru perioadele de post sau pentru persoanele care urmează o dietă vegană. În plus, este ușor de pregătit și necesită doar câteva ingrediente.

Biscuiți de post în două culori: o rețetă simplă și delicioasă

iscuiti de post in doua culori: o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru orice ocazie.

Salam de biscuiți de post

Salamul de biscuiți este unul dintre deserturile care ne aduc aminte cel mai tare de copilărie. Îl făceau mamele și bunicile noastre și era un desert rapid și gustos, de care nu ne-am fi săturat niciodată.

Prajitura Cu Crema De Lapte

Un desert cremos si aromat, dar si foarte economic.

Prăjitura zi și noapte de post - pufoasă și delicioasă!

Prăjitură zi și noapte de post, o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu o textură pufoasă și un gust delicios, această prăjitură te va încânta cu siguranță!

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase. Explicația este dată de faptul că se prepară din grâu, care este considerat principala sursă de hrană a omului. Rețeta de colivă este una ușoară și se face foarte simplu. Trebuie să țineți cont de faptul că este nevoie să folosiți de trei ori și jumătate mai multă apă decât arpacaș, pentru că acesta o va absorbi în timpul fierberii. Folosiți nucă din belșug, zahăr vanilat, coajă de lămâie, esențe și orice alte arome vă mai plac pentru un gust deosebit. 

Colțunași de post cu gem

Colțunașii de post cu gem sunt perfecți pentru zilele în care vrei ceva dulce, dar simplu de făcut. Se prepară dintr-un aluat simplu, fără ouă sau lactate, și se umplu cu gem acrișor. La final, se trec printr-o glazură crocantă din pesmet, zahăr și scorțișoară.

Chec cu glazură de ciocolată

Checul este una dintre prăjiturile cu care majoritatea dintre noi am copilărit. Mirosul și gustul de chec pufos și delicios, proaspăt scos din cuptor, este una dintre cele mai plăcute amintiri legate de dulciuri din copilărie. Există o mulțime de rețete de chec, care mai de care mai diverse și mai personalizate. Fiecare gospodină își pune amprenta și are propria rețetă, dar astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită, de chec cu glazură de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică de chec, dar cu cacao în compoziție și cu glazură de ciocolată neagră, veți obține un desert delicios, un fel de brownie, dacă vreți, dar în formă de chec și foarte simplu de realizat

Tort Cu Mousse De Banane Si Glazura De Ciocolata

PENTRU BLAT: 200 g de faina (fara gluten) 200 g de zahar 60 g de cacao 85 ml de ulei 200 ml de apa 3 oua un plic cu praf de copt o lingurita cu esenta de vanilie sare PENTRU MOUSSE DE IAURT SI BANANE 2 banane 300 g de iaurt grecesc zeama stoarsa de la o portocala o lingura cu zahar brun 10 g de gelatina 2 linguri cu apa calda PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA 250 g de ciocolata neagra (minim 60% continut de cacao) 200 ml de smantana pentru frisca

Prajitura cu branza cu glazura de ciocolata

1 kg branza de vaci 200 g zahar pudra 6 oua 1/2 pachet unt200 ml smantana 2 linguri amidon o lingura faina de grau un praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 50 g stafide coaja de lamaie esenta de rom Glazura 2 linguri cacao 3 linguri zahar o lingura margarina esenta dupa placere, o lingura lapte o lingura ulei

Tort De Ciocolata Cu Migdale

O felie de tort reprezinta cel mai fin desert.

Prajitura cu foi si pandispan

Pentru 2 foi:1 ou, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei, 4 linguri lapte, 1 lingura cacao, 1 lingura amoniac stins, faina cat cuprinde; Pandispan: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri cu varf de faina; Crema:1/3 margarina, 1/2 lapte, 3 linguri faina, 3 linguri cacao, 4 linguri zahar, mirodenii. Glazura: cacao, zahar, margarina lapte.

Gogosi Cu Ciocolata

Dulciurile copilariei, intr-o reteta reinterpretata.

Prajitura cu blat de cacao si crema de lapte

Pentru 2 foi:8 oua234g zahar206g faina28g cacaoPentru crema:200ml frisca lichida1 cutie lapte condensat100ml lapte6g gelatina (cantitatea necesara pentru 250ml lichid)50g miereesenta de vanilieCiocolata neagra pentru glazura

Brioșe de post, fără ouă

Brioșele de post fără ouă sunt o alternativă și delicioasă la brioșele tradiționale.

Chec De Ciocolata

Usor de facut, cu o textura bogata si lipicioasa, acest chec de ciocolata este ideal de facut in zilele pe care vrei sa le petreci pe canapea, alaturi de cei dragi.

Prăjitura Boema de post

Prăjitura Boema de post, o rețetă clasică și simplă. Blat cu nucă, sirop cu aromă de rom, glazură de ciocolată și frișcă vegetală. Ideală pentru zilele de post!

Tort de caramel cu ciocolata

Blat: 60 gr nuca 70 gr seminte de floarea soarelui 130 gr prune uscate 2 Lg cacao 1 vf cutit pudra de cardamom 2 Lg unt de cacao topit Crema de caramel: 1 cana curmale fara samburi 3/4 cana caise uscate 2 Lg pudra de maca 3 Lg unt de nuca 4 Lg unt de cacao topit Crema de ciocolata: 250 gr caju 150 ml apa 6 Lg cacao 200 gr miere (sau dupa gust) 6 Lg unt de cacao topit

Gogoși cu ciocolată la microunde

Cuptorul cu microunde ne scoate din încurcătură de fiecare dată când avem nevoie să încălzim rapid ceva. Dar el poate fi folosit și pentru a prepara anumite mâncăruri simple și rapide, cum ar fi omletă, mini-chec, paste sau chiar gogoși.  V-ați gândit vreodată că puteți face gogoși la microunde? E posibil, se fac foarte ușor și sunt gustoase, perfecte pentru atunci când aveți poftă de ceva bun și rapid. 

Prăjitură "nebună"

Ce faci atunci când ai poftă de o prăjitură și nu ai niciun ou prin frigider? Faci această prăjitură ”nebună”, care te scoate din încurcătură și pentru care nu ai nevoie decât de câteva ingrediente la îndemână.  Se spune că această prăjitură tratează stările de spirit proaste și vă ajută atunci când sunteți triști și deprimați. În plus, este de post, așa că poate fi savurată și în perioadele de post sau de către persoanele care nu consumă produse de origine animală. 

Prajitura cu crema

Blatul: 6 oua 200 g zahar 30 ml apa 30 ml ulei 8 linguri faina 2 linguri cacao 1 praf de copt 1 plic zahar vanilat Crema: 3 galbenusuri 150 g zahar 2 linguri cacao esenta de rom 1 pachet unt Siropul: 200 g zahar 2 plicuri capucino 400 ml apa Glazura: 4 linguri zahar esenta dupa placere o lingura cacao 2 linguri apa 50 g unt sau margarina 1 lingura ulei

Prajitura cu ciocolata si menta

75 ml. apa; 25 g cacao; 115 g ciocolata; 6 linguri smantana; 2 linguri esenta menta;si esenta vanilie1 3/4 masura zahar;250 gr unt;4 oua3 masuri faina; 2,5 lingurite praf copt.Glazura:100 gr unt;lapte; cacao; zahar pudra 150 grame.

Prajitura Rigo Jancsi

Blatul: 6 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu apa rece 3 linguri cu cacao 4 linguri faina cu agent de cresterecrema: 2 cutii cu smanatana pt frisca(de cate 250 ml fiecare,38%) 400 g ciocolata amaruie 2 lingurite ness cafeGlazura:ciocolata topita (sau ungem partea de sus cu gem si presaram cacao)

Rigo Jancsi clasic

Ingrediente pentru blat: - 4 oua x 2 - 4 linguri de zahar x 2 - 3 linguri de faina x 2 - 1 lingura mare cacao x 2 - ½ praf de copt x 2 Ingrediente pentru crema: - 500 ml frisca - 1 foaie gelatina - 2 linguri esenta rom - 3 linguri cacao - 100 gr zahar pudra Pentru glazura: - 50 ml frisca - 150 gr ciocolata

Negresă de post cu vișine

Te gândești la o prăjitură de post care să fie și delicioasă? Încearcă negresa noastră de post cu vișine! Ușor de făcut, savuroasă și ideală pentru o gustare.

Glazura cremoasa de ciocolata

O glazura pe care o poti folosi la toate dulciurile pe care le prepari, indiferent ca e vorba de briose sau torturi.

Negresă însiropată cu glazură de ciocolată și frișcă

Negresă însiropată cu glazură de ciocolată și frișcă - o prăjitură delicioasă, perfectă pentru orice ocazie. Rețeta noastră pas cu pas te va ajuta să creezi un desert irezistibil și de neuitat.

Chec de post simplu

Cauți un desert de post fără bătăi de cap? Încearcă checul de post simplu, fără ingrediente greu de găsit. Ideal pentru orice ocazie.

Prajitura cu crema de biscuiti

un blat de pandispan (dupa reteta: 5 oua, 10 Lg. zahar, 5Lg ulei, 5 Lg apa fiarta, 10 Lg faina),Crema:300g biscuiti, 250g zahar, 200g unt, 1 ceasca de cafea (pentru un gust mai puternic, am mai pus vreo 2 linguri cu varf de ness), 150g nuca.Glazura:3 Lg cacao, 3 Lg apa fiarta (daca iese o glazura prea tare, mai puteti adauga putina apa), o lingura de ulei.

Amandina insiropata cu cafea

Pentru blat: 7 oua,5 linguri apa,12 linguri faina,12 linguri zahar,2 linguri cacao,1 lingurita sare,Pentru crema: 1 cana zahar,3 oua,7 linguri cacao,200 gr unt7 linguri zahar,Pentru sirop:200 ml cafea fiarta,Pentru glazura:5 patratele de ciocolata menaj,5 linguri cafea fierbinte,2 linguri zahar

Glazură de ciocolată pentru tort

Atunci când vine vorba despre deserturi, aspectul contează enorm și este primul care face o impresie. Cumperi o prăjitură sau un tort din care nu ai mai gustat dacă îți place cum arată și dacă îți plac ingredientele din care este făcut.  Torturile cu glazură de ciocolată rămân cele mai apetisante și cele mai apreciate. Indiferent ce fel de tort ai face, aproape toate felurile de tort pot fi îmbrăcate în glazură de ciocolată. Astăzi vă arătăm o modalitate simplă de a prepara glazura de ciocolată perfectă, lucioasă și apetisantă. 

Tort De Ciocolata Cu Portocale

Nici n-ai fi crezut ca un tort delicios se poate prepara atat de repede!

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Blat 11 oua (7 oua medii si 4 oua mari) 255 g zahar tos 235 g faina 50 g cacao 10 g praf de copt 250 g visine congelate Glazura 90 g ciocolata amaruie 1 lgt ulei palmier/ulei floarea soarelui 30-40 ml cafea tare Decor coaja de la 2 portocale 1 lg zahar + 3 lg de apa felii de capsune frunze de menta

Ștrudel cu fructe de pădure - de post

În perioada postului, este o adevărată provocare să ne putem bucura în continuare de mâncărurile care ne plac, în special de dulciuri.  Din fericire, există o mulțime de rețete de post, așa încât să ne putem bucura în continuare de deserturile preferate, chiar și în perioada postului. Acest ștrudel cu fructe de pădure se face foarte simplu și rapid și puteți folosi și dulceață gata făcută, pentru a vă ușura și mai mult munca. 

Prajitura Cu Vanilie Si Glazura De Ciocolata

Prajiturile cu foi sunt foarte "la indemana" pentru petrecerile de la scoala pentru ca se fac rapid si sunt si mai usor de transportat, deoarece acestea pot fi servite in tava de copt.