Glazura de cacao de post

Glazura de cacao de post retete: cum gatesti glazura de cacao de post si cele mai gustoase retete de negresa de post cu glazura, negresa de post pufoasa cu glazura, glazura de ciocolata la rece, negresa insiropata cu glazura de ciocolata, prajitura cu mac si glazura de ciocolata, negresa cu glazura de ciocolata si nuca, negresa insiropata cu glazura, bucate de post, cozonac de post, rulouri de post.

Negresă de post cu glazură de cacao. Rețetă simplă și rapidă

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai greu post din an pentru creștinii ortodocși. Dacă țineți post, înseamnă că ați renunțat deja la o mulțime de mâncăruri care vă plac, cel puțin pentru câteva săptămâni. Vestea bună este că există în continuare dulciuri de care vă puteți bucura și care sunt de post. Negresa de post cu glazură este una dintre cele mai bune și simple prăjituri pe care le puteți face în post. Se face extrem de simplu și va fi pe placul întregii familii, chiar dacă și ei țin post sau nu.

Prajitura Boema de post

Blat: 450 g faina 200 g zahar 50 g cacao 200 g miez de nuca 500 ml apa 100 ml ulei 2 lgt bicarbonat de sodiu 4 lg cu varf gem de capsuni un praf de sare Sirop: 200 g zahar 400 ml apa o lingura cacao 50 g margarina o sticluta esenta de rom Glazura: 2 plicuri glazura de ciocolata Dr.Oetker Crema: 100 g ciocolata de post 200 ml frisca vegetala D'ecor: 300 ml frisca vegetala

Negresa de post cu visine

2 cani zahar2 cani de apa3 linguri cacao1 cana ulei1 plic praf de coptcoaja de la o portocala1 fiola esenta de vanilievisine din compotfaina cat cuprinde ( aprox. 350 g)Pentru glazura:2 linguri cacao2 linguri ulei6 linguri zahar pudra2 linguri jumate de apa fierbinte

Tavalita glazurata de post

Blatul:-200g. zahar tos-5 linguri cu miere-150ml. apa-1 lingurita bicarbonat de amoniu stins cu otet-100 ml. ulei-500g. faina + 1 praf de sareGLAZURA {sau sos de cacao}:-300ml. apa-300g. zahar-250g. margarina-5 linguri cacao-2 sticlute esenta de rom+ nuca de cocos pentru tavalit (sau nuca)

Negresa glazurata de post preparata la Philips multicooker

200 g faina un varf de cutit de sare o lingura rasa bicarbonat 100 g zahar un plic zahar vanilat 100 g miez de nuca 3-4 linguri cu varf cacao 3 linguri gem de gutui cu nuca 200 ml apa 50 ml ulei esenta de rom si de portocala dupa gust 70 g ciocolata de post (puteti adauga in compozitie la alegere miez de nuca alune stafide nuca de cocos ) Glazura 100 g ciocolata de post 2 linguri de cafea preparata

Negresă de post cu gem acrișor de prune

Negresa de post cu gem de prune este unul dintre deserturile preferate de mulți români în perioada postului. Vezi ingredientele și modul de preparare.

Muffins cu cacao și afine - de post

Vă e poftă de ceva dulce, dar țineți post? Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă, de muffins cu afine, de care vă puteți bucura fără să vă abateți de la post.  Brioșele cu afine sunt un desert perfect, pentru că echilibrul dintre gustul dulce și cel acrișor al afinelor va fi pe placul tuturor, mai ales dacă vă plac deserturile nu foarte dulci. Brioșele cu afine și cacao se fac ușor și le puteți pregăti și în afara postului, înlocuind uleiul cu unt. Se fac din ingrediente simple și la îndemână, dar aveți nevoie de o formă specială pentru brioșe, fie metalică, fie din silicon. 

Negresa cu mere (de post)

Blat 350 g faina de grau 30 g cacao 270 ml lapte de nuci 200 ml apa plata 72 ml ulei floarea soarelui 1/2 plic praf de copt 100 g miez de nuca 4 mere rosii mari (~500 g) 1 lgt cu varf scortisoara macinata Glazura: 100 g ciocolata neagra (50% cacao) 2 lgt ulei Decor: felii de clementina zahar pudra

Biscuiti De Post

3 cani de zahar, 2 pachete de margarina, 2 cani ulei, 3 cani de bors, 2 lingurite bicarbonat, faina(cat cuprinde) , mirodenii, esente, 3 linguri cacao, fistic pentru decor

Foi de napolitana cu glazura

-1 pachet foi napolitana -1 pachet margarina -4 oua -2 cani zahar -300 gr.nuca -2 linguri cacao -2 esente de rom -1 plic zahar vanilat Pentru glazura: -2 linguri de cacao -100 gr.zahar pudra -2 linguri de ulei -2 linguri apa

Prajitura cu branza si glazura de cacao

Pentru blat: 6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri apa calduta, 6 linguri faina Pentru umplutura: 300 g branza de vaci, 5 linguri zahar, 150 g margarina Glazura: 2 linguri lapte, 1 lingura cacao, 7 linguri zahar, 50 g margarina

Prajitura cu nuca si miere, de post

* 3 pahare de apa* 1 pahar de ulei* 3-4 pahare de faina* un pahar de zahar* 5 linguri de miere* esenta de vanile* esenta de rom* o mana de nuci* stafide* 1 praf de copt* cacaoGlazura:* 6 linguri de zahar* 6 liguri de apa* 6 linguri de ulei* 2 linguri de cacao

Prăjitură cu Coca Cola și glazură

Prăjiturile pe bază de băuturi acidulate au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Este celebră deja prăjitura cu Fanta, așa că a venit momentul și pentru o rețetă de prăjitură cu Coca Cola. Prăjitura Coca Cola seamănă foarte mult cu o negresă cu glazură, este simplu de făcut și foarte gustoasă. Puteți folosi și Cola Zero sau Cola Light, dacă vreți să reduceți cât mai mult cantitatea de zahăr. Această prăjitură are un blat simplu și o glazură dulce, ambele pe bază de Cola. Puteți pune și nuci întregi în blat, dacă doriți, dar noi astăzi vă propunem rețeta cea mai simplă.

Deliciu cu stafide si glazura de ciocolata

4 pachete biscuiti digestivi ( 200g ) 1/2 pachet de unt sau margarina(daca vreti sa fie de post) 1 cub mic de unt pt uns 3 linguri de miere 2 linguri cacao 5 linguri stafide 1 ciocolata neagra (100g)

Martipan din biscuiti si nuci

8 linguri de apa, 500 gr. de zahar, un pachet de margarina-250g, 300 gr de biscuiti, 300 gr de nuca, 2-3 linguri de cacao, o lingura de esenta de rom, o lingura esenta de migdale, celofan. Glazura: 100g de zahar, 3 linguri de apa, 50g margarina, 3 linguri de cacao, 1 lingura de ulei.

Coltunasi de post cu gem

Aluat:100 ml apa, 120 g faina, esenta de vanilie,un praf de sare, 1 lingurita zahar.gem acrisor – pentru umplutura.Glazura:50 g pesmet, 2 linguri ulei, 2 linguri zahar, scortisoara.

Clătite pufoase cu cacao - de post

Deserturile pot fi foarte ușor adaptate în perioada postului, pentru a ne bucura de aroma lor chiar dacă nu consumăm alimente de origine animală. Iar clătitele sunt unul dintre deserturile cel mai ușor de adaptat în această perioadă.

Cea mai bună rețetă de negresă cu glazură

Nimic nu se compară cu o prăjitură de ciocolată, proaspăt scoasă din cuptor și peste care turnați o glazură fină și delicioasă. De aceea, această rețetă de brownies (negrese) este atât de populară și de iubită. Se face ușor, rapid, nu aveți nevoie de multe ingrediente și este foarte gustoasă. Crocantă la exterior și pufoasă în interior, cu glazură de ciocolată neagră, această prăjitură se va transforma rapid într-unul dintre deserturile voastre preferate. O puteți face atunci când aveți musafiri sau pur și simplu, fără nicio ocazie, când aveți poftă de ceva dulce și bun. 

Guguluf cu glazura de ciocolata

5oua,1cana zahar,300gr faina,1praf de copt vanilie coaja de lamaie rasa 150ml lapte 100gr nuci tocate un praf de sare 200gr unt. Glazura 150ml lapte,100gr zahar 3linguri ulei 3linguri cacao.

Negresa cu mascarpone si glazura de ciocolata

Pentru blat: 250 g unt 200 g zahar 50 g cacao 150 g mascarpone 3 oua 1 lingurita esenta vanilie 150 g faina Pentru crema: 100 g zahar pudra 350 g mascarpone 100 ml frisca lichida 1 plic gelatina Pentru glazura: 200 g ciocolata min 55% cacao 100 ml frisca lichida 50 g unt

Ciocolata de casa fara foc, de post

* 3 Lg ulei de palmier sau 1 avocado* 3, 4 picaturi vanilie* miere dupa gust, initial 3, 4 Lg* 2 cani cacao pudra

Prajitura zi si noapte de post

300 ml apa minerala, 200 g zahar, 150 ml ulei, esenta de vanilie, 2 lingurite praf de copt, 350 g faina, 2 linguri cacao, nuci.

Prajitura cu glazura de ciocoalata

Blat: 2 cani faina 1 cana zahar(200 g) 1 cana apa 4 linguri ulei 4 linguri mari cu gem 1 praf de copt vanilie stafide(optional) Glazura: 6 linguri zahar 4 linguri apa 3 linguri cacao neagra 1 lingura margarina 100 g nuca

Tort bicolor

Blat:10 oua,10 linguri zahar,5 linguri ulei, 10 linguri faina2 linguri cacao,2 plicuri zahar vanilatCrema:350 g unt, 150 g zahar pudra,250 ml lapte, 1 lingura faina,1 fiola esenta vanilie Glazura: 1 plic glazura de ciocolata

Amandina

Blat:oua –7,faina -5 ½ linguri (cu varf),zahar –200 gr,sirop de zahar ars (din 2 linguri de zahar),cacao-100 gr, un varf de bicarbonat de sodiu stins in otet, ulei – 4 linguri, Crema:unt -1 pachet, 3 galbenusuri, zahar- 1 ½ cana, cacao -50 gr, rom –o sticluta de 30 ml, Glazura:glazura de ciocolata neagra de la Dr.Oetker(cumparata gata facuta) sau ciocolata topita cu putin unt si sirop de zahar ars.

Tort cu ciocolata, visine si banane (de post)

Blat 300 g faina de grau 30 g cacao neagra 110 g zahar brun 375 ml apa minerala carbogazoasa 80 ml ulei de palmier 1 lgt scortisoara pudra 2 lgt praf de copt 3 lgt esenta de vanilie (homemade) Crema: 3 banane mari zeama de la o lamaie 3 lg cu varf faina de orez expandat 150 g dulceata de visine Sirop: Amestecam 30 ml sirop de visine + 70 ml apa/ceai Glazura: 100 g ciocolata 55% cacao 2 lgt ulei de palmier 2 lgt apa 2 lgt miere de albine

Prajitura delicioasa cu cacao

1 ou, 1 cana zahar, jumatate cana ulei,1 cana lapte, 2 cani faina,1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar, 3 linguri gem (de prune, de afine), 2 linguri cacao Glazura: 1 lingura cafea preparata, 2 linguri de zahar, 1 lingura de cacao margarina cat o nuca.

Negresa cu glazura din batoane

Blat:200 g unt/margarina300 g zahar1 si 1/2cana faina(canade 250 ml)3 linguri cacao1 lingurita praf de copt4 oua1 lingura nuca de cocos30 g ciocolata1 cana lapte lapteGlazura:50 ml frisca lichida5 batoane "mars" sau 150 g ciocolata

Chec marmorat de post

200g faina230ml dulceata de caise50g zahar1/3 lingurita bicarbonat de sodiu1 lingurita praf de copt115ml ulei1 lingurita extract de vanilie2 lingurite cacao

Prajitura preferata

Blatul: 6 oua 150g zahar 3 linguri cacao 100 g faina 3 linguri apa minerala 1 praf de copt esenta de rom Crema: 5 gabenusuri 4 plicuri zahar vanilat 2 linguri faina sau amidon 250 ml lapte 1 pachet unt 100 g zahar Glazura alba: 5 albusuri 10 linguri pline cu zahar 1 lingurita zeama de lamaie 1 praf de sare Glazura de ciocolata: 50 g zahar 2 linguri cacao 2 linguri apa 50 g unt sau margarina esenta de rom

Negresă simplă de post

Deserturile și dulciurile pot fi o adevărată provocare în perioada postului. Cei care țin post nu trebuie să renunțe complet la dulciuri, ci să găsească alternative care să se preteze acestei perioade.  Deși pare greu de crezut că o prăjitură poate fi gustoasă și fără ouă, lapte sau unt în compoziție, există o mulțime de dulciuri pe care le puteți prepara și savura dacă țineți post. Un exemplu foarte bun în acest sens este această negresă simplă, rapidă și delicioasă. 

Prajitura Cu Biscuiti Si Ciocolata De Post

200 gr biscuiti 200 gr ciocolata neagra 70% cacao 100 gr unt de cocos 1/2 cana lapte de soia 2 linguri miere 50 gr pepene galben confiat 60 gr alune de padure prajite si decojite 50 gr caise confiate 50 gr nuca de cocos 2 linguri cacao

Briose fara oua, de post

150g de zahar225g faina25g cacao2 lingurite praf de copt1/2 lingurita bicarbonat de sodiu2 lingurite esenta de vanilie2 linguri de otet120ml uleinuci, alune tocateapa

Pandispan cu visine si glazura de capsuni

4 oua 200g de zahar 150g ulei 200g faina o lingura de cacao si un pahar de visine din compot 100g glazura de capsuni un praf de copt esenta de lamaie coaja de la o lamie 2 plicuri de zahar vanilat

Briose cu ciocolata si portocale (de post)

Ingrediente: - 200gr faina - 50 gr de amidon - 150 gr zahar - 2 lingurite de praf de copt- un varf de cutit de bicarbonat- 250 gr lapte/lapte de soia/lapte de cocos- 2 linguri rase de cacao- 30 gr ulei- ciocolata alba (optional)- ciocolata neagra, eu am pus Heidi dark intens, 75% cacao- o portocala taiata marunt, scursa de zeama si poate fi stropita cu rom sau alcool

Prajitura Hello Kitty

Blat: -1 ou -1 pahar zahar -1/2 pahar ulei -2 pahare faina -3 linguri de cacao - 1 plic praf de copt - 1 pahar lapte Sirop -1/2 pahar lapte -1 lingura cacao Glazura: -frisca

Biscuiti de post in doua culori

- 200 gr. Margarina la temp. camerei - 4 lingurite zahar pudra - 1 pac. zahar vaniliat - 250 gr. faina - 1 lingurita praf de ceai verde (matcha) sau 1 lingurita de cacao

Rigo Jancsi

Blat: 3 oua mari separate, 60g zahar, 60g faina, 20g/2 linguri cacao; Crema: 100g ciocolata bucati (amaruie), 400ml frisca, 50g zahar; Glazura: 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 3 linguri zahar, 50 g unt

Prajitura la metru

Se fac 2 checuri astfel:-10 oua, 2 cani zahar, 2 cani faina, 5-6 linguri ulei, 2 linguri cacao, 50 g lapte.Crema:- 5 lingurite faina si o ceasca de lapte, 1 1/2 pachet unt, 300 g zahar pudra, esenta de romGlazura cacao:- 5 linguri zahar, 3 linguri apa calda, 2-3 linguri cacao, 3 linguri ulei.

Prăjitură de ciocolată cu glazură

Nimic nu e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, simplă și rapidă, pe care să o puteți face cu orice ocazie și cu ingredientele pe care le aveți la îndemână. Fie că vreți să preparați ceva bun pentru cei dragi sau că aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri, această prăjitură simplă și delicioasă vă va scoate din impas de fiecare dată.

Prajitura cu cocos si ciocolata

* pt blat: 5 oua * 1 si 1/2 pahar zahar * 3 linguri cacao (eu am pus doar 2 ) * 3 linguri faina * esenta rom * 200 gr fulgi cocos (tb mai putin ca sa iasa mai cremos) * pt glazura: 200 ml frisca lichida * 160 gr ciocolata( eu am pus primola amaruie cu 57% cacao) * putin unt (eu nu am mai pus) * esenta de rom (in reteta de baza nu era cu esenta la glazura)

Amandina cu glazura

Pentru blat: 6 ouă 6 linguri de apă rece 300gr zahăr 260 gr făină 40 gr cacao 1 plic de praf de copt, o esenţă de vanilie Pentru cremă: 500 ml lapte 3 linguri amidon alimentar 3 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos 3 linguri făină 4 linguri de cacao (cred că ar merge şi 3, maxim) 2 linguri zahăr pudră 150 gr unt (eu am folosit margarină Unirea) Pentru însiropat: sirop de zahăr ars plus un plic de capucino cu vanilie Pentru glazură: 100 ml frişcă lichidă 200 gr ciocolată menaj

Salam de biscuiți de post

Salamul de biscuiți este unul dintre deserturile care ne aduc aminte cel mai tare de copilărie. Îl făceau mamele și bunicile noastre și era un desert rapid și gustos, de care nu ne-am fi săturat niciodată.

Rețetă colivă

Coliva este un preparat românesc, tradițional, care se pregătește, în general, în scop comemorativ, pentru parastase. Explicația este dată de faptul că se prepară din grâu, care este considerat principala sursă de hrană a omului. Rețeta de colivă este una ușoară și se face foarte simplu. Trebuie să țineți cont de faptul că este nevoie să folosiți de trei ori și jumătate mai multă apă decât arpacaș, pentru că acesta o va absorbi în timpul fierberii. Folosiți nucă din belșug, zahăr vanilat, coajă de lămâie, esențe și orice alte arome vă mai plac pentru un gust deosebit. 

Cuburi tavalite cu glazura si cocos

Pentru blat- 50 g margarina, 1-2 oua (2 mici), 200 g zahar, 300 g faina, 2 linguri miere, 200 ml lapte, 7 g bicarbonatPentru glazura- 250 g zahar, 200 g margarina, 4 linguri lapte, 4 linguri cacao, rom dupa gust 250 g Cocos, sau alune, migdale, nuci, biscuiti pentru tavaleala

Prajitura Cu Crema De Lapte

Un desert cremos si aromat, dar si foarte economic.

Chec cu glazură de ciocolată

Checul este una dintre prăjiturile cu care majoritatea dintre noi am copilărit. Mirosul și gustul de chec pufos și delicios, proaspăt scos din cuptor, este una dintre cele mai plăcute amintiri legate de dulciuri din copilărie. Există o mulțime de rețete de chec, care mai de care mai diverse și mai personalizate. Fiecare gospodină își pune amprenta și are propria rețetă, dar astăzi vă prezentăm o rețetă deosebită, de chec cu glazură de ciocolată. Pornind de la rețeta clasică de chec, dar cu cacao în compoziție și cu glazură de ciocolată neagră, veți obține un desert delicios, un fel de brownie, dacă vreți, dar în formă de chec și foarte simplu de realizat

Negrese

Blatul: 4 galbenusuri 150g margarina 200g zahar 3 linguri cacao 250g iaurt 200g faina. Crema: 4 albusuri 250g zahar Glazura: 200g zahar 3 linguri apa 3 linguri cacao 100g margarina

Tort Cu Mousse De Banane Si Glazura De Ciocolata

PENTRU BLAT: 200 g de faina (fara gluten) 200 g de zahar 60 g de cacao 85 ml de ulei 200 ml de apa 3 oua un plic cu praf de copt o lingurita cu esenta de vanilie sare PENTRU MOUSSE DE IAURT SI BANANE 2 banane 300 g de iaurt grecesc zeama stoarsa de la o portocala o lingura cu zahar brun 10 g de gelatina 2 linguri cu apa calda PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA 250 g de ciocolata neagra (minim 60% continut de cacao) 200 ml de smantana pentru frisca

Prajitura cu branza cu glazura de ciocolata

1 kg branza de vaci 200 g zahar pudra 6 oua 1/2 pachet unt200 ml smantana 2 linguri amidon o lingura faina de grau un praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 50 g stafide coaja de lamaie esenta de rom Glazura 2 linguri cacao 3 linguri zahar o lingura margarina esenta dupa placere, o lingura lapte o lingura ulei