Mousse de vanilie

Mousse de vanilie retete: cum gatesti mousse de vanilie si cele mai gustoase retete de mousse de zmeura, batoane de vanilie, crema fiarta de vanilie, foi cu miere si crema de vanilie, tarta cu mere si crema de vanilie, foietaj cu crema de vanilie si fructe, tort de mere intregi cu crema de zahar ars, pulpe de pui la cuptor in folie de aluminiu, sos de fructe de padure congelate pentru friptura, salata de piept de pui cu ceapa marinata.

Mousse De Ciocolata

Un desert preferat de tot mai multe persoanee, mousse-ul de ciocolata este un preparat extrem de simplu.

Tort cu trei feluri de mousse

Ingrediente pentru baza tortului cu 3 feluri de mousse:112g faina45 g cacao amara226g zahar1 jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu1 lingurita de praf de copt1 varf de sare2 oua85g untjumatate de cana de lapteun sfert de cana de cafea proaspat facuta1 jumatate de lingurita extract de vaniliecapacele din hartie de coptIngrediente pentru cele trei feluri de mousse3 cani de frisca lichida6 galbenusuri113g miere (se poate amesteca cu coaja de portocala rasa)o lingurita extract de vanilie200g ciocolata cu lapte200g ciocolata amara200g ciocolata alba

Tort de Zmeura si Iaurt de Vanilie

Mousse de Zmeura 250 de piure de zmeura 25 grame zahar 2 foi de gelatina 250 ml de frisca Mousse de Iaurt de Vanilie 250 ml de frisca 50 grame zahar 2 foi de gelatina 160 grame de iaurt de vanilie

Tort mousse cu jeleu de capsuni

Pentru mousse: 500 ml frisca, 50 g zahar, 80 ml lapte, 2 oua2 plicuri de gelatina+ 50 ml lapte, vanilie Pentru jeleul de capsuni: 600 g capsuni, 150 g zahar pudra, 2 plicuri gelatina+50 ml apa

Mousse au chocolat (mousse de ciocolata)

170g de ciocolata amaruie, 80 g de lapte, 1 galbenus, 4 albusuri, 2 linguri de zahar.

Mousse în două culori, cu zmeură și ciocolată

Mousse-urile sau spumele sunt deserturi extrem de fine și de ușor de făcut. Sunt genul acela de dulce care pare sofisticat și cu care puteți impresiona pe oricine, dar în realitate se prepară foarte repede și simplu. Astăzi vă propunem o rețetă de mousse în două culori, cu ciocolată și zmeură, care arată spectaculos, mai ales dacă alegeți să îl serviți în cupe sau recipiente transparente. 

Tort cu mousse de zmeura si ciocolata

Blat1 ciocolata30 g unt4 albusuri2 galbenusuri100 g ciocolata1 praf de sare1/2 praf de copt6 linguri faina Mousse de ciocolata150 g ciocolata350 ml frisca1 lingura gelatina(hidratata) Mousse de zmeura300 g zmeura300 ml frisca2 linguri gelatina

Cheesecake cu mousse de vanilie

Un desert fin, care este gata in numai cativa pasi. Singura problema este ca va trebui sa ai rabdare sa-l lasi la rece timp de 4 ore.

Mousse De Ciocolata Cu Rom

Un mousse sofisticat, cu o aroma de rom, pentru seri perfecte.

Mousse De Ciocolata Cu Menta

Ciocolata merge perfect cu menta, asa ca nu vei da gres cu acest desert fin.

Tort Cu Mousse De Ciocolata

Mousse-ul din acest tort este foarte cremos si are o aroma de alune care iti va bucura papilele gustative.

Prajitura cu mousse de caramel si ness

blat: 3 oua 100 g zahar,&nbsp 15 ml apa,15 ml ulei 10 g cacao 4 linguri faina mousse: 100 g zahar 2 linguri apa 500 ml frisca lichida 2 g ness 2 galbenusuri 5 g gelatina.

Tort de ciocolata cu mousse de migdale si piersici

BLAT MOELLEUX AU CHOCOLAT: 150g unt la temperatura camerei, 250g zahar, 2 oua, esenta de vanilie, 120g ciocolata amaruie, 170g, faina, 1/2 pachetel de praf de copt, 250ml apa fierbinte.MOUSSE DE MIGDALE PRALINATE SI PIERSICI: 200ml lapte, condensat neindulcit, 200ml frisca, 12g gelatina, 100g migdale, 80g zahar, 1 cutie compot piersici (465g) sau 4 piersici, zeama unei 1/2 de lamai.

Rulada cu mousse de capsuni

Ingrediente blat rulada: 5 oua medii 45 g green sugar( 10 stickuri) 5 linguri faina 3 linguri ulei coaja lamaie (&frac12 lingurita) esente de vanilie si rom (&frac12 lingurita) &frac12 plic praf copt un praf de sare Mousse de capsuni: 400 g capsuni 400 ml frisca lichida 45 g green sugar(10 stickuri) 1 plic de gelatina 100 ml apa

Tort cu mousse de ciocolată în trei culori

Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi, atât ca aspect, cât și ca gust, este tortul de ciocolată în trei culori. Trei straturi de mousse cremos, în degrade, cu care impresionezi și cei mai pretențioși musafiri.  Tortul cu mousse de ciocolată în trei culori nu este greu de făcut, în ciuda faptului că pare sofisticat. Este un desert fin și cremos, iar secretul pentru un rezultat impresionant îl reprezintă ingredientele de calitate. Nu folosiți ciocolată menaj, optați pentru ciocolată de calitate. Se va simți la rezultatul final.

Tort de mousse duo

Pentru blatul de biscuiti:125g biscuiti pentru ceai50g untPentru mousse-ul de ciocolata neagra:85 gr ciocolata (70% cacao)85 gr unt (82% grasime)30 ml cafea expresso tare2 oua85 gr zahar + 1/2 lingura zahar15 ml rom1 lingurita apaputina sarePentru mousse-ul de ciocolata alba:85 gr ciocolata alba85 gr unt (82% grasime)30 ml lapte de cocos2 oua85 gr zahar + 1/2 lingura zahar15 ml esenta de vanilie1 lingurita apaputina sare

Mousse de Chocolate cu Shots de Rodii

Pentru mousse 100 gr ciocloat~a culinar~a 1 lingur~a unt 4 ou~a si 125 gr zah~ar Pentru shots 1 rodie 50 gr zah~ar vin de Porto sau Vermuth rulou de scortisoar~a + decor

Pralin de alune de padure si mousse de pralin

135 g alune, 90 g zahar.Pentru Mousse de pralin: 350 g frisca lichida + 2-3 linguri zahar pudra, 7 g gelatina, 180 g pralin de alune, 15 g rom

Tort de ciocolata cu mousse de zmeura si ciocolata

Blat: 3 oua, 65 ml apa calduta, 1 lingurita esenta de vanilie, 100 g zahar tos, 75 g faina, 25 g cacao, 1 lingurita praf de copt Crema - mousse: 225 g zmeura congelata fara samburi, 4 linguri Chambord (lichior de zmeura sau daca nu se inlocuieste cu apa), 90 g ciocolata amaruie topita, 4 g gelatina inmuiata in 6 linguri apa calduta, 45 g zahar pudra, 475 g frisca Glazura: 120 g ciocolata amaruie, 2 linguri frisca lichida, 15 g unt

Tort AnnaMaria

Blat tip castagnaccio: 300g faina de castagne, 375ml lapte, 4 oua, 45g unt, 75g zahar, 75g stafide, 100g nuci, alune padure, migdale, 3 linguri ulei de masline, 1 pachet praf de copt, 1 portocala (coaja rasa), 1lamaie (coaja rasa), esenta vanilie Mousse de piersici: 400g piersici din compot, 200g frisca, 3 foi gelatina, vanillina sau un plic zahar vanilatMousse de castagne si cacao: 300g crema de castagne naturale la cutie, 40g cacao amara, 100g zahar pudra, 4 linguri cognac, 150g frisca

Tort Mousse

Ingrediente blat:- 3 oua- 3 linguri zahar- 2 linguri ulei- 3 linguri faina- 1 lingurita praf de copt- 1 lingura cacao- ½ fiola esenta romIngrediente mousse ciocolata alba:- 250 gr ciocolata alba- 125 ml smantana pentru frisca- 2 foi gelatina- 275 ml friscaIngrediente mousse ciocolata cu lapte:- 200 gr ciocolata cu lapte- 125 ml smantana pentru frisca- 1 foaie gelatina- 175 ml friscaIngrediente mousse ciocolata neagra:- 200 gr ciocolata neagra- 125 ml smantana pentru frisca- 1 foaie gelatina- 125 ml friscaIngrediente sirop:- 50 gr zahar- 50 ml apa- ½ fiola esenta rom

Tort majorat

Blat I: 5 oua, 200 g zahar, 200 ml ulei, 1/2 cana apa, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao.Blat II: 260g faina, 170g unt la temperatura camerei, 130g zahar alb, 140 g zahar brun, 1 pachetel praf de copt, 1 pachetel zahar vanilat, 1 ou, 1galbenus, un praf de sare, 200g picaturi de ciocolataMousse de ciocolata:150g ciocolata cu lapte, 3 galbenusuri, un albus, 150g zahar, 200g smantana (frisca lichida), vanilie, 10g gelatina, visineMousse de lamaie: 1/2l frisca lichida, 5 galbenusuri, 3 albusuri, 300g zahar pudra, 1 ceasca si 1/2 de suc de lamaie filtrat (cesti de cafea), 2linguri rase de coaja de lamaie, 12g gelatinaMousse de vin alb: 3oua, 3 lingurite de zahar, 3 linguri de amidon, 1 1/2 pahar de vin alb, 1/2 pahar de apa, 12g gelatina, coaja de lamaie

Tort Mousse De Ciocolata

O reteta speciala de tort de ciocolata, realizat cu blat usor de ciocolata si mousse fin. Este acoperit cu caramel sarat, sos de ciocolata, bezele și caramele.

Tort Cu Mousse De Banane Si Glazura De Ciocolata

PENTRU BLAT: 200 g de faina (fara gluten) 200 g de zahar 60 g de cacao 85 ml de ulei 200 ml de apa 3 oua un plic cu praf de copt o lingurita cu esenta de vanilie sare PENTRU MOUSSE DE IAURT SI BANANE 2 banane 300 g de iaurt grecesc zeama stoarsa de la o portocala o lingura cu zahar brun 10 g de gelatina 2 linguri cu apa calda PENTRU GLAZURA DE CIOCOLATA 250 g de ciocolata neagra (minim 60% continut de cacao) 200 ml de smantana pentru frisca

Rulada cu trei feluri de ciocolata

Pt. blat avem nevoie de:-20 de biscuiti digestivi sau 230 gr pesmet- 3 linguri de zahar- 100 gr de untCremele sunt trei mousse-uri de ciocolata (alba, neagra si cu lapte), dupa cum urmeaza: Mousse de ciocolata alba:- 200 ml frisca lichida- 200g ciocolata alba- 2g gelatina -1 foaie, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata cu lapte:- 200 ml frisca lichida- 200 g. ciocolata cu lapte- 1 foaie gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta Mousse de ciocolata amaruie:- 200 ml de frisca lichida- 200 g ciocolata amaruie- 1 foaie de gelatina, muiata in 30 ml apa rece- 100 ml frisca batuta

Passion cake

Blat: 150g faina, 2 pliculete budinca de vanilie, 2 linguri cacao, 1 pachet praf de copt, 150g zahar, 4 oua, 200g unt, 4 linguri de lapteMousse de ciocolata cu zmeura: 150g ciocolata alba cu picaturi de zmeura, 150g ciocolata de lapte, 200ml smantana lichida, 300g purè de zmeuraMousse caramel: 60 ml apa rece, 12g gelatina foi, 2 linguri brandy, 150 gr zahar, 2 linguri apa, 6 galbenusuri, 480 gr friscaGlazura de ciocolata: 200gr ciocolata cu lapte, 100ml smantanaGlazura de zmeura: 300g zmeura, 200g zahar pudra, 10 g gelatina foi

negresa cu mousse de portocale si ciocolata

pt 8 portii: blat:30 g ciocolata amaruie,1 ou,70 g zahar 25 g miez nuca(5-6 nuci) 65 g unt,15 g faina,o lingurita cacao mousse de portocale:50 g ciocolata cu lapte 40 g ciocolata amaruie 200 ml suc proaspat de portocale o lingurita coaja rasa de portocale 30 g zahar 5 g gelatina 200 ml frisca lichida

Tort cu 3 feluri de ciocolata

Blatul de ciocolata: 60 g de migdale pudra 100 g zahar pudra (60+40) 20 g cacao4 albusuriun varf de sareMousse de ciocolata alba:125 ml de smantana lichida dulce --eu am inlocuit cu frisca 250g ciocolata alba2g gelatina -1 foaie300 ml frisca neindulcita .Mousse de ciocolata cu lapte:125 ml frisca lichida160 gr, ciocolata cu lapte1 foaie gelatina100 grame frisca batutaMousse de ciocolata amaruie:125 ml de frisca lichida200 g ciocolata amaruie110 ml frisca batuta1 foaie de gelatina

Clatite cu mousse de ciocolata, nuci si caramel

Aluat clatite: 3 oua 1 1/2 cana lapte 1 1/2 cana apa minerala 1 1/2 cana faina 1 lingurita ulei 1 lingura zahar 1 praf de sare Mousse de ciocolata: 200 ml smantana pt frisca 140 gr ciocolata amaruie 50 grame samburi de nuca prajiti si taiati marunt 1 lingura zahar Topping : Caramel

Mousse au chocolat

120 g ciocolata de menaj de calitate 30 g de unt 2 linguri de cafea concentrata/coniac/rom(optional) 2-3 oua(depinde de marime) 2 linguri de zahar 120 ml de sm^ant^ana de frisca(de Kaufland) coaja de portocala sau vanilie

Tort-mar

ingrediente blat: 5 oua, 175g zahar, aroma de vanilie, 3 linguri cognac, 200g faina, 2 lingurite praf de copt.Ingrediente mousse de mere: 250g ricotta, 300g purè de mere, 70g zahar, 100ml frisca.

Mousse de nuga cu sos de zmeura

-250 ml lapte-75 g zahat-3 galbenusuri de ou-20 g faina5g gelatina-60 g miere-125 g nuga-o pastaie de vaniliePt sos:300 g zmeura-cateva picaturi de zeama de lamaie100 g zahar

Mousse De Ciocolata Cu Avocado

Un desert foarte usor de facut, care contine avocado si, mai mult decat atat, este fara zahar, asa ca n-ai de ce sa te simti vinovat.

Tort cu mure și cremă de brânză

Blat:5 ouă mari, 315 gr făină, 250 gr unt la temperatura camerei, 300 gr zahar, 8 linguri lapte, coaja rasă de la o lămâie mare, zeama de la o lămâie,1 lingură extract de vanilie, 1 linguriță praf de copt. Mousse de brânză și ciocolată albă:500 gr brânză de vaci, 200 ml frișcă lichidă, 10 gr gelatină, 100 gr ciocolată albă, 200 gr mureMousse de mure:250 gr frișcă, 600 gr mure proaspătă sau congelată, 4 linguri zahăr (sau dupa gust), 10 gr gelatină, 2 linguri zahăr pudrăJeleu de mure:oprești o ceașcă de piure de mure de la mousseul de mure, 1 lingură gelatină În plus: 50 ml frișcă pentru acoperit tortul, 1 lingură zahăr

Prajitura cu mousse de capsuni

Pentru BLAT: 6 oua 250 gr. zahar 300 gr. faina 10 linguri apa rece 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la jumatate de lam^aie un v^arf cutit sare Pentru ^INSIROPAT: sucul proaspat stors de la 1 portocala Pentru UMPLUTURA SI MOUSSE DE CAPSUNI : 700 gr. capsuni (pentru mousse si glazura) + 500 gr. capsuni pentru taiat (din care se opresc c^ateva pentru decor) 300 ml sm^ant^ana pentru frisca 3-4 linguri de zahar tos (sau dupa gust) 200 gr. ciocolata alba 2 plicuri de gelatina fin maruntita (2x10 gr.) sau 12 foi gelatina ( 2 pachete) optional 2 linguri zahar pudra pentru frisca (sau dupa gust) 1-2 plicuri zahar vanilat Pentru GLAZURA JELEU DE CAPSUNI: 200 gr. capsuni (din cele 700 gr. mentionate la mousse) 1 lingura zahar 50 ml. apa 5 gr. gelatina fin maruntita (1/2 plic) Pentru DECOR(optional): 8- 10 capsuni 50 grame ciocolata alba 1 lingura frisca lichida frunze de menta

Mousse De Citrice

Portocalele proaspete si lamaile dau o aroma minunata acestui desert usor si racoritor!

Tort cu mousse de cocos si jeleu de ananas

Ingrediente blat:-100g pricomigdale -100g ciocolata cu lapte sau amaruie (cum va place) -100g unt -3 oua -100g Green SugarIngrediente mousse de cocos:300ml lapte de cocos 50g Green Sugar 300g smantana pentru frisca 2 lingurite zahar vanilat 6g gelatinaIngrediente jeleu de ananas:250ml piure de ananas5g gelatina 2 linguri Green Sugar

Prajitura cu mousse de pralin si caise

Mousse de caise:250 g caise din compot 250 g frisca lichida 90 g zahar 7 g gelatina Pralin de alune de padure si mousse de pralin:350 g frisca lichida + 2-3 linguri zahar pudra7 g gelatina180 g pralin de alune15 g rom135 g alune90 g zaharAlune caramelizate:120 g alune de padure30 g zahar15 g apa4 g untDaquoise cu migdale si alune de padure:4 albuse (125 g)50 g zahar16 g fainaTant pour tant migdale-alune: 50 g pudra migdale, 35 g pudra alune, 85 g zahar pudraBiscuit cu ciocolata si alune de padure:4 galbenuse40 g zahar30 g faina10 g cacao2 albuse20 g zahar30 g unt25 g alune

Mousse de ciocolată cu căpșune - desertul cu care cucerești pe oricine

Dacă vorbim despre deserturi, există o combinație cu care mergi la sigur, de fiecare dată: ciocolată cu căpșune. Nu ai cum să dai greș cu un desert care să conțină aceste două ingrediente. Iar dacă vorbim despre acest mousse de ciocolată cu căpșune, vă garantăm că îi veți da gata cu el chiar și pe cei mai pretențioși. Puțini sunt cei care pot rezista în fața unui desert cu ciocolată, mai ales când e vorba despre o spumă aerată, cremoasă, fină și servită cu căpșune proaspete. Genul acela de desert care te duce cu gândul la un restaurant de lux, dar care se poate face foarte ușor acasă, cu bani puțini.  Rezultatul este irezistibil și mare parte din reușită constă în ingrediente. Așa cum vă spunem la orice desert pe bază de ciocolată, optați pentru una de calitate. Va face diferența în privința gustului final!

Tort cu mousse alb si fructe de padure

Ingrediente blat:- 120 gr ciocolata- 120 gr unt/margarina- 130 gr zahar- 2 oua- 70 gr faina- 1 lingurita rasa praf de copt Ingrediente mousse ciocolata alba:- 250 gr ciocolata alba- 125 ml smantana pentru frisca- 2 foi gelatina- 275 ml friscaIngrediente jeleu fructe de padure- 300 gr fructe de padure (congelate)- 3 linguri zahar- 1+ ½ foaie gelatina

Mousse de fistic

Deserturile pe bază de fistic sunt extraordinar de aromate și de gustoase, ca să nu mai vorbim despre culoarea deosebită pe care o au. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt cu atât mai potrivite.  Atunci când ai mânca ceva bun, dar nu ai chef și timp prea mult de petrecut în bucătărie, o spumă răcoritoare de fistic este tot ceea ce ai nevoie. Se face repede, dar trebuie lăsată la rece câteva ore bune înainte de a fi servită. Este un desert nemaipomenit mai ales vara, pentru că se servește rece și vă ajută să combateți căldura de afară. 

Trufe Cu Capsuni Si Mousse De Cocos

Umplutura: 1 cana ulei de cocos (incalzit putin pentru a fi usor de folosit) 2 cani de capsuni 2-3 linguri de zahar 1 lingurita esenta de vanilie Invelis de ciocolata: 50g unt de cacao 1/8 cana zahar 1/4 cacao pudra

Tort cu mousse de ciocolata alba si lamaie

Blat:6 oua, 12 linguri zahar, 6 linguri ulei, 1 lingurita praf de copt,coaja rasa da lamaie, esenta de vanilie, 10 linguri fainaSirop:100 g zahar, 200 ml apa, zeama de lamaie, esenta de vanilieCrema:500 ml frisca lichida, 300 g ciocolata alba simpla, 2 lingurite gelatina, 4 linguri nuca de cocos, 2-3 linguri cu zeama de lamaieDecor:frisca, ciocolata alba, fulgi de migdale

Tort cu truffle creme si mousse de cafea

Pentru blatul de cacao: 4 oua, 4 linguri cu zahar, jumatate de pliculet de praf de copt, 6 linguri cu lapte, 3 linguri cu cacao, 3 linguri cu varf de faina, putina esenta de vaniliePentru truffle creme: 200 g unt sau margarina la temperatura camerei, 2 linguri cu zahar pudra, 3 oua, 3 linguri cu zahar, 150 gr visine din visinata sau din compot,50 grame stafide inmuiate in esenta de rom, 150 gr miez de nuca macinat, 100 grame ciocolata razuita, 50 gr cacao, 150 gr frisca batuta Mousse de cafea: 3 oua, 100 g zahar, 250 ml lapte, 50 ml cafea concentrata, 10 gr gelatina, o mana de paiete de cioco alba,200 ml frisca, 25 ml lichior de cafea

Tort aniversar cu mousse de kiwi si fructe exotice

Ingrediente tort diametru 21cm: Pentru blat: 3 oua 100g zahar 15g cacao 30g nuca de cocos 45g faina 2 lingurite de colorant alimentar rosu (optional, eu am pus doar pentru culoare) esenta de vanilie 4 piscoturi (optional) Mousse de kiwi: 4 kiwi 200ml frisca sau frisca preparata din praf de frisca si 200ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj 10g gelatina 1 lingura de miere de salcam (dupa gust, eu atat am pus) Crema iaurt: 200g iaurt gras (3% grasime) 150ml frisca sau frisca preparata din praf de frisca si 150ml lapte conform instructiunilor de pe ambalaj 5g gelatina 1 lingura de miere de salcam (dupa gust, eu atat am pus) 400g mix de fructe exotice din compot

Tort Mars

Blat: 250 g de biscuiti cu cacao si smantana, 150g unt Mousse de fistic: 200g fistic, 300g smantana lichida, 2 galbenusuri, 4 linguri de zahar, 2 linguri brandy, 4g agar-agar (se poate pune si gelatina normala)Sos caramel: 20g unt, 2 linguri zahar brun, 2 linguri smantana lichidaSos de ciocolata (Ganache): 50g ciocolata cu lapte, 2 linguri smantana lichidaMousse Mars: 500g ricotta, 100g zahar, 3 ciocolate Mars de 60g fiecare, 300 ml smantana lichida, 3 linguri gelatina pulbere

Tarta cu Oreo, mousse de ciocolata si fructul pasiunii

Ganache cremos, mousse de ciocolata si crusta Oreo, intr-un desert decadent care va atrage admiratia invitatilor.

Mousse de ciocolata

150g zahar 200g ciocolata amara 300g frisca lichida 3 oua intregi

Mousse de ciocolată albă cu fructe de pădure

Mousse-ul de ciocolată albă cu fructe de pădure este un desert ideal pentru o cină romantică. Simplu de făcut și foarte apetisant din punct de vedere vizual, acesta este un desert aerat, ușor, cu care puteți impresiona pe oricine. Acest mousse de ciocolată albă este foarte cremos și gustos, iar gustul dulce și cel acrișor, al fructelor de pădure, sunt perfect echilibrate. 

Mousse de mascarpone cu lămâie

Nimic nu e mai bun decât un desert simplu, rapid și răcoritor, atunci când aveți poftă de ceva dulce și nu aveți timp să stați prea mult în bucătărie. Iar această spumă de mascarpone cu lămâie este exact ce vă trebuie în astfel de situații. Se face repede, o puteți folosi inclusiv pentru prăjituri sau torturi și nu necesită multe resurse.  Crema de lămâie o puteți cumpăra gata preparată sau o puteți prepara în casă. Găsiți rețeta AICI.