Reteta noodles cu vita

Reteta noodles cu vita

Noodles Cu Vita Si Legume (Reteta Chinezeasca)

Carnea de vita si legumele merg excelent cu noodles. O reteta foarte gustoasa si incredibil de repede de preparat.

Vită picantă în stil vietnamez

Atunci când ai la îndemână o bucată de carne de vită, dar nu este potrivită pentru friptură, o poți transforma într-un preparat în stil asiatic delicios și simplu de făcut. Fie că vorbim despre rețete chinezești, japoneze, vietnameze sau cu alt specific, toate sunt delicioase și se potrivesc de minune alături de o porție de orez simplu sau noodles. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una cu specific vietnamez și, dacă nu aveți carne de vită sau vreți să o înlocuiți, o puteți face și cu carne de porc sau pui.

Supa De Dovleac Cu Noodles

Vrei o cina rapida? Aceasta reteta simpla vegetariana de supa thailandeza va fi gata in doar 20 de minute.

Noodles De Soia Cu Portocale

100 g Noodles de soia Inedit 4 portocale mijlocii ¼ lamaie 100 ml lichior de portocale 2 linguri ulei sare, piper proaspat macinat ¼ lingurita ghimbir macinat ¼ lingurita curry ½ legatura patrunjel verde

Noodles Cu Sos De Soia

noodles de orez tofu Inedit afumat si cu chimen ulei de floarea soarelui ceapa verde mange-tout ghimbir ardei iute curry paste/praf sos de soia Inedit sweet chilli sauce lime coriandru

Piept De Rata Cu Noodles Si Mango

Un preparat inedit, pentru serile in care vrei o cina speciala.

Noodles Cu Unt De Arahide

170 g noodles 1/4 cana unt de arahide 1 lingura sos de soia 1 lingura ulei de susan 1 lingura suc de lamaie 1 catel de usturoi paprika iute 1/4 lingura zahar 1 castravete taiat in betigase 1/3 cana ceapa verde tocata seminte de susan patrunjel verde 1/3 cana arahide sarate

Scoici Cu Rice Noodles

-160 g carne de scoici. - 1 ceapa, - cateva frunze de coriandru proaspat, - 1 dovlecel, - 2 felii de mango, taiate mai apoi dupa pofta inimii, - zeama de la jumatate lime, - cateva felii de ardei iute. - sare si piper dupa gust - o lingura cu miere de salcam - 2 linguri oki cu otet de orez - 1 plic cu zahar brun - putin cimbru - praf de cilii - 150 g rice noodles

Udon noodles. Ce sunt și cum se gătesc

Descoperă udon noodles - ce sunt, cum se pregătesc și cele mai bune metode de gătit pentru a savura aceste tăiței tradiționali japonezi.

Vită Stroganoff - rețeta originală

Dintre toate rețetele cu carne de vită, Stroganoff este una dintre cele mai apreciate și mai gustoase. Și pe bună dreptate! Rețeta aceasta datează de la sfârșitul anilor 1800 și are o poveste cel puțin interesantă.  Un bucătar a câștigat un concurs de gătit în Rusia cu această rețetă de carne de vită. Cel care a consacrat-o era bucătarul personal al contelui Pavel Stroganoff, de aici și numele rețetei care a rămas același până astăzi.  Există mai multe modalități de a face vită Stroganoff, o mulțime de rețete au apărut pe parcurs. Principiul este același, doar că ingredientele sunt ușor diferite. De exemplu, unele rețete nu conțin muștar, altele nu conțin sos de roșii etc. Noi vă prezentăm astăzi o rețetă completă, delicioasă, pe care merită să o încercați măcar o dată. 

Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Avem nevoie de: -1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede) -500 grame carne macinata de vita( sau oaie) -1 pahar orez -1 ceapa medie -1 mana de fruze de patrunjel verde -1 mana de frunze de menta verde -condimente mixte macinate( all spice piper cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom) -1 nucsoara -3-4 rosii de marime medie -1 lamaie -2 lingurite sare -3 linguri ulei de masline -2 cuburi Maggi de pui

Burger de vită - cea mai bună rețetă

Burgerii sunt genul acela de preparat care a apărut din senin, inspirat de bucătăria americană și de fast food și a căpătat atât de multă popularitate, încât aproape că nu e restaurant care să nu servească burgeri. Dar, la fel de adevărat este că nu peste tot găsești un burger bun, cu ingrediente de calitate și bine gătit. Așa că îl poți face acasă, după gustul și preferințele tale. Avantajul unui burger făcut în casă este că știi exact ce pui în el, alegi cu mâna ta ingredientele și poți să-l scoți din zona de fast food și să-l transformi într-o masă gustoasă și sănătoasă, pentru toată familia.  Carnea este vedeta și, bineînțeles, de calitatea ei depinde în proporție de 90% reușita. Alegeți o carne de vită de calitate, tocată fin, cu 20-25% grăsime și nu aveți cum să dați greș. 

Placinta ciobanului

In reteta originala se foloseste carne de miel, eu am preparat-o cu carne tocata de vita..................................................................700 gr carne tocata vita2 morcovi2 cepe7-8 cartofi potriviti50 ml ulei1/2 ardei iute1 lingurita rasa cimbru1 lingura boia dulce2 linguri margarina2 linguri apa plata

Șnițel Parizian. Rețeta autentică, delicioasă și ușor de preparat

Prepară astăzi șnițelul parizian perfect, la fel ca în restaurantele de top! Descoperă gustul autentic al unui șnițel parizian făcut în casă. Urmează rețeta noastră pas cu pas și află secretele acestui deliciu culinar.

Gulaș de vită - rețeta originală ungurească

Descoperă cum să faci un gulaș de vită delicios și autentic, direct din bucătăria ta. Urmează rețeta pas cu pas și bucură-te de un fel de mâncare ce încântă simțurile.

Creier pane - rețeta simplă și rapidă

Descoperă o rețetă delicioasa de creier pane, un preparat tradițional din bucătăria românească. Explorează variantele de servire și află mai multe despre beneficiile și aspectele de sănătate asociate consumului de creier pane.

Bragioli - reteta malteza

Pt rulouri:- carne de vita feliata foarte subtire- carne tocata de vita- cca o lingura pt fiecare rulou- condimente si mirodenii dupa preferinta (aici se folosesc foarte multe si mancarea e foarte aromata)- usturoi pisat- oua fierte- un sfert pt fiecare rulouPt. sos:- o ceapa mare rosie taiata pestisor- ardei gras colorat- rosii cubulete- ciuperci- mirodenii si verdeata- mazare- morcov- vin rosu

Muschi de vita cu mult piper

Muschi de vita, ulei de masline, piper macinat grunjos, sare grunjoasamustar Dijon, ierburi pentru carnea de vita.

Furnici în copac. Rețeta tradițională, pas cu pas

Furnici în copac este un fel de mâncare asiatic originar din provincia Sichuan, care constă în tăiței de sticlă (glass noodles) într-un sos delicios cu carne de porc tocată.

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

oFoi de vita-de-vie oPasat - orez oCarne dupa caz: porc - vita - oaie - pui oCiolan afumat coaste afumate calbas de porc afumat oCimbru marar - pe fundul dovleacului

Noodle Cu Legume

100g ceapa 100g morcovi 100g varza alba si rosie 1 ardei rosu 50 g ulei rapita sare piper sos soya sos stridii noodles sau spaghetele Barilla nr 5

Mini-burgher

315 g aluat paine (reteta spune ca s-ar folosi nu stiu ce tip, refrigerat). Eu am facut reteta mea de paine, din care ies cam 850g aluat: 500 g faina, 15 g drojdie, 1 ½ lgt sare, 1 lg zahar, 290 ml lapte/apa, 2 lg uleiUmplutura: 450 g carne de vita, tocata, 1 ou, ½ ceapa tocata, 1 morcov tocat marunt, 2 lg lapte, 3 lg suc de rosii, ½ lgt sare, piper, ½ cup pesmet.

Vita condimentata

Un preparat ce poate fi servit pe post de aperitiv, pe frunze de salata.

Cighir in prapur

ficat de porc - 800 gr un rinichi de vită o inimă de vită o limbă de vită o splină 3 ouă fierte tare 1 ou crud 100 gr smântână o ceapă potrivită sare, delikat, condiment pt drob Fuchs pătrunjel proaspăt tocat prapur

Vita Stroganoff

400g cotlet vita O lingura unt O lingura ulei masline 300g ciuperci 250g tagliatelle 3 hasme tocate marunt/2 cepe daca nu aveti O lingura faina 500ml supa vita O lingura mustar 2 linguri paste tomate 3 linguri smantana lichida O lingura paprika O mana patrunjel

Friptura de vita cu usturoi

6 catei usturoi,piper boabe, sarem4 linguri otet,600 gr fleica de vita

Tocanita de vita cu telina

1,5 kg carne de vita 1 ceapa mare, taiata cubulete 2 tulpini de telina, cu tot cu frunze,taiate 3-4 catei de usturoi 1 cutie de rosii 6 cani de supa de vita sau apa+cub de vita 1/2 cana de patrunjel, taiat marunt 4 foi de dafin 1 kg de cartofi, curatati si taiati cuburi mai mari 1 cana de morcovi, taiati sare piper

Vita Chinezeasca Cu Legume La Slow Cooker

400 gr carne de vita 1 cana supa de vita (sau un cub concentrat de vita) 1/2 cana sos de soia 2 lingurite zahar 1 lingura ulei de susan 3 catei de usturoi 1/2 lingurita de fulgi de ardei iuti (sau 1 lingurita boia iute) legume (pot fi si congelate) - broccoli sau 1 pachet legume chinezesti 2 linguri amidon de porumb/cartofi 4 linguri de apa

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

o 1/2 kg carne de porc slaba si vita ofoi de vita o2 linguri rase de quinoa o1 ceapa medie osare opiper omarar o5 rosii micute o50 - 100 gr suc rosii oapa osmantana

Vita Cu Ceapa Caramelizata Si Gorgonzola

2 linguri ulei 2 cepe, taiate inele 1 lingura zahar brun 1/2 cana supa de vita 1 lingura otet balsamic 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper 450g muschi de vita 1/4 cup cana Gorgonzola

Snitele din burta de vita in mujdei de usturoi

Snitele prajite sau coapte usturoi pentru mujdei Reteta pentru snitele: 1 kg burta de vita jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin pesmet ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor 4 oua sare,piper,cimbru usturoi pentru mujdei Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Bors cu sfecla si carne de vita

Pentru 5 portii:carne de vita - 500 gsfecla rosie - 600 gceapa - 125 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 100 gulei - 30 mliaurt - 100 gbors - 750 mlsare dupa gust2 cuburi MAGGI de vita

Muschi de vita la cuptor

muschi de vita bacon,unt,cascaval vin alb,busuioc,salvie sare piper

Piftele Vita

500 gr carne tocata de vita 2 morcovi potriviti 1 cartof mare 3 felii de paine 1 ou 2 legaturi de patrunjel sare si piper.

Vita Cu Ciuperci

2 linguri ulei 1 lingura unt 4 cani ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri pasta de tomate 2 linguri paprika 1 lingurita maghiran 1,5kg muschi de vita, taiat bucatele 1 lingurita sare piper 900g ciuperci Champignon, taiate 1 cana supa de vita 8 ciuperci Shiitake 2-3 lingurite tarhon

Tocana de vita

600 grame carne de vita o ceapa ulei o lingura faina 2 linguri smantana sare piper dupa gust

Vita cu legume

6 bucati subtiri de vita 2 catei de usturoi ulei 2-3 linguri bulion cimbru,boia dulce,piper,sare 1/2 pahar vin alb

Budinca de taitei cu branza dulce

150g branza dulce de vaci 300g iaurt 3 oua 50g telemea de vaca coaja rasa de lamaie sau portocala esenta vanilie 75g zahar 150g taitei cu ou (egg noodles) sau alte paste la alegere unt pentru uns vasul yena

Laksa De Pui

O supa sanatoasa, cu un continut scazut de calorii. Poate fi facuta la fel de bine cu creveti in loc de pui.

Tocana De Vita Cu Otet Balsamic Si Ardei Iuti

600g muschi de vita 2 linguri de faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe rosii 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 150ml vin rosu 250g dovleac 2 ardei iuti rosii cimbru 1 lingura otet balsamic sos Worcestershire 500ml supa de vita

Dovlecei umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

-1 kg dovlecei(cca 15 la kg)(vezi foto) -250 g foi de vita -3 pahare de orez(pahar de apa) -300 g carne de miel sau vita -sare -piper,ienibahar,cardamom(putin)pudra,cca1/2 lingurita curcuma(turmeric)pudracurcuma se foloseste,mai mult pt. culoare -ulei de masline(cca 4-6 linguri) -cca 1 lingurita de menta(verde sau uscata),f marunta -4-5 catei de usturoi -4 rosii

Piftie de vita

carne de vita piper boabe sare 2 caciuli de usturoi

Pulpa de vita gatita incetisor (slow cooked beef)

2 kg pulpa de vita ulei morcovi patrrunjel radacina telina pastarnac ceapa rosie praz ardei rosu ardei verde zahar brun pasta de rosii supa de vita sau esenta de oase vin rosu ienibahar piper cardamom dafin scortisoara cuisoare ghimbir proaspat coaja de lamaie coaja de portocala sare

Sarmalute in foi de vita de vie

1kg carne tocata-amestec vita si curcan 2 linguri orez 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 2 oua 1 lingura pesmet 1 lingura pasta de tomate foi de vita de vie sare si piper dupa gust

Friptura de vita la cuptor

Carne de vita taiata bucatiardei taiati fasiirosii taiate cuburiusturoi taiat cubuletesarepiperunt bucatele.

frigarui libaneze

300 g carne oaie 300 g carne vita 100 ml supa vita 50 g coriandru pasta ardei iute 1 capatana usturoi sare si piper.

Friptura de vita marinata cu vin

1 kg carne vita fara os, 1 pahar vin rosu, piper, sare, usturoi, foi de dafin, ulei de masline

Somon Cu Soba Noodles

1 lingurita pasta de wasabi 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura sos soia 1 lingura ulei cu ardei iute (eu am pus ulei obisnuit si o lingurita de sos de chili thailandez) 1 lingura sake 2 fileuri de peste

Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare.  În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata.  Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă. 

Friptura de vita

600 g carne de vita, 200 ml ulei de masline, 1 ceapa mare, 1 lime(doar zeama), verdeturi uscate din risnita: rozmarin, cimbru de gradina, maioran.sare,piper.