Reteta de langosi cu branza

Reteta de langosi cu branza

Langoși umpluți cu brânză și mărar

Langoșii sunt unul dintre preparatele delicioase pe care le-am împrumutat din bucătăria ungurească. Sunt delicioși, se fac ușor, foarte versatili și pot fi umpluți cu orice. Aici v-am prezentat varianta cea mai simplă de langoși, iar astăzi vă propunem să încercați versiunea cu brânză și mărar.

Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă

Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac ușor și îi puteți prepara simpli sau umpluți cu brânză.  Rețeta pentru aluat de langoși este cât se poate de simplă. Aluatul se face exact ca cel pentru pâine, fără să adăugați ulei în compoziție. Aluatul trebuie să fie moale, nu îmbibat de făină, pentru că, atunci când veți prăji langoșii, aceștia trebuie să se umfle frumos și să rămână pufoși atât la exterior, cât și la interior. 

Langosi cu usturoi, smantana si branza

30 g drojdie proaspata 650-700 g faina alba tip 000 250-300 ml apa sare ulei 1 capatana usturoi smantana 12% grasime branzica

Langoși cu gem de prune - de post

Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii. 

Pogăcele cu brănză. Rețeta pentru gustări pufoase și sărate

Pogăcelele sunt gustări dealicioase și consistente, foarte apreciate în bucătăria românească. Dintre toate varinatele, pogacelele cu brânză se remarcă prin gustul lor și textura fragedă, fiind o alegere perfectă pentru a satisface orice poftă.

Broccoli la cuptor cu brânză. Rețetă rapidă și sănătoasă

Descoperă rețeta perfectă pentru broccoli la cuptor cu brânză! Ușor de preparat și perfectă pentru o cină sănătoasă. 

Ruladă de spanac cu somon afumat. Rețeta simplă pentru un aperitiv spectaculos

Rulada de spanac cu somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Este destul de ușor de preparat și vă puteți surprinde oaspeții cu un răsfăț savuros.

Mini tarte cu carne tocata si branza

o mana de carne de la drob (vezi reteta drob cu carnaciori) 1/2 foaie aluat foietaj branza de oaie rasa unt

Pastă de brânză de vaci. Rețeta rapidă și delicioasă

Descoperă cum să prepari o pastă de brânză de vaci perfectă în doar câțiva pași simpli. Este ideală pe pâine prăjită, în salate și multe altele.

Paste quatro formaggi - rețeta tradițională italiană

Savurează gustul Italiei acasă cu rețeta noastră de paste quatro formaggi - un amestec cremos de brânzeturi fine!

Brioșe aperitiv cu brănză - rețeta simplă și rapidă

Descoperă cum să faci brioșe aperitiv cu brănză în doar 30 de minute! Rețeta noastră simplă și rapidă e perfectă pentru orice ocazie.

Ruladă de spanac cu șuncă și cremă de brânză. Rețeta unui aperitiv ușor și incredibil de gustos

Rulada cu spanac, șuncă și cremă de brânză este un aperitiv ușor și incredibil de gustos.  La fel de bine poate fi și o gustare delicioasă pentru copii, la școală sau în vacanță.

Cartofi copți la cuptor - rețeta simplă delicioasă

Cartofii copti sunt o gustare delicioasă și sănătoasă care poate fi savurată în orice moment al zilei. Încercați această rețetă minunată și bucurați-vă de o gustare delicioasă și sănătoasă!

Rulouri cu spanac si branza feta

Este o reteta marocana din cartea de bucate - "Bucataria Lumii"- Gordon Ramsay. 1 pachet foi pentru placinta 200 gr frunze de spanac spalate si uscate 250 gr branza feta 1 ou mare,batut marar si patrunjel 1 lingura ulei de masline sare de mare si piper 150 gr unt topit

Placinte Cu Branza

De cate ori am ocazia vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la o intalnire cu forumistele de pe Gustos. Reteta de baza a aluatului pe care il folosesc si la placinte simple sau umplute este urmatoarea: Aluatul: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata (sau mai putem folosi pliculete de drojdiuta uscata in locul celei proaspete la aceasta cantitate de faina avem nevoie de 2 pliculete) 1 lingura zahar 2 lingurite sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat. Ulei pt prajit placintele. Pt umplutura: branza de burduf cam 500-600 g

Cum faci Muhlama. Rețeta originală de mămăligă turcească

Descoperă cum să prepari Muhlama, mămăliga turcească care cucerește papilele gustative. Urmează rețeta noastră originală și bucură-te de un preparat excepțional!

Mac and Cheese - rețeta originală americană de macaroane cu brânză

Mac and cheese (sau macaroane cu brânză) arată extrem de apetisant, se fac ușor și sunt foarte gustoase, fiind deosebit de populare în Statele Unite.

Bulz ciobănesc - Rețeta autentică de la munte

Află cum să prepari bulz ciobănesc, o rețetă tradițională românească direct din inima munților. Rețeta pas cu pas pentru o mâncare sățioasă, perfectă pentru iubitorii de brânză și mămăligă.

Prajitura cu ricotta, nucă și miere

2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara

Tortellini la cuptor - rețeta rapidă, gata în doar 20 minute

Aceste paste tortellini, preparate la cuptor, sunt gata în aproximativ 20 de minute, cu mai puține ingrediente și totul într-o singură tavă!

Vinete parmigiana - rețeta tradițională italiană

Vinete parmigiana (parmigiana di melanzane) este o mâncare tradițională italiană care constă din felii subțiri de vinete, care sunt prăjite, apoi alternativ stratificate cu sos de roșii, parmezan și/sau mozzarella și coapte în cuptor.

Spaghete carbonara - rețeta originală

Descoperă rețeta originală de spaghete carbonara, direct din inima Italiei. Urmărește pașii simpli pentru a pregăti acest delicios preparat tradițional cu ingrediente proaspete și autentice.

Paine rapida

Reteta este foarte usor de facut si painea are un gust deosebit! ingrediente: 500 g de branza proaspata de vaci CREMOASA 1 lingura de zahar 3 linguri de ulei sare( 1-2 prize) 1 ou 500g faina alba 1 pachetel de praf de copt

Caserolă cu orez - rețeta simplă și rapidă

Te-ai săturat de orez obișnuit? Încearcă caserola noastră cu orez! Simplă și rapidă, această rețetă transformă orezul într-o delicatesă. Ideală pentru prânz sau cină. 

Semifreddo cu cafea-Reteta Laurei Adamache-reteta testata

La revista blogurilor mi-a atras atentia aceasta reteta a Laurei Adamache: foarte aspectuoasa usor de realizat si delicioasa.La noi a inceput postul Ramadanului si avand multi musafiri am facut cantitate dubla celei preparate de Laura Adamache. Avem nevoie de: -1 cutie de lapte indulcit condensat Nestle(395 g) -500 ml frisca lichida -100 ml lapte proaspat -2 linguri de cafea instantanee Nescafe -sirop de ciocolata

Merdenele cu branza

2 aluaturi de foietaj (2x275g) 100 g branza sarata 50 g branza dulce 1 ou

Kolaches Cu Gem - Reteta Poloneza

Acest desert de origine poloneza poate fi realizat cu diferite arome de gem.

Cozonacel cu aluat din branza

250 gr faina, 1 plic praf de copt(3 linguritze), 125 gr quark(branza de vaca), 5 linguri lapte, 5 linguri ulei, 50 gr zahar, 2 ligurite coaja de portocala de la borcan(asta e de la mine reteta nu prevede), Pt umplutura reteta are: 200 gr martzipan, 125 gr marmelada de prune.Amandoua se amesteca bine si se umple dar eu am folosit mac gata preparat, se pot folosi si mere dar nu calite inainte sau ce vreti voi.Pt uns=lapte condensat(nu am avut ,am uns cu lapte simplu)

Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Papanașii, cel mai autentic și gustos desert românesc, căruia nimeni nu poate să-i reziste. În funcție de zona țării, există papanași fierți (în Ardeal și Transilvania) și papanași prăjiți.

Cheesecake rețetă

Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de forme și există mai multe rețete, cu sau fără coacere, cu fructe, cu ciocolată sau cu diverse topping-uri. Cel mai bun rămâne însă cheesecake-ul simplu, rumenit în cuptor, servit simplu sau cu topping. Crema de brânză cu aromă de vanilie, crocantă la exterior și cremoasă la interior este secretul unui cheesecake reușit. 

Cea mai simplă rețetă de papanași

Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.

Musaca de dovlecei. Rețetă ușoară și delicioasă pentru vară

Descoperă cum să faci musaca de dovlecei, o rețetă perfectă pentru vară. Ușor de pregătit, sănătoasă și incredibil de gustoasă, ideală pentru orice masă în familie.

Pască fără aluat - cea mai simplă rețetă de pască

Pasca fără aluat se face foarte ușor și, dacă alegeți această variantă, ați scăpat de 50% din bătaia de cap pe care o aveți cu frământatul și dospitul aluatului.

Paste Amatriciana - rețeta originală

Savurați delicioasele paste Amatriciana - rețeta originală, direct din inima Italiei. Descoperă secretele bucătăriei italiene și pasii simpli pentru a prepara acest fel de mâncare clasic.

Strudel Branza/Mere

Aluat congelat (500 de grame) 400 grame branza dulce/mere stafide pentru branza dulce zahar 2 oua daca folositi branza

Salam din cozonac glazurat cu ciocolata

500 gr cozonac 200 gr ciocolata neagra (reteta originala are ciocolata alba) 250 gr glazura de ciocolata 150 ml smantana dulce 60 gr migdale feliate (reteta originala are seminte de pin)

Tarta sarata cu branza si prosciutto

1 pachet foi de patiserie 150g sunca(prosciutto) 200g branza moale(eu am folosit o branza care se numeste stracchino) 2 oua 50ml smantana sare,piper

Gentle roll

4 ouă,175 g de maioneză (125 în compoziţia cu ouă şi 50 g in compoziţia cu brânză),brânză (eu am pus ce aveam prin frigider , adică circa 100 g de branza afumată) - adică brânză topită,2 căţei de usturoi zdrobiţi ,mărar tocat cât vreţi,sare

Ladenia - reteta lui Papa Gheorghiu -

Pentru blat : 3 si 1/2 cesti faina 1 ceasca gris 1 cubulet drojdie apa calduta sare, ulei de masline Umplutura : 2 cepe albe,2 cepe rosii 4-5 rosii coapte br^anza tare de oaie c^ateva felii de cas masline feliate oregano

Pytt i panna

Aceasta reteta o prepara suedezii lunea din ce ramane in frigider dupa weekend: "pytt in panna = pune in tigaie" Reteta pentru 4-6 persoane: 9-12 cartofi fierti reci 300 g de bacon/slanina/carne prajita ori fiarta/sunca/salam/carnati sau orice fel de carne aveti la indemana 2 cepe 1 lingurita sare cateva fire de patrunjel piper 2 linguri ulei

Salata de portocale, racoritoare

Aceasta reteta este o reteta foarte gustoasa racoritoare si cu o combinare a ingredientelor cam indrazneata sau cel putin neobisnuita. Reteta este pt o portie insa fiecare goaspodina poate sa o adapteze la nr persoanelor din familia sa. Folositi portocale reci dupa ce au stat putin in frigider. Pt prepararea acestei salate avem nevoie de: 1 portocala mare 1 crenguta de patrunjel verde tocata 1 lingurita ulei masline un praf sare un praf zahar. Optional eu am adaugat 1 frunzulita menta uscata. Recomandari: se consuma la inceputul mesei.

Supa De Rosii, O Reteta Simpla Care Merge Perfect Langa Un Sandvis Cu Branza

O supa simpla care merge perfect langa un sandvis cu branza.

Soufle De Branza

300 g branza de vaci dietetica 150 g cascaval 4 oua sare, piper

Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

Azi avem la masa o minunatie de chifle cu continut scazut de gluten, gustoase si potrivite atat pt. cei mari, cat si pt. cei mici. Iar variantele combinatorii, sau de servire sunt, practic, inepuizabile :) Sa nu mai lungim povestea, iata reteta: - 2 oua-2/3 cana faina grau integral-2/3 cana faina de malai (este unul din tipurile de faina fara gluten care se gaseste rapid si este ieftin)-1 cana faina alba-1 plic drojdie uscata (7 gr)-1 cub telemea-50 gr. unt topit-3 linguri ulei-vedreturi uscate (eu am pus cimbru, busuioc si patrunjel)-cateva fire patrunjel proaspat

Chiftelute cu branza

branza de oaie,ardei iute,cimbru,ceapa rosie ( feliata si sarata),ouapesmetulei (pentru prajire)

Placinta campeneasca, reteta de la Lenuta

6 oua 2 cani lapte acru ( sau iaurt ) 2 cani faina 1 ceasca ulei 1 pachetel praf de copt 2 lingurite zeama de lamaie 400 g branza de vaci 4 linguri zahar 1 pliculet vanilie esenta rom 1 lingura coaja de portocala rasa 100 g stafide sare 2 linguri zahar pudra 100 g margarina 200g miere

Tarta mediteraneeana cu branza si masline

1 foaie aluat placinta 3 oua 500 g iaurt 300g branza (eu am folosit de capra dar se poate folosi orice alta branza) 3 linguri crema de branza 2-3 linguri cu faina cascaval o mana de masline fara samburi marar verde sare

Gem

Gem de prune la cuptor. Rețeta gustoasă și simplă

Gemul de prune la cuptor are o consistență groasă, este dulce, cu o culoare frumoasă. Poate fi preparat cu o cantitate minimă de zahăr, sau chiar fără.

Cheesecake clasic - rețeta tradițională

Descoperă rețeta clasică de cheesecake! Află secretele rețetei și experimentează variante care vor face din acest desert vedeta oricărei mese.

Belezdruga - reteta Ardeleneasca

untura sau ulei Arpisceapabranza de oaie framantata cu sareslanina sau carnatifaina de malai Arpis sub forma de cir de mamaliga (continutul acela subtire care se obtine inainte de a mesteca mamaliga sau o mamaliga foarte subtire)