Reteta de langosi cu branza
Reteta de langosi cu branzaLangoși umpluți cu brânză și mărar
Langoșii sunt unul dintre preparatele delicioase pe care le-am împrumutat din bucătăria ungurească. Sunt delicioși, se fac ușor, foarte versatili și pot fi umpluți cu orice. Aici v-am prezentat varianta cea mai simplă de langoși, iar astăzi vă propunem să încercați versiunea cu brânză și mărar.
Langoși ungurești - cea mai simplă rețetă
Langoșii sau plăcintele prăjite (sau scovergi, așa cum mai sunt numiți) reprezintă un preparat clasic din bucătăria ungurească. Se fac ușor și îi puteți prepara simpli sau umpluți cu brânză. Rețeta pentru aluat de langoși este cât se poate de simplă. Aluatul se face exact ca cel pentru pâine, fără să adăugați ulei în compoziție. Aluatul trebuie să fie moale, nu îmbibat de făină, pentru că, atunci când veți prăji langoșii, aceștia trebuie să se umfle frumos și să rămână pufoși atât la exterior, cât și la interior.
Langosi cu usturoi, smantana si branza
30 g drojdie proaspata 650-700 g faina alba tip 000 250-300 ml apa sare ulei 1 capatana usturoi smantana 12% grasime branzica
Langoși cu gem de prune - de post
Plăcintele cu gem sau cu dulceață sunt un desert perfect pentru perioada postului. Se fac ușor și vă puteți bucura de gustul lor în orice perioadă a anului și cu orice ocazie, chiar dacă nu țineți post. Astăzi vă propunem o rețetă simplă de langoși umplute cu gem de prune sau cu orice gem sau dulceață vă place. Puteți folosi și gem de caise, de vișine sau de căpșuni, cu condiția să nu fie lichid, pentru că riscați să curgă în timpul coacerii.
Pogăcele cu brănză. Rețeta pentru gustări pufoase și sărate
Pogăcelele sunt gustări dealicioase și consistente, foarte apreciate în bucătăria românească. Dintre toate varinatele, pogacelele cu brânză se remarcă prin gustul lor și textura fragedă, fiind o alegere perfectă pentru a satisface orice poftă.
Broccoli la cuptor cu brânză. Rețetă rapidă și sănătoasă
Descoperă rețeta perfectă pentru broccoli la cuptor cu brânză! Ușor de preparat și perfectă pentru o cină sănătoasă.
Plăcintă grecească cu brânză. Rețeta originală de tiropita
Plăcinta grecească cu brânză, cunoscută și sub numele de tiropita, este un preparat tradițional iubit în toată Grecia. Este o plăcintă sărată, cu o umplutură cremoasă de brânză, învelită în straturi subțiri și crocante de aluat filo.Urmează pașii de mai jos pentru a pregăti această delicatesă grecească la tine acasă.
Ruladă de spanac cu somon afumat. Rețeta simplă pentru un aperitiv spectaculos
Rulada de spanac cu somon afumat, umplută cu cremă de brânză, este o idee excelentă de aperitiv sau gustare. Este destul de ușor de preparat și vă puteți surprinde oaspeții cu un răsfăț savuros.
Mini tarte cu carne tocata si branza
o mana de carne de la drob (vezi reteta drob cu carnaciori) 1/2 foaie aluat foietaj branza de oaie rasa unt
Paste cu brânză telemea. Rețetă gata în 20 de minute
Încearcă această rețetă simplă de paste cu brânză telemea, gata în 20 de minute! Pastele fierte al dente se combină perfect cu brânza telemea sărată și cremoasă. Ideală pentru o cină rapidă sau un prânz ușor și satisfăcător.
Pastă de brânză de vaci. Rețeta rapidă și delicioasă
Descoperă cum să prepari o pastă de brânză de vaci perfectă în doar câțiva pași simpli. Este ideală pe pâine prăjită, în salate și multe altele.
Paste quatro formaggi - rețeta tradițională italiană
Savurează gustul Italiei acasă cu rețeta noastră de paste quatro formaggi - un amestec cremos de brânzeturi fine!
Frittata cu legume și brânză. Rețetă simplă și sănătoasă
Află cum să pregătești o frittata delicioasă cu legume și brânză, o rețetă sănătoasă, ușor de făcut și ideală pentru dieta keto. Perfectă pentru micul dejun, brunch sau orice masă a zilei!
Alivenci moldovenești - rețeta tradițională românească
Dacă nu ai încercat până acum alivencile moldovenești, este momentul să descoperi gustul autentic al acestui preparat simplu și savuros.
Plăcintă țărănească cu brânză - rețetă simplă și gustoasă
Plăcintă țărănească cu brânză - o rețetă simplă, rapidă și gustoasă, perfectă pentru orice ocazie. Cu aluat fraged și umplutură de brânză sărată, această plăcintă tradițională este gata în aproximativ 90 de minute.
Chiftele keto cu brânză. Rețeta perfectă pentru dieta ta
Vrei să te bucuri de chiftele delicioase, dar fără să îți compromiți dieta keto? Avem soluția ideală pentru tine: chiftele keto cu brânză! Sunt rapide, ușor de preparat și pline de gust.
Brioșe aperitiv cu brănză - rețeta simplă și rapidă
Descoperă cum să faci brioșe aperitiv cu brănză în doar 30 de minute! Rețeta noastră simplă și rapidă e perfectă pentru orice ocazie.
Ruladă de spanac cu șuncă și cremă de brânză. Rețeta unui aperitiv ușor și incredibil de gustos
Rulada cu spanac, șuncă și cremă de brânză este un aperitiv ușor și incredibil de gustos. La fel de bine poate fi și o gustare delicioasă pentru copii, la școală sau în vacanță.
Cartofi copți la cuptor - rețeta simplă delicioasă
Cartofii copti sunt o gustare delicioasă și sănătoasă care poate fi savurată în orice moment al zilei. Încercați această rețetă minunată și bucurați-vă de o gustare delicioasă și sănătoasă!
Rulouri cu spanac si branza feta
Este o reteta marocana din cartea de bucate - "Bucataria Lumii"- Gordon Ramsay. 1 pachet foi pentru placinta 200 gr frunze de spanac spalate si uscate 250 gr branza feta 1 ou mare,batut marar si patrunjel 1 lingura ulei de masline sare de mare si piper 150 gr unt topit
Cum faci Muhlama. Rețeta originală de mămăligă turcească
Descoperă cum să prepari Muhlama, mămăliga turcească care cucerește papilele gustative. Urmează rețeta noastră originală și bucură-te de un preparat excepțional!
Mac and Cheese - rețeta originală americană de macaroane cu brânză
Mac and cheese (sau macaroane cu brânză) arată extrem de apetisant, se fac ușor și sunt foarte gustoase, fiind deosebit de populare în Statele Unite.
Placinte Cu Branza
De cate ori am ocazia vreau sa precizez ca aceasta reteta e preluata de la o persoana draga mie Menuca pe care am avut fericita ocazie sa o cunosc la Alba-Iulia la o intalnire cu forumistele de pe Gustos. Reteta de baza a aluatului pe care il folosesc si la placinte simple sau umplute este urmatoarea: Aluatul: 1 kg faina de grau 2 cubulete de drojdiuta proaspata (sau mai putem folosi pliculete de drojdiuta uscata in locul celei proaspete la aceasta cantitate de faina avem nevoie de 2 pliculete) 1 lingura zahar 2 lingurite sare 2 linguri ulei apa calduta pt framantat. Ulei pt prajit placintele. Pt umplutura: branza de burduf cam 500-600 g
Bulz ciobănesc - Rețeta autentică de la munte
Află cum să prepari bulz ciobănesc, o rețetă tradițională românească direct din inima munților. Rețeta pas cu pas pentru o mâncare sățioasă, perfectă pentru iubitorii de brânză și mămăligă.
Tortellini la cuptor - rețeta rapidă, gata în doar 20 minute
Aceste paste tortellini, preparate la cuptor, sunt gata în aproximativ 20 de minute, cu mai puține ingrediente și totul într-o singură tavă!
Prajitura cu ricotta, nucă și miere
2-3 Foi din aluat foietaj – preparate ca in reteta de aici· faina Arpis· 50 g smantana dulce,· 100 g. zahar· 350 g branza ricotta,· nuci,· miere,· scortisoara
Vinete parmigiana - rețeta tradițională italiană
Vinete parmigiana (parmigiana di melanzane) este o mâncare tradițională italiană care constă din felii subțiri de vinete, care sunt prăjite, apoi alternativ stratificate cu sos de roșii, parmezan și/sau mozzarella și coapte în cuptor.
Merdenele cu branza
2 aluaturi de foietaj (2x275g) 100 g branza sarata 50 g branza dulce 1 ou
Spaghete carbonara - rețeta originală
Descoperă rețeta originală de spaghete carbonara, direct din inima Italiei. Urmărește pașii simpli pentru a pregăti acest delicios preparat tradițional cu ingrediente proaspete și autentice.
Paine rapida
Reteta este foarte usor de facut si painea are un gust deosebit! ingrediente: 500 g de branza proaspata de vaci CREMOASA 1 lingura de zahar 3 linguri de ulei sare( 1-2 prize) 1 ou 500g faina alba 1 pachetel de praf de copt
Caserolă cu orez - rețeta simplă și rapidă
Te-ai săturat de orez obișnuit? Încearcă caserola noastră cu orez! Simplă și rapidă, această rețetă transformă orezul într-o delicatesă. Ideală pentru prânz sau cină.
Covrigei cu susan - cea mai simplă rețetă
Dacă vrei să faci o gustare rapidă și delicioasă, încearcă această rețetă simplă de covrigei cu susan. Este ușor de pregătit și nu ai nevoie de ingrediente complicate. În doar câțiva pași, vei avea covrigei fragezi și aromati, ideali pentru orice moment al zilei.
Cum faci mămăligă în straturi - cea mai simplă rețetă
Mămăliga în straturi, cunoscută și sub numele de "Taci și înghite", este o mâncare sățioasă și gustoasă, perfectă pentru o masă în familie. Combinația dintre mămăligă cremoasă, brânză sărată și ouă coapte o transformă într-o experiență culinară autentic românească.
Kolaches Cu Gem - Reteta Poloneza
Acest desert de origine poloneza poate fi realizat cu diferite arome de gem.
Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș
Papanașii, cel mai autentic și gustos desert românesc, căruia nimeni nu poate să-i reziste. În funcție de zona țării, există papanași fierți (în Ardeal și Transilvania) și papanași prăjiți.
Cozonacel cu aluat din branza
250 gr faina, 1 plic praf de copt(3 linguritze), 125 gr quark(branza de vaca), 5 linguri lapte, 5 linguri ulei, 50 gr zahar, 2 ligurite coaja de portocala de la borcan(asta e de la mine reteta nu prevede), Pt umplutura reteta are: 200 gr martzipan, 125 gr marmelada de prune.Amandoua se amesteca bine si se umple dar eu am folosit mac gata preparat, se pot folosi si mere dar nu calite inainte sau ce vreti voi.Pt uns=lapte condensat(nu am avut ,am uns cu lapte simplu)
Cheesecake rețetă
Cheesecake-ul, acest desert delicios pe bază de cremă de brânză, a devenit popular în toată lumea. Se poate face sub o mulțime de forme și există mai multe rețete, cu sau fără coacere, cu fructe, cu ciocolată sau cu diverse topping-uri. Cel mai bun rămâne însă cheesecake-ul simplu, rumenit în cuptor, servit simplu sau cu topping. Crema de brânză cu aromă de vanilie, crocantă la exterior și cremoasă la interior este secretul unui cheesecake reușit.
Vinete gratinate. Rețeta clasică, rapidă și delicioasă
Rețetă simplă și rapidă de vinete gratinate, un deliciu culinar versatil și savuros, perfect pentru orice ocazie. Descoperă cum să prepari vinete gratinate delicioase, cu ingrediente simple și ușor de găsit.
Tarta sarata cu branza si prosciutto
1 pachet foi de patiserie 150g sunca(prosciutto) 200g branza moale(eu am folosit o branza care se numeste stracchino) 2 oua 50ml smantana sare,piper
Sufleu de dovlecei - cea mai simplă și rapidă rețetă
Sufleul de dovlecei este una dintre cele mai simple și rapide rețete pe care le poți pregăti acasă. Este o alegere perfectă pentru o cină ușoară sau un prânz rapid.
Chiftele de dovlecei – rețetă ușoară și gustoasă pentru vară
Descoperă o rețetă ușoară și rapidă pentru chiftele de dovlecei delicioase și sănătoase, perfecte pentru zilele călduroase de vară.
Cea mai simplă rețetă de papanași
Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.
Dovlecei gratinați - cea mai simplă rețetă
Descoperă o rețetă simplă și savuroasă de dovlecei gratinați, perfectă pentru orice ocazie. Află cum să prepari rapid acest fel de mâncare versatil și delicios, plin de vitamine și minerale. Indiferent dacă ești vegetarian sau pur și simplu îți plac dovleceii, această rețetă te va cuceri cu siguranță.
Papanași copți - Rețeta de papanași la cuptor
Papanașii copți sunt o alternativă mai ușoară și mai sănătoasă la papanașii prăjiți, dar la fel de gustoși. Perfecți pentru cei care vor să se bucure de acest desert tradițional fără prea multe calorii.
Musaca de dovlecei. Rețetă ușoară și delicioasă pentru vară
Descoperă cum să faci musaca de dovlecei, o rețetă perfectă pentru vară. Ușor de pregătit, sănătoasă și incredibil de gustoasă, ideală pentru orice masă în familie.
Pască fără aluat - cea mai simplă rețetă de pască
Pasca fără aluat se face foarte ușor și, dacă alegeți această variantă, ați scăpat de 50% din bătaia de cap pe care o aveți cu frământatul și dospitul aluatului.
Soufle De Branza
300 g branza de vaci dietetica 150 g cascaval 4 oua sare, piper
Conopidă gratinată - cea mai simplă rețetă
Daca te-ai saturat de garniturile traditionale, trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta de conopida gratinata.
Paste Amatriciana - rețeta originală italiană
Savurați delicioasele paste Amatriciana - rețeta originală, direct din inima Italiei. Descoperă secretele bucătăriei italiene și pasii simpli pentru a prepara acest fel de mâncare clasic.
Chiftelute cu branza
branza de oaie,ardei iute,cimbru,ceapa rosie ( feliata si sarata),ouapesmetulei (pentru prajire)