Retete de prajituri de casa usoare

Retete de prajituri de casa usoare

Ciocolată de casă cu alune de pădure

Nimic nu se compară cu un baton de ciocolată de casă, fin și cremos, cu alune crocante în interior. Unul dintre deserturile care ne aduc aminte de copilărie se face foarte simplu în propria bucătărie, este gata în 10 minute și tot ce mai aveți de făcut până să-l savurați este să așteptați să stea la rece câteva ore. 

Înghețată de casă cu Nutella și alune

Ce e mai bun decât o porție de înghețată făcută în casă, când afară e cald? Vă spunem noi: o porție de înghețată cu Nutella. Se face foarte ușor, aveți nevoie doar de câteva ingrediente și veți obține cel mai răcoritor și gustos desert cu ciocolată. Dacă vă place înghețata de ciocolată, trebuie să încercați această rețetă cu Nutella. În jumătate de oră obțineți câteva porții de desert, iar avantajul este că știți exact ce puneți în ea, spre deosebire de înghețata din comerț. Fără aditivi sau conservanți, doar ingrediente din frigider. Puteți renunța la o parte din cantitatea de zahăr, dacă vreți o înghețată mai ”light”. Nutella este oricum dulce și ea, așa că puteți înjumătăți cantitatea de zahăr din rețetă. 

Rulouri cu Snickers și banane

Ai poftă de ceva dulce și bun, dar nu ai prea multe resurse la îndemână și nici foarte mult timp de petrecut în bucătărie? Atunci aceste batoane sunt desertul pe care îl cauți! Ai nevoie doar de foi de plăcintă, proaspete sau congelate, două banane și câteva batoane Snickers pentru a obține aceste ”pachețele de primăvară” tip desert. Este important să folosiți foi de plăcintă și nu aluat foietaj, pentru că vom prăji batoanele, nu le vom coace. 

Cremă de cappuccino pentru prăjituri sau torturi

Crema de cappuccino este una foarte fină, delicioasă și potrivită pentru orice tort sau prăjitură cu foi. Seamănă la gust cu crema de cafea, doar că aroma este mai subtilă și, deci, crema este mai versatilă și poate fi folosită la mai multe deserturi sau chiar servită ca atare. 

Înghețată de avocado

Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie. Dacă nu ați pregătit niciodată un desert pe bază de avocado, puteți începe cu o înghețată simplă și aromată. Textura cremoasă a fructului va face și înghețata la fel de cremoasă și de aromată.

Batoane Twix făcute în casă

Atunci când vine vorba despre dulciuri, puțini sunt cei care pot refuza un baton cu ciocolată și caramel. Ce ai zice dacă ți-am spune că poți recrea acasă, în propria bucătărie, o parte dintre deserturile tale preferate?  Din această categorie fac parte și batoanele Twix, ușor de făcut și foarte gustoase. Puteți face blatul din făină și unt, ca în rețetă, sau îl puteți face pe bază de biscuite, exact ca la cheesecake. În cazul în care alegeți a doua variantă, trebuie să știți că este posibil ca blatul să fie mai sfărâmicios. 

Înghețată de căpșuni și iaurt

E sezonul căpșunilor, așa că un desert cu căpșuni este mai mult decât perfect în această perioadă. Astăzi vă propunem o înghețată de casă, cu iaurt și căpșuni, îndulcită cu miere. Frozen yogurt, dacă vreți, aromat cu căpșuni și îndulcit cu miere. Spre deosebire de rețetele clasice de înghețată de casă, aceasta este o rețetă fără gălbenușuri de ou sau frișcă, se face în 5 minute, din exact 3 ingrediente. Nu conține zahăr, este sănătoasă și delicioasă și poate fi savurată și de către copii, în orice cantitate.  Pentru ca înghețata să fie cremoasă, alegeți un iaurt gras, eventual iaurt grecesc. 

Cremă de ciocolată cu avocado - gata în 10 minute

Crema de ciocolată cu avocado este genul acela de desert pe care îl faci mai repede decât îl mănânci. Procesul de preparare propriu-zis durează câteva minute, iar testul suprem este răbdarea, pentru că are nevoie să stea câteva ore la frigider înainte de a-l savura.  Chiar dacă pare ciudată combinația dintre ciocolată și avocado, vă asigurăm că este delicioasă. Cremoasă, consistentă și fină, această cremă de ciocolată este desertul perfect atunci când aveți poftă de ceva dulce și care se face rapid.  Pentru unii, combinația de desert cu avocado este una ciudată, pentru că avocado este folosit mai mult la sosuri, salate, guacamole etc. Dar să nu uităm că avocado este un fruct, nu o legumă, și poate fi integrat la fel de bine și în mâncăruri sărate, și în deserturi. Textura cremoasă, grasă, și gustul neutru fac din avocado un fruct atât de versatil. Poate fi consumat în aproape orice combinație, iar în deserturi dă o savoare aparte. De exemplu, prăjiturile de ciocolată cu avocado, cremele dulci sau înghețata capătă o textură aparte, iar avocado este ingredientul cheie.

Ștrudele cu mere și nucă

Deserturile cu mere sunt delicioase, aromate și inundă casa de parfum, mai ales dacă puneți și un strop de scorțișoară. Astăzi vă propunem să încercați o rețetă simplă de ștrudele cu mere, pentru care nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.  Rețeta este atât de ușoară încât și un copil o poate face. Folosiți aluat foietaj cumpărat și scăpați de orice fel de bătaie de cap. Dacă vreți să faceți aceste ștrudele în varianta de post, renunțați la unt și la albușul din rețetă și asigurați-vă că alegeți un aluat foietaj de post. 

Mousse de fistic

Deserturile pe bază de fistic sunt extraordinar de aromate și de gustoase, ca să nu mai vorbim despre culoarea deosebită pe care o au. Iar dacă se fac repede și ușor, sunt cu atât mai potrivite.  Atunci când ai mânca ceva bun, dar nu ai chef și timp prea mult de petrecut în bucătărie, o spumă răcoritoare de fistic este tot ceea ce ai nevoie. Se face repede, dar trebuie lăsată la rece câteva ore bune înainte de a fi servită. Este un desert nemaipomenit mai ales vara, pentru că se servește rece și vă ajută să combateți căldura de afară. 

Mousse de mascarpone cu lămâie

Nimic nu e mai bun decât un desert simplu, rapid și răcoritor, atunci când aveți poftă de ceva dulce și nu aveți timp să stați prea mult în bucătărie. Iar această spumă de mascarpone cu lămâie este exact ce vă trebuie în astfel de situații. Se face repede, o puteți folosi inclusiv pentru prăjituri sau torturi și nu necesită multe resurse.  Crema de lămâie o puteți cumpăra gata preparată sau o puteți prepara în casă. Găsiți rețeta AICI.

Bombe de ciocolată cu vișine

Bombele cu biscuiți și cacao, umplute cu vișine și tăvălite prin nucă de cocos sunt delicioase și potrivite pentru orice ocazie.

Trufe de ciocolată neagră cu avocado

Atunci când aveți poftă de ceva dulce și rapid, puteți prepara oricând acasă un desert pe bază de ciocolată. Trufe de ciocolată neagră cu avocado, tăvălite prin cacao sau nucă de cocos.  Oricât de ciudată ar părea combinația de avocado cu ciocolată, ea este delicioasă și foarte cremoasă. Să nu uităm că avocado este un fruct, așa că merge de minune integrat în deserturi și dulciuri. 

Tort de mere - rețetă de casă

Merele sunt unele dintre fructele toamnei, sunt aromate și ieftine, se găsesc peste tot, așa că deserturile pe bază de mere sunt la mare căutare în perioada aceasta.  Astăzi vă propunem o rețetă de tort simplu, aromat și ușor de făcut, cu mere, blat de pandișpan și frișcă. Este o rețetă pe care mamele și bunicile noastre o preparau încă de acum mulți ani, un exemplu de tort clasic, de casă. 

Cremă de vanilie pentru prăjituri

Crema de vanilie este o cremă universală în bucătăria și patiseria internațională. Se potrivește la o mulțime de prăjituri și deserturi și este delicioasă și pentru a fi savurată ca atare. Astăzi vă propunem o rețetă simplă, rapidă și foarte versatilă de cremă de vanilie. O puteți folosi la orice prăjitură, pentru umplut eclere sau în orice rețetă de desert care conține cremă de vanilie, dar nu este specificată o rețetă anume. 

Acıbadem Kurabiyesi - macarons în stil turcesc

Chiar dacă macarons este un desert tipic franțuzesc, a fost preluat și adaptat în multe bucătării internaționale. Un astfel de exemplu este bucătăria turcească, unde prăjiturelele pe bază de albuș și făină de migdale se numesc Acıbadem Kurabiyesi și se prepară ușor diferit de varianta originală. Pornind de la aceleași ingrediente, turcii fac macarons în stilul lor. Asta înseamnă că nu bat albușurile spumă, ci prepară macarons la cald, cu zahărul și albușurile topite pe foc. Și varianta de servire este diferită, pentru că turcii le preferă fără cremă, eventual lipite între ele, dar simple. 

4 Modalitati Usoare De A Pierde In Greutate

Uita de miturile privind pierderea in greutate pe care le-ai tot auzit. Incearca sa incorporezi aceste 4 modalitati usoare si sanatoase de a pierde in greutate in rutina zilnica.

Prăjitură Oreo - din 4 ingrediente

Deserturile simple, fără coacere, care se fac din câteva ingrediente, sunt perfecte atunci când nu aveți timp sau chef de preparat ceva complicat, dar aveți poftă de ceva dulce. Iar această prăjitură Oreo este perfectă pentru orice ocazie, pentru că se face doar din patru ingredinente, este rapidă, delicioasă și arată senzațional în farfurie.

Salam de biscuiți cu ciocolată - rețeta originală italiană

Rețeta tradițională italiană de salam de biscuiți cu ciocolată. Nu ai nevoie decât de 5 ingrediente pentru cel mai bun salam de biscuiți.

Quesadilla dulce, cu Nutella și banane

Ce faci când ai poftă de clătite cu Nutella și banane, dar nu ai resurse sau chef să le prepari? Faci o quesadilla dulce, din lipii sau tortilla wraps, cu ciocolată, banane și alune. Acesta este unul dintre cele mai rapide și ușoare deserturi pe care le puteți face în casă. Atunci când aveți poftă de ceva dulce și bun, dar nu vreți să mâncați ciocolată simplă sau doar fructe, o astfel de quesadilla vă scoate din încurcătură. 

Desert "Pericol" din 4 ingrediente

Deserturile care se fac rapid, ușor și din ingrediente puține sunt pe placul tuturor. La fel de adevărat este că astfel de deserturi sunt și periculoase, pentru că ne vine să le preparăm tot timpul, mai ales că se fac atât de ușor și din ingrediente la îndemână.  Astăzi vă sugerăm un desert al cărui nume este foarte sugestiv: este un ”pericol” pentru siluetă, dar merită să ni-l asumăm, măcar în weekend. Este vorba despre un desert care seamănă cu celebrele batoane de ciocolată Twix, cu biscuite, caramel și ciocolată. 

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase. Rețeta originală, pas cu pas

Gogoși cu lingura, ușoare și pufoase, cu doar câteva îngrediente simple, pe care probabil le aveți în bucătărie chiar acum. Nu sunt sunt prea dulci și au o aroma fină de vanilie.

Tiramisu - rețeta originală

Tiramisu este un desert tipic italian, care a devenit popular în toată lumea. Există mai multe modalități de a-l prepara, dar rețeta originală de tiramisu este una singură. Fără frișcă, doar cu cremă pe bază de ouă și mascarpone.  Tiramisu înseamnă, în limba italiană, ”ridică-mă” și este, așa cum sugerează și numele, o prăjitură irezistibilă. Astăzi vă prezentăm rețeta originală de tiramisu, așa cum o prepară italienii și cum o găsiți în restaurantele cu specific. 

Tiramisu cu cremă de whiskey

Tiramisu cu cremă de whiskey este un desert care vă va cuceri instant, chiar dacă nu sunteți neapărat fani alcool. Gustul de cremă de whiskey este foarte subtil și se simte exact cât trebuie, fără să fie pregnant.

Mousse de ciocolată cu căpșune - desertul cu care cucerești pe oricine

Dacă vorbim despre deserturi, există o combinație cu care mergi la sigur, de fiecare dată: ciocolată cu căpșune. Nu ai cum să dai greș cu un desert care să conțină aceste două ingrediente. Iar dacă vorbim despre acest mousse de ciocolată cu căpșune, vă garantăm că îi veți da gata cu el chiar și pe cei mai pretențioși. Puțini sunt cei care pot rezista în fața unui desert cu ciocolată, mai ales când e vorba despre o spumă aerată, cremoasă, fină și servită cu căpșune proaspete. Genul acela de desert care te duce cu gândul la un restaurant de lux, dar care se poate face foarte ușor acasă, cu bani puțini.  Rezultatul este irezistibil și mare parte din reușită constă în ingrediente. Așa cum vă spunem la orice desert pe bază de ciocolată, optați pentru una de calitate. Va face diferența în privința gustului final!

Mousse de lămâie

Atunci când vremea e caldă, nimic nu se potrivește mai bine decât un desert răcoritor, acrișor și care să vă răsfețe simțurile cu aroma lui. Trecând de banala înghețată, care nu lipsește din meniul zilelor de vară, deserturile pe bază de lămâie sunt și ele foarte potrivite, pentru că nu sunt foarte dulci, au o aromă fresh și se potrivesc la orice ocazie. Dacă aici v-am arătat cum să faceți lemon curd, astăzi vă propunem o altă rețetă pe bază de lămâie, o spumă ușoară și fină, un desert simplu și sofisticat în același timp. Mousse-ul de lămâie este un desert foarte aromat, ușor de făcut, fără coacere și care poate fi savurat în orice moment, fără să fie nevoie de o ocazie specială. 

Trifle cu căpșuni

Trifle este un desert englezesc, simplu de făcut și foarte versatil. Numele lui vine de la faptul că este compus din trei elemente: pișcoturi sau blat, fructe proaspete și cremă de mascarpone combinată cu frișcă.  Puteți face trifle într-o mulțime de combinații și puteți adapta rețeta propriilor gusturi. Rețeta originală recomandă să folosiți un blat alb, ca de tort pentru acest desert, dar dacă nu aveți, puteți folosi și pișcoturi, biscuiți sau orice vi se pare că se potrivește. Veți obține un desert rapid, răcoritor și delicios, pe placul tuturor. 

Negresă - rețetă simplă

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, o negresă clasică, făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de negrese, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix cinci ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană. 

Prăjitură cu ciocolată - făcută din două ingrediente

Ce e mai bun decât un desert cu ciocolată? Un desert cu ciocolată care se face rapid, din ingrediente puține. Iar această prăjitură pe care v-o propunem astăzi respectă perfect aceste criterii. Pentru această prăjitură aveți nevoie doar de ouă și ciocolată. Rezultatul final va fi unul cremos, aerat și foarte versatil, pentru că o puteți servi într-o mulțime de feluri. Cu zahăr pudră, cu înghețată sau cu fructe proaspete.  E cel mai rapid desert cu care vă puteți da gata prietenii care vin într-o vizită surpriză. 

Budincă de mascarpone simplă și rapidă

Deserturile rapide, ușoare și fără preparare termică sunt ideale atunci când vreți să preparați ceva rapid și delicios sau când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri și nu aveți timp să pregătiți un desert elaborat.  Budinca pe care v-o propunem astăzi se servește rece sau chiar de la congelator, sub formă de înghețată, cu fructe proaspete și cu sos de ciocolată sau caramel. Este gata în 10 minute, dar trebuie să aveți răbdare până când se răcește. 

Savarină făcută în casă

Savarina este una dintre cele mai iubite și populare prăjituri de cofetărie. Cunoscută și prezentă în cofetării încă de pe vremea bunicilor noștri, savarina este un desert aparent simplu, care poate fi reprodus și acasă cu succes.  Practic, este vorba despre un aluat ca de gogoși, dar mai moale, un sirop de zahăr și frișcă (naturală, dacă le faceți acasă). Dacă v-ați hotărât să recreați una dintre cele mai populare rețete din cofetărie, iată ce pași trebuie să urmați. 

Ruladă tiramisu

Tiramisu este un desert foarte versatil și poate fi personalizat foarte ușor. Există o mulțime de rețete de tiramisu și și mai multe moduri de servire. Clasic, cu cafea, sau cu fructe. La tavă, sub formă de tort sau la pahar. Sau, de ce nu, sub formă de ruladă. O ruladă tiramisu vă propunem și noi să încercați. Modul de preparare nu diferă cu nimic de rețeta pe care o știe toată lumea, ci doar modul de prezentare și servire a prăjiturii. 

Mousse de ricotta cu mascarpone și frișcă

Deserturile simple și rapide, eventual fără coacere, sunt ideale atunci când aveți poftă de ceva dulce sau vreți să pregătiți ceva dulce rapid pentru musafiri. Și, cu cât sunt mai răcoritoare și se fac din ingrediente mai puține, cu atât sunt mai potrivite pentru orice ocazie. Astăzi vă propunem o cremă super simplă, din mascarpone, ricotta și frișcă, o spumă pe bază de brânzeturi, așadar. Decorată cu nuci caramelizate, crocante și aromate. Puteți înlocui siropul de arțar cu zahăr, pe care să îl caramelizați ușor. 

Mousse de Nutella - simplu și rapid

Nu trebuie să fii expert în deserturi sau as în bucătărie, ca să-ți dai pe spate musafirii cu un desert delicios. Cele mai bune deserturi se fac rapid, ușor, nu necesită coacere și șansele de reușită sunt maxime, chiar dacă nu aveți prea multă experiență la gătit.  Mousse-ul pe care vi-l propunem astăzi se face foarte ușor, din câteva ingrediente, și îl puteți pregăti pentru orice ocazie. Este gata în 10 minute, așa că dacă aveți niște musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri sau nu v-a ieșit cum trebuie desertul pe care l-ați plănuit, crema aceasta salvează situația. 

Prăjitură Oreogasm

Deserturile fără coacere sunt cele mai la îndemână și mai simplu de făcut. În mai puțin de o jumătate de oră, puteți obține o prăjitură sau un desert delicios, potrivit pentru orice ocazie, fără prea multă bătaie de cap. Prăjitura pe care v-o propunem astăzi este o combinație de biscuiți Oreo cu fulgi de ovăz și bezele, simplă și rapidă. Nu vă ia mai mult de 15 minute să o preparați și 15 minute să stea la rece, înainte de a o servi. 

Tiramisu de căpșuni

Atunci când te gândești la tiramisu, te gândești la un desert dulce, dar cu o aromă intensă de cafea și cacao, nu-i așa? Ce-ai zice dacă astăzi îți propunem un altfel de tiramisu, de căpșuni? Acest tiramisu la pahar, cu cremă de mascarpone, pișcoturi și căpșuni proaspete este delicios și răcoritor, perfect pentru perioada aceasta a anului. Se face ușor, nu necesită coacere și nu este un desert extrem de dulce. E, mai degrabă, un desert fresh, perfect de savurat atunci când ai poftă de ceva bun și răcoritor. 

Lapte de pasăre - desertul copilăriei

Atunci când te gândești la copilărie, sunt câteva deserturi care îți vin în minte și care te duc cu gândul la perioada aceea. Laptele de pasăre este unul dintre ele, un desert pe cât de simplu de făcut, pe atât de apetisant și gustos. Îl preparau bunicile și mamele noastre, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care o puteți face și voi, la rândul vostru, pentru voi sau pentru familie.  Laptele de pasăre este un desert de inspirație franceză, derivat din originalul Ile Flottante. Sub această denumire și cu o formă de prezentare ceva mai sofisticată îl găsiți în cofetăriile franțuzești, dar vă asigurăm că și varianta aceasta este la fel de gustoasă și aromată.

Lava cake - cea mai simplă rețetă

Cine nu iubește deserturile cu ciocolată?! Mai ales când se fac ușor, sunt gata de servit în jumătate de oră și vă învăluie simțurile cu aroma inconfundabilă de ciocolată? Lava cake poate părea un desert dificil, la prima vedere. Asta pentru că trebuie să rămână moale și cremos în interior, în timp ce la exterior trebuie să fie copt. Totul ține de timpul de coacere, pe care dacă nu îl respectați, riscați să nu obțineți rezultatul dorit.  Astăzi vă propunem cea mai simplă rețetă posibilă de lava cake, atât de simplă încât până și un începător în materie de deserturi o poate face. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, o formă pentru brioșe și să respectați timpul de coacere. 

Mousse de ciocolată în două culori

Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o mulțime de feluri, ca să nu mai vorbim despre faptul că este delicioasă și simplă. De aceea, deserturile pe bază de ciocolată vor fi întotdeauna bine-venite. Mai ales dacă se fac ușor și rapid și nu aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie. Un astfel de desert vă propunem și noi astăzi: mousse de ciocolată în două culori, cremos, fin și aerat. Alegeți ciocolată de calitate și veți obține un desert care îi va da pe spate până și pe cei mai pretențioși și mai fini cunoscători ai ciocolatei. 

Fursecuri Urechi de elefant

Ați auzit vreodată de fursecurile ”urechi de elefant”? Sunt unul dintre cele mai ușoare deserturi, pentru că aveți nevoie doar de un pachet de aluat foietaj, puțin zahăr și scorțișoară.  Sunt alegerea ideală atunci când vreți să preparați ceva rapid și gustos sau pentru acele momente când aveți musafiri care s-au anunțat pe ultima sută de metri. 

Smores cu Oreo

Ați auzit vreodată de S mores? Dacă nu ați auzit, sigur le-ați văzut, pentru că rețelele de socializare sunt pline de poze și filmulețe cu celebrele deserturi. S mores este un desert foarte popular în America și Canada. Este tradițional pentru focurile de tabără și constă într-o bucată de bezea friptă pe foc, pusă între doi biscuiți sau crackers, alături de o bucată de ciocolată.  S mores au devenit foarte populari în toată lumea, așa se face că au apărut o mulțime de versiuni și adaptări, pentru toate gusturile. Cea pe care v-o prezentăm astăzi este o variantă cu Oreo în loc de crackers, spectaculoasă și delicioasă. 

Cea mai simplă rețetă de brownies

Prăjiturile cu ciocolată sau pe bază de cacao sunt greu de refuzat, indiferent că vorbim despre o ocazie specială sau nu. Atunci când ai poftă de ceva dulce, un brownie făcut în casă este întotdeauna o idee excelentă. Există o mulțime de rețete de brownies, unele cu cacao, altele cu ciocolată. Dintre toate, rețeta la care ne-am oprit pentru astăzi este una dintre cele mai simple. Aveți nevoie de fix șase ingrediente, pe care le puteți măsura cu o cană. 

Blat pentru ruladă cu cacao

Secretul unei rulade delicioase constă în reușita blatului. Un blat pufos, aerat și elastic, care se rulează ușor și se completează cu crema din interior este tot ce ne dorim de la o ruladă. Blatul pentru ruladă are câteva secrete. El trebuie să fie copt, dar nu uscat, trebuie lucrat rapid și rulat cât este încă fierbinte. Pentru o reușită sigură, folosiți un prosop de bucătărie subțire, de mari dimensiuni, umezit. Puteți lucra și cu hârtie de copt, dacă aveți deja exercițiu cu blatul de ruladă.