Retete cu Rosii

Musaca turcească cu vinete și carne, în sos de roșii. Rețeta explicată pas cu pas

Cum se prepară, pas cu pas, musaca turcească cu vinete și carne în sos de roșii, ce ingrediente ai nevoie + câteva trucuri pentru cea mai gustoasă musaca de vinete.

Sos de roșii - cea mai simpla rețetă. Cum se prepară, cum alegi roșiile și care sunt beneficiile preparării propriului sos de roșii

Rețeta clasică de sos de roșii. Vezi cum se prepară, cum alegeți roșiile și care sunt beneficiile pentru sănătate ale preparării propriului sos de roșii.

Tartă caprese - simplă și rapidă

O tartă sărată este întotdeauna o alegere bună pe post de aperitiv. Atunci când vreți să pregătiți ceva rapid, delicios și potrivit atât pentru o masă în familie, cât și pentru o masă alături de prieteni, această tartă caprese este ideală.  Așa cum îi spune și numele, se face din aceleași ingrediente ca salata caprese, plus aluat foietaj sau aluat pentru tartă. 

Paste Ratatouille (de post)

Rețetele de paste de tip ”one pot”, adică cele care se prepară într-un singur vas, fără să fie nevoie să fierbeți pastele separat, sunt printre cele mai simple și mai la îndemână. Astăzi vă propunem o rețetă de paste cu legume, de post, potrivită pentru vegetarieni sau pentru acele momente când pur și simplu nu aveți poftă de carne.

Ostropel din aripioare de pui

Ostropelul este un fel de mâncare tradițional, delicios și care ne aduce aminte de copilărie, de gustul mâncării pe care o preparau bunicile noastre. Combinația de carne de pui cu sos de roșii, usturoi și mămăligă este delicioasă și potrivită pentru o cină în familie sau un prânz delicios. Puteți face ostropel din orice parte a puiului: piept, pulpe, mai multe bucăți combinate, dar astăzi vă propunem o rețetă de ostropel din aripioare de pui, o rețetă ușoară și care se prepară foarte repede. 

Salată taco cu pește și dressing de avocado

Salatele sunt întotdeauna alegeri ușoare, sănătoase și rapide pentru a prepara o cină sau un prânz delicios. Sunt hrănitoare, puteți combina orice ingrediente vă plac și se pot adapta la toate gusturile. O salată poate fi săracă în calorii sau, dimpotrivă, sățioasă, așa că nu se consumă doar când sunteți la dietă.  Astăzi vă propunem o rețetă de salată taco, cu pește și dressing de avocado, perfectă atunci când vreți să preparați ceva raid sau când v-a rămas pește gătit de la masa precedentă și vreți să-l savurați în alt mod. 

Gulaș autentic cu găluște și cartofi

Gulașul, această mâncare tradițională împrumutată din bucătăria ungurească, a ajuns să fie foarte populară și la noi, mai ales în zona Ardealului. Un gulaș autentic se face cu carne de vită sau de vițel, multă paprika (ideal măcinată în casă), cartofi și/ sau găluște.  Puteți renunța la cartofi dacă puneți găluște sau invers. Noi astăzi vă propunem rețeta cu ambele ingrediente, o rețetă autentică și delicioasă și deloc greu de preparat. 

Supă cremă de roșii cu ardei copți

Supele cremă sunt pline de vitamine și nutrienți, sunt ușor de făcut și reprezintă o alegere excelentă pentru un prânz delicios, sănătos și ușor de preparat. Pot fi introduse foarte ușor în alimentația copiilor și sunt o alegere delicioasă, mai ales dacă cei mici nu prea sunt fani ciorbe.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de supă cremă de roșii și ardei copți. Puteți folosi roșii la borcan, dacă nu este sezonul lor și nu aveți la îndemână roșii proaspete de grădină. De asemenea, puteți folosi ardei copți congelați.

Supă de roșii cu găluște

Supa de roșii cu găluște este o combinație delicioasă între clasica ciorbă de roșii și supa de pasăre cu găluște. Se face foarte ușor, nu conține carne și este o idee nemaipomenită de prânz delicios și sănătos, mai ales pentru mesele copiilor.

Tocană marocană de vinete

Tocănițele de legume sunt o alegere delicioasă pentru o masă sănătoasă și rapidă, preparată în casă. Fie că sunt rețete autentice sau inspirate din alte bucătării, tocănițele se pot servi ca atare sau le puteți alătura o carne.  Astăzi vă propuem o rețetă inspirată din bucătăria marocană, cu vinete și năut, delicioasă, sănătoasă și foarte ușor de făcut. 

Pui Marengo

Rețeta de pui Marengo este una foarte veche și datează aproximativ de la 1800. Se spune că a fost inventată de bucătarul lui Napoleon, după o bătălie. Conducătorului îi era foame și bucătarul a trebuit să inventeze rapid ceva, cu ingredientele pe care le avea la îndemână.  Rețeta a avut atât de mult succes încât a devenit celebră în Franța și mai apoi în toată lumea. Se face foarte ușor și este o idee excelentă pentru prânz sau cină.

Chilli con carne

Chilli con carne este o mâncare foarte populară mai ales în țările de pe continentul american. O combinație de carne tocată, sos de roșii și fasole roșie, aromatizate cu mirodenii și condimente, chilli con carne își are originea în Texas, dar a ajuns să fie cunoscută și savurată în toată lumea. Modul de preparare și rețeta diferă de la o țară la alta, de la o bucătărie la alta și în funcție de gusturi. Dar nu există diferențe majore, ci doar chestiuni ce țin de dozarea condimentelor. 

Supă mexicană de pui

Supa de pui este un remediu internațional pentru răceală, în orice bucătărie a lumii ne-am duce. E drept că diferă modul de preparare, ingredientele și aroma, de la o bucătărie internațională la alta.  Astăzi vă propunem o altfel de supă de pui, în stil mexican, delicioasă și aromată. Gustul și modul de preparare diferă de supa cu care noi suntem obișnuiți, dar dacă vă plac preparatele exotice, merită să o încercați. Este o supă care se servește cu avocado și tortilla, simplă dar sofisticată în același timp. 

Briam - mâncare grecească de legume (de post)

O tocăniță sau o mâncare de legume este oricând o alegere delicioasă și sănătoasă, fie că sunteți vegetarieni, țineți post sau pur și simplu vreți ceva fără carne. Există o mulțime de rețete pe bază de legume, delicioase și rapide. De la o banală tocăniță de cartofi, până la preparate mai elaborate.  Astăzi vă propunem o mâncare de legume inspirată din bucătăria grecească. Se face la cuptor, extrem de simplu, și este foarte potrivită și pentru perioada postului. Puteți adăuga orice alte legume vă plac, cum ar fi ardei, broccoli sau ciuperci. 

Sos de roșii pentru paste - cea mai simplă rețetă

Sosul de roșii este baza pentru cea mai simplă rețetă de paste. O porție de paste cu un sos de roșii bine făcut și cu puțin parmezan ras este tot ce vă trebuie pentru a vă potoli foamea cu un minim efort și resurse.  Pornind de la un sos de roșii simplu, puteți adăuga carne tocată, legume, ardei iute sau orice vă place și să personalizați o nouă rețetă. Astăzi vorbim însă despre cea mai ușoară, sigură și la îndemână rețetă de sos de roșii pentru paste. 

Salată Fattoush

Bucătăria orientală este foarte ofertantă atât în privința mâncărurilor complexe, deserturilor, dar și preparatelor simple, cum ar fi salatele. În afară de salata taboulleh, pe care o cunoaște toată lumea, a doua cea mai populară salată care se prepară în țările arabe este salata fattoush. Este vorba despre o salată de legume, cu bucățele de lipie crocantă și cu un dressing bogat în arome și condimente. O puteți prepara în orice anotimp și pentru orice ocazie și se potrivește perfect la orice masă. 

Tocăniță Nicoise din pulpe de pui

O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete. 

Piept de pui cu sos de ardei copt

Un sos bun pune în valoare orice bucată de carne, o ajută să fie fragedă și suculentă și să nu se usuce în timpul gătirii, aceasta fiind o problemă des întâlnită, mai ales dacă vorbim despre carnea de pui. Pieptul, în special, are tendința să se usuce dacă nu este gătit cum trebuie, așa că această rețetă de sos de ardei copt vă salvează din situația neplăcută. Ardeiul copt îi dă o savoare aparte cărnii și gusturile se combină perfect, mai ales dacă vorbim despre ardei proaspăt copt, și nu de la congelator. Veți obține un sos delicios, numai bun de înmuiat cu pâine proaspătă în el. 

Borș rusesc de legume

Bucătăriile internaționale sunt foarte bogate în preparate gustoase și sățioase, care au fost împrumutate și în gospodăriile de la noi. Borșul rusesc, care poate fi de vițel sau de legume, este o ciorbă extrem de gustoasă și de simplu de făcut, pe care trebuie să o încercați.  Gustul acrișor, ușor iute, se potrivește perfect, mai ales în sezonul rece, pentru a ține la distanță răcelile. Astăzi vă propunem o rețetă de borș rusesc de legume, care nu este altceva decât o ciorbă clasică de legume, pe care o veți acri cu borș făcut în casă sau cumpărat.

Zacuscă de dovlecei pentru iarnă

Dacă nu ați făcut deja zacuscă sau vreți să încercați și altă rețetă, în afară de cea clasică, cu vinete, vă propunem să pregătiți această zacuscă de dovlecei. Este delicioasă, ușor de făcut și puteți adapta foarte ușor cantitățile în funcție de câtă zacuscă vreți să obțineți. 

Vinete caprese la cuptor

Încă mai găsim vinete de grădină în piețe, așa că astăzi vă propunem o rețetă simplă, fără carne, de vinete caprese. Așa cum probabil ați ghicit, este vorba despre vinete cu mozzarella și roșii, rumenite în cuptor sau pe grătar.  Le puteți savura ca atare sau pe post de garnitură. Sunt delicioase și, dacă alegeți să le faceți pe grătar, vor obține acea aromă deosebită de fum. 

Supă cremă de linte în stil marocan

Supele cremă sunt cele mai ușoare și mai rapide. Dacă nu ați preparat ciorbe și supe până acum, o supă cremă este un punct de pornire excelent, pentru că nu necesită cine știe ce experiență în bucătărie, nici prea mult timp de preparare.  Astăzi vă propunem o supă cremă de linte după o rețetă marocană. Există multe feluri de a face supă de linte, majoritatea inspirate din bucătăriile orientale. Diferă puțin modul de preparare și condimentele, dar rețeta de bază este aproximativ aceeași. 

Sos ragu (Bolognese) pentru paste

Un sos cu carne tocată și roșii este alegerea perfectă pentru o porție delicioasă de paste, fie că vorbim de spaghetti, tagliatele sau orice alt tip de paste. Sosul ragu este un clasic al bucătăriei italiene și baza pentru celebrele spaghete bolognese. Se face ușor, dar are nevoie de timp și răbdare pentru un rezultat delicios.  Secretul unui sos ragu ca la carte este gătirea îndelungată, la foc mic. În acest fel, aromele se vor combina perfect și carnea va fi gătită corect. Un sos ragu trebuie să aibă doar un gust subtil de carne și să nu se simtă textura ei atunci când este savurat. 

Zacuscă de vinete după rețeta moldovenească

Nu există gospodină care să nu pregătească o porție de zacuscă toamna. Chiar dacă există o mulțime de sortimente de zacuscă în magazine, nimic nu se compară cu zacusca de vinete făcută în casă. Astăzi vă porpupenm o rețetă de zacuscă foarte populară în zona Moldovei. Spre deosebire de rețeta clasică de zacuscă, aceasta conține morcovi și, datorită lor, are o aromă dulce aparte. 

Salmorejo - supă de roșii în stil spaniol

Supele făcute la rece sunt printre cele mai simple preparate pe care le puteți face. În 10 minute, puteți pregăti un prânz delicios sau o cină rapidă. Este și cazul acestei supe de roșii, făcută la rece și inspirată din bucătăria spaniolă.  Care este diferența dintre clasicul gazpacho, pe care îl știm cu toții și această supă Salmorejo? Ei bine, aceasta din urmă conține pâine și ou fiert, menite să îngroașe compoziția și să o transforme într-o supă cremă. 

Curry de vinete cu roșii (de post)

Rețetele de inspirație orientală sunt nemaipomenite atunci când v-ați plictisit de gustul clasic al preparatelor românești. Cu sau fără carne, rețetele orientale au avantajul condimentelor din belșug, care le dau un gust și o aromă aparte.  Astăzi vă propunem o rețetă simplă, doar cu legume, potrivită și pentru vegetarieni, dar și în perioadele de post. Puteți profita cât timp mai găsiți vinete și roșii românești, proaspete, pentru a vă bucura de acest curry de legume delicios. 

Zacuscă de pește (rețetă dobrogeană)

Astăzi vă propunem o altfel de rețetă de zacuscă, specifică mai degrabă zonei Dobrogei și localităților de pe lângă Dunăre. Zacusca de pește este delicioasă, se face ușor și merită să o încercați măcar o dată. Este adevărat că este mai costisitoare decât zacusca obișnuită, din cauza prețului peștelui, dar vă asigurăm că merită! Puteți folosi orice fel de pește vă place. Macroul este o alegere foarte bună, pentru că are un preț accesibil și un gust bun, deloc fad. 

Spaghetti Puttanesca

Rețetele simple de paste, cu sos și legume, ne salvează de fiecare dată când vrem să preparăm o masă rapidă și sățioasă. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se încadrează la fix în această categorie.  Rețeta de spaghete Puttanesca este una foarte simplă și poate fi făcută și în varianta de post, pentru perioadele de post din an sau pentru vegetarieni. Tot ce trebuie să schimbați este să renunțați la parmezan și anșoa. Vă asigurăm că veți obține o porție de paste la fel de gustoase. 

Gyros de pui cu tzatziki

Bucătăria grecească este extrem de ofertantă atunci când vine vorba de mâncăruri tradiționale și deserturi. Gyros-ul este un preparat clasic din bucătăria grecească, iar dacă ați fost vreodată în vacanță la malul Mediteranei, e imposibil să nu-l fi gustat. Cu carne de porc sau de pui, gyros-ul a devenit popular și la noi și îl găsiți la fast food-uri. Gustul poate fi reprodus și acasă, în propria bucătărie, foarte ușor și astfel veți obține varianta sănătoasă de gyros, în care știți exact ce puneți.   

Supă cremă picantă cu creveți

Supele cremă sunt o alegere rapidă, delicioasă și sănătoasă pentru o masă preparată în casă. Dacă v-ați plictisit de supra cremă de legume, clasică, îi puteți da oricând un twist cu un gust picant și câțiva creveți.  Supa pe care v-o propunem astăzi pornește de la rețeta banală de supă cremă de legume, dar este transformată într-o masă care s-ar putea regăsi lejer în meniurile restaurantelor cu pretenții. Unde mai pui că arată și miroase delicios, iar combinația de texturi este delicioasă. 

Pastă de ardei copți cu usturoi și muștar (pentru iarnă)

Pasta de ardei copt este o alegere delicioasă alături de o friptură sau pur și simplu, servită pe pâine. Se face foarte ușor și poate fi păstrată foarte bine peste iarnă, în borcane.  Dacă ați copt o cantitate mai mare de ardei pentru iarnă sau pentru zacuscă, păstrați și pentru această rețetă. Merită să o încercați și vă asigurăm că vă va cuceri de la prima gustare!  Pasta de ardei copt seamănă destul de mult cu un sos și poate fi servită în orice combinație. 

Roșii deshidratate la borcan

Roșiile uscate sunt delicioase, aromate și pot fi incluse într-o mulțime de rețete. În plus, se pregătesc ușor și se pătrează foarte bine pe tot parcursul anului, la borcan.  Fructele și legumele deshidratete au o aromă mult mai puternică și sunt mult mai rezistente, putând fi păstrate sau conservate timp îndelungat. Astăzi vă propunem o metodă de uscare și păstrare a roșiilor deshidratate, simplă și cu rezultate optime. 

Supă cremă de năut

Supele cremă sunt cele mai rapide și ușoare variante din categoria ciorbelor. Se fac ușor, nu vă trebuie cine știe ce calități sau pregătire culinară, nici nu trebuie să tocați legumele foarte fin, pentru că oricum vor fi pasate ulterior. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este o supă cremă delicioasă, sățioasă și rapidă, de năut. Dacă alegeți năutul la conservă, supa va fi gata în mai puțin de o oră. 

Ketchup de casă

Aroma și gustul roșiilor românești nu se compară cu nimic. Și pentru că este sezonul lor și avem la dispoziție o mulțime de roșii coapte și parfumate, este momentul perfect pentru a le transforma în conserve pentru iarnă. Zarzavat, bulion, suc de roșii, passata, ketchup făcut în casă și lista poate continua. Astăzi vă propunem o rețetă kepchup făcut în casă, cu o aromă subtilă de ardei copt. Secretul la orice preparat conservat pe bază de roșii este să echilibrați aciditatea acestora cu zahăr. 

Ardei umpluți de post, cu ciuperci și orez

Ardeii umpluți sunt un fel de mâncare tradițional, foarte popular în bucătăria românească. În afară de varianta clasică, cu carne tocată, puteți face ardei umpluți cu legumele, perfecți în perioadele de post sau când pur și simplu aveți poftă de un preparat ușor, fără carne.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de ardei umpluți cu ciuperci și orez, sățioși și ușor de făcut. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente, iar ardeii vor fi gata mai repede decât cei umpluți cu carne, pentru că nu necesită la fel de mult timp de gătire. 

Valdostana de pui

Carnea de pui este una dintre cele mai versatile și mai ofertante. O poți prepara în atât de multe feluri, încât nu ai cum să te plictisești de ea. Există o mulțime de alternative dacă v-ați săturat de pieptul de pui la grătar sau pe tigaie, simplu. Iar una dintre ele este exact această valdostana, pe care vă propunem s-o încercați astăzi.  Valdostana este un preparat care poate fi gătit și cu altfel de carne, nu doar de pui. Este o combinație de carne, șuncă presată, roșii și felii de cașcaval, gratinată în cuptor. Carnea de pui va rămâne fragedă și suculentă, iar aromele de roșii și cașcaval o vor complimenta perfect. 

Salată Frumusețe

Ce spuneți de o salată simplă, de vară, răcoritoare și ușor de făcut? Iar dacă numele ei - ”frumusețe” - nu vă inspiră nimic, atunci ingredientele sigur o vor face. Este o salată ușoară, asemănătoare cu salata de boeuf, doar că fără murături, cu legume proaspete și cu smântână în loc de maioneză.  Puteți face salata pe post de aperitiv și să o așezați în straturi. Arată foarte bine și este un preparat extrem de prezentabil și apetisant. Sau o puteți prepara pur și simplu, fără vreo ocazie specială. 

Harira - cea mai bună supă marocană

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea.  Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești.  Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată. 

Supă de linte cu roșii

Supele și ciorbele de legume salvează situația de fiecare dată când avem de pregătit un prânz rapid, delicios și sănătos. Supele de legume sunt ideale pentru că se prepară rapid, sunt pline de nutrienți și nu au foarte multe calorii.  Astăzi vă propunem să încercați o supă de roșii cu linte, foarte aromată și răcoritoare. O puteți servi atât rece, cât și caldă, ca atare sau cremă. De asemenea, puteți adăuga condimentele și mirodeniile voastre preferate, pentru a-i da un gust personalizat. 

Omletă turcească (Menemen)

Câte bucătării internaționale există, la fel de multe rețete de omletă. Chiar dacă unele nu diferă cu mult de la o țară la alta, fiecare bucătărie are rețeta ei preferată de omletă. Sau chiar mai multe, dacă este să ne gândim la francezi, de exemplu, și în câte moduri gătesc ei omleta.  Este valabil și pentru englezi, italieni sau chiar români. Dar astăzi vorbim despre o rețetă de omletă orientală, turcească, mai exact. O omletă cu legume și brânză, aromată și delicioasă, care poate ține lejer loc de masă în sine, nu doar de mic dejun. Este sățioasă, se face ușor și este perfectă pentru vară, când avem la îndemână o mulțime de legume proaspete. 

Gazpacho de morcovi - rapid și sănătos

Vara, rețetele care nu necesită preparare termică sunt cele mai populare, fie că vorbim despre mâncăruri clasice sau deserturi. Nimic nu se compară cu o supă rece, o salată rapidă sau o înghețată făcută în casă.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă, răcoritoare și plină de vitamine. Gazpacho de legume, în care morcovii sunt vedeta. E gata în 10 minute, nu necesită nici timp, nici răbdare prea multă și veți avea un bol plin cu vitamine și fibre proaspăt stoarse, din legume. Supele gazpacho au avantajul că substanțele nutritive din legume rămân întregi și nu se pierde nimic, pentru că nu sunt preparate termic. 

Burgeri de creveți cu avocado

De când au revenit la modă burgerii, aproape că nu există restaurant în care să nu îi găsești, în formă clasică sau reinterpretați în maniere și gusturi care mai de care mai originale. Se pot face burgeri din orice, inclusiv din pseudo-cereale gen quinoa, fără să-ți dai seama că nu sunt făcuți din carne. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una mai aparte. Burgeri din creveți și avocado, potriviți pentru cei care nu consumă carne sau dacă v-ați plictisit de burgerul clasic, din carne de vită. Se fac ușor și sunt potriviți și pentru un barbecue party, așa că vă propunem să-i încercați măcar o dată. 

Piept de pui umplut cu legume, în stil grecesc

Pieptul de pui poate fi gătit și savurat într-o mulțime de feluri. La cuptor, la grătar, prăjit, cu sau fără sosuri etc. Dar una dintre cele mai gustoase modalități de a găti pieptul de pui este să-l umpleți cu legume.  Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, delicioasă, sănătoasă și ușor de făcut. Este vorba despre piept de pui umplut cu felii de legume și gratinat la cuptor. Datorită sucurilor din legume, pieptul va rămâne suculent și aromat, nu își va pierde gustul și nu se va usca în cuptor. 

Ciorbă de legume (de dietă)

Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită legumelor proaspete și vă țin de foame până la următoarea masă. Un bol de supă de legume, la prânz, este menaipomenit atât pentru sănătate, pentru sistemul digestiv, cât și pentru siluetă. Atât timp cât ciorba nu conține mult ulei, carne grasă sau paste/ orez din belșug, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siluetă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă. O ciorbă de legume delicioasă, ușor de făcut și pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, plus condimentele preferate: cimbru, foi de dafin, boia etc. O puteți personaliza în funcție de gusturi și vă puteți bucura de ea chiar dacă țineți dietă sau nu.

Salată mediteraneană cu piept de pui

Vara, salatele sunt cele mai rapide și la îndemână alegeri pentru o cină ușoară sau un prânz servit pe fugă. Sunt sănătoase, le puteți prepara într-o mulțime de feluri și reprezintă o alegere nemaipomenită și pentru a fi luate la pachet, la birou. Secretul pentru a păstra salata fresh cât mai multe ore este să luați dressing-ul separat și să îl turnați peste celelalte ingrediente doar în momentul servirii. Astăzi vă propunem o salată mediteraneană, cu piept de pui, care vă va trimite cu gândul la o masă pe malul mării, în concediu. Puteți adăuga la această salată și alte ingrediente care vă plac, semințe sau alte legume. 

Burger servit în roșie

Dacă vă plac burgerii, dar vă feriți de calorii, această variantă de burger în roșie este ideală. Eliminați, din start, pâinea, baconul și sosurile greoaie, adică mai mult de jumătate din numărul de calorii. În plus, roșiile umplute cu compoziție de burger arată foarte bine și pot fi o soluție la îndemână și atunci când aveți musafiri sau pentru o petrecere de vară, la grătar. 

Mușchi de porc alla pizaiola

Atunci când te-ai plictisit de gustul clasic de friptură făcută pe grill, un sos care să o pună în evidență este exact ce trebuie. Mai ales dacă vorbim despre o carne banală, cum este mușchiul de porc, care are tendința să se usuce atunci când este gătit. Astăzi vă propunem o rețetă de inspirație napoletană, mușchi de porc alla pizaiola, dar pe care o puteți face la fel de bine și cu alt fel de carne, de vită sau de pui, de exemplu. Rețeta este una extrem de simplă, pentru că friptura o veți găti ca de obicei, dar o veți pune în evidență cu un sos.  Un sos al cărui nume pe cât de pompos sună, pe atât de simplu este de făcut. Sosul alla pizaiola poartă acest nume deoarece este inspirat din rețeta de sos de pizza. Pornind de la clasicul sos de pizza, dar cu câteva arome și ingrediente în plus, sosul de roșii se fierbe până când scade suficient, după care se combină cu carnea deja preparată.

Bruschete din piept de pui

Mâncărurile simple și rapide sunt ideale mai ales în sezonul cald, când nu avem chef de stat prea mult lângă aragaz sau cuptor. Iar o bucată de pește sau de carne de pui ne scoate cel mai repede din încurcătură, atunci când avem de preparat o cină rapidă, ușoară și delicioasă în același timp. Rețeta pe care v-o propunem astăzi are un aer fresh, de vară, datorită combinației de roșii cu busuioc. Așa cum îi spune și numele, rețeta aceasta este una de bruschete, numai că baza nu va fi o felie de pâine prăjită, ci o bucată rumenită de carne de pui, făcută pe grătar sau în tigaie.   

Bouyourdi - cea mai simplă mâncare grecească

În sezonul cald, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să petrecem mult timp în bucătărie, în fața aragazului sau a cuptorului. De aceea, rețetele rapide și ușoare, care nu necesită mai mult de o jumătate de oră și un minim efort sunt ideale. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una de inspirație grecească, foarte simplă, dar extraordinar de gustoasă. Aroma ei vă va duce cu gustul la o cină pe malul mării, pe o plajă de pe coasta Mediteranei.  Bouyourdi este o combinație armonioasă de brânză Feta, roșii și ardei, toate stropite generos cu ulei de măsline, puțin iute, datorită ardeiului jalapeno. O puteți savura ca garnitură sau ca fel de mâncare în sine, pentru că este foarte gustoasă și sățioasă. 

Piept de pui acordeon cu roșii și mozzarella

Pieptul de pui este o sursă inepuizabilă de inspirație. Puteți face atâtea feluri de mâncare pornind de la un banal piept de pui, încât nici nu știi la care să te oprești mai întâi. Astăzi vă propunem o rețetă de pui caprese, un piept de pui acordeon, umplut cu mozzarella, roșii și busuioc proaspăt, foarte aromat și ușor de făcut. Este un fel de mâncare fresh, foarte potrivit atunci când nu aveți chef de petrecut prea mult timp în bucătărie.