Rulada in doua culori
Rulada in doua culori retete: cum gatesti rulada in doua culori si cele mai gustoase retete de rulada turceasca, rulada aperitiv, rulada pavlova, rulada cu frisca, rulada cu sunca, rulada de pui, rulada din albusuri, rulada din omleta cu spanac, rulada de biscuiti cu banane, rulada cu nuca de cocos.Chec rapid in doua culori
Ingrediente: 100gr. faina 4 oua mari 1lingura cacao ( 15gr.) 120 grame zahar ( eu am pus 100) 2 plicuri de zahar vanilat 1 praf de copt 1 mana de stafide 1 lingura seminte de mac
Papanele
doua feli de paine, doua oua, cascaval si mortadella (optional), doua rosii pentru salata, sare.
Biscuiți de post în două culori: o rețetă simplă și delicioasă
iscuiti de post in doua culori: o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru orice ocazie.
Mousse de ciocolată în două culori
Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o mulțime de feluri, ca să nu mai vorbim despre faptul că este delicioasă și simplă. De aceea, deserturile pe bază de ciocolată vor fi întotdeauna bine-venite. Mai ales dacă se fac ușor și rapid și nu aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie. Un astfel de desert vă propunem și noi astăzi: mousse de ciocolată în două culori, cremos, fin și aerat. Alegeți ciocolată de calitate și veți obține un desert care îi va da pe spate până și pe cei mai pretențioși și mai fini cunoscători ai ciocolatei.
Mousse în două culori, cu zmeură și ciocolată
Mousse-urile sau spumele sunt deserturi extrem de fine și de ușor de făcut. Sunt genul acela de dulce care pare sofisticat și cu care puteți impresiona pe oricine, dar în realitate se prepară foarte repede și simplu. Astăzi vă propunem o rețetă de mousse în două culori, cu ciocolată și zmeură, care arată spectaculos, mai ales dacă alegeți să îl serviți în cupe sau recipiente transparente.
Salată de gogoșari cu ceapă
Salata de gogoșari cu ceapă, un preparat specific lunilor friguroase de iarnă, este printre preferatele celor care adoră mâncarea condimentată.
Pui cu legume in aspic
500 ml apa un piept de pui doi ardei grasi doi morcovi doua cepe mari taiate rondele doua linguri de otet sau 1/2 pahar de vin alb o lingurita de sare si doua de zahar piper boabe doua foi de dafin, 2 oua fierte, un plic de geletina alimentara Dr.Oetker, 500 g. ciuperci fierte.
Imam bayildi
doua vinete potrivite doua cepe doi ardei grasi doua rosii patru catei de usturoi un ardei iute o legatura patrunjel verde 250 grame feta de oaie si capra o lingurita oregano o cana ulei de masline piper si sare dupa gust
Paste konjac cu sos carbonara
Pastele konjac sau shirataki cu sos carbonara, bacon sau pancetta și mult parmezan și pătrunjel tocat mărunt sunt atât de gustoase încât pot da dependență, mai ales că pregătirea lor este extrem de simplă și durează doar 25 de minute, în total.
Tort in doua culori
Blat: 180 g unt la temperatura camerei 100 ml lapte 180 g zahar 200 g faina 3 oua 3 lingurite praf de copt 50 g ciocolata milka cu fragi 50 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata alba 1 lingura de ness amestecata cu 1 lingura de apa clocotita 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de rom Coaja de portocale Ganache : 280 ml frisca lichida 200 g ciocolata amaruie 2 linguri cognac Decor : Bomboane rafaello Frisca Putina crema de ciocolata
Chiftelute marinate
chiftele: 600 g carne tocata porc doua cepe doua oua doua felii paine rece 4-5 catei de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat o leg marar verde o leg patrunjel verde 200 g faina pentru infainat 400 ml ulei pentru prajit sos: doua linguri pasta de tomate 250 ml apa plata 3 linguri ulei o lingurita otet de vin 1/2 lingurita faina 2 catei usturoi doua frunze dafin sare piper boabe
Rulada cu legume
Pentru doua rulade: 200 de grame de sfecla rosie 2oo de grame de varza rosie 200 de grame de morcovi 1 kilograme de ciuperci champignon 200 de grame de telina si un ardei gras mare (100 sau mai mult de 100 de grame).
Rulada de legume
Pentru doua rulade: 200 de grame de sfecla rosie 200 de grame de varza rosie 200 de grame de morcovi 1 kilogram de ciuperci champignon 200 de grame de telina un ardei gras mare (100 sau mai mult de 100 de grame).
Ciorbă de porc a la grec
Ciorba de porc a la grec este foarte ușor de gătit și este potrivită pentru mesele de prânz și de cină din orice zi obișnuită, dar poate fi servită chiar și în zilele festive, ca prim fel de mâncare.
Tochitură oltenească. Un preparat delicios, bogat în proteine
Tochitura oltenească este un preparat delicios, ce are rădăcini adânci în cultura și istoria românilor, și pe care îl poți face oricând îți dorești să îți impresionezi prietenii și musafirii cu ceva „ca la mama acasă”.
Tochitură ardelenească, un preparat tradițional gustos și savuros
Tochitura ardelenească se pregătește foarte simplu, în doar o jumătate de oră, astfel că această rețetă este perfectă pentru orice zi, oricât de aglomerată ar fi.
Tarta cu vinete si parmezan
Pentru aluat: 220 gr faina 110 gr unt rece doua linguri cu apa rece un praf de sare Pentru umplutura: doua vinete mari ulei pentru prajit doua galbenusuri 40 gr parmezan ras 30 gr unt 40 gr faina 300 ml lapte o frunza de dafin un praf de nucsoara doua linguri cu patrunjel proaspat sare si piper dupa gust
Brioșe cu banane și avocado
Cauți o rețetă unică și sănătoasă de brioșe? Descoperă brioșele cu banane și avocado - o combinație perfectă de dulceață naturală și cremozitate. Ideale pentru un mic dejun echilibrat sau o gustare nutritivă.
Rulada De Ciocolata Cu Cirese Si Vanilie
Un desert racoritor este binevenit dupa un pranz satios, iar aceasta reteta este fix ce iti trebuie!
Tort rulada
Rulada :5 oua,5 linguri de faina,5 linguri de zahar,1 praf de copt,coaja de lamaie rasa sau conifiata.Crema:600ml lapte,2 plicuri budinca vanilie,6 – 7 linguri zahar,70 g margarina,5 banane mariOrnare:150 ml frisca batuta
Pui pe pat de legume
500g ciupercute proaspete 3 ardei grasi diferite culori 2 cepe potrivite un gogosar mai mare 4-5 rosii un pui sare, apa o lingura bulion
Salată Tabbouleh - rețeta originală libaneză
Descoperă salata Tabbouleh, o combinație delicioasă de ingrediente nutritive, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Află cum această salată versatilă poate fi integrată în diferite feluri de mâncare și cum poate îmbunătăți calitatea alimentației tale.
Oua in cuib de rosii
doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor
Storceag (storceac)
- 500 de grame de peste dezosat (file) - un ardei gras - doua cepe - o lam^aie - un cartof - otet - ulei - doi morcovi - doua rosii - un galbenus de ou - c^ateva linguri de sm^ant^ana - o lam^aie - leustean verde
Rulada Cu Cascaval, Pate Si Muraturi
Pentru 'foaie'. 300 de grame de cascaval sau brinza gen Gouda, jumatate de pachet de unt piper (cine vrea) Umplutura: 250 grame pate de ficat, un sfert de pachet de unt, citeva masline (negre), un castravecior murat (sau doi mai mici), gogosar (cam jumatate). Plus un ou sau doua (fierte bine).
Ouă vopsite cu hârtie creponată
Învață cum să vopsești ouă de Paște în mod creativ folosind hârtie creponată. Un ghid simplu cu instrucțiuni, sfaturi și idei pentru a vopsi ouăle în culori unice și memorabile.
Mușhiuleț de porc la tavă. Cum îl prepari suculent și plin de arome
Mușchiuțelul de porc la cuptor este ușor de pregătit, dacă respectați câteva ponturi importante.
Rulada din piept de pui umpluta
1 piept maricel de pui mustar castraveti murati gogosari acri sau ardei gras rosu cascaval carnaciori mici sau sunca morcov sotat sau fiert sare piper dupa gust scobitori pentru fixat rulada (se poate si lega dar e mai mult de lucru)
Aripioare de pui la cuptor, în stil coreean
Aripioarele de pui la cuptor în stil coreean, crocante și picante, sunt sunt atât de gustoase încât nimeni nu va ghici că nu au fost prăjite în ulei.
Chiftele de porc - cea mai ușoară rețetă
Rețeta de chiftele de porc simple și pufoase se prepară foarte ușor. O pot încerca fără emoții și cei cu mai puțină experiență în bucătărie.
Maioneză de post din cartofi
Maioneza de post din cartofi este o alternativă excelentă la cea clasică, ce se pregătește cu ouă, și este atât de gustoasă încât ați putea să o preferați întotdeauna.
Sarmale de post cu orez și varză murată
Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos.
Rulada in trei culori
Pentru aluatul verde :- 3 oua- 3 linguri de patrunjel verde (congelat)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- sarePentru aluatul portocaliu :- 3 oua- 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 lingurita praf de copt- 1 si 1/2 linguri smantana- sarePentru aluatul galben :- 3 oua- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- 4 linguri de branza telemea rasaPentru umplutura :- 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)- 4 linguri de smantana- 1 ardei gras rosu taiat cubulete- piper
Mar copt cu migdale si vanilie
pentru fiecare mar scobit de cotor: doua migdale, doua lingurite de zahar, un praf de scortisoara câteva picaturi de esenta de vanilie (toate amestecate dinainte)
Rulada din piept de pui cu branza telemea
1 piept de pui mare 200 g telemea de oi 2 oua 1 legatura ceapa verde 1 leg. usturoi verde 1 leg. marar verde 1 leg. patrunjel verde sare piper putin ulei pt uns folia si rulada.
Prajitură cu mac și glazură de ciocolată
Prăjitura cu mac și glazură de ciocolată, un preparat delicios, ce merge savurat în orice moment al anului. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.
Tort rulada cu capsuni
Pentru crema:5 foi de gelatina2 oua200 smintina pt frisca45 g zahar1 lamaie (coaja si zeama)Pentru rulada:3 oua90 g zahar170 g faina1 lingurita praf de copt1 lingura de apacapsuni si frisca pentru decor
Friptură din ceafă de porc în vasul roman
Friptura din ceafă de porc în vasul roman este o variantă delicioasă a mâncării tradiționale.
Rulada cu mere
blat rulada:5 oua, 6 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, esenta de vanilie, un praf de sareumplutura:100 g margarina creme(Unirea), o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie, 5-6 linguri de dulcetata de mere
flamenquines
Pt doua persoane avem nevoie de:6 file de muschi de porc ,doua oua,50 de grame de bacon 50 de grame de sunca,un ardei rosu copt,2 catei de usturoi, fire de patrunjel putin vin alb( 25 ml) ulei pentru prajit 1 ou crud sare, si pesmet.
Fursecuri in 3 culori
125 g unt 1 ou 100 g zahar 2 linguri lapte 200 g faina esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt 1 lingura cacao capsuni(sau colorant rosu) nuca de cocos
Rulada cu crema ganache si capsune
Indrediente rulada pentru o tava de circa 23/33: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri de faina 1 lingurita extract de vanilie 1 praf de sare Crema ganache de ciocolata: 200 ml sm^ant^ana lichida dulce 100 g ciocolata (noi am folosit 1 ciocolata cu lapte) 10 capsune potrivite
Smoothie în patru culori cu mure și zmeură
Un smoothie este o sursă excelentă de energie atunci când suntem pe fugă și nu avem poftă să mâncăm ci mai degrabă să bem ceva. Iar dacă el conține și fructe de pădure, atunci v-ați asigurat doza de antioxidanți pentru ziua respectivă. Există mii de feluri și rețete de smoothie-uri, dar cel pe care vi-l propunem astăzi este cu adevărat deosebit. Și asta datorită formei de prezentare, pentru că ingredientele sunt banale, aceleași ca la orice smoothie. Puteți folosi orice fel de fructe de pădure, nu neapărat mure și zmeură. Cu cât mai închise la culoare, cu atât mai bine. Pentru a lucra mai ușor, este ideal ca fructele de pădure și bananele să fie congelate înainte.
Clafoutis cu cireșe și făină de migdale
Clafoutis cu cireșe și făină de migdale este un desert elegant și de efect ce nu conține gluten și care se prepară cât se poate de simplu, în mai puțin de 20 de minute.
Ruladă de pui cu brânză feta
Dacă v-ați plictisit de banalul piept de pui, îi puteți da o nouă întrebuințare: ruladă de pui. O rețetă gustoasă și originală, perfectă pentru o cină hrănitoare sau atunci când aveți musafiri. Rulada de pui este un preparat extrem de versatil, care poate fi servit ca aperitiv, dar la fel de bine poate fi un fel de mâncare în sine, pe care să-l serviți alături de o garnitură. Rulada de pui este foarte gustoasă caldă, dar este excelentă și rece. Poate fi umplută cu orice, de aceea este un preparat versatil, dar rețeta pe care v-o prezentăm astăzi este una foarte gustoasă, cremoasă și consistentă. Rulada de pui cu brânză feta este un preparat ideal atât pentru cei mari, cât și pentru copii, pentru că este o rețetă delicioasă, sănătoasă și hrănitoare.
Curcan la cuptor
un curcan mare ciuperci ardei de diferite culori si arome conopida cartofi condimente (cimbru busuioc sare grunjoasa piper verde rosu negru rozmarin nemacinat) ulei masline porumb la conserva morcovi usturoi vin alb
Momo, galuste tibetane vegetariene
Aluatul: pentru 4 persoane:3 cani de faina si ¾ cani de apa.Umplutura vegetala:Doua cepe3 cm de ghimbir2-3 catei de usturoiCoriandruVarza (500 g)Tofu (500 g)Ciuperci (200 g)Doua linguri de sos de soia1 lingurita de bulion
Rulada
Pentru foaia de rulada avem nevoie de: 5 oua 200ml smantana 4 linguri faina 1/2 ardei rosu patrunjel verde condimente dupa gust: sare piper oregano busuioc Pentru umplutura: branza topita sau crema fina de branza (2 suluri sau 2 cutii)  2 carnati cabanos/ semiafumati sau alt gen de carnati subtiri felii subtiri de salam de preferat mai uscat
Chec de legume
pate vegetal (o cutie)5 cartofi1 cutie ciuperci1 ardei gras1 ceapa50g fistic1lg pesmet2lg margarinasare, piperboabe de piper de diferite culori (optional)
Rulada Pavlova Cu Marmelada
Marmelada da acestei rulade un gust racoritor si foarte aromat. Am mentionat ca este usor de facut?