Rulada in doua culori

Rulada in doua culori retete: cum gatesti rulada in doua culori si cele mai gustoase retete de rulada turceasca, rulada aperitiv, rulada pavlova, rulada cu frisca, rulada cu sunca, rulada de pui, rulada din albusuri, rulada din omleta cu spanac, rulada de biscuiti cu banane, rulada cu nuca de cocos.

Rulada cu creier

70 g faina 70 g unt 350 ml lapte 6 oua 1 pachet branza Ementaler 100 g sunca Praga 200 g creier 1 ceapa ardei gras( mai multe culori) 2 linguri ulei

Orez in doua culori

- 1 cana orez (biologic) - 1 borcan (conserva) mazare si morcov baby - 100 g spanac proaspat - 200 g creveti cu pesto - 2 linguri ulei masline - oregano - piper

Chec rapid in doua culori

Ingrediente: 100gr. faina 4 oua mari 1lingura cacao ( 15gr.) 120 grame zahar ( eu am pus 100) 2 plicuri de zahar vanilat 1 praf de copt 1 mana de stafide 1 lingura seminte de mac

Briose in doua culori

200 g unt1 1/2 cana zahar5 oua2 cani fainaputina sare2 lingurite aroma de vanilie1 pachet praf de copt1-2 linguri praf de cacao1-2 linguri matcha (pudra de ceai verde)

Prajitura in doua culori cu ananas si ciocolata

5 g zahar vanilatulei1 ananas400 g de ciocolata20 g cacao250ml lapte300 g de zahar50 ml ulei3 oua450 g faina5 g praf de copt

Papanele

doua feli de paine, doua oua, cascaval si mortadella (optional), doua rosii pentru salata, sare.

Biscuiți de post în două culori: o rețetă simplă și delicioasă

iscuiti de post in doua culori: o rețetă delicioasă și ușor de preparat, perfectă pentru orice ocazie.

Mousse de ciocolată în două culori

Ciocolata rămâne, fără îndoială, cel mai iubit și sofisticat desert. Vă puteți bucura de aroma și cremozitatea ei într-o mulțime de feluri, ca să nu mai vorbim despre faptul că este delicioasă și simplă. De aceea, deserturile pe bază de ciocolată vor fi întotdeauna bine-venite. Mai ales dacă se fac ușor și rapid și nu aveți nevoie de prea multă experiență sau îndemânare în bucătărie. Un astfel de desert vă propunem și noi astăzi: mousse de ciocolată în două culori, cremos, fin și aerat. Alegeți ciocolată de calitate și veți obține un desert care îi va da pe spate până și pe cei mai pretențioși și mai fini cunoscători ai ciocolatei. 

Spaghete cu ardei de 3 culori

-500 grame spaghete -8 linguri ulei de masline -3 ardei grasi de 3 culori( verde,rosu,portocaliu) -5-6 catei de usturoi -1 lingura de frunze de rozmarin verde -1 lingura de frunze de busuioc verde -1 lingura de frunze de patrunjel verde -sare dupa gust

Mousse în două culori, cu zmeură și ciocolată

Mousse-urile sau spumele sunt deserturi extrem de fine și de ușor de făcut. Sunt genul acela de dulce care pare sofisticat și cu care puteți impresiona pe oricine, dar în realitate se prepară foarte repede și simplu. Astăzi vă propunem o rețetă de mousse în două culori, cu ciocolată și zmeură, care arată spectaculos, mai ales dacă alegeți să îl serviți în cupe sau recipiente transparente. 

Salată de gogoșari cu ceapă

Salata de gogoșari cu ceapă, un preparat specific lunilor friguroase de iarnă, este printre preferatele celor care adoră mâncarea condimentată.

Pui cu legume in aspic

500 ml apa un piept de pui doi ardei grasi doi morcovi doua cepe mari taiate rondele doua linguri de otet sau 1/2 pahar de vin alb o lingurita de sare si doua de zahar piper boabe doua foi de dafin, 2 oua fierte, un plic de geletina alimentara Dr.Oetker, 500 g. ciuperci fierte.

Chec in doua culori

4 oua, 250 g faina, 100 ml ulei, 150 g zahar, 50 g cacao, 1 lingurita scortisoara, 100 g nuca cocos, coaja de la o lamaie si o portocala, 1 plic praf de copt, sare. Crema: 1 plic budinca vanilie, 100 g unt,100 g zahar, coaja de la o lamaie si o portocala, 100 ml lapte. Ornare: 100 g ciocolata alba 100 g ciocolata lapte

Imam bayildi

doua vinete potrivite doua cepe doi ardei grasi doua rosii patru catei de usturoi un ardei iute o legatura patrunjel verde 250 grame feta de oaie si capra o lingurita oregano o cana ulei de masline piper si sare dupa gust

Paste konjac cu sos carbonara

Pastele konjac sau shirataki cu sos carbonara, bacon sau pancetta și mult parmezan și pătrunjel tocat mărunt sunt atât de gustoase încât pot da dependență, mai ales că pregătirea lor este extrem de simplă și durează doar 25 de minute, în total.

Tort in doua culori

Blat: 180 g unt la temperatura camerei 100 ml lapte 180 g zahar 200 g faina 3 oua 3 lingurite praf de copt 50 g ciocolata milka cu fragi 50 g ciocolata amaruie 100 g ciocolata alba 1 lingura de ness amestecata cu 1 lingura de apa clocotita 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de rom Coaja de portocale Ganache : 280 ml frisca lichida 200 g ciocolata amaruie 2 linguri cognac Decor : Bomboane rafaello Frisca Putina crema de ciocolata

Chiftelute marinate

chiftele: 600 g carne tocata porc doua cepe doua oua doua felii paine rece 4-5 catei de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat o leg marar verde o leg patrunjel verde 200 g faina pentru infainat 400 ml ulei pentru prajit sos: doua linguri pasta de tomate 250 ml apa plata 3 linguri ulei o lingurita otet de vin 1/2 lingurita faina 2 catei usturoi doua frunze dafin sare piper boabe

Omleta sandwich

4-5 oua batute bine, cascaval din belsug, cateva rosii, doua frunze de salata, putin marar, sare, doua linguri de ulei

Rulada cu legume

Pentru doua rulade: 200 de grame de sfecla rosie 2oo de grame de varza rosie 200 de grame de morcovi 1 kilograme de ciuperci champignon 200 de grame de telina si un ardei gras mare (100 sau mai mult de 100 de grame).

Rulada de legume

Pentru doua rulade: 200 de grame de sfecla rosie 200 de grame de varza rosie 200 de grame de morcovi 1 kilogram de ciuperci champignon 200 de grame de telina un ardei gras mare (100 sau mai mult de 100 de grame).

Supa de rosii cu orez si ardei

o conserva rosii (400 g) doua cepe mici un ardei capia doua linguri legume deshidratate doua linguri orez 50 ml ulei un litru apa plata 10 frunze busuioc verde sare 3-4 boabe piper rosu

Oua colorate

Oua hartie creponata diverse culori otet

Fursecuri fragede

Ingrediente fursecuri: 300 g faina cernuta 100 g zahar pudra 200 g unt doua galbenusuri doua plicuri de zahar vanilinat sau o pastaie de vanilie un praf de sare Ingrediente Royal icing: doua albusuri 2 linguri cu zeama de lam&acircie 2 linguri cu amidon 350 g zahar pudra coloranti alimentari

Ciorbă de porc a la grec

Ciorba de porc a la grec este foarte ușor de gătit și este potrivită pentru mesele de prânz și de cină din orice zi obișnuită, dar poate fi servită chiar și în zilele festive, ca prim fel de mâncare.

Tochitură oltenească. Un preparat delicios, bogat în proteine

Tochitura oltenească este un preparat delicios, ce are rădăcini adânci în cultura și istoria românilor, și pe care îl poți face oricând îți dorești să îți impresionezi prietenii și musafirii cu ceva „ca la mama acasă”.

Tochitură ardelenească, un preparat tradițional gustos și savuros

Tochitura ardelenească se pregătește foarte simplu, în doar o jumătate de oră, astfel că această rețetă este perfectă pentru orice zi, oricât de aglomerată ar fi.

Tarta cu vinete si parmezan

Pentru aluat: 220 gr faina 110 gr unt rece doua linguri cu apa rece un praf de sare Pentru umplutura: doua vinete mari ulei pentru prajit doua galbenusuri 40 gr parmezan ras 30 gr unt 40 gr faina 300 ml lapte o frunza de dafin un praf de nucsoara doua linguri cu patrunjel proaspat sare si piper dupa gust

Brioșe cu banane și avocado

Cauți o rețetă unică și sănătoasă de brioșe? Descoperă brioșele cu banane și avocado - o combinație perfectă de dulceață naturală și cremozitate. Ideale pentru un mic dejun echilibrat sau o gustare nutritivă.

Piept de curcan invelit in foi de varza acra

-un piept de curcan intreg sau taiat in doua -o varza acra sau doua daca pieptul este taiat in doua -putina zeama de varza acra cat sa poata sa fiarba friptura in vas

Rulada De Ciocolata Cu Cirese Si Vanilie

Un desert racoritor este binevenit dupa un pranz satios, iar aceasta reteta este fix ce iti trebuie!

Pui pe pat de legume

500g ciupercute proaspete 3 ardei grasi diferite culori 2 cepe potrivite un gogosar mai mare 4-5 rosii un pui sare, apa o lingura bulion

Tort rulada

Rulada :5 oua,5 linguri de faina,5 linguri de zahar,1 praf de copt,coaja de lamaie rasa sau conifiata.Crema:600ml lapte,2 plicuri budinca vanilie,6 – 7 linguri zahar,70 g margarina,5 banane mariOrnare:150 ml frisca batuta

Salată Tabbouleh - rețeta originală libaneză

Descoperă salata Tabbouleh, o combinație delicioasă de ingrediente nutritive, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Află cum această salată versatilă poate fi integrată în diferite feluri de mâncare și cum poate îmbunătăți calitatea alimentației tale.

Oua in cuib de rosii

doua rosii mari, bine coapte, doua oua, sare si piper dupa gust, busuioc pentru decor

Rulada aperitiv in trei culori

De cand am fost pe blogul lui Sara Culorile din farfurie si am vazut aceasta minunata reteta stiam cu siguranta ca am sa o fac si eu asa cum ii promisesem Sarei. Aluatul portocaliu 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 lingurita praf de copt 2 linguri pasta de gogosari sare Aluatul galben 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 lingurita praf de copt 4 linguri cas de oaie ras Aluatul verde 2 oua 2 linguri ulei 1 lingura smantana 2 linguri faina 1/3 praf de copt 2 linguri spanac fiert si tocat sare Umplutura 300 g crema de branza 3 linguri smantana 1 lingurita vegeta Bio sare marar verde (optional)

Storceag (storceac)

- 500 de grame de peste dezosat (file) - un ardei gras - doua cepe - o lam^aie - un cartof - otet - ulei - doi morcovi - doua rosii - un galbenus de ou - c^ateva linguri de sm^ant^ana - o lam^aie - leustean verde

Rulada Cu Cascaval, Pate Si Muraturi

Pentru 'foaie'. 300 de grame de cascaval sau brinza gen Gouda, jumatate de pachet de unt piper (cine vrea) Umplutura: 250 grame pate de ficat, un sfert de pachet de unt, citeva masline (negre), un castravecior murat (sau doi mai mici), gogosar (cam jumatate). Plus un ou sau doua (fierte bine).

Ouă vopsite cu hârtie creponată

Învață cum să vopsești ouă de Paște în mod creativ folosind hârtie creponată. Un ghid simplu cu instrucțiuni, sfaturi și idei pentru a vopsi ouăle în culori unice și memorabile.

Rulada din piept de pui umpluta

1 piept maricel de pui mustar castraveti murati gogosari acri sau ardei gras rosu cascaval carnaciori mici sau sunca morcov sotat sau fiert sare piper dupa gust scobitori pentru fixat rulada (se poate si lega dar e mai mult de lucru)

Rulada in trei culori

Pentru aluatul verde :- 3 oua- 3 linguri de patrunjel verde (congelat)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- sarePentru aluatul portocaliu :- 3 oua- 3 linguri pasta de ardei (sau de rosii)- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 lingurita praf de copt- 1 si 1/2 linguri smantana- sarePentru aluatul galben :- 3 oua- 3 linguri de ulei- 3 linguri de faina- 1 si 1/2 linguri smantana- 1 lingurita praf de copt- 4 linguri de branza telemea rasaPentru umplutura :- 300 g branza telemea de oi (sau de vaca)- 4 linguri de smantana- 1 ardei gras rosu taiat cubulete- piper

Mușhiuleț de porc la tavă. Cum îl prepari suculent și plin de arome

Mușchiuțelul de porc la cuptor este ușor de pregătit, dacă respectați câteva ponturi importante.

Aripioare de pui la cuptor, în stil coreean

Aripioarele de pui la cuptor în stil coreean, crocante și picante, sunt  sunt atât de gustoase încât nimeni nu va ghici că nu au fost prăjite în ulei.

Chiftele de porc - cea mai ușoară rețetă

Rețeta de chiftele de porc simple și pufoase se prepară foarte ușor. O pot încerca fără emoții și cei cu mai puțină experiență în bucătărie.

Maioneză de post din cartofi

Maioneza de post din cartofi este o alternativă excelentă la cea clasică, ce se pregătește cu ouă, și este atât de gustoasă încât ați putea să o preferați întotdeauna.

Rulada din piept de pui cu branza telemea

1 piept de pui mare 200 g telemea de oi 2 oua 1 legatura ceapa verde 1 leg. usturoi verde 1 leg. marar verde 1 leg. patrunjel verde sare piper putin ulei pt uns folia si rulada.

Sarmale de post cu orez și varză murată

Sarmale de post delicioase, cu orez și varză murată. Acest preparat este și sănătos, nu doar gustos. 

Mar copt cu migdale si vanilie

pentru fiecare mar scobit de cotor: doua migdale, doua lingurite de zahar, un praf de scortisoara c&acircteva picaturi de esenta de vanilie (toate amestecate dinainte)

Rundstong met madeirasaus (limba de vaca in sos madera)

Pentru 6 persoane: o limba de vaca de cca.1kg si trei sferturi sau doua limbi doi morcovi doua trei foi de dafin doua cepe potrivite un praz Pentru sos: 200 ml madeira (e vin artizanal de portugal) o ceapa 50 gr margarina o lingura de faina o cutiuta de concentrat de rosii trei polonice din zeama de la limba o ceasca de smintina 50 gr de bacon afumat

Tort rulada cu capsuni

Pentru crema:5 foi de gelatina2 oua200 smintina pt frisca45 g zahar1 lamaie (coaja si zeama)Pentru rulada:3 oua90 g zahar170 g faina1 lingurita praf de copt1 lingura de apacapsuni si frisca pentru decor

Prajitură cu mac și glazură de ciocolată

Prăjitura cu mac și glazură de ciocolată, un preparat delicios, ce merge savurat în orice moment al anului. Vezi care sunt ingredientele și pașii de preparare.