Supa fara carne
Supa fara carne retete: cum gatesti supa fara carne si cele mai gustoase retete de supa de legume fara carne, aperitive fara carne, mancare fara carne, ciorbe fara carne, retete mancaruri fara carne, ciorbe ardelenesti fara carne, ciorbe gustoase fara carne, ciorba de legume fara carne, retete de mancare fara carne, supa rapida.Supa de carne cu fasole alba uscata
1kg carne de vita -coasta cu oase 2 felii de oso-bucco(carne cu os cu maduva) 300 gr fasole alba uscata muiata de cu seara in apa 2morcovi 2 cepe potrivite 2radacini de patrunjel 1radacina de telina verdeata -patrunjel,telina 1lingura praf de supa knor de pasare 1felie de dovleac galbena -fara samburi si coaja
Zucchini Umpluti Fara Carne
3-4 zucchini 2 rosii cateva masline verzi (eu am avut vreo 10) 3-4 catei usturoi 1 ceapa mica patrunjel tocat 50g parmesan ras 125g mozzarella sare,piper 150ml supa legume sau pui
Supa de cartofi cu somon ( Juha s krumpira lososom )
300 g - 400 g somon fara piele si oase1 morcov1 ceapa2-3 cartofi100 ml smantana pentru gatitpiper alb macinat5- 6 boabe de ienibahar1 frunza de dafin1 lingura Vegeta Podravka2 linguri suc de lămâieverdeata proaspata
Supa gustoasa de rosii
1,5 kg rosii,1 ceapa, 2 morcovi, 1/2radacina telina,100ml ulei, 1 lingurita zahar, 200 g paste fara ou, 1 legatura patrunjel verde, sare
Supa picanta cu taitei si creveti
Cantitati pentru 2 l supa: o punga de legume congelate pentru ciorba de vacuta (se gasesc la casa taraneasca) 3-4 linguri de suc de rosii 400 gr. de creveti decorticati 3 cubulete baza supa de pui (eu am folosit maggi supa de gaina) taitei (eu am folosit 3 pachetele de taitei de la rollton fara sa adaug si condimentele si uleiul pentru supa din pachetele) ulei de masline sare piper boia iute
Vita condimentata
Un preparat ce poate fi servit pe post de aperitiv, pe frunze de salata.
Tagine de miel cu prune uscate
-2 linguri ulei de masline -o lingurita kurkuma praf -o lingurita ingver praf-un kg. carne de miel fara grasime si taiata in bucati de 5 cm. -2 cepe mari -1/4 l supa -8 fire de sofran -15 fire de coriandru( cred ca merge si uscat) -200g prune uscate fara samburi -2 linguri miere -un vf. de cutit scortisoara -un vf. de cutit piper negru -sare -o lingura seminte de susan prajite
Supă cu linte și carne tocată
Supele și ciorbele sunt alegeri ideale pentru un prânz delicios și sănătos. Iar rețeta pe care v-o propunem astăzi se face ușor, este rapidă și sănătoasă și e diferită de ciorbele clasice cu care suntem noi obișnuiți. V-ați gândit vreodată că puteți face ciorbă din carne tocată? Supa cu carne tocată se face ușor, pentru că fierbe mai repede decât dacă am folosi bucata de carne întreagă. Seamănă puțin ca aspect cu chilli con carne, doar că aceasta nu este picantă.
Supa de melci
2 doze melci (200gr),30gr cepe mici,jumatate legatura patrunjel,jumatate legatura marar,30gr unt,1 catel usturoi,1 lingurita faina,400ml supa de vita,sare,piper,1 galbenus,1/8L frisca lichida.
Curry cu carne de porc
200g carne de porc, 4 cartofi (aprox. 200g), 1 ceapa, 1 morcov, 400 ml supa (sau apa + cub supa), 3 lingurite curry (*), 1-2 linguri ulei, sare, piper Cayenne (optional),
Supa cu paste si legume
3 morcovi, 1 telina mica, 1 pastarnac, 300 gr paste de post, fara ou, 2 ardei, 1 ceapa, 4 lg ulei de masline, vegeta, patrunjel
Supa de gulas
300 gr carne de porc,80 gr morcovi,80 gr patrunjel,sare, piper,1 ceapa,1 galbenus,2 linguri faina,2 cartofi
Supa crema de dovlecei cu creveti
700 gr de dovlecei fara simburi 20 creveti sau surimi 500 ml de supa de peste, 100 g de smantana pentru gatit (facultativ) 1 ceapa mare busuioc (facultativ).
Supa de frecatei
Pentru supa:1 rasol de vaca3-4 cartofi2 cepe2 morcovi2 pastarnaci1 tzelinapatrunjel verdesare, pipersmantanaPentru frecatei:150 gr faina3 ouasare
Supa cu perisoare din ficat
1 litru de supa sau apa cu cub concentrat 100-150 gr de ficat de pui 1 oua 1 felie de paine sare piper pesmet patrunjel
Supă udon cu carne de vită
Descoperă cum să pregătești o delicioasă supă cu tăiței udon și carne de vită, un clasic al bucătăriei japoneze. Rețetă autentică, simplă și plină de savoare.
Oso-Bucco
1kg de carne oso-buco taiat in felii faina ptr carne ulei ptr prajit 2cepi taiate solzi 2-3 usturoi taiati felii mirodenii - patrunjel frunze thimin 2 frunze de dafin 3/4 pahar de vin rosu 1pahar de supa de carne-se poate face din praf de supa conserva de 400gr de rosii cubulete putina sare si piper
Supa De Pui Asiatica
6 pulpe de pui fara piele ulei de masline 1.2 supa de pui coriandru 2 catei de usturoi 300g taitei 1-2 linguri sos de soia 2 lingurite fulgi de chilli 250g spanac congelat
Supa de curcan cu legume
1,2 l apa4 morcovi140g taietei cu ou200g carne curcan200g mazare congelata1 ceapaceapa verde
Supa de ardei umpluti
Pentru umplutura am folosit: 300 g carne porc, o ceapa mai mare, un morcov, 2 linguri orez, o jumatate de ardei gras, o rosie mica,sare, piper, cateva fire de patrunjel.Pentru supa am folosit: o ceapa, un morcov, 3 linguri de faina, 5 linguri de suc de rosii, sare, zahar, patrunjel si apa cat sa acopere ardeii.
Ciorbă de burtă ardelenească
Ciorba de burtă este una dintre cele mai iubite și populare ciorbe din meniul românilor. Aproape că nu există reutaurant în meniul căruia să nu se regăsească. Astăzi vă propunem să încercați o ciorbă de burtă după rețeta ardelenească. Ce are aceasta în plus față de ciorba de burtă obișnuită? Rasol sau picioare de porc, care aduc un plus de gust și puțină grăsime, cât să îi dea aroma care trebuie.
Pilaf de orez cu pui - rețetă gata în doar 30 de minute
Acest pilaf de orez cu carne de pui se pregătește într-o singură cratiță, în mai puțin de 30 de minute.
Supa lui Unchiul Bill
8 cani de apa 1 ciolan afumat sau oase afumate 2 cani de mazare verde uscata 2 cepe,taiate marunt 2 morcovi mari,taiati cubulete 2 tulpine de telina,taiate cubulete 1 foaie de dafin 2 cuburi de supa de vita sare,piper putin cimbru
Friptura de pui cu gomboti ( galuste)si sos vanatoresc
Zarzavatul de la o supa de pui sau alta carne 2 linguri faina 200 ml smantana patrunjel verde 1 lingurita zahar zeama de lamaie o cana mare de supa o foaie de dafin 3-4 cuisoare
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt
Este o sup~a foarte gustoas~a in care placintelele umplute cu carne se fierb intr-o sup~a de iaurt.Gustul deosebit este dat de combinatia usturoi-coriandru. Avem nevoie de: 1 can~a carne de vita macinat~a 1 can~a ceap~a t~aiat~a m~arunt 1/4 can~a seminte de pin 1/2 can~a margarin~a 1 lingurit~a sare 1/4 lingurit~a piper 6 c~atei de usturoi 1/2 can~a coriandru verde t~aiat m~arunt 1 1/2 c~ani f~aina 1/2 can~a ap~a rece
Supa de sparanghel cu creveti si grisine
380 ml supa de pasare,fulgi de migdale,500 g sparanghel verde125 ml smantana, sare si piper1 lingurita sos Worcester, tabasco2 linguri de unt, 60 g carne de crab
Tocăniță Nicoise din pulpe de pui
O tocăniță de pui, aromată și delicioasă este o alegere perfectă pentru prânz sau cină. Alături de un piure sau o porție de orez, sau chiar mămăliguță, această tocăniță pe care v-o propunem astăzi va fi pe placul întregii familii. Rețeta aceasta poate fi făcută din orice fel de carne, nu numai din pulpe de pui. Este o combinație delicioasă de carne, sos de roșii, usturoi și măsline, care vă va face să vă lingeți pe degete.
Ragout de vita
400g carne de vita slaba taiata bucatele 400g ciuperci proaspete feliate 2 cepe taiate marunt 2 ardei kapia copti si feliati 1 rosie mare fara pielita si taiata cuburi 2 morcovi taiati bastonase 1 telina taiata bastonase 200ml supa de vita(folosim cub knor) 100ml vin alb 2 linguri ulei 1 lingurita rasa chimen macinat Rozmarin proaspat Tarhon proaspat Sare piper
Mâncare de prune uscate cu/ fără carne
Mâncarea de prune uscate este o rețetă tradițională românească, simplă și gustoasă. Dacă vrei să gătești ceva rapid și diferit, această mâncare poate fi o alegere bună.
Supa mexicana de perisoare cu oregano
500 gr carne tocata amestec 4 linguri de orez fiert sau 2 de orez nefiert 1 ou,batut 1/2 lingurita paprika 1/2 lingurita paprika iute(optional) - eu n-am pus ca am maruntelele 1 lingurita sare 2 linguri ulei 1 ceapa mica,taiata marunt 1 catel de usturoi,taiat marunt 315 ml rosii pasate 1 litru de supa de vita 15 gr oregano proaspat,taiat marunt
Pui cu masline , in stil italian
Carne de pui 6 linguri ulei de masline 5-6 cepe mici 3 catei usturoi 250 ml supa pui 250 ml vin alb citeva sardine din conserva 1 lamaie 70 g masline fara samburi patrunjel verde sare piper boia
Supa crema de ciuperci
Ciupercile sunt o bogata sursa de proteine si nutrienti, iar in aceasta reteta sunt de-a dreptul delicioase.
Supa crema de pui
60 gr unt 40 gr faina 500 ml supa de pui 250 ml lapte 1 piept de pui,taiat marunt 250 ml smantana dulce 1 tulpina de telina,taiata marunt patrunjel,ptr ornat
Harira - cea mai bună supă marocană
Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea. Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești. Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată.
Pilaf caribian
4 linguri de unt 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 cup de orez 4 1/2 cup de supa de pui sau de legume daca tineti post 1 ardei iute 1 frunza de dafin 1 lingurita cimbru 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita piper
Pulpe de pui cu bulgur
Puiul cu bulgur este un preparat ușor, se face într-un singur vas și este inspirat de aromele savuroase ale bucătăriei turcești și mediteraneene.
Cocos cu legume si orez la cuptor
Ingrediente:o cana de orez(200g), 1l de supa de carne, copanele si piept de cocos(fiertein supa), 3 ardei grasi rosii, o ceapa, 2 morcovi, o bucatica de telina, 400 g ciuperci Champignion, cateva fire de patrunjel verde, sare, piper, 50 ml ulei, o foaie de dafin
Supă de pui cu tăiței de casă
Una dintre cele mai bune supe pe care le puteți prepara este cea de pasăre cu tăiței de casă. Este foarte gustoasă, aromată, sănătoasă și este remediul perfect pentru răceală. Supa cu tăiței se face foarte ușor, iar pentru un gust desăvârșit, folosiți tăiței făcuți în casă. Este important ca, dacă folosiți tăiței proaspeți, să îi adăugați în supă înainte de servire. Altfel vor absorbi foarte multă apă și se vor umfla. Tăițeii de casă pot fi făcuți în cantitate mare și lăsați la uscat, după care îi puteți păstra într-un recipient care să-i ferească de umezeală și folosi ulterior.
Supă cremă de zucchini
Atunci când nu ai timp sau chef să gătești, o supă cremă te scoate întotdeauna din încurcătură. Se face ușor, repede, nu ai nevoie de multe ingrediente sau foarte multă îndemânare. Nici nu trebuie să tocați cu grijă legumele, pentru că oricum veți pasa supa. În plus, într-o jumătate de oră aveți o masă delicioasă, sănătoasă și rapidă. Supa cremă de zucchini este plină de vitamine, nu are multe calorii și poate fi o masă delicioasă și pentru copiii mici.
Ardei umpluti cu cuscus
O masa usoara, dar satioasa, care este gata in putin peste o jumatate de ora.
Supa de gainusa ca la bunica
1 gainusa tanara1 ceapa4 morcovi1 buc. de telina1 pastranac2 cartofisaretaitei de casa1 leg. de patrunjel
Supa cu piept de pui, ciuperci si busuioc
2 bucati de piept de pui,taiat cubulete 1 cana de ciuperci taiate felii 1 ceapa, taiata marunt 180 gr spaghette subtiri 6 cani de supa sau apa cu cub concentrat 1 cana de frunze de busuioc sare piper
frigarui libaneze
300 g carne oaie 300 g carne vita 100 ml supa vita 50 g coriandru pasta ardei iute 1 capatana usturoi sare si piper.
Paste cu vinete si seminte de pin
8 linguri ulei de masline2 vinete de marime medie2 cepe rosii taiate75g seminte de pin3 catei de usturoi zdrobiti5 linguri pasta de tomate150ml supa de legume300g paste (fara ou)100g masline negre, fara samburi3 linguri patrunjel
Supa De Rosii Si Toast Cu Branza
O supa usoara si delicioasa, perfecta pentru vara. Iar painea toast cu branza o completeaza perfect.
Pui frantuzesc cu bacon si legume
100g bacon taiat cubulete 8 pulpe de pui fara os 2 catei de usturoi pisati 150g ciuperci champinion mici (button) Un manunchi de ceapa verde taiata grosier 300ml supa de pui 200g mazare congelata O salata mica (gem lettuce) 2 linguri smantana Patrunjel Ulei Oregano
Supa de rosii cu oua
1 kg rosii,zeama de carne sau de zarzavat,2-3 linguri orez,4 oua
Sferturi de pui umplute
10 sferturi de pui fara oase ptr umplutura 1ceapa taiata cuburi mici 250 gr de ciuperci taiate 1lingura de sos de soia 1lingura praf de supa 1lingura praf supa de ciuperci 1lingura faina putin mustar sare, la gust boia de ardei dulce si putin iute 250 gr pastrama de vita sau porc cu putina grasime taiate cubulete. ptr sos 4linguri ulei sare ,piper 2catei de usturoi 1/2 lingurita de mustar 1lingura sos triaki 1lingura sos de chili dulce