Lasa-te prada acestei retete cremoase de placinta de dovleac, perfecta pentru a te incalzi in serile reci de toamna.

Placinta De Dovleac
Timp total 2 ore

Ingrediente

450g dovleac, fara seminte si tocat 100g zahar 1 lingura ulei vegetal 150g crema de cocos 1 baton de vanilie, despicat pe lungime Pentru aluat: 300g faina 150g margarina 35g zahar pudra lapte de soia Pentru topping: 55g margarina 125g faina 90g zahar

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C.

2. Pentru a face umplutura, se pun dovleacul, zaharul si uleiul intr-o cratita si se amesteca. Se bapa la cuptor timp de 35 de minute, amestecand la jumatatea perioadei de timp, pana se inmoaie si devine aurie.

3. Intre timp, pentru aluat, se amesteca faina, zaharul, margarina si un varf de cutit de sare intr-un castron mare si, folosind varful degetelor, se freaca totul impreuna pana cand se aseamana cu un pesmet. Se adauga lapte de soia pentru a forma amestecul intr-un aluat moale. Se inveleste aluatul in folie si se pune in frigider timp de 30 de minute.

4. Intre timp, se face toppingul. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca margarina pana cand se aseamana cu un pesmet grosier. Se lasa deoparte.

5. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata cu faina, apoi se transfera in tava. Se inteapa baza cu o furculita, se acopera cu hartie de copt si boabe de fasole si se coace timp de 15 minute. Se scoate hartia si fasolea si se coace timp de inca 10 minute sau pana cand este auriu pal.

6. Se mareste temperatura cuptorului la 190C. Se pune dovleacul intr-un blender, impreuna cu crema de nuca de cocos crema. Se razuie semintele din batonul de vanilie, se adauga in blender si se amesteca pana la omogenizare. Se toarna compozitia in tava si se distribuie uniform.

7. Se pune toppingul peste dovleac si se coace timp de 25 de minute, pana se rumeneste. Se raceste usor inainte de a o scoate din tava. Se feliaza si se serveste calda.