Ciorba de cartofi
Ciorba de cartofi retete: cum gatesti ciorba de cartofi si cele mai gustoase retete de ciorba cartofi, tocanita de cartofi, mancarica de cartofi, tocinei de cartofi, mancare de cartofi, mancare de post din cartofi, tocanita de rata cu cartofi, musaca de cartofi cu branza, peste la cuptor pe pat de cartofi, carne de porc cu cartofi la cuptor in punga.Ciorba de varza dulce cu iaurt
o ceapa mare si o ceapa mica, 2 morcovi, radacina de telina, un pastirnac, 2 cartofi mici, varza dulce, iaurt (lapte batut), zarzavat de ciorba (pus de asta-toamna: rosii, ardei gras, frunze de telina, frunze de patrunjel si sare). sare, delikat, marar.
Terbiyeli Köfte Çorbası - ciorbă de perișoare în stil turcesc
Ciorba de perișoare, atât de populară în bucătăria românească, este, de fapt, o ciorbă tradițională din bucătăria otomană. Varianta originală se numește Terbiyeli Köfte Çorbası și este ușor diferită de rețeta din bucătăria românească. Ciorba de perișoare turcească este una dreasă cu iaurt, așadar o combinație între ciorba clasică de perișoare și ciorba de perișoare a la grec. Se face ușor și trebuie să o încercați măcar o dată, dacă vă place ciorba de perișoare în general. Pentru această rețetă veți avea nevoie de carne tocată de miel sau vită pentru că, după cum știți, în cultura musulmană nu se consumă carne de porc.
Ciorbă de văcuță cu legume. Rețetă tradițională și sățioasă!
Descoperă secretul unei ciorbe de văcuță cu legume perfecte! O rețetă tradițională, plină de arome și nutrienți, ideală pentru mesele în familie sau zilele răcoroase.
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură
Învață să prepari ciorba ardelenească de cartofi cu afumătură, după o rețetă tradițională, plină de gust și arome, ideală pentru o masă în familie.
Ciorbă de lobodă dreasă cu smântână - Rețetă tradițională
Gătește rețeta perfectă pentru ciorba de lobodă dreasă cu smântână! O rețetă ușoară și tradițională, perfectă pentru o masă sănătoasă și gustoasă.
Ciorbă de miel cu măcriș
Ciorbă de miel cu măcriș - o mâncare tradițională și sănătoasă, bogată în nutrienți și arome autentice.
Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon
Descoperă rețeta de ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon. O ciorbă simplă, dar gustoasă și hrănitoare, cu un gust autentic ardelenesc.
Ciorbă de cartofi cu orez
Ciorba de cartofi cu orez este alegerea ideală pentru un prânz sau cină rapidă. O prepari în mai puțin de o oră și e gata de servit. O rețetă care nu dă greș, de fiecare dată.
Ciorba cu carne de pasare
500g carne de pasare, 1 morcov,1 telina mica,2 ardei grasi, 2 rosii (3 linguri de zarzavat de ciorba din borcan) 2 linguri de bulion, 1 ceapa, o legtaura de leustean, 1 cartof, apa, sare, 150 g taitei1 ou, 100 g smantana
Ciorba taraneasca de vita
2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.
Ciorba de gulii umplute
gulii (de obicei cam cate persoane sunt) - eu am pus 4 bucati - se folosesc si frunzelezarzavat pentru ciorba: morcov si patrunjel500 g carne tocata amestec vita cu porc3 linguri de orez3 ouaverdeata tocata pentru compozitia de carne1 cutie 200 g smantanasare, piper
Ciorbă de cartofi simplă - rețeta țărănească
Redescoperă gustul tradițional cu rețeta noastră de ciorbă de cartofi simplă, stil țărănesc. Ușor de preparat, această ciorbă oferă confort și savoare autentică în fiecare lingură.
Ciorba de loboda
3 legaturi de loboda5 cartofi1 legatura stevie2 bucatele de praz1 legatura ceapa verde2 morcovi1 ardei rosuborssarepiperulei1 lingura pasta de tomateleusteanpatrunjel verde
Ciorba de vacuta cu ardei copti
2 buc. rasol de vita + 200 gr pulpa de vitel;3-4 ardei copti;1 ceapa;1 morcov;1 pastarnac;1/4 telina;2-3 cartofi;1 leg patrunjel;500 ml de bors;3-4 rosii in suc propriu;sare
Ciorbă de ardei umpluți
Nimic nu se compară cu o porție delicioasă de ciorbă de ardei umpluți, cu o lingură de smântână și pâine proaspătă. Rețeta de ciorbă este foarte populară în Ardeal și are influențe ungurești, în timp ce în celelalte zone ale țării se gătește mai des ardeiul umplut, cu puțin sos. Singura diferență față de rețeta clasică de ardei umpluți este aceea că ardeii vor fierbe într-o ciorbă de roșii, foarte ușor de făcut. Veți avea nevoie de suc de roșii, dar nu pastă sau bulion, pentru că trebuie să fie cât mai subțire. Pentru umplerea ardeilor puteți folosi carne tocată de vită, porc sau amestec, cu cât mai multă grăsime. Dacă folosiți o carne slabă, ardeii vor ieși uscați și fazi.
Ciorba de legume cu bors si orez
2 morcovi, jumatate de telina, 2 gogosari, 2 cartofi, 100 gr orez cu bob lung, 1 plic bors, 200 ml smantana, ulei, 1 ceapa, 2 galbenusuri, patrunjel
Ciorbă bulgărească, de post
Ciorba bulgarească este o rețetă de post usoară, revigorantă, atât în căldura verii, cât și în zilele răcoroase de iarnă.
Gulyas de peste
ceapa,600 g cartofi,boia de ardei,1 ardei verde,1 rosie,2 catei de usturoi,500 g file de somn curatat de pielita,pasta de ardei iute (Piros arany),1 cub de ciorba de peste,ulei sau untura.
Ciorbă de văcuță - rețeta cu care nu ai cum să dai greș
Ciorba de văcuță, atât de iubită și apreciată în bucătăria românească, dar în egală măsură una dintre cele mai dificile. Asta pentru că gospodinele se feresc de ea, nu din cauză că ar fi greu de făcut, ci pentru că necesită foarte mult timp de preparare și răbdare. În funcție de cât de ”bătrână” este carnea, ciorba de văcuță va trebui să stea la foc mai mult timp. De aceea, dacă este vită cumpărată, va fi o loterie, pentru că nu veți ști cât trebuie fiartă. Dacă aveți carnea de vită dintr-o sursă pe care o cunoașteți, atunci veți ști din start de cât timp are nevoie ciorba de văcuță pentru a fi gata. Trebuie să mai știți că puteți folosi și oala sub presiune pentru această rețetă. Va scurta semnificativ timpul de pregătire a ciorbei, dar zeama va fi tulbure. Dacă nu vă deranjează, fierbeți carnea de vită în oala sub presiune, iar apoi urmați indicațiile din rețetă.
Ciorba de legume cu conopida
1 dovlecel2 cartofi1 telina mica1 cana zeama de corcoduse pentru acrit4-5 rosiipasta de tomate1 mana fasole galbenapatrunjel verdecateva buchetele de conopida1 ardei capia1 ardei gras verde1 ceapa1 legatura de leustean1 morcov
Ciorbă de legume (de post)
Supele și ciorbele sunt o alegere perfectă pentru prânz. Sunt potrivite și dacă țineți dietă, pentru că nu au multe calorii. În plus, în sezonul rece, o supă caldă vă ajută să combateți gripa și răceala și vă dă un boost de energie, datorită legumelor. Astăzi vă propunem o rețetă vegetariană sau de post, spuneți-i cum vreți. O ciorbă de legume, simplă, delicioasă și foarte sănătoasă. Puteți adăuga orice alte lume vă plac și aveți la îndemână în casă, cum ar fi dovlecel, vânătă etc.
Ciorbă de legume (de dietă)
Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită legumelor proaspete și vă țin de foame până la următoarea masă. Un bol de supă de legume, la prânz, este menaipomenit atât pentru sănătate, pentru sistemul digestiv, cât și pentru siluetă. Atât timp cât ciorba nu conține mult ulei, carne grasă sau paste/ orez din belșug, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siluetă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă. O ciorbă de legume delicioasă, ușor de făcut și pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, plus condimentele preferate: cimbru, foi de dafin, boia etc. O puteți personaliza în funcție de gusturi și vă puteți bucura de ea chiar dacă țineți dietă sau nu.
Ciorbă de porc cu zeamă de varză
Ciorba de porc cu zeamă de varză este un fel de mâncare tradițional moldovenesc perfect pentru zilele reci de iarnă, chiar și în perioada Sărbătorilor. Se pregătește foarte ușor și sunt necesare doar câteva ingrediente.
CIORBA DE LEGUME CU ZEAMA DE VARZA
1 frunza sedano (telina dulce)2 cartofi mari1 morcov tip carotte mediu1 ceapa mare1 oumarar, patrunjel, frunze de telina, leustean toate usacate1/2 cana ulei floarea soarelui1/4 bol suc de rosii500 ml zeama de varza acra2 l apa
Ciorbă de miel cu leuștean și orez
Ciorba de miel cu leuștean și orez este o mâncare tradițională românească are aduce un gust rafinat meselor de sărbători și este preferată în special de Paște.
Ciorbă de pui cu multe legume
Descoperă rețeta noastră de ciorbă de pui cu multe legume, perfectă pentru un prânz sănătos și gustos. Ingrediente proaspete, pași detaliați și sfaturi utile. Fii gata să impresionezi cu o ciorbă delicioasă!
Ciorbă de bolboroace sau de bolbotine
Descoperă rețeta tradițională românească pentru ciorba de bolboroace, o supă consistentă și gustoasă, perfectă pentru zilele reci.
Ciorbă de oase de porc
Ciorba de oase de porc este o mâncare tradițională românească, hrănitoare și gustoasă. E reconfortantă și plină de savoare, perfectă pentru zilele răcoroase.Dar cum o prepari acasă? E mai simplu decât crezi!
Ciorbă de dovlecei cu legume
Rețeta tradițională pentru ciorbă de dovlecei cu legume, preparată cu ingrediente simple și proaspete.
Ciorbă țărănească de porc
Ciorba țărănească de porc este bogată în legume și fie că este acrită cu borș, cu oțet, zeamă de lămâie sau este dreasă cu ou și smântână, ciorba de porc este întotdeauna delicioasă.
Ciorbă de dovlecei a la grec
Descoperă ciorba de dovlecei a la grec, o explozie de arome și prospețime într-o ciorbă delicioasă și hrănitoare.
Ciorba de loboda
7-8 legaturi de loboda rosie, proaspata 1 legatura de stevie obtional 2 morcovi potriviti 2 cartofi 1 telina mica (radacina si cateva frunze) 1 pastarnac 1 legatura leustean verde 1 legatura patrunjel 1 ceapa uscata obtional 1 legatura ceapa verde 2 fire de usturoi verde 1 dovlecel 1 l bors 4 galbenusuri 2 oua Delikat Putin ulei pentru calit Smantana din belsug (250-400)
Ciorbă de sfeclă roșie - rețetă tradițională și gustoasă
Salutare, gurmanzi! Astăzi, vă invit să explorăm împreună o rețetă tradițională românească, plină de savoare și culoare: ciorba de sfeclă roșie. O mâncare de suflet, perfectă pentru zilele răcoroase de toamnă. Un adevărat elixir pentru sănătate, bogat în vitamine și minerale.
Mancaruri din resturi de friptura
în zona noastra a doua zi dupa nunta se face "zama acra" unde pot veni nuntasii si cu copiii. Ciorba servita e extraordinara pentru ca se face din friptura ramasa(de porc si pui) plus zarzavaturi si alte cele. Daca faci acasa o petrecere ramân multe bucatele pe care le poti refolosi. În afara de ciorba am mai pregatit si o mâncarica delicioasa pentru felul doi. pentru ciorba: carne din friptura ceapa morcovi telina tarhon sare piper Pentru felul doi: 2 pulpe de pui fripte la gratar 2 bucati de carne de porc facute în tava 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de praz tinerel 1 conserva de rosii taiate 1 conserva de lapte de cocos 1 borcan de 800 ml de fasole verde fiarta verdeata condimente cajun ulei
Ciorba de vara
1 sfecla potrivita1 radacina de patrunjel2 morcovi potriviti 2cartofi1 dovlecel1 radacina telina mica si cateva frunze1 mana de varza2 ardei capia rosii1 legatura de ceapa verde1 ceapa uscata½ legatura marar½ legatura patrunjel verde½ legatura leustean1 cana mare de corcodusePasta concentrata de tomate sau rosiiSana sau smantana Vegeta
Ciorba delicioasa de legume
2 morcovi 2 dovlecei 1 legatura ceapa verde 1 legatura patrunjel proaspat 1 legatura leustean proaspat o jumatate de telina o jumatate de ardei rosu si o jumatate de ardei verde 1 ceapa uscata medie si 1 ceapa uscata mica pentru la sfarsit 2 cartofi medii bors proaspat de casa rosii pasate sau pasta de tomate
Ciorba taraneasca de legume
1 morcov potrivit 2 cepe uscate 1/2 legatura ceapa verde 1 dovlecel potrivit 2 cartofi 1 telina mica radacina si frunze 1 ardei gras verde 1 ardei capia rosu 1 albitura 1 mana de orez ½ kg rosii 2 cani corcoduse 1 legatura de leustean 1 legatura de patrunjel 2-3 oua 2 l apa Cateva linguri de pasta concentrata de tomate Sare sau vegeta Boia Tarhon Sana sau iaurt pentru servit
Ciorbă de curcan - delicioasă și hrănitoare
Descoperă rețeta de ciorbă de curcan, perfectă pentru zilele reci sau când ai nevoie de o masă reconfortantă. Ușor de făcut, plină de nutrienți și absolut delicioasă.
Ciorba americana de fasole si arahide
150 g arahide, 1 leg ceapa verde, 200 g telina, 2 cartofi mijlocii, 1 l.s. ulei de arahide, 500 g rosii (din conserva), eventual putina supa de legume din plic, 3 l.s. frunze de cimbru tocate, 3 l.s. cimbru tocat, 800 g fasole uscata (din conserva), sare, piper proaspat, 5 picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel)
Cum să faci piure de cartofi PERFECT
Atunci când vine vorba despre bucătărie, nu prea dăm atenție preparatelor simple. Avem impresia că știm cum se fac și că nu putem greși. De multe ori, această impresie este greșită și tocmai mâncărurile banale nu ne ies cum trebuie. Este și cazul piureului de cartofi, pe care fiecare gospodină îl prepară în stilul propriu. E foarte ușor să greșești și să strici preparatul, iar una dintre cele mai mari greșeli este să folosești mixerul. Acesta nu face decât să strice piureul, să-l facă gumat și grețos. Piureul de cartofi perfect are câteva secrete și, dacă țineți cont de acestea, veți obține o garnitură gustoasă, cremoasă și plină de savoare.
Ciorba taraneasca cu multe legume
Pentru 5 portii:supa de oase - 1,5 l sau 1,5 l apaceapa - 100 gardei iute - 10 grosii proaspete - 250 gcartofi - 250 gmorcovi - 100 gtelina radacina - 50 gpastarnac radacina - 50 gpatrunjel radacina - 50 gfasole verde - 100 gardei gras - 100 gvarza alba - 50 gpasta de tomate - 50 gboia de ardei dulce - 3 gorez - 50 gbors - 1 lpatrunjel verde - 1 legaturasare dupa gust
Ciorbă de perișoare acrită cu borș - rețetă tradițională românească
Descoperă cum să prepari o autentică ciorbă de perișoare acrită cu borș, pas cu pas. Rețeta tradițională, plină de gust și arome, perfectă pentru orice masă în familie. Sfaturi pentru a obține cel mai bun gust.
Cartofi noi
un kg cartofi noi,o lingura unt sau 2-3 linguri ulei,patrunjel verde,mararsare.
Acordeoane din cartofi
6 cartofi, 50g unt, 200g salam, 3 triunghiuri de branza topita