Ciorbe bune

Ciorbe bune retete: cum gatesti ciorbe bune si cele mai gustoase retete de cele mai bune ciorbe, cele mai bune ciorbe romanesti, ciorbe romanesti, ciorbe delicioase, ciorbe usoare, ciorbe simple, ciorbe acre, ciorbe gustoase, ciorbe rapide, ciorbe traditionale.

Ciorba De Perisoare Cu Dovlecel

2-3 morcovi o ceapa dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane) bors o rosie patrunjel 2 linguri ulei pt perisoare: 200 gr carne tocata 3 linguri bune de orez sare piper un albus de ou patrunjel

Vesti Bune! Ciocolata Te Ajuta Sa Slabesti!

Consumul de ciocolata este un obicei sanatos! Si nu o spunem noi, ci un studiu comunicat de catre MediHelp International si partenerul sau strategic BUPA. Conform studiului publicat in jurnalul Archives of Internal Medicine, ciocolata este un factor important in procesul de slabire si mentinere a unei greutati corecte.

French Revolution, locul unde mănânci cele mai bune ecleruri din București

Un loc care a scos banalitatea din ecler și l-a ridicat la rang de artă, cu arome originale și combinații neașteptate de gusturi.

Cele mai bune 5 gustari daca vrei sa slabesti

Gustarile dintre mese pot reduce foamea astfel incat, cel mai probabil, la masa vei consuma mai putin. Mai mult, ele te pot ajuta, de asemenea, sa obti toate substantele nutritive de care ai nevoie.

Cele mai bune pancakes - făcute din 2 ingrediente

De ce ai nevoie pentru un mic dejun rapid și delicios? De o banană și două ouă. Da, ai citit bine, acestea sunt ingredientele pentru aceste pancakes delicioase, ideale atât ca mic dejun, cât și ca gustare sau desert.  Se fac extrem de simplu și de rapid și nu ai cum să dai greș. Pot fi servite într-o mulțime de combinații: cu iaurt, miere și nuci, cu sirop de arțar, cu dulceața preferată sau cu Nutella.  Sunt moi și pufoase la interior, iar copiii le vor adora și le puteți da cu încredere, pentru că nu conțin zahăr.

Cele mai bune diuretice naturale pe care sa le consumi

Diureticele sunt substante care maresc cantitatea de urina pe care organismul o produce si ajuta organismul sa scape de excesul de apa. Acest exces se numeste retentie de apa.

134 cele mai bune alimente bogate în fibre. Care este cantitatea zilnică recomandată

Lista celor mai importante alimente bogate în fibre. Beneficiile consumului de fibre. La ce riscuri te expui dacă mănânci prea multe fibre. Ce sunt fibrele și care este cantitatea zilnică recomandată.

Cele Mai Bune Uleiuri Pentru A Scapa De Celulita

Celulita este una dintre principalele probleme ale femeilor (si nu numai) atunci cand vine vorba despre aspectul pielii.

Cele Mai Populare Si Mai Bune Zile Pentru A Incepe O Dieta

Pe masura ce copiii se intorc inapoi la scoala si viata de familie se intoarce la un program mai regulat, ai putea sa te gandesti ca este momentul sa incepi un stil de viata sanatos.

Broccoli - 16 dintre cele mai bune condimente și ierburi pentru broccoli

Broccoli - pentru unii are un gust ciudat, în timp ce alții îl preferă pentru că este una dintre cele mai hrănitoare legume și se găsește în supermarketuri pe tot parcursul anului.

20 cele mai bune alimente bogate în calciu. Ce se întamplă dacă nu avem suficient calciu în organism

Cele mai bune alimente bogate în calciu. De ce avem nevoie de calciu. Ce se întâmplă dacă nu avem suficient calciu în organism. Alimente pentru vegani bogate în calciu.

Cele mai bune condimente pentru pește. Combinații delicioase de ierburi și arome

Cele mai bune ierburi și condimente pentru pește la cuptor, la grătar sau prăjit. Fă-ți propriile amestecuri pe condimente pe care le poți personaliza după gust.

Luscos cu fasole

1 varza mica, 1 ceapa, 300 gr fasole alba uscata, 1 morcov, zarzavat pentru ciorbe, 300 ml bulion, vegeta, 2 lg faina, boia de ardei dulce, 50 ml ulei, marar, cimbru

Ciorba de varza cu costite afumate

1 varza, 500 gr. costite afumate, 1 ceapa, 300 ml bulion, cimbru, vegeta, sare, piper, smantana,2 lg zarzavat pentru ciorbe, 20 ml ulei, 2 lg faina

Ciorba de pui cu multe legume

1/2kg carne pui,morcov,ceaparestul ingredientelor dupa gust

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Ciorba de salata

150g bacon3 salate2 cepe4 catei de sturoi3 linguri zarzavat (radacinoase)500g smantana4 oua~1 cana orezmarar

Ciroba de potroace

1 tacam de pui1 ceapa mare2 morcovi1 telina1 pastarnac1 cana de orez500 ml bors1 legatura leusteansare

Bors de gogonele

600 gr gogonele3-4 cartofi3-4 morcovi2 cepe1 sfecla rosie frunze de telinaleusteansare, piper, ulei

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Cum să faci cele mai bune CROISSANTE acasă

Nimic nu e mai bun dimineața decât un croissant cu o cafea cu lapte caldă. Croissantele se fac foarte ușor acasă, în propria bucătărie, iar rețeta nu este deloc una care să vă intimideze. Dacă vă hotărâți să faceți croissante, aluatul este cel mai important. El nu este greu de făcut, dar necesită multă răbdare și timp. Dar vă garantăm că merită! În plus, aluatul pentru croissante poate fi folosit și pe post de aluat foietaj și păstrat la congelator mai mult timp. Aluatul foietaj din comerț conține margarină, dar cel pe care îl veți face în casă va respecta rețeta originală și va conține unt. Gustul nu se compară cu al celui din comerț, iar aluatul foietaj pe care îl veți face va avea o calitate net superioară celui din magazin.

Mincarea de capsuni a Getei

500 gr de capsuni 250 gr de smintina 3-4 linguri bune de zahar,poate mai mult daca capsunile nu sunt asa dulci pt.mamaliga: 250 ml apa un praf sare faina de porumb

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Ciorba de vacuta cu legume

300 g pulpa vitel 1 pastarnac 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras verde 1 telina mica Suc de rosii Sare Delikat Bors 1 ou Patrunjel Leustean

Bors de afumatura

600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie

Ciorba din gat de curcan

1 ceapa 1 morcov 1 tulpina de telina 1 cartof,mijlociu gat de curcan,taiat bucati apa sare, piper patrunjel verde fidea lamaie

Ciorba din os de porc

6 bucati os porc, 2 cepe, 2 morcovi, 1/2 telina, 1 pastarnac, 4 cartofi, 50 g orez, 1 l bors, 1 cutie rosii decojite, sare, piper, 1 ou,verdeata

Ciorba de dovlecei cu legume

3 dovlecei mediio ceapa2 morcoviun ardei gras3 rosii coapte50 g orez2 litri apa platasarezeama de la o lamaieleustean

Ciorba din Bucovina (radauteana)

2 bucati piept pui, 2 morcovi, 2 cepe, 1 radacina de patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 telina mica, 300 g smantana, 2 oua, 5 catei usturoi, Sare, piper alb, Otet, Ardei iuti

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Ciorba cu perisoare si leustean

200 g carne tocata de miel,2 morcovi, o telina, o radacina de patrunjel, ceapa verde, o cana de orez, smantana, un ousaresuc de lamaieleustean

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

500 gr fasole uscata2 morcovi1 ceapa1 telina3 linguri pasta de tomate50 ml ulei1 ardei gras1 ceapa mai mica pentru calitleustean verdesare, cimbru

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de ciuperci Pleurotus

- 500 gr ciuperci Pleurotus - 2-3 morcovi - 1 ceapa - 150 gr smantana - 100 gr iaurt - 1 galbenus - 1 catel usturoi - sare - piper - patrunjel

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Chifle - 6 cereale

Pentru 4 chifle mai mari am folosit: 330 g faina "6 cereale", 200 ml lapte (am facut si cu apa si sunt la fel de bune ), 15 g unt, o jumatate lingurita sare, o jumatate lingurita zahar, 3 grame drojdie uscata .

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba de dovlecei cu smantana

- 1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici - 1 morcov - 1 ardei rosu - 2 felii de telina - 1 ceapa mica - 100 gr smantana - 2 galbenusuri - sare, piper, boia - patrunjel tocat

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorba de macris cu orez

- 300 gr macris (eu am folosit congelat) - 100 gr orez - carne de pui/curcan/porc - 200 gr smantana - 2 galbenusuri - sare/vegeta

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Ciorba de dovlecei a la grec

Avem nevoie de:-2 dovlecei medii-1 morcov-1 ceapa- 1 radacina patrunjel-1 radacina telina mica-2 oua-1 ceasca lapte-1 lamaie-1 legatura de marar-1 lingura ulei-sare, piper-2 l apa

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie

Ciorba de praz

4 bucati praz - taiate4 morcovio telina potrivita2 ardei grasi3 radacini de patrunjel500g cartofi1l zeama varza sau bors3-4 linguri ulei de maslineo legatura marar maruntitun varf de lingurita sare

Ciorba de loboda dreasa cu ou

2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.