Ciorbe bune

Ciorbe bune retete: cum gatesti ciorbe bune si cele mai gustoase retete de cele mai bune ciorbe, cele mai bune ciorbe romanesti, ciorbe romanesti, ciorbe delicioase, ciorbe usoare, ciorbe simple, ciorbe acre, ciorbe gustoase, ciorbe rapide, ciorbe traditionale.

Ciorba De Perisoare Cu Dovlecel

2-3 morcovi o ceapa dovlecel ( eu am folosit 2 bucatzi dintr-un batran care nu mai era bun de pane) bors o rosie patrunjel 2 linguri ulei pt perisoare: 200 gr carne tocata 3 linguri bune de orez sare piper un albus de ou patrunjel

Napoli și secretul celei mai bune pizza

Napoli este renumit pentru pizza sa autentică, iar acest articol dezvăluie secretul care stă în spatele celei mai bune pizza din lume.

Vesti Bune! Ciocolata Te Ajuta Sa Slabesti!

Consumul de ciocolata este un obicei sanatos! Si nu o spunem noi, ci un studiu comunicat de catre MediHelp International si partenerul sau strategic BUPA. Conform studiului publicat in jurnalul Archives of Internal Medicine, ciocolata este un factor important in procesul de slabire si mentinere a unei greutati corecte.

Cele mai bune 5 gustari daca vrei sa slabesti

Gustarile dintre mese pot reduce foamea astfel incat, cel mai probabil, la masa vei consuma mai putin. Mai mult, ele te pot ajuta, de asemenea, sa obti toate substantele nutritive de care ai nevoie.

Cele mai bune pancakes - făcute din 2 ingrediente

De ce ai nevoie pentru un mic dejun rapid și delicios? De o banană și două ouă. Da, ai citit bine, acestea sunt ingredientele pentru aceste pancakes delicioase, ideale atât ca mic dejun, cât și ca gustare sau desert.  Se fac extrem de simplu și de rapid și nu ai cum să dai greș. Pot fi servite într-o mulțime de combinații: cu iaurt, miere și nuci, cu sirop de arțar, cu dulceața preferată sau cu Nutella.  Sunt moi și pufoase la interior, iar copiii le vor adora și le puteți da cu încredere, pentru că nu conțin zahăr.

French Revolution, locul unde mănânci cele mai bune ecleruri din București

Un loc care a scos banalitatea din ecler și l-a ridicat la rang de artă, cu arome originale și combinații neașteptate de gusturi.

Cele mai bune diuretice naturale pe care sa le consumi

Diureticele sunt substante care maresc cantitatea de urina pe care organismul o produce si ajuta organismul sa scape de excesul de apa. Acest exces se numeste retentie de apa.

16 cele mai bune condimente și ierburi pentru broccoli

Broccoli - pentru unii are un gust ciudat, în timp ce alții îl preferă pentru că este una dintre cele mai hrănitoare legume și se găsește în supermarketuri pe tot parcursul anului.

Cele Mai Bune Uleiuri Pentru A Scapa De Celulita

Celulita este una dintre principalele probleme ale femeilor (si nu numai) atunci cand vine vorba despre aspectul pielii.

Cele Mai Populare Si Mai Bune Zile Pentru A Incepe O Dieta

Pe masura ce copiii se intorc inapoi la scoala si viata de familie se intoarce la un program mai regulat, ai putea sa te gandesti ca este momentul sa incepi un stil de viata sanatos.

Cele mai bune condimente pentru pește. Combinații delicioase de ierburi și arome

Cele mai bune ierburi și condimente pentru pește la cuptor, la grătar sau prăjit. Fă-ți propriile amestecuri pe condimente pe care le poți personaliza după gust.

15 remedii pentru răceală și gripă. Cele mai bune tratamente

Ești răcit și vrei să îți revii rapid? Descoperă cele mai eficiente remedii pentru răceală și gripă. Spune adio simptomelor și simte-te mai bine imediat!

Ciorbica de pastai

Pastai, cartofi, telina, ceapa, morcov, supa sau apa, rosii, ulei, sare, verdeata tocata

Ciorba de post

1kg cartofi150g ceapa100g morcovi50g patrunjel radacina30g pasta de tomate750ml bors1 legatura leustean verdesare dupa gust

Zama ardeleneasca de os afumat cu tarhon

scarita afumata,ceapa, morcovi, patrunjel, telina, orez, tarhon, galbenus de ou, smantana.

Ciorba de salata ca la Brasov

4 buc. salata, cateva bucatele de slanina, 500 g iaurt, 200 g smantana4 oua, 2 linguri faina, usturoi, marar

Bors de afumatura

600 gr. costita afumata (scarita) 3-4 cartofi 3 cepe mici 700 ml smantana 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe 1 legatura patrunjel verde fidea, sare de lamaie

Lușcoș cu fasole - rețeta tradițională

Lușcoș cu fasole este o mâncare tradițională românească. De fapt este o rețetă ardelenească de inspirație ungurească.Aceasta rețetă simplă și hrănitoare este perfectă pentru oricine dorește să gătească un preparat rapid și gustos. Mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie pentru a prepara acest fel de mâncare acasă.

Cum să faci cele mai bune CROISSANTE acasă

Nimic nu e mai bun dimineața decât un croissant cu o cafea cu lapte caldă. Croissantele se fac foarte ușor acasă, în propria bucătărie, iar rețeta nu este deloc una care să vă intimideze. Dacă vă hotărâți să faceți croissante, aluatul este cel mai important. El nu este greu de făcut, dar necesită multă răbdare și timp. Dar vă garantăm că merită! În plus, aluatul pentru croissante poate fi folosit și pe post de aluat foietaj și păstrat la congelator mai mult timp. Aluatul foietaj din comerț conține margarină, dar cel pe care îl veți face în casă va respecta rețeta originală și va conține unt. Gustul nu se compară cu al celui din comerț, iar aluatul foietaj pe care îl veți face va avea o calitate net superioară celui din magazin.

Avgolemono - supă grecească de pui cu ouă

Fiecare bucătărie internațională are un fel original de a prepara supa de pui, mâncarea care nu lipsește de pe nicio masă  în familie. Astăzi vorbim despre cea mai bună supă grecească de pui, o supă densă și cremoasă, dreasă cu ou și acrită cu zeamă de lămâie. Deși am fi tentați să credem că ciorba a la grec pe care o știm cu toții este supa tradițională grecească, nu este tocmai așa. Cea mai populară supă de pui din bucătăria grecească este Avgolemono, o supă care nu conține deloc smântână (spre deosebire de ciorba a la grec), ci doar un amestec de ouă și zeamă de lămâie. 

Ciorbita cu afumatura

Oase de vita Ceva afumatura (eu am pus coasta si slanina)1 ceapa zdravana1 telina mica1 albitura1 ardei gras rosu2 cartofi1 legatura leusteanCateva rosii

Mincarea de capsuni a Getei

500 gr de capsuni 250 gr de smintina 3-4 linguri bune de zahar,poate mai mult daca capsunile nu sunt asa dulci pt.mamaliga: 250 ml apa un praf sare faina de porumb

Ciorba cu spanac

Pentru 5 portii:spanac proaspat - 500 gceapa - 100 gardei gras - 50 gmorcovi - 50 gorez - 20 gpasta de tomate - 50 gulei - 50 mlbors - 1 lleustean verde - 1 legaturasare dupa gust

Ciorbă de perișoare a la grec

Ciorba de perișoare este una dintre cele mai gustoase ciorbe din bucătăria românească. Dar dacă v-ați plictisit de varianta clasică, puteți opta pentru o ciorbă de perișoare a la grec, foarte gustoasă și aromată. Ciorba de perișoare a la grec este o combinație între ciorba clasică de pui a la grec și ciorba de perișoare. Dacă vă place ideea de ciorbă cu smântână, dar și perișoarele, atunci această ciorbă se va transforma rapid în preferata voastră.  Se poate face cu orice fel de carne, dar noi am ales astăzi să facem perișoarele din carne de curcan.

Ciorba taraneasca de vita

2 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov,1 patrunjel, 1/2 telina, 1 mana fasole tucara, 1/4 varza mica, 2 cartofi, 2 rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.

Ciorba de pui cu ciuperci

2 cepe mari uscate o legatura de ceapa verde;1 ardei rosu;2 morocovi; o telina mica; 2 cutii de ciuperci;1 piept mare de pui;concentrat de legume;piper;verdeata;bors;rosii 4;bulion 2 linguri;ulei 2 linguri.

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorba de varza cu afumatura

½ varza noua proaspata2 morcovi1 ceapa½ telina500 gr afumatura (costita, scarita)500 ml zaravat1 l bors100 ml ulei1 leg. patrunjel

Ciorba de ardei

500 g carne tocata, 2 linguri orez, 8 ardei, 100 g smantana, 200 ml bulion sau 2 linguri pasta de rosii, 2 oua, 1 lingurita boia dulce 2 morcovi, 100 g telina

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta.  În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorba de salata dreasa cu ou

1 salata mare 1 ceapa potrivita 1 morcov potrivit 1 pastarnac mic 1/2 ardei gras verde suc de rosii 1 lingura delikat 1 lingura bors magic 1 legatura patrunjel 2 oua sare

Ciorba de pui cu tarhon

Pentru patru portii:doi morcovidoua linguri de uleio jumatate de piept de puiun pastarnacdoua cepeun ardei graszeama de lamaie

Ciorba de loboda dreasa cu ou

2 cepe uscate,1 morcov,2 legaturi ceapa verde,5 legaturi mari de loboda,1 cartof,1 legatura leustean verde,2 oua,o lingura de sare,un varf de cutit sare de lamaie,3-4 linguri ulei.

Yayla Çorbasi - ciorbă turcească de iaurt

Bucătăria turcească este destul de asemănătoare cu cea românească, mai ales în ceea ce privește ciorbele și mâncărurile tradiționale. O mulțime de mâncăruri sunt inspirate din bucătăria otomană, iar această ciorbă de iaurt își face loc, timid, și între mâncărurile noastre. Ciorba de iaurt sau Yayla Corbasi este un remediu excelent pentru răceală și seamănă, ca mod de preparare, cu ciorba a la grec, mult mai cunoscută la noi. 

Ciorbă țărănească de pui. Rețeta clasică, cu multe legume

Vezi cum se prepară o ciorbă țărănească de pui, gustoasă și sănătoasă, cu multe legume și o explozie de arome și de culori în farfurie. Cea mai bună alegere pentru un prânz perfect.

Ciorbă de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec este una dintre cele mai gustoase și sățioase ciorbe pe care le puteți prepara. Nu este greu de făcut iar rețeta aceasta este fix ceea ce căutați!

Ciorbă de fasole servită în pâine

Ciorba de fasole este unul dintre acele preparate care ne aduce aminte de gustul mâncării de acasă, făcută de mama sau bunica. Dacă vă place ciorba de fasole, trebuie să încercați această rețetă, servită în pâine. Ciorbă fierbinte, într-un bol crocant de pâine, pe care îl puteți mânca pe măsură ce mâncați din ciorbă. Sună delicios, nu-i așa? Multe restaurante servesc ciorba de fasole așa, iar astăzi ne-am gândit să vă propunem o rețetă pe care să o faceți acasă. Pâinea suport o puteți cumpăra, pentru a vă fi mai simplu, sau o puteți face voi, dacă aveți timp și răbdare. Totuși, ciorba este foarte gustoasă servită din pâine pe vatră, pe care o găsiți în supermarketuri.

Ciorba de fasole verde

1 kg fasole3 morcovi2 radacini de patrunjel1 bucata telina (200 gr)3-4 catei usturoi250 ml bulion (suc de rosii)1 lingura faina2 ouasare, condimente (busuioc, cimbru, marar, leustean ... ce va place)

Ciorba de cartofi cu orez

1 kg cartofi2 cepe mari1 morcov mare1 ardei rosu1 ardei galben1 carnat1 cescuta orez2 rosii3 linguri bulion/suc de rosiidelikatpatrunjel

Ciorba taraneasca de rata

1 rata-700 ml bors- 3,5 l apa-150 gr mazare-15 gr fasole verde-2-3 morcovi-2 ardei grasi-1 ceapa-1 radacina patrunjel-1 radacina pastarnac-1 telina mica-1 cutie rosii-3-4 linguri verdeata(patrunjel, leustean)-sare