Retete cu Pasta De Tomate

Spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu

O porție de paste este întotdeauna o alegere delicioasă și consistentă pentru a prepara o masă rapidă. Sursă de carbohidrați, pastele vă asigură energia de care aveți nevoie până la masa următoare, sunt foarte versatile și pot fi combinate cu orice fel de sos, legume sau carne. Gândiți-vă numai câte feluri de paste există și câte rețete se pot face: cu sos alb sau roșu, cu sau fără carne, cu fructe de mare, cu legume, simple etc. Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă de spaghetti cu bacon, ciuperci și sos de vin roșu. Se face ușor și este potrivită pentru o cină în familie, mai ales că este gata repede, iar copiii o vor adora. 

Pui Tikka Masala cu orez

Atunci când vine vorba despre rețete exotice cu carne de pui, Tikka Masala este un fel de mâncare pe care nu trebuie să îl ratați. O combinație de carne de pui, sos cremos și condimente parfumate, servit cu orez fiert, simplu, pentru un gust echilibrat.  Ingredientul-cheie din această rețetă este garam masala, un condiment destul de rar întâlnit, dar care dă farmec mâncării.

Mâncare de linte cu cârnați

În sezonul rece, organismul are nevoie de mai multe substanțe nutritive decât de obicei. De aceea, alimentele bogate în nutrienți, dar și proteinele și grăsimile de calitate trebuie să facă parte dintr-o dietă echilibrată.  Astăzi vă propunem o mâncare simplă și delicioasă cu linte și cârnați. Dacă vreți să preparați varianta vegetariană sau de post, puteți renunța la cârnați. 

Tocăniță de vită cu cartofi

O tocăniță cu carne și legume este o alegere sănătoasă și sățioasă pentru o masă care să sature întreaga familie. Tocănița în general are avantajul că se prepară ușor și nu trebuie să stați pe lângă ea. O lăsați să fiarbă și, între timp, vă ocupați de alte lucruri pe care le aveți de făcut. Sățioasă, delicioasă și din ingrediente la îndemână, tocănița pe care v-o propunem astăzi se potrivește perfect pe post de cină. Nu are nevoie de garnitură, pentru că conține atât carne, cât și legume. 

Briam - mâncare grecească de legume (de post)

O tocăniță sau o mâncare de legume este oricând o alegere delicioasă și sănătoasă, fie că sunteți vegetarieni, țineți post sau pur și simplu vreți ceva fără carne. Există o mulțime de rețete pe bază de legume, delicioase și rapide. De la o banală tocăniță de cartofi, până la preparate mai elaborate.  Astăzi vă propunem o mâncare de legume inspirată din bucătăria grecească. Se face la cuptor, extrem de simplu, și este foarte potrivită și pentru perioada postului. Puteți adăuga orice alte legume vă plac, cum ar fi ardei, broccoli sau ciuperci. 

Penne alla Norma - paste cu vinete și sos de roșii

O porție de paste simplă și rapidă vă scoate din încurcătură atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când ați ajuns acasă târziu și trebuie să preparați ceva rapid. Cu cât se prepară mai simplu și din ingrediente mai puține, cu atât este mai bine-venită. Astăzi vă propunem o rețetă de paste care, pe cât de sofisticat sună, pe atât de ușoară este. Penne cu sos de roșii și vinete, o rețetă delicioasă, potrivită și pentru perioada postului, dacă nu folosiți parmezan. 

Romesco - pastă spaniolă de ardei copți

Fiecare bucătărie internațională are câteva preparate semnătură. Așa cum nu există român care să nu știe gustul sarmalelor, la fel nu există spaniol care să nu fi gustat Romescu, celebra pastă de ardei copt.  Cu o culoare foarte apetisantă și o textură cremoasă, Romesco este un sos de ardei copt, cu migdale și alune, delicios și ușor de făcut. Merită să îl încercați măcar o dată și vă garantăm că vă veți îndrăgosti de gustul lui. 

Lasagna cu spanac și ricotta

Lasagna, preparatul clasic din bucătăria italiană, se poate face și altfel decât cu carne tocată. O rețetă care merită încercată este cea de lasagna cu spanac și ricotta, ideală pentru cei care nu consumă carne sau dacă vă doriți o variantă mai ușoară față de cea clasică.  Pornind de la aceeași rețetă, puteți face și caneloni umpluți cu spanac și ricotta. Nu trebuie să schimbați nimic la rețetă, doar felul de paste. 

Fasolada - ciorbă de fasole în stil grecesc

Ciorba de fasole este una dintre cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din bucătăria românească. Dar nu este o ciorbă care se regăsește doar la noi, ci și în alte bucătării internaționale. La greci, de exemplu, găsiți ciorbă de fasole cu denumirea Fasolada. Se face ușor, puțin diferit de varianta românească, și este excelentă alături de o bucată de pâine proaspătă, unsă cu puțin ulei de măsline. 

Ciorbă ardelenească de fasole verde (cu afumătură)

Dintre toate influențele din bucătăria românească, ciorbele ardelenești au un gust aparte. Și asta se datorează în general celor trei ingrediente-cheie: afumătura, tarhonul și boiaua de ardei. Sigur că puteți face ciorbe foarte gustoase și fără carne, dar gustul nu va mai fi același. Astăzi vă propunem o ciorbă ardelenească de fasole verde (sau galbenă, de care aveți la îndemână), aromată cu costiță afumată. Puteți renunța la costiță, dacă vreți să preparați varianta de post. 

Yaprak Sarma - sărmăluțe în foi de viță în stil turcesc

Una dintre mâncărurile cunoscute ca fiind tradițional românească are, de fapt, origini turcești. Sarmalele au fost preluate în bucătăria românească din cea otomană, iar modul de preparare nu diferă foarte mult. Una dintre diferențe este că în Turcia sunt mult mai populare sarmalele în foi de viță, foarte subțiri și delicate, fierte în sos de roșii și servite cu iaurt. Dacă vă hotărâți să faceți o porție de sarmale turcești ca la carte, trebuie să vă înarmați cu multă răbdare. Rularea sarmalelor vi se va părea migăloasă, pentru că ele trebuie să fie foarte subțiri și delicate. Dar vă asigurăm că rezultatul final merită efortul!

Harira - cea mai bună supă marocană

Bucătăria orientală este foarte ofertantă în ceea ce privește mâncărurile pe bază de carne de vită. Chiar dacă unele preparate au un gust total diferit de mâncarea cu care românii sunt obișnuiți, aroma lor este deosebită și nu poate fi trecută cu vederea.  Astăzi vă propunem o călătorie culinară în Maroc, cu o supă tradițională harira, delicioasă și ușor de făcut. Este unul dintre cele mai populare preparate din bucătăria marocană, o supă aromată și plină de condimente, o alternativă delicioasă la clasicele ciorbe românești.  Supa harira este o combinație exotică de gusturi și ingrediente pe care în mod normal nu le-ai pune în comun în ciorbele cu care suntem noi obișnuiți. Dar este delicioasă și merită să o încercați măcar o dată. 

Ciorbă de legume (de dietă)

Supele și ciorbele sunt recomandate întotdeauna în diete, pentru că au puține calorii, au un conținut mare de vitamine, datorită legumelor proaspete și vă țin de foame până la următoarea masă. Un bol de supă de legume, la prânz, este menaipomenit atât pentru sănătate, pentru sistemul digestiv, cât și pentru siluetă. Atât timp cât ciorba nu conține mult ulei, carne grasă sau paste/ orez din belșug, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la siluetă. Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una extrem de simplă. O ciorbă de legume delicioasă, ușor de făcut și pe care o puteți adapta la preferințele voastre. Puteți adăuga și alte legume care vă plac, plus condimentele preferate: cimbru, foi de dafin, boia etc. O puteți personaliza în funcție de gusturi și vă puteți bucura de ea chiar dacă țineți dietă sau nu.

Pizzagna - combinația perfectă dintre pizza și lasagna

Vă place pizza? Dar lasagna? Cum ar fi să le combinați pe amândouă într-un singur preparat? Un fel de mâncare cu foi de lasagna în loc de blat de pizza și cu sos bechamel.  Astăzi vă propunem o rețetă delicioasă care le combină pe cele două, foarte potrivită atunci când nu mai știți ce să gătiți sau când aveți poftă și de pizza, și de lasagna, dar nu știți la care dintre ele să vă opriți. 

Stufat de miel la cuptor

Stufatul de miel este una dintre cele mai populare rețete cu carne de miel. Este gustos, sățios și potrivit pentru masa de Paște. Pentru cei cărora le place carnea de miel, această rețetă este nelipsită în perioada Paștelui.

Mâncare de mazăre cu morcovi - de post

Mâncarea de mazăre, la fel ca și cea de linte, este o garnitură foarte gustoasă, ușor dulce, hrănitoare și aromată, dar poate fi și un fel de mâncare în sine, pentru vegetarieni sau pentru cei care țin post. Puteți folosi mazăre proaspătă sau mazăre congelată pentru această mâncare, iar combinația cu morcovi îi va da o savoare și o dulceață aparte.  De asemenea, o puteți combina cu carne, sau servi ca atare, cu pâine proaspătă și murături.

Kavarma - cea mai bună tocăniță bulgărească

Dacă treci Dunărea, la sud, găsești o adevărată comoară culinară. Vorbim despre mâncarea bulgăreacă, evident, foarte gustoasă și variată și plină de arome. Bucătăria bulgărească este o combinație de influențe balcanice și turcești, un mix de arome și gusturi care nu au cum să te lase indiferent. Bulgarii sunt specialiști în tocănițe, pe care le fac din orice: pui, vită, miel, porc.  Kavarma este una dintre cele mai gustoase mâncăruri bulgărești și se poate face atât din carne de pui, cât și din porc. Specificul ei, la fel ca în cazul multor mâncăruri bulgărești, sunt castraveții murați.  În funcție de zona Bulgariei în care ajungeți, veți întâlni Kavarma preparată după rețeta locului, picantă sau nepicantă. 

Kebab de pui cu iaurt și condimente

Atunci când te gândești la kebab, îți vin în minte bucățelele de miel sau vită, fripte pe grătar sau jar. Dar puteți face kebab foarte bun și de pui, marinat în iaurt și mirodenii. Această rețetă este inspirată de la Jamie Oliver și este perfectă de făcut pe grătar, mai ales vara, și de servit cu un pahar de iaurt rece și o salată de legume proaspete.  Dar, dacă nu aveți grătar, puteți face kebab de pui și pe grill, la cuptor sau pe o tigaie de teflon sau fontă. 

Lahmacun - pizza turcească

Lahmacun, sau pizza turcească, este o rețetă pe care trebuie să o încercați, dacă vă place să experimentați în bucătărie. O pizza complet diferită de cea cu care sunteți obișnuți, cu topping de carne tocată, dar foarte gustoasă și categoric originală.  Dacă vă place bucătăria orientală și vreți să vă jucați cu aromele puțin, vă propunem să încercați Lahmacun. Este o mâncare spornică, iar din cantitățile de mai jos vă vor ieși 3-4 pizza. Așadar, este perfectă atunci când aveți musafiri sau pentru o cină cu arome orientale în familie.  Faceți aluatul după instrucțiunile de AICI.

Supa Provencal de peste

Aceasta supa de peste necesita minimum de timp, efort si energie, ceea ce o face un pranz perfect.

Miel cu quinoa si verdeata

Daca te-ai saturat de friptura clasica de miel, incearca aceasta reteta speciala si plina de arome.

Chilli De Vita Cu Ciocolata Neagra

Combinatia de carne cu ciocolata este una surprinzatoare, insa ai putea fi surprins de cat de bine se imbina aceste arome.

Tocana De Miel

Aceasta tocana este foarte usor de facut, asa ca nu va trebui sa stai toata ziua in bucatarie pentru masa de Paste.

Pizza Bagheta

Aceasta reteta de pizza poate fi facuta impreuna cu copiii si poti folosi ce topping vrei.

Pizza Cu Spanac Si Oua

Spanacul si ouale sunt toppingul perfect pentru aceasta reteta de pizza.

Chilli Con Carne

O reteta foarte aromata, de inspiratie mexicana.

File De Biban Pe Pat De Linte

Serveste-ti oaspetii cu aceste fileuri de biban, cu sos cremos; un preparat impresionant, care nu este prea dificil de facut.

Curry De Pui - Reteta Indiana

Aromele acestei retete sunt o incantare pentru simturi! Se serveste cu paine proaspata si orez Basmati.

Coada De Vita Inabusita

Daca nu ai preparat niciodata coada de vita, noi te sfatuim sa incerci aceasta reteta. Este ieftina si foarte gustoasa.

Dovleac Si Curry De Arahide

2 linguri de unt de arahide 1 lingurita pasta de tomate 1 lime - coaja si sucul 1 lingura sos de soia 1 lingurita zahar coriandru proaspat 2 ardei iuti 4 catei de usturoi 1cm ghimbir proaspat 2 linguri ulei vegetal 2 cepe rosii, taiate in felii subtiri 800g dovleac, fara seminte, taiat cubulete 400ml lapte de cocos

Paste Cu Ragu De Carnati Si Cimbru

6 rosii 4 catei de usturoi, tocati 1/2 legatura cimbru 1 lingurita boia 4 carnati de porc, fara membrana 250 ml supa de pui 1 lingura ulei de masline 2 linguri pasta de tomate 250g rosii cherry 400g spaghete ricotta

Lasagna Cu Ciuperci

Poti fi sigur ca tocmai ai descoperit o noua reteta preferata a familiei.

Ragu De Porc

400g foi de lasagna 2 linguri ulei de masline 500 g carnati de porc 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri pasta de tomate 375ml vin rosu 1 frunza de dafin 400g conserva rosii in bulion parmezan patrunjel

Scoici Bloody Mary

La cat de usor se face, nici nu-ti vine sa crezi ca este atat de delicioasa.

Paste Grecesti

O combinatie creativa ale carei arome te vor duce cu gandul la insulele grecesti.

Vita Cu Ciuperci

2 linguri ulei 1 lingura unt 4 cani ceapa, tocata marunt 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri pasta de tomate 2 linguri paprika 1 lingurita maghiran 1,5kg muschi de vita, taiat bucatele 1 lingurita sare piper 900g ciuperci Champignon, taiate 1 cana supa de vita 8 ciuperci Shiitake 2-3 lingurite tarhon

Fasole Cu Carnati, O Reteta Care Va Deveni Specialitatea Casei

1/2 cana sos de barbecue 1/2 cana apa 2 linguri pasta de tomate 1 lingura melasa 1/8 lingurita sare piper 1 lingura ulei 1 ceapa 4 cani frunze de varza, tocate 250g carnati de pui 900g fasole alba - conserva

Pizza Cu Ricotta, Spanac, Ciuperci Si Oua

Pentru aluat: 7g drojdie 1 lingurita zahar 1 1/2 lingurita sare 300ml apa calduta 500g faina 2 linguri de ulei de masline Pentru sosuri: 120ml suc de rosii 2 lingurite otet 2 lingurite de zahar pudra 1 catel de usturoi busuioc 1 lingurita de sare de mare 150g ricotta 1 lamaie - coaja si sucul 260g spanac 2 linguri pasta de tomate Pentru topping: ciuperci albe, taiate felii subtiri 150g mozzarella 60g parmezan 4-6 oua

Supa De Rosii Si Toast Cu Branza

O supa usoara si delicioasa, perfecta pentru vara. Iar painea toast cu branza o completeaza perfect.

Ratatouille Cu Fenicul

6-8 linguri de ulei de masline 2 vinete 2 ardei grasi rosii 2 feniculi 1kg dovlecei 2 cepe 4 catei de usturoi 400-500g rosii, decojite 500g pasta de tomate marar

Pui Sriracha Cu Usturoi

Pentru aceasta reteta delicioasa ai nevoie de doar cinci ingrediente din care patru dintre ele probabil ca le ai deja in camara. Este nevoie de cateva minute pentru a marina carnea si sub 30 de minute pentru a o gati.

Rulada De Porc Cu Ciuperci Si Cascaval

pentru rulada: cotlet de porc-1,4 kg ciuperci-600 g ceapa rosie-1 buc usturoi-3-4 catei cascaval-200 g pasta de tomate-2-3 linguri sare,piper patrunjel verde marar ulei de floarea-soarelui pentru sos: ceapa rosie-1 buc ciuperci-100 g verdeata ulei de floarea-soarelui morcov-1 buc

Sarmalute in dovleac

-500 gr carne de vita-orez,-ceapa,-patrunjel,-bacon afumat,-pasta de tomate,-putin orez,-varza murata.

Gogosari aperitiv

3.5kg gogosari, 250ml ulei, 250g zahar sau miere, 250ml otet, 400g pasta de tomate, piper, foi de dafin, sare.

Placinta cu vinete si carne de miel

1 vanata taiata feliisare5 linguri ulei de masline250g Fusili600ml sos Béchamel100g cascaval rasunt pentru uns forma2 linguri parmezan.Pentru compozitia cu miel: 1 ceapa mare desfacuta in inele2 tulpini de telina taiate felii subtiri2 linguri ulei de masline500gr carne macinata de miel3 linguri pasta de tomate150 g rosii uscate1 lingurita oregano1 lingura otet150ml supa de puisare si piper

Musaca de post

1kg cartofi,2 morcovi,1 cutie ciuperci la conserva sau 500g ciuperci proaspete,2 cepe,piper, sarepasta de tomate2 linguri de pesmetulei, apa1 catel de usturoi

Rulada de carne si legume

850 g pulpa superioara de curcan150 g prosciutto crudo, fin feliat250 g spanac congelat, bine maruntit1 morcov dat pe razatoare1 ceapa mica, tocata1 ardei verde 1 fir de usturoi verde 150 de grame de cascaval ras5 linguri de pesmet2 lingurite de cimbru uscat1 lingura de boia de ardei dulce sau iute2 linguri de pasta de tomate3 linguri de ulei de masline2 catei mari de usturoi, tocati2 linguri de otet balsamic1/2 lingura de zahar brun1 pahar (150 ml.) de vin rosu sec1 lingura de sos worchester1 lingura de mustarsare, piper

Pizza cu carne de pasare Bucegi

Ingrediente pentru 4 persoane:1 cutie de carne de pasare Bucegi de 300 g300 g de mozzarella rasaPentru blat:3 ½ cani de faina1 ½ cani de apa½ cub de drojdieun varf de cutit de zaharun varf de cutit de sare2 linguri de uleiPentru sos:1 cana de pasta de tomate1 catel de usturoi tocat un varf de cutit de oreganoun varf de cutit de zahar½ lingurita boia dulceun varf de cutit de piper negru macinat½ lingurita de sare

Varza murata cu carne

500 g carne de porc(fara grasime)1/2 varza murata stoarsa de zeama100 ml vin rosu1 ardei(rosu,galben)1 ceapa mare2 cartofiboia dulcesare, piperpatrunjel uscat1 foaie de dafin1 lingura pasta de tomate

Vita cu ardei bicolor

½ kg carne de vitaArdei rosuArdei gras verdeCateva rosiiPasta de tomate2 cepe1 morcovArdei iuteUsturoiPatrunjel1 telina micaCurryBoia dulce